- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #19.561
kıxlar merhaba, nasılsınız ?
dün kanamam oldu yumurta kadar kırmızı .. kuzenlerim gelmişti ve biriside zor hamile kalmıştı çok.onunda çok fazla kanaması olmuş seninki bişey değil dedi . hemşireyi aradım. ilaçları artırdı eksiltti, kuzenim bi iğne adı dedi, onu sordum bulursan hemen vurdur ama hast ye filan gitme daha çok oynatırsın dedi, eniştemin bi ark ı tüp bebekçiymiş onuda araık o da bişeyler dedi, düşük olmuş olabilirmi dedim yok ama dikkatli olman gerek dedi devam ederse dr unla görüş dedi, hemşiremizde işe gitme yat 1 hafta dedi, ama kanaman olmazsa senin yerine başkası gidip alsın rağoru dedi.babam gitti.ne deyim allaha emant olsun işte erken sevinince başımıza illa bişey geliyo.kalbi duyuluy diye rahatlamıştım çünkü benim ilkinde hiç kanamam olmamıştı olmaz sandım.üzülsemde düşünmesemde umut etsemde bazı şeyler yaşanacaksa yaşanacak.
lone, k.validenle yaşadıkların kötü olmuş ama boşver düzelir inş en yakın zmanda.sende haklısın o da alıngan galiba, ona sorsan o da ekendince haklıdır.ama üzülüpte sütünü kaçırma.herşey zmanla düzelri.elimizde olmuyo bazen bazı şeylerin önüne geçmek.
ceza, canm sizin durumda kötü eşnin anlayışlı olması gerek ama olmuyosa napcan.inş seni anlar ve hak verr.benim eşim saolsun o konuda anlayışlıdır.belkide mecburi.çünkü ailesinin torun istemediğini bildiği içindir defalarca istemiyorum dedi k.validem görümcemde ne gerek var modunda.çünkü sevmiyolar beni.bende eşimle konuştum annem bakar gerekirse kalır diye tabikidedi. ama anlıyorumki bizim için fazla aceleci bi konuşma
kıtty, canım saol.dilerim o mutluluk yazışmalarının devamı gelsin.evet bu hafta çok güzeldi alışmıştım kabullenmiştim vebeği iyice umutlanmıştm dilerim umutlarımız sönmez.evet isim konusnda haklısın.
minikleri enteresan hakketen rüyama girmesi.inş hayra oralım hayır olsun.güzel bi rüya gibi geldi bana.
ase, canım özel mesaj kutun dolu mu senin ? mesaj atcaktım
kıxlar merhaba, nasılsınız ?
dün kanamam oldu yumurta kadar kırmızı .. kuzenlerim gelmişti ve biriside zor hamile kalmıştı çok.onunda çok fazla kanaması olmuş seninki bişey değil dedi . hemşireyi aradım. ilaçları artırdı eksiltti, kuzenim bi iğne adı dedi, onu sordum bulursan hemen vurdur ama hast ye filan gitme daha çok oynatırsın dedi, eniştemin bi ark ı tüp bebekçiymiş onuda araık o da bişeyler dedi, düşük olmuş olabilirmi dedim yok ama dikkatli olman gerek dedi devam ederse dr unla görüş dedi, hemşiremizde işe gitme yat 1 hafta dedi, ama kanaman olmazsa senin yerine başkası gidip alsın rağoru dedi.babam gitti.ne deyim allaha emant olsun işte erken sevinince başımıza illa bişey geliyo.kalbi duyuluy diye rahatlamıştım çünkü benim ilkinde hiç kanamam olmamıştı olmaz sandım.üzülsemde düşünmesemde umut etsemde bazı şeyler yaşanacaksa yaşanacak.
lone, k.validenle yaşadıkların kötü olmuş ama boşver düzelir inş en yakın zmanda.sende haklısın o da alıngan galiba, ona sorsan o da ekendince haklıdır.ama üzülüpte sütünü kaçırma.herşey zmanla düzelri.elimizde olmuyo bazen bazı şeylerin önüne geçmek.
