Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım üzülme lütfen. malesef erkeklerin yüzde 90ı böyle canım ya. benim de babam yapmış aynısını. pek sevinmemiş ilk başlarda. annem hep anlatır. hem de daha ilk çocuk olmama rağmen. arkadan bi erkek kardeşim oldu ve babam şimdi ondan öyle çekiyor ki buraya anlatsam sığmaz. babam ikimizi de okuttu, elimize mesleğimizi verdi. hatalı bi evlilik yaptı,evlenmesiyle ayrılması bir oldu nerdeyse.ama şu anda kardeşime hala babam bakıyor. kardeşimin kendini bilmez tavırları yüzünden maaşı hacizli, devlet memuru olmasına rağmen. ve babam emekli maaşından dünya kadar kredi çekti onun borçlarını kapatabilmek için, ki kapanmadı da zaten. şu an kardeşime o bakıyor. kardeşimin maaşı hala hacizli.toplam ne kadar borcu var o bile bilmiyor. annem de şu an hep başına kakıyormuş, al oğlan istedin, gördün oğlanı diye. Allah'tan hep hayırlı evlat istemek gerekiyor gerçekten.
benim eşimin de gönlünden erkek çocuk daha çok geçiyor, hissediyorum ben de. ama o da çok acı çektiğimiz için bu konuda her ikisine de çok sevinirim diyor. gönlünden bir tane geçirmek başka, o olmadı diye trip atmak başka. inşallah benimki de o hataya düşmez. ben çok büyük günah olduğunu düşünüyorum. gece gündüz yalvarıp yakarıcaz, oldu mu da cinsiyetini beğenmicez. olur mu öyle şey ya.
inşallah eşin de anlar hatasını. ama sen de çok üstüne gitmemeye çalış canım, zamanla kabullenir, gör bak. şimdi kızını sevmiyor mu yani kız diye. diğer kızını da en az bunun kadar sevecek.

Günlükcüm;eşine kızma.Erkekler bizim gibi değil ne yazık ki.Duygusal zekadan ziyade mantıklarını kullanıyorlar.Sinirlenmeki bebeğinde strese girmesin

Candaş;Eğer ki Hello açısından problem yoksa Çınar'ı görmeyi çok isterim.

Loneliness çok şükür ben iyiyim.Umarım sende iyisindir.Kontrolünede az kaldı değilmi?Bebeğin sana kendisinide,cinsiyetinide gösterecektir İnşallah bu sefer

teşekkür ederim canım, sizin bu udurmunuzu bilmiyordum.ikiniz açısından da sıkıntılıdır tabi, sonuçta rskli bni gebelik geçiriyosun, olmasa bile gebelik yani, yalnız bırakamaz eşinde.inş onun yokluğunda da varlığında da acil durumlarınız olmaz, olanlar olduğuyla kalır.sen tüm hakkını kullan bencede, duruma göre izin eklenebilirde.İnş ikinizde iyi olunda okuldanda idare ederler dr larda yardımcı olurlar, bu aralar daha iyisin değil mi ? şimdi sömestrda İst a gidemeyeceksiniz öyle mi ?

koyuyorum canım.sakıncası yok demişti bana.eşini kestim çınarla annesini koydum.Ama yinede baktığında haberdar edersen kaldırırm.nolur nolmaz.

