kuşlarım çok korkuyor:(

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
11.067
197
413
Ankara
kızlar 2 tane muabbet kuşu aldım biri dişi biri erkek neyse kuşlarımın bugun ilk gunu onları bugun otobuste getirdim çok sıcaktı hava neyse eve geldim kuşlar kafesin üstüne gagalarını asmışlar ordan inmiyorlar yani hep durmuyorlarda genelde öyle bir hareket yapıyorlar sizce neden bide titiriyorlar acaba bugün dışarda sıcakta çok bunaldıkları içinmi yoksa bana eve alışamadıkları için mi bir de benim köpeğim efe onlar eve geldiğin çok bagırdı kuşlar korktu:26::26::26:

Kuşun tüylerini kabartıp titriyorsa üşüyor demektir.Sana ve eve alışamadıkları için gagalarını asmış duruyorlardır.Kendilerini güvende hissetmedikleri için korkuyor olabilirler.Merak etme 2 güne kadar sana alışırlar.Önemli olan nasıl durdukları değil yem yiyip su içiyorlar mı eğer öyleyse bir sorun yok.Ama kuş titriyorsa dediğim gibi tüylerini kabartıp kabartmadığına bak.Eve getirirken ceryanda kalmışlarsa üşüyor olabilirler.

kendilerini kafesin en üstüne gagalarıyla asıyorlar canım titremiyorlar
inşalla alışırlar bana:26:
yemek yiyorlar su içiyorlar canım

benimde kuşum aynı şekilde uzak yerden araba ile gelmişti..aynı durumdalardı yani..geldiği ilk gün hiç kıpırdamıyor öylece
duruyordu..tepkisizdi..çook aşırı korkuyordu..2 haftayı geçti hala korkusu var ama eskisi gibi değil..bende çok merak ediyordum ama
yani korkusu zamanla geçecek..bak benim hafta oldu yavaş yavaş sesi çıkıyor..hatta geçen günlerde bir iki ses çıkarıyordu yeni
yeni..şimdide kağıt parçalarıyla yerde güreşiyor kendi halinde..benim kuşum nerdese ilk gün yem bile yemiyordu korkudan ama
açılıyor..dün saldım birde ben az çarptı duvara hatta gaga kanamış ama daha bir alıştı ortama sanki çünkü konuşmaya başladı..

bu arada özellikle karanlıkta kalınca benim kuşumda tam kapıya gelip gagadan asıyor kendini yani ayaklarıyla tutunuyorda gaga hafif
yukarda demiri ısırmış gibi duruyor..bende gidip gövdesine masaj yapıyorum..az masajdan sonra iniyor çubuklara yem yiyor
falan..sanırım kendilerine dokunulmasını istiyor emin değilim..ama ben öle olunca masaj yapıyorum az oıynuyoruz onunka..senden
kaçmazsa sende yap derim..çok yavaş hareketle git yap ama elinden korkabilir ilk..

kendini tavana asıyor öyle kalıyor canım bende göğsünü seviyorum o zaman aşağ iniyor canım sanırım daha alışamadılar daha 3 gün oldular bana geleli bide köpeğim efe onları çokkorkuttu

kendini tavana asıyor öyle kalıyor canım bende göğsünü seviyorum o zaman aşağ iniyor canım sanırım daha alışamadılar daha 3 gün oldular bana geleli bide köpeğim efe onları çokkorkuttu

kuşu bence köpeği görmeyeceği odanda bak bir süre..yani madem korktu köpekten az da olsa görmesin..sesinden bile ürkebilir
şimdi..erken daha çok zaten alışmasına..yani benim parmağıma yem koysam kafese yanaştırıp beklesem gelmiyor korkudan mesela..hatta kapısını açıyorum bekleyip az uzağa gidiyorum o yokmuş gibide duruyorum ama yok korkuyor çıkmıyor kafesinden..ondan erkendir senin içinde daha bence..bizim komşumuzda sokakta yaşayan kedilere yemek verdiğinden alıştılar kapı açık dursa içeri girerler yani ama kuşum onların sesini duysa bile korkmuyor artık o konuda güven geldi ona galiba..senin kuşunda anca alışır seslere görüntülere..kuş satan yerler biliyorsan bir sor sen yine de o tavana asmayı..ben haftaya gideceğim bende sorarım bilene kuş neden asar kendini diye..

