Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

inşallah canım..senin gibi güzel örnekler bizlere umut oluyor..ne güzel bebeğin sağlıklı sıhhatli doğar inşallah

şimdiden pozitif düşünmek gerek canım..umutsuzluğa hiç kapılma perş. gün ki doktor kontrolünde de hiç sorun çıkmayacak emin ol..umarım dileyen herkes en kısa sürede hamile kalır..

kızlar bugün doktora gittim 2.5 ay önce kürtaj olmuştum korunmayı bırakabilirsiniz herşey çok temiz dedi hatta bitane olgunlaşmış yumurtam varmış bugünlerde ilişkiye girerseniz şans üksek dedi hadi hayırlısı herşey iyi dedi ya içim rahatladı çalışmalara başlayabilirim artık Allahım en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip eder hepimize inşallah bide elevit diye bi vitamin verdi buna başla dedi

Canım merhaba, yeni gördüm yazdığını ve gerçekten çok üzüldüm ya (
Nasıl sevinmişti kalp atışını duyunca kimbilir ne haldedir şimdi.Gerçkten bir tanesinin kaybı bile zorken defalarca olması çok çok zordur.
Rabbim yardımcısı olsun ve tez vakitte 2. meleğine kavuştursun ya (

Canım bizde hafta korunmasız ilk çalışma yapmayı düşünüyorduk ama şimdi tekrar kararsız kaldım.
Kan vermiştim biraz demir eksikliği ve b12 eksikliği çıktı.
Demir 80 olması gerekirken 79,6, b12 ise 211-911 olaması gerekirken 201 çıktı.
Dr çok sıkıntı vermez takviye alırsın ama tamamlayıp hamile kalırsan daha iyi dedi.
Tekrarda yaşamak istemiyorum.İnş bi sıkıntı vermez ya
Ne hayır diyebiliyorum bu ay için ne de evet.İnş allah yolumuzda utandırmaz.
Senin çalışmalar nasıl gidiyo ? İnş ilk aydan meleğin yüzünü güldürür be yol arkadaşım...
candaS ve ceza_83
iyi akşmlar..size de çok geçmiş olsun desteğiniz için teşekkürler canlarım inşallah en kısa sürede toparlanıp burada güzel haberlerimizi veririz ,..
canım inş umutla bekliyoruz herkesten bu güzel haberi...
benim ilk gebeliğim boş gebelikti kürtajla alındı ve 4 ay sonra hamile kaldım ikizlerim oldu
Maşalah darısı bize inş.Bende ikizlerimi kaybettim.Benimde bundan sonra ancak tekim gelir :) İnş ağlıcakla gelsinde tek çift farketmez...
Hadi rastgele inş.Bu ay güzel haberleri ardıardına duyarız inş arkadaşım.Bol şans :)

kızlar ne alemdesiniz ? Güzel haberlerinizi bekliyorum hepinizden.

kızlar ne alemdesiniz ? Güzel haberlerinizi bekliyorum hepinizden.

ii akşamlar canım..nasılsın?neler yapıyorsun?benim hala kanamam var bitmedi..1 ay bitti sadece haftada 2 gün falan olmadım yani toplamda 7-8 gün..buhaftada devam ederse doktora gideceğim..geçen hafta gidecektim..neyse bekleyeyyim dedim bitti kanamam.pazar günü tekrar başladı bende dok.gidip stres yapmak istemiyorum.
kendimi daha ii hissediyorum artık..sadece akşamları eşim işten biraz geç geliyor 23.00 gibi o zaman çok sıkılıyorum..aklıma hamileliğim flan geliyo doğum öyküleride okuyunca moralim bozuluyor..ertesi sabah okula gidince çocuklarıma kavuşunca kendime geliyorum tekrar..
sen neler yaptın tahlillerin normal çıkmış o kadar minik eksiklikler olacak ya onları kafana takma bence..senin çalışmalar nasıl gidiyor..umarım herşey yolundadır..öptm ii akşamlar

ne güzel ya..sevindim canım senin adına..umarım hayırlısıyla gelir bebeğin ve seni hiç bırakmaz..güzel haberlerini bekliyoruz canım

Canım iyiyim bende.Biz ilk denemeyi yaptık haftasonu.Bakalım melek gelecek mi? Birde o eksikler için kk daki dr şöyle dedi, akdeniz anemisi ve demir eksikliği bakımından değerlendirmenizi öneririm demiş.Ama biz çoktan denemişiz bile meleği.İnş sıkıntı olmaz ki sanmıyorum çok önemli bişey olsun...
Yalnız dr B12 ve demir hapı verdi..