Eklentiler

• $407678_10150493898540028_709095027_8953809_1058130932_n.webp
    17 KB · Görüntüleme: 22
minicikumut ve candaş;
evet kızlar çok şükür iyiyim.
bulantılarm da hafifledi. yok denecek kadar azaldı.hamileliğin en kolay geçen zamanı 2. trimestırmış. ilk 3 ay ve son 3 ay zor ve tehlikeli diyor doktorlar da. umarım öyle kolay geçer. azcık normal hamile psikolojine girmek istiyorum ben de.
kontrolüm bu cumartesi, geri sayım başladı:)16 hafta doluyo bakalım hayırlısıyla.
yok canım bi yere çıkmıyorum ben. alışverişe bile arabayla olamsıan rağmen eşim gidiyor. kasımdan beri sadece 1 kez çarşıya çıktım,işte 10-15 dakika yürüdük, o da mecburen pantalon aldık bana.yüzümün havaya değmesini o kadar özlemişim ki anlatamam. bir de hafif yağmurluydu hava.tam sevinmiştim o zaman da iyi oluyorum diye, 5-6 gün sonra tekrar kanamam oldu. hastaneye yattım. o yüzden çok sevinemiyorum da şimdi.ama halime yine de çok şükür ediyorum sonuç da Allah bana tekrar hamilelik nasip etti.ve daha iyi olmak için dua ediyorum, tabiki sizin için de.eşim sabah erkenden çıkıp, akşam dönüyor canım. haftada 2yi geçmiyor şimdilik. annem var, yalnız değilim. ama yine de doktora götürmek için eşim lazım.

minikler de girmiyor epeydir?ne yapıyor acaba?

yumurtan çatlamış dedi sıvı var dedi anam bi haltta anlamıomki kalınlaşma var dedi adama bide bi sürü konuştum ama sevimliydi kereta sevdim yani sende güzel haberler alırsın kuzum inşallah bugünnn ya gördüm bebeği maşallah pek tatlı fenerbahçe formasıda pek yakışmış:)

güzel haberlerimiz hiç bitmesin canım inşallah burdan güzel haber aldıkça o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam akşam kocama da anlatıom oda hepinizi merak edio ara ara :)geçen gün çınar doğdumu diye sordu aklında kalmış cuma doğum olacağı:)

amann erkek diilmi abla çoğu aynı benim kocamında tam tersine en büyük hayali cimcime bi kızı olmasıydı bizde cinsiyetini öğrendiimiz gün aaa benim içime hep kız doğuyodu böle senin gibi şımarık bişey diye söylemişti enişte kağtırdıı için üzülmek diilde şaşırmıştır boşver sinirlenme oy kurban olurum düşünsene ikisini evcilik falan oynuyolar 2 kız ayy yerim onları ben valla ablacım inan doktorda içim çok rahatladı ve dedim yasemin boşver tedaviyi falan sabret dua et olacak sonunda olacak

allah razı olsun adamcaazdan pekde yakışıklıydı bee:)her yanımı kurcaladı azcık canım yandı ama olsun umrumda diil ay kocamda tutturdu bu ay ben çok umutluyum sanki bu ay olcak gibi diye içinden öyle geçiomuş senin dedim içini yerim:)sen nasılsın canım bebişin iyidir umarım

ay canım valla sağlıklı gelsin de beklicez mecbur napalım eşimin arkadaşı ekimde evlendi ay hamileymiş karısı oha dedim ne ara:)2.5 aylık hamileymiş kaçırdı kızı bide vermiolardı insanlar pek hızlı haset yapmadımda hani :)biraccık üzüldüm hemen büzüldüm kocamın yanına çocuk gibi

Maşallah canım her ikiside birbirinden güze.Anne güzel bebek hepsinden güzel

Teşekkür ederim Candaşım

sağolun kızlar....

üzerine gitmiyorum zaten hiçbişey yokmuş gibi davranıyorum...artık herkez soruyor cinsiyetini bazıları pek hoşnut olmasada kızım olacak diyorum o zaman herkez yükleniyor eşime yaşadığınız o kötü günleri düşün dedi dün kuzenim eşime eşimde tabiiki allah sağlık versin olurmu öyle şey, benim 20 tanede kızım olsa benim canım onlar kızım olduktan sonra bu duyguyu biliyorum gibi laflar etti işte......bilmiyorum belkide ben abartıyorum ama ne bileyim çok kırıldım eşim mükemmel bir insan candaşın dediği gibi duygusal dönemim zaten biraz büyüttüm galiba olayı eşim bu düşüncelerimi duysa obendende çok üzülür beni kırdığı için hiiççç bundan sonra konusunu bile açmıcam zaten...ilerde kızları olduğu için bunun artılarını yaşıcak şuan farkında değil tabii bide eşimin kızkardeşleri ergenlikte aileyi çok üzmüşler oradanda gelen bişeymi var anlamadımki kendiside diyor zaten neden erkek geçiyor aklımdan bilmiyorum...

