selam güzeller oğlum geliyomuş geçen hafta öğrendim
yaptırdığım testlerin adı:
-tromfobili paneli(faktör v leiden,faktör v 1299,protrombin 20210,mthfr 677,mthfr 1298)
-düşük materyalinden kromozom analizi
iki toplam indirimli 385 lira.
10 gün sonra belli olacakmış.
aslında ilk başta yapılması daha iyi.üç düşük kürtaj daha travmatik olur.tabi Allahın işine karışılmaz.olacakla öleceğin önüne geçilmez.
canım sen çocuklu kadınsın artık. kimsenin eleştirmeye hakkı yok.kıslar kayınvalidem gittiğinden beri evde en ufak bir temizlk toz alma hiç bişi yapmadım bir mutfak birde banyo temiz ayrıca çamaşırla yıkanıyor ve ütüleniyor o kadar yani ev yıkılıyor komedi olsun diye demiyorum ama hani teksas kasabalarında kovboy filmlerinde flana çalılar rüzgarda uçuşurya bizim evde de toz uçuşıyor cmt günü eşim dedi ev biraz kirlii mi ne falan hiiiiç oralı olmadım gezmeye gittim bugünde evi süpüreyim diyerekten başladım yatak odasını süpürürken bak sen Allahın işine telefon çaldı teyzem annaneme gelmiş sende gel göresim geldi sizi diyince süpürgeyi fişten çektim eşim yarım bırakıp mı gideceksin diyince evett niye sordun dedim oda biraz konuşalım tribine girdi. Yatak odasında üstümü giyiniyordum niye evle ilglenmiyorsun bir şey mi oldu sen böyle yapmazdın hiç buanlımda mısın falan diye yokladı bende derdime ne yaren nede çare olabilirsin daha öncede defalarca konuştuk diyip eşyarlarımı hazırlamaya koyuldum, sorun annem diye başladı vss. değiştiremem olduğu gibi kabul et falanlar...
bende tavır yanlış herkes titiz ve düzenlidir herkesin düzeni kendisine, benim evim gibi hissetmiyorum sanki ev onun bana temizliyor gidiyor ben hiçbirşeyden anlamıyorum benim yaptığım temizliği beğenmeyip üzerine temizlik yapıor sanki onun evini kirletiyorum havasından nefret ettiğimi belirttim. Sende sesini çıkarmadığına göre annen gibi düşünüyorsun o yüzden kendimi boşuna temizlik için yıpratmıyacağım annen gelmeden önce emizlik yapacağımı ve annesi gelince nasıl olsa köpek gibi temizlik yapacağımı söyledim. Çıktım evden. Mesaj atmış bana üzgünüm diye...cevap yazdım bende çok üzülüyorum ama ne fayda :))) fakat salı günü büyük misafirlerim var yarın taş taş üstünde bırakmamam gerekiyor evde bakaım oğlan duracak mı?
yaptığım tavır hiçbir şeyi değiştirmeecek biliyorum ama içimden böyle geliyor.
Canım tedbirli olmak lazım gerçekten çok uyguna yapılmış. Özel sağlık sigortan filan mı var?
Canım tedbirli olmak lazım gerçekten çok uyguna yapılmış. Özel sağlık sigortan filan mı var?
özel sağlık sigortam yok.bizim kurum karşılıyor doğumu falan.ama bu testleri karşılamıyormuş,cepten verdim galiba kuruma faturaları gösterip alıyorsun parayı.devlet hastaneleri yapıyor mu bilmiyorum dedim ya işte bu işleri hiç bilmiyorum ama özel bi kadın hastanesi ile anlaşmamız var kurumumuzun.Allaha çok şükür yoksa her doktor istemiyormuş hemen testleri.
allah kolaylık versin, dediğin gibi sen kapını herkese açmışsan gerisi onlara kalmış.bence bebeği görmeyi ertelemeyecekleri için barışırlar gibime geliiyor.hayırlısı olur inş ya.küçücük şeylerden neler yaşanıyor ... aklı başında insanlar ama hırslarına yeniliyorlar ne yazıkki ...canım sen çocuklu kadınsın artık. kimsenin eleştirmeye hakkı yok.
