Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyi akşamlar herkse...
moraller bozulmuş nazlım ,hilalcim olmadı valla..üzülün ,ağlayın ama hemen toparlanın...
minikler bu akşam bizde balık yedik:)ben koksada yapıyorum valla..çok seviyorum..elektirikli ızgarada yapınca çok kokmuyor...tavsiye ederim..
chnb abla gönder oğluşunu bize...ahhh keşke bizde veli sizler kadar ilgili olsa....nerdeeeee....
kızlarrrrr nasılsınız?

Cezacığım ilgii olunca da bir şey değişmiyor demek ki( Uğraş uğraş bir arpa boyu yol alamıyoruz. Keşke gönderebilsem canım. Şimdiden yaz için bir öğretmen ayarlayıp okuma öğretsin istiyorum o kadar umudumuz kırılıyor ki. Öğretmen de diyor zeki kimsenin kuramadığı cümleler kuruyor diyor. Ben anlamadım sorun nerede canım...

Diyorum köylerde ne ilgisiz ailelerin çocukları geçti okumaya biz daha hala harf harf birleştiriyoruz. Öğretmen de ödev veriyor yok hangi hece yanlış ayrılmıştır? Ne bileyim ya çileden çıktım.

Senin film ne zaman çekilecek?

ben kürtaj oldum ama çocuk düşüyordu bu arada.narkozlu oldum hemde.doktor biraz bekle dedi 1 yıl mı 6 aymı öyle bişeydi.vücudun toparlansın dedi.sonra palnladım şipşak hamileyim.baktım bebiş yine düşmek istiyo.herşeyden çektim elimi ayağımı.iş yapmadım.bacakları duvara uzattım.9 ay cinsellik rafta kaldı.hayırlısıyla doğdu.ama her doktora gittiğinde kürtaj oldunmu diyorlar kıl bir durum.pıhtı kalabiliyormuş orda.öyle işte.çevremde çocuk aldıranda çok oldu.ikiz bile aldırdı.4 aylıktı.tekrar hamile kaldılar hep.tekrar tekrar aldıranlar oldu.allahım sır küpü oldum sorma.

abla film pazartesi çekilecek...offf korkuyorumanestezi olacak ama gene de panik halindeyim..
öğretmen olarak bizim beklentilerimiz yüksek malesef...bir de merkezlerde şöyle bir durum var ağırlık velide..veli öğretmenden daha çok çalıştırıyor..ama bizde tam tersi öğretmende..veli ilgisi sıfır..bol bol dikte yaptırmalı..önce okumaya ağırlık vermeli..sayısalı nasıl abla?

Korkma canım ben de anestezili oldum. Sonra hafif ağrı oluyor. Evet merkezlerde öyle. Sayısal da eh işte.Toplamaları yapıyor da. Toplama işlemi için alt alta sayılar var ya. Birini vermiyor sonucu yazıyor. Verilmyeni istiyor. Çıkarmaya hazırlık sanırım biraz zorlanıyoruz. Bir yol vermiş öğretmen şimdi biraz daha iyi. Ama şu var başında olmazsan hiçbir şey yapmıyor, bakınıyor oraya buraya ve çok zaman alıyor. Şimdi bitirdik ödevleri. Uyudu...

iyi akşamlar kızlar....

alın bir morali bozuk hatun daha:) bugün dr vardı...çok şükür herşey iyi dedi ama dr ısrarla detaylı çektir dedi..geçen ay demişti bende maddi anlamda yaptıramamıştım...neyse bugün 2 hafta içinde yaptır dedi...bende mecburen yaptırıcam...bugün haftaya cuma için randevu aldım...225 tl imiş...dra tel geldi konuşurken bana bir kağıt uzattı imzalamamı söyledi detaylı ultrason ve amniyosentezi kendi isteğimle yaptırmadım yazıyordu imzaladım...tel konuştuğu için soramadım kapatıncada başka bir konu girdi araya sormayı unuttum...canım sıkıldı eve gelince ultrasondaki tüm değerlere internetten baktım çok şükür herşey normal bugün idrar, kan, kan uyuşmazlığı, şeker testleri yapıldı yarın alıcam o zaman dr sorucam bu imza nedir? eşimde geldi bugün iş değişikliği yapıcak rapor almak için geldi arabayı parkettiği yerden çekmişler birde onun için uğraştıkmı çekme parası 33 tl almışlar yok yerden sonra eve geldik uyumamıştı gece çalışıyor hemen yattı ama 3 saatlik uykuyla işe gitti...güzel bir gün değildi anlayacağınız...miyomda geçen ay 3-4 cm di bu ay 4-5 cm olmuş ani hareketler yapma dedi...yorma kendini falan işte...bugünkü hikayem bu kızlar

