Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne bileyim ben de oğlan anası olcam ama büyük söylemeyeyim ama karışmam diye düşünüyorum. hem ailemin eviyle bizim oturduğumuz yer arasında arabayla 1 saat vardı, onlarla ise 3 saat vardı.zaten şimdi orda da değiliz. 1.5 sene sonra iş gereği taşındık. ordayken ev alma durumumuz olmuştu, sonuna kadar karşı çıktılar. eee şimdi onlara daha yakın geldik 2.5 saat olduk onlara.benim ailemden uzaklaştık çok. yine karşı çıktılar ev almamıza. ev bizim daha neyimizeymiş, kaç yıllık evliymişiz, bir sürü laf etti kayınvalidem.
herkes sevinir oğlu ev alıyor diye. geçmişiyle barışık değil kayınvalidem, o da öğretmen. ama çok çile çekmiş. doğunun köylerinde falan uzun yıllar çalışmışlar. kiraya bile ev zor buluyoduk, fareli evlerde oturuyoduk, su taşıyodum vesaire diyo ama şimdi devir öyle değil ki. paran yoksa bile ev alabiliyosun ki çoğu arkadaşımız aldı.kendisi çok çektiği için bizim bazı şeyleri kolay elde etmemiizi kabullenemiyor. ben çektim, sen de çek diyor oğluna. bir anne bunu nasıl der ya?biraz da bu süre sırasında eşimi o büyütmemiş, 5-6 yaşına kadar eşim anneanne yanında farklı şehirde büyümüş. evlat sevgisi yok değil ama az gibi geliyor bana bu nedenle.
ben de bugün okulda boş zaman çok buldum herhalde, içimi döktüm:)
aslında doğumda gelmeyeceğiz derlerse daha rahat olurum:)en azından kafamda kurmam şöyle mi olacak,iki aile karşılaşınca nasıl olacak diye. ama gelirlerse de kapım sonuna kadar açık.
bir arkadaşımda görmüştüm. hem annesi hem kaynanası yanındaydı. bebeği biri geliyor yatış şeklini değiştiriyor, o gidiyor diğeri geliyor, diyor ki kim bunu böyle yaptı, eski haline getiriyor. yani iki annenin aynı anda olması sorun, o diyecek böyle, bu diyecek böyle yap. ben de diyecem böyle yapıcam, internette böyle okudumher kafadan ses çıkacak. hayırlısı olsun bakalım.

selam kızlar nasılsınız nazlım cnm değerin ne güzel artmış maşallah korkma 1500lerde yeni görülebiliyor kese ama alttan bakınca tabi.. benim diğerinde 3000 de ancak alttan görünmüştü sen kafaya takma cnm yarın tekrar kontrolün varmış güzzel haberini yine okuldan okurum..

kızlar yazdıklarınızı okuldan okuyorum ama giriş yapıp cevap yazamıyorum pc dandik biri gelir kapatamam rezil olurum die korkuyorum :) bugün biraz batmalarım oldu çok korktum uzun zamandır batmalarım yoktu hala da ara ara sızı şeklinde oluyo lekelenmem felan yok büyüdüğüne yorumluyorum ama acile felan gitsem mi ilgilenirler mi acaba? kontrolüm perşembe akşamı ve bir trlü zaman geçmiyo bir kez daha iyi olduğunu görsem daha kendimi dinlemeyecem..bu arada mide bulantılarımda bitiyor derken dün tekrar başladı bugün ise doğru düzgün bişey yiyemedim şuanda da çok halsizim

aklımda yazacaklarım vardı ama uçmuş biraz dinleneyim tekrar bakacam

Lonelinesscim;Kayınvaliden çektiyse başkasının helede evladının çekmesini istememesi lazım.İnsan evladında en iyisinin,en güzelinin olmasını ister bence.Kayınvalidenin mizacı değişik sanırım.Herkesi olduğu gibi kabullenmek gerekiyor ne yazık ki.Huyları değişmeyeceğine göre can sıkıcıda olsa görmemezlikten gelmek gerekiyor.Umarım anlayışlı davranırlar ve seni arada bırakmazlar.Eşinede çok büyük görev düşecektir diye düşünüyorum.Sen bunlarla yorma kafanı.Herşey olacağına varır.Umarım hakkınızda en hayırlısı olur

Minikler;O bulantılar aklıma geldikce kötü oluyorum hala.Ama bebeğin büyüyor annesi.Bulantılar,batmalar olacaktır elbet.Perşembeye 3 gün kaldı.İnşallah iyi olduğunuda görürsün canım.Korkular hep var hep olacak ne yazık kiAma İnşallah herşey güzel olacak Miniklercim.Dikkat et kendine

hsg yi bana sorduğunu varsayıyorum şeker hayır çekilmedim dr şuan gerek yok dedi bekliyorum

hsg yi bana sorduğunu varsayıyorum şeker hayır çekilmedim dr şuan gerek yok dedi bekliyorum

sen bilirsin ama erteleme canım .. kürtaj sonrası yapışıklık olabiliyor bende olmuş mesela !

