Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar merhaba
beni soran herkese teşekkürler
çok şükür iyiyiz. sorunumuz aynı. emmek. galiba yavaş da olsa emsin diye memede durmasına izin verdim diye bu sefer memeden inmek istemiyor, memede resmen uyuyor, bıraktırdığım an başlıyor aranmaya. yalancı emzik gibi kuanıyo dedikleri bu olsa gerek. bu nedenle işim çok zor.ibsabah 5 gibi uyanıyor 15 dakika yarım saat aralıklarla saat 10a kadar emiyor yavaş yavaş. artık gözlerim kapanıyor benim de, uykusuzluktan kolumdan düşecekmiş gibi oluyor. bazen kızıp yatağına yatırıyorum, emmiyosan bedava orda durmak yok diye, cıyak cıyak ağlayınca yine alıyorum. az emdiği için de gündüz en fazla deliksiz uykusu bir saat. gece uyuyor çok şükür. kontrole farklı bir doktora götürdük. bunlar çok normal dedi, yine bana bir hemşire eşliğinde emzirme yaptırdı. orda da inadına gibi hızlı emdi oğluş hiç durmadı. hemşireye bunları anlattım, çok normal dedi. bebekler tam bu dönemde hep anne kokusu duymak isterlermiş. ama sürekli kucağımda hiç bi iş yapamıyorum dedim, annelik zor iş dedi. bir hafta içinde 280 gram almış. doktor gelişimi normal mamaya gerek yok dedi. ama ben artık bunalmaya başladım ve dün 2 kez tekrar mama verdim. karnı doysun diye bazen 2 saat kucağımda tuttuğum oluyor. o uyuyor ben dürtüyorum uyansın diye. ağzından memeyi çektiriyorum. canlanıyor, 5 dakika emiyor tekrar uyuyor. uyudu diye yerine kouyorum 5 dakika içinde yalancı emzik arar gibi el hareketleriyle mememi arıyor.yüzde 80 emmesi bu şekilde. canı isterse yüzde 20 hızlı emdiği de oluyor. yalancı emziği alıştırmaya çalışıyorum emmiyor onu da. eldivenlerini emiyor. çok şükür Allaha bugünleri gördük ama gerçekten çok zormuş. emzirmenin bile bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmiyordum.

minikler güle güle kullan inşallah beşiği. bizimki otomotik sallanan yatakta uyumuyor istersne yarım saat salla. bir tane ana kucağı almıştık, ondan sallanınca uyuyor.onda uyutup yatağına koyuyoruz. bu bebekelre bellli olmuyor gerçekten. inşallah oğlun yatağını sever.

candaş maşallah yolunda herşey, ilerliyoruz.
kittyi, Allah kavuştursun kardeşine.
nazlımcım Allah kabul etsin canım dualarını.
chnb, inşallah herşey yolundadır kontrolde. hepimiz çok uğraştık ama hamilelik dönemind en çok uğraşan sensin.
devrelerim, günlük ve nuray, siz nasılsınız?şikayetleriniz neler?neler yapıyor yaramazlar?
sezen ve nilde sizden de güzel haberleri bekliyoruz inşallah.
minick umut sen sen nasılsın?teyzelik nasıl gidiyor?
rolle, nasılsın canım?doktor takibinde misin?
unuttuğum kimse varsa kusura bakmayın. herkesi öptüm.

Lonecim çok şükür iyiyim sen nasılsın?Daha bu sabah aklımdan geçmiştin.Ner zamandır yazamaz oldu diye

Benim yeğenimde bugün 4 haftalık oldu.Bizimkinin derdide sürekli meme arıyor.Ablam kendiyle dalga geçmeye bile başladı''Montofol ineği''oldum diye.İnsan doyduğundanda emin olamıyor sürekli arandığı için.Ama çok şükür sağlıklı ya gerisi bir şekilde hallediliyor.

