- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #7.521
günaydın canımben 6 senedir yapayalnız yaşıyorum korkmak ne ki üstelik ilk sene atandığımda 1. kat bi evde kaldım yatak odamın penceresinin önünde bi tümülüs vardı,bahçede eski bi mezar vardı..3 sene o evde oturdum.. üstelik korku filmi bile izliyordum izlediğim gün korkardım sonra geçerdi.
gerçekten öyle canım çok şükür Allah'a umudumuz var sağlığımız yerinde.ben de dün 5. adetimi oldum. su gibi gelip gelip geçiyor zaman. umutlar yine bir dahaki aya kalıyor.
hellom, demiştik sana sen işini bilirsin afiyetler olsun canıme hala silik sanki hiiççç koyulaşmayacakmış gibi yaa bide silikmi anlamadım yoksa o ikinci çizginin gölgesimi bilmiyorum...
cezaa, nerelerdesin?
renkliatlas, ayyy ne güzel telaş seninki yaa geçen sene eşimin makedonyadan geleceği gün geldi aklıma ayyy nasıl heyecanlıydım yaa ama destina sevinçle karışık üzüntüden dolayı o gün ateşlendi annemler kaynanamlar hep beraber yemek yedik herkez gitti destinayı uyuttum ve mercimek fırında ama tam bir senenin acısı siz düşünün halimi pert bir bensonra tabii baktık kızım ateşler içinde gece acile gittik yaa bide ne oldu herkez garip garip bakıyor hastanede bende diyorumki aceba millet anladımı ayyy meğer ben badimi ters giymişim eve gelince farkettim...
bugün herkez geziyor anlaşılan kimsecikler yok bendede misafir vardı onlar gitti mutfağı topla derken ancak vakit buldum...
kızlar çok ilginç ya:
ÖLECEKSİN KELİMESİYLE GELİŞEN PSİKOLOJİ
11 yıl Finlandiya'da öğretim üyesi olarak çalıştım. Aynı üniversitede uzun yıllar çocuğu olmayan bir arkadaşım karnındaki şişme nedeniyle doktora gitti ve tetkikler sonucu yumurtalıklarıyla rahminde kanser olduğu ortaya çıktı. Kanserin çok fazla yayıldığını gören doktor arkadaşımın eşine,Ben eşinizin uzun süre yaşayacağına ihtimal vermiyorum, onun için siz eşinizi alın, tatile gidin ve ne istiyorsa onu yapsın demiş. Arkadaşım bizlerle vedalaştı, daha sonra Almanya' da yaşayan en yakın arkadaşına telefonda durumu anlatmış ve Ben Hindistan'a gideceğim, orada kendimi rahatlatmak için yoga, meditasyon gibi yöntemlerle ilgileneceğim demiş. Ertesi sabah havaalanına gitmeden önce bir telefon almış ve bir gece önce vedalaştığı arkadaşının trafik kazasında öldüğünü öğrenmiş. O anda, kanser teşhisi alıp, öleceksin lafını duyduktan sonra gelişen psikolojinin, yanlış bir psikoloji olduğuna karar vermiş.
RAHİM VE YUMURTALIK KANSERİYDİ, anne OLDU
Arkadaşım, Hindistan'da bir süre kaldı, ancak bu arada karındaki şişme devam etmiş. Bu şişliğin kitleden kaynaklandığı düşünülürken, kontrol amacıyla doktora gitmiş. doktor muayene ve tetkikler sonunda büyük bir şaşkınlık yaşamış, çünkü kitlelerin tamamen yok olduğunu görmüş. Üstelik arkadaşımın 5 aylık hamile olduğu anlaşılmış. Arkadaşımın bu çocuğu şu anda 17 yaşında bir genç kız ve arkadaşım hala hayatta
Şimdi buna düşünce gücü denir veya herhangi bir şekilde başka bir açıklama getirilir. Ama bu olay o zaman bilimsel olarak yayınlandı. Arkadaşımın önceki filmleri, biyopsi sonuçları ve daha sonraki filmleri ile birlikte Finlandiya'daki doktorlar tarafından bilimsel rapor haline getirildi ve yayınlandı.
