kurulmayan sofra sorunu:(

Bunları konuşmayı hakkı var mı dedim ben? Bununla ilgili tek cümle yazmadığım gibi hakarete karşıyım da dedim.
Annelik bu kadar basit bir şey evet ve birçok kadının kendini saygınlaştırmak için kalkan olarak kullandığı bir şey hatta. Kediler, köpekler de anne olabiliyorken çok basit bir şey annelik.

İki çocuğu var diye alınmaya hakkı yok gibi sığ bir düşünce olamaz tabi ki.
Madem dediğiniz gibi ağır, yıpratıcı şeyler yaşadı bu kadın böyle boş işlerle uğraşmaz diyorum. Çünkü zor zamanlar, büyük acılar yaşayan insanlar böyle toy insanların kafaya takacağı şeylerle uğraşmazlar.
 

Bunlar zaten eski konusunda konuşuldu.
Arada beddua eden de var,
Bu şekilde ki yorumları bende doğru bulmuyorum.
 
Ben de hakarete karsi oldugumdan bahsediyorum sayfalardir. Neyin ne oldugunu bilmeden yargilamaya, hakaret etmeye karsiyim diyorum. Cocuklarin durumuna ben de uzuldum ama boylesi daha hayirlidir annesinden babasindan iyi bilemeyiz saniyorum diyorum. Sadece bunlardan bahsediyorum. Konu sahibi yuzde yuz haklidir da demiyorum, ya hakliysa diyorum.
 
tavsannn Bu arada iki çocuğuyla bu denli "sağlam" ilişkiler kurmuş bir kadının üçüncü çocuğu yapma isteğini de onaylarsınız şimdi siz.
Annelik ne de olsa değil mi?
İliskisini kuramamasinin sebebi kendisi degildir belki. Hic bu yonden dusundunuz mu?
Eger dogru bi anneyse, cocuklarinin iyiligi icin fedakarlik yapip onlari babasinda biraktiysa
Ya da eski esi zorla cocuklari aldiysa
Anneligine doyamadiysa 3. bi cocugu olur insallah doya doya yasar anneligini.
Ama eger vicdansizin tekiyse, cocuklarini gormek istemiyorsa, basindan attiysa, yeni evliligini kurtulus goruyorsa bla bla, o zaman tez zamanda dogrulari gorur de once iki cocuguna sahip cikar insallah.
Kendimi anlatabildim mi bilmiyorum. Demek istediklerimi cok acik sekilde ifade ettigimi dusunuyorum ama nedense bi turlu dedigim sekilde anlasilamadim
 
Ben de diyorum ki hayatta anneden daha önemli bir figür yok insanın hayatında.
O çocuklar ne sebeple olursa olsun anneleri hayatta iken onun eksikliğiyle büyüyorlar ve bu telafi edilemez bir şey.
Bunu ömür boyu hissedecekler ve anne olmak bunu onlara yaşatmayacak kadar güçlü olmayı gerektiriyor.
"Onlarla zaman geçiremedim tadını çıkaramadım üçüncü çocuğu yapayım da onun tadını çıkarayım" demek saygı duyulacak bir insan portresi çizmez benim gözümde.
 
Misafir yan binadan da gelse aç mısın diye sorar insan değil ki siz uzaktan gitmissiniz görgü herkeste olmuyor işte maalesef
 
O yaşta çocukların anneye verilmediğini nerede gördünüz siz? Aile desteği olan, parası olan bir kadın bahsettiğimiz. Neden alamamış olsun çocuğunu? Hangi filmin senaryosu bu yapmayın lütfen ya!
30 yaşında kazık kadar insanken aile desteği isteyen kadının çocuklarını görmemesine binbir bahane ürettiniz, ne yaratıcısınız.
 
Evet dediginiz cok dogru, o cocuklar annelerinin eksikligiyle buyuyorlar ve bu asla telafi edilemez bi sey.
Ama bazen buna anne kendini yirtsa da engel olamiyor. Allah yasatmasin size, cevrenizde de karsilasmazsiniz insallah.
Ben bunlari bizzat gordugum icin ya oyle bi durum varsa annenin bunca hakareti bedduayi kaldiramayacagini haketmedigini dusundugum icin bu denli savundum. Daha da savunurum.
Ben yargisiz infaza karsiyim. Ben uc bes mesajdan cekip cikarip bi seylere varip ordan da anneligi yargilamaya karsiyim. Bilmeden etmeden kendinde hak gorup hakaret eden beddua eden insana karsiyim.
durum bundan ibaret
 
