- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #19.821
Lone'cum sagol canim.Arkadaslarimdan biliyorum ilk baslarda herkes zorlaniyor duzeni oturtmada ama masallah sonra corap sokugu gibi gelir kolay emer,rahat uyur vs.
Biliyorsun herseyin basi sabir..Benim Icimde bir sikinti varki sormayin arkadaslar.Sanirim korunmadigimiz icin cocuk olmuyor diye moralim bozuk.Yani uzulmemeye calisiyorum hayirlisi olsun diye ama yas biraz gecgin ve hic cocuk sahibi olmayinca uzuluyor tabi insan.Butun arkadaslarim akrabalarim cocuklu mutlu vs..
Birde gogsum agriyor birkac gundur evhammi yapiyorum bilmiyorum aklima hep kotu seyler geliyor.
Hepinize simdiden hayirli nice guzel bayramlar diliyorum.
kızlar merhaba
beni soran herkese teşekkürler
çok şükür iyiyiz. sorunumuz aynı. emmek. galiba yavaş da olsa emsin diye memede durmasına izin verdim diye bu sefer memeden inmek istemiyor, memede resmen uyuyor, bıraktırdığım an başlıyor aranmaya. yalancı emzik gibi kuanıyo dedikleri bu olsa gerek. bu nedenle işim çok zor.ibsabah 5 gibi uyanıyor 15 dakika yarım saat aralıklarla saat 10a kadar emiyor yavaş yavaş. artık gözlerim kapanıyor benim de, uykusuzluktan kolumdan düşecekmiş gibi oluyor. bazen kızıp yatağına yatırıyorum, emmiyosan bedava orda durmak yok diye, cıyak cıyak ağlayınca yine alıyorum. az emdiği için de gündüz en fazla deliksiz uykusu bir saat. gece uyuyor çok şükür. kontrole farklı bir doktora götürdük. bunlar çok normal dedi, yine bana bir hemşire eşliğinde emzirme yaptırdı. orda da inadına gibi hızlı emdi oğluş hiç durmadı. hemşireye bunları anlattım, çok normal dedi. bebekler tam bu dönemde hep anne kokusu duymak isterlermiş. ama sürekli kucağımda hiç bi iş yapamıyorum dedim, annelik zor iş dedi. bir hafta içinde 280 gram almış. doktor gelişimi normal mamaya gerek yok dedi. ama ben artık bunalmaya başladım ve dün 2 kez tekrar mama verdim. karnı doysun diye bazen 2 saat kucağımda tuttuğum oluyor. o uyuyor ben dürtüyorum uyansın diye. ağzından memeyi çektiriyorum. canlanıyor, 5 dakika emiyor tekrar uyuyor. uyudu diye yerine kouyorum 5 dakika içinde yalancı emzik arar gibi el hareketleriyle mememi arıyor.yüzde 80 emmesi bu şekilde. canı isterse yüzde 20 hızlı emdiği de oluyor. yalancı emziği alıştırmaya çalışıyorum emmiyor onu da. eldivenlerini emiyor. çok şükür Allaha bugünleri gördük ama gerçekten çok zormuş. emzirmenin bile bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmiyordum.
minikler güle güle kullan inşallah beşiği. bizimki otomotik sallanan yatakta uyumuyor istersne yarım saat salla. bir tane ana kucağı almıştık, ondan sallanınca uyuyor.onda uyutup yatağına koyuyoruz. bu bebekelre bellli olmuyor gerçekten. inşallah oğlun yatağını sever.
candaş maşallah yolunda herşey, ilerliyoruz.
kittyi, Allah kavuştursun kardeşine.
nazlımcım Allah kabul etsin canım dualarını.
chnb, inşallah herşey yolundadır kontrolde. hepimiz çok uğraştık ama hamilelik dönemind en çok uğraşan sensin.
devrelerim, günlük ve nuray, siz nasılsınız?şikayetleriniz neler?neler yapıyor yaramazlar?
