ben kürtaj oldum ama çocuk düşüyordu bu arada.narkozlu oldum hemde.doktor biraz bekle dedi 1 yıl mı 6 aymı öyle bişeydi.vücudun toparlansın dedi.sonra palnladım şipşak hamileyim.baktım bebiş yine düşmek istiyo.herşeyden çektim elimi ayağımı.iş yapmadım.bacakları duvara uzattım.9 ay cinsellik rafta kaldı.hayırlısıyla doğdu.ama her doktora gittiğinde kürtaj oldunmu diyorlar kıl bir durum.pıhtı kalabiliyormuş orda.öyle işte.çevremde çocuk aldıranda çok oldu.ikiz bile aldırdı.4 aylıktı.tekrar hamile kaldılar hep.tekrar tekrar aldıranlar oldu.allahım sır küpü oldum sorma.arkadaşlar başımdan bir buçuk ay önce kürtaj geçti kürtajdan sonra hamile kalmanın zor olacagını söylüyorllar ama ilk zamanlarda hamile kalma şansımız daha yüksekmiş falan işte her kafadan bir ses aklım karıştı bazen ister istemez karamsarlığa kapılıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim başından böyle bişey geçiripte tekara hamil kalanlar ne kadar süred kaldılar bekliyorum cevaplarınızı
Cezacığım ilgii olunca da bir şey değişmiyor demek ki( Uğraş uğraş bir arpa boyu yol alamıyoruz. Keşke gönderebilsem canım. Şimdiden yaz için bir öğretmen ayarlayıp okuma öğretsin istiyorum o kadar umudumuz kırılıyor ki. Öğretmen de diyor zeki kimsenin kuramadığı cümleler kuruyor diyor. Ben anlamadım sorun nerede canım...
Diyorum köylerde ne ilgisiz ailelerin çocukları geçti okumaya biz daha hala harf harf birleştiriyoruz. Öğretmen de ödev veriyor yok hangi hece yanlış ayrılmıştır? Ne bileyim ya çileden çıktım.
Senin film ne zaman çekilecek?
abla film pazartesi çekilecek...offf korkuyorumanestezi olacak ama gene de panik halindeyim..
öğretmen olarak bizim beklentilerimiz yüksek malesef...bir de merkezlerde şöyle bir durum var ağırlık velide..veli öğretmenden daha çok çalıştırıyor..ama bizde tam tersi öğretmende..veli ilgisi sıfır..bol bol dikte yaptırmalı..önce okumaya ağırlık vermeli..sayısalı nasıl abla?
canım yeşim temmuz annesi olacaktı, bebeğini kaybedince buraya yazmaya başladı. sen deyince baktım geçmişine, ama şu an hamile değil.Canım ben her gün 16 gibi yapıyorum.13., 14., 15. gün aynı koyulukta kontrol çizgisinin yarısından biraz fazla koyuluktaydı. Hayırlısı. Belki ilaçlardandır. Ya da geçen ay 8 yumurta büyütünce bu ay belki de büyütemedim bilemiyorum... Evet martta hamileydik. Mattika vardı o topikte. 2 düşüğü vardı, genetik sorun çıkmıştı onlarda da. O da pgt denemişti ve olmamıştı. Şu an 8 haftalık normal hamile ve ilk kez kalp atışı duymuş.İnşallah güzel olur onun içiinde. Aralık anneleri yaklaşıyor yine ama ben karar aldım ay topiklerini takip etmeyeceğim... Artık bana çok anlamsız geliyor bu kadar sıkıntımdan sonra...
Sizin o topiği başlatan Yeşim burada dayazmıştı bir kısa dönem. Hamile mi?
