Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
allah kolaylık versin.canım ya çok sağol, gerçekten çok iyisin.evet iyi örneklere bakıyorum inş bu kez iyi olcak :) ya yemek yiyemiyorum pıht. dan ötürü protein dietim var çocuk nerden beslenecek bilmiyrum.hayvansal gıdaların hepsi yasak baklagil yasak ekmek sınrlı süt yoğurt sınırlı, meyve sebze serbet.sebzzelerdende gerçi mısır bezelye yasak.bilmiyorum nolcak böyle.
sen napıyosun yakışıklı oğlun napıyo ?
canım gözünü kokutmak istemem ama bende 1,5 yıl hamile kalamdım hsg çekindim tüplerim kapanmış ve kürtaj sonrası dr hatası bu.tüp bebek yaptırdık.inş tesadüf olsun ama bi çektir derim.

ver canım sadakasını.küçük ama korur.çok sağol ya inş görürüm o günleride yakışır :) hepimize .. farketmedim galiba tatlım 300 tane okuycam bende sana

sağol canım.. aminn inş olacak canım
ewt senin diyet durumun vardı birde, ama dr takviye falan verdimi?bu günlük ihtiyaçlarının açıklarını telafi edeceksindir bi şekilde:44:
doktorunla konuşursun yeniden bu durumu..
oğlumda iyi teyzesi, anneannesiyle tatilde..bu hafta gitti..arayıp sürekli bişeyler istiyor..
'şu oyuncağım kalmış getirirmisin'..
'şu boyam, şu defterim kalmış getirirmisin'
'sarı yarış arabam kalmış '' '' '' ws ws gelmemizi istediği için yapıyor tabi bunlarıı:)haftasonu yanına gideriz inş.. iyiyiz çok şükürr..

sende kendine iyi bak annesiii..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahmet Arda'nın anneside daha gelmemişş..
chnb ablaaa,nerdesinn

Geldim geldim:))

sEZEN GEÇMİŞ OLSUN CANIM BENİM YA görünmez kaza işte senle olsa da olacağı varsa oluyor vicdan azabı çekme sakın. 500 tefriciye alabilirim canım ben de...

Ase canım seni geçmeyelim canım yasin de okuruz olsun Sezenden sonra sana okuyalım...

Minikler canım yıldönümünüz kutlu olsun nice senelere sağlıklı bebelerle...

Candaş iğneni ol içini rahat tut bak ben oğlumda bilmedim 38 de doğdu ...

Hellom Ahmet Arda ismine de epey alıştık bu arada topikçek...

Tüm arkadaşlar iyi değil mi?

Ben de 10 da randevuya gittim. Ayrıntılı ultrason için... Arda Bey tatilde top oynarken elini incitmiş. Dedim nazar değmiştir. tüp bebek yaptırırken de Cem Beyin ayağı incinmişti. Bende mi bir uğursuzluk var acaba dedim yok canım dedi:))

Muayene başladı Nil Hanım da geldi. Her organını ayrıntılı incelediler parmak sayılarına kadar. Sonra normal doğum vakası geldi acil Arda Bey de Nil Hanım da gitti. 2 saat bekledik doğumdan sonra sezaryene girmişler...Sonra incelediler...Kilosu yine üst sınırda...: 559 gram
Çok hareketliydi parmaklarını zor saydılar... Rahim ağzı uzunluğum vajinal 2.5 cm. Çok iyi dedi. Muayenede testi tekrarlattığımı oranın 63 te 1 çıktığını söyledim. 2 limin 20200 de 1 çıktığı için bu oranı beklemiyordum Pgt yaptıran arkadaşımın bile 2 li de risk 10 000 de 1 çıkmışken
dedim.

Bebeğin görünüşte sorunu yok ama tıbbi olarak 10 da 1 değerden dolayı amniyo sentezi tıbbi olarak önermek durumundayım. Ama çok zor şeyler yaşadınız dedi.Bir de kafasında solda 3.8 mm kist görüldü yazılmış. Bunu eve gelince farkettim Arda Beyin hemşiresini aradım o da birçok bebekte olabiliyor bu haftalarda takip ediyoruz dedi. Ama downlu bebeklerde kalıcıymış( Ama Arda Bey önemli olsaydı kendi derdi di mi?

chnb ablacım çok sağolun , iyi ki varsınız,çok incesiniz.. sezen
için okuyalım, sonrasında bakalım o zaman..

bu arada oğluşunn serpilmiş maşaallah.. durgun,hareketsiz olan erkek çocuk yok sanırımmm
bahsettiğin durum için, hemşirenin dediğine bakılırsa genel olarak lkarşılaşılan geçici bir durum sanırım..
sen içini rahat tut.. bence ciddi bir durum olsa , dr'un hususi belirtirdi; senin gibi her konuya hakim olan bi bayanı, böyle bir mevzudan habersiz bırakmazdı
kendine iyi bak canım..