Kızlar yoğundum bugün. Sabah 11.30 da bir gezmede öğleden sonr da ayrı gezmede. Akşam da aniden yan komşu geldi. 50 günlük bebeği var. Şimdi gittiler. Allahtan pek ilerlememiş...
Nasılsınız kızlar? Artık her gün oğlandan bahsetmeye alıştım. Bugünü de anlatayım. Sabah uyandı. Bu arada beraber uyuyoruz genelde. Sabah diyorki anne ya okul hiç de umduğum gibi bir yer değilmiş. Neden dedim. Hep ödev hep ödev. Zil çalıyor daha bahçeye çıkamadan yine zil çalıyor...Bu çocuk okumayacak mı ne (
Minicik şiiri bile ezberletemedim. Her hafta ben ezberliyorum:))
Bir de bugün diyor ki anne bu kara Murat'a neden kara Murat diyorlar. Sapsarı. Sarı mUrat demeliler:))Çocuk Cüneyt Arkın'ı görüyor ya. Haklı değil mi?
evet canım işlerim bitti çok şükür gitmeyi bekliyorum..ahmet ümiti çok severm kitapları çok sürükleyici oluyorilk sene çok zormuş insanın başına geldi mi nelere göğüs geriyor demek ki, ben çok kalabalık bir ailede büyüdüm evlendik ilk sene eşimi yurtdışına gönderdi iş yeri 3 ay sonra mesailer sonra Ankara'ya gidip geliyordu ödümmm patlıyordu, ki biz 5.kattaydık sonra bir alıştım çok şükür bir sıkıntı çekmiyorum. Ama 1. sene gerçekten çok zormuş senin için, ne güzel geçmiş gitmiş o günler, inşallah kavuşacağınız günlerde yakındır. Candaş ve Senin durumun gerçekten zor ve siz çok güzel kaldırabiliyorsunuz bu zorluğu.
işlerin bitti mi :?
gerçekten öyle canım çok şükür Allah'a umudumuz var sağlığımız yerinde.
canım sağolasın afiyetle yedik gerçekten. Ovulasyon topiğinde resimler olabiliyor onlara benzerlik var mı bir baksana, birde bugün kaçıncı gün senin.
fotoğraflarını çeksene bir bakalım. koyulaşıyor benim 19. günde koyulaşıyor 21.günde hemen hemen aynı seviyede oluyordu.
günlük birde eniştem çok yoğun çalışıyor ya gün aşırı çalışma yapıyor musunuz ? bana yapıyormuşsunuz gibi geliyor
badi olayına çok güldümmm :)
ben gelemedim cmt misafir vardı ya yemeğe eltimler gelcekti, sözlü bir çift var onlar çaya geldi onlar giderken eltimler geldi allahtan cuma akşamı tüm yemeklerimi herşeyimi yapmıştım, kendime güvenemedim dedim ağrım sızım olur kenidmi iyi hissediyorken yaptım. Sonrada bilgisayarıma format atıldı. Pazar günüde eşimin arkaşdalarıyla kahvaltı yapacaktık kavga etmişler plan iptal oldu. Derken giremedim. Size kim gelmişti ?
olumlu düşünelim olumlu olsuna ben tüm gücümle inanmak istiyorum ama işte kader denilen şeyin önünede geçemiyoruz sen bunu yazınca okudum ve şöyle bir düşündüm hani derler ya bela okuma yedi kapı dolanır geri döner diye yada kötüyü anma falan diye eski tabirler vardı demek ki bu işlerde var bir hikmet...
