- 15 Şubat 2013
- 25.814
- En iyi cevaplar
- 1
- 99.283
- 798
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
engellenmekten, cüzdanı alıp çıksan bi sebepten hastanelik olmaktan falan bahsetmişsin, cidden anlamadım tam olarak sorunun ne olduğunuCidden anlamamışsın.
Yorumlarımda uzun uzun yazmıştım.
Onları okuyabilirsin.
Öyle bir dünya olmadığını düşünüyorsan, bahsi geçen ameliyatı " dubbleconforlu" bir hayat yaşamak için olmak istediğim sonucuna nasıl vardın?Yani öyle bi dünya yok. Bilen varsa bizede söylesin:)
Şimdi yazardım fakat kafam birkaç saat önceki gibi çalışmıyor. Çok geç oldu doğrusu.engellenmekten, cüzdanı alıp çıksan bi sebepten hastanelik olmaktan falan bahsetmişsin, cidden anlamadım tam olarak sorunun ne olduğunu
Aslında var öyle bir yer. Gidebilirsek.. dubblecomforu nerden çıkardıma gelirsek fulltime rahatlık istiyormuşsun gibi yazmışsın. Ayrıca ameliyatlarda acısız olmadığına göre ? Yani öyle olsa bile zorluklar her daim var.Öyle bir dünya olmadığını düşünüyorsan, bahsi geçen ameliyatı " dubbleconforlu" bir hayat yaşamak için olmak istediğim sonucuna nasıl vardın?
Eğer, o ameliyat ile "dubble konforlu" bir hayatım olacaksa, demek ki öyle bir dünya varmış.
Kısacası, canın sıkıldığı için yorum yapma.
Ben de sevmiyorum regl olmayı, marketten bu tarz ürünleri almayı, zamanını takip etmeyi falan ama yapacak bişey yok. Kendimce çözümler buluyorum, pedleri bana iki uç ay falan gidecek şekilde önceden alıyorum, fazla ağrım olduğu zaman ağrı kesici alıyorum hiç sevmesem de... Yani bunları birçok kadın yapıyor zaten. Bilemiyorum, varsa bir çözümü profesyonel destek tavsiye edebilirim ancak.Şimdi yazardım fakat kafam birkaç saat önceki gibi çalışmıyor. Çok geç oldu doğrusu.
Lütfen tekrar oku.
Ki zaten artık bir önemide kalmadı. Çünkü öğrenmek istediğimi öğrendim.
Kendin söylüyor, sonra bana yüklüyorsun.Aslında var öyle bir yer. Gidebilirsek.. dubblecomforu nerden çıkardıma gelirsek fulltime rahatlık istiyormuşsun gibi yazmışsın. Ayrıca ameliyatlarda acısız olmadığına göre ? Yani öyle olsa bile zorluklar her daim var.
Ben de sevmiyorum regl olmayı, marketten bu tarz ürünleri almayı, zamanını takip etmeyi falan ama yapacak bişey yok. Kendimce çözümler buluyorum, pedleri bana iki uç ay falan gidecek şekilde önceden alıyorum, fazla ağrım olduğu zaman ağrı kesici alıyorum hiç sevmesem de... Yani bunları birçok kadın yapıyor zaten. Bilemiyorum, varsa bir çözümü profesyonel destek tavsiye edebilirim ancak.
şu yorumu yapana, beni iyi anlamışsın yazmışsın, bunların güvenlikle falan ne alakası var anlamadım, kazara hamile kalmaksa derdin, spiral taktır, ama daha 26 yaşında hayatının kalanı adına geri dönülmez kararlar verme, insanlar öyle hatalar yapıyolar ki, o hatayı yaparken herkesi karşısına almayı bile göze alıyor, kafaya 10 sene sonra dank ettiğinde ise iş işten geçmiş oluyo, senden yaş olarak bayağı bi büyüğüm, yaptırdığım dövmeden, ünivesitede seçtiğim bölümden, ilk eşimden, gibi gibi bi çok şeyden yıllar sonra pişman oldum, allahtan koca boşanır, dövme silinir, üniversite tekrar okunur, ama doğurma yetisi geri kazanılamaz, senin bahsettiğin kendini kısırlaştırmak bi nevi, günün birinde pişman olmazsın umarım
peki o zamanMarketten ürün almakta zorlanmam, hemde hiç. Sorunum önceden bu doğrultuda plan yapmak, düşünmek zorunda kalmak. Evet, basit bir olay fakat ameliyat olmakta öyle.