chnb, canım bende kızıma bazen çok kızıyorum sonra oturup ağlıyorum oda benimle oturup ağlıyor...bunlar mecbur yaşanılıyor...sonradan kızdığıma pişman oluyorum ama bazen elimde olmuyor seninkide böyle bişey vee dediğin gibi herşeyin üstüste gelmesi çok yıprandık çok...anne olmak ne kadar zormuş ne kadar zor ama çok şükür rabbime...

ceza, allah yardımcın olsun...düşünme canım stres yapma narkozla olacağın için acı hissetmezsin diye düşünüyorum...

caandaş ve renkliatlas, sonuçlar iyiymiş sevindim kızlar...allah bundan sonrası için kolaylık versin tez elden hamile kalın inşallh...

minikler, canım sen işini bilirsin eşine hiç bişey deme yumurtlama takibi yaparsan o günlerde eşine cilve yapıp ... atarsın sonra gelsin inşallah sağlıklı bebiş...

lonelines, canım naber? sendende detaylı ulturason istedimi dr?

hilal ve nazlım, kızlar ben de hamile kalamadığım 8 ay içerisinde böyle karamsar olduğum zamanlar yaşadım....sizleri çok iyi anlıyorum vee hatta geçen gün şöyle yazdım: kızlar bir ara sadece güncel konulardan konuşuyorduk bebek konuşmayı unutmuştuk ve ben şöyle demiştim o dönemde kızlar bebek konuşmayı unuttuk yaa...candaşta evet yaa doğru diyorsun demişti geçmişte vardır hatırlayanda olur belki ve biz o ay ben nuray ve loneliness hamile olduğumuzu öğrenmiştik...bu yazıyı 2-3 gün önce yazdım ama sonra geri sildim...yazdım yazdım çünkü sizin ne kadar üzüldüğünüzü görüyorum ne kadar teselli etsekde boş bunuda biliyorum...bebek konusunu konuştukça büyüsü bozuluyormuş gibi geldi ve kızlar biraz konuşmayalım bu konuyu farklı şeylerden bahsedelim diye yazdım...ama sildim sildim çünkü beni yanlış anlarsınız diye düşündüm tabii kendisi hamile tuzu kuru falan diye düşünmenizden korktum ama kesinlikle niyetim bu değil tabiiki moraliniz açısından diye düşündüm...zaten hamile kalmaklada bitmiyor sorunlar kızlar allahım sağlıklı ve hayırlısını versin cümlemize...ama tabiiki yazmak isteyen bişey sormak isteyen sorabilir yanlış anlaşılmasın yazdıklarım...ayyy zaten bugün bunalımlardayım anladınız dimi kızlar demek istediğimi:))

hepinizi çok seviyorum...kendinize dikkat edin...

canım yeşim temmuz annesi olacaktı, bebeğini kaybedince buraya yazmaya başladı. sen deyince baktım geçmişine, ama şu an hamile değil.
canım aynı koyulukta yakaladıysan olmuştur yumurtlama. ben daha açık renk sandım bi önceki mesajında.
bak güzel örnekler de var. inşallh senin de doğal olacak ve bu sefer sağlıklı olacak inşallah.
topiğine okuyorum sadece. yazdığım sayılıdır. insan kayıptan sonra adapte olamıyor gerçekten. sadece şu an hangi durumdalar, hani testler yapılıyo, hangi ilaçalrı kullanıyolar diye okuyorum o kadar.
ama buraya yazmadan geçemiyorum.