ceza, canm sizin durumda kötü eşnin anlayışlı olması gerek ama olmuyosa napcan.inş seni anlar ve hak verr.benim eşim saolsun o konuda anlayışlıdır.belkide mecburi.çünkü ailesinin torun istemediğini bildiği içindir defalarca istemiyorum dedi k.validem görümcemde ne gerek var modunda.çünkü sevmiyolar beni.bende eşimle konuştum annem bakar gerekirse kalır diye tabikidedi. ama anlıyorumki bizim için fazla aceleci bi konuşma
kıtty, canım saol.dilerim o mutluluk yazışmalarının devamı gelsin.evet bu hafta çok güzeldi alışmıştım kabullenmiştim vebeği iyice umutlanmıştm dilerim umutlarımız sönmez.evet isim konusnda haklısın.
minikleri enteresan hakketen rüyama girmesi.inş hayra oralım hayır olsun.güzel bi rüya gibi geldi bana.
ase, canım özel mesaj kutun dolu mu senin ? mesaj atcaktım
kızlar çok teşekkür ederim inş çok güzel olur herşey
canım sakın endişeye kapılma garip gelecek ama olacak bişey varsa kanama olmadan da oluyor benim düşükte de ilkinde de bunda da hiç kanamam olmadı okuldan hamişimiz vardı hatırlarsan onun ise sık sık kanaması oldu şimdi yavrusu kucağında gezmelerde kuzum sen dikkat et yat wc dışında kalkmamaya bak yemeğini de bi süre yatağına getirsinler cnm dikkat ettikten sonra gerisi nasip cnm adı emek onun illa yoracak annesini bizim topiğin bebişleri hem çok nazlı hem de yaramaz oluyorlar biliyosun içini rahat tutmaya bak bebişler annelerinin endişelerini sezinliyor dua et cnm dularımızdasın bak chnb ablacım da çok zor günler geçirdi geçecek cnm yaramazlığından yapıo aklına hep iyiyi getir
şimdi gördüm burda yazdığını...
canım içini ferah tut sen..
ama mümkünse istirahat etsen iyi olur..Herşey güzel olacak Allah'ın izniyle..:13:
Allahım korusun sizi..
candasım geçmiş olsun bence yat ve kalkma yemeğe bile kalkma sadece wc..ben 10 gün nerdeyse wc haricinde hiç kalkmadım..10 günün sonunda eşim yemeği ilk defa balkondaki masaya hazırlamıştı(normalde yatağa getiriyordu)sevinçten ağlayacaktım nerdeyse balkona çıktım diye... ve 99 kez el mübdi oku..bunu biliyosun zaten chnb abla söylemişti..ama ben hatırlatayım dedim..eşinde yanındaysa okusun canım..son bebişler ne kadar nazlı çıktı..canını sıkma bol bol dua et..ben pruloton depot yaptırmıştım..ben çok faydasının olduğunu düşünüyorum..chnb ablada yaptırıyordu..doktorun belki verir...mümkünse 12.haftaya kadar da rapor al canım
Candaşım 9 ay kanaması sürüpte sapasağlam doğum yapanlar var biliyorsun.
Bir kere kötü tecrübemiz oldu diye hep en kötüler bizi bulacak değil ya canım.İnşallah istirahatle ve duayla bu sürecide atlatacaksın.
Ablamada doktor düşük tehliken var demiş ve eklemişti''Yaşayacaksa eğer her türlü yaşayacak bu bebek''Ve çok şükür yeğenimi sağlıkla kucağımıza aldık.
Emek adına yakışır bir evlat olacağa benziyor.Allaha emnat ol canım.Öpüyorum seni
çok saolun kızlar jhaklısınız yaşayacaksa her türlü yaşar. bende pruloton yaptırdım. sen kaç defa yapptırdın canım daha hemşireylke görüşmedim devam etmem lazımmı bilmiyorum.heyet raporu çıkartcam galiba avet 12. hftaya ek yatmak en doğrusu.son bebekler iflahımızı kesti resmen akıllı akıllı durmuyo eşekleri inş sadece nazdır. mincikumudum canım gerçekten adını haketmek için uğaşıyor ıpa.sabah diyorum kardeşim aslında emek nazlıyı haedecekçbenim kardeşimin adıda nazlıda :) inş doğsunda ısırcam elini ayağını.duayıda okuycam canım, eşimde yanımda değil.o da asıl korktu. devlet bi devletliğini gösterse ne var sanki. hastasın ölüyosun ama yanında eş yok. eee nerde sosyal devlet.yine bağladım haliyle.yarın gelcek bakalım.
Lone ve Ceza sizlerde ne yazık ki kaynanalarınız yüzünden üzülmüşsünüz.
