Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım yaza kadar burda dr a emanet ederiz kendimizi aşılamamı ne yaparsa yapsın , tüp bebek şartsa zaten rapor yazar demi? çocuğumuz hiç yok ya, sgk karşılar belki bizimkini?

Evet sanırım dr yle konuşun karşılarsa süper...
Bak benim aklımadan çıkmış devletin karşıladığı...

canım bak bu tüp bebek işine bodoslama girme. tüp bebek merkezleri olacağı varsa da olmaz diyolar ve kesinlikle tedavi vermiyolar. tedavisiz girilen tüp bebekten olumlu sonuç almak çok zor. siz önce bi testi tekrarlayın, testin sonuçlarını dediğim doktora yollarsın, o gitmeden maille tedavi veriyor. bir de hormon testi yaptırman lazım eşine. belki hormonlarında sorun vardır. o zaman daha kolay. hormon dengesi düzelince sperm çıkışı da düzeeliyor, kadınlarda kullanılan klomen veriliyor erkeklere de. ya da iğne tedavisi veriliyor durumuna göre. hormonlarında sorun yoksa vitamin desteği veriliyor. bu yöntemleri kullanarak en az 6 ay doğal sonuç elde edemezsen o zaman gidersin tüp bebeğe, ve tüpün tutma ihtimali de yüksek olur. tüp bebek merkezleri hiç bunları anlatmıyolar, direk olmaz diyolar. kötü sonuçlarla gidince tutmama ihtimali yüksek, ve bu onların işine daha çok geliyor. bir deneme olmazsa iki, olmazsa üç çünkü.
chnb, sen de bi kaç ay olumlu sonuç alamazsan, sen de testi tekrarlayıp bu dediğim profa yollarsın.
arkadaşlar tüp bebek çok iyi bişey değil. hem tüple oluşan gebelikleri kaybetme riski daha yüksek.

Son düzenleme:

saol canım, ama eşim diyorki morfoloji sorununun nedeni nedir bilinmiyor ve tedavisi yok diyor.. dr lar şunu al bunu iç diyola ama boş diyo ..dediğine göre hormon sadece sperm sayısını cinsel isteği etkiler diyo ,morfolojiyi etkilemez diyor..morfolojiyi fiziksel şartlar etkileyebilir sıcaklık basınç felan diyo, onlar ortadan kalkarsa düzelirmiş..ama öyle bi durum yok bizde..yani eşimin dediklerine göre benim umudum çok yok ilaçlardan gıda takviyelerinden... dediğin prof a eşim yazdı sonuçları bakalım ne dyecek bekliyoruz

canım işte sperm sayısı artınca içinde çıkacak normal sperm sayısı da doğru orantılı da artıyor. aslında ml.de kolay hamile kalanların sperm sayısı 70-80 milyon oluyo. hatta 100 milyonu da geçiyor. sizin de sperm sayınız sınırın üstünde ama bu değerlerde değil. kullanılacak ilaçalrla bu değerlere ulaşır ve içindeki normal sayısı da artar. canım sana istersen nickini vereyim bu forumda krishazel diye bir arkadaş, adını mesaj da alıcı bölümünde yazarsan çıkar, en son testi %0dı morfoloji.negatif bir tüp bebek denemesi var. erkek infertilite topiğinde idoldür kendisi, herkese yardım eder .doğal yolla kızı oldu, kocaman oldu bile maşallah. biz de onun kullandığı vitamin takviyelerini kullandık ve bizim de sadece %1di. hız falan da kötüydü. lütfen umutsuzluğa kapılma. en geç 2-3 gün içinde proftan cevap gelir. muhtemelen hormon testi isteyecek sizden de.

canım hangi vitaminleri kullandınız? bizim sperm sayımız toplam 187 milyon buna rağmen %0 morfoloji, hızda iyi biz daha ne yapalım ki? sayısını ne kadar yükseltcez yükseltsekte ne olacak ki %0 la ?? ay kafam kazan oldu kızlaaaaaaaar.. sen bana yazda ben bu vitaminleri alıyım canım.. kocama diyom vitamin felan kuduruyo kızıyor valla bişe sormaya gelmiyor,dr kesildin diyor ...offf valla adamı üzmiyim diye elimden geleni yapıyom , gerekirse sütüne çorbasına katarım içiririm ben o vitaminleri..

kızlar muhabbet koyulaşmış iyi akşamlar herkeze....

loneliness, canım kusura bakma yeni gördüm yazdım sana msj bakabilirsin...

hepinizi öpüyorum...çok yoruldum dışardaydık yatıyorum iyi geceler herkeze...

bu arada yazmadan kaçamayacağım, cezaaaaaaa ya sen ne alem hatunsun gülüm parçayla bitirdin beni gerçekten çok güzel bir parça teşekkürler...

