canım yaza kadar burda dr a emanet ederiz kendimizi aşılamamı ne yaparsa yapsın , tüp bebek şartsa zaten rapor yazar demi? çocuğumuz hiç yok ya, sgk karşılar belki bizimkini?
canım bak bu tüp bebek işine bodoslama girme. tüp bebek merkezleri olacağı varsa da olmaz diyolar ve kesinlikle tedavi vermiyolar. tedavisiz girilen tüp bebekten olumlu sonuç almak çok zor. siz önce bi testi tekrarlayın, testin sonuçlarını dediğim doktora yollarsın, o gitmeden maille tedavi veriyor. bir de hormon testi yaptırman lazım eşine. belki hormonlarında sorun vardır. o zaman daha kolay. hormon dengesi düzelince sperm çıkışı da düzeeliyor, kadınlarda kullanılan klomen veriliyor erkeklere de. ya da iğne tedavisi veriliyor durumuna göre. hormonlarında sorun yoksa vitamin desteği veriliyor. bu yöntemleri kullanarak en az 6 ay doğal sonuç elde edemezsen o zaman gidersin tüp bebeğe, ve tüpün tutma ihtimali de yüksek olur. tüp bebek merkezleri hiç bunları anlatmıyolar, direk olmaz diyolar. kötü sonuçlarla gidince tutmama ihtimali yüksek, ve bu onların işine daha çok geliyor. bir deneme olmazsa iki, olmazsa üç çünkü.saol canım...siz öncesinde gitmişmiydiniz tüp bebek merkezine, yani ön bi muayene görüşme sonrasıda iğne mi oldu? aşamaları anlatır mısın canım? bizde öyle düşünüyoruz yaza kadar para biriktirmek lazım.. güne girdim ama aile arasında. ben çok çalışkanım okul başlasın egzersizdi kurstu bişeyler ayarlarım, işimi çok seviyorum çalışırken herşeyi unuturum, bide boş odam olacak ya oraya şövalemi kurup resim yapmaya başlıycam. salonum için bi tablo yapmam lazım konsolun üzerine..bi düzene geçsek bişeyler bulurum..
inşallah canım tüp bebek banada hep mantıklı geliyordu ama işte eşimle ilgili %100 anomali olunca ister istemez tüp bebekte tutar mı tutmaz mı problemi olunca ,moralim bozuldu.hayırlısı olsun ben çok kaderciyimdir Rabbim bize nasip etmediyse olmaz.elimizden geleni yaparız ama olmuyorsa dünyanın sonu değil diye düşünüyorum.bebeğim olmazsa kendime bi kedi alıcam ,hatta belki 2 kedi alırım 3 te olabilir
canım bak bu tüp bebek işine bodoslama girme. tüp bebek merkezleri olacağı varsa da olmaz diyolar ve kesinlikle tedavi vermiyolar. tedavisiz girilen tüp bebekten olumlu sonuç almak çok zor. siz önce bi testi tekrarlayın, testin sonuçlarını dediğim doktora yollarsın, o gitmeden maille tedavi veriyor. bir de hormon testi yaptırman lazım eşine. belki hormonlarında sorun vardır. o zaman daha kolay. hormon dengesi düzelince sperm çıkışı da düzeeliyor, kadınlarda kullanılan klomen veriliyor erkeklere de. ya da iğne tedavisi veriliyor durumuna göre. hormonlarında sorun yoksa vitamin desteği veriliyor. bu yöntemleri kullanarak en az 6 ay doğal sonuç elde edemezsen o zaman gidersin tüp bebeğe, ve tüpün tutma ihtimali de yüksek olur. tüp bebek merkezleri hiç bunları anlatmıyolar, direk olmaz diyolar. kötü sonuçlarla gidince tutmama ihtimali yüksek, ve bu onların işine daha çok geliyor. bir deneme olmazsa iki, olmazsa üç çünkü.
chnb, sen de bi kaç ay olumlu sonuç alamazsan, sen de testi tekrarlayıp bu dediğim profa yollarsın.
arkadaşlar tüp bebek çok iyi bişey değil. hem tüple oluşan gebelikleri kaybetme riski daha yüksek.
