- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #14.461
Günlük kendi isteğimle amniyosentez ve ulltrason çektirmedim demek ne demek? Dr istedi ondan çektiriyorum mu demek. Bir de ben 2 yıl önce 80 e çektirdim burada niye öyle çok? Amniyo da mı yapılacak ki?
Oğlanla barıştık ama yedik birbirimizi vallahi...
Aslında dediğin gibi belki çok konuşmamak daha mı iyi? Kafadan atınca geliyor daha çok sanırım...
Eşine de yoktan yere masraf olmuş... Can sağlığı versin Allah...
Miyom büyüyünce sıkıntı yapıyor mu sana ve bebeğe?
morfoloji yani spermin yapı şekli önemli. bizim de sadece %1 normaldi en son testte. 0la da hamile kalan oluyor. ama sınır %4.
sayı da sınır 20 milyon en az olması gerekiyor. 36 milyon sınırın üstü ama kaç mililitre çıkmış o da önemli. mesela bizim 16 milyondu ama ml çıkınca 48 milyon oluyor toplamı.
türkiye de yaptıracaksanız kruger kriterine göre mi yapılıyor diye sorun. en doğru sonuç veren spermiyogram o.
çok geçmiş olsun canım. inşallah tez zamanda hamile kalırsın.
gelmedi canım mesajınn.
nazlımcım, yapma böyle lütfen. salma kendini. inançlı birisin. ölüm zamanı belli olduğu gibi herkesin doğacağı zaman da belli.
yazmak rahatlatıyorsa kendini kısıtlama. ha kötü oluyorum diyorsan bilemem. ama paylaştıkça acın azalır. burda ortak çok şey paylaştık. dertler paylaşıldıkça azalır.
canim bizde bebek patolojiye gitti ama hic bi sorun cikmadi doktorum hic bi problemin yok dedi ovulasyon testindende ben sonuc alamadim malesef napicagimi sasirdim
gnaydın kızlarrrrrrrrrr kurban olduum rabbim melek yağdırıyo sanki allahım nasıl bir güzelliktir bu pamuk opamuk kocamann kar yağpıyo içim kıpır kıpır anam dün ben bi döküldüm herkes dökülmüş saolun kızlar canım arkadaşlarım insanın bi anlayanının olması ne kadar güzel bişey hepinizi çokkkkkkkkk seviyorum
Günaydın kızlar,
Günlük canım inş testler iyidir korkma, gerçi normal dedin değerlerin.kistin küçülsün artık ya, araba için geçmiş olsun.talihsiz bir gün olmuş.ama keyfini kaçırmaya değmez.hatırlıyorum o zmanı.şehitlerin ve depremin olduğu sıralardı sanırımunutmuştuk gerçekten, bencede konuşmasak iyi olabilir.ben varım yani :) ama bu ara testler filan olcak ya biraz zor gibi.
Chnb, üzülmüşsün oğlunlainş düzelir herşey, acaba nedeni ne oğlunun okumasıyla ilgili ? bende sanki devlette daha başarılı olabileceğini düşünüyorum.
Minikler, canım madem sözünü dinlemediler, eşinde çekmiş cezasını :) bende balığı severim çok, off canımda nasıl mezgit istedi.hamileler okumasın.eşine hiç çaktırma bencede o dönemleri, allah tekrarından esirgesin, bu sefer iyi olcak bence ve sanki aralık annesi olcakmışsın gibime geliyor.
Nazlım, topiğin haöişleri hayırlı olsun allah tamamına erdirsin, bereketi burayada değsin inş.nasılsın ?
Minicik umut naber ?
Ceza, toparladınmı biraz ?
lonelines, nasılsın ?
