Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam kızlarr bugün doktor kontrolümüz vardı çok şükür bebeğim gayet iyiydi..kıpır kıpır..
Birde haberimiz var..Bizim kız pipili çıktı..:)) yani kızım değil oğlum oluyormuş..şaşırdım yok canım benim kzıım olacak dedim..güldü..al sana pipinin resmi diyor inanın o kadar alıştırmışım ki kendimi bu kezde oğlum olacağını duyunca buruldum sanki.. inşallah bi dahakine yine değişmez ama resmini verdi bu kez
Candaş nuray ceza tahmininiz doğru çıktı kızlar

Son düzenleme:

selammm:79:
konuşmuştuk ama tekrar yazayım canımm..
burda yazdığını şimdi gördümm
aynı candaşın hesabı olmuşş.. oğlun şaka yapmışşş neyseki bi hazırlığın yoktu henüz:)
bi delikanlıı daha geliyorr.. artık antrenmanlar başlayabilir..maç için sayıyı tutturmuşuzdur heralde

Allahım sağlıkla kucağımıza aldığımız günleride görmeyi nasip etsin.. Allahım esirgesin yavrularını

(kontrol panelinden giriyorum,hiç bu topicteki yeni mesajları bildirmiyor:44:bende kimse yazmamış sanıyorumm)

Son düzenleyen: Moderatör:
nillde abla nasılsın nerelerdesiiiinn?
napıyorsun oğluşunlaa?_ iyisiniz keyfiniz yerinde umarımm..
varmı oğlunda hareketler, başladımı annesiii?

kuzummmmm allaha şükür hepsi iyi çıktı sen nasılsın enfeksiyon bittimi?yok tatlım ya ben daha hiç hissedemedim bir iki kere bağırsak hareeketleri gibi bişi hissettim oda gaz mı bebek mi bilemedim ultrasonda fırıl fırıl oynuyo ama:))))))

kuzummmm aminiyosentez istenen benim sadece yaş sorunundan istedi imza verdim zaten istemiyorum diye ayrıntılıyada girdik her şey güzel çıktı sorun yok yani 19+3 de girdim herşey yolundaydı siz nasılsınız tatlım salih paşa maşalalh çok güler yüzlü öpüyorum

kuzummmm haklısın ama moral bozmak yok doktorun film istemesi rutin bir istek nerdeyse hepimiz yaptırdık ne zaman gideceksin haber ver bize inşallah her şey çok güzel olacak

oy kuzummmmm kolay gelsin sana iyiyiz kuzum biz yuvarlanıp gidiyorum çokkkkkk kilo aldımmmmm sen de diyodun ben çok kilo aldım diye sen kaç kilo almıştın kızlarım nasıl oooooo bol muhabetli geceler bizde tık yok 3 ay yasaktı sonrada biz sormadık böyle daha mı güzel ne?????????

sağol kuzummmm benim doktorumda en önemlisi 2 li ve 3 lü diyor 4 lüde bazen gereksiz sorunlar çıkabiliyo diyo hayırlısı kuzum

oy kuzummmmmm kıyamam allah kolaylık versin hamile hamile nasıl yapacan kendine dikkat et bilmezmiyim o psikolojiyi zırta pırta ağlıyorum

hoş heldin evine kuzum oğluşlar pek tatlı maşallah sen nasılsın bir sıkıntın varmı öpüyorum

kuzummmm canımmmm dualarım sen le ve rolle inşallah en kısa zamanda sizde yuppi mesajları yazacaksınız senin güzel kalbin her şeyin en iyisine layık

oooo kuzummmmmm bayağı kalabalıkmışsınız o gaz işi çok zor inşallah bizde olmaz diycem ama hiç şansım yok gibi görünüyor erkek bide yok yok benim kaçarım yok:)))) tatlım benim çirkin ördek yavrusunu ve seni çok öpüyorummmmm

kuzummmm geçmiş olsun sizede nazar değmişşşşş şimdi nasılsınız oğluş nasıl sen nasılsın

oooooooo erkekler tamammmmmmm gözün aydın kuzum ne mutlu sana bir kız şimdide allahın izniyle pipili öpüyorum tatlımmmmm

kızlar geçen gün ayrıntılıya girdik her şey yolundaydı ölçümler çok güzel %100 erkek dedi kıpır kıpır ama yüzünü göstermedi ama her şeyiyşe tam bin şükür 23.haftada şeker yüklemesi ve rutin kan ve idrar tahlili istedi tetenoz aşısını benim doktorda yaptırma dedi soran olursa ben yaptırdım de dedi. iş yerinde koşturmam aynı yıl sonu bitti yıl başı başladı benim işler karışık anlıyacağınız sizleri çokkkkk öpüyorummmmmm

Aaaaa sezen şaşırdım ve sevindim. değişiklik güzel:)) sağlık tabi en önemli ama değişik olsun istiyor insan. eşim ciddi ciddi 3. kız istiyor...

canım yoğunsun demek ki... şimdi hafifledi mi? bu arada benim 2 li de 20 binde 1 ken 4 lü de 10 da 1 çıktı risk. hamileliğim stres içinde geçti
oğullar da iyi şükür...
senin de ayrıntılı iyiymiş. çok sevindim...