Salihin gelişimide gayet iyi gidiyor gibi görünüyorDemek ki sütün bebeğine yarıyor ve doyuyor Salih

Lone'cum sagol canim.Arkadaslarimdan biliyorum ilk baslarda herkes zorlaniyor duzeni oturtmada ama masallah sonra corap sokugu gibi gelir kolay emer,rahat uyur vs.
Biliyorsun herseyin basi sabir..Benim Icimde bir sikinti varki sormayin arkadaslar.Sanirim korunmadigimiz icin cocuk olmuyor diye moralim bozuk.Yani uzulmemeye calisiyorum hayirlisi olsun diye ama yas biraz gecgin ve hic cocuk sahibi olmayinca uzuluyor tabi insan.Butun arkadaslarim akrabalarim cocuklu mutlu vs..
Birde gogsum agriyor birkac gundur evhammi yapiyorum bilmiyorum aklima hep kotu seyler geliyor.
Hepinize simdiden hayirli nice guzel bayramlar diliyorum.

seni o kadar iyi anlıyorumki anlatamam aynı şeyleri ama aynı şeyleri hissediyorum hatırladığım kadarıyla sen benden küçüksün benim yaş 37 henüz çocuğum yok ve benimde göğsümde problem çıktı ama kötü bir şey değildi eminim seninde değildir halk arasında göğsün ağrırsa korkmuyacakmışsın genelde kötü olan ağrı yapmazmış için rahat olsun bu konuda senin kaçıncı denemen ne zaman kürtaj olmuştun ben kasımda kürtaj oldum haziranda kimyasal gebelik yaşadım bu ay aşılamam oldu hayırlısı bakalım banada herkes stres yapma diyor nasıl yapmıyım elimde olmuyor bazen telaşa kapılıyorum ama isyan etmiyorum umudumu yitirmemeye çalışıyorum unutma her gecenin bir sabahı var.

sağol tatlım inşallah aşılama yapıldı bakalım bekliyoruz bak herşey düzeliyor maşallah bu günlerde geçecek oda düzene girecek sonra ana oğul sarmaş dolaş gülücükler sohbetler her şey dahada güzel olacak tatlım

Kızlar randevudan geldik... 3.8 mm lik Koroid Pleksus kistimiz geçmiş şükür:)) Bugün itibarıyle 23 artı 4 günlük oldum. Ama bebek yüzde 3 lük en üst sınırda çıktı kilo olarak. 815 gram. 2 gün sonraya şeker testim var umarım şeker çıkmaz. Zayıf olur bir dert kilolu olur ayrı dert.
Amniyo dışında genetik sorunun netlik kazanmayacağını yine söyledi yok dedik zaten bu haftadan sonra sorun olsa da yapılacak bir şey yok ki bu konudaki düşüncemi siz de biliyorsunuz...Epey sohbet de ettik Arda bey'in eşi de Kastamonuluymuş bu arada:)) Hemşerimmiş:))
Rahim ağzı uzunluğum 2.6 iyi:)) Bizden haberler böyle...
48 yaşında geçen kasımda tüp denemiş bir görümcem vardı yazmıştım. Belki tüpleri açılır mı diye düşünmüştüm...Görümceme de malesef mucize bir ümit vermedi yumurta donasyonu olabileceğini söyledi. Cem Beye de sordu o da aynı fikirde...
..

Son düzenleme:
nillde'cim beni cok rahatlattın Allah razi olsun.Bende seni cok iyi anlıyorum haliyle :) Insallah asilama sonucunla mutlu haberler alirsin,hayirlisiyla tadarsin bu mutlulugu.
Ben Aralik sonu oldum kurtaj.8 haftalik dusuk dendi.Iki ay falan adet olamadim ve devam eden agrilarim oldu akabinde.Rahmime kan dolmus o falan bosaltildi bir dolu dertle ugrastim kurtaj sonrasi.Hala yumurtaliklarim agriyor bazen inanirmisin. Sen Istanbuldamisin doktorun kim tavsiye edermisin?
chnb cok sevindim haberlerine gozun aydin canim.

