- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #12.501
Hilal motivasyonla makarna suyunu koymuşken birde çorba yapıver
Benim çok sevdiğim bir çorba var onun tarifini vereyim hemde çok kolay.
Tencereye sıvıyağı koy.Üstüne 1 yemek kaşığı salçayı koy.Salçayı kavurduktan sonra bir adet orta boy soğanıda büyük büyük doğruyoruz.Üstüne 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek koy.Onlar biraz kavrulduktan sonra üzerine soyulmuş orta boy bir patatesi (küp küp doğranmış) ve 1 adet soyulmuş havucu(halka şeklinde dilimlenmiş) ekle.Onlarıda biraz kavurduktan sonra 4-5 su bardağı su ekle tencerene.
Tuzunu ekle ve yaklaşık 15 dakika kaynat tencereni.Kaynadıktan sonra ocaktan al ve çorbanı Blenderdan geçir.İsteğe bağlı olarak küçük bir tavada Tereyağı varsa Tereyağı yoksa sıvı yağda nane ve kırmızı biber yakıp çorbanın üzerine ekle.
Çok güzel oluyor bence.Anneciğim yemek tarifi verdiğimi görse gözyaşlarına engel olamazdı herhalde
hoşbulduk canım. sende bekleme dönemine girdin dimi??? hadi bu yılı kapatmadan gelsin güsel haberler....
eşim gelince meyve çerez falan yeriz.AMİN CANIM İNŞALLAHye kuzum ye yarasın bende bu akşam yemek yapayım dedim artık:)taze fasulye vardı buzlukta onu çıkrdım bide trahana çorbası yaparım eşimin en sevdiği menü sende az ye bişiler 10 a kadar aç kalma valla şükürler olsun benim kocam hiç yemek aramaz laf sölemez yumurta kırsan bile tatlı oluyo huzurla yenince rabbim ağzımızın tadını bozmasın
haklısınız kızlar. çok teşekkür ederim önerileriniz ve desteğiniz için. konuşmak bile rahatlattı biraz daha iyiyim çok şükür.iyi ki varsınız canlarım. nazlım bu arada senden güzel haberi duymayı senin kadar istiyorum inan. bu beni çok mutlu edecek kuzum. allahım güzel yüzünü güldürsün yeni yıl olmadan inşallah. cezam aynı şey bizim için de geçerli tabi. ama biz ancak 2012'de.(( neyse biz de bu yılı onların sevinciyle bitiririz inşallah.
ye kuzum ye yarasın bende bu akşam yemek yapayım dedim artık:)taze fasulye vardı buzlukta onu çıkrdım bide trahana çorbası yaparım eşimin en sevdiği menü sende az ye bişiler 10 a kadar aç kalma valla şükürler olsun benim kocam hiç yemek aramaz laf sölemez yumurta kırsan bile tatlı oluyo huzurla yenince rabbim ağzımızın tadını bozmasın
hoşbulduk canım. sende bekleme dönemine girdin dimi??? hadi bu yılı kapatmadan gelsin güsel haberler....
eşim gelince meyve çerez falan yeriz.AMİN CANIM İNŞALLAH
işte böyleeeee yaaaaa kendine gel azcık..
inşallah canım hayırlısı artık..eğer bu ay hamile kalırsam eşimin doğum gününe denk geliyo doğum zamanı onu bile hesapladım:)
haklısınız kızlar. çok teşekkür ederim önerileriniz ve desteğiniz için. Konuşmak bile rahatlattı biraz daha iyiyim çok şükür.iyi ki varsınız canlarım. Nazlım bu arada senden güzel haberi duymayı senin kadar istiyorum inan. Bu beni çok mutlu edecek kuzum. Allahım güzel yüzünü güldürsün yeni yıl olmadan inşallah. Cezam aynı şey bizim için de geçerli tabi. Ama biz ancak 2012'de.(( neyse biz de bu yılı onların sevinciyle bitiririz inşallah.
