Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hilalim çok üzüldüm canım..söylenecek söz bulamıyorum...Allahtan ümit kesilmez tabii...ama diğer türlüde çok çekmektense ölmek için günlerce inleyen hastaları görüyorum..Rabbim hakkında hayırlısını versin..eşine destek ol canım..çok zor bu süreç biliyorum..güçlü ol..bebeğin içinde kendini çok yıpratma..Rabbim iyisini bilir unutma..

kızlar meraba sıze bırsey soracağım ben 12 kasımda 6+5 kalp atışı alınmadı için kürtaj oldum bugün 38 gün oldu hala adet olmadım ne ağrım ne sanıcım hıçbirseyım yok dün pazartesi sabah gebelık testi yaptım iş yerınde tek çizgi cıkmıştı bende çantama attım eve gidince eşime at dıye verdim aaa burda ıkıncı çizgi var dedi dün salı akşamıda kan vermeye gıttık kan sonucuda beta hcg 6.20 cıktı bu ne oluyor sımdı hmm bu arada ben heterozigot hastasıyım kan pıhtılaşması var 2 kez düşük yaptım suan corasprin kullanıyorum ama bu belırsızlık beı öldürüyor dr. 2 gün sonra tekrar kan ver dedi sizce durumum nedır hamıle olabılırmıyım

hilalim cnm benim ne diyeceğimi bile bilemiyorum çok çok üzüldüm allahım acılarını dindirsin allahım kimseye böyle acılar yaşatmasın kendine dikkat et ne olur sen de artık annesin bebeğini düşün.. eşine allahtan sabır diliyorum..

sezen cnm geleneği bozmuşsun ama topiğin kıza da ihtyacı vardı yoksa kime dünür olacaz bu kadar erkek annesi değil mi

kızlar dün çok çok sinirlendim ali kereme de bağırdım yavrum benim gündüz uyumadı gece de 3 e kadar mızmızlandı durdu sürekli gazı var gibi ıkınıyo emiyo kaka yapıo yine başlıo kısır bi döngü halinde üçe kadar devam etti artık dayanacak gücüm kalmadı gözümden uyku akıyo bi de onun mızmızlanması canımı acıtınca sabrım taştı sonra da 3 ten 7 ye kadar uyuya kalmışız dr. üç saatte uayndır emzir demişti ben iki defa uayndırdım 1-2 dk zor emzirdim sonra uykusuda delindi zorlandım o yüzden uykusunu bölmek istemiyorum ve iki üç gündür 4- 4 buçuk saate kadar uykusuna dokunmuyorum sonrası gaz ilacının saati geldiği için uayndırıyorum ama bu defa da aç mı kaldı derdine düşüyorum çünkü uyanınca yine öyle 1-2 dk emiyo devam ettiremiyorum ya napacam ben doyuyormu bu çocuk bu kadar sürede.. gün içindeki emme süremizde bu. çok nadir 10 dkyı bulduğu oluyo

suay82
ben kürtajdan sonra sanırım 43. günde adet olmuştum bence henüz beta hormonun sıfırlanmamış olabilir bi kez daha tahlil vererek artış varmı die kontrol edebilirsin buarada korunmayı bırakmışmıydın

canım öncelikle allah kolaylık versın ınş. en kısa zamanda uykusuda düzene girer annesi
evet canım hiç korunmadım bu defa daha öncekı gebelıkte korundum ama bunda korunmadım

canım jale gürlüer iyi bir doktordur. orda otururken ismini epey duymuştum. perinataloji riskli gebelik demek canım. ben de hamileliğim sırasında hem normal kadın doğumcuya hem de bir prof. perinatolağa gitmiştim. observer da gözlemci demek.
canım bi ay ateşini falan ölçmeden dene bakalım. free takıl, ne olcak. bi de öyle dene.

hilalcim, ben de çok üzüldüm anlattıklarına. Anlattıklarına göre acı çekiyor çok, ve hayırlısıyla Allah kurtarsın diyorum. dünya böyle. biri doğuyor, biri ölüyor canım.