lonelines, canım annem ben bekarken hep şunu derdi 2 oğlum olacağına 10 tane daha kızım olsaymış...ben 3 kardeşim 2 abim var...kızım doğdu abimle ilişkimiz kesildi sülale olarak 4,5 yıldır görüşmüyoruz...aynen kardeşin gibi oldu evlendi 1 hafta sonra ben boşanıcam demeye başladı...nitekim istediğide oldu 9 ay sonra boşandı hepimiz karşı çıktık bir sürü şey yaşandı hiçbirimizi dinlemedi ve sildik...ne kadar acı annem evlatlıktan reddetti resmen...halamın 4 kızı 1 oğlu var oğlunun yüzünden kadının başına gelmedik kalmadı kızları olmasa halam sokakta kalırdı daha birsürü çevremde örnek var canım kızlardaa yokmu kızlarda da var az önce demiştim ya görümcelerim benimle yaşıt olan var intihar eden kaynımın onun çevirdiği bazı işler yüzünden tehdit edilip kendini öldürdüğü falan dolandı insanların dilinde cenazenin olduğu dönemde bende aynen anlatsam sayfalar yetmez canım benim çok asi bir kız eşim neden erkek istiyorum onuda bilmiyorum sanki ben kız kardeşlerime sahipmi çıkabildim dedi kendi ağzıyla...sonra kurşunlandı görümcem buna bağlı olarak korkudan şeker hastalığına yakalandı falan falan...gerçekten bu çok doğru bir söz evladın herzaman hayırlısı...kız erkek değil hayırlısı olsun...

dün ne yaşadık? alışveriş merkezine gittik...alışverişi yaptık artık belim kopuyor eşim kasaya gitti bende hemen bişey alıp geliyorum dedim kızımda benimle geldi...sonra döndük ben eşimi gördüm kızımda balon var bak anne falan dedi arkamdaydı...kızım baban orda gel hadi koş dedim arada 2 kasa var...eşim dediki sizgelmediniz şu kasayı kaçırdık bende bu tarafa geçtim dedi bu kadarlık konuşma sonrası kızım nerde dedim eşimde nerde dedi arkamıza döndük yok eşim sesini duymuş ağlıyor dedi bizim yönümüzün tersine koşmaya başlamış anneeee diye nasıl ağlıyor ben çok kötü oldum tabi eşim zaten sesini duyduğu an koşmaya başladı bir bayan bağırdı baban geliyor diyee bayanı duymasa reyon arasına girecekti ve daha çok korkacaktı bayanı duyunca bizden tarafa baktı eşim ellerini kaldırmıştı burdayım gibisine sonra ona doğru koştu sarıldı yanıma geldi nasıl içten ağlıyor kalbi güm güm öpe öpe sakinleştirdim sen benim arkamdaydın neden gelmedin ben sana söylemiştim falan dedim...babasına diyorki annem beni kaybetti annem yaptı sonra tekrar ağlıyor bende koptum zaten...ayyy şimdi komik geliyor bana ama dün kötüydü anlık gördüm koşuyor ve anneeee diye ağlıyordu o bile dizlerimin bağının çözülmesine yetti yani ben koşamadığım için insanlar demiştir ne biçim anne baba koşuyor anne yerinde duruyor:)

candaş, canım gerçekten öyle boşuna dememişler çocuğunmu var derdin var...arkadaşını çocuğun olunca sende çok iyi anlayacaksın...kızımın suyla oynamaktan ellerinin üzeri biraz çatlamış o küçücük şey bile benim ağlama sebebim:)) hayatında eşin için bile bu kadar fedakarlık etmezsin yani inşallah çocuklarımızda hayırlı birer evlat olurlarda kıymetimizi bilirler manevi anlamda tabii maddi hiçbir beklentim yok kendilerini kurtarmaları dışında...