sezen ve nilde sizden de güzel haberleri bekliyoruz inşallah.
minick umut sen sen nasılsın?teyzelik nasıl gidiyor?
rolle, nasılsın canım?doktor takibinde misin?
unuttuğum kimse varsa kusura bakmayın. herkesi öptüm.
arkadaşlar başımdan bir buçuk ay önce kürtaj geçti kürtajdan sonra hamile kalmanın zor olacagını söylüyorllar ama ilk zamanlarda hamile kalma şansımız daha yüksekmiş falan işte her kafadan bir ses aklım karıştı bazen ister istemez karamsarlığa kapılıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim başından böyle bişey geçiripte tekara hamil kalanlar ne kadar süred kaldılar bekliyorum cevaplarınızı
ilk gebeliğimde bende kürtaj olmuştum,2 ay korunmanın ardından 3.ayda gebe kalmıştım..yani kürtaj sonrası çok ara vermezseniz gebe kalma ihtimaliniz normal aylardan daha yüksek..şimdi 2. bebek için uğraşıyoruz ama 4ay bitti hala beklemedeyim bu kez bekletecek sanırım :))
nillde'cim beni cok rahatlattın Allah razi olsun.Bende seni cok iyi anlıyorum haliyle :) Insallah asilama sonucunla mutlu haberler alirsin,hayirlisiyla tadarsin bu mutlulugu.
Ben Aralik sonu oldum kurtaj.8 haftalik dusuk dendi.Iki ay falan adet olamadim ve devam eden agrilarim oldu akabinde.Rahmime kan dolmus o falan bosaltildi bir dolu dertle ugrastim kurtaj sonrasi.Hala yumurtaliklarim agriyor bazen inanirmisin. Sen Istanbuldamisin doktorun kim tavsiye edermisin?
chnb cok sevindim haberlerine gozun aydin canim.
chnb ablacım.. gözünüzzaydın..
çok şükür geçmiş kistiniz..
amniyo senin için riskti zaten abla.yapılan ölçümlerde değerleriniz güzel çıkıyor,kistde kalıcı değilmiş çok şükür..
herşey güzel olacak, sağlıkla kavuşacaksın yavruna inş..
şeker yüklemesinde de, değerlerin iyi çıkar ablacım.. bebişin kilosuu; annesi iyi beslendiğinden, dinlendiğindendirr..
haberlerine çok sevindim..işleriniz rasgitsin.. Allahım sizleri korusunn..
hello cnm çok tşk ederim burda ihtiyaç listeleri verilmiş ama bana saçma gelen şeyler oluyor şöyle bi tamamlayım yazacam listemi eksiklerim olursa söylerseniz göğüs ucu kremini arkadaştan alacam emzirme sütyeni iki tane aldım iki tanede emzirme atleti almayı düşünüyorum kullan at çamaşır kaç tane kullanır yaklaşık olarak bi sitede bi pakette 5 adet var diyor ama kaç taneye ihtiyaç duyarım bilmiyorum tabi?? istanbuldan alma fikrine gelince düşünmen bile beni çok mutlu etti saol cnm netten artık herşeye ulaşılıyor sen paşamızla ilgilen yeterrahatsızlanmış demek çınar bey rabbim şifalar versin baba baba deme olayıdasüpermiş hani reklamda varya babaanne dedi diye arıyor babayı üzülme içinde baba geçiyor diyor :) bizimkinin de hevesi beşikle geldi desem gidiyor boş beşiği seviyor allam allam :)
lone cnm allah yardımcın olsun cnm yalnız olmak da zor tabi bi de bayanın evde yükü her zaman fazla oluyor eşler ne kadar yardımcı olmayada çalışsa sıkılıyorlar dayanamıyorlar ne bileyim benimki öyle ilerisini düşünüyorum da yine zora gelemeyecek yine herşey miniklere bakacak napalım canları saolsun da geçecek bugünlerde sıra keyfini çıkarmaya gelecek cnm beşik konusunda da tşk ederim ben de düşünüyorumda herşeyi kendi zevkimize göre yada kullanma rahatlığımıza göre almaya çalışıyoruz ama prens / prensesler ne tercih ederse ona dönüş olacak mutlaka :) öpüyorum miniğini