şimdi acil kan vercem kızılay gelmiş, sonra devam ederim.öptüm hepinizi.
mrb kızlar. topiği sürekli takip ediyorum ama cok yazamıyorum.
sadece şu pıhtılaşma sorunu hakkında bikaç şey söylemek istedim.
hatırlayanlar olur belki. yinede tekrar bahsedicem biraz. ben hastanedeyim biliyosunuz. tıp fak. o doktorların çoğu arkadaşım yada hocam. eylül ayında kürtaj olmuştum. kalp atımı durduğu için. ilk 3 aydaki kayıpların en sık nedeni bebkteki kromozom bozukluklarıdır, çoğunuz bilirsiniz. bu aslında doğal bi süreç. vücudumuz bozuk olan yapıyı tanır ve atar. benim de başıma geldi. cok ağladım cok üzüldüm. bebeğim ölmeden önce normalde ilk gebelikte yapılmadığı halde benim arkadaslarım pimpirikli davranıp tüm o pıhtılaşma testlerini istediler. sonuçta mthfr genimde heterozigot mutasyon görüldü. coraspin tb başlandı önce. neyse kullanalım dedik. halbuki toplumun %60-70 inde görülürmüş. tedavi almaya gerek yokmuş ama benim arkadaşlar olsun başlayalım dediler.
sonrasında diğer tetkik sonuçlarım geldi. protein s: düşük. hadi dediler coraspinşn yanına bide iğne başlayalım. başladık. ama çok moralim bozuldu benim. cok acı veren ve kendi kendine yapınca insanın canını çok acıtan bişey bu. bide morlklar var tabi. neyse bebek için değer dedim. ama boş durmadım. ben konyadayım buradaki en ünlü doktorlardan birini buldum. ilk gebeliklerde bunlar yapılmaz dedi. gereksiz dedi. ama sonuçlar böyle geldiği için mecburen tedaviye devam edelim dedi. bu arada ankara düzene yeniden kan gönderdik. sonuçlarım normal geldi. ben aldım bu düzenin sonuçlarını kendi hastanemdeki arkadaslara gösterdim. tamam keselim tedaviyi dediler. aynı gün bi ultrason cekildi ve bebeğimin kalp atımı yoktu. ben tedaviye başladığım gündeki bebek gelişimi o günde kalmış. tedavi sonrası bebek gelişimi durmuş. şok oldum. cok cooookkk cooookkk ağladım. burdaki herkes gibi benimde hayatımdaki en kötü günlerdi. bu ilaçlara bağlı olmaz dediler. neyse sonrası malumunuz. kürtaj 2 ay korun denildi.
şimdi hamileyim biliyosunuz. hiçbi ilaç başlamadım. çok şükür bebeğim cok iyi.
bunları neden anlattım, açıklayayım. bana bu tetkikler gereksiz yere yapıldı. boşuna iğne kullandım. canım yandı, moralim bozuldu. belkide bebeğim bu nedenle düştü (tıbben kanıtlanmış bişey yok ama, benim aklımda bi soru işareti kaldı) bu iğneler öyle hemen de kesilmiyo, doğumdan sonrada yanlış hatırlamıyosam 2 ay devam ediliyo. sonra bi pıhtılaşma probleminiz varsa gebelik öncesi doğum kontrol hapları da cok tehlikeli. ben 1 sene kullanmıştım bi sorun olmadı.
boşuna tetkik yapmamanızı bi doktor olarak öneriyorum. çünkü bu tetkikler 2 yada 3 düşük sonrası önerilir, doğrusu budur, güvenilir bi doktor bulup dediklerine uymak lazım.
2. si düzenli ilşkiye rağmen her ay için gebelik şansı %25'tir.
bütün bunları size akıl vermek için yazmadım. hepiniz eğitimli ve bilinçli insanlarsınız. ben bu konudan muzdarip olduğum için yazmak istedim. ekstra yapılan tetkikler yalnızca kafanızın daha cok karışmasına neden olabilir. tabi gerekliyse yapılması da zorunludur. çünkü bi pıhtılaşma sorunu varsa da bu hem sizin için hem de bebek için ciddi riskler taşır, önlemini almak lazım.
hepinizi cok seviyorum, bu topik sayesinde bende sıkıntılarımı çok rahat atlattım, herkesi öpüyorum ve en kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı ümit ediyorummm....
canım 5,2 ml sperm çıkmış..36 milyon muş ml de..morfoloji sonuncunda %0 diyo baş anomalisi %100 diyo diğerleri %23 %28 felan işte...yine yaptırcaz test..bilmiyorum acaba böyle baş anomalisi %100 olup hamile kalan oluyormu ? hiç bilgim yok..