Son düzenleme:
chnb ablacım.. gözünüzzaydın..
çok şükür geçmiş kistiniz..
amniyo senin için riskti zaten abla.yapılan ölçümlerde değerleriniz güzel çıkıyor,kistde kalıcı değilmiş çok şükür..
herşey güzel olacak, sağlıkla kavuşacaksın yavruna inş..
şeker yüklemesinde de, değerlerin iyi çıkar ablacım.. bebişin kilosuu; annesi iyi beslendiğinden, dinlendiğindendirr..
haberlerine çok sevindim.. işleriniz rasgitsin.. Allahım sizleri korusunn..

hello cnm çok tşk ederim burda ihtiyaç listeleri verilmiş ama bana saçma gelen şeyler oluyor şöyle bi tamamlayım yazacam listemi eksiklerim olursa söylerseniz göğüs ucu kremini arkadaştan alacam emzirme sütyeni iki tane aldım iki tanede emzirme atleti almayı düşünüyorum kullan at çamaşır kaç tane kullanır yaklaşık olarak bi sitede bi pakette 5 adet var diyor ama kaç taneye ihtiyaç duyarım bilmiyorum tabi?? istanbuldan alma fikrine gelince düşünmen bile beni çok mutlu etti saol cnm netten artık herşeye ulaşılıyor sen paşamızla ilgilen yeter rahatsızlanmış demek çınar bey rabbim şifalar versin baba baba deme olayıdasüpermiş hani reklamda varya babaanne dedi diye arıyor babayı üzülme içinde baba geçiyor diyor :) bizimkinin de hevesi beşikle geldi desem gidiyor boş beşiği seviyor allam allam :)

lone cnm allah yardımcın olsun cnm yalnız olmak da zor tabi bi de bayanın evde yükü her zaman fazla oluyor eşler ne kadar yardımcı olmayada çalışsa sıkılıyorlar dayanamıyorlar ne bileyim benimki öyle ilerisini düşünüyorum da yine zora gelemeyecek yine herşey miniklere bakacak napalım canları saolsun da geçecek bugünlerde sıra keyfini çıkarmaya gelecek cnm beşik konusunda da tşk ederim ben de düşünüyorumda herşeyi kendi zevkimize göre yada kullanma rahatlığımıza göre almaya çalışıyoruz ama prens / prensesler ne tercih ederse ona dönüş olacak mutlaka :) öpüyorum miniğini

chnb ablacım gözün aydın.. buarada kilo kasım annelerinde de fazla hep bizimki cılız olacak diyorum bende ona üzülüyordum demek fazlada da risk oluyor siz neleri atlattınız bu da önemli bişey değildir bence rahatından alıyordur kiloyu o annesi şimdiden üzülüp dert etme

ase cnm 300 bitti biraz sezene yardım edeyim kalırsa senden yine alırım cnm allah kabul etsin

sezen cnm geçen yazdın baya kalmış senin dualar yarın akşama kadar 200 daha alayım ben cnm not et

miniklercim.. çok teşekkür ederim canım.. Allah razı olsun..
bende devam ediyorum hız kesmeden.. az kaldı sayılır zaten
kendinize iyi bakın canım:79:

Kızlar sağ olun... 2 gün sonra belli olur sonucum... Minikler canım valla tombul dert, zayıf dert. Aman sağlıklı olsunlar. Güle güle kullan beşiği. Penye yelek çok iyi bebeğe bol bol çıtçıtlı badi...

Lone canım maşallah çok güzel kilo almış. mama verme hiç emzik ver.

Rolle sen dr araştırıyordun buldun mu?

Ase, Sezen 100 er tane okudum canım.

Nazlım dün torpilli gurubundaydım. 3 arkadaşım için ayrıca yasin okudum dün gece...

