Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

günaydın ablacım, hadi hayırlısı olsun inş, bence senin hamilelik olay en geç 3 aya kadar olacak.sen kendini daha iyi bilrisin, ama olmazsa tabi sağlık olsun.diğer aya nasip deriz, ama inş yılın ilk müjdeleri gelsin, hilal ve sen :)

Hayırlısı canım ya...

Merhabalar herkese

Nasılsınız hanımlar?

Bu arada kaç gündür nazlımdan haber yok.Bilgisi olan varsa paylaşabir mi?Merak ettim Nazlımı:18:

slm canlarım kader yoldaşarım
bu zavallı kardeşiniz çok çalışıo ve piskolojisi bu aralar pek iyi değil en son perdedeki saçma sapan desenleri bebeklere benzetip ağladığım gece tamam kızım sen kafayı yedin artık dememle son buldu pek bi mutsuz durgun huysuz umutsuz takılıorum bu ara işlerin yoğunlupuda cabası üstüme üstüme gelio herşey kafam rahatlasın unutayım dedikçe beynime kazınan düşünceler fışkırıyo kendimi iyi hissetmiyorum ama geçicek biliyorum bu bi dönem gelip geçicek herkes iyidir inşallahh girip okuyorum vaktim olmadıından ve biraz dinlenmek istediimden ötürü yazamıyorum dualarım sizinle herkesten güzel haberler duymak istiyorum bu ruh halim düzelir umarım bi an önce sabırsızlık yada isyankarlık diil sadece mutsuzum hiç bişeyden mutlu olamıyorum özür dilerim bu karamsar yazım için hepinizi çok sevioırum ve kocamannnn öpüyorummm

Geçecek tabi ki Nazlım.Bu bir sınav ve İnşallah Rabbim sınavın neticesinde hepimizi ödüllendirecek.Bende öpüyorum dikkat et kendine

Canım zaman zaman umutsuzluk oluyor yıpratma fazla kendini tamam mı? Her şeyin bir zamanı var...

Merhabalar herkese

Nasılsınız hanımlar?

Bu arada kaç gündür nazlımdan haber yok.Bilgisi olan varsa paylaşabir mi?Merak ettim Nazlımı:18:

Canım senden haberler nasıl?

morfoloji yani spermin yapı şekli önemli. bizim de sadece %1 normaldi en son testte. 0la da hamile kalan oluyor. ama sınır %4.
sayı da sınır 20 milyon en az olması gerekiyor. 36 milyon sınırın üstü ama kaç mililitre çıkmış o da önemli. mesela bizim 16 milyondu ama ml çıkınca 48 milyon oluyor toplamı.
türkiye de yaptıracaksanız kruger kriterine göre mi yapılıyor diye sorun. en doğru sonuç veren spermiyogram o.
çok geçmiş olsun canım. inşallah tez zamanda hamile kalırsın.
mesaj atmıştım gelmedi mi ki acaba ?

Herkese günaydın arkadaşlar, nasılsınız ?
gelmedi canım mesajınn.

nazlımcım, yapma böyle lütfen. salma kendini. inançlı birisin. ölüm zamanı belli olduğu gibi herkesin doğacağı zaman da belli.
yazmak rahatlatıyorsa kendini kısıtlama. ha kötü oluyorum diyorsan bilemem. ama paylaştıkça acın azalır. burda ortak çok şey paylaştık. dertler paylaşıldıkça azalır.

Loneliness, nasılsın tatlım?

Ben sanırım bu ay yumurtlamadım. Bal,çörek otu, tarçın karışımı da yapmıştım. Nereden anladım:
12. gün 2. çizgi çok silik. 13. gün biraz daha belirgin. 14. ve bugün 15. günüm ilk çizginin yarısından biraz fazla koyulukta. Zaten kontrol çizgileri de çok kırmızı değil pembe.