canım işte sperm sayısı artınca içinde çıkacak normal sperm sayısı da doğru orantılı da artıyor. aslında ml.de kolay hamile kalanların sperm sayısı 70-80 milyon oluyo. hatta 100 milyonu da geçiyor. sizin de sperm sayınız sınırın üstünde ama bu değerlerde değil. kullanılacak ilaçalrla bu değerlere ulaşır ve içindeki normal sayısı da artar. canım sana istersen nickini vereyim bu forumda krishazel diye bir arkadaş, adını mesaj da alıcı bölümünde yazarsan çıkar, en son testi %0dı morfoloji.negatif bir tüp bebek denemesi var. erkek infertilite topiğinde idoldür kendisi, herkese yardım eder .doğal yolla kızı oldu, kocaman oldu bile maşallah. biz de onun kullandığı vitamin takviyelerini kullandık ve bizim de sadece %1di. hız falan da kötüydü. lütfen umutsuzluğa kapılma. en geç 2-3 gün içinde proftan cevap gelir. muhtemelen hormon testi isteyecek sizden de.saol canım, ama eşim diyorki morfoloji sorununun nedeni nedir bilinmiyor ve tedavisi yok diyor.. dr lar şunu al bunu iç diyola ama boş diyo ..dediğine göre hormon sadece sperm sayısını cinsel isteği etkiler diyo ,morfolojiyi etkilemez diyor..morfolojiyi fiziksel şartlar etkileyebilir sıcaklık basınç felan diyo, onlar ortadan kalkarsa düzelirmiş..ama öyle bi durum yok bizde..yani eşimin dediklerine göre benim umudum çok yok ilaçlardan gıda takviyelerinden...dediğin prof a eşim yazdı sonuçları bakalım ne dyecek bekliyoruz
canım işte sperm sayısı artınca içinde çıkacak normal sperm sayısı da doğru orantılı da artıyor. aslında ml.de kolay hamile kalanların sperm sayısı 70-80 milyon oluyo. hatta 100 milyonu da geçiyor. sizin de sperm sayınız sınırın üstünde ama bu değerlerde değil. kullanılacak ilaçalrla bu değerlere ulaşır ve içindeki normal sayısı da artar. canım sana istersen nickini vereyim bu forumda krishazel diye bir arkadaş, adını mesaj da alıcı bölümünde yazarsan çıkar, en son testi %0dı morfoloji.negatif bir tüp bebek denemesi var. erkek infertilite topiğinde idoldür kendisi, herkese yardım eder .doğal yolla kızı oldu, kocaman oldu bile maşallah. biz de onun kullandığı vitamin takviyelerini kullandık ve bizim de sadece %1di. hız falan da kötüydü. lütfen umutsuzluğa kapılma. en geç 2-3 gün içinde proftan cevap gelir. muhtemelen hormon testi isteyecek sizden de.
canım hangi vitaminleri kullandınız? bizim sperm sayımız toplam 187 milyon buna rağmen %0 morfoloji, hızda iyi biz daha ne yapalım ki? sayısını ne kadar yükseltcez yükseltsekte ne olacak ki %0 la ?? ay kafam kazan oldu kızlaaaaaaaar..sen bana yazda ben bu vitaminleri alıyım canım.. kocama diyom vitamin felan kuduruyo kızıyor valla bişe sormaya gelmiyor,dr kesildin diyor ...offf valla adamı üzmiyim diye elimden geleni yapıyom , gerekirse sütüne çorbasına katarım içiririm ben o vitaminleri..
canım vitaminler biraz tuzlu. sen testi tekrarlamadan boşuna başlama, ben de doktorculuk yapmıyayım. gerçi bize kaan aydos tavsiye etmişti bunu ama yine de sen size de tavsiye etmesini bekle. proxeed plus diye bi multivitamin. fiyatı 100-110 civarıydı biz kullanırken ve 15 günde bitiyor. bir ayda 2 kutu ve sonuç alması için en az 3 ay kullanılması gerek hatta o da olmassa 6a aya kadar tavsiye ediyolar. bi de gnc nin sitesine abone olmuştuk. l-arginin, omega 3 ve panax ginseng kullandık ordan da. bir de keçiboynuzu kürü de yaptım.