Canım benim ya yalnız kalınca insan hep kötü hissediyo kendini, birde yaşadığımız kötü durumdan ötürü umutsuzluğa kapılıyoruz.Çok normal olarak.İnş bunlar geçecek çok yakın zamanda.En azından sabahları okuldaki yavruların var ya dediğin gbii tesellin oluyodur ne güzel :) İnş kendi yavrunda en yakn zamanda gelecek allahın izniyle.

Bu kanamayla ilgili olarakta şu olabilir canım.Daireden bi arkadaşım var o da kürtaj olmuş tam 40 gün kanaması sürmüş.Kiminin 40 güne dek sürüyormuş.Kiminin hiç olmuyormuş.Dr un sana ne dediği önemli.Kanaman şu kadar gün sonra geçmezse ara dedi mi sana? Ben 16. günümde kanamam var demiştim dr a o da normaldir demişti.AMa 16 dan sonra kanama olmadı.Bünyeden bünyeye değişiyor galiba...

iii akşamlar canım nsaılsın?
neler yapıyorsun?ben iyiyim yoğun bir şekilde geçiyor günlerim..kanamam cumartesi bitti haftasonu dersimizi çalıştık:) ama bugün öğleden sonra tekrar başladı..ilişki rahme zarar mı veriyor acaba..böyle birşey var mı ki?kanama bitiyor ben seviniyorum bir kaç gün bekliyorum ilişkiye girmek için sonra tekrar kanama başlıyor..doktora gitmek istemiyorum
bu konuda bilgisi olan varmı?
senin çalışmalar nasıl bu ay güzel haberlerini duyarız inşallah..ay ne güzel olur tekrar aynı ay hamile kalsak..2011eylül annesi veya 2011 ekim annesi topiğinden de yazışırız:)
kendine ii bak canım öptm

Kanama bende düşükten sonra ilk 5 gün oldu, bitti sonra. 12. gün de ilişkiye girdik, şimdi sorun yok gibi. İçeride bir şey kalmış olabilir mi senin? Benim de ultrasonla baktıktan sonra doktor bir de alttan muayene etmişti, bazen ultrasonda görünmeyebilir. Ya da belki adet oluyorsundur şimdi, tamamını atıyordur parça kaldıysa bile. Bir ay olduğuna göre zamanıdır
Yazdıklarını okudum da bir şey dikkatimi çekti; benim şu an devam ettiğim doktor da düşükten sonra rahiminde sorun olmamış, kanaman biter bitmez tekrar deneyebilirsin demişti. Herkes sakın ha deyince stres olmuştum. Şimdi sende de aynı şeyin olduğunu görüyorum ve rahatladım. Çünkü 16 gün önce düşük oldu ve biz korunmuyoruz şu anda. Yanlış bir şey mi yapıyorum diye çok düşündüm ama ancak böyle iyi hissediyorum kendimi

iyi akşamlar canım geçmiş olsun öncelikle..Allah ım tekrar yaşatmasın bu anları...az önce doktordan geldim bir sorun yok olabilir dedi..yoğun olup olmadığını sordu..içimi rahatlattı patoloji sonucunda da birşey çıkmadı çok şükür..bana da çevremdekiler 3 ay bekle falan dedi..kürtajdan 8 gün sonra gittim korunma dedi..bir sorun yok,olsaydı 3 ay bekle diyecektim dedi..şimdiden böyle düşünmeyeceğim..korunsam mı , sorun olur mu, ya düşerse ...pozitif düşüneceğim ilk hamilelikte rüya gibi geliyordu öyle de oldu malesef..sen nasıl kendini iyi hissediyorsan öyle yap..

Haklısın canım. Aynen ben de rüyada gibiydim. Evet bebek istiyorduk ama ben bu kadar çok istediğimizi bilmiyordum. İlk denemede hamile kalmıştım. Bu kadar kolay olması inanılır gibi değildi. Çocukları çok sevdiğim için bi aksilik çıkar da çocuğum olmaz gibi geliyordu. İşte tam da artık aksilik çıkmayacağına ainandığım anda gitti bebeğim. Kanamam devam ederken doktorum, sorun yok, yeri güzel, kanama olur böyle dedi, 1 saat içinde düştü. Şimdi bana en iyi gelecek şey yeni bir bebek haberi. O yüzden yazdıklarını okumak bana iyi geldi. Pozitif olmak çok önemli gerçekten.

iyiyim canım :) sen nasılsın ? Sanırım kanaman kesilmiştir artık değil mi? canım ilişki eğer krtajdan sonra 15 günden evvel oursa rahime zarar veriyormuş diye okumuştum.Ama sizin bu süreyle ilgisiz yoktur.Bence zarar vermiyodur çünkü 40 güne dekte kanama normalmiş galiba.