canım geçmiş osun eşine. beyaz sivilce bizde de var yağmış onlar. sen yine cildiyeye götür. bizim de doğduğunda kafasının ön sağ kısmında egzama gibi bir kabartı var bir dr doğum lekesi dedi, başkası travazol verdi kullanınca hafifliyor kesince yine oluyor( kortizon varmış pek de içime sinmiyor. cildiyeye götürcem geçmezse(

gaz ciddi boyutta değil şükür bizim... büyük oğluma göre çok iyi...

canım çok sevindim iyiymişsin. sünnet de iyi dr yaparsa bence sorun olmaz büyük oğlumu darlık sebebiyle 3.5 aylık yaptırdık. bu oğluma da istanbulda bir dr dar dedi ucu enfeksiyon yapar sünnet ettir dedi. buradaki dr miz dar değil en az 6 aylık olsun dedi. ben istanbula gidince yaptırayım diyorum bakalım...

kilo ben 67 ile hamile kaşdım 20. haftaya dek 60 a indim. sonra 83 le doğum yaptım 10 gün önce 73 tüm. ama doğum sonrası 79 dum(
eşim gece diyetisyene git diyor...(

canım bugün ankaradasındır güzel haberlerle gel inşallah... ev taşırken de yorma kendini...

canım geçmiş olsun ilk haftalar olabiliyor. toparlar inşallah...bol bol emzir canım humana still tea iyi süt yapıyor ben tavsiye ederim netten al daha ucuz..

asemmmm sıkı takip etmesi çok güzel dr nin canım...2 haftada git bence de...

kızlar herkes iyi di mi?

ben de inanın çok yoruldum ev çok fenaydı tek tek her şeyi elden geçirdim. daha ufak tefekler duruyor...vitrin altı mesela. misafirler yeni başladı....
cihan buğram çaktırmıyor ama ciddi kıskanıyor ona da zaman ayırıyorum... ödevleriyle de ilgileniyorum bu sene daha iyi. ama cidden disleksi problemi var hala b-d ve birkaç harfte zorlanıyor...f-h
a-e bazen karıştırıyor(

Karlı bir Karabük gününden hepinize merhaba :)

Biz Cuma günü detaylı ultrasona girip döndük Ankara'dan iyi ki bugüne bırakmamışım malum havalar iyice bozdu :)

Oğlum gayet sağlıklı çok şükürGelişimi iyi.Rabbime binlerce kez daha şükür ettim.Parmakları,elleri,ayakları,ağzı,burnu..Yarabbi ne büyük mucize içimizdeki:)Allah isteyen herkese yaşatsın İnşallah.

Candaşım Ve Nildem eşimle doktordan sonra hiç vakit kalmadı bize.Hemen bindik,döndük Karabük'e.Eşim işe gidecek diye.Nasip olmayınca olmuyor bir türlü

Sezen canım bende erkek demiştim diye hatırlıyorum.Değişiklik iyi olur İnşallah:)1 kızın bir oğlun olacakmış ne güzel.Alllah ömürlerini uzun etsin İmşallah.

Chnb abla;Hataydasın,evindesin artık ne güzel.Zorluklar zamanla azalacaktır İnşallah.

Ase;biz hepimiz peşpeşe doğuracağız gibime geliyor:)Sağlıkla gelsinde kuzularımız başka ne isteriz?

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ablalarım,arkadaşlarım.

chnb abla bebişi emziriyorsun zaten.. birde üstüne bu koşturmacayla fazla kiloları atacaksındır..
diyetisyen fikride güzel ama aceleye gerek yok.. daha taze annesiniz,atılacak zaten zamanla fazlalıklar
bu yoğunluğunun içinde fazlada yormamaya çalış kendini..vitrinin altıda kalsınn .. benimde böyle göze gelmeyen yerlerim düzen istiyor,ama zaman yok şimdilikk:26:
oğlundada muhakkak vardır duygu değişimleri.. ilgilenip zaman ayırıyormuşsun zaten,aradaki denge kurulacak..herşey oturacaktır zamanla
kendinize iyi bakınnn...
(eşinin talebide güzelmiş.. kafaya koymuş abla,kaçarın yok sanki.. iyidir iyidir.. mümkün olursa, neden olmasın 3.ilerleyen zamanlarda düşün sen bu konuyu bii )

Nillde abla demek senin dr da tetanoza gerek görmedi..
elzem değil demek ki..
benim enfeksiyon sıkıntım yok şuan.. çok şükürr....geçti..
çok şükür ayrıntılıda güzel çıkmış.. maşaallahhh..Allahım esirgesinnn
hareketlerin eli kulağındadır, çok yakındır ablaa..kendinize iyi bakınnn...:79:

minicikumut evet canım.. bizim hep arka arkaya olacak doğumlar inş..
kırklarımız karışalacak vallahi.. bu da güzel olur ama.. inş paylaşımlarımız o zamanda yoğun olur, fikir alışverişi yaparız doğumdan sonrada
ayrıntılınızda güzel geçmiş.. Maşaallah oğluşunaaa..çok şükür... için rahatlamıştır..bu iç rahatlığıda iyi oluyor muhakkak..
kendinize iyi bakın annesiii oğluşunlaa..
:79:

sezen nasılsın?
hani nereye kayboldun gördüm seniiiiiiii

candaşımmmm.. nasılsın..buralardaydın sankiii:44:
iyimisin oğluşunlaa..neler yapıyorsunuz annesiii

hello ve nuraydan hiç haber yok sankiii:44:meşgul hatunlarrr...

