Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

chnb, canım dün canım çok sıkıldı imza olayına bugün tahlil sonuçlarını almaya gidince sordum dra dediki merak etme bunu herkeze imzalatıyorum sana özel bişey değil yani:)) sen ayrıntılı ultrasonu daha yaptırmadığın için kendi izteğimle yaptırmadım diye imzalamıştım zaten bunu bizden sağlık bakanlığı istiyor dedi...miyom büyüyünce bebeğin yeri daralıyor bazen kanama yapıyormuş şimdilik bişey yok dedi ama ilerleyen aylarda da inşallah bişey çıkmaz canım...bebeğe bir zararı yokmuş...banada miyomun olduğu sağ tarafta ağrı yapıyor buda olur dedi zaten dr bol sıvı tüket dedi her zman ki gibi...burada gerçekten pahalıymış canım sizin orya göre 4 sene çnce burda 160 dı...herkez tutturduğuna heralde anlamadım...bu bir profun özel muaynehanesi...

loneliness, canım sağolasın...evet bugün drla konuşunca rahatladım...herkezden isteniyormuş...banada dr ayrıntılıya girmen için 2 haftan var dedi eğer daha sonra gidersen kaburgaları oluşacağı için bakılamaz dedi...bakalım haftaya cuma randevu...canım ben pazartesi aşı olmaya gideceğim...korumalı aşı dediğin sanırım ilk bebekten sonra yapılan aşı tetanoz yani aslında onu yaptırsaydım ömür boyu yapılmayacaktı ama ben onu yaptıramamıştım yani kışa denk geldiği için kızımı bırakıp gidememiştim:)) şimdi pazartesi olacağım tetanoz...bu arada şeker yüksek çıktı 0-140 olması gerekirken 153 çıktı...hamur işi tatlıdan uzak dur bol sıvı iç akşamları yürüyüş yap dedi haftaya tekrar yapılıcak...idrarda az enfeksiyon çıktı bol sıvı bunun içinde...kan uyuşmazlığı negatif...kan değerlerimde biraz düşük çıktı kan ilacını günde 2ye çıkardı...işte böyle canım...

canım 5,2 ml sperm çıkmış..36 milyon muş ml de..morfoloji sonuncunda %0 diyo baş anomalisi %100 diyo diğerleri %23 %28 felan işte...yine yaptırcaz test..bilmiyorum acaba böyle baş anomalisi %100 olup hamile kalan oluyormu ? hiç bilgim yok..

merhaba arkadaşlar giremedim dün..dün okuldan çıktıktan sonra akşama kadar perdecileri dolandım.. bugün okuldan sonra yatak örtüsü felan aldım..eve yeni geldim yemek bile yapacak dermanım yok beter oldum...asıl okulum bugün belli olmuş ama daha vermediler internete bekliyorum heyecanla :)

candaş nazlım minikler minicik chnb ceza günlük taf nasılsınız bacılarrrrr.... hilalcim adet olmuşsun üzüldüm canım hayırlısı olsun..

canim bizde bebek patolojiye gitti ama hic bi sorun cikmadi doktorum hic bi problemin yok dedi ovulasyon testindende ben sonuc alamadim malesef napicagimi sasirdim

Demek ki hamile kalmanın zamanı var. Hayırlısı ile gelsin bebeğin canım...

Biz de seni çok seviyoruz canım...

Canım kan verememişsin sağlık olsun. Ben de yıllardır veremedim(

Sağ olasın canım. Sizin hastanenin sonuçları yanlış mıymıymış? Sen boşuna mı tedavi görmüşsün bu durumda. Evet ilk gebelik kayıplarında bir test yapmıyoruz denilir. Ben de ilk bebeğimi kaybettiğimde bu dendi 2. bebeğimi zor da olsa kucağıma aldım. 3. 25 haftalık erken doğum. Bundan sonra pıhtılaşma testlerim yapıldı ve homozigot ve heterozigot değerim çıktı. 4. gebeliğimde iğne olduğum halde yine düştü. Nedendir bilmem bu problemim oldğu halde 2. ve 3. gebeliklerim ileri haftalara taşıdım. 4. gebelğimden sonra pıhtılaşma ve eşimdeki genetik sorun çıktı.