Kızlar güzel haberler bekliyorum sezen açılışı yap...

bencede ya, aynı senin gibi düşünüyorum bende.hevesleniyorum o sepetlere.fikir değişmezse alırız bi tane.bencede onlar kıymetli olduklarının farkındalar.ya belki o kadında çift rahimlidr eşim anladığı kadar anlattı, yumurtlama olayı benide şaşırttı acaba ben mi yanlış biliyorum demiştim.neyse ya evet bizde ikiz yapamdıysakta ara yaşlarını yakın yaparız :) valla komik olcak ama bana kalsa işyerindekilerden çekinmesem 2014 temmuz ağustosta yeniden denerdim ama olmaz, işe başlayacam tekrar ayrılcam filan :) tabi rezervler sıkıntılıysa ayıba bakmam dediğimi yapabilirm :)

tuhaf gerçekten.inş sağlıkla devam etsinler 9 ay boyu .Allah nasip ett,kten sonra herşeykolay .. ama bakım konusunda haklısın bi destek şart ...

canım iyiyim :) sizde iyisiniz maşallah, eymen e kıyamazsın tabi nasıl kıycak minnak yavrulara bissürü iğne yapıyolar.allah kolaylık versin o zmanlar önce oğluna sonra sana.tamam tavsiyeni dikkate alcam, bende bi yatak bi dolap yada şifon yerle tamamlarım.dediğin gibi zamanla yetmeyecek zaten dolaplar.bende sallanan bi beşik istiyorum inş sepetler sallanıyodur :)
Miniklercim benim Bat:4 veya 5 Eylül

Heyecanlanıyorum şimdiden.İnşallah ağustos-Eylül ayında bekleyen herkes bebeğine kavuşurda kapatırız bu topiği
aaa inş gelmez ya, ilk aydan oley deriz. 3 eylül benim doğum günüm .. bana bile hediye olur inan.

chnb 500 (bitti)
candaş 500
minikler 300
ase 800 (bitti)

yazayımda, alıntılamam da kolaylaşsın..
asem canım başladım ama bu ara az işlerim vardı ama 1 haftaya bitiririm kesin.allahın izniyle, aslında daha fazlasını okumak istiyorumda söz verip yapamamaktan korkuyorum...

ablacım inş şeker çıkmaz kolay . sen kastamonulu muydun ? bilmiyodum. çok güzel bi yer orada.özellikle ineboluy çok beğenmiştik biz.

Kızlar selam , grfemedim 2 gündür. dün dualarla geçtii, bide sınavum var ona çalışıyorum.

Minikler, canım dün sana 1 tane yasin okudum kolay doğumlar sağlıklı evlat olsun inş diye, kısmet olursa doğum önceside okurum.dün gece için niyetlenmiştim şükür yaptım.

Ase canım sanada 1 yasin okudumönceden söz vermiştim, allah kabul eder inş.

NAzlım sanada okudum canım sana tefriciye okunurken ben tatildeydim okuyamamıştım içime dert oldu okudum.inş bayramı çifte kutlarız.

Lone, canım sana da 1 tane okudum sanada çok az tefriciye okumuştum kendimi kötü hissettim o dönm sıkıntılıydım biraz biliyosun.Allah salihin senin önüne çıkarsın inş.

Kızlar hepinize tek tek okumak istedim ama yetişemedim.allah nasip ederse hepinize okuyacağım birer birer.adaletsizlik yapmayım.ama topik için 1 tane daha okudum, önce hamile kalmayı bekleyenlere, sonra hamilelere kolay hamileli, sonra çocuğu doğanlara hayırlı ömür diye niyetlendim.rolle canım sanada niyet ettim.

kıtty, canım bugün yazıdğına inan ben bile duygulandım, babalar ciden ne klay baba oluyo ya.ama çınarın ağzından çıkan bal bal.kardeşinde askere gitmiş canım allah kavuştursun in ş tez vakitte.

sezen, cuma günü inş müjdeyi verirsin bize.

