kurulmayan sofra sorunu:(

hem suçlu hem güçlü

Bence bu konunun konusulacak bir tarafi yok. nisanlin sana evet hata bizim bir dahaki sefere boyle olmaz affedin bizi dese rahatlayacak misin. cunku mesele onunuze yemek koyamamak degil. mesele onlarin deger yargilariyla sizinkinin ayni olmamasi. yarin gidersiniz size yemek verirler dilleri yanmistir ama, 3 gun sonra dugunde ,dogumda baska baska sorunlar cikar ortaya ozaman daha kotu hissedersiniz.omrunuz insanlara gorgu kurali ogretmekle gecer.

Tuba çok doğru soylemissin.

Sizin yaptığınız hizmetin karşısında başka bir aile olsa mahcubiyetten elinden ne gelirse yapardı ..

Bence sen ailenle oturup tekrar konus öle karar ver, hadi annesi yol göstermedi önemsemedi yada kolayına kaçtı

nişanlının araya girip yönlendirmesi gerekiyordu ha erkekleri sucladıkca savunmaya geçerlerde bu olayda degil dediğin gibi

savunulacak tutulacak taraf yok, birin seçim sunması birinin seçmesi hepsi yanlış üstelik planın yemekliyken yemeksize

dönmesi... Ayrıca bide şöyle bi taraf var madem kv nın maddi özgürlüğü icin niye nişanlın sizi değilde iş icin yemek

yapmasını seçti kv seçim sunduğunda, burda nişanlın parayı secmıs oluyo, ee kadında işe yapmayım aksama

hazırlanıyım demiş( buda yanlışta)

Bi an kendimi sorguladım. Bizimkilerin tanışmasında tanışma isteme söz birlikteydi ve uzaktan kalabalık geldiler, kayınbiraderler gelinler amcalar yeğenler bir sürü insan vardı. Önce eşimin evinde dinlendiler sonra bize geldiler. Ben söze süslendiğim için ve yemek sofra işini benim yapmam gerektiği için bir de kalabalık geldikleri için sofra kurmak yerine ikram tabağı yaptık. Dolma börek tuzlulu tatlılı doyurucu bir tabak sunduk. Bu kadar insana küçük masamızda sofra kur kaldır yapmamız için 3-4 posta oturmaları gerekirdi çünkü bizim taraftan gelenleri de sofraya davet etmemiz gerekirdi. Neyse. Bu insanlara oturacak yeri artırmak için masayı bile alakasız bir yere itmiştik. Umarım sizin gibi düşünmemişlerdir. :)
Ama diğer yandan az kişi olarak ayrı ayrı geldiklerinde daima yemek sunduk.
Sözde yemek sunmayarak biz de mi ayıp etmişiz.

zaten öyle...ben yine sewerim sayarım ama bence annen kötü düşünceli biri diyor (
Hicbi seyde ayrilik kararina varamadin hadi, bu laftan sonra da devam ediyor musun yani? Helal olsun baska da dicek bi seyim yok. Seni gul gibi bakmis yetistirmis insana laf ettiriyosun oylece bakiyosun adam bunu derken. Sen kendi anana bak be diyemiyosun. Yazik gunah

Ama O gelenler direk sizin evinize gelmemiş ki

Cok doğru yazmışsın...
Bide erkeğin aklına yer ediyo çıkmıyoda ömür boyu haklı haksız artık bu cümle çıkar ağzından...

Aynısı kuzenimin başında vardı ve düğüne bir hafta kala nişanı bozdu damat bozuntusu.
Sürekli saçma sapan davranıyorlardı bir de dayımı yengemi filan suçlayıp dırdır ediyodu kıza. O kadar bırak şu salağı dedik ama dinlemedi. En son da böyle fiyaskoyla sonuçlandı.

Her halukarda annesini savunan kendi afedersin öküzlüklerini görmeyen insanla çooook zor.

