Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

abla çok geçmiş olsun inşallah bir sorun olmaz inşallh düzelr bebeğine birşey olmaz çok fazla aykta durma bence yat dinlen

candaş....aklına kötü şeyler getirme canım...allah bebeğini sana bağışlasın...inş hiçbir problem olmayacak allahın izniyle...

kızlar çok teşekkür ederim inş çok güzel olur herşey

canım sakın endişeye kapılma garip gelecek ama olacak bişey varsa kanama olmadan da oluyor benim düşükte de ilkinde de bunda da hiç kanamam olmadı okuldan hamişimiz vardı hatırlarsan onun ise sık sık kanaması oldu şimdi yavrusu kucağında gezmelerde kuzum sen dikkat et yat wc dışında kalkmamaya bak yemeğini de bi süre yatağına getirsinler cnm dikkat ettikten sonra gerisi nasip cnm adı emek onun illa yoracak annesini bizim topiğin bebişleri hem çok nazlı hem de yaramaz oluyorlar biliyosun içini rahat tutmaya bak bebişler annelerinin endişelerini sezinliyor dua et cnm dularımızdasın bak chnb ablacım da çok zor günler geçirdi geçecek cnm yaramazlığından yapıo aklına hep iyiyi getir

kızlar çok teşekkür ederim inş çok güzel olur herşey

şimdi gördüm burda yazdığını...
canım içini ferah tut sen..
ama mümkünse istirahat etsen iyi olur..Herşey güzel olacak Allah'ın izniyle..:13:
Allahım korusun sizi..

şimdi gördüm burda yazdığını...
canım içini ferah tut sen..
ama mümkünse istirahat etsen iyi olur..Herşey güzel olacak Allah'ın izniyle..:13:
Allahım korusun sizi..

çok saolun kızlari evet aklıma bizim kızlarda geldi kanaması olanlarda kucağına aldı ve haklısın minikler. olacaksa kanamasıza oluyor benimde ilkin yoktu ve oldu.inşbu kez yüzümüz güler.bende dedim eşek adı emek zorla dahada yoruyo üzüyo.zaten topiğin bebkleri nazlı hep. şu önce 3 ayı sonra 9. ayı bi alatsam bi doğsa şimdilik yatıyorum yemeği masada iydum aslında ama onada kalkmayım.iş sadece yaramalıktandır.inş allahım korur asecim.öpüyorum kızlar sizi.yazarım yine

candasım geçmiş olsun bence yat ve kalkma yemeğe bile kalkma sadece wc..ben 10 gün nerdeyse wc haricinde hiç kalkmadım..10 günün sonunda eşim yemeği ilk defa balkondaki masaya hazırlamıştı(normalde yatağa getiriyordu)sevinçten ağlayacaktım nerdeyse balkona çıktım diye... ve 99 kez el mübdi oku..bunu biliyosun zaten chnb abla söylemişti..ama ben hatırlatayım dedim..eşinde yanındaysa okusun canım..son bebişler ne kadar nazlı çıktı..canını sıkma bol bol dua et..ben pruloton depot yaptırmıştım..ben çok faydasının olduğunu düşünüyorum..chnb ablada yaptırıyordu..doktorun belki verir...mümkünse 12.haftaya kadar da rapor al canım

Candaşım 9 ay kanaması sürüpte sapasağlam doğum yapanlar var biliyorsun.

Bir kere kötü tecrübemiz oldu diye hep en kötüler bizi bulacak değil ya canım.İnşallah istirahatle ve duayla bu sürecide atlatacaksın.

Ablamada doktor düşük tehliken var demiş ve eklemişti''Yaşayacaksa eğer her türlü yaşayacak bu bebek''Ve çok şükür yeğenimi sağlıkla kucağımıza aldık.

Emek adına yakışır bir evlat olacağa benziyor.Allaha emnat ol canım.Öpüyorum seni

Lone ve Ceza sizlerde ne yazık ki kaynanalarınız yüzünden üzülmüşsünüz.

Ne olur bu güzel günleri hem gelinlerine hem oğullarına ziyan etmeseler,herkes huzurla otursa bir arada.

Kendi evlatlarında yapamadığı herşeyin hevesini torunda almaya çalışmak ne kadar doğru?

