ilk sayfaları okuyup yorum yazmıştım devamını okuyunca keşke tek derdin kurulmayan sofra olsaydı dedim...değer yargılarınız farklıysa nasıl anlaşacaksının kaldı ki bu değer yargısı değil görgüdür.
Kadın çocuklarını sokağa atmış sanki. Yaşları da küçük değil ki. Arka tarafta ne yaşamış, ne görmüş, çocuklar için en hayırlı olan neymiş, şu anda çocuklarıyla ilişkisi nasılmış bunları düşünmeden verip veriştirmiş arkadaşlar. Bugünün çocukları yarının delikanlıları olacak, kendi yuvaları aileleri hayatları olacak. Ne yapsın bu kadın, henüz 30 yaşında ah ben eşimden ayrıldım 2 de çocuğum var deyip rahibe hayatı mı yaşasın. O zamanın gençleri annelerine madalya takıp dizinin dibinden ayrılmayacak mı?
Tuaf... Hayatın ne getireceğini bilemeyiz, her şey ekranın ön yüzünden göründüğü gb olmayabilir...Boşanmış ve çocuğu olan bayanlar anne olduklarını unutmadıkları çocuklarını kendilerinden mahrum etmedikleri sürece, velayeti babaya da verebilir, estetikte olabilir, 2. evliliğini de yapabilir bence. Çok ağır şartlar altında değilsem ben de çocuğu veremem, sana sorsak sen de vermezsin, ama çocuklarının iyi olduğundan emin olduktan sonra,verene de "aaa tüü kaka" asla demem diyemem ben.
Ay nolmus ben hicbisey anlamadim bu sofra kurmayan kadin mi oglunun velayetini babasina vermis de ondan mi onemsememis?
Hizlica 26 ya gidiyorumtevekkeli değil bi sofra meselesi 63 sayfa sürmezdi.
bizim gibi yeni okuyanlar için olay 26. sayfadan başlıyor hanımlar
Hanımlar
En iyi anne benim showunuz bittiyse artık konu sahibinini üzerine gitmeyin
Bakın eski konularından birinde ne demiş
"Onlar gökten inmedi söylemek istediğim çocuklarıma doyamadım bana yaşatmadılar doya doya bir annelik. İnanın ewliyken bile bana anneliği tadıyla yaşatmadılar iki doğumumda da hep ağladım inanın bu konulara girersem çok uzun sürer ama Allah kimseyi merhametsiz insanlarla karşılaştrmasın.. Şu an istediğim şey sadce tekrar anne olup üçncü çocuğumu doya doya büytmek"
Kadın belli ki zor zamanlar yaşamış. Bir anne istese evlatlarını alır demek ki istemiyor demeyin şimdi boşuna. Çaresizlik ne demek bildiğim için bazen insanın eli kolu bağlı oluyor. Kayınvalideniz size laf soksa sesinizi çıkaramazsınız, ama burada kadına çemkiriyorsunuz. Dinlediniz mi hiç?
bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş.
şimdi bu diğer konunuzdan bir bölüm..
baktım. ha neden bakıyorsunuz diyenlerede bir çift sözüm var. çünkü eskileri bilerek bu konu hakkında daha doğru yorumlar yapabiliyouz ki bundada öyle.
herşey ortada kadın gelini istemiyor. çocukları yok sayıyor. milete söyleyememiş. dedikodu oluyormuş orada demek.
..zoraki bir evlilik olacak bu. konu sahibi. bu şartlarda sen o çocukları 1 günlüğüne bile evine alamazsın. bu kv hatta kocan tarafından yapılacak. bence ya çocukların ya 2ci kocan olayı var bunda. seçim senin. birileri yok sayılacak. ama buna kararı sen vereceksin. umarım çocuklarını seçersin.
ne dedikodusu göğsümü gere gere onların varlığını söylerim evimdede isterim demelisin.
bunu diyemiyorsan o çocukları zor evinde görürsün sen..
kısaca o sofra kurmama kv nin sana pasit protestosu. belli.