Anneniz cagirsin dunurleri donatsin sofrayi sonradaa dunuuuurrrr sofra oyle degil boyle hazirlanirr desinnn cok ayib surekli gelen insana acmisin diye sorulur olmadi para icin disardakilere yapildi yemek sizin sozlunuz misafirperver olaydida disarda lokanta var restaurant var yemek yedireydi analarinada laf etturmezler bi corba pilav sulu yemek yapmak cokmu zordu ben mustakbel kayinvalideniz adina utandim

Nisanlin neden kendi bir çözüm bulmamış? Bak birileri yazmış benim eşimin annesi de öyleydi ama eşim bizim etrafımızda pervane olurdu. Mangal falan hazırladı birseyler diyor. Ama senin sevgilinde öyle birşey de yok. Benim adım Hıdır elimden gelen budur diyor. isinize gelirse diyor. Yani yapmak isteyen adama alternatif çözüm çok.

- Herşeyden önce sitede satış yapmayabilirdi. Annesi o seçeneği sunmuş.
(Eğer annesi site icin pisirmeyi sadece size yemek pisirdikten sonra bir daha sitede yemek yapmayacağım diye diretiyorsa bu kadın zaten iyi niyetli değil bir şeyleri bahane edip o işi yapmak istemiyor demektir. Ya da sizi istemiyor)

- evin durumu uygun ise mangal yapabilirdi. Ya da kendi yemek hazırlayabilirdi.

- ya da en basitinden size haber verebilirdi. Seninle konuşup en azından ikramliklari ailenin yiyeceği birseylerden alabilirdi

- bir restorana rezervasyon yaptırıp siz Çaylarınızi ictikten sonra kusura bakmayın bazı aksilikler oldu evde hazirlayamadik dışarıda yiyeceğim yemeği buyrun gidelim diyebilirdi.

- dışarıdan siparis ile birseyler alabilirdi.

Bunu bir sorun olarak görüp çözüm bulmak isteyene çözüm çok canım. Ama senin sozlun zaten bunu sorun olarak görmemiş. Sen ve ailen kırılmış bunu ona iletişsin ama hala bir mahcubiyet yok be güzelim. Gör bunları bu adam böyle böyle senin kalbini kırar paramparça eder bir ömür.
Annen baban haklı canım. Tatlı sohbette onlar sayesinde olmuş gormedikleri nezaketi onlar gostermisler. O sebeple sözlü hiç tatlı sohbet yeter demesin. Arayıp bize geldiğiniz için teşekkür ederiz kusura bakmayın hazırlık istediğimiz gibi yapamadık vs diye Özür dilesin aileden.

O zaman suç sende. Sizinkilere karşı bir kere mahçup olunmuş. Yemeğe gitmeden bir kaç gün önce ne hazirliyorsunuz diye konusacaksin. Orada soyleyeceksin madem ki cocuk biz cahiliz bilmiyoruz diyor o zaman ya sana soracak ya da sen söylediğinde alınmayacak canım.

Keşke nişanlınız daha sözdeyken bu durumu fark ettiğinde sizden yapılması gerekenleri öğrenmek için çabalasaymış. Ben hiç bilmiyorum adetler gelenek görenekler nedir bana yardımcı olur musun deseymiş. Böyle olsaydı her şey düzgün olmasa dahi siz nişanlım yanımda deyip içinizi ferah tutardınız. Şimdi nişanlınızın hem elinden gelen yapmayıp hem de bu söylendiğinde ne yapalım bizde böyle şeklindeki hareketleri hiç hoş değil ve kafakarıştırıcı.

"Ya sitenin yemeğini ya aksam yemegini sececeksin" den sonra nisanlinda da is olmadigiji dusundum. Henüz ailene bile saygi gosterilmiyoken evlendiginde nisanlinin ailesine karsi seni savunup, arkanda duracagini hic sanmıyorum. Bu nisan gelecegin gostergesi

aaahh ah işte günlerdir annemden duyduğumda bu (

İyi de hayatım insan evladına böyle bir seçim yaptırır mı?
Ya iş için yemek yaparım ya da misafir.
O kadının kendi düşünmesi ve yapması lazım hasta falan da değil.
Ailen sonuna kadar haklı sanki zorla alıyorsunuz oğlanı.
Ayrıca annesi ilerde ben çalışıyorum oğluma para kazandırıyorum gelin yiyor diyecek sorun çıkartacak belki de.

Canim bu cocuk anasinin agzina baka baka seni cok mutsuz eder sizin ve ailenizin el ustunde tutulmaniz gereken zamanlar yaa...

Bir de annesi boşanmış. İ yalnız kalmasın yakın oturalım. O aman üzülmesin gidelim muhabbeti başlayacak bilgin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…