Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende sana yazmaya girmiştim minicik, ben ayarladım buluşma işini bi kaza bela olmazsa inş.cumrtesi akşam görüşelim .. eşimde soruyo eşleride gelcekmi ? gelirlerse bende geleyim tanışırız diye:) dedim yok, sizin annenle romantik bi akşam yemeği yiyin :)

Son düzenleme:
günaydın herkeseeeee...
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar...ağlamaktan okuyamadım..
evdeyiz şuan dün sabah çıktık..uyuyo şimdi paşa..aklım hepsizdeydi..chnb abla yazmış..3800gr ve 51 cm..çok şükür herşey yolunda..öptm sonra yazarımmmmm

mrb arkadaslar sizlere sormak istediğim bişey var.ben 10+5 günlük hamileydim ama maalesef bebeğimin kalbinin durması nedeniyle ayın 3nde kurtaj olmak durumunda kaldım.kurtajdan sonra rahimde kan birikmesi nedeniyle tekrar temizleme işlemi yapıldı.4 gün sonra kontrole gittiğimde tekrar aynı işlem yapıldı.daha çarşamba günü gittim ve yine aynı sorunla karşılaştım bu kez ilaç verdiler ilacı kullandım ilk gün kanamam oldu fakat şuan kesildi ve ağrılarım devam ediyor.bu konuyla ilgili bi bilgisi olan veya önerebileceği bitkisel bişeyler var mı? çok korkuyorum haftaya tekrar gideceğim ve aynı sorunla karşılaşacağım diye.acilll cevap lütfeennn....

oyy cezam ne tatlı bişey bu böyle..Allahım analı babalı büyütmek nasip etsin,sağlıklı uzun ömürler versin canımkokla bebişi benim için..

Cezaa canim nasilsin?? Masallahh Allah anali babali buyutsun cok tebrik ederim. Kiz mi erkek mi bu yaramaz :) Allah tum anne olmak isteyenlere hayirlisiyla nasip eder insallah. Birde bebislerle kendi fotonuzu da ekleyin sonra sizi de gorelim
Hilal cok gecmis olsun umarim kayinvaliden iyilesmistir. Minikler, ase, nillde, chnb adini yazmadigim herkes nasilsiniz iyimisiniz?
Benim bebegim olmadi kizlar 2012 hep mutsuzluklar doluydu benim icin insallah onumuzdeki sene guzel hayirli gelismeler olur hepimiz icin.
Gorusmek uzere.

oyy cezam ne tatlı bişey bu böyle..Allahım analı babalı büyütmek nasip etsin,sağlıklı uzun ömürler versin canımkokla bebişi benim için..
öptm teyzesiiiiii..teşekkür ederizz güzel dileklerin için..

erkek canım..umarım 2013 uğurlu gelir..face yokmu canım..ekleyeyim..
maşaallah paşama tosun gibi yaa,annesi iyi bakmış ona içerde,yerim onu bennn.

teşekkür ederiz teyzesi...annesi iyi baktı tabii..tam 18 kilo aldı:)