canım hepimiz öyle biliyorduk. aklıma hiç hamile kalamayacağım gelirdi belki, ama hiç hamile kaldıktan sonra kaybedeceğimi düşünmemiştim ben de.herkese merhaba kızlar. size güzel haberler veremeyeceğim ne yazık ki.şuan itibariyle adet oldum.biliyorsunuz bu ay hiç umudum yoktu sadece bir gün çalışma olmuştu. ilaç yutmuştum o mesele de vardı. istemiyordum hatta bu ay.ancak bulantılar ve ağrılar olunca acaba diye içmden geçirmeden edemedim, umutlanmıştım.olmazsa da üzülmeyeceğim demiştim kendime ama engel olamıyorum. her ay yeni bir umut tabi ancak ben artık bir diğer ayı beklemekten yoruldum. kürtaj oldum. diğer ay adet olmayı, bir diğer ay adetin düzene girmesini, bu ay da gebeliği bekledim ancak olmadı. geriye dönüp baktığımda 3 ay geçti neredeyse ancak. aynada kendime baktığımda o 3 ayın benden götürdüklerini görebiliyorum.duygusal yönden çok güçlü bir insan değilim.yıkıldım yine. madem bişey yoktu neden mide bulantıları oldu. olmasaydı beklentim bile olmayacaktı. hayat beni umutlandırıp sonra da kanadımı kırmak için mi var. hayat benimle oyun oynuyor sanki. allahım affet beni yarabbim ama artık neden ben ya da biz yaşıyoruz bunları demeden edemiyorum. bebeğime hamile kaldığımda bebeğin düşebileceği ihtimalini bilmiyordum bile. benim bildiğim kadın hamile kalır, 9 ay sonra da bebeğini kucağına alırdı. belki diyeceksiniz daha dur çok erken,haklısınız belki ama ya hep böyle devam ederse. her ay aynı hüsran, aynı acı olursa.içim acıyor kızlar, canım yanıyor. 3 ay önce yaşadıklarım film şeridi gibi önümde. kan görmeye bile tahammülüm yok artık. daha kaç 3 aylar böyle geçecek.ben şimdiden yoruldum. ağlayamadım bile sırf eşimi üzmemek için ona söz verdim zor tutuyorum kendimi. artık bebek lafını duymak istemiyorum. bir süre dinlenmeye karar verdim. ağır bi bunalıma girmekten korkuyorum.buna izin vermeyeceğim. bunun için kısa bir süre yazamayacağım canlarım. sizi çok özleyeceğim ancak sırf kafa dağıtabilmek için kısa bir süre. 3 ay önce o kötü günlerimi yaşarken tesellim, derdime ortak sizler oldunuz. sizin sayenizde atlattım bu kadar kolay. beni çektiniz teşekkür ederim.faceten falan görüşürüz.sadece bebek muhabbetinden biraz uzak durmak istiyorum. sizi merak ederim. okumadan edemem, hatta güzel haberler alırsam mutlaka yazarım da. sizi çok seviyorum ve çok özleyeceğim kısa süre de olsa.iyi ki varsınız. güzel haberler vermek ve güzel haberler duymak dileğiyle.hepinizi öpüyorum.allaha emanet olun.
eşlerde bir problem yoksa moralin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. buarada iki kayıp yaşadım tahlillerim temiz çıktı ama yumurta tembelliği varmış ikinci adetimi oldum ve korunmayı bıraktım bu ay ikinci adetimi de kist oluştuğu için bekledim için rahat etsin istiyorsan tahlillerini yaptır ama çoğunlukla ikinci hamilelikler sağlıklı oluyor inşallah sağlıklı bir hamilelik geçirir tez zamnada bebeğinize kavuşursunuz. doktorlara kalırsa kimi 1 ay yeterli diyor kimide 6 aya kadar süre verebiliyor..
canım burdaki özel hastanede herkesten isteniyor ayrıntılı. için rahat olsun. istanbuldan bir arkadaşımla konuştum, 2 yaşında çocuğu, o da girmiş. bu artık rutin oldu canım. herkesten isteniyor. girelim içimiz rahat eder. Allah korusun bu saatten sonra bişey yapılmaz. ama bir arkadaşımın da kalbinden sorunlu çocuğu var.(dağlara taşlara). bana yapılmadı dedi. keşke yaptırsaydım dedi. dedim o saaten sonra bebeğe bişey yaptıramam ki. ama insan doğudma hazırlıklı olur, ona göre teşekküllü hastaneye gider dedi. tam ayrıntılarını bilmiyorum ama galiba doğar dğmaz kalp damarları değişmiş. tüp bebekti bi de.iyi akşamlar kızlar....