Bize şimdilik bu konular çok uzak.Ama aynı durumda benim eşimde sanırım annesini kollardı..Gerçi kayınvalidemin şimdiye kadar kırıcı bir lafını veya hareketinide görmüşlüğüm yok.İnşallah bizler sizlerin yaşadıklarını yaşamayız.

çok saolun kızlar jhaklısınız yaşayacaksa her türlü yaşar. bende pruloton yaptırdım. sen kaç defa yapptırdın canım daha hemşireylke görüşmedim devam etmem lazımmı bilmiyorum.heyet raporu çıkartcam galiba avet 12. hftaya ek yatmak en doğrusu.son bebekler iflahımızı kesti resmen akıllı akıllı durmuyo eşekleri inş sadece nazdır. mincikumudum canım gerçekten adını haketmek için uğaşıyor ıpa.sabah diyorum kardeşim aslında emek nazlıyı haedecekçbenim kardeşimin adıda nazlıda :) inş doğsunda ısırcam elini ayağını.duayıda okuycam canım, eşimde yanımda değil.o da asıl korktu. devlet bi devletliğini gösterse ne var sanki. hastasın ölüyosun ama yanında eş yok. eee nerde sosyal devlet.yine bağladım haliyle.yarın gelcek bakalım.

canım 3 er gün ara ile 3 kez yaptırdım bence yaptır...doktorum 4. yü yaptırma dedi..ısrar ettim gerek yok deyince rahatladım biraz hatta 3.cüyü benim zorlamamla yaptırdık.bide 4-5 günde bir demişti ben 3. gün hemen yaptırdım.ne yapayım gönlüm öyle rahat etti..şu konuda haklısınız yaşayacaksa her türlü yaşayacak..ama doktor ve anne elinden geleni yapacak.anne yapıyorda doktorlar pek önemsemiyor..mesela yatış ver hastaneye progestan ve iğneler verilebilir..ama bunu yapmıyorlar..sadece progestan verip geçiyorlar..yarın eşin gelince okusun canım...bol bol...hatta unutmadan şunuda söyleyeyim benim kanamalarımın olduğunda 100 lük haplardan hastanede günde yaklaşık 5 tane verdiler..eve gelince 1-2 gün ben 5 tane atmaya devam ettim.doktora sormadan.sonra zaten 200 lük günde 3 tane aldım.benim psikolojim gerçekten bozulmuştu.aslında doktoruma danışmadan hiçbirşey yapmam.sen kalkma 1-2 hafta yemeğe bileeeeeeeee

bildiğim kadarı ile lonenin kayınvalidesi ile arası iyiydi..benimde iyi..sorun aynı evde aylarca kalmak istememem ben tahmin ediyorum neler olacağını..eşim hep karşı koltuğa oturacak,annesi varken bana sarılmayacak,ev işine yardım etmeyecek,(nasip olursa) bebeğe bakmasına ,altını almasına izin verilmeyecek..eşiminde bazı şeyler işine gelecek..ama bana daha çoook var lone bu işin içinde:)ben gönlümü biraz daha ferah tutayım

Cezacım bende herşeyi kafamda kurar bir güzelde kendimi doldururum.Daha olmamış herşeyi kafamda tasarlarım ve kendi kendimi mutsuz ettiğimde olur.Hayatta kısa vadeli planlar yapmayı öğrenemedim bir türlü.

Rahat insanlara özeniyorum bazen.Bugünü yaşayıp yarını düşünmeyen cinsten olmak istiyorum ama mizacım izin vermiyor benimde.

Yaşam alanlarımıza müdahale edilmesi hepimizi rahatsız ediyor sanırım.Eşim normalde sevgisini gösteren biridir ama ailelerin yanında adama bir haller oluyor

Yeter ki evlatlarımız sağlıklı,yuvalarımız huzurlu olsun.

canım şükür daha iyi ama sargıyı hemşire aldığı anda ağlamaya başlıyor..görmesi yeterli parmağını acımasa bile..buna şükür..
Evet bebek için canım..sen kaç tane aldığını yaz ben not edeyim canım...Şimdiden Allah niyetlerimizi kabul etsin ,inş.

