bunu nasıl yapar bir insan severken bilmiyorumki(( nişanlıma o gece biz biraz düşünelim dedim hatta bana demediğini bırakmadı.. birde suçlu olduğu halde bizim onları aşağıladığıumızı misafir olarak önem verdiğimiz şeyi çok yaıp olarak buldu
Ya suşiyi çok seviyorlarsa
Bence bu konunun konusulacak bir tarafi yok. nisanlin sana evet hata bizim bir dahaki sefere boyle olmaz affedin bizi dese rahatlayacak misin. cunku mesele onunuze yemek koyamamak degil. mesele onlarin deger yargilariyla sizinkinin ayni olmamasi. yarin gidersiniz size yemek verirler dilleri yanmistir ama, 3 gun sonra dugunde ,dogumda baska baska sorunlar cikar ortaya ozaman daha kotu hissedersiniz.omrunuz insanlara gorgu kurali ogretmekle gecer.
Bence sen ailenle oturup tekrar konus öle karar ver, hadi annesi yol göstermedi önemsemedi yada kolayına kaçtıben sırayla cevaplayım en güzeli :)
_bize akşam yemeği dendiği için zaten yaşandı bu sıkıntı.. annemin içine doğmuş herhalde saat 4 gibi bana yemek var dimi diye bir sor istersen dedi bende nişanlıma yazdım hayır poğaca falan dedi.. zaten ondan sonra koptu olay çnkü kardeşim babam zaten çıkmıştık ewden dönüş yolunda karnımızı doyurduk fakat orda aç kalmış olduk
_onların aklına uyarmak hiç gelmemiş ben sormasaydım zaten gttiğimde haberim olcaktı ki ben kv adayımın beni aramasınıda isterdim yemek programını değiştrme kararını aldığında..
_nişanlımın kendisine ait yürüttüğü 2 adet işi var esanf olarak 2 dükkanı var... bu işi annesiyle babası ayrı olduğu için biz ewlndkten sonra nnesininde maddi özgürlüğü olmasını istediği için açtı.. bu işe yaırdığı zaman için hiç bir zaman tek kelime temedi ama kv adayım oğlunun nişanlısının ailesine yaırcağı zaman için seçenek sundu ne yazıkki
-ben ewlndkten sonra çalışırsamda kendim çalışıırım eşim yada onun ailesinin bağlantılı olduğu bir iş yapmayı düşnmyrm
Hicbi seyde ayrilik kararina varamadin hadi, bu laftan sonra da devam ediyor musun yani? Helal olsun baska da dicek bi seyim yok. Seni gul gibi bakmis yetistirmis insana laf ettiriyosun oylece bakiyosun adam bunu derken. Sen kendi anana bak be diyemiyosun. Yazik gunahzaten öyle...ben yine sewerim sayarım ama bence annen kötü düşünceli biri diyor(
Ama O gelenler direk sizin evinize gelmemiş kiBi an kendimi sorguladım.Bizimkilerin tanışmasında tanışma isteme söz birlikteydi ve uzaktan kalabalık geldiler, kayınbiraderler gelinler amcalar yeğenler bir sürü insan vardı. Önce eşimin evinde dinlendiler sonra bize geldiler. Ben söze süslendiğim için ve yemek sofra işini benim yapmam gerektiği için bir de kalabalık geldikleri için sofra kurmak yerine ikram tabağı yaptık. Dolma börek tuzlulu tatlılı doyurucu bir tabak sunduk. Bu kadar insana küçük masamızda sofra kur kaldır yapmamız için 3-4 posta oturmaları gerekirdi çünkü bizim taraftan gelenleri de sofraya davet etmemiz gerekirdi. Neyse. Bu insanlara oturacak yeri artırmak için masayı bile alakasız bir yere itmiştik. Umarım sizin gibi düşünmemişlerdir. :)
Ama diğer yandan az kişi olarak ayrı ayrı geldiklerinde daima yemek sunduk.
Sözde yemek sunmayarak biz de mi ayıp etmişiz.
Hicbi seyde ayrilik kararina varamadin hadi, bu laftan sonra da devam ediyor musun yani? Helal olsun baska da dicek bi seyim yok. Seni gul gibi bakmis yetistirmis insana laf ettiriyosun oylece bakiyosun adam bunu derken. Sen kendi anana bak be diyemiyosun. Yazik gunah
zaten kesinlikle öyle.. nişanlılın gerçkten bence zor bir hayatı olmuş benim gibi aile bağları sağlam bir ailede yetişmemiş.. annesi ona böyle bir teklfte bulunduğunda onunda üzüldüğünü tahmin ettiğimi ben onada söyledim.. kendisi bana açta kalsam öyle bi laftan sonra anneme ağzımı açmazdım dedi.. çok değişik bir aile yapıları var(
ailem zaten daha sözde bana destek olmayı bıraktı çünkü getirilen çicek ve çikolatada bütün olayı bitirdi bizimkilerin gözünde... fakat nişanlılımn savunması hep aynı.. biz bu kadarını biliyoruz sizin kadar çok bilmiyoruz
Keşke nişanlınız daha sözdeyken bu durumu fark ettiğinde sizden yapılması gerekenleri öğrenmek için çabalasaymış. Ben hiç bilmiyorum adetler gelenek görenekler nedir bana yardımcı olur musun deseymiş. Böyle olsaydı her şey düzgün olmasa dahi siz nişanlım yanımda deyip içinizi ferah tutardınız. Şimdi nişanlınızın hem elinden gelen yapmayıp hem de bu söylendiğinde ne yapalım bizde böyle şeklindeki hareketleri hiç hoş değil ve kafakarıştırıcı.ailem zaten daha sözde bana destek olmayı bıraktı çünkü getirilen çicek ve çikolatada bütün olayı bitirdi bizimkilerin gözünde... fakat nişanlılımn savunması hep aynı.. biz bu kadarını biliyoruz sizin kadar çok bilmiyoruz
aaahh ah işte günlerdir annemden duyduğumda bu(
Bir de annesi boşanmış. İ yalnız kalmasın yakın oturalım. O aman üzülmesin gidelim muhabbeti başlayacak bilgin olsun.O Nasıl iş yaa, kalabalık olmayan bir aksam yemek verelim nedir yahu ne kadar ayıp bi cümle!!!
Masaya sıgmayanda yerde oturur yer arkadaş kim kusura bakacak böle bi durumda yeterki o yemek çıksın ortaya
Ayrıca bi cümle var ısrar etseydim aksam ve diğer günlerde iş icin yemek yapmazdı diye... Burdan anacı ve anasının aşırı
inat olduğunu anlayamadınmı arkadasım? Ayrıca nişanlın hiçte senin dediğin gibi annemden bişi isteyeceğime ac
kalayım mantığında degil baksana, ayrıca araları soğuk diye düşündüğümüz erkeler evlendikten sonra aileci oluyo
Kaldı ki seninki zaten şimdiden öle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?