Hem de ovulasyon akıntım olmadı kasık ağrısı belli belirsiz. Biz 11, 13. gün denedik.14. gün pas... O da 11. i 12. ye bağlayan gece, 13. ü 14. e bağlayan gece. Bu gece de olur sanırım. 15. günüm. 15. i 16 ya bağlayan gece olacak. Bu ay ümidim yok yani... Hayırlı zamanda gelsin inşallah...

Lonelines, canım neden gönderemedim anlamadım, ama halletim, bahçeci klinikte sordum değerleriniz normal dedi.şükür.inş benim testlerde de sıkıntı çıkmaz.ve artık bekletmedende küçük hanımefendi yada beyefendi artık aramıza katılır.Sen nasılsın ? okul nasıl gidiyor.

Nazlım, özledik seni , dua et ne diyeyim.elden bişey gelmiyor ki. Keşke çarelerimiz olsa, ama birinin ettiği bi dua vardı, allahım buna muhtac etme, sağlıklıyım ve anne olabilme ümidim var.sağlıksız olmaktan çok daha iyidir diye.tam diyemedim.duygulu yazmıştı.allah beterinden esirgesin.

minicik umut, selam.nasılsın ?

herkeslere iyi akşamlar kızlar.

canım haklı yumurtlamamış olabilirsin dediğin gibi. yalnız test yaptığın saatlerde de denk gelmemiş olabilir.
geçen ay kullandığın ilaçlardan olabilir mi ki?olsun sen yine de iyi çalışmışsın, elinden geleni yapmışsın. hayırlısı olsun.
geçen sene martta hamile kalmıştık dimi. zaman bazen çabuk geçiyor. bazen de çok yavaş. okula başladığıdman beri daha çabuk geçiyor zaman. çok şükür iyiyim. 2. trimestır rahat diyolar ya inşallah sonuna kadar yaşarım rahatını.

Canım ben her gün 16 gibi yapıyorum.13., 14., 15. gün aynı koyulukta kontrol çizgisinin yarısından biraz fazla koyuluktaydı. Hayırlısı. Belki ilaçlardandır. Ya da geçen ay 8 yumurta büyütünce bu ay belki de büyütemedim bilemiyorum... Evet martta hamileydik. Mattika vardı o topikte. 2 düşüğü vardı, genetik sorun çıkmıştı onlarda da. O da pgt denemişti ve olmamıştı. Şu an 8 haftalık normal hamile ve ilk kez kalp atışı duymuş.İnşallah güzel olur onun içiinde. Aralık anneleri yaklaşıyor yine ama ben karar aldım ay topiklerini takip etmeyeceğim... Artık bana çok anlamsız geliyor bu kadar sıkıntımdan sonra...

Sizin o topiği başlatan Yeşim burada dayazmıştı bir kısa dönem. Hamile mi?

Çok şükür iyiyim ben.Günler ışık hızıyla geçiyor.Mayısa kadar korunacağım öyle görünüyor.Malum diş tedavisi falan.

4,5 ay oldu kürtaj olalı,kürtajdan sonra 4 defa adet oldum.En yoğun geçen adetim bu ayki oldu.Afedersiniz ama bol bol pıhtı attım bu ay.Sanırım rahimim anca toparlanıyor.

kızlar hepinize teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

nazlım yazdığını görmek bile güzel inşallah çabuk atlatırsın bu dönemi cnm umutsuzluğa fazla takılma hayırlı bir dönemde gelecek miniğin sonra hayatlarımız bambaşka olacak.. bugün çocuklu bir arkadaşa kahve içmeye gittik maşallah nasıl da tatlı bir kız çocuğu ve benim iki kaybımın olduğunu biliyorlar severken bile bir yanım buruk kaldı.. rabbim görüyor bizleri dileğim tez zamanda sevindirsin hepimizi..

renkli cnm gelen rapor iyiye benziyor bende anlamıyorum ama ileri tetkik istenmediğine göre iyidir die umuyorum inşallah burdaki sonuçlarda yüzünüzü güldürür.

