Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Tüplerinizi bağlatmak en masum, en zararsız seçenek. Normal yollardan çocuk sahibi olma ihtimali ortadan kalkar. Ama olur da fikriniz değişirse invitro fertilizasyonla (tüp bebek) çocuk sahibi olabilirsiniz.

İşlem isteğe bağlı yapılır. Ama operasyon ücretini kendiniz ödemelisiniz.

Bir de küçük bir ayrıntı..Hiç birimiz aynı kalmıyoruz. 20 li yaşlarda olduğumuz kişi değiliz. Gençken insanlar daha keskin, daha radikaldir. Yaş ilerledikçe hayatın siyah ve beyazdan ibaret olmadığı fark edilir. Bakış açısı değişir, beklentiler değişir. Tanrının size verdiği bir bir hediyeyi yok etmek..

Umarım pişman olmazsınız..

ciftleşmemek

Çok gençsiniz neden böyle bir radikal ve aynı zamanda ileride size trajedi yaşatacak bir karar almak istiyorsunuz. Psikoloğa gitmenizi tavsiye edebilirim feminsitliğinizin altında yatan gerçek başka birşeydir muhtemelen bununla yüzleşmeniz lazım......

hmmm aşırı feministik düşüncelerde buraya kadar gelinmiş demek

kusura bakmayın yadırgadım ilk olarak ama kadın doğum ile görüşüp "hormonlu RİA" taktırabilirsiniz. genelde aşırı adet kanamaları olanlarda tedavi amaçlı kullanılıyor adet kanamasını azaltmak için. hani size böyle keyfi bir durum için takarlar mı bilmiyorum ama kanamayı yok oldu denecek kadar azaltıyor ve koruyuculuğu çok yüksek.

Bunu kendi bedeni uzerinde soz sahibi olmaktan ziyade kendi bedenine yabancilasmak, kendi bedeninden rahatsizlik duymak olarak goruorum. Bir kadin ozgurlesmeyi, esitligi kendine ait herhangi bir uzvundan ya da onun yerine getirdigi islevden kurtulmakta goruosa bence cok buyuk bir hezeyan icindedir. Umarim konu sahibi pisman olma olasiligi olan seyler yapmaz.

Bu doğurma'dan tamamen koruyor mu insanı?
Öyle ise, evet yeterli olur.
Peki bir ameliyat şekli mi bu?
Ya da ilacı var mı?
İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilir mi?
İsteğe bağlı olarak yapılabilecek bir ameliyat. İleride fikrinizi değiştiriseniz bağlı tüplerinizi açtırabilirsiniz de. Ama regl olmaya devam edersiniz. Rahminizi aldırın diyeceğim ama sağlıklı bir rahmi almaya hiçbir doktor yanaşmaz. Kaldı ki rahminiz olmadığı için cinsel birleşmeden zevk alamaz ve karşınızdakine zevk veremezsiniz. Boş bir kuyuya kova sallamak gibi olur amiyane tabirle.

bir sonraki adımınız sidik torbasından kurtulmak galiba,şaşırdım yani.....
Hep örneklemelerinizde erkek gibi demişsiniz,cüzdan alıp çıkmaktan bahsetmişsiniz,feminizm ne zamandan beri erkek yaradılışına özentiye döndü....sizinki yaradılışınıza bir isyan sanki.....burada bu konunun cevabını aramanız da çok garip ve bir o kadar şüpheli,yaşınız 26 olabilir ama özendirici bir süslemeyle ,empoze ettiğiniz savlarınız,birçok ergen için kafa karıştırıcı olabilir...jinekologla görüşmenizi, bu konuya çözüm aramanız gerektiğini sizde biliyorsunuz bence öncesinde bir psikolog şart tabi......gerçekten artık çocuklarımız için endişe verici bir çağdayız ve bu örnekler ebeveyn olarak beni ürkütüyor......