merhaba arkadaşlar giremedim dün..dün okuldan çıktıktan sonra akşama kadar perdecileri dolandım.. bugün okuldan sonra yatak örtüsü felan aldım..eve yeni geldim yemek bile yapacak dermanım yok beter oldum...asıl okulum bugün belli olmuş ama daha vermediler internete bekliyorum heyecanla :)
candaş nazlım minikler minicik chnb ceza günlük taf nasılsınız bacılarrrrr....hilalcim adet olmuşsun üzüldüm canım hayırlısı olsun..
canım ben de aşırı kilo aldım, herkes öyle diyor. hamur işi yediğim yok ama 3 ay yattım ya ondan herhalde. ama iştahım da iyi. hem elevit içiyorum, hem de demir hapı. vitaminlerde kilo aldırıyor insana. tabi günde 2-3 meyve ve 1-2 bardak sütte içmeye çalışıyorum bebiş sağlıklı olsun diye. ama senin çok yüksek çıkmamış.chnb, canım dün canım çok sıkıldı imza olayına bugün tahlil sonuçlarını almaya gidince sordum dra dediki merak etme bunu herkeze imzalatıyorum sana özel bişey değil yani:)) sen ayrıntılı ultrasonu daha yaptırmadığın için kendi izteğimle yaptırmadım diye imzalamıştım zaten bunu bizden sağlık bakanlığı istiyor dedi...miyom büyüyünce bebeğin yeri daralıyor bazen kanama yapıyormuş şimdilik bişey yok dedi ama ilerleyen aylarda da inşallah bişey çıkmaz canım...bebeğe bir zararı yokmuş...banada miyomun olduğu sağ tarafta ağrı yapıyor buda olur dedi zaten dr bol sıvı tüket dedi her zman ki gibi...burada gerçekten pahalıymış canım sizin orya göre 4 sene çnce burda 160 dı...herkez tutturduğuna heralde anlamadım...bu bir profun özel muaynehanesi...
loneliness, canım sağolasın...evet bugün drla konuşunca rahatladım...herkezden isteniyormuş...banada dr ayrıntılıya girmen için 2 haftan var dedi eğer daha sonra gidersen kaburgaları oluşacağı için bakılamaz dedi...bakalım haftaya cuma randevu...canım ben pazartesi aşı olmaya gideceğim...korumalı aşı dediğin sanırım ilk bebekten sonra yapılan aşı tetanoz yani aslında onu yaptırsaydım ömür boyu yapılmayacaktı ama ben onu yaptıramamıştım yani kışa denk geldiği için kızımı bırakıp gidememiştim:)) şimdi pazartesi olacağım tetanoz...bu arada şeker yüksek çıktı 0-140 olması gerekirken 153 çıktı...hamur işi tatlıdan uzak dur bol sıvı iç akşamları yürüyüş yap dedi haftaya tekrar yapılıcak...idrarda az enfeksiyon çıktı bol sıvı bunun içinde...kan uyuşmazlığı negatif...kan değerlerimde biraz düşük çıktı kan ilacını günde 2ye çıkardı...işte böyle canım...
canım benim ilahiyat okumadım, çok derin bilgim yok bu konuda. ve uzmanların da farklı görüşleri var.Kan vermeye indim geldim, kulak deliklerimden biri kapanmıştı geçen haftalardaonu yeniden açılsın diye deldirdim, kansızdım normalde, kanımda toparlamış, verebilirdin dedi dr ama delikten dolayı 1 yıl veremeyecekmişim, üzüldüm yasonra hemen şey dedim sanırım 2 sene veremem, çünkü hamile kalırım doğar, derken 1 yılda ordan eklenir.inş birgün kan verebilrim.böyle şeyleri dile getirmekten sakınırım ama allah hayırlı ömür versinde ölsem organ bağışı olsun çok istiyorum eskiden beri, hatta ehliyetimde yazmıyor ama eşime ve aileme derim hep.evdekilerde aynı şekilde düşünüyor.son günlerde de bağışın değeri vurgulanıyor, yazikki bazi tarikat zihniyetleri caiz değil düşünmek gee diyorlar.bir cana can olmaktan daha güzeli var mı ya ?