bugün akşam buluşma oldu mu..oldu ise foto istiyorum candas

kızlar hikayemin neredeyse çoğunu biliyorsunuz ama ben genede yazmak istedim..
doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu sonunda,şükür Rabbime..Allahım isteyen her kadına bu duyguyu yaşamayı nasip eyle..
Uzun uzun yazmak istiyorum saatlerce,sayfalarca….özelliklede hamile kalmadan önceki aşamayı..neden mi?ben en çok bu bölümü okumaktan mutlu oluyordum.bana umut veriyordu.bütün topiklerdeki hikayeleri okuyordum.neden bende anne olmayayım diyordum hep kendi kendime..mucizevi bir şekilde hamile kalan ve doğan bebekleri okumak hoşuma gidiyordu… gelelim hamile kalma aşamasına
Evliliğimizin 3. yılında karar verdik anne –baba olmaya..aklımız sıra diğer aya hamile kalıp batıya gelince(o zaman doğuda görev yapıyoruz)doğum yapıcam..öyle ayarladık..korunmayı bıraktığımız ay hormonlarım garipleşti..bulunduğum yerdeki kadın doğum doktoruna gittik.lh hormonum aşırı yükselmiş..diğer ay tekrar bakacaktık hormon düştü mü diye..bu arada doğal yolla bir çaresine bakmalıydım..1 ay boşuboşuna beklememeliydim..o zaman tanıştım kadınlar kulübü ile..hayıt tohumu kullanmaya başladım her ay yavaş yavaş 3-5 sayı düşüyordu değerlerim moral dönüyordu..adet düzensizliğim hep vardı..geciktiği aylar umut doluyordu içime..bu arada geçen zamanda kk çok şey öğrenmiştim..pcos olduğumu düşünmeye başladım..ama doktorda ultrasyon cihazı olmadığı için anlamıyorduk..düşünün doğunun o kadar kötü bir yerindeyiz
Aradan 10 ay geçti ağustos ayı geldi ve batıya tayinimiz çıktı doktora gittik hemen..hiç bir problem yok her şey normal deyince umutlandık..pcos olmadığımı söyledi..o ay soğan kürü yapmıştım çünkü..umut içinde bir ay geçti ve ben 11.ayda hamileydim..öğrendiğimizde hastaneye ziyaret için gitmiştik başka bir şehirdeydik(eşimin dedesi çok hastaydı) ikimizin ailesi hastanede oluğu için öğrenmişlerdi..o kadar çok ağlamıştım ki anlamamaları mümkün değildi..ama nasip olmadı 8+6 da miniğimin kalbi durdu ve hayallerimiz sona erdi..ama olsun ben bir kere hamile kalmıştım bir daha neden olmasın..1 ay korunup başlayacaktık çalışmalara ama olmadı..60 gün kanamam oldu derken ilk 3 ay olmadı..sonra tekrar her ay elimiz boş,testler negatif..yeni doktor yeni umut diyerek doktorumuzu değiştirdik ve sonuç ben pcosluyum…ben o kadar çok anne olmayı istiyordumki o duygular sonucunda prolaktin hormonum tavan yapmıştı..ilaçlarla düşürmeye çalıştık..alışveriş merkezlerine gitmkten hoşlanmıyorduk herkes bize inat hamile gibiydi..herkesin elinde bebek arabası, kucağında bebek..algıda seçicilik bu olsa gerek..aradan 1 yıl geçti tedaviye başldık..olmadı..rahim filmi çektirmeye karar verdik..o ay korunacağım için tekrar soğan kürü denedim..eşim inanıyorum bu ay olacak dediğinde gözlerindeki o ışıltıyı görmüştüm..bende inanıyordum…ve olduuuu o ay hamile kaldım.kürtajdan sonra 1,5 yıl geçmişti..ama tekrar ilk hamilelikteki gibi kanamam olmuştu..hemen hastaneye yattım. bebek hep geriden geliyordu..geç döllenmeymiş...inandırmıştık bu sefer her şey güzel olacaktı..iğneler,ilaçlar,raporlar,dualar sonrasında her şey düzelmişti… güzel bir 9 ay geçti..hiç bulantım olmadı..37+5 kadar çalıştım…
Ve zaman geldi çattı.. sezeryan olacaktım..ben öyle olmasını istiyordum..korkuyordum bir şey olacak diye…tarihimiz 12.12.2012…Çarşamba sabahı saat 07.00 da hastaneye yatış yaptık..9.30 gibi alınacağım için annemler kahvaltı yapıp öyle geleceklerdi..ama erken alınınca tek eşim vardı yanımda ,iyide oldu hiç heyecanlanmadım..çok sakindim..ameliyat kapısında vedalaştık..doktorlarımızın konuştuğu konu maçbizde anestezi uzmanı ile maaş muhabbeti yapıyoruz 09.36 da muhteşem an ,oğlum geldi dünyaya..ilk sorum neden ağlamıyor?yanıma verdikleri an gözyaşlarımı tutamadım..benimmiydi bu bebek..şükür rabbime..3800gr ve 51 cm doğdu oğlum deniz..mis gibi kokuyordu..hep başkalrından duydum yada okudum ilk kavuşma anını,mis gibi koktuklarını..yaşamak o anları bana da nasip oldu..ameliyathanede işim bittikten sonra gözüm kapıdaydı..acaba eşim beni bekliyormuyduonu görmek beni çok mutlu etti…şimdi oğlum 5 günlük oldu..denize bakmak, dokunmak,koklamak mükemmel..dilimden eksik etmediğim dua Allahım isteyen herkese tez zamanda sağlıklı ,sıhhatli ,hayırlı evlatlar nasip etsin…Evet hikayem çok uzun biliyorum..umarım sıkılmamışsınızdır…

