Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlarrrr ben cezayla konuştum sesi çok iyi geliyordu sabah doğmuş deniz paşa... 3800 gram 51 cm. maşallah suphanallah...

oyyyy oyyyyyy maşallah paşamızaaaaaa çok tatlı zaten tombik tombik allahım analı babalı büyütsen cezammmmmmmm kuzummmmmmmmm bin şükür bu günümüzede

bu 4 lü benim kabusum olmuştu. memorialde 10 da 1 down sendromu, medipolde 63 te 1 çıkmıştı. doğuma kadar çok korktum bebiş gelince her yerini inceledim. şükür sorun olmadı... inşallah iyi çıkar da kafanız yorulmaz...

tetanoz benim dr de yaptırtmadı. bu konu diğer forumda tartışıldı bazı dr ler erken doğumu tetikliyor diyor. ben arda beye sordum yok dedi ama bana da yaptırtmadı. hastane iyi diye...

sen de bendensin şimdi... 2 gelinimiz olacak inşalah:)) bu arada face kullanıyorsan ekle beni... Ahmet Ardamım resimleri var...

canım buldum defteri ev kalabalık ya her şeyin yeri değişebiliyor...
isim eşimin rektörünün ismiymiş salih. eşim de nasıl olduysa isminizi koyacağım demiş. sonunda benim dediğim oldu. ama görümceler ahmet salih diyor. gıcıklık. diğer görümcem oğluna yakup babasını ismi), hüsamettin(kayınpederinin ismi) koydu. 2 si de rahmetli oldu . normalde deseler ya hüsamettin yok. yakup diyorlar. ben kendi baba ismimi koysam hayatta demezler. bu konuda çifte standart...

gıcık oluyorum bu hususa. Ahmet ardam diye seviyorum eşimin yanında öyle sevmeyeymişim eşim kıskanırmış. dr min adı ya. ben de onu düşünse koydurmazdı dedim bugün. fesatlık değil mi bu şimdi...

eşim çok baktı sağ olsun bana. Ama ben neler çektim 9 ay iğne oldum. her hafta başka iğne. serklajın en zoru yapıldı her şeyim zordu isim hakkı da bir zahmet benim olsun...

maşallah oğluna canım... iyi yolculıklar şimdiden..

canım ilk ismi berattı. bu arada canım çocuğa ismini sorunca tuva deyince acaba tura mı diye düşünülebilir genelde r leri söyleyemiyorlar ya. tura ama tuva diyor sanabilirler... bence eski düşündüklerin daha hoştu... karan mesela çok hoştu. tuvadan da bence...

sağ olsun pileo. o da zorlandı gerçekten...

canım gazı oluyor arada bir çığlığı basıyor. çok da kolay çıkmıyor. keçi gibi ses çıkarıyor gazlanınca... senin de bebiş uyuyunca uyu ki sütün olsun uyku çok etkiliyor...

sezen bugün cinsiyet belli olur mu?

kızlarrrr ben cezayla konuştum sesi çok iyi geliyordu sabah doğmuş deniz paşa... 3800 gram 51 cm. maşallah suphanallah...

oy maşaallahAllahım esirgesin.. Allah analı babalı büyütsün.. Çok şükùr iyilermis.ailece saglıkla,sıhhatle geçirecekleri nice güzel yilları olsun..

chnb ablacım testler stress yaratabılıyor dedign gibi.çok şükür saglıkla kavustun yavruna bende tetanozdan wazgececgm sanırım
vallahi gelinler 1di,2 mi oldu diyosun:)hayırlısıyla bızde mutlu sona bı ulassaydık
görümcelerde numunelık mı nene alakası var,esın yanında bebısı Arda dıye sevmenin..fesatlık hakıkaten.ınsanın en hassas zamanında,böyle zırvalayanlarda çekılmıyor.evıne geçmenede az kalmıstır zaten,bıraz dayan bu bacılara ablası kendınıze ıyı bakın annesi..:79ah face kullanmıyorum ya,böyle fransız kalıyorum)

asem kuzum ikiliyoruz gelinleri:)) Anam, onlar da kk da bizim arkamızdan kötü şey yazmazlar inşallah...
bence de yaptırma önceden yaptırdıysan 5 sene koruyuculuğu varmış... ilk oğlunda olmuş muydun?

canım cumartesi eşim geliyor. pazartesi gidiyoruz...