Kuafor dukkani sahibi bi ablam. bosaniyor 5 ysinda bi kizi var. Eski esiyle arasinda hicbi sorun yok. Dukkan sahibi yuzunden dukkan degistiriyor o sira, bir suru masraf isler bozuluyor falan baska sebeplerde birikiyor kadin sehir degistirmek zorunda kaliyor surekli gidip gelmesi gerekiyor annesinin saglik durumu falan da eklenince. O sirada bosanmaya karar verince kadinla adam cocugun bi sure adamda kalmasina karar veriyolar cunku oylesi gervekten daha iyi olacak. Aralarinda da bi sorun yok gayet medenice bosaniyolar. Sonra kadin dukkani toparliyor isler yoluna koyuluyor, annesi vefat ediyor temelli memleketine donuyor. Adamla aralarinda ufak bi husumet olunca adam kadina cocugun yuzunu bile gostermiyor. Kadin polisle kapiya dayanip cocugu hafta sonu icin gormeye gidiyor adam cocugu catidan kaciriyor. Bi fotografini goreyim bari diye ylvardigini biliyorum. Cocugun yasi biraz buyumus oluyo araya aileler giriyo falan kadin en azindan haft sonlari cocugunu gorebiliyor ama cocugu oyle bi islemisler ki cocuk kesinlikle annesini istemiyor. Velayet davalari bilmem neler ise yaramiyor.
Senelerdir cocuk diye surunuyo kadin.
Sonra evlendi,hayatina bi yerden devam ediyo ama cocugunu da hic kenara attigini gormedim. Bana anlatiyor cok yakinlarina anlatiyor ama uzaktan tanidigi insanlara bunlardan bahsetmiyor. Onlar da ayni sizin gibi "evlendi de cocugunu birakti koca derdine dustu de bilmem ne oldu" diye yargiliyolar.
Ben yaratici falan degilim, siz hayati toz pembe yerinden goruyosunuz.
Sizin hayatiniz cok normal diye herkes sizin cercevenizde yasamiyor bilin bunu.
İnsan aklinin almadigi cok sey oluyor, Allah da size bunu gostermesin hep boyle guzel yerlerinden yasayin hayati.
 
Bence aileleriniz denk degil. Onlar cok kotu manasinda soylemiyorum herkesin dusuncesi farklidir. Bence de daha fazla ozen gosterilmeliydi ama onlara bu yeterli gelmis olabilir. Fakat aileleriniz birbirinden farkli ve bu baska konularda da size sikinti olarak donebilir.
 


değer yargılarınız farklıysa nasıl anlaşacaksının kaldı ki bu değer yargısı değil görgüdür.
 
Sözlünde ailesi de terbiyesizin teki kusura bakma çok gerildim eve gelen misafir yemeden içmeden gönderilmez sen sunarsın onlar yer ve ya yemez.. çok ayıp etmiş bir daha düşün sonuçta o aileyle evli olacaksın sadece evleneceğin kişiyle evli olacağını sanma
 
Ayyyyyy kadının kurdu yine kadın diye boşuna demiyolar....

kadın sanki çocukları sokağa terketmiş vermiş babasında o anaysa oda baba.. neyin lafı bu... hep kadında mı kalıcak hep kadın mı hayatını sıfırlıycajk hep kadın mı sorumlulukların en büyüğünü alıp kadınlığından gençliğinden hayallerinden vaz geçicek...

ne kadar sığ düz fikirler....
 
yemek yapıyormuş madem fazla yapabilirdi her birinden birer tabak fazla yapsa eline yapışmazdı.. ya bilerek yapılmış ya da görgü kurallarından haberi olmayan bir kadın.. komşum akşam saati gelse yemek teklif ederim arkadaşş bu ilişkiyi tekrar gözden geçir bence.. nişanlınında tercihi aşagılayıcı
 
valla ona abes gelmediği için huzursuz eder seni arkadaşım. agız tadıyla en güzel şekilde karşılayamazsın kusura bakma.
 
Simdi diger mesajlari okudum da konu baska yonlere gitmis. Oncelikle eger buraya hayatinizi anlatiyosaniz hosunuza gitmeyen her yoruma SANANE SANANE diye ziplayamazsiniz. Anlatmayin o zaman. Eski konularin acilmasi bence de hos degil ama o konuyu ogrenince fikrim degisti. Basta mustakbel kayinvalidenizin yaptigini anlamsiz bulmustum ama artik nasilsa gelinin ikinci evliligi diye dusunup onemsememis oldugunu dusunuyorum. Cocuklarin babaya birakilmasi konusunda size laf soylemek dusmez ama benim de tercih etmeyecegim bir durum olurdu. Biz kadinlar dogdugumuzdan beri bu duyguyla yasiyoruz fakat erkekler sonradan ogreniyorlar. Babalari cok iyi bir baba da olsa anneden iyi bakamaz bence. Ayrica bosanmis kadinlar istiyorlarsa ikinci evliligini tabii ki yapmali. Kendine bakmali, eglenmeli gezmeli ama bunlari yapmak icin cocuklarini ihmal ediyorsa; cocuklarin bunlara engel olacagini dusunuyorsa o cocuklari dogurmamali. Sizin icin demedim genel konusuyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…