cezammm sabah sabah iyi geldi bee

ne güzel anlatmışsın yüreğini umut oldun sabretmek ne büyük erdem denizler gibi sonsuz güzellikte ömrü olsun güzel oğlunun hayatının her anında rabbim melekler onun yanında olsun ömrünüze ömür katsın canım benim çok yakışıklı tosuncuk maşallahhhhhhh içerde rahatı baya yerindeydi demekki:)
şükürler olsun rabbim yüzünü güldürdü darısı başımıza inşallahhh

kızlar herkese günaydın
bende bu ayda umut yok hatta ateşim adam gibi yükselmedi bile çatlamamış bile olabilirim marta ne kaldı şurda martı bekliyorum bi doktor buldum jale gürlüer kadınla mailleştik perinatoloji konusunda ingiltere de observer olarak çalışmış ne demek olduunu bilmiom bilen varsa söleyiversin:)
herkes iyi şükürler olsun benden haberler böyle şimdilik hepinizi öptüm evlatlarınızı kokladımm

Günaydın herkese

Ankara'ya gidip geldim ama kızlarla görüşemedik ne yazık ki.Benim eğitim programım o kadar yoğunduki nefes almaya vakit kalmadı.Çok üzüldüm bu duruma ama Detaylı ultrason için gittiğimde İnşallah diyorum Ankara'nın soğuğundan eser kalan bir boğaz ağrım var şimdi.

Herkese günaydın kızlar ...

Nasılsınız ?

Cezam, canım arkadasşım şükürler olsun rabbime gördük bugünleri.Denizinin doğuşunu nasip etti rabbim, sağlıklı ömürlerle mutluklarla yaşlandrsın yavrumuzu inş.Mis kokulum .. burnuma geldi resmen.Maşallah ya o kadar güzelki oğlun insan bakmaya doyamıyor.Sabah face i kk yı açtım kardeşlerimin bizim kızların yavrularıyla uyandım güne, o kadar mutlu oldum ki hepsiyle ayrı ayrı.hepimizin ortak duası rabbim nazlıma rolleyede nasip etsin tabi bizlerede sağlıkla doğmalarını inş. kimsenin kucağı boş kalmasın inş.

Nazlım canım benim,dilerim şaşırtıcı olsun ateşin Dün kulaklarını çınlattık eşimle .. Anlattım biraz durumunu.yaşadıklarını.. Tabiki arkadaşını yalnız bırakma ordaki herkesin bize de emeği çok diyor ve ısrarla iletmemi istedi, geciktirmesin dr olayını.Marta ertelemesin tedaviyi diyor, evet hiç bi sorunları olmayabilir ama bu acıyı çeken bilir ki o 2 kere çekmiş, ertelemesin kavuşsun yavrusuna diyo ve hiçbişey beklemdiğimiz gibi gitmediği için mart a dek çok şey değişirse ya hayataında dedi ? stres herşeyin kaynağı bence gitsinler diye çok ısrar etti.. güldüm , kendisi hiç gitmek istemiyodu kabul edemiydou bende problemi bile düşün.şimdiyse bakış açısı değişmiş iyiki ısrar etmişsin iyi ki daha da ertelememişiz diyor.

minicik, canım kısmet değilmiş.inş 2. sefere buluşuruz.Pazar günü bende çok yoğundum fırsatın olsaydı bi şekilde gelcektim zaten ama inş 2. sefer rahatça görüşme fırsatımız olur.Dikkat et kendine aksi gibi soğuk zamanda geldin ya...