günlük,lone,ceza,minikler.. kızlar iyisiniz umarım yavrularlaa.. yoğunsunuz haliyle pek karşılaşmıyoruz.. kendinize, yavrulara iyi bakınnnn

bu arada bende farklı bi durum yok.. dişim ağrıyordu.. geçti bugün biraz ağrısı..
diş hekimime gittim.. antibiyotik kullanabilirsin,dr'uan danış dedi.. hatta doktorunada sor, ''müsade ederse,dilersen 7.aya kadar çekim yapabiliriz'' dedi
Son 3 ay riskliymiş çekim için
28 yaşında.. 20lik dişle uğraşmak nedirr yaaaa.. zaman zaman,böyle ayda yılda bi yoruyor..
bii 30 olsaydımm bari (ne alaka bende bilemedim ama )

Son düzenleyen: Moderatör:
Minicikumut hataydayım şükür... yağmurlu bir hafta.... bugün de doğum günüm...
senin de oğul iyiymiş maşallah. bunlar çok önemli en ufak sorun insanı strese sokuyor. bizim kafasında koroid pleksus kisti çıkmıştı çok korkmuştum geçmişti sonra şükür. sorun olmayınca kafan da rahat oluyor..

asem sen de yorma kendini. eşim istesin dursun. hamilelik zor hem benim yine oğlum olur hiç kızım olmaz gibi geliyor. hem de yine düşük yapabilirim genetik sorun da var. serklaj ve pıhtılaşma iğnesiyle o sorunlar bitiyor genetikten kaçış yok... hem yaş 36 oldu bugün. bunda 10 da 1 down riski vardı yaş geçtikçe risk artıyor... bana kalsa devlet de verse evlatlık alırım bir kız:)

sen 3. düşünüyor musun ilerde... rahim ağzı uzunluğuna bakıyor di mi? sezen de baktırsın...

diş de zor olur Asem...

Asem ; doğum sürecindede ve sonrasındada paylaşmaya devam edelim yaşadıklarımızı.Ben Mayıs topiğine yetişemiyorum inan.Birde ben çok hassas düşünmemeye çalışıyorum.Orada çok titiz düşünen insanları gördükce içimi evham kaplıyor.Benim doktorum bile bana diyor ki çok rahat görünüyorsun.Dedim ki ben hamileyim hasta değilim.Gücüm yettiğince eski hayatıma devam ediyorum Nazlı hamile olmak istemedim hiç.İçimdeki mucizenin kıymetini bileyim yeter bana.Evladım bana en büyük hediye.Ona sahip olana kadarda yaşadığım ufak tefek sıkıntılar korkutmamalı beni diye düşünüyorum.

Chnb abla;doğum günün kutlu olsun.Eşinle,oğullarınla nice güzel seneler görün İnşallah.Rabbim geçirdiğin her gün mutluluğunu artırsın İnşallah.

3. Çocuk konusuna gelince sanırım senin yerinde olsam ben cesaret edemezdim.Senin yaşadıklarını hiç çocuğu olmayan insanların bile çekmesi kolay değildi.Ki senin çok şükür aslan gibi 2 tane oğlun var.Kendini daha fazla hırpalamanı istemem ablacım.Ama tabiki Takdir önce Allahın sonra sizlerin.

Hatay'a yağmur buraya kar yağıyor :)İyi hoş şikayetim yok çünkü ben karlı havaları çok severim.Sadece biraz daha fazla dikkat istiyor yürümek.Oğlum iyi çok şükür.Benim amnios sıvım biraz fazlaymış,birde bebeğin sol böbrek kısmında bir genişleme var dedi doktor.Erkek bebeklerde sık görülüyormuş,doğumdan sonra düzelir büyük ihtimalle dedi.Benim sıvı fazlalaığım içinde şeker yüklemeni erkene alabilir doktorun dedi.Haftaya pazartesi gideceğim kendi doktorumada.

Dediğin gibi ufacık sorunlar bile kocaman oluyor düşününce.Ben güzel düşüneyim,güzel olsun herşey İnşallah.