Candaş sağol paylaştığın için. Ben de merak ediyordum Çınar bebeği. pek de şeker bir şeymiş. Allah nazarlardan saklasın..bahtı açık olsun..

merhaba herkese,
geçen hafta başladığım tahlil maratonunu bugün öğle itibarıyla tamamlanmış bulunuyorum. trombofili paneli sonucu 1 hafta kadar sonra çıkacak. bu sabah geçen hafta verdiğim testlerin sonuçlarını aldım. protein s ve c normal değerlerde, yine tsh normal. kızamıkçık geçirmişim çocukluğumda bağışıklığım devam ediyormuş. en şaşırtıcı sonucu toksoplazmada yaşadım. negatif çıktı. hani çiğ etten ve kediden, özellikle kedi dışkısından bulaşır diyorlar ya; yaklaşık 16 yıl kedimin tüm hayatımı parsellemesine rağmen negatif çıktı..hep kediyle çok içli dışlı olduğumu söyleyenlere "bizden daha temiz bunlar" derdim. doğruymuş gerçekten..
ailede şeker hikayesi olduğundan doktor benden şeker yüklemesi istemişti. onu da yaptık. 75gr glikozla yaptılar. gerçekten çok zormuş o kadar şekerli bir sıvıyı içmesi. suyla seyreltmelerine rağmen boğazım yandı içerken. Allah hamile olup da bu testi yaptıranlara güç ve sabır versin. bardak hiç bitmeyecek sandım. sonrasında elimde kitabım hastanedeki bekleme salonunda oturup saatte bir gidip yeniden parmağımı deldirip kan verdim. sonuç yine normal.
bu olay benim dahiliyecimin üzerimde yaptığı testler sonucunda bir bulguya rastlayamayıp "tamamen psikolojik" demesine dönecek sanırım. nasıl bir psikolojim varsa artık...

günlük, eşinin tavırlarıyla ilgili birşeyler yazmışsın, okudum, boşver diyeceğim. sağlıklı ve hayırlı evlat olması gerekli. bak, rahmetli teyzemin iki oğlu var. ellerinden gelen herşeyi yaptılar teyzemin hastalığı sırasında. ki çok zorlu ve hızlı ilerleyen bir hastalıkla mücadele ettik. erkek evladın yapabileceği şeyler bir yerde sınırlı. her hafta annem gidip banyosunu yaptırıyordu ablasına. eşin şimdi ne düşünürse düşünsün, doğduğunda senden fazla sarıp sarmalayacak kızını. ve en önemlisi o alışverişte kaybolan miniğin hep şükredecek sana, bir kızkardeş verdiğin için kendisine. biz iki kızkardeşiz. durup durup teşekkür ederim anneme, bir kızkardeşim olduğu için. ondan daha iyi bir dayanak, daha iyi bir dost, daha can kimse yoktur hayatımda.. hadi tatlım, şimdi hamilelik duygusallığına biraz ara verip pembeleri almaya başla kızına..

kızlar doktordan geldim pek iç açıcı değil 14mm olmuş..çarşamba yaptıracağım iğneyi..coraspirine başladık bugün..öyle işte şimdi çıkmam lazım öptm

çoook kkkk özledim sizi, çokk hemde :)) burnumda tütüyorsunuz

öncelikle yanlışlıkla telefon rehberim silindi nazlım telefonu falan vardı onlarda gitti herkesinki gitti. Onları bir ara bana ulaştırırmısınız faceden zahmet olmazsa.

ben iyiyim çok şükür sağlıkla geldi çınar, kordona dolanmıştı çok zor ağladı epidural oldum. Sezeryandan sıkıntım azıcık bişi kaldı. Eve geldik. Ev mülteci kampı gibi kalabalık yatak odasında net çekmiyor tel çekmiyor geri dönüşleri yapamıyorum. Tel rehberi de silindiği için kim arıyor bilemiyorum.