Son düzenleme:
ceza,masaallahh canım oglusunaAllah analı babalı bùyùtsùn..saglıkla geçecek uzun bi ömür nasip etsın..
Allahım esirgesin..öp annesi onu minik avuçlardan benim içindee yaa

Candaşım Ankara kadar soğuk Karabük'te resmen soğuktan donuyoruz.2. sefere İnşallah görüşürüz.Öpüyorum canım.

merhaba kızlar nasılsınız biz pazar günü kırk gezmesi yaptık oğlum kırkından sonra resmen delirmişti dün komşuyada okuttum biraz daha iyi uyudu sanırım nazar değdi çirkinime.. o ne çıkmaz bi gazdı yavrum iki gün boyunca uykuda bile kıvrandı.. kızlar artık baş ağrısı el ayak uyuşması yaşıyorum sanırım vücudum yıkılıo yalnız olmak çok çok zormuş 24 gündür yalnızız alıştık birbirimize ama bu yoğun tempo çok yoruyo beni..

ceza cnm 41 bin kere maşallah denize ne kadar tatlı bi bebek o öyle kilosuda maşallah cnm ben 20 kilo aldım ama sıpa benden almamış doğunca almaya başladı bakalım geçen ay mama süt birlikteydi bu ay sadece anne sütü alıyo gerçekten besleyip besleyemediğim çıkacak ortaya.. sen emziriyomusun cnm mama takviyeniz var mı nasıl geçiyo günleriniz genelde ilk 10 gün daha sakin oluyorlar inşallah deniz bey hep sakin bir bebiş olur da seni yormaz yanında birileri vardır değil mi başlarda yalnız yapılmaz zaten de öpüyorum cnm seni de deniz paşayıda

kızlar kış geldi aman dikkat

hilal cnm öncelikle allah kayınvalidene acil şifa versin duyunca çok üzüldüm nşallah sağlıkla torununu görmek nasip olur.. buarada sırada sen varsın artık kalpler küt küt sana atmaya başladı değil mi dikkat et kendine cnm

kızlar öpüyorum hepinizi fırsat buldukça yazıyorum yazamadıklarım kusura bakmayın öpüyorum hepinizi..

nazlım cnm benim çıkmadık candan umut kesilmez de inşallah bu dr. sana uğur getirir senin sayende ziya beyle tanıştım ve bana uğur getirdi jale hanımda sana uğur getirsin cnm güzel haberleri olunca mutlaka haber et hala kimseyi arayamıyorum ne olur bana kızmayı uyku ve yemeğe arada da kasım bebekleri ne yapıo die buraya girmeye ancak zaman ayırıyorum inşallah en kısa zamanda düzenimiz ooturur sizleri çooook özzzledimmm

selam kızlar,

minikler canım maşallah oğluşun kocaman olmuş, oku aman nazar değmesin ya kıymetliler zaten.demek bi gazman var evde, allah yardımcın olsun.benimde aksi bi durum olcak.ilk 40 gün annemle babam yardım eder çünkü annemlerde kalcam eşim götürmüyo, sonra benim mesai başlar.40 ını anlamam dinlenerek geçirirmde sanki sonra zor olcak gibi, ama onlar tecrübelerini anlatırlarsa bende üstesinden gelirim.senin annen ne zman gitmişti ? kendinede dikkat hasta filan olma sakın.göğüs sancıların gitti sanırım değil mi ?

minicik, iklim çok farklı değildir tabi dikkatli ol.

taze anne cezammmm çok öpüyorum oğluşunu yaa :)) çok tatlı sıpa :))

chnb, ablam senin dönüşte yakın galiba, öptüm Ardayı ...