evet oglumda yaptırmıstım ,6yıl olmus..sımdıden bana dert olan seye bak:)
kk'da yazmazlar diye kendimizi avutalim n'apalım,artık eş ve eşinin ailesiyle ilgili sorun yasayanların topiginde hafiyelik yaparız 30yıl sonra
çok sükür,evınize dönmenıze çok az kalmıs.aylar sonra evınde olacaksın ,hemde yavruyla ne tatlı duygular yasanır,eve adımını atınca.. Abınınde içi içine sıgmıyordur sımdikendınıze iyı bakın annesı

ay deniz bey de teşrif etmişler tam cezanın istediği tarihte. 41 kere maşallah çok seviml,i. Allah analı babalı büyütsün.
darısı sıradaki hamişlere. ve hamile kalmayı bekleyen arkadaşlara olsun.

chnb abla,bırde serviks uzunlugum 4.8cm miş..kaçin altı riskli,sence nasıl?..dr'um iyi dedi..-senın durumun rahımagzı yetmezligi degil,enfeksıyon yada zarın bı yerınden zayıf gelısmıs olmasından-dedı.15günde bır idrar tahlılı yaptır-dedı.ben hıssettıkce yaptırıyordum ama artık rutıne baglayacagm testı

maşallah minik kuzuya..oldukça kilolu doğmuş..bizim topikte zayıf bebek yok maşallah Allahım analı babalı büyütmek nasip olsun..

Bizim randevu güzel geçti kızlar(daha doğrusu bi kısmı)..herşey güzel dedi..en son cinsiyetini sordum...uzun süre baktı..bebek uyuyordu..uyandırmaya çalıştı..o sırada ultrason cihazını karnımı vurdu bi kaç kez güya uyandırıyormuş..ben hafif çığlık attım tabii birazda sinirlendim..ben rüzgardan korunurken kadın karnıma vuruyor..yok yok merak etme bişey olmaz diyor..neyse açmıyor bacağını dedi..hiçbişey demedim..canım sıkıldı biraz..böyle işte..bu arada bugünkü randevum normal doğum hastanesiydi..önceden verdiği için randevuyu yinede son kez bi gideyim dedim..yarın özeldeki doktoruma gidicem..asıl randevum yarındı..ama eşimin ısrarı yüzünden daha doğrusu meraklılığı bugünkü randevuyada gittim..bi dahada son olur artık devlete gittiğim..birde midem için bi ilaç vermiş kullanmam onun verdiği ilacı

Son düzenleme:
sezenım,devlet hast.de stress hep ..kendı dr'un gıbısı olmaz.o nasıl bebıs uyandırmak.sarsılır hafıfte,vurmak ne.gerilmissin halıyle,ama rahatla canım.yarın mıs gıbı olursun muayenenımıdende sorun nedır,yanma mı var?genelde mıdeye gebelıkte gavısc.. verıyolar.yarın dr unla halledersınız ilacıda.görüsürùz,Allah'a emanet olun canım

Günaydın canlar, nasılsınız ?

Sezen, canım kızma sen dr a.ona güven yanlış bişey yapmaz.kız benim kardeşim hergün Meriç tekme atsın diye kapı çalar gibi karnıma vuruyo, ama yok.bizimki çok başıan buyruk ya şimdiden belli, darbelere tepki vermiyo, yada mesela tam tekme atıyo diyorum ardından geliyolar dk larca elllerini göbeğime koyuyo ama onlar çekince atıyo tekmeyi.ne alaka oldu şimdi ya :)) bence senin oğluın olcak geleneği bozmayacaksın, çok şükür iyi ama dimi genel olarak ? kaç gr olmuş ? boyu filan ? ilk ölçüm mü oluyo bu hafta ?

ase, :) yok canım be haklısın kafaya takmakta biraz erken düşünmekte fayda var bence, madem dr açık kapı bıarktı yaptır. benimde acabalarım var ama demekki adam hastanesine çok güveniyo diye düşünmeyi bıraktım.Allaha emanet olsunlar, oğluşun öğrendi mi abi olcağını :))

chnb, haklısın isim yorumunda, bakalım doğunca hangisi olcak.

nilde, inş ayarlayabilrsem gelcem bende çok istiyroum

candasım eger erken dogum gıbı rıskı yoksa yaptırırım,nıye yaptırmıyım.ben ondan tırstım:)oglum zaten 1yıldır kardes beklıyor sabırla.göbegıme bakıp,kardesının bıraz buyudugunu soyluyor:)aramızda baska mevzu olmuyor.2aydır süreklı erkek kardesı olacagnı söylüyordu,erkek ısımlerı bulmus kardesıne.'bılemeyız belkıde bı kızımız'olur dedım.-hayır,dr bebegmız erkek demıstı ya,unuttunmu- dedı o geçen yıldan bahsedıyormus,yanımdaydı o zaman.:S
neyse bılemedigmız ıçın o beklentısını kırdık.kız ısımlerıde bulmaya baslamıstı.Asya olsun dedı,kız arkadasının adıymıs:)