minikler 2 ay sonra emme konusunda rahatlarsın canım. ben de çok kafaya takıyodum, bana da az geliyodu emdiği. ama kilo alımı normalse emmesinde sorun yoktur canım. 4 saat de uzun bir süre değil. uyandırmana gerek yok artık canım. sonra benim gibi 5 ayı geçer en fazla deliksiz 3 saat uyusa sevinirsin. o yüzden bırak çocuk derin uykuya alışsın. bu saatten sonra sarılık riski falan olmaz.

canım gözün aydın. tabi en öenmli sağlıklı olmaları. kızlar çaoğalsınoğlanlara kız bulamayacağız. maşallah 4 aylık olmuşsunuz siz de.

canım çok güzel anlatmışsın. çok duygulandım okuurken. yaşanan şeyler benzer olunca. dediğin gibi Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Günaydın kızlar...

Ben Hataydayım artık. 2 şehzademle. Büyük oğluş kardeşini seviyor. Ama o benim odamda diye 2 gece benle yattı.:) Dün babamız izin vermedi. Benim kanamam da devam ediyor. sanırım kist oldu...

geçmişi okudum.

CEZACIĞIM ÇOK MUTLUYUM SENİN ADINA. Her şry hep gönlünce olsun canım. Deniz nasıl gazla tanıştınız mı?

Hilalciğim çok üzüldüm yaşadıklarınıza. bu kadar nasıl hızlı ilerledi rahatsızlık? Allah hayırlısını nasip etsin. ÇOK zor bir süreç...

Sezenim kız geliyor ha. benim eşimde tutturmuş bir kız yapalım diye:)) inan bunca sıkıntı olmasa neden olmasın derdim. bir de ben hiç kızım olmazmış gibi hissediyorum 3 oğlan olunca...

minikler 3. ay sonrası rahatlarsın inşallah. kilo da almıştır anne sütüne devam:)) bizim de aldı şükür ama hataya geleli ev işlerine daldım biraz sütüm azaldı sanki( bir de burnu tıkalı oğlanın açsam da pek fayda etmiyor...

minicikumut canım görüşememişsin kızlarla olsun....sonraki sefere.... gökdeniz nasıl? işteki ısı sorunu çözüldü mü?

nazlım uzatmayın canım yeni yıl yeni umut... candaş ne güzel yazmış. eşini taktir ettim tavsiye hususunda...

Ase, nilde, hello, candaş, nuray, lone, datlum, rolle, günlük, pileo nasılsıız?

Asem,, canım aldın mı 24 üne randevuyu şimdi ? benim randevuda 29 aralıkta.nasılsınız ?

Sezen, canım topiğin 4. kızı geliyomuş :) ne güzel. senin yerinde olsam şöyle düşünürdüm sanırım, 2 cinsiyetinde duygusunu yaşayayım filan.ama nasip sağlıklı olsunlarda.benim öyle bi düşüncem yoktu da bizim meriçe dr kız dedi ya ilk, hayaller onun üzerine kuruldu erkeğe dönünce inş 2. nasip olursa sağlıklı bi kız olur dedim ki ben çok erkek severdim 3 oğlum olsun derdim :) bide şu var, 2 aynı cinsiyete annelik yapmak bence güzel bi duygu, insan daha güçlü hisseder kendini ... maşallah kızlarına, şimdi sıra isim safhasında ... eşinin ailesi öğrendi değil mi hamile olduğunu ?

