kurulmayan sofra sorunu:(

ne yazıkki sormak zorunda kaldım.. çünkü dönüş yolunda o kadar üzüldümki annesi çok titiz bir kadın sanırım.. bence masa kurmak falan onun gözünde büyüdü

bu işin bencesi sanırımı yok canım.. Niye sofra kurmadınız da denmez ama uygun bi dille nişanlına sorabilirsin.. Maksat yemek değil sonuçta burda.. Değer göremedim ben

Aynen işin boyutu değişmiş. Hayatta neler geliyor insanın başına kimseyi kınamak bize düşmez elbet. Ama istenmediginiz çok aşikar. Nişanlınizin ilk evliliği mi? Elbette herkesin mutlu olmayı isteme hakkı var ancak iyi gözden geçirin nisanlinizin tavirlarini. Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin.

tavsannn Anlamak istemediğiniz halde son kez söylüyorum. Kimseyi yargılamadım, yargısız infaz hiç yapmadım. Evlendi de koca derdine düştü fikrinin yakınından bile geçmedim.
Yalnız burada şikayetlendiği durumun boşanmış ve iki çocuklu bir kadın olmasıyla direkt bağlantısı olabilecekken, ilk evliliğiymiş gibi davranıp bu durumu insanlardan saklaması iyi niyetli bir davranış değil.
Konuyla ne alakası var gibi bir durum yok yani. Kayınvalide adayının kurmadığı sofra başta görgüsüzlük denebilecek bir şeydi. Ama konu sahibinin paylaşmadığı küçük "detaylar"dan sonra işin rengi değişti.
Kayınvalidesinin tamamen konu sahibine tepkisi olabilir bu durum.
Ama siz nasılsa anlamak istemiyor ve burada yorum yapan herkesi aynı kefeye koymaya bayılıyorsunuz. O yüzden bu kadar açıklama fazla bile size.

konu sofradan nerelere gelmiş ve hiç bir şey anlamadım.konu sahibinin ikinci evliliği mi olacakmış bu birisi anlatabilir mi?

Hala söyle olabilir böyle olabilir deniyor, kendi ifadesi: yeni hayata başlarken çocuklara yetememek düşüncesi

Yeni hayatta sadece kendime yetebilirim nokta.

Her konuda milleti yerden yere vuran bazı üyeler de burda sevgi kelebeği olmuş şoklardayım, kv elti görümce konusu olsa dertlenme konusunda yarışırsinız hepsi böyle ayyyy görümcek vs gırla gider, o zaman hiç acaba kv ne yaşadı bilemeyiz demiyo kimse pehhhh

Kaldı ki değersiz hissettiren sadece erkeğin ailesi değil nişanlısı da.

olayın özü bu. yada konunun ..

Kadına soruluyor ya ilerde çocuklar sana gelmek istese diye düşük bir ihtimal diyo, diyemiyor tabiki gelirler diye
o düşük bir ihtimali okudum şok oldum.
böyle sorumu olur. tabiki gelecekler. benim evim onlarında evi. ne demek gelmeyecekler diye tepki beklerken. ilginçti

Kadına soruluyor ya ilerde çocuklar sana gelmek istese diye düşük bir ihtimal diyo, diyemiyor tabiki gelirler diye

olay ne bi anlatsana? çocuklar nereden geldi konu sahibini mi?kaç sayfa geriye gittim anlamadım.en son nişanlının ailesine giydiriyoduk hep bareber.

ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş...

Şu ne demek daha ne desin bu kv, orda kimse çıkıp neyi dedikodu olacaklar analari babaları belli bu çocukların, oğlunuz çocuklu kadınla evleniyor ya kabullenin ya bu iş bitsin demiyor pessss

Annem karşı tarafa ısınma için gitti, ne güzel benim bildiğim kız tarafı nazlandırılır erkek tarafı birseyler alır alır gelir, kv n3 hevesli bunlar diyodur

olay ne bi anlatsana? çocuklar nereden geldi konu sahibini mi?kaç sayfa geriye gittim anlamadım.en son nişanlının ailesine giydiriyoduk hep bareber.
konu sahinbinin ilk eşinden 2 çocuğu var babada. kv ise bunddan dolayı rahatsız . oğlu evlenmemiş hiç. hatta henüz çocuklarını demedik kimseye dedikodu olur diyor o yüzden istemede kalabalık olmayacağız demiş. konu sahibide çocuklarınla ileetişiminde sorunlu.