ye kuzum ye yarasın bende bu akşam yemek yapayım dedim artık:)taze fasulye vardı buzlukta onu çıkrdım bide trahana çorbası yaparım eşimin en sevdiği menü sende az ye bişiler 10 a kadar aç kalma valla şükürler olsun benim kocam hiç yemek aramaz laf sölemez yumurta kırsan bile tatlı oluyo huzurla yenince rabbim ağzımızın tadını bozmasın
haklısınız kızlar. çok teşekkür ederim önerileriniz ve desteğiniz için. konuşmak bile rahatlattı biraz daha iyiyim çok şükür.iyi ki varsınız canlarım. nazlım bu arada senden güzel haberi duymayı senin kadar istiyorum inan. bu beni çok mutlu edecek kuzum. allahım güzel yüzünü güldürsün yeni yıl olmadan inşallah. cezam aynı şey bizim için de geçerli tabi. ama biz ancak 2012'de.(( neyse biz de bu yılı onların sevinciyle bitiririz inşallah.
ben bu ay hamile kalırsam şişko bi anne olacamve bu ay hamile kalırsam doğum 6 eylüle geliyor,düşük yaptıgım gün ne ilginç demi?? ve doğum günümde hamile kalmış oluyorum..
bide düğün var:) inşallah bebişin seninledir..tayininde de sorun çıkmaz umarım...
loneliness nerdesinnnnnnnnnnnn
bezelye var bizde canım...patetesli yapmıştım..
renkli bizde okuldaki tüm arkadaşlarla dikkat ediyoruz yediklerimize...benimde karnım acıktı valla
eşim gelince meyve çerez falan yeriz.AMİN CANIM İNŞALLAH
işte böyleeeee yaaaaa kendine gel azcık..
inşallah canım hayırlısı artık..eğer bu ay hamile kalırsam eşimin doğum gününe denk geliyo doğum zamanı onu bile hesapladım:)
ay canım sağol seninde az kladı şubatta start alıosun hem şubat mart çok soğuk geçer bol bol ısınırsınız işte:):):)
ben bu ay hamile kalırsam şişko bi anne olacamve bu ay hamile kalırsam doğum 6 eylüle geliyor,düşük yaptıgım gün ne ilginç demi?? ve doğum günümde hamile kalmış oluyorum..
evet canım ya, napalım eşimle benim canımız saolsun, biz olmazsak bebek olmayacağına göre üzülmüyoruz :) hem zaten şu açıdan sevinebilrim bile , her geçen ay beni aşılamaya doğru ilerletiyor. hazirantemmuzda hala hamile kalmamış olursam, eşim gelmesine az kalmış olur ve artık aşılama deneriz.Dr a da rica ederiz dr bey lütfen 2 tane koyun diye, zmandan tasarruf ederek bir spermle 2 bebek yakalarız inş :))ben yanlış mı anladım..leke mi geldi...öyleyse üzülmeeeeeeeeeeeee
canım merhaba, biz iyiyiz sen ve bebeğin nasılsınz ?selam kızlarr... nasılsınız??? kaç gündür giremiyodum cok yoğunuz bu ara. herkes iyi mi???
anladım canım, acaba ilk yılbaşınız mı dedimde.şimdi hatırladım siz doğudaydınız, allah ferahlık versin inş.geçenlerde bi kadın hoca çok dar zmanlarda bi sure okuyun bolca içinizin ferahladığını göreceksiniz dedi, mealiyle gerçeken rahatlatacak cinstendi, bizim dileklerimizin kabulunede vesile bi dua gibiydi.elem neşraf mı dedi ne, hatırlamıyorum tam.okumak istersen diye yazdım.1,5 yılllık evliyim canım. hafta sonu için bi yerlere gitme fikri güzel ancak buralar karışık bu ara yola çıkmaya da korkuyoruz. yılbaşında buradaki tek farklılık bikaç kafe var. orda canlı müzük falan olur kendi çapında. arkadaşlarla bir araya geliriz mutlaka zaten.ama o da farklılık değil. neyse canım sizin de canınızı sıkmayım sende ne var ne yok geçmişi okuyamadım kendimi vererek. adet oldun mu yanlış mı anladım?