Herkese Günaydııın :)

selam kızlar, bende epeydir topiği boşladım.mart annelerine takıldım.ağrılar sızılar başlamış hep.bende yin şükür çok bişey yok.ama dün kar yağdı 45 dk otobs bekledim anlamamıştım ama üşümüşüm, karnım çok gergindi dün rahatsız etti.o sancıyla akşam 8 de uyudum.dr bide çok kati tembihledi sola yatmayacaksın diye ama olmuyo işte, arada bi dinleneyim diyorum sağda farkedemiyorum uzun kalıyorum.yüzüstüde yasak sırtüstüde.dr a açıklamasını sormadım ama mart annelerinde yazmışlar sırt üstü yatan bi kadın bayılmış uykusunda, biri ölmüş filan.anlayamadım değişik geldi ister istemezde korktum ama herkes çokmu bilinçli hamile, hiçmi sağına sırtüstüne yatan yok.artık alaha emanet sol da yatsamda arada sağ yapıyorum.Meriç İnanç maşallah bence çok akıllı bi bebek, üzmüyor hiç beni.başlarda çok hareketsiz diye şikayet ediyodum ama geçenlerde aklıma geldi, ben e şuna inanmıştım hamile kalamdığım dua ettiğim sürece boyunca.bi bebeğim olursa çok sakin uysal bi bebek olcak doğduğunda ondan çok şikayet etmiyeceğim bazı anneler gibi, herşeyi kolaylıkla aşabildiğimiz anlaşabildiğimiz aklı başında sakin gereği kadar şımarık bi çocuk olcak, mükafatı böyle olcak benim hayatımda o kaybedilen vakitlerin diye.sanırım öyle bi bebek olmaya aday.mesela geceleri bile hareket saatleri belli, arada bir gece 3 te uyanıyo, sabah kadar tekmeliyo, ama genel olarak sabaha karşı 5 gibi uyanıyo.oynuyo kendine kendine.dr a sormuştum anne karnındaki gibi midir bebeklerin düzeni diye ? evet genelde öyledir ama çok nadiren tam tersi çıkabliyor demişti.o yüzden benim akıllı oğlum o artık tembel filanda değil :) ağır olsun napalım.karnıma bakıyorum öyle abartı bi şişkinlik yok yine 7. ayda göstermiyo, iyikide böyel.tabi bebekte zayıf olmadığı için gerekli boyutlarda olduğu için iyiki diyorum.çünkü gün geçtikçe nefes problemimiz oluyo ki normalde de ourdu benim.şimdiden kalan 10 haftayı düşünüyorum.umarım çok zorlu geçmez.genel olarak hiç nazlı değildim anneme babama daha çok naz etmişimdir eşime bile etmemişimdir, anne babamada şöyle.evde hiç bişeye elimi sürmüyorum yediklerime çok dikkat ediyolar eksik bırakmamaya çalışıyolar eşim bu kadarını kesinlikle yapamazdı.eşimle ilgilide eskiden haftasonları ayrılmak daha zordu şimdiyse hem zor hem kolay, zor 2 kişiyiz kolay her geçen gün oğlumuza yaklaşıyoruz, o da bizi yakınlaştıracak en büyük sebep.işte bizden böyle teyzeleri, sizler nasılsınızz ?

asem, canım şükürler olsun ya sonuna geldik demek :)) iinş gördüğün göreceğin en büyük korku bu olsun rabbim daha betrlerinden esirgesin seni ve yavrularını.inan bi oh çektim ya :) bizde iyiyz teyzesi napalım oğlumla büyüyoruz işte :) herşeyi tamam artık, doğumu bekliyoruz allah nasip ederse.gerçi demek kolay ama günler yaklaşssa iyice heyecan artar korkuda tabi, ama hiç korkmuyrum şimdilik.biliyorum ciddi bi gaz sıkıntısı çekcem ama vajinal böleyle muhatap olmayacağımız için mutluyum.çüünkü en byük korkumdur o bölgeye dokunulması bile, bi yerde sezeryan kurtuluşum oldu.sünnet konusuda çelişki ya, ben şey farkettim bizim dr un radikal kararları var farklı savunularıda.buda onlardan biri olabilr.ama artık güvecez yaptırmıcaz tabiki idrar yapmada bi sıkıntısı olursada detaylı yeni bi araştırma belkide riske atarak yaptrcaz.inş sıkıntı olmasında her durumda.bence oğlunda da olmaz olsa tr de çok insan sıkıntı yaşardı bu konuda çünkü sünnet yaşı ufak tutuluyor ülkemizde.

sezeennnn :)) bu nasıl bi süpriz ya :))) ooo süper ya evet alışınca insan biraz buruluyo ama olsun.aynı bendeki hesap olmuş ki ben senin kadar geç öğrenmiş olsaydım alışveriştende zarara uğrardım allahtan sen yapmadın bişey :)) ee bu duygu nasıl ? tahminimi tutturdum bee :))

[chnb, ablacım Ahmet Arda nın pipisi mi darmış ? ya bilmiyorum bizim dr da çok tatmin etmedi işte diyorum biraz farklı fikirleri olabiliyo onu gördüm kendisinde.evet çok iyi olabilir ama gerçkleride gözardı etmemeliyim :) gerek olursa yeniden araştırcamda şimdilik askıda. çok almamışsın aslında, 16 kilo bence normal.ilk aylara hayret ettim demek kilo verdin.o eksiği çıkarsakta 9 kilo almış oluyosun süper.eşin demek öyle diyo yaaa komplekse sokmasın ama ya, verirsin oğluşların az bi büyüsün o zman hepsi gitmiş olur bence.banada herkes kalan kilonu vermeyi düşünmüyosun dimi sakın verme diye uyarıyolar sinirleniyorum, geçen biri bişey dedi doğumdan sonrada bu kiloyu korursan güzelliğine doyulmaz diye, sinir oldum.sanki dünyanın en çirkini bendim.hani güzellik iddiam yok ama buda gıcık bi durum.

