Bunları konuşmayı hakkı var mı dedim ben? Bununla ilgili tek cümle yazmadığım gibi hakarete karşıyım da dedim.Hakki yok mu? İki cocugu var diye bi seylere alinmay hakki yok mu, kaynanasiyla arasi acilamaz mi?bos is mi oluyor bunlar?
Anne icin 15 gunde bir gormek normalse cocuklar da bunu normal karsiliyorsa evet kimseyi alakadar etmez.
Annelik o kadar basit bi sey yani size gore? Onune gelen herkes bi annenin anneligini elestirsin o zaman.
Konu burda cocuklar degil, konu sahibi cocuklariyla ilgili bi sey danismamisken kimse bu konuyu desme hakkina sahip degil.
Kusura bakmayin valla gelen vursun gecen vursun.
Cocugunu birak elalemin adamina guzel goruncem diye vajinani daralttir memeni buyut diye yorum geldi burda.
Kimin bunlari konusmaya hakki var Allah askina ya?
Bunları okumamıştım Canım ben.Velayet annedeyken babanın çocukları yok sayması Nasıl bir facia ise bu da aynı..
Ancak okuduğum yorumlarda genelde vay efendim sen Nasıl verirsin çoçuklarını üzerine dönen ifadeler vardı. Ben ona istinaden fikir belirttim .
Ben de hakarete karsi oldugumdan bahsediyorum sayfalardir. Neyin ne oldugunu bilmeden yargilamaya, hakaret etmeye karsiyim diyorum. Cocuklarin durumuna ben de uzuldum ama boylesi daha hayirlidir annesinden babasindan iyi bilemeyiz saniyorum diyorum. Sadece bunlardan bahsediyorum. Konu sahibi yuzde yuz haklidir da demiyorum, ya hakliysa diyorum.Bunları konuşmayı hakkı var mı dedim ben? Bununla ilgili tek cümle yazmadığım gibi hakarete karşıyım da dedim.
Annelik bu kadar basit bir şey evet ve birçok kadının kendini saygınlaştırmak için kalkan olarak kullandığı bir şey hatta. Kediler, köpekler de anne olabiliyorken çok basit bir şey annelik.
İki çocuğu var diye alınmaya hakkı yok gibi sığ bir düşünce olamaz tabi ki.
Madem dediğiniz gibi ağır, yıpratıcı şeyler yaşadı bu kadın böyle boş işlerle uğraşmaz diyorum. Çünkü zor zamanlar, büyük acılar yaşayan insanlar böyle toy insanların kafaya takacağı şeylerle uğraşmazlar.
İliskisini kuramamasinin sebebi kendisi degildir belki. Hic bu yonden dusundunuz mu?tavsannn Bu arada iki çocuğuyla bu denli "sağlam" ilişkiler kurmuş bir kadının üçüncü çocuğu yapma isteğini de onaylarsınız şimdi siz.
Annelik ne de olsa değil mi?
Ben de diyorum ki hayatta anneden daha önemli bir figür yok insanın hayatında.Ben de hakarete karsi oldugumdan bahsediyorum sayfalardir. Neyin ne oldugunu bilmeden yargilamaya, hakaret etmeye karsiyim diyorum. Cocuklarin durumuna ben de uzuldum ama boylesi daha hayirlidir annesinden babasindan iyi bilemeyiz saniyorum diyorum. Sadece bunlardan bahsediyorum. Konu sahibi yuzde yuz haklidir da demiyorum, ya hakliysa diyorum.
O yaşta çocukların anneye verilmediğini nerede gördünüz siz? Aile desteği olan, parası olan bir kadın bahsettiğimiz. Neden alamamış olsun çocuğunu? Hangi filmin senaryosu bu yapmayın lütfen ya!İliskisini kuramamasinin sebebi kendisi degildir belki. Hic bu yonden dusundunuz mu?
Eger dogru bi anneyse, cocuklarinin iyiligi icin fedakarlik yapip onlari babasinda biraktiysa
Ya da eski esi zorla cocuklari aldiysa
Anneligine doyamadiysa 3. bi cocugu olur insallah doya doya yasar anneligini.