nilde, ablam inş allahım bebeğini nasip etsin sana.çok hakediyosun allahımda duysun.

günlük, ablacım prenseslerin nasıl ? sen nasılsın ?

datlum, canım özledik seni hakketen.neyse az kaldı okulların açılmasına görüşürüz o zman.

ceza, minicikumut, hilal, nasılsınız ?

dün annem kardeşim için bişeye niyetlenmiş, 41 yasin okuyalım dedi. akşama dek ancak 17 tane okudum.maşallah kadına motor takışmuış dersin 31 tanede o okudu.benimde hatmim vardı, hamile kalırsam hatim etcem demiştim öğrenmeden 2 gün evvel. ama ben 2. tüp denemesine kısmet olur sanıyodum.şükür ramazana denk geldi ilk hatmimi yaptım bebeğimiz için.sıpa hafız mı olcak ne :) cuma günü kardeşimin rütbesi takılcak gelinimiz gelcek kardeşiyle.ben yatıştayım tabiki.dedim bende gidemiyorum madem jest yapayım akşama rütben hayırlı olsun komutanım yazısıyla pasta yaptırayım dedim.ben işe başladığımda babam kocaman bi buket çiçek göndermişti, dairede aylar boyu söylediler.güzel oluyo.milleti geçte seni değerli hissettirmesi herşeye değiyo, ee kardeşiminde komutanlığına almayacaklarına göre eve isterim napim :) eşimede gönderemiyorum bişey bu sebeple.hoş benim eşimde bi kibardır ki sormayın ya bi insan jest yapar işe gönderir bişey.nerdeee :) ama şaka ya bende istemem göndermesini, eve göndermişti.ayy çenem düştü ama bunu anlatcam :) eşime bişeye feci kımıştım, doğum günümdü yada bi özel gündü. neyse kapı çaldı, babam çağırdı beni, çiçekler sana diye tamam saol dedim ama çocuğun kafasında parçalayacam sanırsın çiçeği, çocuk şok oldu korktu :) para filanda vermeyi unuttum. 10 dk geçti geçmedi yeniden zil, ben yeni bi hışımla açtım kapıyı, yine çiçekçii, bende yne aynı tavırlar ve bi çiçek daha.ama ben salak yine unuttum bahşişi, artık dedim 3. gelirse o zman veriirm. 10 dk sonra tekrar. anca çocuğa verdik bahşişi ama evdekiler durumlara şahit olunca çok güldüler, çiçekçi onu dövcen sandı filan dediler gülüştük ama cidden öyleydi. ben ne kadar sinirliyim ya.kusura bakmayın saçmaladım düştü çenem yine.

eee siz napıyosunuz bakalyım ? unuttuğum varsa affola ..

chnb abla iyi olmanıza sevindim..
hellom Allah kavuştursun canım..
kızlar çok halsizim 1 haftadır böyle..okuyorum ama yazmaya dermanım yok..yarın sabah doktora gideceğim.şeker yüklemesi yapılacak..inşallah denizinde gelişimi iyidir malum geriden geliyor.bakalım doktor ne diyecek?

Candaş Allah kabul etsin canım...

Ben de büyüyen beşikten memnun kalmadım canım:)) Çünkü 3-4 yaşına gelince baza alınıyor o beşiklerin şifonyeri çıkınca uzuyor ama eni dar ve altı boş. Bir şey konulmuyor bir de aralık annelerinde bebklerin düşme ihtimalinden bahsedilmiş hatta birinin bebği beyin kanaması geçirmiş. Hoş bizim oğlanınkini kurarız 5-6 aya kadar belki de...

Allah kavuştursun kardeşine de. Hellonun da gitti onun das inşallah...

günlüğün akrabası olimpiyata atletizme mi katılmıştı belki madalya alan odur:))

Sağ ol canım inşallah senin de iyi çıkar... ben 24 biliyorum senin erken değil mi şeker için?

Candaşım bu topiğe niye bu kadar değer verdiğimi anlamam hiç zor değil aslında?