minicik, canım gözün aydın bebeğinde herşey yolundaymış çok güzel bi haber bu.böyle akıllı akıllı büyüsün Gökdeniz.önemli değil canım o gün zaten arasaydında buluşamazdık sanırım benim telim evde kalmış benimde dışarda önemli bi işim vardı, kısmet olursa bi gün tanışırız siz iyi olunda yeterki.Ank da buz gibi ve dün kar yadı dairenin orda, eve gittim damla yok yerde, bugün yağmıştı sabah yani.korkuyla duayla geldim.şükür bişey olmadıda dairenin önünü 1 hafta riskli olur ayaza çekiyor buz tutuyor yolda acayip işlek filan.ağır gelcem geç kalsamda sallayamam riske atamam napim.sizin oralar ne alemde.

nilde, ablacım napıyosun senlede görüşemedik bu ara.

diş ağrısı çeken kim kızlar ? asem sen misin ? bende 20 lik dişimi çıkarıyorum yaş 27 :)) ama ağrısız patladı benimki 20 dk da.bizim sülalede ağrısız çıkarmış 20 lik.yani çıkamadı da ağrıda çekmedim şükür.ama ara ara bende 3. ayda yaptırdığım dişin ağrısını yaşıyorum yeniden çürüdü sanırım.

minikler, ceza, nuray, kıtty, nazlım, rolle, hilal, nasılsınız kızlar ?

selam kızlar nasılsınız. topik boş kalmış bayağı. ama şöyle okuduğuma göre herkes iyi keyifler yerinde.

sezencim senin kuzucuk da şaka yapmış ha.ama güzel olmuş bi kızın vardı şimdi bir de oğluşun olacak allahın izniyle gözün aydın:))))bu arada sen de geleneği bozmadın:))))topikte erkek bolluğu:))))

chnb ablacım, minikler,cezam kuzucuklar nasıl, sizler nasılsınız. yormuyorlar sizi dimi:))))rabbim böyle yorgunluklar versin.öpüyorum paşaları. cezam deniz beyin son fotosuna bayıldımmmmm gel gel sarışınım gel ben sana aşığım gel:))))kuzuma gelsin çok öpüyorum.

candaşım hazırlıklar tamamlanmış bizim de tamamlandı sayılır. eşyalarını çıkarıp çıkarıp bakıyorum herşeyin hazır bebğim seni bekliyoruz ama tabi zamanında diyorum tekmeliyor sıpa. ona şarkılar söylüyorum duyuyor beni kuzum vuruyor da vuruyor:))))mart annelerine yazmıyorum ancak takip ediyorum. herkesin çok aşırı şikayetleri var, çok şükür benim de hafif şikayetlerim var, arada çok az şiddetli ağrı ve bikaç gündür mide yanması. onun haricinde çok şükür iyiyiz kızımla.

asem, minicik sizin kuzular da iyiymiş maşallah. asem yanlış hatırlamıyorsam idrar enfeksiyonu çıkmış. seninle aynı haftalarda benim de çıkmıştı ilaç kullanamadım dokundu, ama hergün sade soda içine 1 limon sıkarak içtim. sanırım onun faydası oldu. çok şükür kurtuldum. ha bir de bol bol su iyi geliyor biliyorsundur zaten.

nildem telde konuşmuştuk zaten gzöün aydın tarama testi sonuçları da güzel çıktı maşallah kuzucuğumuza:)))

kızlar biz de iyiyiz çok şükür kızımla. zamanın çabucak geçmesini istiyorum artık. heyecan bastı iyice. korku yok şimdilik ama sonra nolur bilemiycem.en fazla 8 haftamız kaldı. kız bebekler erken geliyor diyorlar bakalım içimden şubat sonu gibi gelecek bu kız fazla beklemeyecek diyor. kilosu sağlığı yerinde olsun da bikaç hafta erken gelmesine itirazım yok . bu arada cumartesi günü kontrole gittiğimizde 1800 gr olmuştu meleğim gayet iyi dedi doktor. normal doğum istiyorum çok aşırı kiloda da olmazsa kolay olur.burda çok fena kar var. 2 gündür tatil okullar yarın da tatilmiş bebeğimin şansına:)))))) sonra da iki hafta kalıyor izne ayrılmama. evde bekliycez hazırlıklarımızı yapıcaz inşallah.rabbim hepinize bugünlere gelmeyi nasip etsin kızlar. hepinizi öpüyorum.

minicik, canım inş o günleri görelimde bol bol paylaşımlarımız olsun yine..
benimde hamişlik için nazım tuzum olmadı..öncedende öyleydi.. neyse o..
arkadaşlardan eşi hamile olanlar; -eşim doğursaydı da rahatlasaydık ,isteği sıkıntısı bitmiyo- derlerdi :) durumun rengi değişebiliyor demekki:)
bende de aynen hayata devam dediğin gibi..
insana aslında normalde nasıl beslenmesini bile öğreten süreç bu.. ama dediğin gibi kendisi için çekilmez yapan, hasta psikolojisine girenler oluyor.. böyle ortam varsa, sıkı takipçisi olmamakta haklısın..
bayağı hazırlıkların oldumu? nasıl gidiyor alışverişlerin?kendinize iyi bakın annesii..Allah'a emanet olun...