Bir yanda regl olmayan/olamayan kadınlar / kızlar olmak için uğraşır, diğer yanda menopoza giren kadınlar bunalıma girer..
Bambaşka bir yanda da böyle sizin gibi insanlar..
Bence fazla şımarık ve egoistsiniz.
Sancısız reglim olmadı bugüne kadar. Her seferinde de ağrı kesicilerle idare etmeye çalışıyorum
Ama her zaman şükrediyorum
Bir sürü kadın sporcu var onlar nasıl başarabiliyor peki senin bu kadar abarttığın bunalımlara girip burada konu açacak kadar kafaya takıp sorun ettiğin şeyi umursamamayı??
O kadar sorun yapıyorsan da git doktora o çözüm bulsun. Artık rahmini mi alır tüplerini mi bağlar bilmem ama burada regl olmak için, anne olmak için dua eden kadınlar okuyor bunları.
Bi çanta taşımak o kadar zor geliyorsa takarsın tamponunu, ya da yolculukta atarsın valizine
Hastanede aptal bir olay yüzünden beklemek istemiyormuşsun..
Bir kez anne olabilmek için 1 ay hastaneden yatacak insanlar tanıyorum sen neyin derdindesin??
Sanki her ay 5 saat hastenede bekliyoruz regl oluyoruz diye.
Git nereni aldırıyorsan aldır regl olmamak anne olmamak için o senin kararın kimse de bir şey demez. Ama burada konu açman çok saçma

Ama öncelikle sen bi araştır feminizm nedir ne değildir ona göre başka konu aç!

Hmm, anladım.
Laparoskopik yöntemini ilk defa duydum.
Demek, bekle demesinin sebebi tıbbi gelişmişlik değilde hukuki sorunlar.
tüplerini bağlatman adet olmanı engellemeyecek bilgin olsun.. adet olmanı engelemek için ya rahme müdahale edilmeli yada hormonları salgılayan yumurtalıklara. Rahmi aldırmak, rahim tabakasını inceltecek hormon ilaçları kullanmak, hormonlu ria taktırmak, yumurtalıklarını aldırmak. seçeneklerin bunlar. bunun dışındakiler sadece hamile kalmanı engeller adet olmanı değil.

öncelikle kararına saygı duyuyorum ama kendine zarar verecek birşeyin içinde olmaman için konuşmak istyorum... eminim sancılı adet donemleri için bir sürü yolu denemişsindir... şunu hatırlatmak istiyorum kadınların vucudu 1 ay boyunca pis kanı topluyor ve rahimden bir atık yumurta olarak döngüsel olarak o kirli kanı atıyor... vucudun yaşlanmaması için ve dinç olabilmesi için buna ihtiyacımız var... yani sadece bebek yapmak için bu kan atılmıyor ya da sen istemezsen neden bir bebek sahibi olasın ki... zaten blli bir yaşa gelince bu donemimiz bıtıyor bu acele ve kendine zarar verme ısteği tatile ya da geziye çıkmak için mi ben sanmıorum altında yatan psikilojik sebeplerin üstüne gitmeni öneriyorum bu önerilere ihtiyacın olmayabilir ama sağlıklı olmayınca zaten özgürlüğünde anlamı kalmıyor? neden kurtulmak yerine daha mantıklı çözümleri seçmiyorsun feminist olmanı takdir ediyorum ama 5 yıl sonra bu duşuncenin değişmeyeceğinin garantisi var mı? bence bu fikirleri önemse ve değerlendir ... bana sadece fikrimi soylemek düşüyor 45 yaşına gelmiş hala adet olmak isteyen adet olamadığı için ateş basan sırt ağrısı yaşayan kaç kışı gezmek istiyor onuda düşün ...

Okudum ve sadece şunları anladım

Birşeyleri aşılamaya kendinizi göstermeye çalışıyorsunuz.

Ve büyük ihtimalle adet olmak sadece sizin ilişkinizi kısıtlıyor gibi geldi bana sex işçisisiniz çünkü..

Diğerleri bahane
yani ozaman dişlerinizi v.s falan da tümünü ortadan kaldrın...
Engel olan çok şey var çünkü..

HERŞEY TATİL İÇİN Mİ yani :)
sanki bebek olmasa iki günde bir çantayı topla git olacak vallahi zor.. madem feministsin uzak dur erkeklerden küçük gördüğün cinsiyeti bir de tatmin ederek erkekliğini ödüllendirme.. böylelikle hamile kalmazsın merak etme.. çantanı alır iki günde bir tatile gidersin..
ben tam olarak feminist olduğunu zannetmiyorum. altında başka sorunlar var bence psikoloktan yada jinekologdan destek alabilirsin..
KADINLIK,ANALIK DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEYİ.. çocuk sahibi olamayan yüzlerce binlerce kadına karşın varolan Allah tarafından bahşedilmiş güzel sistemi çökertmeye hakkın yok, ki yapmaya kalkarsan çok daha büyük sıkıntıları beğenmediğin bedenin sana kat kat geri verecek en azından bu yazdıklarım içinde bundan çok eminim.. geç ayna karşına bayansın sen bayan kal.. erkeklerde bayanlar kadar gerekli ve önemli bu dünyada.. en azından baban olmasa annen seni tek başına yapamazdı.. ben her iki cinsiyeti de eşit görüyorum her anlamda, yaşam zor olsa da..