Loneciğim tüp bebkle elde edilen gebeliklerle normal gebelik arasındafark yok. Onlarda da düşük var neden. Tüp bebbek merkezleri pıhtılaşma, genetik, bağışıklık gibi testleri yaptırmadıkları için bu sorunlar varsa bu insanlar da normal hamile kalan gibi düşük yapıyor. Yoksa fark yok. Bir de bence tüm merkezler için ve dr ler için değil bu hemen tüp bebek yapma fikri. Nereden bu kanıya vardım.

1. Ben rahimağzı yetersizliğimi tüp bebebk dr si Cemil Akgülden öğrendim. Aynı zamanda genetik test de o istedi. Testte sorun çıkınca faksladım. Israrla bana genetik fotolarını gönder dedi. Kendisi Floransta çalışıyor. Bana diyebilirdiki gelin sizin tüp bebek dışında hep düşer.

2. 10 kasımda Şişli Memoriale gittik orada İnfertiliteye gittik genetik sorunu görünce pgt yi uygun gördüler. Genetikçiye yönlendirdiler. Genetikçi de tüm ihtimalleri anlattı. Doğal yolla dasağlıklı olur dedi. Ama şu şu sendromlar da ihtimal dedi. Eşimin genetik sonucunda belirsizlik vardı tekrarlattı. Oğlana yaptıralım mı dedik. 380 tl test bu arada. Yok dedi yaptırsanızda sorun varsada bir şey değiştiremeyiz.

3. Doç. Dr. Arda Lembete gittik. Ona dedik pgt diyorlar bize. Sizin aklınızı karıştırmışlar. Yok öyle hemen pgt dedi. Genetik profu Volkan Baltacıyı aradı. O da Memorialden çıkacak sonuçlara göre konuşalım dedi özetle. O sonuç çıkana dek bize tüp bebek önerilmedi ki Arda Bey ve tüp bebebk dr si Cem Bey çok yakın arkadaşlar.(Bu aradayaza doğru Cem be Hatay'a geldiğinde benim bebebğin genetiği belli değildi siz doğal hamile kalıyorsunuz genetikte sorun olmazsa tekrara doğal deneyin dei. Çoğu tekraralayan gebelik kayıplarında hemen tüp önerilir.)

4. Biz amniyosentez filan yaptırmak istemediğimizi söyledik. Bir görüş de şuydu. Doğal deneyin amniyosentezle bakılır ve sorun olursasonlandırılır. Bu kararı vermek istemediğimiz için pgt yi istedik gerçi kısmet olmadı.

Tabi öyle merkezlerde vardır ama iyi merkezler bence doğruyu söylüyor. Hatta bizim sağlıklı çıktı ve durdu gelişimleri. Bazı merkezler durduğunu söylemeyip transfer parası almak için transfer de yapıyormuş. Bize transfer olmayınca 900 tl geri verdiler. Transfer yapmadılar yani.İyi merkezleri araştırmak lazım.

Lone 3 ay deneyelim bakalım ne olacak.Çok acelem de yok sigorta yaptırdım ya faydalanmak için 3 ay daha hamile kalmam lazım aslında. Bakma korunmuyorum...