Veee sütüm gelmiyor pompayla sağıyorum ama gelmiyor , uçlarım yara oldu rezilliğin bini bin para.
Bir dakika yalnız kalamıyorum kayınvalidem peşimde, şimdi geldi yine yazıcam size.

sizi çok seivyorum güzel haberler var mı ?

hello canım gözün aydın tatlım.bende kaç gündür giremiyorum çok haberim yok kızlardan.çınarla çok güzel görünüyorsunuz.maşaallah size.ne büyük mutluluktur kimbilir. inşallah sütün de daha çok gelir. ikinizi de öpüyorum.kolay gelsin.

kızlar herkese selam.nasılsınız.özledim sizleri.ankaraya geldim yarın doktora gideceğim testler için.öpüyorum hepinizi.

canım senden haber almak çok güzel. daha ne olsun. canım oğlun kollarında ya. düzelir herşey. artık stres yapma bak:) sütün ondan gelmiyo olabilir. al kucağına oğluna, bak ona, doya doya öp kokla, rahatlamaya çalış artık. aksiliklere rağmen sağ salim bebişin maşallah.
bugün tvde izledim, lanolin diye bişey varmış, krem gibi, aktarlarda, göğüs ucuna iyi geliyomuş.

kızlar tatil oldu uğrayamaz oldum yoğun geçiyor günlerim malum biriken misafirlikler var onları aradan çıkarıyoruz :)
nazlım canım moralinin çok iyi olduğunu gördüm bu sana uğur getirsin ben de çarşamba gününe zorla ziya beyden rndevu ayarlayabildim normalde yarın için heveslenmiştik çarşamba gününe ikna edebildim :) testlerimizi yaptırmadan bi görüşelim hangi testleri yaptırmamız lazım fikir alalım hem de tanışalım istedik..

peppe cnm testleri yaptırmışsın inşallah bir sorun çıkmaz ben de bu hafta yaptıracağım hangi hastanede ve ne kadar tuttuğunu özelden yazabilir misin

ceza kuzum kürler ters tepkimi yaptı acaba umutsuzluk yok bizim beklentimiz bir mucize ve ne zaman geleceğini allah bilir

candas haftasonu kavuşmuşsun sanırım cnm ne güzel

günlük cnm baba kız sevgisi kadar kuvvetli bişey varmı acaba.. eşin beklentileri gerçekleşmediği için şaşkınlık yaşamış ama ifade şekli seni üzmüş üzerinde durma cnm

loneliness cnm senin kontrol ne zamandı

chnb abladan haber var mı göremedim ???

çınar bey helloyu son ana kadar heyecanlandırmış anladığım kadarıyla.. hello canım incir önermişti kızlar süt için yiyebiliyomusun

minicikumut cnm senn korunma sürecin ne zaman bitiyor ?

kızlar hepinizi seviyorum aklım sizde inşallah güzel gelişmeler olur yarın da fırsat bulamam girmeye çarşamba dr. dönüşü yazarım öpüyorum hepinizi

hellocum hoşgeldin canım...çok şükür sağ salim kavuştun çınara.. gerisi boşşş..sütte gelir sonra, herşey de olur bebişte büyür inşallah...

kızlar ben ilişik kestim geldim perişan oldum sersefil oldum... müdürüm suratıma bakmadı ne hoşgeldin dedi nede yolun açık olsun güle güle dedi....kapandığımı görünce adamın yüzü düştü...adam resmen angut

neyse ki kazasız belasız geldim çok şükürr...

hoşgeldin cnm gözün aydın tekrardan hadi bakalım iyi bir okul iyi öğrenciler iyi bir de müdürün olsun inşallah kimseyi kafaya takıp üzülmek dert etmek yok eşine kavuştun artık düzenli bir yaşantın olacak keyfine bak kuzum..

canlarım benim,

çok teşekkür ederim, Çınar'ın hala gelmiş olduğuna kucağımda olduğuna inanamıyorum. Vallahi son ana kadar azıma etti :))) Cuma günü kalp atışını alamadılar daha doğrusu kesik kesik aldılar hemenn acil indik aşağıya, Kağan beyi iyiki dinlemişim evet sezeryan oldu evet zorluğu var ama dediğiniz hep dediğimiz gibi sağlıkla sıhatle kucağımızda.
Sizlerde durumlar nasıl bilemiyorum, Yumoşları çatlamamış olanlar vardı hala aynı mı?
Telefon numaralarınızı göndermeyi unutmayın ne olur?