canım kesinlikle testi tekrarlayın derim ve eşin iyi bir üroloğa göstersin sonuçları. benim anladığım kadarıyla sayınız iyi, miktarda çok iyi. ama senin de anladığın gibi %0 demek morfolojide normal yapılı sperm %0 demek. bu spermlerin de dölleme gücü olmuyor. yalnız kesin bu sonuca varmak için testi tekrarlamak gerek. yani rast geel 100 sperm alınıyor ve bunlara bakılıyor. belki farklı bir grup yüz sperm alınsa sonuçlar farklı çıkabilir. yaptırdığınız yere ve zamana göre sonuç değişebilir. eşinin cinsel perhiz süresi de etkiliyor. 3-4 gün ideal diye biliyorum. 5-6 günlük birkme varsa spermler bozulmaya uğrayabiliyor.
ama hiç sorun etme morfoloji %0 olsa bile hamile kalan arkadaşlarım oldu uğraşarak da olsa. zaten bizim de %1di, çok fark yok yani. bir takım takviye ilaçlar kullandıktan sonra hamile kaldım. yalnız dediğim gibi sana kesin bi yorum yapmak için o testi tekrarlamanız lazım. bir de testi yaptırdığınız yere muhakkak sorun kruger kriterine göre mi yapılıyor diye. bir tane daha var yapılan ondan böyle ayrıntılı olmuyor. sizin yaptırdığınız ayrıntılıya benziyor, tek tek baş yapısı,i kuyruk yapısı yazıyor çünkü. bir de hız faktörü var. ondan hiç bahsetmemişsin. spermlerin kalitesi kadar hızı da önemli.
bu arada inşallah yakın bir okulçıkar.
mrb kızlar. topiği sürekli takip ediyorum ama cok yazamıyorum.
sadece şu pıhtılaşma sorunu hakkında bikaç şey söylemek istedim.
hatırlayanlar olur belki. yinede tekrar bahsedicem biraz. ben hastanedeyim biliyosunuz. tıp fak. o doktorların çoğu arkadaşım yada hocam. eylül ayında kürtaj olmuştum. kalp atımı durduğu için. ilk 3 aydaki kayıpların en sık nedeni bebkteki kromozom bozukluklarıdır, çoğunuz bilirsiniz. bu aslında doğal bi süreç. vücudumuz bozuk olan yapıyı tanır ve atar. benim de başıma geldi. cok ağladım cok üzüldüm. bebeğim ölmeden önce normalde ilk gebelikte yapılmadığı halde benim arkadaslarım pimpirikli davranıp tüm o pıhtılaşma testlerini istediler. sonuçta mthfr genimde heterozigot mutasyon görüldü. coraspin tb başlandı önce. neyse kullanalım dedik. halbuki toplumun %60-70 inde görülürmüş. tedavi almaya gerek yokmuş ama benim arkadaşlar olsun başlayalım dediler.
sonrasında diğer tetkik sonuçlarım geldi. protein s: düşük. hadi dediler coraspinşn yanına bide iğne başlayalım. başladık. ama çok moralim bozuldu benim. cok acı veren ve kendi kendine yapınca insanın canını çok acıtan bişey bu. bide morlklar var tabi. neyse bebek için değer dedim. ama boş durmadım. ben konyadayım buradaki en ünlü doktorlardan birini buldum. ilk gebeliklerde bunlar yapılmaz dedi. gereksiz dedi. ama sonuçlar böyle geldiği için mecburen tedaviye devam edelim dedi. bu arada ankara düzene yeniden kan gönderdik. sonuçlarım normal geldi. ben aldım bu düzenin sonuçlarını kendi hastanemdeki arkadaslara gösterdim. tamam keselim tedaviyi dediler. aynı gün bi ultrason cekildi ve bebeğimin kalp atımı yoktu. ben tedaviye başladığım gündeki bebek gelişimi o günde kalmış. tedavi sonrası bebek gelişimi durmuş. şok oldum. cok cooookkk cooookkk ağladım. burdaki herkes gibi benimde hayatımdaki en kötü günlerdi. bu ilaçlara bağlı olmaz dediler. neyse sonrası malumunuz. kürtaj 2 ay korun denildi.