Hiç görmediğim birinin benim hamileliğimi kendine doğumgünü hediyesi seçmesi ne büyük mutluluk bilemezsin canım

Ben iyiyim çok şükür bende ders çalışıyorum.Malum Kpss var.Girmem şart değil ama sınav psikolojisini seviyorum sanırım

Sahurda kalkıp hiçbirşey yemiyorduk eşimle sadece su içip yatıyorduk ama şu son 4 günün 3ünde sahura kalkamayıp uyuyoruz.Gerçi bana böyle tutmak daha kolay geliyor şurada Ramazan'ın bitmesine ne kaldı ki?Ramazan Ramazan dedik oda su gibi geldi geçti..Allah hepimizi daha nice Ramazanlara erdirsin İnşallah.

Herkese Günaydın.Nasılsınız?

minikler kuzum saol allah razı olsun yüreğine sağlık rabbim kabul etsin inşallahh dualarınızı canım hamile kıyafeti gecelik falan heykelde loya diye bi yer var ben ilk bebeğimde ordan bi tane almıştımçok şirin birde cumhuriyet caddesinde var çamaşırcılar ordan bulabilirsin çarşı balında bebeciler var orda çeşit çeşit ürün var fiyatlarda genelde uygun sanırım
hello kardeşini allah kavuştursun kuzum bende hatırladım da bu konuyla ilgili yazmamışım hiç kusura bakma canım dua kitabının adını ve yazarını söylersen ben mutlaka bulurum onu direk kitabı alırım olmazsa evimde bulunsun ulucaminin orda dini kitaplar satan bi ton yer var yakışıklı kuzuyu kocaman öpüyorummm
ase canım bende senin duan için 200 tane alayım rabbim kabul etsin inş oğluna kardeşini yollasın hemencik
lone zaman ne çabuk geçti dimi bi kaç ay önce çatı muaynesi normal mi sezeryanmı derken şimdi emzirmeden bahsediyosun :)sütün yarasın şifa olsun oğluna inşallahhhhhh
rolle canım geçmiş olsun gögüs ağrısı için prolaktin hormonuna baktır istersen bi arkadaşımın da ağrısı vardı gögsünde sürekli doktoru bu hormonu istemiş ve biraz yüksek çıkmış bu hormon gebe kalmayıda engelliyo
nilde ablaaaaaaaaaa küt küt atıyor kalbim:)senin ve kendim için kaldı 6 gün inşallah birmiz bile olsa güzel haber verebiliriz öncelikle hayırlısı tabiki
chnb ablaaaaaaaaaaa maşallah kuzuya paşaya hiç üzmüyo artık annesini rabbim kucağına aldıın günleri göstersin sağlıkla inşallahh yokun yarısı bitti lşükür ay bana duada okumuşsun ayrıca allah razı olsun ağlayasım geliyo siz böyle yazdıkça
candaşşş hoşgeldin bebeem ay sendemi yasin okudun bana ne mutlu allahım şükürler olsun güel yürekli arkadaşlarım benim rabbim duysun sesinizi inşallahhh kaldı 6 gün gögüslerim acımaya başladı yine adet olucam da bi umut lazım şimdi banaaaaaadualarını kabul etsin rabbim her zaman melekleri yanınzıda olsun inşallahhhhh
cezacım doktora gidiomuşsun güzel haberlerle gel inş canım
sezen canım senin duanıda bitirdi rabbim kabul etsin
minicikumut naberrrr başladınmı kız çalışmalara:)sınav çalışırken bebeide arada kaynatma sakın
nurayyy seni unuttum sanırım esat beye kocaman öpücüklerrr

oy baya yazdım kızlar unuttuum varsa affola uykum açılsın bugün çabuk geçsin nolurr ramazanda ne su ne açlık hiç biri dert olmadı sadece aşırı uykum gelio gündüz neneler gibi olduum yerde kafam düşüyo

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…