- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
Tamam, çok sağol Mune Administrator. :)Danışın elbette, benim doktorum tüplerimi bağlamayı kabul etmemişti yaşım ve ilk doğumum olmasını gerekçe gösterip.
Siz spirali de araştırın.
Eş yoksa?Özel hastanelerde sterilizasyon yaşa bakmaksızın yapılıyor.ben 29 yaşımda yaptırdım 3 yıl oldu.Yalnız eş imzası alınıyor.
O durumda bilmiyorum.Ben 3.bebeğime spiralle hamile kaldığım için yüksek koruyuculuk açısından yaptırmak istedim.Eş yoksa?
Yolculuğa çıktıgında olumsuzlukları düşünmen sadece kadın olduğun için geçerli degil. Malum erkeklerde çok tacize vs ugruyor ya da yollarda türlü insanlarla karşılaşmada erkeklerde çok değişik şeylerle karşılaşabiliyor. Kişinin engeli bedeninde degil zihninde diyebilirim. Çünkü bi çok gezi aktiviteleri yapan insanlar var ve kadınlardan da gördüm bu beni motive etti. Ama anlıyorum bir yandan kadın olmanın bu ülkede özellikle sınırlamaları çok maalesef ama belki bir Avrupa ülkesinde bunu hic yaşamayacaksın. Diğer fizyolojik ağrı vs bunlar çözülebilir şeyler.
adet olmayı engelleyici girişimler seni sıkıntıya sokacaktır,mesela menepoz ne kadar geç olsa kadınlar için okadar iyi,sprailn bile yan etkileri var ve tam korunma değil,yan etkisi olmayan hiç bir yöntem yok,boş yere araştırmayın,bence psikolog terapi ile halleder sorununuzuEş yoksa?
Okudum okudum da konu sahibinin ne derdi var anlamadim. Bu nasil bir konu ya gece gece
önünüze çıkan engel sadece regl olmayabilir, farklı bir hastalık çıkabilir en umulmadık anda. daha farklı rahatsızlıklar sıkıntılar yaşayabilirsiniz. regl olmuyorum bitti diye bişi yok. insan vücudu makina değil ki. yarın öbürgün sürekli tedbir almak zorunda kalacağınız, ilaç kullanmak zorunda olacağınız bir rahatsızlığınız çıkabilir Allah korusun. ve her an buna bağlı planlı yaşamak zorunda kalabilirsiniz. insanız sonuçta. ve ayrıca da genel hakim olan kadınlar konusundaki zihniyete de regl olmayı bitirerek karşı koyamazsınız. zihniyetlerin bakış açılarının değişmesi gerekiyor. bizim regli olmayı bitirmemiz neye çözüm olabilir ki??Evet, feminizm bedeni tamamıyla kabullenir. Bende insanları olduğu şekliyle seviyorum.
Lakin dediğim gibi, bu belkide sadece bana özel olan "planları" önlüyor.
Basit bir antrenmanda bile, düşünmek zorunda kaldığım günler yaşıyorum.
Önceden plan yapmak istemiyorum.
Sürekli vücudumu takip etmek zorunda olmak istemiyorum.
Vücudumu dinlemek, onu anlamak ve olmazsa olmazlarını hesaba katarak hareket etmek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?