şimdi hamileyim biliyosunuz. hiçbi ilaç başlamadım. çok şükür bebeğim cok iyi.
bunları neden anlattım, açıklayayım. bana bu tetkikler gereksiz yere yapıldı. boşuna iğne kullandım. canım yandı, moralim bozuldu. belkide bebeğim bu nedenle düştü (tıbben kanıtlanmış bişey yok ama, benim aklımda bi soru işareti kaldı) bu iğneler öyle hemen de kesilmiyo, doğumdan sonrada yanlış hatırlamıyosam 2 ay devam ediliyo. sonra bi pıhtılaşma probleminiz varsa gebelik öncesi doğum kontrol hapları da cok tehlikeli. ben 1 sene kullanmıştım bi sorun olmadı.
boşuna tetkik yapmamanızı bi doktor olarak öneriyorum. çünkü bu tetkikler 2 yada 3 düşük sonrası önerilir, doğrusu budur, güvenilir bi doktor bulup dediklerine uymak lazım.
2. si düzenli ilşkiye rağmen her ay için gebelik şansı %25'tir.
bütün bunları size akıl vermek için yazmadım. hepiniz eğitimli ve bilinçli insanlarsınız. ben bu konudan muzdarip olduğum için yazmak istedim. ekstra yapılan tetkikler yalnızca kafanızın daha cok karışmasına neden olabilir. tabi gerekliyse yapılması da zorunludur. çünkü bi pıhtılaşma sorunu varsa da bu hem sizin için hem de bebek için ciddi riskler taşır, önlemini almak lazım.
hepinizi cok seviyorum, bu topik sayesinde bende sıkıntılarımı çok rahat atlattım, herkesi öpüyorum ve en kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı ümit ediyorummm....
hız oranlarıda yazılmış canım, hızlı %13 , yavaş %53, ilerlemeyen %5, sabit %29
testi tekrar yaptıracam, ilk gebeliğimde ben hiç bişe yapmadan üstelik geri çekilmeyle korunurken hamile kalmıştım.. düşük oldu belkide böyle problemli sperm olduğundandısanırım bende eşimden dolayı hamile kalamıyorum..çok mutsuzum ne yapıcaz bilmiyorum..eşime de çok sormuyorum onu sık boğaz etmek istemiyorum, çünkü bu testlere baktıktan beri çok sessiz sıkkın duruyor...zaten adaptasyon yaşıyor , bi ton derdimiz var bide bu eklendi
canım dediğim gibi moral bozulacak bi durum yok. az önce de anlattığım gibi denk gele yüz sperm alınıyor o gün çıkanların içinden ve ona bakılıyor. ama milyonlarca sperm var. bu geri kalanda hiç sağlam sperm yok anlamına gelmiyor ki. sadece bakılan 100 tanesinde normal sperm yok anlamına geliyor. yani bunlar bizim yumurta gibi ayda 1 tane değil ki, o yüzden üzülme.
hızınız iyi. hızlı ve yavaşın toplamı %50yi geçmesi gerekiyor. sizin fazlasıyla geçmiş.
erkekler bu konuda daha hassas oluyolar ve kendilerini çok suçluyolar. biraz üstüne gitme. morali iyi bi zamanda testi tekrarlayalım de. ya da benim anlattıklarımı anlat, hemen testi tekrarlayalım belki bu sefer iyi çıkar de. hem yine yakın çıkarsa da çaresi var canım. bir sürü vitaminler var erkekler için de. sen tekrar bi test yaptır, ben sana yardımcı olurum. ben bu topikten önce 2 senemi erkek infertilite topiklerinde geçirdim. ankarada kaan aydos diye bi porf var, çok iyi bir adam. herkes ona internetten sonuçlarını yolluyor ve adam herkese tek tek cevap yazıyor ve ilaç öneriyor. biz de onun sayesinde eşimin değerlerini arttırdık. biz de hem sayı azdı bu yola başladığımda 3 milyondu biliyo musun, hız dersen yine öyle çok azdı. elle tutulacak bi tarafımız yoktu yani. ama dediğim gibi herşeyin tedavisi var.