nasıl iyi geliyosa öyle davran bi süre. canım kayınvalidenler uzakta diye hatırlıyorum. sık sık geliyor galiba. kayınvalidenle konuşmayı denesen nasıl olur?belki konuşarak halledersin.eşin buna ne der? valla benim ev de eşim süpürürse süpürülüyor. hiç dokunmuyorum bişey. ne çamaşır makinası, ne bulaşık makinası.eğilip kalkmıyayım diye hepsini o yapıyor. hatta annem tekrar gelecek yakında ve artık gitmeyecek. diyor biraz daha beklesin, ben hallediyorum işleri nasıl olsa diyor. inşallah mayısta doğum iznine çıkıcam, o zaman evde tek kalmaktan korkarım, eşim işte olacak.o zamana yakın gelecek annem benim de temelli. bir akrabam da yok zaten buralarda.
herkesin derdi oluyor arkadaşlar ya her aşamada. bizim de aileler görüşmüyor, düğün sırasında biraz tatsızlık oldu. o zamandan beri, ne sabah ne selam. benim ailem ilk zamanlar soruyodu eşime, annen baban nasıl vesaire. selam söylüyodu. ben dedim onlar sizi hiç sormuyor. artık onlar da pek sormuyor. bir eşimin dedesi ölmüştü, annem kayınvalidemi aramıştı telefonda. zaten farklı şehirler diye sorun etmiyodum şimdiye kadar.konuşsalar da gelme gitme zor olur birbilerine. ama doğuma ne olacak stresi almaya başladı beni de.bu yaz tam 4 yıl olacak. diğer hamileliğimde eşime demişlerdi, onlar varken biz gelmeyiz falan diye. dedim kimseye sen git falanca gelecek diyemem. herkese kapım açık, kendi aileme de onlara. benim ailem sorun etmez de onlar sorun edecek gibi sanki. valla kendileri kaybeder ne diyeyim gelmezlerse. ben anneme asla demem sen git, onlar gelecek diye. gelen gelir, gelmeyen gelmez. sonuçta 2 tarafın da ilk torunu. ama düğünüm gibi doğumum da olaylı geçecek diye çok endişeleniyorum.
hoş önümde bir arkadaşım var örnek, onların da sorun çıkmıştı ve düğünden sonra görüşmüyodu 2 aile. bebek doğduğu sırada barışılar. ama onların bebek çabuk oldu aradan1.5 yıl falan geçmişti. bizim tam 4 yıl olacak, bakalım nasıl olacak.
kaynanam çok mızmız benim de. çok sroun çıkarmıştı, kapı açma parasından tutunda kuaför olayına kadar. her düğünde yaşanan şey biz d eproblem oldu. kuaför parasını kendim ödedim, dedi ki, senin paran artık oğlumun parası zaten. niye çok kişiyi çağırmışız kuaföre falan gibi kavga oldu. halbuki çağırmadan geldiler, kuaförü bildikleri için. kimseye de bişey diyemedim akraba hepsi, kendim ödedim. kabak anneme babama patladı. bir de kapı açma parası istdi arkadaşlar 20 tl. olaylar bundan çıktı yani. kayınvalidme söylenmeye başladı, bunlar bizi yedi falan. herkesin içinde.
anladım ablacım, ne bileyim ben kesin hamile olmadığım düşündüğüm için onu düşünmedim, hamileysem çok şaşırım.ama tecrübene uyacağım her ihtimale karşı ...Canım böyle sorunların varsa isabetli olmuş test yaptırman. Ne testleri yaptılar tam adlarını yazar mısın?