Son düzenleyen: Moderatör:

Sağ ol tatlım... Okuyalım tabi yasinin yeri ayrı tefriciyeninki ayrı...

Ben huzursuz değilim canım inşallah sağlıklı olacak kıpırdak oğlum...

abla aralık annelerindede 2 arkadaşın bebeğinin kafasında kist görülmüş..onların doktorları önemli değil geçici bunla bu haftalarda olabilir demişler..belki okumuşsundur..maşallah ahmet ardaya:)tombik olcak galiba

hellom isim sormuşsun biz deniz koymayı düşünüyoruz nasipse..

miniklercim evlilik yildonumunuz kutlu olsun nice senelere insallah

benimde 2 gun once dogumgunumdu. dogum gunumu oglusumla kutlamak bir ilk olarak cok guzeldi . esim dogumum dolayisiyla bana okadar cok hediye aldiki dogumgunumde almadi adam hakli yani :))))) seneye insallah

candasim hamilelik takvimi yapmissin cok guzel .. insalah 39 lu 40 li haftalarini goruruz canim

kuzu doğum günün kutlu olsun ben görmemişim facde yoksa kutlardım. Paşam nasıl iyi midir acaba

chnb o kdar dikkatli bir dr un bunu göz ardı edeceğini sanmam. Maşallah supanallah ona dop badılcanım (top patlıcan) demek istedim.

cezacım isim çok güzel ismiyle yaşasın inşallah.

görşmek üzee.

Canım ben okumadım ayrıntılıda mı görünmüş sorayım olmazsa kimdi onlar? Ayrıntılının da bu şeyleri var işte(

Canım yata yata karpuz da büyürmüş... Karpuz gibi ana oğul büyüyoruz işte... Şeker hastalığında oluyor ya büyüklük onu da sordum baştan beri iri gidiyor dediler...

Aaaa doğum günün kutlu olsun sağlıklı uzun sevdiklerinle hep birlikte olasın...

İnşallah canım ya sıkıntısız atlatsak şu süreçleri... Top patlıcan gerçekten ultrasonda da pek çirkin görünüyor...

Çınar nasıl diş olayı başladı mı emmesi nasıl emekliyor mu?

chnb senin ilk oğluşunda da var mıydı detaylı yada 3 boyutlu fotoğraf bilmiyorum. Gerçekten detaylı fotoda pek çirkin oluyorlar ama doğdukları zaman sima benziyor ama ecişlik bücüşlük olmuyor. Güzelleşiyorlar. Oyyşşş mis gibi kokacak şimdi ooo. Meşe palamudu giib hiç bırakmayız kucağımızdan ben çınarı hiç bırakmamıştım kucağımdan :)
diş olayı kaşıyor herşeyle kaşıyor herşeyi yemeye çalışıyor. Emekleme yok kafasına göre bişiler yapıyor bak deneyimli annelere bişi soracaktım unuttum şimdi hatırladım çıno çok ürkek ya motorsiklet sesinden ödü patlıyor naptıysam olmadı hala bir güvensizlik problemi var gibi sanki ani bişi olsun ses yada hareket iki elini yumruk yapıp göğsünde birleştiriyor. Bu haraketler tanıdık geliyor mu sizlere

canım detaylıya gitmemişlerdi sanırım normal muayene zamanında görülmüş..seastre bide istanbul34..

b12 var tel taviye şimdiliki, ilerde vercez demişti tedaviye başlamadan.gidince konuşurum inş.
eşekkk :)) annesini babasını getirmek için numaradan unuttuklarını mı sayıyor :)
yerim onu :))
allah kimseyi anasız babasız bırakmasın , 3-5 gün uzak kalmak bile zor.
baksana yavruya :)
Geldim geldim:))

Candaş iğneni ol içini rahat tut bak ben oğlumda bilmedim 38 de doğdu ...
saol ablacım.oğlunda maşallah küçük aslan parçasıymış, hareketli ve tombik :)) inş hep öyle devam etsin.amniyosentezi ne zman yapcaklar şimdi ? inş korktuğun sonuçları görmeden dönersin.ki ben öyle düşünyorum.
çok teşekkür ederim, inş görürüz :) seninde geçmiş doğum ggünün kutlu olsun canım esatla ve eşinle uzun ömürlü sağlıklı mutlu senelre.esat salıncakta mutlu mu şimdi ?

selam canım, çınarı sesler mi korkutuyomuş :)) yerim yaa ... benimde kuzenim çocukken oyuncak ama büyük ayıları gördümü basardı çığlığı, susturamazdık.aklıma o geldi.