chnb ablacım gözün aydın.. buarada kilo kasım annelerinde de fazla hep bizimki cılız olacak diyorum bende ona üzülüyordum demek fazlada da risk oluyor siz neleri atlattınız bu da önemli bişey değildir bence rahatından alıyordur kiloyu o annesi şimdiden üzülüp dert etme
ase cnm 300 bitti biraz sezene yardım edeyim kalırsa senden yine alırım cnm allah kabul etsin
sezen cnm geçen yazdın baya kalmış senin dualar yarın akşama kadar 200 daha alayım ben cnm not et
bencede ya, aynı senin gibi düşünüyorum bende.hevesleniyorum o sepetlere.fikir değişmezse alırız bi tane.bencede onlar kıymetli olduklarının farkındalar.ya belki o kadında çift rahimlidr eşim anladığı kadar anlattı, yumurtlama olayı benide şaşırttı acaba ben mi yanlış biliyorum demiştim.neyse ya evet bizde ikiz yapamdıysakta ara yaşlarını yakın yaparız :) valla komik olcak ama bana kalsa işyerindekilerden çekinmesem 2014 temmuz ağustosta yeniden denerdim ama olmaz, işe başlayacam tekrar ayrılcam filan :) tabi rezervler sıkıntılıysa ayıba bakmam dediğimi yapabilirm :)canım çok tik ederim..ben oda düşünmüyorum belki yanına bi dolap olur bakalım ona da henüz bakmadık sadece park yatak yeterli 3 yaşında felan yaparız odasını diye düşünüyoruz zaten odamızda kalacak yengem çalışınca bebeği başka odada yatırmaya kıyamıyosun diyor zaten akşama kadar bakıcıda oluyor yanında yatağında uyutmaya başlıyorsun diyor bakacaz yaşayacaz görecez inşallah :) kiracıyız zaten bir sürü eşya oldu 3 yıla kadar toparlanırsak ev işine gireriz belki yeni evimizde olur herşeciği bende hep öyle hayal ediyorum.. arkadaşımın annesi sepet beşiklerden hediye getirmiş kendisi de park beşik almış kızı ekimde bi yaşına girecek daha park yatağı kurmadım bir iki aya açarım artık ona geçer diyor heves varsa oda yapılır da onun dışında gereksiz die düşünüyorum tabi kucağımıza aldığımızda sıpacıklar nasıl istiyorsa öyle yapacaz bakarsın rahat edemez rahat edeceği bişey alırız :) malum nazlı bizimkiler eee kıymetli olduklarınında şimdiden farkındalar bence :)
arkadaşındaki olay çok daha ilginç peki o da mı iki rahimli acaba yani bir rahim hamileyken yumurtlamaz sanırım ama rabbim mucizeleri.. belki bizimde başımıza gelirdi ama malum kocişler yanımza yaklaşamıyoki :) ikizi tutturamadık yakın ara kardeş olurlardı :)
tuhaf gerçekten.inş sağlıkla devam etsinler 9 ay boyu .Allah nasip ett,kten sonra herşeykolay .. ama bakım konusunda haklısın bi destek şart ...Candaş senin anlattığında bayağa ilginçmiş canım.. şu an arkadaşım 2 buçuk aylık hamile..doktor sağlıkları gayet iyi demiş..
ama gerçkten üçüz bebek oldukça zor..ben ikizleri napıcamı düşünüyordum..Allah yardım etsin..Gerçi kayın valideside anneside çok yakın evi ama yinede kolay değil..
Minikler iki rahimli değilmiş canım yumurtanın ikinci bir hafta sonra çatlamış zannedersem..