Ne olur bu güzel günleri hem gelinlerine hem oğullarına ziyan etmeseler,herkes huzurla otursa bir arada.
Kendi evlatlarında yapamadığı herşeyin hevesini torunda almaya çalışmak ne kadar doğru?
Bize şimdilik bu konular çok uzak.Ama aynı durumda benim eşimde sanırım annesini kollardı..Gerçi kayınvalidemin şimdiye kadar kırıcı bir lafını veya hareketinide görmüşlüğüm yok.İnşallah bizler sizlerin yaşadıklarını yaşamayız.
canım şükür daha iyi ama sargıyı hemşire aldığı anda ağlamaya başlıyor..görmesi yeterli parmağını acımasa bile..buna şükür..parmak nasıl oldu umarım iyileşmiştir bugün aklıma geldi inan dua ettim :) sezenin kızı diye. Hissizlik olmayacak değil mi sezen.
bende okuyacağım biliyorsun herkese 350 okuyorum ama bu sefer vaktim daha çok gibi inşallah biraz daha fazla okuyabilirim. Bebek için dua ediyoruz değil mi? başka dua var mı.
canım şükür daha iyi ama sargıyı hemşire aldığı anda ağlamaya başlıyor..görmesi yeterli parmağını acımasa bile..buna şükür..
Evet bebek için canım..sen kaç tane aldığını yaz ben not edeyim canım...Şimdiden Allah niyetlerimizi kabul etsin ,inş.
Ceza ve lone kızlar büyükler böyle illaki müdahel edecekler..Birde şu var çevreden laf çıkar diyede korkuyorlar..gelin doğum yapmışta kadına bak hiç ilgilenmiyor bile demesinler..Erkeklerinde canına minnet zaten..işler ona kalmayacakya uyanıklık yapıyor güya..olan bizlere oluyor tabii..
Lone sıkma canını canım vardır bundada bir hayır..onu tanımış oldun..yinede kendini ezdirme..ama saygılı olmaya devam et herşey düzelecek bundan emin ol..bebek herşeyi öyle değiştiriyorki..dayanamayacak bu kesin..şimdi sinirle söylemiştir..,kendini boş yere üzme sana da yazık bebeğede..hem sütün azalır dikkat et üzüldüğünde..
Cezacım gün doğmadan neler doğar canım daha 4 ay var..o zamana kadar boşyere düşünüpte kendini üzme..herşeyi oluruna bırak..Bak herşey nasıl düzelecek..
Asem 10 gün sonra tatile gidiyormuşsun..ne güzel canım..bayramda tatildesin yani:) ee hakettin artık..gez bol bol...
Candaşım yat canım dinlen..yardımcı birileri varsa wc harici kalkma..ablamın adet kanaması gibiydi.. şimdi o bebek 8 yaşında:)Allah ömür verdikten sonra ne olursa olsun bişey olmaz inş.:)
canım gerçekten olmuyormuş. biz daha önce 2-3 günden fazla bir arada kalmamııştık hiç. ben de bir ay kendi anneme bir ay kayınvalideye baktırmayı düşünüyodum. eşimle öyle anlaşmıştık. ama olmuyormuş. benim annem de gelmek için babamın işi bırakıp gelemsini şart koşuyor. eşim de babamla anlaşamaz. sadcee annemle kaç ay hiç sorun yaşamadık. bu gidişle bakıcı bulcam ben de. en azından akşamları rahat oluruz. sonuçta herkes kötü değil, güvenilir insanlar da var. insan eşiyle bile konuşurken rahat olamıyor.ben tam da eşime bunu anlatmaya çalışmıştım....birkaç gün önce bu yüzden tartıştık..belki erken ve gereksiz bir tartışmaydı ama olmasıda gerekiyormuş eşimin ne düşündüğünü öğrenmiş oldum..yalnız bizim sizden bi farkımız var eşin sana destek çıkmış benim eşim ise annesine destek çıkıyor..tatilde memlekete gittiğimizde eşim ailesi ile bir arada otururken bebeğe bir ay sen bir ay kayınvalidem bakar falan dedi.biliyor benim annemin gelemeyeceğini çünkü çalışıyor.ben o zman hiçbirşey söylemedim.eşimin dışarı çıktığında kayınvalidem bebeğe 9 ay sen bakarsın(izne ayrılmayı düşünüyorum 2. dönemi kapatacağım) sonra 2 yaşına kadar ben gelir sizde bakarım dedi..ben de sağol anne