canım hepimiz öyle biliyorduk. aklıma hiç hamile kalamayacağım gelirdi belki, ama hiç hamile kaldıktan sonra kaybedeceğimi düşünmemiştim ben de.
insan ilk denemede çok hüsrana uğruyor. hemen koymak istiyor yerine kaybettiği bebeğinin. piskolojik mide bulantılarım benim de olmuştu ilk ay, hatta yumurtlamadan 7*8 gün sonra kan testine gitmiştim. senin yaşadığın hüsranı yaşadım. zaman en iyi ilaç. umraım en kısa zamanda toparlanırsın.

miniklercim, bazıları ilk haftalarda etkileniyor canım. o dediğini ben de duymuştum. ama pıhtılaşma topiğinde erken haftalarda kaybeden çok kişi gördüm. yüzde yüz doğru bir bilgi değil yani o. ben de hamile kalmadan yaptır derim canım sana. ama tabi yaşadığın yeri de bildiğim için kolay olmuyor bu işler biliyorum. tatil de bitti, çalışıyorsun. misafirlerde başında. o kadar canım acımıştı ki ben kürtajdan 2-3 gün sonra yaptırmıştım bu testleri, mazaret izni alıp. istanbula gitmiştim.
ben de büyük ihtimal chnbden öğrendim yapılacakları sanırım. ama ben de kan pıhtılaşması gebeliğimde de farkedilmişti bi kaç değerden. ondan bu konuya yoğunlaşmıştım. canım bak ben de çok ısrar ediyorum ama sonrdan bir daha üzülmeni hiç istemem. bak aklıma ne geldi, istanbulda kadın doğum hastanelerinde yapılıyomuş, bakırköy kadın doğum evini duydum mesela. sen de zübeydeyi bi ara sor orası da sırf doğum üzerine.

Günlük kendi isteğimle amniyosentez ve ulltrason çektirmedim demek ne demek? Dr istedi ondan çektiriyorum mu demek. Bir de ben 2 yıl önce 80 e çektirdim burada niye öyle çok? Amniyo da mı yapılacak ki?

Oğlanla barıştık ama yedik birbirimizi vallahi...

Aslında dediğin gibi belki çok konuşmamak daha mı iyi? Kafadan atınca geliyor daha çok sanırım...

Eşine de yoktan yere masraf olmuş... Can sağlığı versin Allah...

Miyom büyüyünce sıkıntı yapıyor mu sana ve bebeğe?

cevap icin sagolasin minikler. bana ilerki aylarda tahlil mi yapilacak tekrardan? ben sadece rahimde yapisiklik ya da parca kalmis mi o bakilacak saniyordum44:
sen ilk kurtaj ya da dusukten ne kadar sure sonra hamile kalmistin acaba? sunun icin soruyorum, ikinci kaybinin nedeni acaba dinlenme sureci olmadan gebe kalman miydi, bunu merak etmistim...

canım burdaki özel hastanede herkesten isteniyor ayrıntılı. için rahat olsun. istanbuldan bir arkadaşımla konuştum, 2 yaşında çocuğu, o da girmiş. bu artık rutin oldu canım. herkesten isteniyor. girelim içimiz rahat eder. Allah korusun bu saatten sonra bişey yapılmaz. ama bir arkadaşımın da kalbinden sorunlu çocuğu var.(dağlara taşlara). bana yapılmadı dedi. keşke yaptırsaydım dedi. dedim o saaten sonra bebeğe bişey yaptıramam ki. ama insan doğudma hazırlıklı olur, ona göre teşekküllü hastaneye gider dedi. tam ayrıntılarını bilmiyorum ama galiba doğar dğmaz kalp damarları değişmiş. tüp bebekti bi de.
ben 13 haftalıkken kanama yaşayınca da girmiştim. yarım saat bakmıştı gittiğim perinatalog. kan akışlarını falan inceliyo organların. ama o haftaya kadar oluşanlardı tabi.
bana 22de şeker yüklemesine gelcen, ondan sonra ayrıntılıya yolayacağız dedi.
çok var benim gitmeme daha.
sen aşı ne zaman vuruncan?diğerinden koruuryucluğu var mı?tetenoz?