1453 e ben de yazmış oldum:))

canım vitaminler biraz tuzlu. sen testi tekrarlamadan boşuna başlama, ben de doktorculuk yapmıyayım. gerçi bize kaan aydos tavsiye etmişti bunu ama yine de sen size de tavsiye etmesini bekle. proxeed plus diye bi multivitamin. fiyatı 100-110 civarıydı biz kullanırken ve 15 günde bitiyor. bir ayda 2 kutu ve sonuç alması için en az 3 ay kullanılması gerek hatta o da olmassa 6a aya kadar tavsiye ediyolar. bi de gnc nin sitesine abone olmuştuk. l-arginin, omega 3 ve panax ginseng kullandık ordan da. bir de keçiboynuzu kürü de yaptım.

chnbcim, benim dediğim erkek infertilitesinde. çoğu doktor ilaçla vitaminle düzelmez diyor. bize de prof. bahçeci demişti bahçeci tüp bebekten. belki sahibi olduğu içindir. ama ben başka arkadaşlardan da biliyorum. hatta para için ameliyat da yapıyolar varikosel diyip. gerçekten varikosel olan da işe yarıyor. ama zaten tüp bebek merkezlerinde onu bile demiyolar, hayatta olmaz, direk tüp bebek diyolar. tedavi öneren ürolog az. bağımsız çalışan ürolog bulmak lazım. kaan aydos bu alanda bir numara.

tamam cnaım ben bunları not alıyım , keçiboynuzu pekmezi yiyor..ama ben bunları yiyerek sadece sayıyı yükseltir diye dşünüyorum %0 olan nasıl yükselcek onu anlamıyorum yine %0 olarak kalmaz mı? tüp bebeğe gitsek içinden sağlam bulurlar mı emin değilim.. valla Allah dr ların eline düşürmesin para için kesip biçerler.. bu vitaminler çok pahalıymış bu ay alamayız beklemek zorundayz,bakalım dr ne diyecek..tahlilde de sonuç çok deişmez diye düşünüyorum olsa olsa %1 olsun buda bizim işimize yine yaramaz değil mi? başıma böyle bişey geleceğini hiç düşünmezdim aklımdan bile geçmezdi, ben hep sorun bende sanıyordum...

lonelines baya buyuduk dimi :)) takviye olarak vitamin birde demir hapi kullaniyorum..yememe icmemede biraz dikkat ediyorum ama Turkiyede iken baya kilo aldik esimle beraber. Bu kilo isine biraz daha dikkat etmem lazim. onume geleni yememeye calisicam. zaten burda bunu uygulamak baya kolay. cunku kendim yapmazsam ne tatli var disarda satilan nede abur cubur fazla... insallah boyle devam ederiz .. sen nasilsin? sende baya buyumussun masallah . gecmisi okuyamadigm icin bilmiyorum insallah hersey yolundadir.. daha yazicam ama esim cagiriyor tekrar gelicem optum

kızlar ben hala uyumadım uyuyamıyorum. son bi çanta kontrolü yaptım zaten herşeyi son ana bırakıp doğum tarihi de öne alınınca telaş başladı. güzel dilekleriniz için çok saolun. şimdi son kez listeye bakıp henüz hamile olmayanları yarın doğuma girerken özellikle dularıma koyacam. hamişlerimizede dua edecem tabi. ya ben nazlımı hiç görmedim şöle bi geçmişi yoklarken. sıkıntı yok değil mi. hepinizi öpüyorum.iyigeceler......

herkeslere günaydın ...

Pileom, mutlu sona saatler kalmış, ne güzel ya :) allahım en kolayından doğumlar nasip etsin, herşey gönlünce olsun.

Minikler, dr u ayarlayamadım desem bi yuh alabilirim :) eşimin sonucundan sonra rahatladım biraz, istediğimiz dr lar ya normal hasta kabul etmiyolar yada sgk anlaşmalı değildi, şimdi ortala bir dr a gideceğiz,sıkıntı varsa en iyisine artık.Bu ay için umudun yok ya, kesin hamile kalırsın :) inş sağlıcakla...

Atlas, canım seni tükenmiş gördüm, umutsuzluk zamanında umudun gelir inş seni bulur.,Allah yardımcın olsun.Falz bişey yazamıyorum

Lonelines, canım test sonuçlarını tekrar gönderemedim sana, dr normal dedi.unutmazsam göndereyim bir de sen bak.Bağış olayı için sende haklı olabilrsin, görüş ayrılıkları normal.İşte bende önce cana can katmak diyorum.Hayırlısı...

Günlük, naber ?

Hilali, aramıza tekrar hoşgeldin :) umudun bl olsun.

Nazlım, ee hadi özledik ama..

Nuray, moraller depolanmış, evine dönmüş, allah tekrarına eriştirsin.

Chnb, filme gidebildiniz mi ?

Yamatake, taf, peppe, rolle, minicik umut, kııty, senem, sinua, isimini sayamaığım tüm arkadaşlarım nasılsınız ?