biz bakıcıya vereceğiz aynı evde olmuyo desemde ,yok yokkkkk biz babanla(kayınpederim)konuştuk hafta sonları gelir yemeğini yaparım ütüsünü yaparım sonra gelirim diye ısrar ediyo..neyse o gün gelsin diyerek kapattım konuyu...o günden sona bi daha asla açmadım ttaaa ki birkaç gün öncesine kadar...dışarı çıktık bi çay bahçesine açtım konuyu...ben büyüklerle aynı evde yaşamak istemiyorum,olmuyor,hem ev düzenim bozuluyor hem gergin oluyoruz .bebeğe 9 ay kadar ben bakarım sonra yan komşumuza emanet ederiz sonuçta iyi bir insan deddim.eşim hemen sesini yükseltti.ben bebeği başkasına emanet edemem annem gellmek istiyorsa gelir bakar,ben kimseye gelme diyemem dedi..sinirlendim sonuçta benim düşüncem hiç dikkate alınmıyor.tatlı dille anlatırsın dediysemde fikrini değiştirmedi..sonra asıl bozulduğum cümleyi sarfetti "sen beni annemden soğutamazsın".bunu duyar duymaz masayı terkettim arabaya doğru yürümeye başladım ne anahtar var ne de para yoksa hiç dinlemeden basıp gideceğim..arabaya kadar ağladım..çünkü bu cümleyi söylettirecek bişey konuşmadım ailesini kötülemedim bir arada olmuyo dedim o kadar..yol boyunca aradı ama açmadım..en son açıp arabanın yanında olduğumu söyledim..geldi elimi falan tutmaya çalışıyor.ama çok bozuldum elini falan tutmadım konuşmadımda.kaç gündür alttan alıyo konuşmak için bahane arıyor..mecburen dün affettim çok özür diledi öyle söylemek istemediğini farklı kelimeler çıktığını dile getirdi..dün babam geldiği için onun yanında bizi küs görmesini istemediğim için affettim..ama hala konuşurken soğuk davranıyorum elimde değil çok bozuldum..eşim hep böyledir çok iyi bir insandır her konuda yardımcı olur ama işin içine aile girince ben eşi değil de kız arkadaşıymışım gibi davranır beni asla korumaz..lonecim bu konuda şanslısın..eşin destek çıkmış sana..bayrama daha çok var gidersiniz..sen sıkma canını..ama bu tartışmanında olması gerekiyormuş:)
anladım canım hemşireye sorduğumda 1 tane yaptır sonra yine konuşalım dedi, bugün dr la görüştüm.kanaman olmadıysa yaptırma dedi, olursa yaptır diyede tembih etti.şimdilik şükür mkanamam filan yok. o gün oldu geçti, o da düşük deildir herhald yada inş kalbini durdurmamıştır.dedim yatayım mı ? yatak döşek önermiyorum ama yat yemeğini yapabilirsin çok harketli olma ama dışarlarda da dolanma.progestanı ben ilk başta 3 tane alıyodum 1 hafta sonra 6 ya çıkarmıştı, keseye bakmaya gittiğimde de tekrar 3 e düşürmüştü.şuanda yeniden 6 ya çıkardı.biri fitil biriağızdan.haklıısn dr ve anne dikkati olmalı.bazı şeylerde ikaz edilmeli.allah korusun tekarı olmayabiliyo.çarşamba randevum var bakalı ne diyecek. ya beni tedirgin eden kesede alttan muayene etti, şimdide alttan mı olcak ? acaba o mu kanama sebebi oldu.sonuçta riskli gebelikte alttan olmamlı.dr un da işine çok karuışmak istemiyorum ama aklımada takılıyo.canım 3 er gün ara ile 3 kez yaptırdım bence yaptır...doktorum 4. yü yaptırma dedi..ısrar ettim gerek yok deyince rahatladım biraz hatta 3.cüyü benim zorlamamla yaptırdık.bide 4-5 günde bir demişti ben 3. gün hemen yaptırdım.ne yapayım gönlüm öyle rahat etti..şu konuda haklısınız yaşayacaksa her türlü yaşayacak..ama doktor ve anne elinden geleni yapacak.anne yapıyorda doktorlar pek önemsemiyor..mesela yatış ver hastaneye progestan ve iğneler verilebilir..ama bunu yapmıyorlar..sadece progestan verip geçiyorlar..yarın eşin gelince okusun canım...bol bol...hatta unutmadan şunuda söyleyeyim benim kanamalarımın olduğunda 100 lük haplardan hastanede günde yaklaşık 5 tane verdiler..eve gelince 1-2 gün ben 5 tane atmaya devam ettim.doktora sormadan.sonra zaten 200 lük günde 3 tane aldım.benim psikolojim gerçekten bozulmuştu.aslında doktoruma danışmadan hiçbirşey yapmam.sen kalkma 1-2 hafta yemeğe bileeeeeeeee