Ama eger vicdansizin tekiyse, cocuklarini gormek istemiyorsa, basindan attiysa, yeni evliligini kurtulus goruyorsa bla bla, o zaman tez zamanda dogrulari gorur de once iki cocuguna sahip cikar insallah.
Kendimi anlatabildim mi bilmiyorum. Demek istediklerimi cok acik sekilde ifade ettigimi dusunuyorum ama nedense bi turlu dedigim sekilde anlasilamadim
Evet dediginiz cok dogru, o cocuklar annelerinin eksikligiyle buyuyorlar ve bu asla telafi edilemez bi sey.Ben de diyorum ki hayatta anneden daha önemli bir figür yok insanın hayatında.
O çocuklar ne sebeple olursa olsun anneleri hayatta iken onun eksikliğiyle büyüyorlar ve bu telafi edilemez bir şey.
Bunu ömür boyu hissedecekler ve anne olmak bunu onlara yaşatmayacak kadar güçlü olmayı gerektiriyor.
"Onlarla zaman geçiremedim tadını çıkaramadım üçüncü çocuğu yapayım da onun tadını çıkarayım" demek saygı duyulacak bir insan portresi çizmez benim gözümde.
Kuafor dukkani sahibi bi ablam. bosaniyor 5 ysinda bi kizi var. Eski esiyle arasinda hicbi sorun yok. Dukkan sahibi yuzunden dukkan degistiriyor o sira, bir suru masraf isler bozuluyor falan baska sebeplerde birikiyor kadin sehir degistirmek zorunda kaliyor surekli gidip gelmesi gerekiyor annesinin saglik durumu falan da eklenince. O sirada bosanmaya karar verince kadinla adam cocugun bi sure adamda kalmasina karar veriyolar cunku oylesi gervekten daha iyi olacak. Aralarinda da bi sorun yok gayet medenice bosaniyolar. Sonra kadin dukkani toparliyor isler yoluna koyuluyor, annesi vefat ediyor temelli memleketine donuyor. Adamla aralarinda ufak bi husumet olunca adam kadina cocugun yuzunu bile gostermiyor. Kadin polisle kapiya dayanip cocugu hafta sonu icin gormeye gidiyor adam cocugu catidan kaciriyor. Bi fotografini goreyim bari diye ylvardigini biliyorum. Cocugun yasi biraz buyumus oluyo araya aileler giriyo falan kadin en azindan haft sonlari cocugunu gorebiliyor ama cocugu oyle bi islemisler ki cocuk kesinlikle annesini istemiyor. Velayet davalari bilmem neler ise yaramiyor.O yaşta çocukların anneye verilmediğini nerede gördünüz siz? Aile desteği olan, parası olan bir kadın bahsettiğimiz. Neden alamamış olsun çocuğunu? Hangi filmin senaryosu bu yapmayın lütfen ya!
30 yaşında kazık kadar insanken aile desteği isteyen kadının çocuklarını görmemesine binbir bahane ürettiniz, ne yaratıcısınız.
aynen öyle... nişanlımda bana şöyle söyledi ki bunlar dahada vahim bence... ben size gelsem aç dönsem asla sana tek kelime temem benim annemde bunu konu bile yapmaz oturur bi yerde yeriz yemeğimizi dedi.. ama onlar seni hiç tanımıyor başka şehre beni göndericekler sizin iyi bir izlenim bırakmanızı isterdim dedimm .. o zamanda bana sizin değer yargılarınız farklı diyor
valla ona abes gelmediği için huzursuz eder seni arkadaşım. agız tadıyla en güzel şekilde karşılayamazsın kusura bakma.evet sanırım bu konuda kv adayım hiç birşey bilmiyor.. nişanlımda ayrılmış bir anne babanın ewladı oalark aradaki bağı kuramadığı için yetersiz kalıyor... ben ona bir kaç şey söylediğimde bizim ewimize geldiklerinde en güzel şekilde karşılarız diyor.
Kusura bakmada tam bi esseklik etmislerSözlünde sizi seçmeyerek çok ama çok ayıp etmiş. Senın ailen olsam gerçekten çok alınırdım ve önemsenmediğimizi düşünürdüm..
başka söze gerek yok bence özet buaçlık konusunu bu şekilde halledebilirler deeeeeee
Saygısızlık ne olacak?
Var mı yolda durup biraz saygı görecekleri bir dükkan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?