chnb ablacım.. diş içinde bugün kadın doğum doktorumla görüştüm..
durumun sıkıntılı, mümkün oldukça çektirmekten kaçınmalısın dedi..
bu arada doktor serviks uzunluğuma bakıyor.bugünde baktı ; 4,8 cm.. iyi olduğunu söyledi..iyimi abla? (önceki ölçümde 4,9 cm di)
daha önceden yine sana yazmıştım ama gözden kaçtı sanırım..doktorum rahimağzı yetmezliğinden değil, kayıbın sebebini enfeksiyondan kaynaklandığını söyledi
bu arada sünnet konusunda..benim oğlumdada pipi ucu kapalıydı,idrar yapmakta sıkıntılı oluyordu..dr enfeksiyon olur diye uyarmıştı, sünneti yaşından önce yaptırdık
ama iyileşmesi rahat olmuştu..açıkçası yine erken olmasından yanayım ama zamanı gelince araştırır, görüşürüz artık ne denirse..
bebek konusunda çok haklısın..zor günler geçirdin..söylüyorumda, söylemesi lafta kolay tabii..hayırlısı hakkımızda
kısmet olursa ilerleyen zamanlarda 3.ye sıcak bakıyorum.. bana bak, ikinciyi bulayımda bii.. konuşuyorum
kendinize iyi bakınn.. dinlenmeye bakın annesii

günaydın demek istedimmmmmmmm gül yüzlerinizden öpüyorummmmmmm

candaşım iyisiniz çok şükür oğluşunla
bende dediğin gibi gece uyku pozisyonundan muzdaribim.. soluma yatmak sıkıyor artık:)
yüzüstü ve sırtüstü yatmayı da çok severdim:)
gece farketmeden sağıma dönüyorum, hemen uyanıyorum.. çünkü ağrım oluyor..istesemde yatamıyorum yani:) karaciğere bası yapıyormuş bebiş o zaman..
zaten bebeğe maksimum kan akışı için solumuza yatmaya devam, insanın içi elvermiyor başka yönde yatmaya..
sırtüstü hiç yatmıyorum, denemedim bile.. ama oğluma hamileyken, ileri haftalarda sırtüstü yatacak bile olsam ; anında gözüm kararıyor,tansiyonum düşerdi.. çok kötü bir histi.. :26:
az sabredelim, n'apalımm:)
ne kadar güzel şeyler yazmıssın, sağolasın.. ama dün yine tahlilimi yinelettim, enfeksiyonum yükselmiş..
aslında yarın muayenem vardı ama ben dün akşama doğru doktorda aldım soluğu..
antibiyotik ve fitilimi yineledi..
dişimide sordum, bu antibiyotiğin onada faydası olacağını söyledi.. ama çektirme için hiç açık kapı bırakmadı..
''zaten risklisin, çok çok mecbur kalmadıkça çektirmekten kaçınmalısın.. mümkünse doğumdan sonraya kalsın'' dedi
şuan için ağrım var ama dayanılmaz bir acı değil çok şükürdilerim devam etmesin.. geçen hafta fenaydı ama gece uyuyamadım bile..
benimde zorlu çıktı dişim ama.. şimdi yılda bir böyle ağrı yapar ara ara.. son olsun umarım

oğlumda sünnet için, benimde biraz mecburi olmuştu canım. pipi ucu kapalıydı, idrar yaparken sıkıntılıydı.. doktor; enfeksiyon olabileceğini ve o zaman zaten sünnetin şart olacağını, erkenden yaptırmamızı önermişti.. aradan zaman geçti tabiki.. bu yavrularımızda inş o günler bi gelsinde yine bi üroloğa ve çocuk cerrahına danışırız; artılarını eksilerini.. o zaman için tek söylenen 3-6 yaş arası bu operasyonu yaptırmamaktı.. farklı birşey duymadık görüştüğümüz kişilerden..

sorma nilde ablacım takımı tamamladık sonunda eşim diyor bak analık hislerine güvenmedin çıktı ama babalık hissim hiç yanılmaz diyor..dalga geçiyor:))
ayrıntılın çok güzel geçmiş maşallah ablacım çok sevindim darısı bize...doktor 22. hafta dedi bana..

sorma ablacım bende şaşkındım ilk bi kaç gün şimdi artık oğlum diye sevmeye başladım:))değişiklik güzel tabii..ama eşlim yinede 3. yü istiyor eşin gibi..bu erkeklere herşey ne kadar kolay..sıkıntıyı çeken onlar değilya tabii..
işler içinde çok yorma kendini ablacım senden önemli değilya..kim ne derse desin,sezeryanlısın sonuçta..bi kaç ay özellikle yormaman gerek kendini..soğukta bile nasıl sızlar o dikişler iyi bilirim...
Maşallah canım oğluşuna,bebişinigörmüşsün..ayrıntılıyamı girdin.?
evet sende erkek demiştin bana hatta topikte bana kız diyen hatırlamıyorum.. sevindim tabii değişik olmasına..ama önce sağlıklı olması tabii..