rolle, canım inş dr un uğurlu gelirde bebeğine kavuşursun canım en tezinden.rahim filminden mi korkuyosun ? hiç korkma canım, bebeğe giden her adım kutsaldır o acılar acı gelmez sana yeteki yavruna sebep olsun.evet biraz ağrılı ama o abrttıkları gibide dşünme.herkesin acı eşiği farklı bide biliyosun.bizim kızlarımız güçlüdür herşeye dayanır.sadece bişey tavsiye ederim izin alıp çektir filmi, işe gitme.kanama olabiliyo yada film sonrası daha fazla ağrı yaşayabiliyosun.bide havalar soğuk.benim ağrım sonradan artmıştı.geçen ark. ın biriyle konuşuyoruz, kendisi benden 4 yaş büyüktü aklı sıra küçük görüyodu beni, sonuçta çocukta değilim annelik için uygun bi yaştaydım.27 yaşındayım bu arada.çok abartıyosunlar havada uçuyodu stresten oluyo diyodu bol bol, ve bu filmi gereksiz bulmuştu benim adıma.derken olaylar tahmininden farklı çıktı sustu.kendisi 1,5 yıldır filan deniyo olmuyo bide kızı var 4 yaşında, ya olmazsa diye çok korkuyrum diyodu.dr film çekin demiş onada yanaşmıyo çok acele ediyorum diyo, meğerse zro günler geçirmişsin sabredemiyomuş insan filan dedi.anlamış ! sevindim ama insanlığada üzüldüm hep mi yaşamak gerek empati yapmak zor mu ? kendide dış gebelik geçirdi kisti var çikolata, şimdi diyorum ki film zamanı erteleme yok xcanım çok istikrarlı deneyemedik diyor. değişik insanlarız ya .. ne alak diycen ama aklıma geldi, bide geciktirmemek gerek dr diyosa vardır bişey.inş film sonucun çok iyi çıkar. ne zman randevu alcan peki ?

hilal, canım ne denir ki böyle durumda, Allah k.validene acil şifalar versin.bir insanın gözünün önünde erimesi ve seninde çaresizce izlemen kadar kötü bi duygu yok bu dünyada.iyiki kötü çoğumuz yaşamışızdır ki kanser hastalıkların en acılısı belkide.üstelik bununda senin gebelik dönemine gelmesi çok daha zor. üzüntünü bile doyasıya yaşayamamak ... Sen güçlü olmak zorundasın yinede, biliyoruz annen kadar değerliydi ama eşin için çok daha zor .. ona destek vermen ve dahada sağlam basman gerek. tek diyebileceğim şey allah korusun ama en kötü ihtimale karşı hazırla canım kendine ... biliyorum düşünmek bile çok kötü bunu Ama sondan kaçışımız yok.dilerim ki bu son yakınlarda olmasın, seneler sonra yaşlandığında torununu büyüttüğünde olsun o son. yazdığın gün inan uykularım kaçtı seni ayrı düşündüm eşini ayrı. zor bi sınav buda dilerim ki korktuklarınızdan esirgesin rabbim. Dualarımız annene şifa olsun inş ...

minikler, canım dilerim Kerem in uyku düzeni oturur yerinede biraz dinlenebilirsin, hiç gün içersinde uyuma fırsatın olmuyo mu ? kerem gündüzleride mi uyanık ?

chnb, ablacım gözün aydın evine kavuşmuşsun.prenslerinle birlikte :) dikkat ert sende yorulma sütün azlamasın.oğlunda biraz kıskanmış anneyi ama olur o kadar galiba.

kızlar sizler nasılsınız ? ben yazamyrum şefle takışmayalım diye. biz iyiyiz çok şükür, haftaya randevum var.şaka maka 7. aya giriyoruz meriçimle, inş darısı nazlıma rolleye olacak. dün bişey oldu komiğime gitti. sezen aksunun rakkasını çok severim ben, dedim dinleteyim bi sıpaya.anlamazda olsun.dinlettim allahım resmen dans ediyo kıpır kıpır. çapkın mı olcan oğlun deidm ya :)) evdekielrde dalga geçiyo oğlundada değilde anasının kanında var çapkınlık galiba diye ...

Canlarım merhaba

Bir hafta daha bitiyor.21 Aralığıda atlattık çok şükür

Yarın benim kontrolüm var.Gece kötü bir rüya gördüm ondan etkilendim sanırım bugün sersem gibiyim.

Herkes iyidir umarım.

İyi tatiller.

