- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #17.061
ne bileyim ben de oğlan anası olcam ama büyük söylemeyeyim ama karışmam diye düşünüyorum. hem ailemin eviyle bizim oturduğumuz yer arasında arabayla 1 saat vardı, onlarla ise 3 saat vardı.zaten şimdi orda da değiliz. 1.5 sene sonra iş gereği taşındık. ordayken ev alma durumumuz olmuştu, sonuna kadar karşı çıktılar. eee şimdi onlara daha yakın geldik 2.5 saat olduk onlara.benim ailemden uzaklaştık çok. yine karşı çıktılar ev almamıza. ev bizim daha neyimizeymiş, kaç yıllık evliymişiz, bir sürü laf etti kayınvalidem.Loneliness;senin yazdıklarını okuyunca kendimden şeyler buldum.Benim eşimde benim memleketime geldi benim için.Ama eşimin ailesi tarafından öyle birşey duymadım hiç.Hissettirmediler bana.Mutlaka özlüyorlardır ama ''işiniz,gücünüz orada huzurunuz olsun yeter''der kayınvalidem.O mutlu günlerin arasına mutlaka üzücü şeyler giriyor ama Chnb ablanın dediği gibi eşlerimiz iyi olsun yeter.
Günaydın herkese,
denizlalesi, kırşık olmaz mı :)) bol bol .. ama keşke tek dert o olsa değil mi ? nasılsın ?
chnb, bence bu hamileliğin tgerçekten güzel olacak sağlıcakla doğacak.her gece yasin okuyosun sanırım ben inanıyorum onun uğruna, inş herşey güzel olacak.bende 10 gündür meryem suresi okuyorum her okuduğumda aklıma sen geliyosun, chnb nin bebeğinde yasinin gücü büyük eminim herşeyde güzel olacak diye geçiriyorum.
taf, maşallah oğluna kocaman olmuş.
minikler, canım demekki tüm anneler yapıyo bu ayrımı.ne diuyelim kızlarca kaderimiz olsa gerek.ve uyardığımda da inatla diyor ki sen çaresiz değilsin ki olacak ama ömür boyu dert çekecek diye.töbe yarabbim.bende annem kadar düşünebiliyrum kardeşimi ama onuda anlamıyor ki. neyse o da haklı ne deyim. derdini paylaşmak için kimsede hüzün beklemeyeceksin demekki annende eşinde olsa bence böyle ... herkese göre senin derdin basit, benimki büyük !
ceza, canım dr takibine devam ediyomusun ?
kıtty, canım eşinle konuşman iyi olmuş.düzelir düzelmez onu kendi bilir ama duyguları belirtmek gerek kanısındayım ben.
nazlım, inş keseyide görcez herşeyide.eşinde napsın yazık korkuyodur ... ama tabi kırmadan konuşabilirsin. nasılsın onun dışında ?
canım hsg çekindin mi ?
minicik umut, günaydın canım nasılsın ?
sezen, naber ?
nuray, yazdıkların için teşekkürler bizde bilgilendik.annenin vize olayı ne oldu ?
nilde, inş bu ay gebe kalırsın ve sebebi sadece 14 ve 18. gün arasındaki ayrımdır :)
datlum, nasılsın canım ? bulantılar ve sıkıntılar hafiflemiştir inş ...
atladıklarım varsa özür diliyorum nasılsınız arkadaşalr ?
hsg yi bana sorduğunu varsayıyorum şeker hayır çekilmedim dr şuan gerek yok dedi bekliyorum
Kürtaj olalı 6 ay oldu.4 aydır deniyoruz daha hamile kalmış değilim.Geçen hafta doktora gittim.2 ay daha beklememi söyledi. Kürtaj sonrası 6 ay süre veriyoruz dedi doktor.Olmazsa tahliller,vs.... Kimisi de hemen hamile kalabiliyor.
Canım ben bunlara ek olarak pıhtılaşmayla ilgili protein s ve protein s yaptırdım. Ayrıca bağışıklık sistemi ile ilgili lupus antikoagülan, ANA(anti nükleer antikor), Antidna yaptırdım.