Sana ilk hamileliğin esnasında testler (pıhtılaşma) yapılmış ama yanlış değerler çıkmış. Ama ilk düşükten sonra ben bu konuda sana katılmıyorum bence nedeni araştırılmalı. Defalarca yaşayıp sonra pıhtlaşma sorununu öğrenip iğne sayesinde bebeklerine kavuşan birçok insan var. Testleri bence düzgün yerde yaptırmak lazım ve bence ilk düşükten sonra yaptırmak lazım. Tabi bu da benim fikrim. Ben şöyle düşünüyorum bir hamile ilk bebeğini kaybettiyse şu nedenlerden kaybedilebilir bebek denilmeli. Ama bu testler çok pahalı. Genelde biz bu testleri 2. ve 3. düşüklerde yapıyoruz denmeli. Bana denseydi ben yaptırırdım ve ona göre daha erken yıllarda hamileliklerimi daha sık yaşardım belki de pgt ile denerdim baştan beri. Şimdi yaşım ilerledi amh değerim düştü başarısız pgt denedim. Şu ana korunmuyorum ve kaygı yaşıyorum ya bebeğim sağlıksız doğarsa diye. Şu an düşük ihtimali bile beni sağlıksız bebek dünyaya getirmekten daha az ürkütüyor. Keşke bu kadar kayıp yaşamadan öğrenebilseydim...

Günlük rahatlamana sevindim gerçekten fiyat arlığı çok ilginç.

Renkliciğim inşallah güzel bir okul yakın bir okul çıkar canım benim. Tüllerin hayırlı olsun. Güle güle kullan. Sperm testleriniz de iyi çıkacak inşallah sorun olsaydı bir şey önerilirdi sanırım...

Dr alp canım tabiben dr olmadığım için senin gibi bilemem ama ben yaşadıklarımı yazdım. Tabi herkes benim yaşadıklarımı yaşamayacak. Ama yaşadığım için ben tedbirden yanayım bir şey çıkmadığını bilip tesadüfmüş deyip huzurla önümüze bakma taraftarıyım. Ben psikolojik olarak çok yıprandım çünkü...

canım kesinlikle testi tekrarlayın derim ve eşin iyi bir üroloğa göstersin sonuçları. benim anladığım kadarıyla sayınız iyi, miktarda çok iyi. ama senin de anladığın gibi %0 demek morfolojide normal yapılı sperm %0 demek. bu spermlerin de dölleme gücü olmuyor. yalnız kesin bu sonuca varmak için testi tekrarlamak gerek. yani rast geel 100 sperm alınıyor ve bunlara bakılıyor. belki farklı bir grup yüz sperm alınsa sonuçlar farklı çıkabilir. yaptırdığınız yere ve zamana göre sonuç değişebilir. eşinin cinsel perhiz süresi de etkiliyor. 3-4 gün ideal diye biliyorum. 5-6 günlük birkme varsa spermler bozulmaya uğrayabiliyor.
ama hiç sorun etme morfoloji %0 olsa bile hamile kalan arkadaşlarım oldu uğraşarak da olsa. zaten bizim de %1di, çok fark yok yani. bir takım takviye ilaçlar kullandıktan sonra hamile kaldım. yalnız dediğim gibi sana kesin bi yorum yapmak için o testi tekrarlamanız lazım. bir de testi yaptırdığınız yere muhakkak sorun kruger kriterine göre mi yapılıyor diye. bir tane daha var yapılan ondan böyle ayrıntılı olmuyor. sizin yaptırdığınız ayrıntılıya benziyor, tek tek baş yapısı,i kuyruk yapısı yazıyor çünkü. bir de hız faktörü var. ondan hiç bahsetmemişsin. spermlerin kalitesi kadar hızı da önemli.
bu arada inşallah yakın bir okulçıkar.