Hilal, canım yazdıklarına istinaden ne denilebilirki..
böyle çaresiz kalmak çok kötü..
o durumda bile senin için böylesine ince düşünen bir annen varmış..
hamilesin , bulunduğun durum senin için de çok zor ..
ama sen; eşinin desteği olacaksın,daha güçlü olmalısın..Dilerimm ..Allahım tez zamanda şifasını versin..

böyle yazma kuzummmmm olacak çok öpüyorum

cezammmmm kuzummmmm mahvettin ağlamaktan inşallah bizede nasip olsun deniz oğlanla seni kocaman öpüyorum ayrıca facedeki çoraplarına bayıldımmmmm :)))))))))

kuzummmmmm hemen git bencede zaman geçtikçe sinirler çok geriliyo sende bir an önce o muhteşem haberi al ve 9 ay sağlıkla kalsın kucağında çokkkkkk öptüm

kuzum ne zaman istersen gel gerçekten çok soğuktu o günlerde

oooooo maşallah ali kereme 40'ı çıkmış bile yerim ikinizide minik kuzularrrrrrrrrr allahım bizede nasip etsin inşallah bizde yazalım akıl danışalım sizeeeeeeee aminnnnnnnnnn

kuzummmmm bende bekleyemiyorum bir ay.hala hissedemiyorum kapalı kutu insan tedirgin oluyo.oğluşlarla seni öpüyorummmmm

ooooo kızımız geliyoooooooooooo lazımdı zaten hep erkek hep erkek kuzum seni ve kızlarımı öptüm 3 lü tarama yaptırmadınızmı yahu soruyom hep görünmedi galiba

canım çok iyi yaptın doktor işini rahim filminden korkma ağrısından çok yararlarıı düşün olmazsa olmazlardandır kafan rahat eder evet bayağı ağrıyo ama ben dayandıysam sende dayanırsın ağrı eşiğim çok düşüktür benim ama tedirgin oluyosan bayıltarak yaptır daha iyi olur ameliyat işine gelince hilal ameliyat oldu filmden sonra kapalı dediler ama kapalı değilmiş ameliyatta bir şey yoksa aşılama diyecek güzel sona az kaldı kuzum sen bu işin peşini bırakma yeterki

kuzummmmm ağlattın beniiiiiiiiiiiiiiiiiii alalhım iki iyilikten birisini versin çok zor evet ama acı çekmesin o ağrı çektikçe karşısında bir şey yapamamak çok zordur alalhım düşmanıma bile vermesin öpüyorum kızışımla seniiiii

oyyyyy kuzummmmmm yuvana dönmüşsün bin şükür ayyyyyyyyy chnb gidişin geldi aklıma bi fena oldum allahımıza bin şükür işe kaptırma kendini kist işinide bi sor doktora evini çokkkk özlemişsin dimiiiiiiiiiiii ayyyyyyyyyyyy yine fean oldum allahım kimseyi yuvasından ayırmasın oğluşlarımı ve seni öpüyorum

lone kuzummmm büyümüşsünüz valla maşallahhhhhhh kuzum la seni öpüyorum

kızlarrrrrrrrrr yıl sonu ve ben bitik durumdayım nolur bana gönül koymayın biliyosunuz bide belalım var ondan giremiyorum

bizim dün kontrolümüz vardı oğlumu bayağı büyümüş gördüm ayak ayak üstüne atmıştı ayakları havadaydı ayaklarını gördüm öpmek istedim koklamak istedim annecimmmmm çokkkkkkk özledimmmmmmmmm çokkkkkk bekledimmmmmmmm demek istedim elini ağzına götürdü falan süperdi 3 boyutlu baktık falan.bpd 3 gün önce gösterdi kötümü dedim hayır çok iyi dedi bu zamanlarda geriden gelmesi kötü dedi karın çevresi 10 gün önden gidiyor obez yapmışsın çocuğu dedi gülüştük.gelelim 3 lü taramaya kan verdim 17+3 düm dün bütün ölçümler iyi ama amniyosentez dedi ben hayır dedim imza verdim 2hafta sonra ayrıntılıya gir dedi sonRa haftaya dedi erken değilmi bütün orgnalrı net görülebilirmi siz kaçıcı haftada girdiniz ben ne yapayım akıl verin kuzularrrrrrrrr

hepiniz ayrı ayrı öpüyorummmmmmm

candaşım, canım randevu almadım ama çarşambaya almayı düşünüyorum.. doktorum salı yada çarşambaya bekliyor..
enfeksiyon düşmüş biraz, renal usg de birşey çıkmadı çok şükür..böbrekler temizmiş, çok korkmuştum..çürüyecekler,noluyor diye
doktorda 15 günde bir görüşelim, haftaya gel dedi.. öyle iştee.. demek oğlun rakkası sevdi hıı, müzikten anlıyor kıs senin kuzuu
demek 3 oğlun olsun isterdin hı candaşım, kıs 3 oğlun olması demek , 3 gelin demek parlak bi fikirmidir bilemedim:)
şakası bi yana, hayırlısıyla 3.leri bile görürüz inşşş..kız-erkek farketmez..
iyisiniz keyifler yerinde inş.. kendinize iyi bakın canımm..