Son düzenleme:
candaşcım günaydın ,bende kendime diyecek bişy bulamuyorum artık.. o kadar doluyum ki dokunsalar ağlarım.. az önce arkadaşımı aradım ona anlattım ağladım, elimden ağlamaktan başka bişey gelmiyor..kalbim o kadar ağır ki şuanda..sanki bi kuş oturmuş kalbime nefes alamıyorum...hiç iyi deilim ben kızlar...durumum kötü

canım ya ( yapma böyle diyeceğim ama biliyorum ki elinde değil Allahım bu ay sana mucizeni gönderir inş bu umutsuzlukta, gerçekten zor.Ama bende durumun vahim olduğunu düşünmüyorum belki davulun sesi uzaktan hoş gelir diye düşünebilirsin, ama bence olacak, anne olacaksın.Şu ara seni çok daralttı yalnz, ailevi mevzularda vardı.Sıkıntın iyice arttı, ama hepsi geçecek.Keşke elimizden bişeyler gelebilse, anlat ağla, nasıl rahatlayacaksan biz hepsine varız.Üzülmene dayanamayız

beni en iyi sizler anlarsınız..kimse anlamıyor ki? bende problem var diye düşünüyordum hep..ama eşimde ve ilacı felanda yok bu durumn,ilaç içip düzelcek bişe olsa takmam..çok bunaldım çok...olmaz diye bişey yok Allah verirse olur..ama işte çok kötü oldum canım inanki ne düşüneceğimi bilemiyorum ..ne yapacağımızıda bilemiyoruz,dediğin gibi başka problemlerde var hepsi üst üste geldi..eşim isveçteyken tek derdimiz ayrı kalmaktı özlemdi.. şimdi bi ton derdimiz oldu..ne zaman oh çekicez acaba? eşim de biz bu dünyaya rahat etmeye gelmedik diyor..burası rahat etme yeri değilmiş..

haklısın bizler anlarız birbirimizi ancak, maalesef bazen fazlasıyla dertler çekiyoruz, çıkmazlara düşüyoruz ama gelen allahtan olunca sabretmekten başka çare yok ki.bunada şükür diyebilmeyi öğrertiyo hayat galiba.inş birgün rahat edeceğiniz gnler gelecek.bu ilacı filan yok dedğin iğne başıyla ilgili olan mı ? ben anlayamıyorum tıbbi olaylardan.inş testi yenilediğinizde bir oh çekersinir ya

canım sperm sayısı hızı felan iyi,normal yani..ama spermlerin baş şekilleri bozukmuş normal şekilde sperm yokmuş,öyle olunca dölleyemiyor yumurtayı demekkii,döllesede hamile kalsamda düşecek..sağlıklı sperm hiç yok ..ama tekrar tahlil yaptırcaz gün aldık ,yarın eşim devlet hastanesinede gidecek bakalım ordaki dr ne yorumlayacak

canım testin yanlış olmasını ümid ediyorum, her değerin normal olmasını yani.bi ark.ın eşine şöyle demişler bu test sonucu, sizin doğal yolla asla çocuğunuz olmaz.tedavi deneyin, derken birkaç ay sonra testi yneliyorlar, ve dr diyor ki bu sonuç sizin olmaz gayet sağlıklı heşeyiniz.umarım seninkidede baş şekillerinde hata vardır diyorum.bnu eşin mi yorumladı peki ? eşinin bundan bi sıkıntı olmaz dediğini hatırlıyorum sanki.

canım isveçteki dr ingilizce rapor yazmış o rapora göre ileri tetkike gerek yoktur normaldir demş..başka bizde anlam veremedik ama %0 morfoloji olunca dölleyemiyor spermler,eşim yorumladı ,sonra amerikadaki bi kaç tüp bebek merkezindeki makaleleri okudu,ona göre morfolojik sorun için yapılacak bişey yok diyor,vitaminler ilaçlar sadece sayıyı arttırır diyor,tabi içinde sağlıklı sperm varsa onlarda artar.. bu okudğu şeylere göre yorumladı tüp bebek için para biriktirecez dedi başka yolumuz yok dedi.. imsi diye bi sistem varmış chnb içinde onu uygulamışlar , o uygunmuş bizim gibiler için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…