canım ben de aşırı kilo aldım, herkes öyle diyor. hamur işi yediğim yok ama 3 ay yattım ya ondan herhalde. ama iştahım da iyi. hem elevit içiyorum, hem de demir hapı. vitaminlerde kilo aldırıyor insana. tabi günde 2-3 meyve ve 1-2 bardak sütte içmeye çalışıyorum bebiş sağlıklı olsun diye. ama senin çok yüksek çıkmamış.
enfeksiyon benim de derdim. daha önce antibiyotik kullnadım. geçmişti. şu anda tekrar var sanırım. hamilelerin çoğunda olurmuş ama korkutuyor beni de. zırt pırt doktora gitmek istemiyorum ama artarsa doktorumu arayacağım. belki gitmeden yine aynı antibiyotiği kullan der. ilaç kullanmaya karşı biraz çünkü antibiyotik kullandıktan sonra bu sefer de mantar olmuştum. ilacın etkisi. ona da fitil vermişti. ama pek istemedi vermek, kaşın ne olcak dedi:)şakayla.benim de aşı cumaya haftaya.
miyomunu da mümkün olduğunca hatırlamamaya çalış. ben de pıhtılaşma sorunum için öyle yapıyorum. normal bi hamile gibi düşünüyorum kendimi. aklına kötü bişey getirme canım. ayrıntılında güzel çıkar inşallah. benim gittiğim doktorund a muayenesi 200dü, 13 haftada ayrıntılı yapan. sanırım yine ona gideceğim. benim gittiğim hastanede yapılmıyor, dışarı yönlendiriyoalr. o yüzden senin 225 bana farklı gelmedi. çok uğraşılıyor çünkü. yarım saat ultrasonda duruyosun. bu daha da uzun sürebilir.milimetrik ölçümler yapılıyor. tüm organlar tek tek ölçülüyor hatta içindeki kan akış miktarı bile.

Son düzenleme:
canım benim ilahiyat okumadım, çok derin bilgim yok bu konuda. ve uzmanların da farklı görüşleri var.
ama kişisel olarak ben organ bağışını çok uygun görmüyorum. çünkü tam ölüm olmadan alınıyor. yani kalp durmadan. beyin ölümü olup da sonradan canlanan kişileri az da olsa duyuyoruz. ve ruhumuz hangi aşamada çıkıyor, onu da bilemiyorum.
yalnız ölülere yıkarken, taşırken vesaire bile hassas davranmak gerektiğini, onların herşeyi hissettiğini anlatan kıssadan hisseler duyuyoruz. ölüm olsa bile bedene rahatsızlık verildiği zaman ruh rahatsız oluyor deniyor. tabi ne kadar doğru onu da bilemiyorum ama inanıyorum.ki vücudun açılıp parçalanması ne kadar zarar verir böyle bişey doğruysa.
bir de organlarımızın günahını çekme olayı var. mesela gözümüz baktıklarından, ayağımızın gittiği yerlerden sorumluyuz. bir de topraktan yeniden tüm vücudumuzla dirilme olayı var.
ama sağlıkta,hayatta verilen böbrek vesaire gibi organları bunun dışında tutuyorum tabi.
ama tabi bu benim naçizane fikrim. zaten din bilginleri de bu konuda ortak bir görüşe varmış değiller.

canım senden mesaj hala gelmedi bu arada eşinin değerleri ile ilgili.

hız oranlarıda yazılmış canım, hızlı %13 , yavaş %53, ilerlemeyen %5, sabit %29

testi tekrar yaptıracam, ilk gebeliğimde ben hiç bişe yapmadan üstelik geri çekilmeyle korunurken hamile kalmıştım.. düşük oldu belkide böyle problemli sperm olduğundandı sanırım bende eşimden dolayı hamile kalamıyorum..çok mutsuzum ne yapıcaz bilmiyorum..eşime de çok sormuyorum onu sık boğaz etmek istemiyorum, çünkü bu testlere baktıktan beri çok sessiz sıkkın duruyor...zaten adaptasyon yaşıyor , bi ton derdimiz var bide bu eklendi