kurtajdan sonra belli bir korunma donemi vermedi acaba doktorunuz? hemen denemeye basladik demissiniz de merak ettim. ben bir hafta once kurtaj oldum ve doktorum uc ay korunmami soyledi. halbuki hemen denemeye baslamak istiyordum

cnm benim bir hafta sonra kontrolum vardi rahmin cok iyi gozukuyor hic beklemene gerek yok dedii doktorum bende calismalara basladim ama 4 ay gecti

canim bizde bebek patolojiye gitti ama hic bi sorun cikmadi doktorum hic bi problemin yok dedi ovulasyon testindende ben sonuc alamadim malesef napicagimi sasirdim

gnaydın kızlarrrrrrrrrr kurban olduum rabbim melek yağdırıyo sanki allahım nasıl bir güzelliktir bu pamuk opamuk kocamann kar yağpıyo içim kıpır kıpır anam dün ben bi döküldüm herkes dökülmüş saolun kızlar canım arkadaşlarım insanın bi anlayanının olması ne kadar güzel bişey hepinizi çokkkkkkkkk seviyorum

Burdada kar var NazlımÖyle güzel ki izlemek

evde olup uludağ zirvesi manzaralı penceremden izlemeyi tercih ederdim kızlarr diğer takıldıım topikten 3 kişi hamile hayde bizim topikte şenlensin:)inşallahhhhhhhhhhhhhhh

Günaydın kızlar,

Günlük canım inş testler iyidir korkma, gerçi normal dedin değerlerin.kistin küçülsün artık ya, araba için geçmiş olsun.talihsiz bir gün olmuş.ama keyfini kaçırmaya değmez.hatırlıyorum o zmanı.şehitlerin ve depremin olduğu sıralardı sanırım unutmuştuk gerçekten, bencede konuşmasak iyi olabilir.ben varım yani :) ama bu ara testler filan olcak ya biraz zor gibi.

Chnb, üzülmüşsün oğlunla inş düzelir herşey, acaba nedeni ne oğlunun okumasıyla ilgili ? bende sanki devlette daha başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Minikler, canım madem sözünü dinlemediler, eşinde çekmiş cezasını :) bende balığı severim çok, off canımda nasıl mezgit istedi.hamileler okumasın.eşine hiç çaktırma bencede o dönemleri, allah tekrarından esirgesin, bu sefer iyi olcak bence ve sanki aralık annesi olcakmışsın gibime geliyor.

Nazlım, topiğin haöişleri hayırlı olsun allah tamamına erdirsin, bereketi burayada değsin inş.nasılsın ?

Minicik umut naber ?

Ceza, toparladınmı biraz ?

lonelines, nasılsın ?

şimdi acil kan vercem kızılay gelmiş, sonra devam ederim.öptüm hepinizi.

Nazlım topiğinizi ara ara takip ediyorum bende.Çok sevindim arkadaşların adına.

Ben iyiyim çok şükür..Herkes iyidir umarım.

Kan vermeye indim geldim, kulak deliklerimden biri kapanmıştı geçen haftalardaonu yeniden açılsın diye deldirdim, kansızdım normalde, kanımda toparlamış, verebilirdin dedi dr ama delikten dolayı 1 yıl veremeyecekmişim, üzüldüm ya sonra hemen şey dedim sanırım 2 sene veremem, çünkü hamile kalırım doğar, derken 1 yılda ordan eklenir.inş birgün kan verebilrim.böyle şeyleri dile getirmekten sakınırım ama allah hayırlı ömür versinde ölsem organ bağışı olsun çok istiyorum eskiden beri, hatta ehliyetimde yazmıyor ama eşime ve aileme derim hep.evdekilerde aynı şekilde düşünüyor.son günlerde de bağışın değeri vurgulanıyor, yazikki bazi tarikat zihniyetleri caiz değil düşünmek gee diyorlar.bir cana can olmaktan daha güzeli var mı ya ?

