- 2 Aralık 2007
- 1.626
- 1.709
- 398
- 57
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
ciftleşmemekMerhaba;
Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.
Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.
Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.
Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.
Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.
Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Bunu kendi bedeni uzerinde soz sahibi olmaktan ziyade kendi bedenine yabancilasmak, kendi bedeninden rahatsizlik duymak olarak goruorum. Bir kadin ozgurlesmeyi, esitligi kendine ait herhangi bir uzvundan ya da onun yerine getirdigi islevden kurtulmakta goruosa bence cok buyuk bir hezeyan icindedir. Umarim konu sahibi pisman olma olasiligi olan seyler yapmaz.Uzun süredir takip ediyorum burayı ve ilk kez görüyorum bir kadının böyle dik durduğunu. Doğurmak tercihtir görev değil. Kendi bedeniniz üzerinde söz sahibi olması gereken tek kişi sizsiniz. Harikasınız. Yaşım yirmi iki, feministim, eşitlik olmazsa aşka, duygu olmazsa sekse karşıyım. Bunca zamanda ilk kez bir feministin açtığı konuya denk geldim. Gerçekten harikasınız. Asıl konuya gelecek olursak ben aslında sorununuzu tam olarak anlayamadım. Hayatınız boyunca hiç doğurmayacaksanız tüplerinizi bağlatmanız yeterli. Bu çok basit.
İsteğe bağlı olarak yapılabilecek bir ameliyat. İleride fikrinizi değiştiriseniz bağlı tüplerinizi açtırabilirsiniz de. Ama regl olmaya devam edersiniz. Rahminizi aldırın diyeceğim ama sağlıklı bir rahmi almaya hiçbir doktor yanaşmaz. Kaldı ki rahminiz olmadığı için cinsel birleşmeden zevk alamaz ve karşınızdakine zevk veremezsiniz. Boş bir kuyuya kova sallamak gibi olur amiyane tabirle.Bu doğurma'dan tamamen koruyor mu insanı?
Öyle ise, evet yeterli olur.
Peki bir ameliyat şekli mi bu?
Ya da ilacı var mı?
İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilir mi?
tüplerini bağlatman adet olmanı engellemeyecek bilgin olsun.. adet olmanı engelemek için ya rahme müdahale edilmeli yada hormonları salgılayan yumurtalıklara. Rahmi aldırmak, rahim tabakasını inceltecek hormon ilaçları kullanmak, hormonlu ria taktırmak, yumurtalıklarını aldırmak. seçeneklerin bunlar. bunun dışındakiler sadece hamile kalmanı engeller adet olmanı değil.Hmm, anladım.
Laparoskopik yöntemini ilk defa duydum.
Demek, bekle demesinin sebebi tıbbi gelişmişlik değilde hukuki sorunlar.
Boyle bir ameliyat var mi bilmiyorum ama varsa da pek saglikli oldugunu dusunmuyorumHayır, benim sorunum utanmak değil. Asla.
Sadece, eylemlerim önünde engel teşkil ediyor.
Buna izin veremem.
Birde en büyük feministlerden biri bile yıllarca kadın özgürlük eşitlik haklıkdızlık üstünlük diye kitaplarlar yazdıktan sonra evlenip çocuk yaptı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?