chnbcim, benim dediğim erkek infertilitesinde. çoğu doktor ilaçla vitaminle düzelmez diyor. bize de prof. bahçeci demişti bahçeci tüp bebekten. belki sahibi olduğu içindir. ama ben başka arkadaşlardan da biliyorum. hatta para için ameliyat da yapıyolar varikosel diyip. gerçekten varikosel olan da işe yarıyor. ama zaten tüp bebek merkezlerinde onu bile demiyolar, hayatta olmaz, direk tüp bebek diyolar. tedavi öneren ürolog az. bağımsız çalışan ürolog bulmak lazım. kaan aydos bu alanda bir numara.
pileocum, hayırlı doğumlar. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. sabırla yolun sonuna geldin.
chnb, ve günlük bol bol su içiyorum. aslında idrar testi yaptıralı daha 16-17 gün oldu. onda bişey çıkmamıştı en son.ama akıntım vard, o zaman da vardı. hamileliklten mi kaynaklanıyor ki?
cezacım, inşallah herşey yolunda gider, açıktır tüplerin. acısız sancısız geçirirsin çekimini.
çıtaknuray, maşallah 22 haftalık olmuşsunuz. sen nler kullanıyosun canım takviye olarak?
candaşcım günaydın ,bende kendime diyecek bişy bulamuyorum artık.. o kadar doluyum ki dokunsalar ağlarım.. az önce arkadaşımı aradım ona anlattım ağladım, elimden ağlamaktan başka bişey gelmiyor..kalbim o kadar ağır ki şuanda..sanki bi kuş oturmuş kalbime nefes alamıyorum...hiç iyi deilim ben kızlar...durumum kötü
canım ya( yapma böyle diyeceğim ama biliyorum ki elinde değil Allahım bu ay sana mucizeni gönderir inş bu umutsuzlukta, gerçekten zor.Ama bende durumun vahim olduğunu düşünmüyorum belki davulun sesi uzaktan hoş gelir diye düşünebilirsin, ama bence olacak, anne olacaksın.Şu ara seni çok daralttı yalnz, ailevi mevzularda vardı.Sıkıntın iyice arttı, ama hepsi geçecek.Keşke elimizden bişeyler gelebilse, anlat ağla, nasıl rahatlayacaksan biz hepsine varız.Üzülmene dayanamayız
beni en iyi sizler anlarsınız..kimse anlamıyor ki? bende problem var diye düşünüyordum hep..ama eşimde ve ilacı felanda yok bu durumn,ilaç içip düzelcek bişe olsa takmam..çok bunaldım çok...olmaz diye bişey yok Allah verirse olur..ama işte çok kötü oldum canım inanki ne düşüneceğimi bilemiyorum ..ne yapacağımızıda bilemiyoruz,dediğin gibi başka problemlerde var hepsi üst üste geldi..eşim isveçteyken tek derdimiz ayrı kalmaktı özlemdi.. şimdi bi ton derdimiz oldu..ne zaman oh çekicez acaba? eşim de biz bu dünyaya rahat etmeye gelmedik diyor..burası rahat etme yeri değilmiş..
haklısın bizler anlarız birbirimizi ancak, maalesef bazen fazlasıyla dertler çekiyoruz, çıkmazlara düşüyoruz ama gelen allahtan olunca sabretmekten başka çare yok ki.bunada şükür diyebilmeyi öğrertiyo hayat galiba.inş birgün rahat edeceğiniz gnler gelecek.bu ilacı filan yok dedğin iğne başıyla ilgili olan mı ? ben anlayamıyorum tıbbi olaylardan.inş testi yenilediğinizde bir oh çekersinir ya
canım sperm sayısı hızı felan iyi,normal yani..ama spermlerin baş şekilleri bozukmuş normal şekilde sperm yokmuş,öyle olunca dölleyemiyor yumurtayı demekkii,döllesede hamile kalsamda düşecek..sağlıklı sperm hiç yok ..ama tekrar tahlil yaptırcaz gün aldık ,yarın eşim devlet hastanesinede gidecek bakalım ordaki dr ne yorumlayacak
canım testin yanlış olmasını ümid ediyorum, her değerin normal olmasını yani.bi ark.ın eşine şöyle demişler bu test sonucu, sizin doğal yolla asla çocuğunuz olmaz.tedavi deneyin, derken birkaç ay sonra testi yneliyorlar, ve dr diyor ki bu sonuç sizin olmaz gayet sağlıklı heşeyiniz.umarım seninkidede baş şekillerinde hata vardır diyorum.bnu eşin mi yorumladı peki ? eşinin bundan bi sıkıntı olmaz dediğini hatırlıyorum sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?