candas cnm sizin testler de iyi çıkmış sevindim cnm

chnb cnm aylık topiklerden bahsetmişsin ben de ilk topiğimi sevmiştim ama buraya yazmaya başladıktan sonra burdaki güzel paylaşımlardan sonra başka topik havada kalır die düşünüyorum ki ikincide pek yazamadım ısınamadım :) hepsi daha ilk aydan kıyafet isim vb derdine düşmüştü oysaki bizim için verilecek sınavlar vardı daha..

minicikumut cnm dişim ağrıyor biliyor musun ama gitmeyecem dr.a çünkü çok problem var bi gittim mi kolay kolay çıkamam

hilalcim senden naber listeyi göremedim senin günün ne zamadı hadi sevindir bizi

loneliness cnm inşallah bundan sonraki dönemler hep rahat geçer hayırlısıyla kavuşursun bebeğine çalışmak bazen gerçekten iyi geliyor insana..

ceza cnm nasılsın bu ay yine üzdü kırmızılar seni ama yeni bir ay başlıyor hayırlsıyla gelsin miniğin cnm ..

hellom nasılsın büyüyor mu çınar bey ? evde durumlar nasıl

biz de bu ay korunmayacaz ama çalışma yapalım bile diyemiyorum eşime yine derdine düştün diyecek die korkuyorum umutlarımın kırılmasını istemiyorum bir de yine hüsrana uğrarsam beklemedin die yine eşim talihsiz bir konuşma yapar valla kafam çok karışık yumurtlama dönemini de takip etmiyorum velet ne zaman isterse gelsin.. zaten ruhsal olarak da gel gitli dönemdeyim belkide bu dönemde beklemek en iyisi
bugün sınıfımda iki öğrencimde bit gördüm çok üzüldüm.. sonra eve geldim balık alınmış iyice deliye döndüm çünkü geldiklerinde balık almayın bu apartmanda herkes balkonda yapıyor bizim de küçük tüpümüz yok demiştim ama ........... eşim mutfakta balıklarla uğraşıyor.. ders olsun ona :)

candas cevap icin cok tesekkur ediyorum...ben de oyle yapayim. haftaya kontrolum var, doktor rahim durumuna bakacak. ona da soracagim, ola ki ilk reglden sonra hamile kalsam dusuk ihtimali cok mu olur diye konusacagim...

candas cevap icin cok tesekkur ediyorum...ben de oyle yapayim. haftaya kontrolum var, doktor rahim durumuna bakacak. ona da soracagim, ola ki ilk reglden sonra hamile kalsam dusuk ihtimali cok mu olur diye konusacagim...

eşlerde bir problem yoksa moralin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. buarada iki kayıp yaşadım tahlillerim temiz çıktı ama yumurta tembelliği varmış ikinci adetimi oldum ve korunmayı bıraktım bu ay ikinci adetimi de kist oluştuğu için bekledim için rahat etsin istiyorsan tahlillerini yaptır ama çoğunlukla ikinci hamilelikler sağlıklı oluyor inşallah sağlıklı bir hamilelik geçirir tez zamnada bebeğinize kavuşursunuz. doktorlara kalırsa kimi 1 ay yeterli diyor kimide 6 aya kadar süre verebiliyor..

Minikler ben de balığı severim ama dediğin gibi kokusu nedeniyle pek yapamıyoruz.

Bence de eşine doğrudan deme. Akışına bırak, hissettirmeden eşine o günlere denk getirebilirsin.

Bu arada pıhtılaşma testlerinde protein s, protein c, Faktör V, Trotrombin, MTHFR C ve MTHFR A yapıldı mı canım?Bunlar önemli Lonelinessin dediği gibi bunlara baktır. Bu arada baktır istersen bakılmayan varsa. Kaynana gibi karışıyorum ama...