canım ya benim bi arkadaşımın k.validesi bakıyo çocuğa, kızda o kadar sakinki cidden sıkıntıları var eşiylede k.valideylede.birde çocuk anneden çok babaneye düşüyomuş.bu da kötü.inş çözebilirsiniz.yoksa endişelerde haklısın eşinde alışır rahatlığa.o ark ın öyle değil ama herkes eşini tanır.benim eşimde olsa o da alışır rahatlığa yardım etmez.inş herşey dilediğin şekilde çözümlenir denizin anneside üzülmez :)bildiğim kadarı ile lonenin kayınvalidesi ile arası iyiydi..benimde iyi..sorun aynı evde aylarca kalmak istememem ben tahmin ediyorum neler olacağını..eşim hep karşı koltuğa oturacak,annesi varken bana sarılmayacak,ev işine yardım etmeyecek,(nasip olursa) bebeğe bakmasına ,altını almasına izin verilmeyecek..eşiminde bazı şeyler işine gelecek..ama bana daha çoook var lone bu işin içinde:)ben gönlümü biraz daha ferah tutayım
canım çok sağol evt bu örneklerden duydum biraz ve ümit oldular, ara ara aklıma kötü şeyler gelsede diyorum herşey yolunda doğacak inş ... çok saol :) kızında yazık hastne fobisi olcak o da haklı minik yavrunun canı nasıl dayansın yacanım şükür daha iyi ama sargıyı hemşire aldığı anda ağlamaya başlıyor..görmesi yeterli parmağını acımasa bile..buna şükür..
Evet bebek için canım..sen kaç tane aldığını yaz ben not edeyim canım...Şimdiden Allah niyetlerimizi kabul etsin ,inş.
Ceza ve lone kızlar büyükler böyle illaki müdahel edecekler..Birde şu var çevreden laf çıkar diyede korkuyorlar..gelin doğum yapmışta kadına bak hiç ilgilenmiyor bile demesinler..Erkeklerinde canına minnet zaten..işler ona kalmayacakya uyanıklık yapıyor güya..olan bizlere oluyor tabii..
Lone sıkma canını canım vardır bundada bir hayır..onu tanımış oldun..yinede kendini ezdirme..ama saygılı olmaya devam et herşey düzelecek bundan emin ol..bebek herşeyi öyle değiştiriyorki..dayanamayacak bu kesin..şimdi sinirle söylemiştir..,kendini boş yere üzme sana da yazık bebeğede..hem sütün azalır dikkat et üzüldüğünde..
Cezacım gün doğmadan neler doğar canım daha 4 ay var..o zamana kadar boşyere düşünüpte kendini üzme..herşeyi oluruna bırak..Bak herşey nasıl düzelecek..
Asem 10 gün sonra tatile gidiyormuşsun..ne güzel canım..bayramda tatildesin yani:) ee hakettin artık..gez bol bol...
Candaşım yat canım dinlen..yardımcı birileri varsa wc harici kalkma..ablamın adet kanaması gibiydi.. şimdi o bebek 8 yaşında:)Allah ömür verdikten sonra ne olursa olsun bişey olmaz inş.:)
canım çok şükür ya sadece progestanın akıntısı var onun dışında hiç bişey yok inş olmazda.sen nasılsın ?öyle tabii canım daha çok var...bakalım hayırlısı..galiba biraz agresifleştim:)
kızın nasıl oldu?
minicikumut en kötüsü kendi kendine kurup,konuşup zihninde kavga etmek galiba:)insan yoruluyor
candas nasıl oldun canım geldimi hiç akıntın falan?
Hellocuğum sağ dualarında yer ver yeter daha ne olsun...
Candaş geçmiş olsun canım coraspin kullanıyorsan kes... ben 3 gün üst üste proluton depot iğne oldum sonra 3 gün 5 gün 7 gün... şu an haftada yarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?