Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese günaydın:)

2 gündür işyerine gelmedim,o yüzden giremedim.

Ben 2 gün önce sabah farketmeden buza bastım ve düştüm.Çok şükür iyiyim bir sorun yok.Doktora falanda gitmedim,oğlumun hareketini hissedince rahatladım.

Acayip kar başladı sonra o gün.İyice bastırmadan kendimi eve atayım dedim.İyikide gitmişim eve 1 metre kar oldu sonra.Dünde kafa tatili yaptım.Bugün işbaşı yaptım ama her yer buz yine.Babamın koluna tuta tuta geldim işte.

Sizlerde iyisinizdir umarım.Öpüyorum.

Rolle, kötüyüm deyince bundan dolayı olabileceğini düşünmemiştim.üzüldüm çok ama umudunu yitirme.einede öyle şeyler deme.bende başıma gelenden ötürü çok araştırmıştım bu konuları.benimde tüplerimi kürtaj sonrası tıkamış dr.yapışıklıkta oabiliyormuş aynı şekilde.aradaki fark nedir dediğimde ? şu cevabı aldım. yapışıklığı açma şansımız çok daha yüksek, ameliyat yada ameliyatlar yapıyoruz açılıyor yüksek ihtimalle.ama tıkanıklıklar eğer ilk dönemdeyse ameliyatla açabiliyoruz ilerlemişse dönemi ameliyat fayda etmez direk tüp bebeğe yöneltiryoruz demişti.ki tıkanıklıkta bir alet var adını unuttum tek başarı onda ve o da tr de 3 yerde var.2 si ank da, 1 i istanbulda.ama benimkinin ihtimali %1 di.ameliyat olmadım.bilmiyosundur belki benim o dönem birde rezervlerim azalmıştı, erken menapoz durumu yani ve 27 yaşındayım düşünsene. dr tüp bebektede çok şans vermedi transfer sonrası yatağımda ağladım olmadı olmayacak.çünkü dr bana şunu demişti genetik probleminiz olabilr ve buda tıpta çareleri tüketir imkansızda olabilirz diye, şükürler olsun rabbim ol dedi oldu.detaylı anlatmak istedim çünkü dr tedavi süresince hep dedi yapışıklık olsaydı işimiz çok daha kolaydı, ameliyatla açardık aşılama denerdik olmadı tüp.bendeki sorunda tek değildi.o ameliyattan hiç korkma, olmdım bilmiyroum acısını.hilal tecrübeli anlatmışta zaten çektiği acılara sonunda değidi ama, korkma ve lütfen ameliyatını ol.eğer imkanın varsa maddi olarak. yücel karaman dı sanırım onda ol ameliyatını derim.ben inanıyorum ki sen doğal yollarla yavruna kavuşacaksın.çok basit değil bu, zorlar olacak hayatında.ama inan sonrasında herşeye değecek.benim hsg derken içim hala sızlar ama sonrası yinede güzel oldu diye şükrediyorum.inş senin içinde herşey güzel olcak.tek diyebileceğim erteleme vaktini, bir an evvel ameliyatını ol.yok ameliyata giremem dersen bilmiyorum direk tüp uygulanıyr mu ? uygulanıyorsa onu dene.akıl vermek gibi anlama nolur.acını acımdır.aynı yollardan geçtim bende.tek dileğim seni mutlu görmek.sonucua hem çok şaşırdım hemde demekki bi insan 1 yılda hamile kalamıyosa cidden bi bit yeniği varmış dedim, allah karetsin ki kürtajj dr larımız sebeplerimiz oldu.pes etme bundan sonrası çok daha güzel olcak.umudunu yitirme, yazmak koya baş etmek zor ama olcak.her an yanındayım.inş sende anne olcaksın kötüyü düşünmemeye çalış.

hilal, canım maşallah sanada :) inş son ayda da olmaz şişme.anneme soruyorum bende, o da diyor sanmam artık pek olmaz olsada zorlamaz diyor şişlikler için yani.artık bebek doğum kanalına mı giriyoki sancı hissediyosun, erken tabi ama olmasıda normalmiş sanırım.Azra tek başınada çok güzel bi isim zaten.o zman artık Azra diye sevebilirz sevndim valla netleşmesine.Duru içinde gönlün nasıl çekerse, ben uzaktan yakıştırıyorum ama belki bende olsam koymak istemeyebilrdim.bizimde inş 2. miz olursa adı kesin Duru.Babanem çok sevincek :) öpüyroum canım ikinizide.