Lone evet canım her kafadan bir ses çıkarhele de anneler baskınsa:)) Sıraya koysunlar biraz biri biraz biri dursun. Ama ilk gün hepsi olmak ister yanında...

Minikler canım bulantı iyi bir habermiş bir de insanı canından bezdirmese. Az kalmış kontrole. Benim dr pazartesine dek yok burada. Pazartesi 23 nisan ama sanırım özeller çalışıyormuş:))

Ben de oğlana testi bitirdim raporu pazartesi verecek ama izlenimler hiperaktif olduğu yönünde....

mrb ben iki gebelik gecirdim ilkinde dusuk oldu oburu kurtajla alindi kurtajdan sonra ki ilk adet tarihim 26mart subat ayinda kurtaji olmustum simdi kanamam hala var ve cok yogun pihti seklinde doktorum ilac verdi ve oda kesmiyor simdilik kullanmaya devam ediyorum sizde ne olmus olabilir ve bugun 21 gun oldu kasiklarimda cok sanci oluyor birden batma ve kanamam durmuyyor geliyor surekli ne den oyle olmus olabilir sizinne kadar surdu adet

Sagol canim.Peki eger herhangi bir sorun cikarsa bir tedavi veya ilac mi veriyorlar?

Son düzenleme:

canım öncelikle geçmiş olsun...bende 8 martta kürtaj oldum ve ilk adetimi 7 nisanda oldum..seninki kadar deil ama ara ara yine hafif kanamam oluyor..bazende küçük bi pıhtı geliyor..bunlar normal sanırım..ama çok olması normalmi bilmiyorum..bi doktora danış istersen...herkeste farklı olabilir..

lonecim tebrikler...aileler arasında sorun olması rağmen eşinle aranızda sorun çıkmamış..biz kesin senin ailen benim aileme girerdik...okuldan bayan arkadaş var insan iki özel gününü iyi hatırlamalı bir düğün iki doğum der..inşallah ikincisi güzel olur şimdiden düşünme zamana bırak..bunu söyleyen arkadaşın ikiisinide kayınvalidesi zehir etmiş..aradan 6 sene geçmiş ilk doğumundan hala anlatırken sinirleniyor..

kızlar selam

lonecim yazdıklarını okudum cezaya katılıyorum maşallah ve tebrik ederim eşinle sizi. Bizde zaman zaman birbirimize giriyoruz :) tORUN çok tatlı diyorlar lone dayanamazlar gelirler herşey öyle güzel yolunda gider torunlarını hiç kaptırmazlar :)))
bizde de problem yapmıştı kayınvalidem, evlenmeden önce eşim annesini 2 haftada 1 falan arıyordu nişanlanınca her gün aramasını istedi vss. genelde benimkide ana kraliçe yada kraliçe arı işte yönetecek pohpohlanacak yıldız o olacak. Benim probelmim kayınpederden de kaynaklanıyor bana adam açık açık dedi itaat et mutlu olursun diye görseniz varya şimdi eşimin annesini küçültmeyeyim ama ben kocasına öyle davranan kadın görmedim :) doğal olarak kayınvalidemi dizginleecek kimse yok.
benim yemeklerimi beğenmez herkes beğenir o beğenmez o yüzden geldiğinde yemekleri ona yaptırıyorum. Ama görün bakın evimi temizlemek yemek yapmak evimi yönetmek onu çok yoracak ve vazgeçecek bu seferde tüm işi ben yapıyorum çok yoruluyorum kayınvalideyim ben hizmet görmek istiyorum diye çatala çıkacak

ve şoook bir haber kayınvalidem spora başlamış telefonda diyor senden zayıf ve senden güzelim hahaha diye ve sonra ekliyor bana bol gelen şeyler var sana vereyim dedi :))) bende mesele beden değil zevk anne pek uyuşmuyor zevklerimiz dedm acaipppppppp bozuldu kapattı telefonu.