evet yaa sen çok söylemiştin erkek hissewdiyorum diye..hislerin kuvvetliymiş canım
Dediğin gibi Allahtan alışverişe başlamadım henüz..sanırım 6 ay bitene kadarda başlayamıcaz..içim gidiyor ama..eşim marta kadar bişey deme bana dedi..ama araştırıyorum tabii..mesela bambu beşiklere bayılıyorum..küçük bi beşik alalım diyorum..nasıl acaba?memnun kalan varmı bilmiyorum..
bebek arabamızı bile baştan alıcaz..çünkü o kadar para verdiğimiz bebek arabamız hem hantal..hemde tekerlekleri güzel gitmiyor..yani canım anlayacağın sil baştan bi bebek alışverişi bizi bekliyor:44:
inanırmısın sünnet meselesini bizde konuşuyoruz eşimle 2 yaşında yaptıralım diyor..tam bezden çıkmadan..
uykuyu zaten hiç sorma aynı bende nereye yatıcağımı şaşırdım..yatmaya çalışmaktan uyku tutmuyor..ben sağda yatmaya alışkınım hep öyle rahat ediyorum...napıcamı şaşırdım:)
oy hilalim sorma senin kız karaborsada valla,bu sene erkek senesimidir nedir..herkes oğlan doğruyor..gerçi bizim ailede tek benim şu anda abimin dün kızı oldu...eltim yakında kızını doğurur..8 aylık oldu sanırımeltimle aynısınız bu arada
canım şaka maka sıra sana geldi..doğum şeklin bellimi..sezeryanmı istiyordun sen?
kayınvaliden nasıl oldu bu arada?

Son düzenleme:
benim de mutfak ve banyo dolabım geldi onlarla uğraştım. cumaya bebek mevlidi yaptıracağım komşuları filan davet edeceğim...

benim yine kanama başlıyor. bitiyor 1 gün sonra yeniden başlıyor. ultrasonda bakmadı buradaki dr. smer aldı o esnada göür mü ki kisti? Kist mi var dedim kanama bitmiyor yok dedi. 5 gün sonra 2 ay olacak. ibadet bile yapamıyorum gönül rahatlığıyla ya...

doğum kontrol hapı verdi. eşim içme diyor. eczacı emzirene önermiyoruz dedi. almadım dr de verdi(

okuyamadım en kısa zamanda cevaplayacağım...

Hilalim canım nasılsın ? süper ya seninde çok şikayetlerin yokmuş ama mide yanmasıda kötü ben sadece 2 gün yaşadım.şükür başkada olmadı.benimde özellikle sol bacak ağrıyo ama şükür olsun.zorlu bi hamileiğim yok aksine maşallah rahatım şişliğim bile olmadı dilerimde olmaz.çok az kaldı.hazırlıklar tamammı şimdi ? malum ilk doğum sende :)) şaka maka 2 aydan az kaldı canım ya.inş sağlıcakla kavuşacaksın kızına.İsim hala muamma galiba, bilmiyorum ama ben ona Azra Duru yu çok yakıştırıyorum sana benzerse Duru yuda tam manasıyla taşır.bi dşün ark da olsada vazgeçme derim.

asem, canım cidden o nazlı hamilelerin farkı ne diye düşünüyor insan.bendede değişiklik 0.eşim candaş süper dedikçe anneside başlıyor bende öyleydim yok ordan kızı yeğeni derken.yalan halbuki kızında şahidim nazın alası vardı.çekemiyolar kahretsin diyomuşum :))) ya evet o yatış olayı olay resmen.demek ciddi etkiliyodu seni sırtüstü yatış.ben sırt üstü pek yatmazdım onda sorun yokta sürekli dönen biriydim sabitleyemedim.bende sağa yatınca eriç tekmeliyo rahatsız mı oluyo diyorum sanırım karaciğer olayından rahatsızlık duyuyo.benim dr asla dedi ama olmuyo işte geceleri kendimi sağda buluyorum en sevdiğimse yüzüstü yatıştı arada bi karnıma baskı yapıyorum sanırım yatıyorumo vaziyette yine bi tekme yiyorum kıyamıyorumda bazen vicdan yapsamda yatıyorum falan filan.şükür yinede en zoru bu olsun napalım.off canım yaa bi rahatlasaydın tam oh diyoruz yine yeniden durumu oluyor.bi hayırlısıyla bebeğini kucaklasaydın chnb den sonra seninde ciddi zorlu oldu.inş 3. de olacak hiç öyle deme.geçen bende diyroum allah kısmet ederde olur inş.olmuş ya diyolar.ama onlar için öyle işte bize değil, onun kanlı canlı halini görmeden sağlıkla doğurmadan rahat edemeyeceğiz, o zman ancak oldu diyebileceğiz galiba.