Günlüki ablacım seni unutmuşum dün ya, nasılsın ? güzel kızların nasıl ? vakit sende hızlı geçmekten ziyade akıyordur eminim.Çok öpüyroum hepinizi.

Selam kızlar nasılsınız ? keyifer nasıl ? sanırım rollenin haberi hepimizin keyfini kaçıracak okuyunca ama inş herşey güzel olcak, o da anne olacak biliyroum...

Minicik canım aman dikkat et, 2 kere değerlisin artık :)

Hilal ve Candas sagolun kizlar benim icin dua edin. Doktorlar araci asil sifa Allah'tan. Hakkimizda hayirlisi olsun diyorum.

Olcak rolle, sen ümidini kaybetme yeterki.Rabbimin merhameti büyük, o isteyecek inş ve sen anne olacaksın.insanın aklına en kötüsü geliyor bu dönemde, hayattan kopuyorsun anlamsız geliyo belkide yaşamak.ama dualar herşeyin anahtarı, inş o anahtarla açacağız kapıları.Daha bol dua etcem bundan sonra inan, benim sürekli okuduğum dualar vardı.yazmıştım burayada ölü gibi yaşıyodum wc ye giderken bile dualar okuyodum şükürolsun kabul etti, seninkinide edecek.bak okumak istersen hem çok kolay hem kısa.

" rabbi hebli minessalihin" Allahım bana salihlerden bir oğul ver.

"rabbi la tezerni ferden ve ente hayrul varisin " Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın

"rabbi hebli min ledünke zürriyeten tayyibeten inneke semud dua" Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duâyı hakkıyla işitensin.

ben duaların faydası olduğuna inanıyorum çok fazla okudum, vesilem oldu.inş seninde olacak. ve dua ederken (ençok ilkini okumuştum) olursa eğer oğlum olur diye içimden geçirmiştim, hz. zekeriyanın duaları bunlar, yaşlılığında oğlu oluyor bu dualarla.

Candaşım ne kadar dikkat etsemde başa gelecek yaşanıyor.Çok şükür bir zarar görmeden kurtuldum.Korkusu bile yetti bana

Rolle;Rabbim yardımcın olsun.İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

canım benim nolur ilk önce sakin olmaya çalış biliyorum çok zor ama kızlarda yazmış histeroskopi hilal oldu şükürki açıkmış bak doğal yollarla oldu.candaşın gerçekten tıkalıymış bide anlattığı gibi bir sürü problemleri vardı ama tüp bebekle ilk denemede allaha bin şükür tuttu.evet şu anada her şey sana şu anda anlamsız geliyo ama sakınnnnnnnnn sakın ümidini kaybetme olcak kuzum boşanmak ne demek oldu yok öyle şey onun sana senin oana ihtiyacın var kuzum iyikide gittin hep diyorduk ya gitmekte fayda var diye bak şimdi sorunu biliyosun tedavine başlıycaksın unutma candaşın dediği gibi dua oku yer gök dua ile kurulmuş bizde sana destek oluruz yanındayız kuzum ne zaman isyersen biz burdayız seni seviyoruz unutma

candaşım demek senin nazsız oluşun bile çekilemiyor hıı.. methedilen hangi huyun varsa, onların hepsinde mevcut zaten oyy oyy.. öyle olsun hadii, he de geç
Canım yüzüstü nasıl yattın ya..aman dur..sabret..
sonra acısını çıkartırız inş.. benimde sol kolun üstüne yatmaktan, sızlıyor günün ilk saatlerde kolum..napalımm..
şu durumumda geçse, nasıl rahatlayacağım bilemezsin.. artık ne yapmam gerekiyor bilemiyorum,tedbiri elden bırakmıyorum ama..yine oluyor yine oluyor:S
İyi dileklerin için, sağolasınn canımm..

Rolle, canım teşhis konulsun ki, nasıl bir yol izlemen gerektiğini bilesin.ne gerekiyorsa çekinmeden yaptır..
Allah'a çok şükür dermansız derdimiz yok.. Allah'ın izniyle muradına ereceksin..
hevesini, inancını kaybetme.. güçlü ol canım..
eşinlede böyle mevzulara girme, hiç olurmu öyle şey..bahsi bile geçmesin aranızda
birbirinize böyle zamanda destek olup, birbirinize moral,güç vermelisiniz.. böyle zamanda görülen en büyük destek ,inan hep eşlerden olur..
Allah eksik etmesin başımızdan onları.. pes etmek yok.. Allahım tez zamanda muradına erdirsinn canım..