Yok canım öyle demek istemedim ben önceki gebeliğimde 4 gün kala yaptım çıkmamıştı. Bunda2 gün kala çıktı sen de 2 gün kala yap.İnşallah vardır canım. Amin...
maşallah oğluna, sağlıkla doğsun inş :)selam güzeller oğlum geliyomuş geçen hafta öğrendim
canım sen çocuklu kadınsın artık. kimsenin eleştirmeye hakkı yok.
nasıl iyi geliyosa öyle davran bi süre. canım kayınvalidenler uzakta diye hatırlıyorum. sık sık geliyor galiba. kayınvalidenle konuşmayı denesen nasıl olur?belki konuşarak halledersin.eşin buna ne der? valla benim ev de eşim süpürürse süpürülüyor. hiç dokunmuyorum bişey. ne çamaşır makinası, ne bulaşık makinası.eğilip kalkmıyayım diye hepsini o yapıyor. hatta annem tekrar gelecek yakında ve artık gitmeyecek. diyor biraz daha beklesin, ben hallediyorum işleri nasıl olsa diyor. inşallah mayısta doğum iznine çıkıcam, o zaman evde tek kalmaktan korkarım, eşim işte olacak.o zamana yakın gelecek annem benim de temelli. bir akrabam da yok zaten buralarda.
herkesin derdi oluyor arkadaşlar ya her aşamada. bizim de aileler görüşmüyor, düğün sırasında biraz tatsızlık oldu. o zamandan beri, ne sabah ne selam. benim ailem ilk zamanlar soruyodu eşime, annen baban nasıl vesaire. selam söylüyodu. ben dedim onlar sizi hiç sormuyor. artık onlar da pek sormuyor. bir eşimin dedesi ölmüştü, annem kayınvalidemi aramıştı telefonda. zaten farklı şehirler diye sorun etmiyodum şimdiye kadar.konuşsalar da gelme gitme zor olur birbilerine. ama doğuma ne olacak stresi almaya başladı beni de.bu yaz tam 4 yıl olacak. diğer hamileliğimde eşime demişlerdi, onlar varken biz gelmeyiz falan diye. dedim kimseye sen git falanca gelecek diyemem. herkese kapım açık, kendi aileme de onlara. benim ailem sorun etmez de onlar sorun edecek gibi sanki. valla kendileri kaybeder ne diyeyim gelmezlerse. ben anneme asla demem sen git, onlar gelecek diye. gelen gelir, gelmeyen gelmez. sonuçta 2 tarafın da ilk torunu. ama düğünüm gibi doğumum da olaylı geçecek diye çok endişeleniyorum.
hoş önümde bir arkadaşım var örnek, onların da sorun çıkmıştı ve düğünden sonra görüşmüyodu 2 aile. bebek doğduğu sırada barışılar. ama onların bebek çabuk oldu aradan1.5 yıl falan geçmişti. bizim tam 4 yıl olacak, bakalım nasıl olacak.
kaynanam çok mızmız benim de. çok sroun çıkarmıştı, kapı açma parasından tutunda kuaför olayına kadar. her düğünde yaşanan şey biz d eproblem oldu. kuaför parasını kendim ödedim, dedi ki, senin paran artık oğlumun parası zaten. niye çok kişiyi çağırmışız kuaföre falan gibi kavga oldu. halbuki çağırmadan geldiler, kuaförü bildikleri için. kimseye de bişey diyemedim akraba hepsi, kendim ödedim. kabak anneme babama patladı. bir de kapı açma parası istdi arkadaşlar 20 tl. olaylar bundan çıktı yani. kayınvalidme söylenmeye başladı, bunlar bizi yedi falan. herkesin içinde.
son perde de gelin alıcı da koptu. benim kuzenin küçük oğlu geçti arabanın önüne. para vermediler çocuğa. sonra babası geçti, yani kuzenim. arabayı üstüne sür dediler şoföre. ve sürdüler. o sırada bi kıyamet koptu, dedim ben kesin kan girdi düğüne. hafif ayağına dokunmuş gelin arabası. o sırada benim diğer kuzenler orda erkek tarafından eşimin dayısını görüyolar, şöfore sür diyen, ona bi yumruk atmış bi kuzenim, bi de misafir arabalardan birinin camına.dayısı şikayteçi oldu, mahkemelik falan oldular.