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.. geçen sene buruktuk yavrumun kalp atışını bekliyorduk o atsın öyle kutlayacam demiştim maalesef 4 ağustosta ayrıldık bu sene hiç aklıma gelmedi burulmadım oğlum unutturdu o günleri rabbim herkese üzücü günlerini unutturacak mutluluklar yaşatsın tesellilerini tez yollasın amin..

hello cnm resimlerde benim yeğen de tombik yanaklı çıkıyordu ilk gördüğümde 4 aylık olmuştu ama minnak bi r kız çocuğuydu o resimlerin nasıl yanılttığını biliyorum ama öyle minnak kalmıyorlar endişelenme annesi zamanla sen bile yetişemeyeceksin büyüme hızına ne zaman büyüdü yapacaksın isimleri sormuşsun biz de ali kerem düşünüyoruz ama çevreden beğenmeyenler oluyor ilk başta ben diretiyordum şimdi eşim biz beğendik boşver insanları diyor sizce ikisi bir arada nasıl duruyor?

chnb ablacım maşallah ahmet ardaya biz de bu defa hareketli görecez sanırım ben artık dışardan da hissedildiğini düşünüyorum ama baba gelince kıpırdamıyor sıpa :) bizim dr. ayrıntılı bakmadı mı acaba çok uzun incalamiyor daha doğrusu çok hızlı yapıyor midesine beynine kemik uzunluklarına bakıyor renkli resimlerini de verdi ama yarım saatlik bi inceleme hiç olmadı bi de ayrıntısını ya bize söylemiyor ya da b,z görüntüye odaklanıp kaçırıyoruz :) çünkü adam makineli tüfek gibi sayıyo hiç susmuyor :) oğluşun seni biraz korkuttu ama geride kaldı abla artık herşey güzel gidecek inan buna

nuraycım senin de doğum günün kutlu olsun oğluşunla eşinle nice güzel yıllara inşallah..

ase cnm oğluşun yakın yerde mi görüşüyormusunuz yavrum özlemiştir annesini

sezen cnm kızın nasıl oldu sen nasılsın

ceza cnm hissetmeye başladınmı bişiler ?

candaş cnm sen nasılsın

datlum nazlım hilal tatilin tadındalar özledik valla

lone oğluşundan fırsat bulamıyor acaba yaramazlık mı yapıyor salih bey

günlük cnm okuduğunu düşünüyorum size kocaman bi mucksss

renkliatlas içimde kalmasın yazmak istedim rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin ama rahme onun düştüğünü bilmek bambaşka bir duyguymuş değil mi insan sevincini de heyecanını da korkusunu da dizginleyemiyor belki zor günler geçiriyordun bize sitem etmiştin ve yeni topiğe hamileler yazmasın demiştin sırf merak ettim baktım çok güzel heyecanlarını sevincini yazmışsın sadece burdakilere haksızlık yaptığını anlamış olmanı diliyorum :)

Nurayım tebrik ederim canım..Allahım hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin...Bebeğin ve kocişinle nice mutlu doğum günleri kutlarsın inşallah:)

Canım bu yaşlarda çok oluyor..Benim kızımda yüksek seslerden korkardı..Süpürgenin sesinden,saç kurutma mak. ,mikser sesinden yüksek sesli ne varsa..Doktor her korktuğunda elinden tutun destek olun atlatır demişti...Anlamaya başlayıncada korkulacak bişey olmadığını ona dokundrarak anlatın dedi..
Biraz büyünce şimdi anlata anlata vazgeçti..tabi korktuğunda parmağını emiyordu..Bir tek onu bıraktıramadık..Ben abla oldum dimi anne,bi daha emmicem diyor..sonra yine yapıyor:)) Nasıl vaz geçiricem bilmiyorum..

Minikler kzımı her gün pansumana götürüyoruz canım çok şükür daha iyi..sen nasılsın?
Bu arada kızlar tefriciyenin son halini yazayım
Ase 500
minikler 300
candaş 300
Chnb 500
Allah razı olsun ..Allah hepimizin niyetini kabul etsin inşallah..