ayrıca fikir düşüncesi ne olursa olsun saygım var ama neden sinirlendim birden bilmiyorum.. yazdıklarım üzdüyse sinirlendirdiyse sizi üzgünüm ama fikrimi beyan etmek istedim..

Hayır, benim sorunum utanmak değil. Asla.
Sadece, eylemlerim önünde engel teşkil ediyor.
Buna izin veremem.
Boyle bir ameliyat var mi bilmiyorum ama varsa da pek saglikli oldugunu dusunmuyorum
Tupleri baglatmak da sadece hamile kalmanizi onler, ki bu da kesin cozum degil yine oyle alayim cantayi cikayim diyemezsiniz, cinsiyet degisikligi desem? Onu da yaptirmak icin bazi hormonal sartlarin yerine gelmis olmasi gerekiyor diye biliyorum. Ozgur dusuncedir saygi duyarim ama bu sekilde yasamaya calismak da sizi yoruyordur mutlaka bir caresi olmali

Ne yaparsanız yapın östrojen salgılayan bir dişi olsuğunuz sürece asla cüZdanınızı alıp seyehate çıkamayacaksınız. Birde sizin gibi düşünenler genelde cinsel ilişkinin kadını aşağıladığına inanır. Çocuk sahibi olmayayım diye kontrol yöntemi arayan feministi ilk defa gördüm. Birde en büyük feministlerden biri bile yıllarca kadın özgürlük eşitlik haklıkdızlık üstünlük diye kitaplarlar yazdıktan sonra evlenip çocuk yaptı:)

Anlamadım
rahiminizimi aldırmak istiyorsunuz gögüslerinizi mi?

Yumurtaliklarinizi aldirabilirsiniz boylece regl olmaz ve dogurganlik ozelliginizi kaybedersiniz. Ya da hormonlu spirallerden taktirin onlar da yilda 12 olan regl sayinizi 3-4 e indiriyor hatta zamanla kesiyor. Ama en kesin yontem yumurtaliklari aldirmak
Boyle bir isteginiz olup bunu hic arastirmamis olmaniz da ayrica sasirtici geldi bana. Google a sorsaniz bile yontemler karsiniza dizilecektir.

Yaşım büyük büyük dediniz alt tarafı 90 doğumlusunuz. Bir gün inançlarınız, değerleriniz değişebilir, olmaz demeyin olmayan şey yok hayatta, pişman olabileceğiniz şeyler yapmayın..

Anne olduğum için olabilir, düşünceniz bana çok itici iğrenç geldi,herkesin kendi hayatı elbette.......

İlk mesaja istinaden yazıyorum belki tekrar olacak kusura bakmayın. Hormonlu rahim içi araç taktırabilirsiniz. Bu adet olmanızı engeller aynı zamanda güvenilir bir korunma yöntemidir. Bunun yanı sıra 3 aylık hormon iğneleri kullanabilirsiniz. Ama bu adet olmanızı engeller mi emin değilim. Onun dışında yumurtalıklarınızı ve rahminizi tamamen aldırıp erken menepoza girebilirsiniz. ama bu hem büyük bir ameliyat olur hemde ileride pişman olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Hormon adet geciktiricilerle de engelleyebilirsiniz ama bu kalıcı ve uzun süreli çözüm olmaz ve yan etkileri çok daha kötü sonuçlanabilir. En güvenli ve risksiz yol hormonlu rahim içi araç (yani spralin hormonlusu) taktırmanız. Hem geri dönüşü olan hemde uzun süreli çözüm üreten bir yöntem. Ama bütün bunları yaptırmadan önce bir psikiyatriste danışmanızda ve içinizdeki sorunun sadece kadın olmanın getirdiği adet döngüsü ve üreme kabiliyiyetine olan bir nefret mi yoksa altında başka nedenler mi var konusunu aydınlığa çıkarmanızda fayda var. Bunun içinde alanında uzman ve şarlatan olmayan doktoru bulmak zor olabilir. Çapadaki profları öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…