öyle ıste,arada kardes iliskilerı hakkında ınceden msjlar verıyorum.krıtık yapıyoruy yanı.çokta ılımlı,yumusak bu konuda.ama teorıde ıyıde,uygulamada görecegz onu:) kendınıze ıyı bakın canım,bıze okul yolu görünüyor sımdı teyzesı :79:

merhaba arkadaşlar;
hepinizin mutluluğunu ve hüznünü derinden paylaşıyorum inanınki.size bir soru soracağım.
ilk gebeliğim 8. haftada bebeğimin kalbinin durması ile son buldu.o kadar hazırlamıştımki erkenden kendimi.böyle olunca çok zor oldu toparlanmak ama şimdi iyiyim.
kürtajdan sonra 2 adet geçirdim.doktorum 3. düşüğe kadar araştırma yapılmadığını söyledi.3 ay korun yeter dedi.bende şubatta korunmayı bırakmayı düşünüyorum.
sizce bu sefer olurmu

Ase, canım benim ya diyorum ben sana o süper abi olcak kardeşinin sırtıda hiç yere gelmeyecek allahın izniyle.hissetmiş mi acaba bunuda öyle geldi bana ? kız olsaydı gelin adı koycaktınız he :)) şimdi bişeyler diyo mu isim için ? canım bide biraz evvel diğer topikte okudum ark ın erken doğum riski olduğu için dr tetanoz aşısını önermemiş, ne etki yapıyo sormadım isterse sorayım.Allaha emanet olun oğluşunla annesi sizde :) tekmeler güçlendi mi ?

Nurdan, canım tabiki hamile kalmanda bi engel yok Allahın izniyle yeniden gelecek bebeğin süreci bilemiyoruz işte kimisi erken kimisi geç sahip oluyor. topikten edindiğimiz tecrübe dahilinde şunu diyebilirim, imkanın varsa pıhtılaşma testi yaptır özelde de olsa.birkaçımız pıhtılaşmadan kaybetmişiz bebeklerimizi bilmiyoduk öğrendik şimdi günlük iğne kullanımıyla önlemimizi aldık, korkma stres yapmamaya çalış daha yolun çok başındasın eğer uzun sürecekse gebeliğin psikolojini etkileyebilir.sonlarda tahammül azalabiliyor çünkü.benim davam biraz farklı oldu kürtaj sonrası dr tüplerimi kapatmış tüp bebekle hamile kalabildm ancak o sırada stresten sanırım rezervlerimde azaldı.18. ay bu haberi aldım şükür ki ilk tedavimde tuttu.ama burda tüp bebeğe ylu giden tek kişi benim, kimseyi korkutmak istemesemde 6 ay olmazsa gebelik hsg çekinin diyorum.en azından gönül rahatlığı için.yine diyorum bu ihtimal 1000 de 1.korkma ama aklında olsun.

dediklerini harfiyen uygulayacağım.umarım benimde sizin gibi gebe kalma şansım olur :)
hayırlı evlatlarınız olsun inşallah :)

gelin adımı,güldürdün benı ya canım:)sordum,-güzel isim degilmi-diyor.. :)

canım hareketler çok yumusak,kıprasıyor zaman zaman..daha sert harekete zaman var.
Ası içinde ;Dr'umun kendı gözlemıne göre sancı baslatabılıyormus.bılemıyorum artık,yorulma sagol canım

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar merhaba. kayınvalidemi yoğun bakıma aldılar ne yazık ki. dualarınızı esirgemeyin.

kızlar merhaba. kayınvalidemi yoğun bakıma aldılar ne yazık ki. dualarınızı esirgemeyin.

canım ,Allahım şifasını versin annenın..sızlere,evlatlarına bagıslasın onu..mubarek gecede,dualarımız kabul olsun hilalim..

dediklerini harfiyen uygulayacağım.umarım benimde sizin gibi gebe kalma şansım olur :)
hayırlı evlatlarınız olsun inşallah :)
canım inş çabucak ve sağlıcakla hamile kalırsın.Allah razı olsun ..
:)) güzel isim tabi, aşkta araya girince ayrı güzel :)) maşallah küçük oğluşuna, birkaç haftaya sert tekmelr gelir zaten.demek sancı başlatabiliyomuş, kararı vermekte zor hakikaten.inş hayırlısı olsun bende bilemedim aynı durumda olsaydım aylar önceden düşünürdüm.bu arada bizde de erken doğum var preklampsi ne diyolar ya kuzenimde vardı dr a da hiç demedim, bu gidişimde diyim olur ya bilmesi gerekn bi durumdur filan.

canım Allah k.validene bol şifalar versin ( Rabbim sizlere bağışlasın inş o odadan çıkacak torununu beraber büyüteceksiniz ... dualarımız yanınızda olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…