Küsmek

Kız delimisin eşimde sormak istemez pahalı gelsede almak ister koymaya utanıyor :KK70: bende tam tersi hemen gider sorarım hiç utanmam fakirim ben ya :KK70:

Eger cok bayilmadiysam soruyorum bende utanmam, varsa etiketlerede bakarim ama asiriiiiii asirii begenince sormadan kasaya ucuyorum hemen. :D Yaklasik şu fiyattir diye dusunuyorum tabi ama kafamdakinden pahali cikiyor hep niyeyse :D kasada da birakmak olmaz :d

Eger cok bayilmadiysam soruyorum bende utanmam, varsa etiketlerede bakarim ama asiriiiiii asirii begenince sormadan kasaya ucuyorum hemen. :KK70: Yaklasik şu fiyattir diye dusunuyorum tabi ama kafamdakinden pahali cikiyor hep niyeyse :KK70: kasada da birakmak olmaz :d
İşte bunlar hep zenginlikten :70:
Sende küsenlerdensin galiba hiç sevmem :63:

İşte bunlar hep zenginlikten :KK70:
Sende küsenlerdensin galiba hiç sevmem :63:

Naayiir biz küsmeyiz. :KK70: Biraz bozuluruz ama ayni gun icinde konu kapanir ertesi gune pek uzamaz. :d bende cekemiyorum küsenleri. Benim kotu yanim cok agresif olmam (dı). Cabuk parlayip, asiri abartip, ortaligi yikip sonrada sönenlerdendim. :KK70: zamanla düzeldi. Arada bi oluyor ama :d

Naayiir biz küsmeyiz. :KK70: Biraz bozuluruz ama ayni gun icinde konu kapanir ertesi gune pek uzamaz. :d bende cekemiyorum küsenleri. Benim kotu yanim cok agresif olmam (dı). Cabuk parlayip, asiri abartip, ortaligi yikip sonrada sönenlerdendim. :KK70: zamanla düzeldi. Arada bi oluyor ama :d
Koç burcuydun dimi aynı ben aslında :27: ama ben kendimi eğittim bu başak sağolsun kendimi dizginlemeyi öğretti yoksa katil olurdum kesin :70: bende çok agresif bir insanım ama kendimi tutuyorum artık bizde hiç kavga edip küsmeyiz şükür :dua: benim koca kincidir günlerce konuşmaz ama oda alıştı yanlız hala iyi laf sokarım tek çümleyle zehrimi kusar susarım buda yükselen etkisi heralde akrep :70:

Ben fevri biriyim, haklı olduğum konuda, eşim, kendisi haksız olduğunu bile bile bana bağırsa, bi atar gider yapmaya kalkıp küsse, "Git ötede küs" der kapının önüne korum.

Aslında konunuza uzuuun uzun yazacaktım. Hani tersi pis biriyle evli olmak nedir, benim erkek versiyonum biriyle evli olsanız, nasıl diz çöküp tövbe ederdiniz, eşinizin kıymetini bilin, bunu kendinize hep hatırlatın temalı bir yazı... Ama "Allah eşine sabır versin" dersiniz diye vazgeçtim :KK70:

Kıymet bilin, vallahi bak insanın şu hayatta, karşısında şımarabilecegi eşi olması ne kadar önemli, haklıyken yap tribini ama haksızken olmaz, adam gider bi gün yani sabır bu, biter.

11 senede evi terkedip terkedip geri gelmişsiniz demek ki hep.Bu gitmeler evin tadını tuzunu kaçırır bana göre.Biraz daha olgun davranmakta fayda var.Herşey karşılıklı olur. Benim eşimde siZin eşiniz gibi ılımlı ilgili belki daha fazla ilgili mesleğinden dolayı ama ben de aynı şekilde ilgimi sevgimi hareketlerimle evliliğe olan saygı ve ciddiyetimle belli ettim ediyorum da.Şükredip bazen ağzımı kapamayı biliyorum,evde küslük ortamı olmayınca da herşey çok güzel oluyor.Fazla naz aşık usandırırmış,usanmadan usandırmadan birbirinize saygı duyup bir bütün olduğunuzu tartışmalarda evinizde kalarak kanıtlayın derim.

Arkadaşlar bu konuyu fikirlerinizi almak için açtım.