ne demek canım tabi elimden gelen bişey varsa yaparım. biz uğraştık ama dediğim gibi bizim bütün değerlerde sorun vardı. sonra bende de çıktı. iyi geceler.saol canım, eşim zaten tekrar yaptırıcam testi dedi..ben çok anlamıyorum oda çok fazla anlatmıyor isveççe yazıyor dedi işte çevirisini felan yaptı sonra bana pek bişe anlatmadı, anlamadım dedi..tekrar yaptırıcam testi dedi, dünden beri çok durgun .. dediğin gibi erkekler biraz gurur yapıyolar kendilerini suçluyorlar.. ama isveçteki dr ingilizce yazdığı raporda ileri bir tetkike gerek yoktur sonuçlar normaldir demiş.
bu kaan aydosu not aldm yeniden test yaptırıp yorumlatırız. bende zaten gidecem dr a tahliller için ..teşekkür ederim cnaım ilgilendiğin için...sizde epey uğraşmışsınız biizim o kadar olmadı ama sanki 6 ay deil 6 sene olmuş gibi hissediyorum knedimi öyle bi çöküntü içindeyim..
rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin çok zor.. Hz. ibrahim dayanmış o peygamber,biz onun gibi sabredemiyoruz..gerçekten çok ağır bir imtihanmış...imtihanları başarıyla geçmek dileğiyle öpüyorum iyi gecelerr
canım kesinlikle testi tekrarlayın derim ve eşin iyi bir üroloğa göstersin sonuçları. benim anladığım kadarıyla sayınız iyi, miktarda çok iyi. ama senin de anladığın gibi %0 demek morfolojide normal yapılı sperm %0 demek. bu spermlerin de dölleme gücü olmuyor. yalnız kesin bu sonuca varmak için testi tekrarlamak gerek. yani rast geel 100 sperm alınıyor ve bunlara bakılıyor. belki farklı bir grup yüz sperm alınsa sonuçlar farklı çıkabilir. yaptırdığınız yere ve zamana göre sonuç değişebilir. eşinin cinsel perhiz süresi de etkiliyor. 3-4 gün ideal diye biliyorum. 5-6 günlük birkme varsa spermler bozulmaya uğrayabiliyor.
ama hiç sorun etme morfoloji %0 olsa bile hamile kalan arkadaşlarım oldu uğraşarak da olsa. zaten bizim de %1di, çok fark yok yani. bir takım takviye ilaçlar kullandıktan sonra hamile kaldım. yalnız dediğim gibi sana kesin bi yorum yapmak için o testi tekrarlamanız lazım. bir de testi yaptırdığınız yere muhakkak sorun kruger kriterine göre mi yapılıyor diye. bir tane daha var yapılan ondan böyle ayrıntılı olmuyor. sizin yaptırdığınız ayrıntılıya benziyor, tek tek baş yapısı,i kuyruk yapısı yazıyor çünkü. bir de hız faktörü var. ondan hiç bahsetmemişsin. spermlerin kalitesi kadar hızı da önemli.
bu arada inşallah yakın bir okulçıkar.
canım ben de aşırı kilo aldım, herkes öyle diyor. hamur işi yediğim yok ama 3 ay yattım ya ondan herhalde. ama iştahım da iyi. hem elevit içiyorum, hem de demir hapı. vitaminlerde kilo aldırıyor insana. tabi günde 2-3 meyve ve 1-2 bardak sütte içmeye çalışıyorum bebiş sağlıklı olsun diye. ama senin çok yüksek çıkmamış.
enfeksiyon benim de derdim. daha önce antibiyotik kullnadım. geçmişti. şu anda tekrar var sanırım. hamilelerin çoğunda olurmuş ama korkutuyor beni de. zırt pırt doktora gitmek istemiyorum ama artarsa doktorumu arayacağım. belki gitmeden yine aynı antibiyotiği kullan der. ilaç kullanmaya karşı biraz çünkü antibiyotik kullandıktan sonra bu sefer de mantar olmuştum. ilacın etkisi. ona da fitil vermişti. ama pek istemedi vermek, kaşın ne olcak dedi:)şakayla.benim de aşı cumaya haftaya.