Bir de eşimle ben preferik kanda kromozom analizi testi yaptırdık...
mrb ben iki gebelik gecirdim ilkinde dusuk oldu oburu kurtajla alindi kurtajdan sonra ki ilk adet tarihim 26mart subat ayinda kurtaji olmustum simdi kanamam hala var ve cok yogun pihti seklinde doktorum ilac verdi ve oda kesmiyor simdilik kullanmaya devam ediyorum sizde ne olmus olabilir ve bugun 21 gun oldu kasiklarimda cok sanci oluyor birden batma ve kanamam durmuyyor geliyor surekli ne den oyle olmus olabilir sizinne kadar surdu adet
benim nerdeyse 2.5 ayda dustu bencede cok erken test icin ama bi dr gorun derimkızlar bende martın 20sinde boş gebelik yüzünden kürtaj oldum,kanamam 3-4 gün sürdü sonra ilişkiye girdik korunmadan.ve dün idrar testi yaptım çizginin biri koyu biri açık renk çıktı,kürtajın üstünden dün 25 gün geçmişti.hani diyorlar ya kürtajdan kısa süre sonra hamilelik hormanları vücuttan atılıyor diye,kaç günde değerler sıfıra iniyor.benim o yüzden pozitif görünmüş olabilir mi,yoksa hamile miyim.değerler 25 günden sıfıra çoktan inmesi gerekmez miydi.
canim sende sagol .. buarada annem vizeyi aldiGünaydın herkese,
denizlalesi, kırşık olmaz mı :)) bol bol .. ama keşke tek dert o olsa değil mi ? nasılsın ?
chnb, bence bu hamileliğin tgerçekten güzel olacak sağlıcakla doğacak.her gece yasin okuyosun sanırım ben inanıyorum onun uğruna, inş herşey güzel olacak.bende 10 gündür meryem suresi okuyorum her okuduğumda aklıma sen geliyosun, chnb nin bebeğinde yasinin gücü büyük eminim herşeyde güzel olacak diye geçiriyorum.
taf, maşallah oğluna kocaman olmuş.
minikler, canım demekki tüm anneler yapıyo bu ayrımı.ne diuyelim kızlarca kaderimiz olsa gerek.ve uyardığımda da inatla diyor ki sen çaresiz değilsin ki olacak ama ömür boyu dert çekecek diye.töbe yarabbim.bende annem kadar düşünebiliyrum kardeşimi ama onuda anlamıyor ki. neyse o da haklı ne deyim. derdini paylaşmak için kimsede hüzün beklemeyeceksin demekki annende eşinde olsa bence böyle ... herkese göre senin derdin basit, benimki büyük !
ceza, canım dr takibine devam ediyomusun ?
kıtty, canım eşinle konuşman iyi olmuş.düzelir düzelmez onu kendi bilir ama duyguları belirtmek gerek kanısındayım ben.
nazlım, inş keseyide görcez herşeyide.eşinde napsın yazık korkuyodur ... ama tabi kırmadan konuşabilirsin. nasılsın onun dışında ?
canım hsg çekindin mi ?
minicik umut, günaydın canım nasılsın ?
sezen, naber ?
nuray, yazdıkların için teşekkürler bizde bilgilendik.annenin vize olayı ne oldu ?
nilde, inş bu ay gebe kalırsın ve sebebi sadece 14 ve 18. gün arasındaki ayrımdır :)
datlum, nasılsın canım ? bulantılar ve sıkıntılar hafiflemiştir inş ...
atladıklarım varsa özür diliyorum nasılsınız arkadaşalr ?
canım sen çocuklu kadınsın artık. kimsenin eleştirmeye hakkı yok.
nasıl iyi geliyosa öyle davran bi süre. canım kayınvalidenler uzakta diye hatırlıyorum. sık sık geliyor galiba. kayınvalidenle konuşmayı denesen nasıl olur?belki konuşarak halledersin.eşin buna ne der? valla benim ev de eşim süpürürse süpürülüyor. hiç dokunmuyorum bişey. ne çamaşır makinası, ne bulaşık makinası.eğilip kalkmıyayım diye hepsini o yapıyor. hatta annem tekrar gelecek yakında ve artık gitmeyecek. diyor biraz daha beklesin, ben hallediyorum işleri nasıl olsa diyor. inşallah mayısta doğum iznine çıkıcam, o zaman evde tek kalmaktan korkarım, eşim işte olacak.o zamana yakın gelecek annem benim de temelli. bir akrabam da yok zaten buralarda.
herkesin derdi oluyor arkadaşlar ya her aşamada. bizim de aileler görüşmüyor, düğün sırasında biraz tatsızlık oldu. o zamandan beri, ne sabah ne selam. benim ailem ilk zamanlar soruyodu eşime, annen baban nasıl vesaire. selam söylüyodu. ben dedim onlar sizi hiç sormuyor. artık onlar da pek sormuyor. bir eşimin dedesi ölmüştü, annem kayınvalidemi aramıştı telefonda. zaten farklı şehirler diye sorun etmiyodum şimdiye kadar.konuşsalar da gelme gitme zor olur birbilerine. ama doğuma ne olacak stresi almaya başladı beni de.bu yaz tam 4 yıl olacak. diğer hamileliğimde eşime demişlerdi, onlar varken biz gelmeyiz falan diye. dedim kimseye sen git falanca gelecek diyemem. herkese kapım açık, kendi aileme de onlara. benim ailem sorun etmez de onlar sorun edecek gibi sanki. valla kendileri kaybeder ne diyeyim gelmezlerse. ben anneme asla demem sen git, onlar gelecek diye. gelen gelir, gelmeyen gelmez. sonuçta 2 tarafın da ilk torunu. ama düğünüm gibi doğumum da olaylı geçecek diye çok endişeleniyorum.