Senin nasıl geçti muayene canım..inşallah herşey güzel gidiyodur...Park yatağınızda hayırlı olsun..Güle güle yatsın içinde tatlı bebişin...hazırlıklar bayağa tamamlandı sanırım..doğumun ne zaman canım 1 aydan fazla var sanırım ..Allah hayırlı sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah..
canım iyiyim :) sizde iyisiniz maşallah, eymen e kıyamazsın tabi nasıl kıycak minnak yavrulara bissürü iğne yapıyolar.allah kolaylık versin o zmanlar önce oğluna sonra sana.tamam tavsiyeni dikkate alcam, bende bi yatak bi dolap yada şifon yerle tamamlarım.dediğin gibi zamanla yetmeyecek zaten dolaplar.bende sallanan bi beşik istiyorum inş sepetler sallanıyodur :)mrb canım nasılsınız bebişcikle?? kuzucuk iyidir inşallah
biraz büyüsün bebek için hazırlık yapmaya başlayınca cok tatlı heyecanlar yaşıyo insan:))
ben oda almadım. büyüyen beşik aldık bide şifonyerini. sadece dolabı kaldı. satın aldığımız yer 5 yıla kadar yaptırabiliriz dolabını da dedi. ama inan esyalarını şimdi zor sığdırıyorum. 1-2 seneye mecburen dolabıda alcak gibiyiz. büyüyen beşikler de cok kullanışlı. tek dezavantajı sallanmıyor olması. ama 12 yaşa kadar kullanılabiliyormuş. ben tavsie ediyorum.
sağlıkla büyüyün inşallah
aaa inş gelmez ya, ilk aydan oley deriz. 3 eylül benim doğum günüm .. bana bile hediye olur inan.Miniklercim benim Bat:4 veya 5 Eylül
Heyecanlanıyorum şimdiden.İnşallah ağustos-Eylül ayında bekleyen herkes bebeğine kavuşurda kapatırız bu topiği
asem canım başladım ama bu ara az işlerim vardı ama 1 haftaya bitiririm kesin.allahın izniyle, aslında daha fazlasını okumak istiyorumda söz verip yapamamaktan korkuyorum...chnb 500 (bitti)
candaş 500
minikler 300
ase 800 (bitti)
yazayımda, alıntılamam da kolaylaşsın..
Kızlar randevudan geldik... 3.8 mm lik Koroid Pleksus kistimiz geçmiş şükür:)) Bugün itibarıyle 23 artı 4 günlük oldum. Ama bebek yüzde 3 lük en üst sınırda çıktı kilo olarak. 815 gram. 2 gün sonraya şeker testim var umarım şeker çıkmaz. Zayıf olur bir dert kilolu olur ayrı dert.
Amniyo dışında genetik sorunun netlik kazanmayacağını yine söyledi yok dedik zaten bu haftadan sonra sorun olsa da yapılacak bir şey yok ki bu konudaki düşüncemi siz de biliyorsunuz...Epey sohbet de ettik Arda bey'in eşi de Kastamonuluymuş bu arada:)) Hemşerimmiş:))
Rahim ağzı uzunluğum 2.6 iyi:)) Bizden haberler böyle...
48 yaşında geçen kasımda tüp denemiş bir görümcem vardı yazmıştım. Belki tüpleri açılır mı diye düşünmüştüm...Görümceme de malesef mucize bir ümit vermedi yumurta donasyonu olabileceğini söyledi. Cem Beye de sordu o da aynı fikirde...
..
chnb abla iyi olmanıza sevindim..
hellom Allah kavuştursun canım..
kızlar çok halsizim 1 haftadır böyle..okuyorum ama yazmaya dermanım yok..yarın sabah doktora gideceğim.şeker yüklemesi yapılacak..inşallah denizinde gelişimi iyidir malum geriden geliyor.bakalım doktor ne diyecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?