Eşimle tartışmalarımda arkadaşlarım ve ailem dahil hickimse bana hak vermiyor. Hep ortalığı karıştıran ve tartışmayı nirvanaya çıkaran kapris yapan, haksiz yere masum kocamı üzen ben oluyorum.

Yapi olarak eşim hep alttan alan taraf tamam bunu anlıyorum. Birazdan o alttan alınmak sinirlendiğinde sakin bir tavırla karşılık verilmesini istiyor. Ama tahammulum yok benim. Sanki onu alttan alırsam tepeme çıkacakmış, bu ilişki rayından çıkacakmış hep ezilen ben olacakmışım gibi geliyor ve hep haksiz çıktığım için de evi terkedip ailemin yanina gidiyorum..

İliskimiz 11. Yılında bu hep boyle oldu.

İlişki dinamigimizi anlatayım. Eşim diye demiyorum ama cidden çok sakin, aldığı kararları düşünerek veren ve daha bir kere bile (bana gore ) yanlış karar vermemiş biri. Bense sürekli dolandırılırım, herkesin her dediğine inanirim ve aldığım kararlar ani ve geneli yanlış kararlar olur. Sabırsız biriyim. Aklıma ne gelirse söylerim.

Eşime çok fazla mahcup olmuşluğum vardır bu yüzden. Mesela bi gün eve gelen temizlikçi küçük çocuğunun yerde yattığını söylemişti. Ben de koltuk takimimi zaten değiştirmeyi düşünüyordum. Al götür bu takimi dedim. Hemen bi kamyon ayarlandı geldiler götürdüler. Esim çok kızdı. Buna birlikte karar verirdik, iyi yapmışsın ama bana sormadan karar verme bir daha dedi.

Neyse sorunum hakli çıkamadığım her konuda küsmem. En son eşim bana araba sürmeyi öğretiyordu. Ehliyetimi aldım ama pratiğe ihtiyacım var. özel bir hoca bile ayarladım kendime ama olmaz benimle çık trafiğe dedi. Yol boyunca bana bağırdı. Ben de ağlayarak eve geldim ve küstüm. Evde film koptu. Bana artik küsme diye kollarımdan tuttu ve hırpaladı. Benden uzak dur dedim. Bu sefer sarılarak canımı acıttı. Ben de ya sen çok git ya da ben annemin evine gideceğim dedim.öfkem sinirim geçmedi.

Artik bana küsme dayanamıyorum senin kusmelerine, ne yapacağımi bilmiyorum evde gerginlik istemiyorum artik küsme kavga edebiliriz hicbir şey olmamış gibi hayatımıza devam etmemiz lazim falan bir suru şey söyledi. Bu lafları hep duyuyorum ama ona karşı öfkem geçmiyor sakin kalamıyorum. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden bile iki üç gün küs kalıp evi terkediyorum. Bu sefer kendi gitti. Simdi iyiyiz ama siz eşlerinizle tartışınca nasıl sakin kalıp alttan alabiliyorsunuz ?

Kendime gelmek ve sinirlerimi kaprislerimi aldırmak istiyorum. Bi arkadaşım "güvenli bağlanma " diye bi kitap tavsiye etti. Siz de bana tavsiye verin.
Küsmek mi
Çok çocukça bence bu burdan vazgeçmeye çalışın
Çalışın diyorum ama inanmıyorum pek babam 50 yaşında ve hala anneme kusuyor konuşmuyor surat asiyor bu durum beni zamanında çok etkilemişti
Valla çocuklarınız varsa onlar için bu huydan vazgeçin

Şöyle ki küsmek hiçbir şeyi değiştirmez ki süreci uzatır oturup konusun bence ortak paydada buluşun yeter

Koç burcuydun dimi aynı ben aslında :KK53: ama ben kendimi eğittim bu başak sağolsun kendimi dizginlemeyi öğretti yoksa katil olurdum kesin :KK70: bende çok agresif bir insanım ama kendimi tutuyorum artık bizde hiç kavga edip küsmeyiz şükür :dua: benim koca kincidir günlerce konuşmaz ama oda alıştı yanlız hala iyi laf sokarım tek çümleyle zehrimi kusar susarım buda yükselen etkisi heralde akrep :KK70:

Aynen koç burcuyum. :D Esim kova.
Ben yine arada ayni patlamalari yasiyorum dedigim gibi arada oluyor ama esime karsi daha dikkatliyim en azindan. Tabi bunda O nunda etkisi var, zamanla oturdu. :D Laf sokma konusunda esim bende daha iyi ama hakkini yiyemem. :D

Ben fevri biriyim, haklı olduğum konuda, eşim, kendisi haksız olduğunu bile bile bana bağırsa, bi atar gider yapmaya kalkıp küsse, "Git ötede küs" der kapının önüne korum.