Ceza ve lone kızlar büyükler böyle illaki müdahel edecekler..Birde şu var çevreden laf çıkar diyede korkuyorlar..gelin doğum yapmışta kadına bak hiç ilgilenmiyor bile demesinler..Erkeklerinde canına minnet zaten..işler ona kalmayacakya uyanıklık yapıyor güya..olan bizlere oluyor tabii..
Lone sıkma canını canım vardır bundada bir hayır..onu tanımış oldun..yinede kendini ezdirme..ama saygılı olmaya devam et herşey düzelecek bundan emin ol..bebek herşeyi öyle değiştiriyorki..dayanamayacak bu kesin..şimdi sinirle söylemiştir..,kendini boş yere üzme sana da yazık bebeğede..hem sütün azalır dikkat et üzüldüğünde..
Cezacım gün doğmadan neler doğar canım daha 4 ay var..o zamana kadar boşyere düşünüpte kendini üzme..herşeyi oluruna bırak..Bak herşey nasıl düzelecek..
Asem 10 gün sonra tatile gidiyormuşsun..ne güzel canım..bayramda tatildesin yani:) ee hakettin artık..gez bol bol...
Candaşım yat canım dinlen..yardımcı birileri varsa wc harici kalkma..ablamın adet kanaması gibiydi.. şimdi o bebek 8 yaşında:)Allah ömür verdikten sonra ne olursa olsun bişey olmaz inş.:)

Son düzenleme:

öyle tabii canım daha çok var...bakalım hayırlısı..galiba biraz agresifleştim:)
kızın nasıl oldu?
minicikumut en kötüsü kendi kendine kurup,konuşup zihninde kavga etmek galiba:)insan yoruluyor
candas nasıl oldun canım geldimi hiç akıntın falan?

Lonelicim ve diger kizlar uzun zaman bu guzel gunleri beklediniz kimsnein bunu bozmasina izin vermeyin.Lohusalik zor bir surec yeni bir hayata basliyorsunuz ve gecisler genelde baslarda zor olur.Kayinvaldeler ise yasli malum cocuksulasiyorlar.Biraz gormezden gelerek, biraz aldirmayarak idare ederek sinir bozmamak en iyisi. Benim de en buyuk sorunum annemden. Gelinine ve ogluna cok iyi davranirken bana ve esime cok farkli davraniyor.Dun iftara geldiler.Esim cok pimpiriklidir esimin kendi babasi ayakkabiyla iceri girince esim baba girme boyle eve ya alisma cikar ayakkabilarini dedi.Annemde ay neden oyle diyorsun evladim babana ne olacak kirk yilin basi geliyoruz hem colugunuz cocugunuz mu var dedi.Basimizdan asagi kaynar sular bosaldi.Oz annem oyle duyarsiz oyle aldirmaz ki agzina geleni soyluyor.Hic kiriliyormuyum uzuluyormuyum umru degil.Esimde anneni birgun cok kotu terlicem zor duruyorum diyor. Allah'im sabir ve ruh ferahligi versin oncelikle insallah hepimize

Son düzenleme:
Kızlar bir arkadaşım Her anneye lazım diye bir kitap tavsiye etti..Kitapta yazan dualar çok hoş ..inş. almayı düşünüyorum..Kitapta hamilelik öncesinden taa bebek büyüyene kadar yapılacak dualar var..Netten kitapla ilgili bir sayfa buldum:sizinlede paylaşayım istedim

Eklentiler

• $428323_381123661907262_553476425_n.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Hellocuğum sağ dualarında yer ver yeter daha ne olsun...

Candaş geçmiş olsun canım coraspin kullanıyorsan kes... ben 3 gün üst üste proluton depot iğne oldum sonra 3 gün 5 gün 7 gün... şu an haftada yarım...

canım gerçekten olmuyormuş. biz daha önce 2-3 günden fazla bir arada kalmamııştık hiç. ben de bir ay kendi anneme bir ay kayınvalideye baktırmayı düşünüyodum. eşimle öyle anlaşmıştık. ama olmuyormuş. benim annem de gelmek için babamın işi bırakıp gelemsini şart koşuyor. eşim de babamla anlaşamaz. sadcee annemle kaç ay hiç sorun yaşamadık. bu gidişle bakıcı bulcam ben de. en azından akşamları rahat oluruz. sonuçta herkes kötü değil, güvenilir insanlar da var. insan eşiyle bile konuşurken rahat olamıyor.