Son düzenleme:
miniklercim oğluşunla iyisiniz çok şükür.. oğlunun ismini çok beğendim.. iki isim birbirine çok uyumlu.. Allahım adıyla yaşatsın kuzucuklarııı
canım 1 saatlik mesafedeyiz yavruylaa.. haftasonları bi aradayız..
burda olsa hava hem çok sıcak, hem akşamları kısıtlı görüşüyoruz, sonrada uyuyor..ayrıca evde tadilat var, inşaat durumunda..akşam eve gelince tozun içinde oyun oynamaya çalışıyor yavrum
şuan ki durumda eğleniyor en azından hemde sıcaktan kavrulmuyor :)özlemde oluyor ama ne yapalım, geçici bu durum..
1 aya bayağı rahatlarız, o da biz de..
nice güzel yıllarınız olsun canım ailece..kendine , oğluşuna iyi bak:79:

Minikler, canım saol bende iyyim.şükürler olsun bu sene oğlunlasın rabbim onun acısını yokluğunu göstermesin.ben sizin isminizi çok beğendim gerçekten.Ali yi çok severm demiştim.diyenler çok bilir.gerçekten çok güzel adıyla yaşasın inş Ali gibi büyük olsun özel olsun.demiştim hatırlarsın eğer eşimin kuzeninin adı olmasaydı bende koyardım.ben koysaydım Ali Merdan koyardım sanırım.çok insanda vardır belki evet ama bende çok fazla bi Hz. Ali sevgisi var.Merdan ondan olurdu.ben insanlara kızıyorum isimler hakkındaki kötü yorumlarına bana çok yaşattılar evet çocuğum yok ama beğendiğim isimleri saydığımda uzaylı gibi bakıyolardı.Emek başta geliyor.hatta geçen sene kuzenime emek dediğimde saçma bi kahkaha atmıştı ağız dolusu puhahhhaa düşün.çok bozulmuştum.onun oğlunun adı aras.anlamı ne desem yok bile.bazen insanlar terslenmeyi hakediyolar.Aras sinuanın oğunun adıydı saygısızlık yapmıyorum anlaşılmasın.evet güzel bi isim.ama kimi okunuşuna bakar kimi içeriğine.bu kadar muhabbetin üstüne

kıtty, bizimkisinede allah ömür verirse adı Emek Miraç.erkeği anımsattığını söyledi kızlar ve evdekiler ama eşim illa bu kızı erkeği yok.miraç berat ramazan arefe şevval regaip vs. isimleri erkekleştirip kadınlaştıran bizleriz bu isimlerin cinsiyeti olmaz diyor.kız olursa eğer vede daha güzelini bulursa o zman değişebilrmiş.ama sadece miraç olan.çocuk biraz sıkıntı yaşayabilir tabi o ayrı.

off çok uzattım özürrr

Son düzenleme:

Canım biz öyle ayrıntılı filan yaptırmamıştık sonra güzelleşecekler inşallah sağlıkla...:))

Bizim de ilk defa gece dışarı çıktığımızda korkmuştu bir de benim oğlan 10 aya kadar şu an kaldığım görümcemlerde büyüdü eşimin doktorası istanbuldaydı ben de onunla bu evde lkaldım ve ev sesli ve kalabalık bu yüzden sesten çok etkilenmedi alışıktı:)) Emekleme demişim ya daha erken sağa sola döner şimdi o:))

canım detaylıya gitmemişlerdi sanırım normal muayene zamanında görülmüş..seastre bide istanbul34..

Sağ ol canım ben amniyosentez yaptırmayacağım canım...

Canım sanırım ayrıntılı değil her oranına tek tek dakikalarca bakıyorlar kalbin bölümleri vücudundaki bir sürü şeye bir form veriyorlar bu ultrasonda hangi anoali ne oranda saptanıyor bu hastalık olma olasılığı var mı tek tek yazıyorlar barsak, mide, kol kemik, bacak kemik boyu, parmakların konumu, sayısı, böbrekleri vs... Bunu daha çok perinatolog veya radyolog yapıyor... Babasına naz mı yapıyor Ali Keremimiz...
Hataydada Ali ismi çok. Hatta anım var. Sınıfta öğrenciler yan yana duruyor biri diyor ki ben Ali, diğeri ben Mehmet, diğeri de Mehmet Ali...
Ali Burak vb. yanına ekle kullanım yaygın...

Cümlemizden canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…