canım anlat anlat çok güzel oluyor, kendi adıma bayılarak okuyorum, Erkenciymişsiniz. Okulla ilgili sen bu çocuk okumayacak mı ne dedin ya herhalde her annenin korkusu budur, benim annemde kardeşim çok söylerdi, hiç ders çalışmazdı lise son sınıfta bir gün edebiyat kitabı gördük elinde ders çalışırken annem hemennn ertesi sabah okula gitti bunda var bir iş diye
Kara murat olayı çok doğru işte bizler yıllarca yedik izledik o filmleri şimdiki nesil harika ya herkesin işi daha zor çok bilinçliler tam bir birey olarak yetişiyorlar. :))))
citaknuray tarif iin çok teşekkür ederim canım, incirim olsaydı hemen denerdim, bu hafta içi inşallah yaparım. Nasılsın nasıl gidiyor hayat?
buraya yazamadığım tüm arkadaşlarıma da selam eder, gözlerinden öperim
benden şimdilik bu kadar pıtırcıklar, biraz evi toplayayım yatak yorgan duruyor, sonra öğle yemeği işleri veeeee inşallah tam gaz Ahmet Ümit okuyacağım...
mucuk
bu incir tatlısı benim klasik misafir tatlım oldu , her davetimde yapıyorum.. gerçekten çok hafif ve lezzetli bi tatlı..ama kremasına 1 kaşık fazla un yada nişasta eklemek gerekiyor yoksa çok cıvık oluyor..bide keki çok düşük ısıda ağır ağır pişirmek gerekiyor özellikle borcamda pişiriyorum ki,altını üstünü göreyim pişmiş mi diye..eline sağlık...kizlar selam bende yogundum baya giremedim foruma.. tatli misafirler ve en onemlisi esim tarafinnda tam not aldi. yaptigim tatli incirli tatli. tabiiki size tarifini veririm.. zaten portakal agacindan aldim tarifi ama kremasi biraz civik oldu...yinede herkes tarafinda cok sevildi.. benim tavsiyem kremasina 1 kasik daha fazla un koyulmasi o zaman krema tam tutabilir... tarif soyle
İncirli Tatlı
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
misafirlerim yeni gitti benimde sabahta bi alisveris gezisi yaptim bu evde oturma isi iyi geldi bana. esimle daha fazla vakit geciriyoruz en azindan aramizda gerilmeler olmuyor cok sukur :))))
nazlim arkadasinin babasi ve esi icin basi sagolsun Allah mekanini cennet etsin...Allah sabir versin. hadi bakalim insallah calismalar bu ay neticesini verir gobisin dolar
chnbcim oglun insallah daha yeni okulda tabii sen bunlari bizden daha iyi bilirsin canim ama zaman gectikce alisacaktir insallah bizim zamanimizda bu kadar odev varmiydi hatirlamiyorum
gunlukcum koptum valla atesliler sizimasallah benimde misafir vardi kizcagiz topladi mutfagi gitti herkese boyle misafir lazim msallah Allah razi olsun opuyorum herkese sevgiler
çok uzun süredir ayrı olduğumuzdan artık alıştım, tabi ilk kavuştuğumuz gün baya ateşli geçiyor..ama 3 4 gün sonra bay geliyor adamdanselam kızlar...
lonelines,gerçekten zaman ne çabuk geçiyor yaa ben senin daha yeni regl olduğunu sanıyordum o geçen aymış vay bee canım inşallah umutlar yeni aya...
hellom, demiştik sana sen işini bilirsin afiyetler olsun canım benim...
nazlım, nasıl yani yaa hani en iyi arkadaşının babası vefaat etmişti sende gidiyordun akşamları yanına aaa başınız sağolsun canım allah arkadaşına sabır versin hastamıydı annesi?benim 5. günüm canım testte hala silik sanki hiiççç koyulaşmayacakmış gibi yaa bide silikmi anlamadım yoksa o ikinci çizginin gölgesimi bilmiyorum...