Neden istemediğim bir fonksiyonu devre dışı bırakmayayım?
Ayrıca asla pişman olmayacağımın altına imzamı atıyor hatta parmak basıyorum.
İnsanlara pek bir imkansız geliyor fakat, kendimi tanıyorum.
Kırılan tırnağım bile beni daha çok üzer.
Doğrusu, pişman olma gibi bir yapım da yok.
Rahatsam, takmam hiçbir şeyi.
Yorumun için çok sağol.peki o zaman
Hm,ok:)Kendin söylüyor, sonra bana yüklüyorsun.
Ben mi full time komfor istedim?
Ameliyat var, bende biliyorum. Bu yüzden, hiç acı çekmeyeceğim, ölene değin full time komforlu bir hayat yaşayacağım demedim ya sen söyleyip bana damgaladın.
"muşsun gibi yazmışsın" demenin, çamur at izi kalsın mantığından farkı yok.
"aslında var olan öyle bir yere" sen git. Benim işim dünya ile.
rica ederim :)Yorumun için çok sağol.
Neden plan yapıyorsunuz ki ben bunu anlamadım. Yanlışlıkla gebe kalmak korkusu mu bu? Ben bi plan yapmıyorum. Neden Yapılır onu da anlamadım regl iken yapamadığınız ne var?Marketten ürün almakta zorlanmam, hemde hiç. Sorunum önceden bu doğrultuda plan yapmak, düşünmek zorunda kalmak. Evet, basit bir olay fakat ameliyat olmakta öyle.
Neden istemediğim bir fonksiyonu devre dışı bırakmayayım?
Ayrıca asla pişman olmayacağımın altına imzamı atıyor hatta parmak basıyorum.
İnsanlara pek bir imkansız geliyor fakat, kendimi tanıyorum.
Kırılan tırnağım bile beni daha çok üzer.
Doğrusu, pişman olma gibi bir yapım da yok.
Rahatsam, takmam hiçbir şeyi.
O halde Spiral taktırmak daha mantıklıymış.Doğurganlığınızdan kurtulamazsınız, en azından Türkiye'de böyle bir ameliyat yok, tüpleri bağlatmak için dahi 35 yaş veya 3 çocuk kuralı vardı, en azından ben kızıma doğum yapacağım zaman tüplerimi de bağlayın dediğimde doktorumun bana söylediği buydu.
Çok çok Avrupa spiral taktırabilirsiniz, kardeşim taktırdı, regl olmuyor, hamile kalma riski de yok.
8-10 yıllıkları mevcut diye biliyorum, bir araştırın isterseniz.
Yorumun için sağol.
Fakat öyle ciddi bir sorun değil benimki.
İnsanın engellerinden kurtulmak istemesi gibi düşün.
Örneğin, kendimizi savaş ortamında hayal edelim. Savaşmak ve ölmek ayrı, kaçınılmaz bir durum. Fakat savaş ortamında vücudunu korumak zorunda kalmak, aksi halde doktor peşinde koşmak vb gibi olasılıkları günümüz şartlarına, olaylarına uyarlayınca sonuç ve benim içimde doğan kurtulma hissi değişmiyor.
Danışın elbette, benim doktorum tüplerimi bağlamayı kabul etmemişti yaşım ve ilk doğumum olmasını gerekçe gösterip.O halde Spiral taktırmak daha mantıklıymış.
Her iki sorunda ortadan kalkıyor.
8-10 yıllık ve ardından tekrar... Sorun olmaz.
Tüpleri bağlatmak ile ilgili yazı okudum fakat bir sınır yaş belirlenmemişti. Sanırım doktordan doktora değişiyor.
İsteyen herkes yapabilir fakat Türkiyede 35 yaş üstü kimseler genelde bu yönteme başvuruyor yazıyordu.
Kesin bilgiyi doktordan öğreneceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?