Bit olayı can sıkıcı. Bu aradabizim oğlan o kadar uğraşmamıza rağmen tam anlamıyla okuyamıyor hala 3-4 harfte takılıyor. Öğretmenden hiç memnun değilim özel okul güya ekstra bir şey yapmıyor. Oğlan daha okuyamıyor tam verdiği ödevleri görsen. Tam bir dil bilgisi. Çocuk okuyamıyor ödev bize hangisi daima büyük yazılır, hangisinin sonuna konulan işaret yanlış gibi sorular gelmiş. Sinirlerim de tepemde. Herhalde bu çocuk okuyamayacak diyoruz. Eşim de ben de adaklar adadık vallahi:))

canım pıhtılaşma testlerini yaptırmadım henüz bu ay yaptıramam zaten.. yumurta tembelliği için ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum eğerki bebeklerimi kalp atışı duyulduktan sonra kaybetseydim pıhtılaşma üzerinde duracaktım ama pıhtılaşma beslenmeyle ilgili olduğu için benim birisi hiç oluşmadı biri de kalp atışı hiç duyulmadı gelişemedi yani.. bakalım hayırlısı olsun hakkımızda ama dr.uma soracam bi ara onun fikrini de alayım bi.. abla buarada çok ilgili evlatlarını düşünen bir kayınvalide olacaksın inşallah kalbi temiz bir gelinin olur.. asla alınıp gücenmiyorum.. sen söylemeseydin o testlerin yapılacağınıda bilemeyecektim ben de okuyunca bazen uyarmak istiyorum bildiğim herşeyi yazmak istiyorum amacımız ortak kimsenin canı yanmasın..

oğluşuna gelince 1. sınıfın sonunda okumaya geçip de ileriki sınıflarda sınıf birinciliğine yarışan öğrencilerimiz oluyor umutsuzluğunuzu yansıtmayın sonra sizi fena utandırır :) canım benim 14 öğrenciden 1 tanesi okumada zorlanıyor yazma dersen yazamıyor ben ona arkadaşlarından farklı ödevler hazırlıyorum sınıfta da sürekli okuma veriyorum üstelik aileden de hiç yardım almıyorum.. öğretmeninin de mutlaka vardır bir bildiği ama madem özel okul öğretmen değişikliği yapsanız yolun başındayken alışması kolay olur birinci sınıfta daha çabuk adapte oluyorlar çünkü değişikliğe.. bir de öğretmeni otoriterdi sanırım yanlış haturlamıyorsam abla yanlış anlama bir öğrencim var taşımalı geiyor geldiği köyün en yaramaz çocuklarındanmış ama sınıfta hep gözümün içine bakar şuana kadar yaramazlık denecek bişey de yapmadı babası bile kabul ediyor yaramazlığını ama çocuğun müthiş bir sevgisi var bana düşünsene ben ders anlatırken ansızın gelip sarılıyor hani belki oğluşun da öğretmenine karşı sevgisini ifade edemiyorsa (ki öğretmen olarak bazen bizde geri kalan öğrenciyi görmezden gelebiiyoruz )öğrenme güçlüğüne neden olabilir tek şube miydi okulu