az kaldı az selamete ereceğiz inş :))Sıkıntılar insana birer vazife ile gelir..Görevleri bitince giderler..En güzeli sabretmektir.Sabreden muhakkak ki selamettedir.!
hayırlısı ya, sıpalar nazlılar napalım.herhalde anne babası kavuşmadan gelemeyecek, ben bunu anlıyorum :)hoşgeldin dr alb..heralde işler iyi gidiyor bebişle iyisiniz .... candaşcım hayırlısı olsun canım bu ay umutla bekledik ama kısmet işte..tez zamanda gelsin bebişler...arkadaşım vardı o yüzden giremedim..şimdide duşa girecem çok terledim çok işim var ama misafirden işlerimi yapamıyorum
bezelye var bizde canım...patetesli yapmıştım..
renkli bizde okuldaki tüm arkadaşlarla dikkat ediyoruz yediklerimize...benimde karnım acıktı valla
inşallah canımay evet bide düğün var ayyyy dört tarafı moklu değnek kızlar hapşurdukça sanki kasıklarıma bişe batıyo bişe kopuyo sanki rahmimde tuhafım yanii...
bende okulda oldugum zaman süper dikkat ediyorum..ama izindeyim evdeyim ya saldım canım yaa..feci yaradı bu tatil bana hamile değilken hamile gibi oldum
doğru diyorsun caanım bebek gelsinde şişko mişkoo farketmezzcanım bişey olmaz azıcık alınan kilolardan sağlığın yerinde olduktan sonra. bebişi kucağına aldıktan sonra verirsin. inşallah güzel haberler verirsin bize.
evet canım ya, napalım eşimle benim canımız saolsun, biz olmazsak bebek olmayacağına göre üzülmüyoruz :) hem zaten şu açıdan sevinebilrim bile , her geçen ay beni aşılamaya doğru ilerletiyor. hazirantemmuzda hala hamile kalmamış olursam, eşim gelmesine az kalmış olur ve artık aşılama deneriz.Dr a da rica ederiz dr bey lütfen 2 tane koyun diye, zmandan tasarruf ederek bir spermle 2 bebek yakalarız inş :))
canım merhaba, biz iyiyiz sen ve bebeğin nasılsınz ?
anladım canım, acaba ilk yılbaşınız mı dedimde.şimdi hatırladım siz doğudaydınız, allah ferahlık versin inş.geçenlerde bi kadın hoca çok dar zmanlarda bi sure okuyun bolca içinizin ferahladığını göreceksiniz dedi, mealiyle gerçeken rahatlatacak cinstendi, bizim dileklerimizin kabulunede vesile bi dua gibiydi.elem neşraf mı dedi ne, hatırlamıyorum tam.okumak istersen diye yazdım.
az kaldı az selamete ereceğiz inş :))
hayırlısı ya, sıpalar nazlılar napalım.herhalde anne babası kavuşmadan gelemeyecek, ben bunu anlıyorum :)
bezelye deyince aklıma geldi, bizde çakma kumpir çok yaparız, patates haşlar ezeriz.üzerine garnitürü ve ketçap mayonezi, süper oluyor.valla tavsiye ederim.arada kaçamaklar olabilir değil mi:)
ben kaçıyorum kızlar, öptüm hepinizi.kendinize çooook ii bakın :) yarın minik neva aramızda olacak inş :)
alemsin tatlım yaaa:))))))))))))))))biz ısınırız da bebiş gelir mi bakalım ne dersin. hadise diyor ya o ses türkiyede. ben de bebişime diyorum bana gel bana gel diye. çabucak gelir inşallh sıpa bekletmez.
Ben hamileyken hapşırdığımda annem karnımı tuttururdu.Sende aynı yöntemi dene canım vardır bir bildikleri.
büyüklerin illa bi bildiği oluyor.. hamile miyim değil miyim bilmiyorum ama rutin adet belirtilerim var..sadece hapşurdukça bi batma var kasıklarımda..ne olur ne olmaz bende tutayım barii...sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?