Aslında konunuza uzuuun uzun yazacaktım. Hani tersi pis biriyle evli olmak nedir, benim erkek versiyonum biriyle evli olsanız, nasıl diz çöküp tövbe ederdiniz, eşinizin kıymetini bilin, bunu kendinize hep hatırlatın temalı bir yazı... Ama "Allah eşine sabır versin" dersiniz diye vazgeçtim :KK70:

Kıymet bilin, vallahi bak insanın şu hayatta, karşısında şımarabilecegi eşi olması ne kadar önemli, haklıyken yap tribini ama haksızken olmaz, adam gider bi gün yani sabır bu, biter.

anlatın ben dinlerim. Belki kendim için özeleştiri yapacak bir şey bulurum.

anlatın ben dinlerim. Belki kendim için özeleştiri yapacak bir şey bulurum.

Uysal atın çiftesi pek olur derler, eşim de sizin eşiniz gibi sakin, ılımlı biridir. Tek farkla; haksız olduğu konuyu, baştan bir savunmaya kalkar (bu kısımı size benziyor) ve sonra özür diler (Bu kısmı benim etkim).
Haksız olduğumu düşündüğüm hiçbir tartışmaya girmem ve fakat haklıysam da karşımdaki kendini savunmaya kalkmadan, belli bir dille yaklaşırsa; hakkım içinden hak bile verebilirim "Seni de anlıyorum" diyerek.

Ancak karşımda siz gibi biri olsaydı misal, bana haksız olduğu halde bağırıp yastıkları fırlatsaydı "Yastık öyle fırlatılmaz, böyle fırlatılır" diyerek evdeki tüm yastık ve yorganları pencereden aşağı sallar "Şimdi git topla gel, toplamayacaksan da bavulunu topla çık!" derdim, ciddiyim. Böyle bir adam olsaydı karşınızda ne olurdu? İnada bindirip küsebilir miydiniz? Küsseniz de kar eder miydi?

Eşim bana küsmez, benim de küsme huyum yoktur, bir iki trip atarım o kadar. Haklıysam o da. Haksızsam susar, özrümü dilerim ki dediğim gibi, tartışmaya-savunmaya bile girmem, aynı muameleyi beklerim. Bazen iki kişi aynı anda haklı olur, ancak biri hep bir miktar daha haklıdır. O zaman tartışılır adam akıllı, haklılık payını yükseltmek için bir küsmeyi denesin ya bakalım; duygusal şiddetin dibini görür benden. Çünkü küsmek, hele ki "Haksız küsmek" karşıdaki kişiye duygusal şiddet uygulamaktır. Yemem; yediririm. "Sen küstün mü?" diye öyle bir aşağılar dalga geçer ve gülerim ki, sinirinden ağlatırım insanı.
Böyle biri karşısında sinir krizi geçirmeden kalabilir misiniz? Küsseniz kar eder miydi? Siz sinir krizine doğru yol alırken "Hani küstün? Hayırdır, ilgi mi çekmeye çalışıyorsun? Ne bu halin şu gözünün yüzünün haline bak" diyerek üzerine gülünse peki?

Düşünün bakın, sizi öfkenize yendirmek için ne çok yöntem var ve fakat eşiniz siz haksızken bile alttan alıyor.
Bu adamın sabrına oynamayın, kendinizi de yıpratmayın. Eşim benle, ben haklıyken karşı karşıya gelmemesi gerektiğini çok iyi bilir. Ki onun hakkını da almam, hakkını ona teslim ederim. Burada, konunuzda kontrolsüz bir öfke mevcut.

Haksız-kontrolsüz öfke, apayrı bir şey; öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır. Bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Uysal atın çiftesi pek olur derler, eşim de sizin eşiniz gibi sakin, ılımlı biridir. Tek farkla; haksız olduğu konuyu, baştan bir savunmaya kalkar (bu kısımı size benziyor) ve sonra özür diler (Bu kısmı benim etkim).
Haksız olduğumu düşündüğüm hiçbir tartışmaya girmem ve fakat haklıysam da karşımdaki kendini savunmaya kalkmadan, belli bir dille yaklaşırsa; hakkım içinden hak bile verebilirim "Seni de anlıyorum" diyerek.