alın bir morali bozuk hatun daha:) bugün dr vardı...çok şükür herşey iyi dedi ama dr ısrarla detaylı çektir dedi..geçen ay demişti bende maddi anlamda yaptıramamıştım...neyse bugün 2 hafta içinde yaptır dedi...bende mecburen yaptırıcam...bugün haftaya cuma için randevu aldım...225 tl imiş...dra tel geldi konuşurken bana bir kağıt uzattı imzalamamı söyledi detaylı ultrason ve amniyosentezi kendi isteğimle yaptırmadım yazıyordu imzaladım...tel konuştuğu için soramadım kapatıncada başka bir konu girdi araya sormayı unuttum...canım sıkıldı eve gelince ultrasondaki tüm değerlere internetten baktım çok şükür herşey normal bugün idrar, kan, kan uyuşmazlığı, şeker testleri yapıldı yarın alıcam o zaman dr sorucam bu imza nedir? eşimde geldi bugün iş değişikliği yapıcak rapor almak için geldi arabayı parkettiği yerden çekmişler birde onun için uğraştıkmı çekme parası 33 tl almışlar yok yerden sonra eve geldik uyumamıştı gece çalışıyor hemen yattı ama 3 saatlik uykuyla işe gitti...güzel bir gün değildi anlayacağınız...miyomda geçen ay 3-4 cm di bu ay 4-5 cm olmuş ani hareketler yapma dedi...yorma kendini falan işte...bugünkü hikayem bu kızlar
chnb, canım bende kızıma bazen çok kızıyorum sonra oturup ağlıyorum oda benimle oturup ağlıyor...bunlar mecbur yaşanılıyor...sonradan kızdığıma pişman oluyorum ama bazen elimde olmuyor seninkide böyle bişey vee dediğin gibi herşeyin üstüste gelmesi çok yıprandık çok...anne olmak ne kadar zormuş ne kadar zor ama çok şükür rabbime...
ceza, allah yardımcın olsun...düşünme canım stres yapma narkozla olacağın için acı hissetmezsin diye düşünüyorum...
caandaş ve renkliatlas, sonuçlar iyiymiş sevindim kızlar...allah bundan sonrası için kolaylık versin tez elden hamile kalın inşallh...
minikler, canım sen işini bilirsin eşine hiç bişey deme yumurtlama takibi yaparsan o günlerde eşine cilve yapıp ... atarsın sonra gelsin inşallah sağlıklı bebiş...
lonelines, canım naber? sendende detaylı ulturason istedimi dr?
hilal ve nazlım, kızlar ben de hamile kalamadığım 8 ay içerisinde böyle karamsar olduğum zamanlar yaşadım....sizleri çok iyi anlıyorum vee hatta geçen gün şöyle yazdım: kızlar bir ara sadece güncel konulardan konuşuyorduk bebek konuşmayı unutmuştuk ve ben şöyle demiştim o dönemde kızlar bebek konuşmayı unuttuk yaa...candaşta evet yaa doğru diyorsun demişti geçmişte vardır hatırlayanda olur belki ve biz o ay ben nuray ve loneliness hamile olduğumuzu öğrenmiştik...bu yazıyı 2-3 gün önce yazdım ama sonra geri sildim...yazdım yazdım çünkü sizin ne kadar üzüldüğünüzü görüyorum ne kadar teselli etsekde boş bunuda biliyorum...bebek konusunu konuştukça büyüsü bozuluyormuş gibi geldi ve kızlar biraz konuşmayalım bu konuyu farklı şeylerden bahsedelim diye yazdım...ama sildim sildim çünkü beni yanlış anlarsınız diye düşündüm tabii kendisi hamile tuzu kuru falan diye düşünmenizden korktum ama kesinlikle niyetim bu değil tabiiki moraliniz açısından diye düşündüm...zaten hamile kalmaklada bitmiyor sorunlar kızlar allahım sağlıklı ve hayırlısını versin cümlemize...ama tabiiki yazmak isteyen bişey sormak isteyen sorabilir yanlış anlaşılmasın yazdıklarım...ayyy zaten bugün bunalımlardayım anladınız dimi kızlar demek istediğimi:))
hepinizi çok seviyorum...kendinize dikkat edin...
kurtajdan sonra belli bir korunma donemi vermedi acaba doktorunuz? hemen denemeye basladik demissiniz de merak ettim. ben bir hafta once kurtaj oldum ve doktorum uc ay korunmami soyledi. halbuki hemen denemeye baslamak istiyordum
Canım geçmiş olsun. Genelde biri bebeğimin kalbi durdu yazınca hemen pıhtılaşma sorunu mu vardı diye düşünürüm. Bundan dolayı bebeğe yeterli kan akımı gitmediği için bebeğin kalbi durabiliyor. Herhangi bir neden söylediler mi? Kürler işe yarara inşallah. Ben de ovulasyon testini tavsiye ederim...
Hadi hayırlısı bakalım...
Günaydın tatlım. Ben de birazdan okula gideceğim. Bakayım dedim. Biz dünü pasgeçtik. Bugün 15. günüm dün yumurtlama günümdü ama ovulasyona göre değildi. Akıntım da yok zaten. Bu akşamüstü testi yeniden yapacağım. Sanırım ben debu ay yumurtlamadım. Şu an hafif ağrım var kasıklarımda ama akıntım yumurtlama akıntısı gibi değil... Olmazsa sonraki aya inşallah:))
Burdada kar var NazlımÖyle güzel ki izlemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?