dün elime aldım elimi nasıl ısırdı anlatamam acaba elimde çok mu sıktım onu diyip hemen cafese koydum:26:

yok bence sıkmamışsındır da o korkuyla öyle olmuştur..kuş yani korkmuştur.bende alınca kuş elimden kaçsın die çırpınıyordu neredeyse bırakayım onu diye..benide ısırıyordu ilk zamanlarda.zaten serbert hafif açsan elinide kaçar fırsat bulsa..çoğu ele alma diyordu banada ama ben her fırsatta aldım.ilk zamanlar hiç almadım diyebilirim..hatta burda konu açmıştım ne zaman salsam diye ordanda cevap alınca saldımda kuşu..şu bir hafta geçsin sende salarsın..zaten yavru ise ilk çarpacak duvara o kesin hatta benm kuş gagayı kanatmıştı şimdi yeni yeni iyileşiyor yani olacak onlar ..saldığımda birde sanki daha bir ürkek oldu ilk günlerde dedim bu tam yabani olacak ne yaptım hatta..ama hergün saldım şimdi elime alıp omzuma kafama koyuyorum öylece bekliyor kaçmıyor üstümden..ama yakalanma korkusu var ürkek kendi gelmiyor sadece alışıyor azda olsa..
birde ben kuşu yıkadım banyoda:) yani kendi o banyo olsun die yoktu bende su kabı ,bende banyoya götürdüm kafesi ile sonra azıcık neredese damla damla akan suyu kafesin kıyısından ona doğru tutttum..ilk kaçtı korktu galiba hafif ayaklarına tuttum sonra kanatlara bir süre sonra suyu kafesin diğer tarafına götürüp tutmaya başlkadım baktım su ne taraftaysa o oraya atlayıp geliyor oyun oynadık onunla öyle..rengide açıldı kuşun ama..duştan sonra elimde havlu ile az tutttum kurulansın hem üşümesin diye..sonra kafese koyup yerine götürdüm konuştulk..yani ben kuşumu alışsın diye neler yapıyorum :)sabahlarıda balkona güneşlenmeye çıkıyor yani kafesle..bu arada güneşe çıkarmak istersen çok bırakma onu en fazla 5 dakika gibi olsun ölür birde..güneşten vitamin alsın..çok oldu kusura bakma belki sende denersin yada senin kuşunda yapmak ister die anlatmak istedim..

çok ama çok teiekkür ederim yazdıkların için canım hepsini denicem ama benim kuşum daha 8 aylık filan banyo yapması doğrumu bilmiyorum bu arada hala elimi ısırıyorlar nerdeyse 1 hafta geçti inşallah alışırlar canım bende knşyrm onlarla sürekli

rica ederim..senin kuşun daha büyükmüş..benimki eve ilk geldiğinde 42 günlüktü..şimdi 2 aylık oldu.. 3 aylığa yakınlaşıyoruz gittikçe..yani seninki daha çabuk alışır gibi geldi şimdi..

Son düzenleme:
rica ederim..senin kuşun daha büyükmüş..benimki eve ilk geldiğinde 42 günlüktü..şimdi 2 aylık oldu.. 3 aylığa yakınlaşıyoruz gittikçe..yani seninki daha çabuk alışır gibi geldi şimdi..

daha alışamadı ama tatlım biraz önce elime alıyım dedim nasıl ısırdı anlatamam yaaa:26:

Senin kuşlar benim bir zamanlar efsane dostlarım olan rükneddinle bediha gibiler.
Onlarda bir dişi bir erkekti aldığımda yaşına girmemişlerdi.
Günlerce kafesin bir köşesine kaçtılar beni görünce sonra tepemden inmediler.
Aylarca da elime her alışımda ısırıyordu,özellikle rükneddin

&#8203;Alışma sürecindeler...güven duymaları için onları biraz rahat bırak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…