mrb kızlar. topiği sürekli takip ediyorum ama cok yazamıyorum.
sadece şu pıhtılaşma sorunu hakkında bikaç şey söylemek istedim.
hatırlayanlar olur belki. yinede tekrar bahsedicem biraz. ben hastanedeyim biliyosunuz. tıp fak. o doktorların çoğu arkadaşım yada hocam. eylül ayında kürtaj olmuştum. kalp atımı durduğu için. ilk 3 aydaki kayıpların en sık nedeni bebkteki kromozom bozukluklarıdır, çoğunuz bilirsiniz. bu aslında doğal bi süreç. vücudumuz bozuk olan yapıyı tanır ve atar. benim de başıma geldi. cok ağladım cok üzüldüm. bebeğim ölmeden önce normalde ilk gebelikte yapılmadığı halde benim arkadaslarım pimpirikli davranıp tüm o pıhtılaşma testlerini istediler. sonuçta mthfr genimde heterozigot mutasyon görüldü. coraspin tb başlandı önce. neyse kullanalım dedik. halbuki toplumun %60-70 inde görülürmüş. tedavi almaya gerek yokmuş ama benim arkadaşlar olsun başlayalım dediler.
sonrasında diğer tetkik sonuçlarım geldi. protein s: düşük. hadi dediler coraspinşn yanına bide iğne başlayalım. başladık. ama çok moralim bozuldu benim. cok acı veren ve kendi kendine yapınca insanın canını çok acıtan bişey bu. bide morlklar var tabi. neyse bebek için değer dedim. ama boş durmadım. ben konyadayım buradaki en ünlü doktorlardan birini buldum. ilk gebeliklerde bunlar yapılmaz dedi. gereksiz dedi. ama sonuçlar böyle geldiği için mecburen tedaviye devam edelim dedi. bu arada ankara düzene yeniden kan gönderdik. sonuçlarım normal geldi. ben aldım bu düzenin sonuçlarını kendi hastanemdeki arkadaslara gösterdim. tamam keselim tedaviyi dediler. aynı gün bi ultrason cekildi ve bebeğimin kalp atımı yoktu. ben tedaviye başladığım gündeki bebek gelişimi o günde kalmış. tedavi sonrası bebek gelişimi durmuş. şok oldum. cok cooookkk cooookkk ağladım. burdaki herkes gibi benimde hayatımdaki en kötü günlerdi. bu ilaçlara bağlı olmaz dediler. neyse sonrası malumunuz. kürtaj 2 ay korun denildi.
şimdi hamileyim biliyosunuz. hiçbi ilaç başlamadım. çok şükür bebeğim cok iyi.
bunları neden anlattım, açıklayayım. bana bu tetkikler gereksiz yere yapıldı. boşuna iğne kullandım. canım yandı, moralim bozuldu. belkide bebeğim bu nedenle düştü (tıbben kanıtlanmış bişey yok ama, benim aklımda bi soru işareti kaldı) bu iğneler öyle hemen de kesilmiyo, doğumdan sonrada yanlış hatırlamıyosam 2 ay devam ediliyo. sonra bi pıhtılaşma probleminiz varsa gebelik öncesi doğum kontrol hapları da cok tehlikeli. ben 1 sene kullanmıştım bi sorun olmadı.
boşuna tetkik yapmamanızı bi doktor olarak öneriyorum. çünkü bu tetkikler 2 yada 3 düşük sonrası önerilir, doğrusu budur, güvenilir bi doktor bulup dediklerine uymak lazım.
2. si düzenli ilşkiye rağmen her ay için gebelik şansı %25'tir.
bütün bunları size akıl vermek için yazmadım. hepiniz eğitimli ve bilinçli insanlarsınız. ben bu konudan muzdarip olduğum için yazmak istedim. ekstra yapılan tetkikler yalnızca kafanızın daha cok karışmasına neden olabilir. tabi gerekliyse yapılması da zorunludur. çünkü bi pıhtılaşma sorunu varsa da bu hem sizin için hem de bebek için ciddi riskler taşır, önlemini almak lazım.
hepinizi cok seviyorum, bu topik sayesinde bende sıkıntılarımı çok rahat atlattım, herkesi öpüyorum ve en kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı ümit ediyorummm....

dr_alb, teşekkürler bilgiler için :)

herkeslere iyi akşmlar kızlar, öptüm hepinizi.iyi tatiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…