miyomunu da mümkün olduğunca hatırlamamaya çalış. ben de pıhtılaşma sorunum için öyle yapıyorum. normal bi hamile gibi düşünüyorum kendimi. aklına kötü bişey getirme canım. ayrıntılında güzel çıkar inşallah. benim gittiğim doktorund a muayenesi 200dü, 13 haftada ayrıntılı yapan. sanırım yine ona gideceğim. benim gittiğim hastanede yapılmıyor, dışarı yönlendiriyoalr. o yüzden senin 225 bana farklı gelmedi. çok uğraşılıyor çünkü. yarım saat ultrasonda duruyosun. bu daha da uzun sürebilir.milimetrik ölçümler yapılıyor. tüm organlar tek tek ölçülüyor hatta içindeki kan akış miktarı bile.
canım nasılsın?bebiş nasıl?kanaman durdu mu?
yanlış anlamadıysam sen ilk bebeğine hamileyken yaptırmışsın bu testler,daha düşük bile olmadan. ama bizim ısrarla bu testleri yaptır dediğimiz arkadaşın 2 tane düşüğü var, ve bu testler atlanmış onda.minikler diye arkadaş, belki san takip edememiş olabilirsin yoğun çalıştığın için.
gelelim 1 tane düşüüğü olan arkadaşlara. ben hemen yaptırdım, çünkü hamile kalmam mucizeyle eşdeğerdi, yaklaşık 2 yıldır uğraşıyodum eşimin sorunundan dolayı. tekrar bir mucize olursa onu kaybetmemek için elimden geleni yapayım dedim. benim de senin değerinle aynı. mthfr heterezigot ve çok az protesin s düşük. zaten bu konuda proflar bile bi görüşe varamıyor. bazıları aynen senin dediğin gibi etkilemez bu kadarcık şey normal diyolar. ama bi bi bakıyosun bu değerlerden 3-4 kayıp yaşayan insanlar var. bu hamileliğimde ilk gittiğim prof bana sadece aspirin yeterll dedi. ama gel geleleim kanama yaptı ve düşük tehlikesi geçirdim. başka bir prof ise iğne kullanmamı onayladı.
bir de bazı bebekleri etkiliyomuş, bazılarını etklemiyomuş chnbin dediği gibi. ama çok zor hamile kaldığım için, bir kere de kayıp yaşadığım için bunda işi şansa bırakmak istemedim. kullanmasam ne olur acaba demek benim için işi şansa bırakmak olurdu. ha böyle de garantisi yok, ama en azından elimden geleni yapıyorum. Allah sabrını veriyor, ben kan aldırırken bile bakamzdım ama bu iğnleri çok rahat yapabiliyorum. sadece bir kez morluk oldu Allaha şükür. ama göbek büyüyünce ne olur bilemem.
doğumdan 2 hafta kadar önce bıraktırıyolar genelde, doktorun uygulamasına göre değişiyor.
burdaki arkadaşların çoğu da uzun süredir hamile kalmaya çalışıyor ve hamile kalmak günümüzde bir çok kişi için zor. erken haftalarda bile olsa bir bebeği kaybetmekte anlatılamaz.hem fiziksel olarak, hem ruhsal olarak toparlanmak en az 3-4 ayını alıyor insanın. o yüzden ben bir kayıp da olsa bu testlerin yapılması tavsiye ederim.daha fazla acı yaşamak istemiyolarsa tabi.
canım belli olmuşta valinin önünde imzadaydı açıklamadılar.. ee haftasonuna girdi..p.tesi artık belli olur..ama benim ilk tercihim 40 dk mesafelik bi okul ilçede, orası olur tahminimcerenklim okul belli oldu mu?
evet canım maddi olarakda acaip zorlu bir süreç geçiriyoruz..bide bu morfoloji felan çıktı ..sarsıldık biz.. dua edin ne olur..Renkliciğim zor bir süreç geçiriyorsunuz. İnşallah geçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?