hoş önümde bir arkadaşım var örnek, onların da sorun çıkmıştı ve düğünden sonra görüşmüyodu 2 aile. bebek doğduğu sırada barışılar. ama onların bebek çabuk oldu aradan1.5 yıl falan geçmişti. bizim tam 4 yıl olacak, bakalım nasıl olacak.
kaynanam çok mızmız benim de. çok sroun çıkarmıştı, kapı açma parasından tutunda kuaför olayına kadar. her düğünde yaşanan şey biz d eproblem oldu. kuaför parasını kendim ödedim, dedi ki, senin paran artık oğlumun parası zaten. niye çok kişiyi çağırmışız kuaföre falan gibi kavga oldu. halbuki çağırmadan geldiler, kuaförü bildikleri için. kimseye de bişey diyemedim akraba hepsi, kendim ödedim. kabak anneme babama patladı. bir de kapı açma parası istdi arkadaşlar 20 tl. olaylar bundan çıktı yani. kayınvalidme söylenmeye başladı, bunlar bizi yedi falan. herkesin içinde.
kayinvaliden gercekten sey dedirtiyo... olurmusun, oldururmusun.... kadin resmen takmis sana.. kesinlikle bencede dedgigin gibi diyecek bu gelin hic bi is yapmiyor butun isi ben yapiyorum yoruluyorum herseyi bende bekliyo falan dicek.. cevabinada bayildim cok iyi demissin senle afedersin sanki sidik yarisi yapiyor ..gelinimi nasil alt ederim dusuncesinde ayy valla sinirim cikti. cok sukur kocanla aranda problem olmasin canimda. bu temizlik isinide takma kafana. esine yorgunum yapamiyorum falan dersin istedigin zaman yap kendini cok iyi hissettiginde yap o zaman mutlu olursun canim. bende en son misafir aldim persembe gunu o gunden beri dogruduzgun yemek bile yapmiyorum.kızlar selam
lonecim yazdıklarını okudum cezaya katılıyorum maşallah ve tebrik ederim eşinle sizi. Bizde zaman zaman birbirimize giriyoruz :) tORUN çok tatlı diyorlar lone dayanamazlar gelirler herşey öyle güzel yolunda gider torunlarını hiç kaptırmazlar :)))
bizde de problem yapmıştı kayınvalidem, evlenmeden önce eşim annesini 2 haftada 1 falan arıyordu nişanlanınca her gün aramasını istedi vss. genelde benimkide ana kraliçe yada kraliçe arı işte yönetecek pohpohlanacak yıldız o olacak. Benim probelmim kayınpederden de kaynaklanıyor bana adam açık açık dedi itaat et mutlu olursun diye görseniz varya şimdi eşimin annesini küçültmeyeyim ama ben kocasına öyle davranan kadın görmedim :) doğal olarak kayınvalidemi dizginleecek kimse yok.
benim yemeklerimi beğenmez herkes beğenir o beğenmez o yüzden geldiğinde yemekleri ona yaptırıyorum. Ama görün bakın evimi temizlemek yemek yapmak evimi yönetmek onu çok yoracak ve vazgeçecek bu seferde tüm işi ben yapıyorum çok yoruluyorum kayınvalideyim ben hizmet görmek istiyorum diye çatala çıkacak
ve şoook bir haber kayınvalidem spora başlamış telefonda diyor senden zayıf ve senden güzelim hahaha diye ve sonra ekliyor bana bol gelen şeyler var sana vereyim dedi :))) bende mesele beden değil zevk anne pek uyuşmuyor zevklerimiz dedm acaipppppppp bozuldu kapattı telefonu.
100 tane iyilik yapıyor ama 1 ters hareket yapıyor iyiliğide alıyor götürüyor. Allah yuvalarımızın tadını tuzunu kaçırmasın aminn
siz onu bunu bırakında ben mahvoldum 27 nisanda aydına gidiyoruz hemde 15 gün eşim 7 gün kalacak sonrası nasıl geçer? şişirir beniii sabredebilirsem çok güzel olacak
Sagol canim.Peki eger herhangi bir sorun cikarsa bir tedavi veya ilac mi veriyorlar?
Evdeyim ben canım. Yatıyorum...
Candaş sen niye öyle oldun mevsimsel mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?