Hilal maşaallah kızında serpilmiş canımmm..
büyüdünüz artık iyice.. ee sıra sana geliyor ..tatlı heyecanın vardırr..
canım enfeksiyon çıktı, antibiyotik kullanıyorum.. madensuyunu gebelik öncesinden beridir yapıyorum..limonuda ekledim gebelikle..
geçerde,rahatlarım inş..dikenüstü hissediyorum kendimi durum böyle oluncaa
sağlıkla kavuşalımda yavrularımıza..derin bi nefes alacağımm:)
sizin oralarda epey soğuktur, koruyun annesi kendinizii.. tatilde iyi olmuşş,dinlenin yavruylaa
kendinize iyi bakın annesii..Allah'a emanet olunn

sezeniim nerelerdesiinn?
alışveriş mi yapıyorsun yoksaa?

nazlım nerelerdesinn?

Kizlar hepinizden Allah razi olsun. Candasim cok guzel dualarmis mutlaka edicem. Birde sifa ayetleri varmis onu okurum diyorum, rahatsizligi olan herkese tavsiye ederim. Insan arsizca istiyor dusunmeden ama Allah herseyin hayirlisini versin. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Kur

selam kızlarr
şükürler olsun herkes iyi beni sorarsanız ehh yaniii diyelim bugünümüze şükür bu ay saldım

diğer topikte 3 bebeğini kaybetmiş 4.ye hamile olan duman nikli bi ark vardı ankaralı bu sabah kızını dünyaya getirdi ve dua ettim allahım bana bi mucizeye daha tanık olmamı nasib etsin bi umutışığı daha yaktın içimde diye neyse kızlar adetime 8-9 gün var güzel haberler vermeyi isterim inşallah
herkesi öptüm

uzun bir aradan sonra herkese merhabalar,

öncelikle minikleri ve cezayı arayamadım gözünüz aydın diye umarım herşey çok güzel olmuştur. Bu hafta içinde hattıma kavuşursam arayacağım.

Keyifler nasıl ?

ben çalışıyorum ilk 2 hafta çok zordu şimdi alıştım gibi.

Telefon yasak bizim katta ayrıca başka gizlilik olayları da var o sebeple hattımı aldılar bir takım işlemlerden geçirip verecekler. ne zamandır arayamıyorum kimseyi.
işe alıştım mı ehh ? daha sözleşmemin yenilenmesine çok var bakalm kısmet.

sizlerden ne var ne yok

cezanın doğum hikayesini okudum göz yaşlarıma hakim olamadım.

allah analı babalı sağlıkı uzun ömürlü nasip etsin.

isteyen herkese aminn.

selam kızlar bişeyler yazacaktım ama halim yok.anlatayım kısaca.yine otobüs mağduru ben.Otobüse binmemle tansiyonumun düşmesi bir oldu, otobüste dayana dayana gittim.En vahimiyse senin karnına dik dik bakıp uyumayı yada çevreyi seyretmeyi tercih edenler.hergün 30 dk yol geliyorum, son 5 dk otobüs boşalıyor.oturdum resmen baygınlık geçirdim, camları açıyorum ellerimle havalandırıyorum görmelerine rağmen bir allah kulu yardımcı olmadı.böyle millet allah cezasını versin. izin aldım eve geldim, eşim burdaydı şansıma.almaya o geldi. eve geldim başım çatlıyor ayaklarım sızlıyor gözlerim heryerim acı içinde.üşütmüşüm sanırım.çok kötüyüm ama.nane limon filan içiyorum.yarında geçmezse yine gitmicem rapor alcam ilkkez bu kadar kötüyüm. inş 32 den sonra sıkıntılı geliş gidişim olmaz.bu sefer o kadar kızdım ki kimseyi düşünmicem bencillik yapcam kaldırcam bu kadar kötü niyetli olmadım ben hiç, bideşunlara bak.ölsem gülüp geçcekler.ölmüş insanlık cidden.hergün dedirtenlere teşekkür ediyorumbununiçin.

ben de şifa ayetlerini okurudm canım hep. Allah şifa verir inşallah.

nazlımcım ve rolle, dualarımdasınız ikinizde.

kitty de gelmiş hoşgelmiş. ben de çalışmaya başlayacağım canım az kaldı. çınar nasıl alıştı mı, çalışmana?
ben de fazla giremiyorum kızlar. maşallah çok hareketlendi, gözümü ayırmamam gerekiyor.ancak telden girebiliyorum face falan.

candaşçım, sabır canım. azkaldı inşallah senin de. çoğu gitti azı kaldı.iyi olmuş eşinin olması.