nuraycım, 3 gün sonra aşımız var, o zaman tarttıracığım. 1 haftalıkken ve 2 haftalıkken götürüdm kontrole. ama artık o hastaneye gitmeyi düşünmüyorum. başka bir hastaneye götüreceğim.
bütün doktor sitelerinde ilk 2 hafta kilo vermesi normal dye yazıyor, o adam bana ilk haftadan yetersiz beslenmiş teşhisi koydu, ve de antibiyotik başlatacaktı test sonuçları çıkmadan. ben kabul etmedim, iyiki etmemişim. bi daha da o adama gitmeyi düşünmüyorum, doğumda bulunan doktordu, ondan gitmiştik.

anladım canım hemşireye sorduğumda 1 tane yaptır sonra yine konuşalım dedi, bugün dr la görüştüm.kanaman olmadıysa yaptırma dedi, olursa yaptır diyede tembih etti.şimdilik şükür mkanamam filan yok. o gün oldu geçti, o da düşük deildir herhald yada inş kalbini durdurmamıştır.dedim yatayım mı ? yatak döşek önermiyorum ama yat yemeğini yapabilirsin çok harketli olma ama dışarlarda da dolanma.progestanı ben ilk başta 3 tane alıyodum 1 hafta sonra 6 ya çıkarmıştı, keseye bakmaya gittiğimde de tekrar 3 e düşürmüştü.şuanda yeniden 6 ya çıkardı.biri fitil biriağızdan.haklıısn dr ve anne dikkati olmalı.bazı şeylerde ikaz edilmeli.allah korusun tekarı olmayabiliyo.çarşamba randevum var bakalı ne diyecek. ya beni tedirgin eden kesede alttan muayene etti, şimdide alttan mı olcak ? acaba o mu kanama sebebi oldu.sonuçta riskli gebelikte alttan olmamlı.dr un da işine çok karuışmak istemiyorum ama aklımada takılıyo.
canım ya benim bi arkadaşımın k.validesi bakıyo çocuğa, kızda o kadar sakinki cidden sıkıntıları var eşiylede k.valideylede.birde çocuk anneden çok babaneye düşüyomuş.bu da kötü.inş çözebilirsiniz.yoksa endişelerde haklısın eşinde alışır rahatlığa.o ark ın öyle değil ama herkes eşini tanır.benim eşimde olsa o da alışır rahatlığa yardım etmez.inş herşey dilediğin şekilde çözümlenir denizin anneside üzülmez :)
canım çok sağol evt bu örneklerden duydum biraz ve ümit oldular, ara ara aklıma kötü şeyler gelsede diyorum herşey yolunda doğacak inş ... çok saol :) kızında yazık hastne fobisi olcak o da haklı minik yavrunun canı nasıl dayansın ya kaç yaşındaydı prenses ?

canım çok şükür ya sadece progestanın akıntısı var onun dışında hiç bişey yok inş olmazda.sen nasılsın ?

ablacım hemşirede dr da dedi aynısını.kestim hemen.iğne içinde şuan için tekrara gerek yok gelirse hemen yaptır dedi, şimdi yedekten 2tane aldım allah korusun olursa yine geceyarısı aramayalım dedik.sizin dediklerinizde aklıma yatoyor ama dr un sözündende çıkamıyorum.inş allaha emanet olsun tüm yavrular.yaşayacaksa yaşayacak yaşamayacksada ne yapsak boş ...şimdilik tedbirleri aldık bakalım.

akşam eşim ve annemler k.validemlere yemeğe davetli ben gitmiyorum kardeşim başucumda hasta bakıcım :) söyleyecek eşim bugün, şok olacak kesin.aslında tepkisini merak ediyodum sitemlerim vardı birkaç. ama allah işte verdi cezayı sen misin sitem hesabı yapan :) aman bebeğimiz iyi olsunda sitemsiz olsun.zaten o da artık melek ya :) ağız var dil yok, nerde o eski cadı :)

lone canım gördüm seni , sen nasılsın ? moralin yerine geldi mi biraz, üzülme ya hiç bişeye değmez.önemli olan sen ve oğlunsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…