Kürtaj

ailem herşeyi biliyor ama çık gel boşan demiyor.bu desteği alamadığım için adım atamıyorum.ben eşimi çocuğu aldırma konusunda ikna etmeye çalışıyorum,ama o istemiyor.hem boşanmak isteyip de boşanamamak hem de hamileyim.sorunların çözümü yalnızca benden geçmiyor o yüzden bu kadar sıkıntılıyım.bu arada sizi tebrik ederim yürümeyen bir evliliği çocuklarınıza rağmen bitirme kararı almışsınız.

Sürekli mi şiddet görüyorsunuz eşinizden,yoka arada mı oluyor .

hamile kaldıysanız vardır bir hayırı bencede aldırmayın

Sallantıda olan bir evlilikte korunmadan beraberlik olayını oldum olası anlamadım ...

Madem evlilik kötü gidiyor üstüne üstlük şiddet de var neden beraber olurken önlem alınmıyor ki...

Hadi o akıl edemiyor keşke sen etseydin be arkadaşım...

Bunları konuşmak için çok geç aslında ama biz neden demekten alıkoyamayız kendimizi bu tip durumlarda.

En doğru kararı sen verirsin ailene de danış derim ben.

Eğer kürtaj olmanın ne demek olduğunu tam olarak kavramış olsaydınız asla kürtajı düşünmezdiniz.
İnsan art arda hata yapmaya başladı mı giderek aklının,vicdanının sesini duymamaya başlıyor.
Sizin evliliğinizde yaşadıklarınız çirkinlikler,gördüğünüz zülm başka bir konu.
Çocuk aldırmak başka bir konu.
Size üzülürüz,kurtulmanızı dileriz ama çocuk aldırmanın tek geçerli nedeni sizin bu doğum yüzünden ölme riskiniz varsa ancak o zaman olabilir.Yoksa eşin şiddeti,evliliğin mutsuzluğu,gelirin azlığı...vb hiçbiri aldırma nedeni olamaz.
Allah'ın yazdığı kadere müdahale etmenin ne demek olduğunu bir daha düşünün.

T.V.'de dinlemiştim.Bir bebeğe anne karnında 40.günde bu dünyadaki yaşayacağı kader yükleniyor.Diyelim 80 yıl yaşayacak ve parasal olarak ....milyar TL rızkı olacak.Siz bu canlıyı katlederek bu rızkı almasına engel oldunuz.Yazılan rızk geri alınamayacağına göre bu rızk kürtajı yaptıran kişilerin kazancından çıkacaktır denilmişti.Bunun ile ilgili gösterebileceğim kaynak sadece bunu söyleyen kişinin Prof.Dr.Adnan Saraçoğlu olduğu.Dini kaynağı bilmiyorum.Ama madem elinizin altında internet var bir araştırın bakalım kürtajın dini boyutları nelermiş?

boşan ama bebeği aldırma bence, neticede babası nafakasını verecek vermek zorunda

Sizin şu anda sorununuz boşanmak boşanmamak değil.
Çocuğu doğurup doğurmama kararınızı veremiyorsunuz.
Çünkü siz bir annesiniz.
Yani hamileliğinizi sonlandırırsanız ne olacak.
Bir evladınız daha var Allah bağışlasın.
O evladınızı düşünmüyor musunuz boşanma kararında.
Ailenizin desteğini bekliyorsunuz adım atmak için.
Bir çocukla da boşanılır iki çocukla da.
Aileniz buraya maddi olarak gelemiyor diyorsunuz. Bana bakar diyorsunuz.
Sonra desteklerini sorguluyorsunuz.
Sizin kafanız çok karışık.
Tekrar soracağım.
Hamile olduğunuz kesin mi??

ne yazık ki kesin

ne yazık ki kesin

O zaman benden size tavsiye..
Kararınızda acele edin.
Ne yapmak istiyorsanız yapın.
Kimseden korkmayın.
Allaha güvenin ve kararınızı uygulayın.
Her neyse kararınız.
Önünüzü görmeye çalışın.
3 sene sonra 5 sene sonra ne halde olursunuz düşünün.
Evli kalırsanız nasıl boşanırsanız nasıl olur.
Ama mutlaka içinizden geçeni yapın.
Şu ne der bu neder diye düşünmeden.
Ailenizden korkmadan.
Bana da dünyanın lafı söylendi. Küçücük çocuklar babasız kaldı diye.
Ama şimdi hepsi sustu.
Allaha şükür mutlu huzurlu çocuklarım var.
O konuşanların da hepsinin çenesi kapandı.

terkettim 1,5 ay ayrı yaşadık ama sözler ve sonuç hiç değişmiyor.