Herkese günaydııın

Ben haftasonu evimi taşıdım ve haliyle yorgunluktan bitmiş durumdaydım.Dünde doktor kontrolüm vardı,şeker yükleme falan yapıldı.Şekerim biraz yüksek çıktı birde fazla kilo aldığım için doktorum diyetisyene gönderdi.Ama çok şükür oğlum sağlıklı

Sizlerde iyisinizdir umarım.

Candaşım geçmiş olsun canım.Ne olacak bu otobüslerdeki durumun.İlerleyen haftalarda dahada zorlanabilirsin dikkat et kendine.Kimsenin kimseye saygısı kalmamış ne yazık ki.Rabbim bir daha yaşatmasın İnşallah.

Canım güzel haberler bekliyorum senden bu ay:))

canım ya arayamadım bir türlü seni ... çok özledim sohbetini...

Canım gerçekten duyarlılık yok... aslında hamile için yer ayrılmalı...
canım mevlidde foto çekmedik zaten mutfaktan çıkmadım annemler salı dönecekler... annem bebekle ilgileniyor işleri ben yapıyorum. sen nasılsın?

canım yorma fazla sakın kendini. düşme için de geçmiş olsun...

canım Allah kolaylık versin aklına kötü şeyler getirme...

lone canım 2. dönem başlıyorsun demek.

biz de 2 aylık olduk hala kanamam kesilmedi( dr ye gittim ultrasonla baktı arda beyi arayacak kanama dikişten geliyor olabilirmiş benim alınamayan serklaj dikişimden(

herkes iyi di mi kızlar?

insanlar çok duyarsız candaşımm..aynı şeyi bende yaşadım önceki gebelikte..
geçen gün otobüse binmem icap etti oğlumla.. babam yaşında amca, burnunun dibinde durdumda hiç tınnamadı..pesshamileyim çok belli ama de ki tamam belki anlamadı, ama en azından ayakta durmayı beceremeyen sağa sola ssallanan bi çocuk var yanımda diye insan yer verir..neyseki 15 dk ya kalmadan indik zaten..
ya kimisinin otobüste uyumaları tutar, yada uzun yol yolculuğundaymış gibi kitap okuyası gelir Allah bildiği gibi yapsın..
gebeliğinde ilerledi, tansiyon düşmelerin sık olur zaten..izin almakla iyi etmişsin
sende kendini hasta etmişsin..geçmiş olsun canımm.. bende çok fena hastayım..
ama çalışmak durumundayım, yoğun işlerim var.. ama öksürmekten, hapşırmakta, burun akıntısından pek randımanlı çalıştığımı söyleyemem..
izin kullanabiliyorsan kullan tabiki, güzelce yat dinlen..
delikanlında iyidir umarımmkendinize iyi bakın canımm

Allahım hayırlı güzel haberlerinizi almayı nasip etsin
hep dualarımdasınız.. Allahım dileyenlerin cümlesini muradına erdirsin ..işlerimiz rasgelsinn cümleten..

uzun zamandır yoktun.. hoşgeldin helloo:)
işinede ısınmışsındır tabi, ehh deme.. oğluşunda alışmıştır bu duruma.. ne iyi ettin,zor bile olsa sana da iyi gelmiştir bu koşturmaca..
kolay gelsin canım.. fırsat buldukça haberlerini bekliyoruzz:79:

minicik zorluda olsa, atlatmışsın çok şükür işin zorlu kısmını..
güle güle, ağız tadıyla oturun yeni evinizdee..
muayenende güzel geçmiş, oğluşta iyiymiş çok şükür bayağı hareketlenmiştir o daa ..dimi annesiii..kendinize iyi bakın canımm..

iyisiniz umarım delikanlılarlaa.. annende yanındaymış, çok iyi olmuş böyle.. kolaylık oluyor çoğu zaman, eşlik eden birinin olması..
chnb abla bayağı uzamış kanaman.. dr unla görüş tabiki..
benim 40 gün sürmüştü kanama.. umarım dediğin durumdan da kaynaklı değildir kanaman..
hani bi müdahele gerektirmesinnde sana..:26:
fırsat buldukça yazın.. haberlerinizi bekliyoruzz.. kendinize iyi bakın ablacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…