kuzenim hatalıydı olayı büyütmekle, ama onlar da 5 kuruşu çok gördüler oğluna ve arabayı üstüne sürdüler.
ama sonuç aileme bağlandı. bu olay planlı olmuş. babam akşamdan konuşmuş, böyle böyle yapın diye.halbuki alkası yok. işte şeytan karışıyor böyle mutlu zamanlarda.
bütün sorun zaten eşimin benim memleketime yerleşmesiydi, onu kaldıramadılar. en baştan beri hep oğlan verdik dediler.
anladım ablacım, ne bileyim ben kesin hamile olmadığım düşündüğüm için onu düşünmedim, hamileysem çok şaşırım.ama tecrübene uyacağım her ihtimale karşı ...
maşallah oğluna, sağlıkla doğsun inş :)
-tromfobili paneli(faktör v leiden,faktör v 1299,protrombin 20210,mthfr 677,mthfr 1298)
aslında ilk başta yapılması daha iyi.üç düşük kürtaj daha travmatik olur.tabi Allahın işine karışılmaz.olacakla öleceğin önüne geçilmez.
Lone canım bence de geleceklerdir. İnşallah barışmaya vesile olur.
Lone ve Sezen benzer şeyleri çoğumuz yaşadık galiba bizde de olmuştu. Kuaför, sandık fialn. Daha da komğini diyeyim mi nişanı kız tarafı yapar ve kıza da erkeğe de takılan biz de kıza kalır. Bizim evde eş dostla olmuştu nişanımız. Eşimin kardeşi 150 dolar mı ne takmış bilmiyormuş lacakmış abisinden sonra. Adeti öğrenince eşim mahçup istedi benden. Canım ben gelinlik paramı kendim ödemiştim maaşımdan...
bu testlerin adını öğrendiğim iyi oldu canım..bakalım şu patoloji çıkarsa fakülteye gidicem.. hayırlısı artık tedbir bizden takdir Allah'tan..
Ah ablacım hepsini yazsam destan olur...:) Kuaför,sandık,nişanda para takı takmama(güya adetlerinde erkek tarafı takmazmış nişanda.geldim bütün nişanlarda takı takılıyor burada) herşey sorun olmuştu..Ama önemsiz gibi görünüyor o an ,sen bazı şeyleri ağzına bile almazken 3 kuruşun hesabını yapmaları ağırına gidiyor..Bize 5 yıl oldu hala içimden çıkmıyor..Bazen söylüyorum sende hiç bişeyi unutmuyorsn diyor.olmuş bi hata büyütme diyor .
Hayat işte..böyle insanları tanıma fırsatı veriyor..
Arkadaslar sizlerde mi bu testlerin aynısından yaptırdınız?Ben henuz yaptırmadım ama yaptirmak isityorum.
Birde bunlarin neticesinde ilacmi veriliyor ne oluyor bilgisi olan varmi?
son cümle özetlemiş canım..bence eşinin ailesi oğullarını sizden kıskandıkları için bu kadar sorun çıkarmışlar..birde eşinin senin ailenle çok iyi olduğunu görmüşlerse tamam zaten..güya annenlerle koparmaya çalışıyorlar sizin bağlarınızı kendileri sahiplenecekler..
bizdede aynı şey olmuştu sandığın üstüne oturma parası kapı parası v.s. adettir bizde ..tutup bunları pazarlık konusu yapmışlardı..ablam sinirlendi istemiyoruz sizin paranızı filan bunlar ağıza bile alınmaz dedi..bozuldular tabii..ertesi gün gelin alınırken yeğenim sandığın üstüne oturdu ablam o sinirle ensesinden tuttuğu gibi aldı herkes şok oldu normalde çok sakin biridir ablam..diğer taraf eşekten düşmüşe döndü..
hele bebek doğsun canım o herşeyi değiştirecek inş.. kimse dayanamayacak torununa o gelirse ben gelmem diyenler tıpış tıpış gelecek...:) şimdiden bunları düşünüpte üzme kendini..bebeğin sağlıkla doğsunda onlarda gelmeyiversinler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?