E çünkü alem kendine Müslüman da ondan. Empati kuracağı kişiyi bile itinayla seçiyor insanlar.
Ya bu kadın "Aliye" ise? Kocası zalımın oğluysa?
Herkes bu kafayla savunuyor da kadının sözlerinde gizli zaten bütün detaylar. Orada kalması daha iyi, hayatımda onlara yer açmadım diyor açıkça.
Sevgi pıtırcıklarımız, bahar kelebeklerimiz uçuşmaya devam ediyor yine de.

Konu sahibi her nekadar geçmişini silip sıfırdan bir hayat kurmaya çalışssa da çocuklarının varlığı gerçeğini değiştiremez.
kendisi unutmak yok saymak istese de unutturmazlar.
kv nin buna tepki gösterdiği ortada.
konu sahibi bu "ufak detayı da" yok saymasaydı konunun seyri farklı olurdu.
önceki çocuklarını yok sayarak ,kendi gibi çocuklarını "yok sayan bir adamla" evlilik hayalleri kurmak ve kurulmayan sofranın derdine düşmek bana da pek ayakları yere basmıyor izlenimini verdi.
çocuklarını yok sayarak üçüncü bir çocuğa nasıl annelik yapılır ki.
kolaymıdır bu kadar.
konu sahibi de bir kadın ,yeniden evlenmek istemesi de çocuk istemesi de çok makul ,en doğal hakkı.
bunda abes karşılanacak bir durum yok.
amma velakin bu adımları atarken "yok saydıklarına" da bir yer açsaydı yeni hayatında keşke.
böylelikle çok daha sağlam temelli bir yeni hayat kurardı.
yok saydıklarını yok sayan bir eşle yeni hayat ancak yalan hayat olur.
eleştirmiyorum kınamıyorum da.ancak evlat dedin mi işler değişiyor bende.
nacizane bir anne tavsiyesi.
hayatta evlattan öte HİÇBİRŞEY yoktur...

evet şimdi buldum yazılanları okuyordum.boşanmış ve iki çocuklu bir anne olsam k.valide adayım çocukları kimseye söylemeyelim gibi iğrenç bir cümle kursa tek dert edeceğim şey bize sofra kurmadılar ühüü diye konu açmak olmazdı.çocuklarımı kabul etmeyen kadını ve oğlunu da ben istemezdim.

o çocuklar için mutluyum çünkü babalarına vermiş mahkeme,en doğrusu da bu olmuş.

Çocukları zorla elinden alınan annelik yasayamadim diye dertlenen kadının bir tane çocukla ilgili beyanı olmaz mi,millet terlik ayakkabı don için bile konu açıyor

Bir kadının yeni hayat kurarken es geçemeyeceği tek şey cocuklarıdır herkesi silip geride bırakabilirsin ama çocukları asla, istersen 10 kere evlen ama evleneceğin kişiye ve ailesine göğsünü gere gere ahanda bunlar benim çocuklarım diyeceksin

yalnız evlenilecek adam çok zeki.

konu sahibinin bir mesajı..

Aslında boşanmış bir anne babanın çocuğu olduğu için ewlnceğim insan bu konuda çok hassas.. Onların kafasını karıştrp şu anda üzmkten korkuyor.. Ve ben ona çocuklarımla ilgli sorumluluk yüklemyrm

ben hassasım çocukların kafası karışır şimdi. biraz uzak olsunlar olayını koymuş. ben yemedim bu hassaslığı sizler yermisiniz ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…