canım nasılsın?bebiş nasıl?kanaman durdu mu?
yanlış anlamadıysam sen ilk bebeğine hamileyken yaptırmışsın bu testler,daha düşük bile olmadan. ama bizim ısrarla bu testleri yaptır dediğimiz arkadaşın 2 tane düşüğü var, ve bu testler atlanmış onda.minikler diye arkadaş, belki san takip edememiş olabilirsin yoğun çalıştığın için.
gelelim 1 tane düşüüğü olan arkadaşlara. ben hemen yaptırdım, çünkü hamile kalmam mucizeyle eşdeğerdi, yaklaşık 2 yıldır uğraşıyodum eşimin sorunundan dolayı. tekrar bir mucize olursa onu kaybetmemek için elimden geleni yapayım dedim. benim de senin değerinle aynı. mthfr heterezigot ve çok az protesin s düşük. zaten bu konuda proflar bile bi görüşe varamıyor. bazıları aynen senin dediğin gibi etkilemez bu kadarcık şey normal diyolar. ama bi bi bakıyosun bu değerlerden 3-4 kayıp yaşayan insanlar var. bu hamileliğimde ilk gittiğim prof bana sadece aspirin yeterll dedi. ama gel geleleim kanama yaptı ve düşük tehlikesi geçirdim. başka bir prof ise iğne kullanmamı onayladı.
bir de bazı bebekleri etkiliyomuş, bazılarını etklemiyomuş chnbin dediği gibi. ama çok zor hamile kaldığım için, bir kere de kayıp yaşadığım için bunda işi şansa bırakmak istemedim. kullanmasam ne olur acaba demek benim için işi şansa bırakmak olurdu. ha böyle de garantisi yok, ama en azından elimden geleni yapıyorum. Allah sabrını veriyor, ben kan aldırırken bile bakamzdım ama bu iğnleri çok rahat yapabiliyorum. sadece bir kez morluk oldu Allaha şükür. ama göbek büyüyünce ne olur bilemem.
doğumdan 2 hafta kadar önce bıraktırıyolar genelde, doktorun uygulamasına göre değişiyor.
burdaki arkadaşların çoğu da uzun süredir hamile kalmaya çalışıyor ve hamile kalmak günümüzde bir çok kişi için zor. erken haftalarda bile olsa bir bebeği kaybetmekte anlatılamaz.hem fiziksel olarak, hem ruhsal olarak toparlanmak en az 3-4 ayını alıyor insanın. o yüzden ben bir kayıp da olsa bu testlerin yapılması tavsiye ederim.daha fazla acı yaşamak istemiyolarsa tabi.

canım dediğim gibi moral bozulacak bi durum yok. az önce de anlattığım gibi denk gele yüz sperm alınıyor o gün çıkanların içinden ve ona bakılıyor. ama milyonlarca sperm var. bu geri kalanda hiç sağlam sperm yok anlamına gelmiyor ki. sadece bakılan 100 tanesinde normal sperm yok anlamına geliyor. yani bunlar bizim yumurta gibi ayda 1 tane değil ki, o yüzden üzülme.
hızınız iyi. hızlı ve yavaşın toplamı %50yi geçmesi gerekiyor. sizin fazlasıyla geçmiş.
erkekler bu konuda daha hassas oluyolar ve kendilerini çok suçluyolar. biraz üstüne gitme. morali iyi bi zamanda testi tekrarlayalım de. ya da benim anlattıklarımı anlat, hemen testi tekrarlayalım belki bu sefer iyi çıkar de. hem yine yakın çıkarsa da çaresi var canım. bir sürü vitaminler var erkekler için de. sen tekrar bi test yaptır, ben sana yardımcı olurum. ben bu topikten önce 2 senemi erkek infertilite topiklerinde geçirdim. ankarada kaan aydos diye bi porf var, çok iyi bir adam. herkes ona internetten sonuçlarını yolluyor ve adam herkese tek tek cevap yazıyor ve ilaç öneriyor. biz de onun sayesinde eşimin değerlerini arttırdık. biz de hem sayı azdı bu yola başladığımda 3 milyondu biliyo musun, hız dersen yine öyle çok azdı. elle tutulacak bi tarafımız yoktu yani. ama dediğim gibi herşeyin tedavisi var.

saol canım, eşim zaten tekrar yaptırıcam testi dedi..ben çok anlamıyorum oda çok fazla anlatmıyor isveççe yazıyor dedi işte çevirisini felan yaptı sonra bana pek bişe anlatmadı, anlamadım dedi..tekrar yaptırıcam testi dedi, dünden beri çok durgun .. dediğin gibi erkekler biraz gurur yapıyolar kendilerini suçluyorlar.. ama isveçteki dr ingilizce yazdığı raporda ileri bir tetkike gerek yoktur sonuçlar normaldir demiş.