Şimdi edindiğim tecrübelere geliyorum. Sıcak tecrübe olarak ekliyorum.

1) Dr güvenin
2) Sezeryan zor iş
3) Sezeryan olacağınız kesinleştiyse gerekenler: önceden göğüs ucu kremine başlayın, ucu için yuvarlamalar yapın, işime yarar mı yaramaz mı bilmiyorum ama diye düşünmeden bir elektrikli pompa edinn ben medela kullanıyorum memnun kaldım. Bazen süt tıkanabiliyor o acıyı boşuna çekmenin manası yok.
4) krem için göğüs ucu gold lanolin krem medilan croda şiddetle tavsiye ediyorum .Göğüs pomadı da lansinoh daha güzel öyle yok ne gerek var diyor insan hamileyken ama keşke ben pompayı daha önce alsaymışım valize koysaymışım aklıma edim. Hastanedeki elektrikli pompalar süper güçlü oluyor göğüs ucunu yara yapabiliyor siz alın hellodan demedi.
5) kullan at lohusa iç çamaşırı var ben çok rahat ettim.
6) korse alın üst kısmı uzun olsun, altı don gibi üstü de göğüs altına gelsin, toparlanması açısından değil. Ayağı kaltığınızda yürütüyorlar ya çok rahat edersiniz hellom diye dua edersiniz.
7) deodarant, roll on falan acaip terliyorsunuz.
8) İncir yiyorum, humana still tee miydi neydi çayın ismi kesinlikle tavsiye ediyorum süt artırıyormuş.
9) Makyaj yapıp girmiştim ben sezeryana :) bu arada.
10) ben 3 tane üst baş götürmüştüm 1 gecelik 1 pijama düşünün derim.

şimdilik bu kadar,

sizin bana varsa tavsiyeniz uygulayayım.
chnb ne yaptı acaba.

birde kardeşim gelen mesajlardaki numarayı kaydetti rehbere ben yatıyordum

sanırım nazlımla cezayı karıştırmış yada ben öyle düşünüyorum. Telleriniiz ne olur yazınnn bana :)

teşekkürler canım bilgiler için... bende annem ve babannemden biliyorum yeni doğan bebişin yüzünü annesinin sütünü sağıp bi tabağa koyuyolar pamuk batırıp bebişin yüzünü siliyorlar...cildi güzel oluyormuş öyle ,benim ki ni silmişler hiç kılım tüyüm yoktur yüzümde ,babannem hep söyler senin yüzün o yüzden çok parlak,her gün silerdik yüzünü diyor..

Hello seni görmek ne güzel hemde kuçunamiyle yani Çınarcıkla beraber

Evet sezeryan bir ameliyat sonuçta.Zorluğunada zor ama kucağındaki sonuç mükemmel değil miOnun için herşeye değer diye düşünüyorum.Hayırlı,uğurlu olsun.Annesine,babasına,çevresine hep umut olsun,mutluluk olsun..Allah sağlıklı,uzun ömürler nasip etsin İnşallah.

Makyaj olayını bende düşünmüyor değilim.Sonuçta bebeklerimize güzel görünelim değil mi?Birde hayatının en güzel fotoğrafları o zaman çekiliyor.Bakımlı olmakta fayda var diye düşünüyorum.

Minikler;Canım ben şuan dişlerimden tedavi görüyorum.Bitmesini bekliyorum canım.Umarım hayırlı zamanda rabbim İnşallah hepimize yeniden nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…