Canım valla bizde çalışma 2 gün sürdü, malum eşim şehir dışında çalışıyo ya yakalayacakmıyz bakalım bebeği :) Valla süper olur inş oradan devam ederiz beraberce yazışma.Ve dilerim tüm herkeslere nasip olur bu melekler ...

Canım aslında 16 gün bence de çok erken ama bana dr.um şunu demişti.Rahim temizlenince sıkıntı olmaz ama biz önlemimiz alalım boşalan depoları dolduralım diye en aşağı 2 ay korunun dedi.önemli olan senin hazır olman, hzaırsan sorun yok dedi.Yani hemen hamile kalırsam bebek yaşamaz yada sıkıntılı olur demek yanlış olur dedi.Çokta sağlam olan bebekler varmış.yani hazırsan gerisi Allaha emanet.Ben 1,5 ayda hazır oldum zaten kansızlık başlamıştı.İnş sende de sıkıntı olmamasını diliyorum.sağlıklı gebelikler olur inş.
Yengemin arkadaşı 40 ı çıkmadan hamile kalmış 3 aylık şimdi ve hiçbir sıkıntısıda yokmuş.Yani korkma, Alla emanet olsun inş...
hadi gözün aydın canım önemli birşey değilmiş :)
Kaçıncı haftada düştü canım ? Benimkiler 8+5 de kürtajla alındı, kalp atışını duyamadık hiç.bu sebeple alındılar ve ikizlermiş..

Kaçıncı haftada düştü canım ? Benimkiler 8+5 de kürtajla alındı, kalp atışını duyamadık hiç.bu sebeple alındılar ve ikizlermiş..

Talım 7. haftada düştü SAT a göre ama benim adet aralıklarım 32 gündü. Yani aslında 6. haftadaydı bebek. Biz kalp atışlarını gördük ama duyulacak kadar kuvvetli değildi. Zaten vücut attı. Ben kürtaj olmadım. Muayene esnasında doktor rahimin tamamen kapalı olduğunu, bebekten ötürü düşüğün gerçekleştiğini söyledi. Bir de kan tahlili yaptı. Onca kan kaybettiğimde bile kanım düşük çıkmadı. Diğer değerlerim de normaldi. Fiziksel olarak sıkıntı yok yani. Psikolojik olarak da dediğim gibi ancak yeni bir bebek haberi beni düzeltebilir :) En güzel zamanda güzel haberler veririz umarım birbirimize

selamlar,

teyzemin ilk bebeği kalbi atmadığı için alındı 11 ay sonra bir tane oğlu oldu, aradan 2 sene geçti tekrar hamile kaldı.
ayrıca iş yerinde arkadaşım kürtaj oldu ve 3 ay sonra hamile kaldı ve sağlıklı bebeği oldu,

bende kürtaj oldum ama henüz adet olamadım sanırım başka sorunlar var.

kürtajdan sonra hamile kalan bir sürü insan var etrafımda.

maşallah canım :) inş o yeni bebekte hemencik sağlığıyla gelir :) annesinide hiç bırakmaz inş canım hepimiz için amin :)
galiba başka sorunlar var derken ? bi sıkıntı mı hissediyosunuz ?

Son düzenleme:

ya daha itmedi kanamam ..bitsin artıkkk..dersimi çalışamıyorum..azimli bir öğrenciyim yoksa:)umarım yakalamışsınızdır o anı..bakalım bu topikten ilk güzel haberi kim verecek..umarım aynı ay içinde olur..ne de güzel olur haaa
yılbaşı için annemler gelecek..güzel bir yılbaşı olacak benim için..sen neler yapacaksın..eşin yanına gelecektir dimi..neyse çok soru sordum öptm kib

ne güzl darısı başımaaaaaa

umarım gene ilk denemede hamile kalırsın..ben 11. ayımda hamile kaldım..bakalım bu seferbekleyecek miyim?sağlıklı sıhhatli olsunda ben yarı yolda bırakmasında hayırlısı ise ben 11 ay beklemeye razıyım..ama inşallah bekletmez ı da çok zor çünkü her ay ayrı bir stres..kırmızıyı görecekmiyim yok gecikti test mi yapsam:)benimde öyle kurban bayramından bir gün önce kontrole gittik hiçbir şey yok dedi akşamına kanama başladıböylesi hayırlıymış diyelim belki özürlü olacaktı..yada ilerleyen zamanlarda sorun çıkacaktı..neyse çok yazdım ii akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…