chnb abla, hoşgeldiniz evinizee...
demek kardeşler pek kaynaşmışlarrçok hoş bi tablo olsa gerek, görmek lazımm..
eşinde iyice gaza getiriyor ablacım belli ki.. durumun zorlu olmasaydı(neler yaşadın gördük,duyduk); güzel fikirr 3. bebek:) tabi belli olmaz, zaman ne gösterir bilemeyiz..
ama hissettiğin duyguya bende kapılıyorum, sanki kaç çocuğum olsa hep erkek olurmuş gibi geliyor:44:
sağlıkla bu evladıma kavuşayım..sonrasında;illa kız olsun diye değil ama, kısmet olursa 3. yede pek sıcağımmm
kendinize iyi bakın.. yeniden hoşgeldiniz evinize.. insan nerde olursa olsun, kendi evi kendi yatağı gibisi yok.. nasıl rahatlamışsındır kimbilir sendee.. Allah'a emanet olunnn:79:

sezeniiimm .. ben iyiyim, bildiğin gibiyim..
sen nasılsınn canım? rahatın yerinde umarımm..
enfeksiyon çıkmıştı yine, bi ilaç kullandım.. bi ultrasona girdim, böbrekler için..
iyi çıktı.. enfeksiyonda düşmeye başlamış..haftamada bakınca tüylerim ürperiyor..ne zaman gönül rahatlığına kavuşacağım bilemiyorum
Allahım esirgesin cümlesinin yavrusunu..hayırlısıyla 35.leri bi aşsaydık
kendinize iyi bakın canımm..

Son düzenleyen: Moderatör:
nillde abla nasılsın nerelerdesiiiinn?
napıyorsun oğluşunlaa?_ iyisiniz keyfiniz yerinde umarımm..
varmı oğlunda hareketler, başladımı annesiii?

aynı anda yazıyormuşuz abla foruma.. bende sayfa aktivitesini kaybetmesin diye gönderdim hemen..
sende az önce vardın.. nillde abla neden gitmiş dedim bi an:)

nillde abla, hayırlısıyla güzel çıkar testlerinn.. amniyo yaptırmakta riskli oluyor zaten..
yaptırmaman daha iyi olmuş, ölçümlerin güzel çıkıyormuş zaten abla..
ense ve burun ölçümü fikir veriyor zaten doktorlara..çok şükür güzel seninde
benim 4lü sonucuda güzel çıktı çok şükür..
bende ayrıntılıya 22.haftada gireceğim..o zamana randevu verdiler.. hastanede baktım ,randevuları hep 22.haftalık olunan zamana veriyorlar gebelere.. bi nedeni varmı bilemiyorum:44:
demek 3boyutlu usg ye girdin, çok keyifli olmuştur bebeğini öyle görmek.. bende çok merak ediyorummee kime benziyor yavruu
Allahım esirgesinnn