cezaa, nerelerdesin?
nuraycığım ohhh sefan olsun..gez canım biraz kafanı dağıtırsın sende test yapıyorsun allah rastgetirsin inşallah...
renkliatlas, ayyy ne güzel telaş seninki yaa geçen sene eşimin makedonyadan geleceği gün geldi aklıma ayyy nasıl heyecanlıydım yaa ama destina sevinçle karışık üzüntüden dolayı o gün ateşlendi annemler kaynanamlar hep beraber yemek yedik herkez gitti destinayı uyuttum ve mercimek fırında ama tam bir senenin acısı siz düşünün halimi pert bir bensonra tabii baktık kızım ateşler içinde gece acile gittik yaa bide ne oldu herkez garip garip bakıyor hastanede bende diyorumki aceba millet anladımı ayyy meğer ben badimi ters giymişim eve gelince farkettim...
bugün herkez geziyor anlaşılan kimsecikler yok bendede misafir vardı onlar gitti mutfağı topla derken ancak vakit buldum...
kuzum arkadaşımın annesi değilde ananesi vefat etti ananesi 11 aydır felçli olarak yatıyodu babası sapasağlamdı ananesini beklerken babası vefat etti üstünden 15 gün geçti ve ananesi öldü şimdi dualrını okutuyoruz işte mekanları cennet olsun inşallahhselam kızlar...
Lonelines,gerçekten zaman ne çabuk geçiyor yaa ben senin daha yeni regl olduğunu sanıyordum o geçen aymış vay bee canım inşallah umutlar yeni aya...
Hellom, demiştik sana sen işini bilirsin afiyetler olsun canım benim...
Nazlım, nasıl yani yaa hani en iyi arkadaşının babası vefaat etmişti sende gidiyordun akşamları yanına aaa başınız sağolsun canım allah arkadaşına sabır versin hastamıydı annesi?benim 5. Günüm canım testte hala silik sanki hiiççç koyulaşmayacakmış gibi yaa bide silikmi anlamadım yoksa o ikinci çizginin gölgesimi bilmiyorum...
Cezaa, nerelerdesin?
Nuraycığım ohhh sefan olsun..gez canım biraz kafanı dağıtırsın sende test yapıyorsun allah rastgetirsin inşallah...
Renkliatlas, ayyy ne güzel telaş seninki yaa geçen sene eşimin makedonyadan geleceği gün geldi aklıma ayyy nasıl heyecanlıydım yaa ama destina sevinçle karışık üzüntüden dolayı o gün ateşlendi annemler kaynanamlar hep beraber yemek yedik herkez gitti destinayı uyuttum ve mercimek fırında ama tam bir senenin acısı siz düşünün halimi pert bir benSonra tabii baktık kızım ateşler içinde gece acile gittik yaa bide ne oldu herkez garip garip bakıyor hastanede bende diyorumki aceba millet anladımı ayyy meğer ben badimi ters giymişim Eve gelince farkettim...
Bugün herkez geziyor anlaşılan kimsecikler yok bendede misafir vardı onlar gitti mutfağı topla derken ancak vakit buldum...
senemcimmm canım benim günaydınnn, Nehirciğime maşallah :) çok ideal kiloda sanırımİnce belli narin Nehircim. 8 kasım'ı okuyunca bir ateş aldı beni heyecanlandım çok. İlk göz ağrımız. Yazını okurken ağladığıma inanamıyorum ama gözlerimden yaşlar dökülüyor, Senden de Allah razı olsun. Sımsıcak yüreğini açtığın için ben kendi adıma teşekkür ederim. İyi ki varsınız... Öpüyorum çok, Ailene ve babaya :) çok selam.
nazlımmm cici hadi bakalım umarım tutmuşsunuzdur baluğu :)) ölenler için tekrar mekanı cennet osun, hafta sonu nasıl geçti .