bu kaan aydosu not aldm yeniden test yaptırıp yorumlatırız. bende zaten gidecem dr a tahliller için ..teşekkür ederim cnaım ilgilendiğin için...sizde epey uğraşmışsınız biizim o kadar olmadı ama sanki 6 ay deil 6 sene olmuş gibi hissediyorum knedimi öyle bi çöküntü içindeyim..
rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin çok zor.. Hz. ibrahim dayanmış o peygamber,biz onun gibi sabredemiyoruz..gerçekten çok ağır bir imtihanmış...imtihanları başarıyla geçmek dileğiyle öpüyorum iyi gecelerr

ne demek canım tabi elimden gelen bişey varsa yaparım. biz uğraştık ama dediğim gibi bizim bütün değerlerde sorun vardı. sonra bende de çıktı. iyi geceler.

Bizimkinde sanırım hıza bakıldı baş kuyruk filan yoktu...

Canım enfeksiyon konusunu ihmal etme bol su iç. Çok sık çamaşır değiştir ped bile iyi değilmiş. Bir de ben diğer topikte suya sirke koyduklarını okumuştum. Yarım greyfurt yemek de iyiymiş. Diğer topikten bu bilgiler. Biliyorsun orada enfeksiyon takiplerini çok sık yaptırıyor kızlar. Çünkü erken doğumlarda rahim ağzı h amileyken ölçülmediyse enfeksiyondan mı rahimağzı yetmezliğinden mi erken oldu doğumdan sonra anlaşılmıyor...

Duygularıma tercüman olmuşsun canım:))

Renkliciğim zor bir süreç geçiriyorsunuz. İnşallah geçecek.

herkese iyi gecelr..........
ne çok yazmışsınız yavvvv...oku oku bitmedi.çok yorucu bir haftaydı..haftasonu bol bol dinleneceğim..öpüyorum hepinizi..

kızlar slm. benim doğum tarihi ayın 20 sine alındı. sancım varmış. nst de öyle çıkmış yani. karnımda kasılmalarım var zaten ama ben kendimi doğum cuma diye hazırlamıştım. bi dolu eksiğim var. 2 günde nasıl halledecem bilmiyorum. üstelik dr bana gezme dolaşma ayakta durma yat dinlen ki pztesiyi getirebiliesin dedi :18: hayırlısı olsun artık 2 gün yoğun geçecek sanırım doğumdan sonra haber verecem inşallah hepinize. doğuma kadar bi daha nete girebilir miyim bilmiyorum. bu kadar iş beni beklerken zor. kızlar lütfen dua edin herşey güzel olsun inşallah sağlıkla alayım yavrumu kucağıma. hepinize iyigeceler....

renklim okul belli oldu mu?
canım belli olmuşta valinin önünde imzadaydı açıklamadılar.. ee haftasonuna girdi..p.tesi artık belli olur..ama benim ilk tercihim 40 dk mesafelik bi okul ilçede, orası olur tahminimce

Renkliciğim zor bir süreç geçiriyorsunuz. İnşallah geçecek.
evet canım maddi olarakda acaip zorlu bir süreç geçiriyoruz..bide bu morfoloji felan çıktı ..sarsıldık biz.. dua edin ne olur..

kızlar merhaba...