lone, nabersin canım ?

nazlım, adet ne zaman ?

rolle, dr hala tedaviye geçmiyo mu ? strese sokmak için yazmıyorum , merak ettim. bide sanki senin yyerinde olsam dayanamazdım tabi eşinde olumlu bakıyosa.

nuray, kayıpsın özledik.

hilal, aklım k.validende inş şifası bol olsun

kıtty, unuttun valla bizi.

nilde ablacım sen nasılsın ? pztsy i atlattın :))

günlük, kızlardan fırsat bulamıyosun anladım :) ama özlüyoruz senide.topik çok sessiz.keyifli günlerini iple çekiyroum.

asem, canım yeni randevun ne zman ?

sezen, sen nasılsın canım cadı nasıl ?

candasım, benım yarın radyolojıde işim var.belkı dr'lada görüsebilirim:44: dr'a randevum 10ocakta,ama ben bu pzt.sıye yıne randevu alırım,bekleyemem sanırım.senın ne zaman yavruyla randevu?

Chnb abla pzt.sı dönecektın evıne..ulasmıssınızdır sanırım

Nazlım,rolle dualarımdasınız..Allahım bu sebepten yüzünüzü güldürsün tez vakit..
girisimin iyi olmus nazlım,esın ıkna olsunda ilerı tarıhı beklemeyın canımm..hızlandır bu sürecı,güzel haberlerınızı beklıyoruz..

Miniklerım,bı basınada kolay degil bu ılk aylar,Allah kolaylık versın..ınsan bazı an 2dk bırı yavruyu tutsa dıye arıyo birını.. Kendınıze ıyı bakın..Öp oglunu annesı bızım ıçın

oy cezam ne güzel bi doğum hikayesi..çok duygulandım ne güzel bi annesin sen..annelik hakkıyla hakedenlerden...Rabbim yavrun ve eşinle ömür boyu mutluluklar versin canım..

Nazlım hayırlısı olsun canım..martta hamile kalıursan sanırım 11.12.13 de doğum yapabiliyorsunyinede süreci hızlandır artık bebem haberlerini bekliyoz..

candaşım Ankara buluşması olamamış..üzüldüm kızlar yaa.. güzel olurdu..se nasılsın oğluş nasıl..biz cadı kzımla akşama kadar yiyip içiz yatıyoz valla..kardeşim olacak diye sevinerek geziyo..ama olayların farkında değil

minklerim Allah yardımcın olsun canım..enn zor zamanı şimdi bebeğin..ama bu da geçecek..kendini oyalamaya başlayınca sende rahatlayacaksın..

asemmm diğer topiktede yazdımda buradandan yazayım nasılsın canım

kızlaaaar bugün doktordan geldim %80 kız dedi..yinede emin değilim diyor..o kadar erkek fikrine alıştırmıştımki kendimi şaşırdım kız deyince ultrasonlarmı karıştı diyeama gerçekten kendimde öyle hissediyordum....çok şükür 2. kızım geliyor..ben herşeye razıyım tek sağlıklı olsun..nuray senin teori yandı buna göreee

Candass canimm nasilsin? Ben bu ay farkli bir doktora gittim. Doktor film istedi onumuzdeki ay cektiricem. Cok korkuyorumm dogrusu :18:
Birsey cikarsa ameliyat yapiliyormus sonuca gore, cikmazsa ne onerecek ama hicbir fikrim yok. Cok yogun bir doktordu cektir gel oyle konusalim dedi.
Dua edin oldu mu bana guzel anneler ?
Hellokitty'den haberi olan var mi kizlar iyidir umarim. Pek yazmamis son zamanlarda dikkatimi cekti.
Lone sen nasilsin alistin mi annelige?
Buarada dualarim gecen ay bitti ne yavasim di mi Annem baya yardimci oldu sagolsun.
Boyle iste kizlar is guc kosturmaca bunun disinda.