herkese merhaba kızlar. size güzel haberler veremeyeceğim ne yazık ki.şuan itibariyle adet oldum.biliyorsunuz bu ay hiç umudum yoktu sadece bir gün çalışma olmuştu. ilaç yutmuştum o mesele de vardı. istemiyordum hatta bu ay.ancak bulantılar ve ağrılar olunca acaba diye içmden geçirmeden edemedim, umutlanmıştım.olmazsa da üzülmeyeceğim demiştim kendime ama engel olamıyorum. her ay yeni bir umut tabi ancak ben artık bir diğer ayı beklemekten yoruldum. kürtaj oldum. diğer ay adet olmayı, bir diğer ay adetin düzene girmesini, bu ay da gebeliği bekledim ancak olmadı. geriye dönüp baktığımda 3 ay geçti neredeyse ancak. aynada kendime baktığımda o 3 ayın benden götürdüklerini görebiliyorum.duygusal yönden çok güçlü bir insan değilim.yıkıldım yine. madem bişey yoktu neden mide bulantıları oldu. olmasaydı beklentim bile olmayacaktı. hayat beni umutlandırıp sonra da kanadımı kırmak için mi var. hayat benimle oyun oynuyor sanki. allahım affet beni yarabbim ama artık neden ben ya da biz yaşıyoruz bunları demeden edemiyorum. bebeğime hamile kaldığımda bebeğin düşebileceği ihtimalini bilmiyordum bile. benim bildiğim kadın hamile kalır, 9 ay sonra da bebeğini kucağına alırdı. belki diyeceksiniz daha dur çok erken,haklısınız belki ama ya hep böyle devam ederse. her ay aynı hüsran, aynı acı olursa.içim acıyor kızlar, canım yanıyor. 3 ay önce yaşadıklarım film şeridi gibi önümde. kan görmeye bile tahammülüm yok artık. daha kaç 3 aylar böyle geçecek.ben şimdiden yoruldum. ağlayamadım bile sırf eşimi üzmemek için ona söz verdim zor tutuyorum kendimi. artık bebek lafını duymak istemiyorum. bir süre dinlenmeye karar verdim. ağır bi bunalıma girmekten korkuyorum.buna izin vermeyeceğim. bunun için kısa bir süre yazamayacağım canlarım. sizi çok özleyeceğim ancak sırf kafa dağıtabilmek için kısa bir süre. 3 ay önce o kötü günlerimi yaşarken tesellim, derdime ortak sizler oldunuz. sizin sayenizde atlattım bu kadar kolay. beni çektiniz teşekkür ederim.faceten falan görüşürüz.sadece bebek muhabbetinden biraz uzak durmak istiyorum. sizi merak ederim. okumadan edemem, hatta güzel haberler alırsam mutlaka yazarım da. sizi çok seviyorum ve çok özleyeceğim kısa süre de olsa.iyi ki varsınız. güzel haberler vermek ve güzel haberler duymak dileğiyle.hepinizi öpüyorum.allaha emanet olun.

hilal cnm mutlaka üzüleceksin elimizde olmadan büyük umutlar besliyoruz sonucu hüsran olunca maalesef yıkılıyoruz acını senden almaz ama bak ben beklemeden 2. ye hamile kaldım ama nasip değilmiş lütfen hayırlısı için dua edelim bekletse bile bizi üzmeden gelsin hem aramızda testlerde iki çizgiyi görüp sonradan üzülenlerde oldu daha fazla süredir bekleyenlerimizde var bu kadar derinden sarsılma lütfen daha tam anlamıyla denemedin bile inşallah tez zamanda gelir bebeklerimiz ama önce sağlık hatta önce senin sağlığın moralini yüksek tutmaya bak kuzum biz her zaman buradayız sen toparlan yazışırız yine facelerimizde var bahara müjdeli haberlerle girecez inşallah..

Sağolasın Minikler. Oğlum öğretmenini seviyor aslında. Bilemiyorum bu yöntem mi ağır geldi anlamadım. Oğlumla ağlaştık az önce. Çok kızıyorum kendime nasıl anne oldum kendimi tanıyamıyorum. Bu süreçte bir de başarısız bir tüp bebek denemesi. Sanırım moralim bozuldu ve oğluma da yansıtıyorum. İnşallah okumaya geçer.

Testler için de dr öyle uygun gördüyse vardır bildiği demekki... İnşallah yumoşlarını büyütürsün canım:))

Ama sanırım devlet okuluna alacağız bu gidişle..

Hilalciğim, lütfen üzülme canım. Hayırlısı diyoruz her ay için. Sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…