lonelines, canım miyomu dediğin ggibi bende unutuyorum takmıyorum kafama...bugünden itibaren ekmeği kestim canım kahvaltıdada hiç doymadım:)) etiform vardı hamilelik öncesi aldığım ona devam edicem...canımda öyle tatlı istiyorki sorma azıcık bişey alıp nefsimi köreltiyorum...aynı şeyi kızımdada yaşamıştım odada 1 hafta sonra şeker düşük çıkmıştı inşallah bundada düşer...evet çok yüksek değil ama kilo olunca dr biraz korktu heralde...bende özele gidiyorum muayene 57 tl detaylı için benide başka bir yere yönlendirdi canım onunda fiyatını yazmıştım...herşey bebeklerimizin sağlığı için napalım...bol su içmek enfeksiyon için gerçekten çok iyi canım ve dediğin gibi her hamilede oluyor bu ben kayıbımı bazen bundanmı kaybettim diyede düşünmüyor değilim...hiç ama hiç su içemiyordum ve afedersin felaket akıntı oluyordu( bu defa zorlaya zorlayada olsa içiyorum ağız tadım hala bir garip su içerken iyi geliyor...pet şişeler doldur canım ben öyle yapıyordum ilk zamanlar 6 küçük pet şişe bitiriyordum...ben eleviti bıraktım artık demire devam ediyorum bide kalsiyum vermişti 1 aydırda ona devam ediyorum...süt içemiyorum hiç yoğurduda bişeyle karıştırırsam ancak yiyebiliyorum...kızımdada kullanmıştım ben kalsiyum drum aynıydı kızımın kemikler maşallah iri iri belkide genetiktir bilemicem...

renkliatlas, eşine soru sormamakla iyi yapıyorsun canım belki oda farkında spermlerde bir problem var üzüldüğü için durgundur...bence sen bebekle ilgili hiç bişey deme...benimde ilk bebek düşünmeye başladığımızda 8 ay olmamıştı ilk kızımda yani eşime dedimki allahın takdiri ne yapalım artık birbirimize daha sıkı sarılalım dedim ama tabii içten içe üzülüyordum sonra aklımdan çıkmıştı artık iş buldum işe başlayacağımın bir önceki günü hamile olduğumu öğrendim hormonlarımız bebek düşüncesini çok kabul etmiyor sanırım aklımıza çok takınca gelmiyor bu veletler...inşallah çok büyük bir problem değildir artık herşeyin bir çaresi var canım benim üzme kendini ne olur evet çok yorucu ve sıkıntılı bir dönem söylemek kolay belki ama sabır ve zaman ilaç olacak emin ol...

chnb, sağol canım rahatladım çok şükür...ömrümüzden ömür gitti saçlarımda siyah kalmadı:)inşallah onları dünyaya getiriyoruz güzel bir gelecekte verebiliriz...yiğenime annesinin müdürü dergi almış dergi 7 tane kızlar için yüzük vermiş aynısını görmiştim almamıştı yiğenimde ertesi gün bize geldi yüzükleride getirmiş kızım yüzüklere hayranlıkla bakıyor yiğenim verdi bir tane tak diye kızım çok meraklı olduğu için hepsini istiyor bide süslü tabii yiğenimde çocuk izin vermiyor falan neyse dün dra gidince gittim allahtan aynı dergiyi buldum aldım...dünden beri görmeniz lazım yüzüklerin birini çıkarıyor birini takıyor ikide bir anne çok teşekkür ederim artık benimde yüzüklerim var diye dolanıyor halalarına koştu göstermek için o gözündeki ışıltı herşeye değer işte büyüyüncede inşallah küçük şeylerden mutlu olurlar...amca kızım var eşine demişki 3 yaşında kızı var hadi bunu kızların kıyafetleriyle büyütüyoruz ama biraz daha büyüyünce pantolondu takıydı oydu buydu hepsini yeni isteyecek demiş kızıda ordan demişki ben kırmızı araba istiyorum bunlar baka kalmışlar:))

ceza, sanada iyi haftasonları canım...

kalp atışı varmı yokmu diye çok stres yaptım sanırım...avuç içinde egzama başlangıcı var çok kaşınıyor soyuluyor giderek büyümeye başladı cildiyeye randevu aldım...iş arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim sevineyim derken kürtaj olacağını öğrendim....kalp atışı yokmuş ve etrafında keseler büyümüş falan....allahım sizlerede ne verirse hayırlısını ve sağlıklısını versin kızlar....geçen hastanede bir bayanla konuştuk 50 yaşlarında çocuğun varmı falan diye sordu konu konuyu açtı anlayacağınız bende kayıbımı söyledim kadın anne karnında bebeğin kalbi durduğunu ilk defa duymuş insan başına gelmeyince bilemiyor işte bayanda eskilerden olduğu için eskidende böyle bişey yoktu ne bileyim yaa allahım cümlemize herşeyin hayırlısını versin...

herkeze iyi haftasonları kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…