merhaba kızlar.nasılsınız. ben tahmin edeceğiniz gibi yorgun bitkin, çaresiz....son iki haftada yaşanılanlar kabus gibi. memleketten aradılar ki annemizin kanseri son safhaya gelmiş, doktorlar tarafından yapılacak hiçbişey yokmuş, kadın alınıp eve götürülüp çocukları başına toplanacakmış(((bir eşimi yalnız gönderemezdim, iki belki annemi son defa görme şansımı yitirecektim. görümcelerim annemin durumunun çok kötü olduğunu bana söylediler, eşimin haberi yoktu, yurtdışından ablası falan da gelmişti, siz de gelin dediler sadece. garibim eşimin bişeyden haberi yok, daha doğrusu öyle umudu vardı annesinin iyileşmesinden yana, yolda annem iyi olunca şunu yaparız falan gibi cümleler kuruyordu.gidene kadar diyemedim. hastaneye gittiğimizde annemizin oksijene bağlanmış ve zor nefes aldığını, hiç halinin kalmadığını görmek şoktu bizim için. normalde o kadın biz yola çıktığımız zaman gideceğimiz yere varana kadar öyle dert ederdi ki. ama şimdi kendi acısından umrunda bile değildik.ne acı dimi((görümcelerimin söylediğine göre kimseyi gözü görmememsine rağmen bizi görünce gözleri ışıldadı:)))))torununu sordu, seni üzüyor mu, konuşuyor mu annesi seninle diye. konuşmaz mı kocaman oldu seni görmeye geldi dedim güldü. 1hafta boyunca hastanedeydi gittik gittik geldik, yanında duramıyorduk çok fazla,odada fenalık geçiriyordu hareket ettikçe. bi keresinde odada sadece eşimle ben varız, bi kalkmayı deneyim yatma pozisonunu değiştireyim dedi, kendini öyle bi attı ki kendine gelemedi yarım saat kadar. artık ciğerler öyle bitmiş ki küçük bi harekette beyne oksijen gitmiyormuş. dönüşümüzün son 3 gününde fenalaştı yoğun bakıma aldılar, orada hiç görmedik tabi. eşim bir defa girebildi yanına beni sormuş hemen nasıl diye. o haliyle bile bazen başında bekliyordum çok yanına yaklaşmıyordum ki nefesini daraltmayım. yine beni düşünüyor ayakta bekleme otur diyordu, kendisi için gelen yiyeceklere hilal de yesin deyip duruyordu canım benim. yaşadığımız bu kötü günlerin yanında en kötüsü de onu o halde bırakıp belki de son kez gördüğümüzü bile bile çekip gelmek zorunda olmaktı. tabi bir de eşinin gözünün önünde eridiğini görmek. bi yandan senin bebeğin var düşünmek zorundasın, bi yandan eşinin ızdırabı.....zordu kızlar çok zordu....şimdi eve çıkarmışlar, bilinci arada gidiyormuş(aklımız hep orda. torununu görsün çok istiyorum ama acı çekmeden. bilmiyorum allahım hakkımızda hayırlısını versin. doktorlar akciğer zarına dağıldıktan sonra belki 2 gün en fazla 6 ay demişler. ama rabbim bilir, biz inançlı insanlarız O ol dedikten sonra hangi mucizeler olmaz ki. sizlere de çok teşekkür ederim dualarınız için. mucizenin gerçekleşmesi dileğiyle....

bu arada cezam canım benim gözümüz aydın. bi melek daha katıldı aramıza. hoşgeldin denizim kuzum benim. maşallah öyle güzelsin ki rabbim sizi korusun. sağlıklı ve uzun bir ömür nasip etsin. çok kokla benim yerime. çok öpüyorum.

zaman daha olsa da sıranın bana geldiğini bilmek gerçekten heyecan verici miniklerim. rabbim hepimize o güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin. ali keremim napıyor büyüdü mü annesi.

kızlar hepinize tek tek yazamıyorum kusura bakmayın. herkes iyi sanırım. hepiniz öpüyorum. kendinize ve kuzularınıza iyi bakın:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…