Yani şu 26. sayfada açıklanan yorumu hadi 1 de aciklamadiniz insan 15. sayfada bari açıklar
Dünden beridir takip etmeye çalıştım sürekli ailesini haklı buldum
Dedim haklılar uzak yoldan gelinmiş sofra kurulmamış ayıp etmişler diye 1 den 20 ye kadar takip ettim bıraktım
Bakıyorum sayfalar 40-50-60 ilerlemiş diyorum bu kadar dert ancak neyki
Yani sorunun kaynağını en başta yazmanız gerekmezmiydi
Arkadaşlara katılıyorum kv adayı kesinlikle sizi istemiyor sizi oğluna yakıştıramamış
O yüzden böyle davranmış
Ne olursa olsun yaptıkları çok büyük bi terbiyesizlik
İlişkinizi lütfen tekrardan gözden geçirin pek sonu parlak değil
çevremde malesef o kadar çok boşanma hikayesi varki hangisini ele alsam kadın toplumda suçlu zaten suçlu olmasada boşanmadan sonra yine suçlu....erken yaşta meslek sahibi olmadan evlenen kadın çocuğu almamış ,almış bakamamış,bakmak için yırtınıyor madden elinden geleni yapıyor, aile istemiyor çocuğa p...ç gibi hakaretler eden söz söyleyen kadın babası modelini bile duydum,yada çalışmak zorunda ve kadının annesi bakıyor ama ne zulümle,hergün başakalkan evliliği kurtaramadın eleştrileriyle,anlayacağın bu da başka bir örnek yaşanmışlığı hakkında fikrimiz bile yokken ne bu acımasızlık....başka topiklerde de ne çekiyorsun ben olsam kapının önüne koyardım...bence boşan çekme....boşansında eee işte sonuç o çocuklar öylede böylede mutsuz heleki kadın,birtürlü evliliğini kurtaramayan kadın ayrıldıktan sonra kime ne diyeceğim derdinde nasıl bu çocuklara bakacağım derdinde,neye yansın yitip giden gençliğinemi babasız büyüyecek çocuğuna mı toplumun bakış açısıyla boğuşmayamı dul gözüyle kendine bakana karşı korunmayamı neye yansın?daha bir sürü senaryo var çevrede .....artık boşandıktan sonra şimdide yeni dönem eş döner yalvarır ve kendini kabul etmeyen kadını öldürür ee biraz insaflıysa ailesini bırakır ya da çocuklarınıda yada toplu katliam.......anlayacağınız yaşanmışlıklar hakkında zerre fikrimizz yok annedir o anneysede çocuğunun en iyi yerde yaşamasını imkanların onu nasıl mutlu edeceğini düşünerek adım atmalıdır.......bu kadar acımasız olmayın nolur inanın kimin başına ne geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz.........Kuafor dukkani sahibi bi ablam. bosaniyor 5 ysinda bi kizi var. Eski esiyle arasinda hicbi sorun yok. Dukkan sahibi yuzunden dukkan degistiriyor o sira, bir suru masraf isler bozuluyor falan baska sebeplerde birikiyor kadin sehir degistirmek zorunda kaliyor surekli gidip gelmesi gerekiyor annesinin saglik durumu falan da eklenince. O sirada bosanmaya karar verince kadinla adam cocugun bi sure adamda kalmasina karar veriyolar cunku oylesi gervekten daha iyi olacak. Aralarinda da bi sorun yok gayet medenice bosaniyolar. Sonra kadin dukkani toparliyor isler yoluna koyuluyor, annesi vefat ediyor temelli memleketine donuyor. Adamla aralarinda ufak bi husumet olunca adam kadina cocugun yuzunu bile gostermiyor. Kadin polisle kapiya dayanip cocugu hafta sonu icin gormeye gidiyor adam cocugu catidan kaciriyor. Bi fotografini goreyim bari diye ylvardigini biliyorum. Cocugun yasi biraz buyumus oluyo araya aileler giriyo falan kadin en azindan haft sonlari cocugunu gorebiliyor ama cocugu oyle bi islemisler ki cocuk kesinlikle annesini istemiyor. Velayet davalari bilmem neler ise yaramiyor.
Senelerdir cocuk diye surunuyo kadin.
Sonra evlendi,hayatina bi yerden devam ediyo ama cocugunu da hic kenara attigini gormedim. Bana anlatiyor cok yakinlarina anlatiyor ama uzaktan tanidigi insanlara bunlardan bahsetmiyor. Onlar da ayni sizin gibi "evlendi de cocugunu birakti koca derdine dustu de bilmem ne oldu" diye yargiliyolar.
Ben yaratici falan degilim, siz hayati toz pembe yerinden goruyosunuz.
Sizin hayatiniz cok normal diye herkes sizin cercevenizde yasamiyor bilin bunu.
İnsan aklinin almadigi cok sey oluyor, Allah da size bunu gostermesin hep boyle guzel yerlerinden yasayin hayati.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?