Günaydınnn iyi haftalar olsun cicim.
acaip yağmur ya, aslında böyle romantik ama bende hafta sonu eve tıkıldım içim kıyıldı, sanki hafta içi fürül fürül geziyorum. Bir ara eşime sarayım dedim :) sonra yaaa adam hafta içi deli gibi çalşıyor hafta sonunu hep bana ayrımak benim istediklerimi yapmak zorunda değil onunda hafta sonu dedim veee onu sevdim şımarttım biraz :) ayol oda onu bekliyormuş, çok neşelendi. bugünde kalktım bir baktım yine elektrik yok veee yağmur yağıyor evi şöyle topladım elektrik geldi hemen size selam verdim.
bende kankim kardeşimle gitmiştim filme, bencede çok güzel bir kadın... Film tam evde izlemelik kedi gibi ....
ceza nerelerde?
minikler nerede :))))))) vınnn sürücü kursu nasıl abaca.
birde sinua naptı acaba
birde pasifflora napıyor neler ediyor.
loniless ve citak nuraya selamlar,
Kızlar kızlaaaar! Öpücükler ve de sonbahar çiçekleri hepinizeBiz dün İzmir'e, doktorumuza gittik. Artık değiştirdik doktorumuzu, doğum İzmir'de olacağı iiçn. Egepol hastanesinde Gökalp Bey'e gidiyoruz. Çok sevdik kendisini, İzmir'li arkadaşlara öneririm. Yeni bilgiler verdi bize Nehir Hanım hakkında. Kızımız 2100 gr. olmuş, yaklaşık 3300 gr olarak doğacakmış. Normal dedi. Bir de kafatasını ölçerken "göçmrnlik var mı ailede" diye sordu. Evet dedim. Benim annem Boşnak, babam Selanik Vezme'li. İki tip kafatası vardır dedi. Bir asya kafası -ki o yuvarlak olurmuş-, bir de göçmen tipi kafa dedi. Bizimki göçmen tipiymiş, hafif oval. Bir de bel kalınlığı haftasına göre gerideymiş, ince belli olacak dedi doktor amcası. Sağlığı iyi ama hala popo üstü sıpamız, % 75 döner dedi. Dönmezse 8 kasımda sezaryenle alınacak yavrum. Dönerse 19 kasıma kadar yolu var.
Sizlere söylemek istediğim bir şey daha var aslında. Düşük yaptığım ilk günden bugüne kadar desteklerinizi esirgemediğiniz, hamileliğimle ilgili her ayrıntıyı merak edip ilgilendiğiniz, hakkımdaki güzelliklere benim kadar sevindiğiniz, kendi sıkıntınızın içinde bile hep iyi niyetli ve dost olduğunuz için çok çok çok teşekkürler. Allah hepinizin güzel gönlüne göre versin inşallah. Şu anda gözyaşlarımı tutamıyorum. En yakınım dediklerimden bile daha iyi anlayıp moral verdiniz bana zor zamanda.İyi ki tanımışım hepinizi. Keşke gerçek hayatta da görebilsem. Ama belki de böylesi daha gerçektir. Tekrar teşekkürler hepinize.
dr alb annenle baban hangi şehirde isveçte? ben stockholme gidiyorum..bu sefer türk komşularım varmış apartmanda , en azından o iyioldu.. daaha önce tanıştığım bi abla da 5 dk mesafe yakınıma taşınmış yeni bebişi olmuş , izinde olduğundan sık sık damlarım artık onasıkılmam inşallah..
kim demişti topikte biri hamile kaldığını öğrenince eşi anlasın diye bebek çıkartmaları yapıştırmış asansörde kendi kat no larına..bende bebek çıkartması aldımçok heveslendim o fikre .. inşallah orda hamile kalırım gebelik testide aldım valize attım, eşime süpriz olması lazım ya çaktırmadan test yapmam lazım isveçte onsuz gebelik testi almaya gidemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?