100 tane iyilik yapıyor ama 1 ters hareket yapıyor iyiliğide alıyor götürüyor. Allah yuvalarımızın tadını tuzunu kaçırmasın aminn

siz onu bunu bırakında ben mahvoldum 27 nisanda aydına gidiyoruz hemde 15 gün eşim 7 gün kalacak sonrası nasıl geçer? şişirir beniii sabredebilirsem çok güzel olacak

benim nerdeyse 2.5 ayda dustu bencede cok erken test icin ama bi dr gorun derim
canim sende sagol .. buarada annem vizeyi aldi ne kadar heyecan yaptim anlatamam gece hic uyuyamadim. artik is bileti alip gelmesine kaldi Allaha cok sukur koymadi beni yalniz buralarda..

llonecim kayinvaliden gercekten degisik mizacliymis. oglu icin boyle seyler dusunuyosa herkes evladinin en iyi yerleder olmasini, en iyi sekilde yasamasini ister. bizimde oglumuz olacak dedigin gibi. Allah hayirli evlat vede hayirli anne,baba versin...olaylar gercekten cok uzucu olmus. uckurus icin gercekten insanin en mutlu gununu mahvediyorlar. mesela bizde hic bisi olmadi yani kapidan almada, sandikta, dugunde, kimse bi sorun yasamadi. Ama cok kucuk ufak tefek arada konusulmayan seyler canimida sikmadi degil tabii.. en kucuk olay seydi. nisanimda uzak bi yere kuafor icin randevu almislar. kayinvalidemde dediki siz oraya nisanim var diye gitmeyeceksiniz. nisan derseniz cok para alirlar. normal sac yaptirmak icin gidin. o yuzden yanima nisanligimida almadim. oraya gidis , eve gelis sonrada ustunu giyin falan nisana gec kalmistim herkes bizi bekliyor. o yasadigim stresi asla unutamam. alti ustu 50-100 lira fazla vericektik. dusundukcede sinir olurum. ama bende agzimi hic acmadim. acsam ne olcak kirginliktan baska. cok sukur..

kayinvaliden gercekten sey dedirtiyo... olurmusun, oldururmusun.... kadin resmen takmis sana.. kesinlikle bencede dedgigin gibi diyecek bu gelin hic bi is yapmiyor butun isi ben yapiyorum yoruluyorum herseyi bende bekliyo falan dicek.. cevabinada bayildim cok iyi demissin senle afedersin sanki sidik yarisi yapiyor ..gelinimi nasil alt ederim dusuncesinde ayy valla sinirim cikti. cok sukur kocanla aranda problem olmasin canimda. bu temizlik isinide takma kafana. esine yorgunum yapamiyorum falan dersin istedigin zaman yap kendini cok iyi hissettiginde yap o zaman mutlu olursun canim. bende en son misafir aldim persembe gunu o gunden beri dogruduzgun yemek bile yapmiyorum.
gecistiriyoruz yada disarda yiyoruz . catlamalarim basladi. hic kasinma falanda yok ama karnim okadar gerginki anlatamam. yururken bile zorlaniyorum.

Sagol canim.Peki eger herhangi bir sorun cikarsa bir tedavi veya ilac mi veriyorlar?

Canım pıhtılaşma için her gün iğne oluyorsun tüm gebelikte kan sulandırıcı. Bağışıklığın da çeşitli tedavisi var. Mesela alyuvar ve akyuvarı ayrıştırılmış kan verilmişti arkadaşa. Genetik sorun olursa kötü. Genetik sorun varsa bebek y düşer ya da hangi sorun varsa engelli olur. Bu sorun en zoru. Çünkü sağlıklıyı bulana kadar doğal denersin. Bulana dek ya düşük yaparsın, gebelik ilerlerse amniyosentez yapılır kararı aile verir sonlandırmak ya da sonlandırmamak. 2. bir yol daha var. O da pgt denilen yöntemle tüp bebek yapmak. Onda sperm ve yumurta döllendikten sonra 3. gün oluşan embriyodan bir hücre alınıyor. o 2 günde inceleniyor. Embriyolardan sağlıklı olan yerleştiriliyor. Bu işlemler maliyetli. Bazen hiç sağlıklı çıkmayabiliyor.Ya da sağlıklı olsa datransfer günü gelişmleri durabiliyor.

Benim eşimde genetik sorum çıkmıştı 2 düşüğüm var benim. O yüzden ocakta pgt denedik. 2 sağlıklı embriyom çıktı ama transfer günü gelişimleri durdu ve transfer olamadı. Sağlıklı bir oğlum var. Şimdi 6 hafta oldu.Şükür bulantım var. Sanırım düşmeyecek inşallah...Amin... İnşlah sağlıklıdır...