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar..9 haftalık bebeğimin 6+4 te kalbi durmuş..tam da dr kontrolüne gidip kalbinin 140 attığını ve her şeyin yolunda olduğunu söylediği günde ya da en fazla belki sonraki 2-3 günde.. ikinci bir dr a da teyit ettirdikten sonra salı günü kürtaj oldum.. narkozla.. genel anlamda sorunsuzdu ama psikolojik olarak atlatamadım daha.. dr 2 gün sonra kontrole çağırdı halbuki 1 hafta ya da 10 gün sonra oluyormuş kontrol tekrar mı gitmem lazım ?karından baktı(vajinal olmsı mı gerekiyor?).. herhangi bir uyarıda bulunmadı adetin 40 güne dek olması gerektiğini söyledi vakumla almış kazıma olmamış antibiyotik de vermedi.. bana uyarıda bulunmamıştı sekreteri de banyoda sakınca yok dedi ertesi günü banyo yaptım(küvette değil) enfeksiyon riskim olur diye korkuyorum.. antibiyotik almayan var mı aranızda kürtaj sonrası? şu an içinkanama ağrı yok..genetik teste de gönderdik 40 güne kadar çıkacakmış..8 yaşında kızım var ama ondan 5 yıl önce çikolata kistim vardı ameliyat oldum acaba bu hastalık mı nüksetti? acaba acaba diye düşünmekten uyku uyuyamıyorum..5. haftada kanamalı sistit geçirdim o civarda 2 kez grip bir de farenjit olmuştum onların mı etkisi acaba? kalp atışını dinletmişti bize sonra burada okudum bir çok dr zarar vrebilir diye dinletmiyormuş 6 haftada biz güm güm duyduk bilsem istemezdim ondan mı oldu acaba

kızlarrrrrrr

3 lü testin sonucu belli oldu temiz çıktı allaha şükür hepinizi öpüyorum

rollecim, canım benim. inşallah yeni yıl sana da bebek getirir. ama sakın umudunu yitirme canım. herkes gibi sen de burdan güzel haberlerini paylaşacaksın inşallah.

chnbcim, gözünaydın evine kavuşmuşsun. özlemişsindir.

candaş ben 22- ya da 23.i haftada çektirdim canım ayrıntılı. herşey normalse niye amniyosentez istedi doktorun onu anlamadım.

ase, benim de içimde aynı his var nedense. sanki tekrar oğlum olacak gibi geliyor. dediğin gibi kız-erkek öenmli değil. oğlumun yalnız büyümesini istemem. Allah nasip ederse 2.yi istiyorum. ama oğlum biraz daha büyüsün. emdiği kadar emsin. ben 10 aylıkken annem kardeşime hamile kalmış. emzirmeyi bırakmış ve o zamandan beri beni doğru dürüst kucağına alamamış. hala üzülür.

nazlımcım sen nasılsın canım?

nildecim, sağol canım. senin oğluşta karında büyüyor maşallah.

kittyi ben de özledim.
yoğun herhalde.

sezencim senin de 2 kızdı dimi?
sağlıklı olsunlar da cinsiyetin önemi yok.

miniklercim, 2 ay dolsun biraz daha rahatlayacaksın canım inşallah. sabır.

ark. durumum su ozetle:
erkek arkdasımla
1. 2 aralık da birlilte oldum durx yırtıldı ve bende 3 saat için de norlevo kullandım.
2. 11 kasım 11 aralık adet donemm hala adet olmadım bugun 23.12 tarih
3. dunku yaptıgım evdekı 2 testın ılk cift cizgi belirgin, ıkıncısı silik çıktı. sanırım hamleym gögslerimde belirgin büyümede var

şimdi sadece bu adet aralıgında 1 kez bırlıkte olduk ve yırtılma sonucu przvtf, norleva kullandık buna ragmen nasıl bır sans ki hamile kaldım inanamyorum...

Lone Allah razi olsun cnaim benim. Ben gecen sene bugun dusuk nedeniyle kurtaj olmustum biliyormsun ( Bugun kendimi gercekten cok kotu hissediyorum.
Aklima turlu turlu kotu senaryolar geliyor.Iki gundur hic uyku tutmadi kendimi yalniz hissediyorum.Film sonucunda yapisiklik cikarsa ne olacak basima
neler gelecek gercekten cok korkuyorum ( Hamile kalamadigima gore yapisiklik var doktorda suphelendi. Cok mutsuzum ..
Catik valla evliler zar zor hamile kaliyor sana ne diyecegimi bilemiyorum. Hemen evlenin bari bebisini asla birakma..
dande kalp atisi dinlemekle dusuk olmaz. Doktorlar ozellikle belirli haftalarda kontrol amacli cagiriyorlar diye biliyorum. Kendini suclama hersey nasip kismet.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…