sezen, canım valla burda tahminleri pek tutturamıyodum sanırım ama normalde kuvvetliyd topik ters tepti bende.neyse sende tutturdum tahminimi :)) demek sil baştan alışveriş sizi bekliyo insan ne tutcak be diyo ama ciddi paralar tutuyomuş.biz btirdik sanırım bu ayda son ödemelerim var sonra rahatım oh.bizde babalık bişey yok valla çoğu benden oldu eşim değil ben zorlanıyorum ödemede.onada kıyamıyorum ayrı evi var diye.gerçi arabasını o aldı ama o kadar.benimkiler bayağı külfetliydi.neyse inş darısı size borçlarını bitirme babında :)) bambulara bende bayılıyorum ama 6 ay filan kullanılıyomuş ya aldırmadılar bana o yüzden.bebek arabasını araştırmaya başla derim.ancak karar verrisin :) kanz da % 50 indirim varmış ama düşündüğün model varsa eşine ucuza patlar diyorum bi bakın. demek sende yatmada problem yaşıyosun ben 7. ayda başladım şükür geç oldu.sizin işiniz daha zor desene.

chnb, ablacım mevlüt fotolarını bekliyoruz.sanırım yalnızsın annenler filanda yok dimi ?

cezam,,, denizi şimdi gördüm oyyy maşallah ona ya ne tatlı öyle.sarışın delikanlım benimmm :))

nazlım, canım nasılsın ? topiğimizin en önemli simasısın sen ve rolle.başrollerdesiniz yazmasanzda biliyroum bizlesiniz.marta yaklaştıkça kendimden çok senin için seviniyroum sanki o zamn müjdeleyeceksin bize diyedilerim allah utandırmasın bu düşüncemizden.iyisin dimi ?

rollem, canım sen naptın hsg yi ?

minikler, canım Keremin gaz sancıları ne durumda = öptüm ikinizide.

Lone, canım sen nasılsın ? işe 2. dönem başlıyomuydun sen ?

Minicik, canım senden ne var ne yok ? oğluşun nasıl ?

Son düzenleme:
Candas merhaba canim ben kotuyum sen nasilsin? Cektirdim valla hic iyi bir sonuc alamadim.Zaten filmi zar zor cektirdim benden onceki kiz bayildi. O kotu psikolojiyle onun yerine beni aldilar apar topar. Zangir zangir titredim.Yapisiklik mi yamukluk mu binbir tane sey soylediler.Zaten ic kanama gecirdim ben kurtaj sonrasi hic yuzum gulmuyor ( Son gittigim doktor histeroskopi yapacam dedi cok korkuyorum. Esime de soyledim istersen bosanalim diye.. heralde olmayacak benm cocugum bilmiyorum biryandan ameliyat olmaya calisiyorum biryandan bosanmaya :)) Cok uzgunum.

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım iyiyim. mide yanmasıyla uğraşıyorum 3 gündür şimdiye kadar hiç yaşamamıştım ne zormuş:)))arada da rahimde baskı oluyor kalkarken ama rahatsız edici değil çok şükür. bende de şişme olmadı ancak son ayda da olabiliyormuş inşallah böyle devam eder bizimki. duru ismine gelince ben de çok seviyorum ama arkadaştan dolayı koyabilir miyim bilmiyorum. azra kesin ancak yanına bi isim koyamadım bakalım belki tek isim koyarım.çok öpüyorum canım.

rolle canım görünce yazmadan edemedim. bilgin var mı bilmiyorum ancak sana mayıs ayında yaşadıklarımı anlatayım. hsg çektirdim zor da olmadı çektirmek, çok aşırı acı çekmedim ancak sonuç kötüydü tüpler tıkalı, tüp bebek hariç bebğin olmaz kesinlikle dendi burada. güvenemedim elazığya fakülteye gittim orada iyi bi doçent varmış önerdiler tüp bebk bölümünde. hsgye baktı ben tamamen kapalı olduğunu düşünmüyorum ancak eğer emin olalım dersen laporoskopi ve histereskopi yapalım dedi. hiç düşünmeden kabul ettim. emin olmalıyıdım bundan sonra yolumu ona çizecektim.histereskopi dediğin ameliyat kürtajdan bile kolay.ama iyi bi doktor yapmalı. seni bayıltıyorlar alt taraftan küçk bi kamerayla girip izliyorlar o kadar. ki bana yanında bir de laporoskopi yaptılar. göbek deliğinden ve yan tarafından da girdiler çok küçük iki dikişlik girişlerle. o bile çok zor değildi.1 hafta içinde toparladım kendimi. ama en güzeli neydi biliyor musun. ameliyattan çıkmışım yarı baygın eşim canım tüpler açıkmış dedi ya hiçbişey yaşadığım o zorluklar gözüme hiç gelmedi. hsgde böyle yanlışlar çıkabiliyormuş, kendimizi kastığımızdan dolayı da kapalı görünebiliyormuş. histereskopi emin olmak için yapılan bi müdahele. inşallah seninki de açıktır benimki gibi. değilse bile tüpleri kapalı olanlar da hamile kalıyor. gözümüzün önündeki en güzel örnek candaş. anlatmak istediğim kendini yıpratma, ilk önce şu psikolojini bi düzelt canım arkası çorap söküğü gibi gelecek emin ol. dualarımız seninle.boşanmak falan da ne demek. eşlerimiz bu kötü günlerimizde yanımızda olmalılar iyiki de varlar. allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…