Hello canım havada güzelleşiyor oğlanla bahçede filan otur ya da eşinle dön... Anne sen doğum yaptığında nasıldın acaba filan de olmazsa?

nURAY ANNEN GELİYORMUŞ GÖZÜN AYDIN. Benimkiler yanımda... Bu arada anneme dememiştik hamileliği. LEKEM olunca eşim demiş....

günaydın herkese, nasılsınız ? günlük kesin yine geziyo kaç gündür uğramamış :)

Kıtty, sen kayganayaı anlattıkça benimkini anlatıyosun herhalde dedim. bu kadar olur. bi pısırıkta bende, k.peder olarak.hep kaynana konuşmuş o susmuş.dinlememiş bildiğini okumuş ama önünede geçmemiş, bizimkilerde birlik yok.mesele k.pederin dükkanı var çalışıyor hala, dükkanı kapatınca annemin yanında yaşayacam köye gitcem diyor.sen ister ister gelme diyor karısına, karısıda kardeşinin kocasından kalma bi arsası var izmide oraya yazlık yaptırıp oturcam diyor düşün.ve aynen onun herşeyi en iyidir benimki en kötü, herkes beğenir o beğenmez.fazla girmiyorum detaylara kaç gündür canım burnmda o yüzden, anlatsam cinlenirim.bizde birde ektradan teyze problemi var.teyzesi her boka burnunu sokar, düğünde hep onlar yarattı huzursuzluğu.sağolsun kaynancığım beni ve oğlunu atar bacısıyla yeğenlerini tutar.benle o yüzden tam 4 kere çingene kavgası etti, hep ben kötüydüm oğlunuda doldurmuştum.anlat anlat bitmez ki .. hakkımı helal ediyorum diyemiyorum , etmesem eşimin ailesi diye gönlüm elvermiyor.havale ettim allaha.ben her taraftan mağdurum, k.valide k.peder k.birader görümce. hepsi zehrini akıttı yılan gibi.cabası eşimle kötü etmek için çok şeyde yaptılar.saolsun eşim 2 sene sonra anlayabildi.huzurluyum şimdi çünkü eşim herşeyin farkında ....

haa bu arad spor davası gerçekten komik.benim kaynanda derki bana sen çok kilolusun bile ben 3 çocuk doğurdum 48 kiloydum.ilaç içtim kilo almak için 72 oldum, sen doğum sonra şişersin diyor.cevap vermiyorum.eşim kızıyor sen başkasın o başka diye ..yalnız hesap etmediği bişey var kendi ilkini 19 sonuncusunu 27 yaşında doğurmuş.bende 27 yaşındayım aa hiçbişey yok ortada.18 yaşında doğuranları görüyoruz hep fitler.senin cevabın kapak olmuş ona.

nuray, gözün aydın canım inş lohusalığında iyi geçer.

nilde canım dönemedim sana, kaç gündür ölü gibiyim feci hastayım başımı acayip ağrıyo kemiklerim sızlıyo afedersin popom bile ağrıyodu dün iş yerinde sıkıntılıydım.arayacam seni yani..

lone, minikler, miicikumut, hilal, denizlalesi, datlum, chnb, nazlım, ceza, nasılsınız kızlar ?

Son düzenleme:
Evdeyim ben canım. Yatıyorum...

Candaş sen niye öyle oldun mevsimsel mi?

Evdeyim ben canım. Yatıyorum...

Candaş sen niye öyle oldun mevsimsel mi?

dinlenmek iyi gelir inş ablacım, annenler ne dedi hamileiğini öğrenince ? bilmiyorum ki mevsimsel olabilir.bi kere daha baş ağrısında buna benzer bişey olmuştu ama çok daha beteiydi boğazımda beta varmış ondanmış.boğazımda ağrıyo .. mikrop kaptım herhalde, bide hava değişimi filanama kendimi babaannemden beter hissettim yani :) dün bişey sormuştum da göünden kaçmış olabilir , bu pıhtılaşma testi ne kadar sürede sonuçlanıyr ? hamileykende yaptırılabilir mi ? bende dr dan randevu aldım 26 nisana, aklımda olan kişiden değil aslında ama sanırım aklımda olandan daha iyi.70 li yaşlarda yalnız.araştırdığım kadarıyla en zor ameliyatlarda bile başarılıymış.ve yeni öğrendim ki kuzenim vardı gebeliği riskli 2 kez onda doğum yapmış, o da öyle tavsiyelere gitmiş, gerçi onun hamile kalmasında değil doğumunda sıkıntı vardı.bi bismillah daha , inş iyi gelir.birde pek uzatmıyormuş işi, ameliyatsa tedavilerle vakit kaybetmeden önce hemen şu zman yapalım diyomuş ya bakalım ne olcak.ama bu hoca tüp bebek yapmıyor olabilir ama bi gidip göreyim.aklıma takılan bişey var ki yaşlı adam nasıl görüyor acaba ? :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…