Siz bu evliliğe devam da etseniz yine aynı senaryoları yaşayacaksınız.
Bence ailenizlede konuşun şiddet gördüğünüzü anlatın,onlarda herhalde evlatlarının şiddet görmesini onaylamayıp size kapılarını açarlar.

evli kalırsam bu adama içimden gelmese de hep sırıtıcam onu hayatımın sonuna kadar görmek istemiyorum çünkü bu evlilik için çok çabalasam da karşılığı yok,artık bundan eminim.çocuklarla çalışamayacağım daha da güçsüzleşeceğim.eşimin ikinci evliliği bu arada,benim ilk.eşim eski karısına da şiddet gösterdği için boşanmışlar 6 aylık evlilerken.bu adam daha çok boşanır.boşanırsam 2 çocukla babaevi zor.ben çalışıp zemin hazırladıktan sonra boşanmak istiyorum kimseye ihtiyaç duymadan.

Siz o zemini hazırlarken çocuğunuzun yaşayacaklarını ve göreceklerini de hesaba katın.
Sizi yargılamıyorum.
Sert konuşuyor olabilirim.
Ama hariçten gazel okumuyorum inanın.
Eğer dik duramazsanız başarılı olamazsınız.
2 çocukla babaevindeyim ben.
Şansım ailemin ekonomik durumunun iyi olması, benim çalışıyor olmam.
Ama inanın sorunlarım sizden çoktur.
Kendiniz söylüyorsunuz adam ikinci kez boşanıyor.
Bu dayak olacak ne yazık ki hayatınızda.
İstediği kadar bir daha olmayacak desin.

Son düzenleme:

Ama başından beri belliymiş. Böyle biriyle ilişkiye devam etmeniz ilginç.

Ne yani, şiddet yüzünden boşanan bir adamla mı evlendiniz? Bu sebepten ayrılan biriyle evlenilir mi yahu?

Siz bir an önce ailenizle konuşun gidin baba evine,daha önce bunu yapan adam sizede yapmış.
Eğer ayrılırsanız inanın birbaşkasıda olsa aynını yapar.
Adam meyilli çünkü.

Aldır desek, bir bebeğin hayatı söz konusu... Hem eşinin de haberi var, eş izni olmadan kürtaj olmuyor. Bu adam razı gelir mi? Sanmıyorum. Öte yandan böyle bir babayla büyüyecek çocuğa da yazık. Hem bebeğini doğurup hem boşanamaz mısın? Nasılsa bir çocuğun var, velayetini sana verirler, diğerini de büyütemez misin? Valla aklıma bir tek bu yol geldi... Aldır desem bebeğe kıyamıyorum, boşanma ve doğur desem sana kıyamıyorum.

Eşiniz gerçekten çocuk istiyorsa neden adam gibi durmuyor.
Şiddet uyguluyor ya da bu evlililği bu hale getiriyor.
Yoksa evliliğin devamı garantisi mi olacak bu yeni bebek acaba??

caım benim sakin ol bak ben senınle hemen hemen aynı durumda cok yalnış evlilik yapmışım sonradan anladım şuan 2ci bebeğim 8 aylık olmuş benım kı sı de adam degıl.yalnız kaldım ve yaşlı bacaklardan yarı sakat annemi yanıma aldım cunku borçluyum ve çalışmak zorundayım annem cocuklarıma sadece göz kulak oluyor bakıyor dıyemıyorum bacaklarına zor basıyor bastonla geziyor.ben her sabah 5 de kalkarım ıkı bebegımın de yıyecegı vs.hazırlarım salona rrsmen restorant gibi dizerim ve gun boyu annem salondan 2 bebegımle hiç çıkmıyor saat 4 de bende işten gelıyorum yemek ev toplama cocuklarımı yıkama vs derken gece oldu.Adammı?hiç oralı olmuyor eski konularımı okurmusun anlarsın neden boşanmıyorum ama şuan en buyuk korkum tekrar hamile kalmam.Eşim korunmak istemıyor ben doğum kontrol hapı kullanamıyorum sağlık nedeniyle.başka yontem de denedim olmuyor .çoçuklarım buyusun diye gun sayıyorum.sen boşanıp de ne yapacaksın diyorsun ki yarı maaş kreşe verdım eee diğer yarısı ila kirayi nasıl ödersın?eşime kalsa benim çalışmam istemıyor sebebi ne biliyormusun annemı ıstemıyor de ondan.sen çalışma çoçuklarımıza bak diyor.yarı aç yarı tok yaşayalım ama ben evde durayım.aslında altında yatan şu sebeb ben ekonomik ozgur olmayayım diye.çalışmaya başlamadan önce elime bakardın dizini kırıp otururdun diyor yarı aç yaşadım onun ugrunda degıldı.kaza ile hamile kalırsam çalışamam bu adamın eline düşerim diye çok korkuyorum (o da bunu çok isitıyor) ama yınede aldırmam.dizimi kırıp bir ıkı sene onun suyuna gider susarım(ki ben ondan artık nefret edıyorum)ama sonra cocuklarım buyudukce bende ona karşı dağ gibi büyürüm.Şuan resmen maddı durumum el vermıyor diye adamı cekıyorum ama bir gun herşey değişir.sana da lütfen aldırma derim.biraz sabret ilerde çoçuklarınla mutlu olursun.ister evli kalırsın ister boşanırsın ama vicdanın cok rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…