Ancak karşımda siz gibi biri olsaydı misal, bana haksız olduğu halde bağırıp yastıkları fırlatsaydı "Yastık öyle fırlatılmaz, böyle fırlatılır" diyerek evdeki tüm yastık ve yorganları pencereden aşağı sallar "Şimdi git topla gel, toplamayacaksan da bavulunu topla çık!" derdim, ciddiyim. Böyle bir adam olsaydı karşınızda ne olurdu? İnada bindirip küsebilir miydiniz? Küsseniz de kar eder miydi?

Eşim bana küsmez, benim de küsme huyum yoktur, bir iki trip atarım o kadar. Haklıysam o da. Haksızsam susar, özrümü dilerim ki dediğim gibi, tartışmaya-savunmaya bile girmem, aynı muameleyi beklerim. Bazen iki kişi aynı anda haklı olur, ancak biri hep bir miktar daha haklıdır. O zaman tartışılır adam akıllı, haklılık payını yükseltmek için bir küsmeyi denesin ya bakalım; duygusal şiddetin dibini görür benden. Çünkü küsmek, hele ki "Haksız küsmek" karşıdaki kişiye duygusal şiddet uygulamaktır. Yemem; yediririm. "Sen küstün mü?" diye öyle bir aşağılar dalga geçer ve gülerim ki, sinirinden ağlatırım insanı.
Böyle biri karşısında sinir krizi geçirmeden kalabilir misiniz? Küsseniz kar eder miydi? Siz sinir krizine doğru yol alırken "Hani küstün? Hayırdır, ilgi mi çekmeye çalışıyorsun? Ne bu halin şu gözünün yüzünün haline bak" diyerek üzerine gülünse peki?

Düşünün bakın, sizi öfkenize yendirmek için ne çok yöntem var ve fakat eşiniz siz haksızken bile alttan alıyor.
Bu adamın sabrına oynamayın, kendinizi de yıpratmayın. Eşim benle, ben haklıyken karşı karşıya gelmemesi gerektiğini çok iyi bilir. Ki onun hakkını da almam, hakkını ona teslim ederim. Burada, konunuzda kontrolsüz bir öfke mevcut.

Haksız-kontrolsüz öfke, apayrı bir şey; öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır. Bilmem anlatabildim mi?

teşekkür ederim. Tekrar okuyacağım yazınızı güzel yazmissiniz

Canım evet sen yanlış yapabilirsin; ama sana sürekli sen hata yapıyorsun, sen anlamıyorsun, neden yaptın, neden bana sormadın diyen birisiyle de asla doğruyu öğrenemezsin.

Bunlara sebep olan, beni bu hale getiren senin bu davranışların şeklinde konuşman gerekiyor eşinle. Aslında konuştunuz sanırım ama değişme olmadı herhaldAy

Fakat işin diğer boyutu da senin küsmelerin. Bu artık olmaması gereken birşey. Benim için küsme nedir biliyor musun? Artık bir daha asla o insanı görmeyeceksem, ilişkimi bitireceksem, sen yoluna ben yoluma diyeceksem küserim ve ilişkimi bitiririm.

Yani iki gün sonra yüzüne bakıp hatta aynı yatağa gireceğim, çocuk yapacağım insana küsemem ki. Hadi küstün, evi terketme. Başka odaya geç. Yüzüne bakma ama aynı evin içinde halledin.

Ayrıca sorunlarınızı birilerine anlatarak onlardan kimin haklı olduğunu öğrenmeye çalışmayın. Evet paylaşabilirsiniz ama onlardan bir seçim yapmasını beklemeyin. Sonuçta herkesin şartları farklıdır ve farklı yorumlanır.

Canım benim sen dimdik ayakta dur. Küsme, msj yazma. Geç eşinin karşısına çatır çatır konuş. Ha o an kavga etmek istemiyorsan, yalnız kal biraz. Odada falan yani. Sonra güzelce konuş.

Ben eşimi bu şekilde küsmelerinden vazgeçirdim.

Veya mesela daha sonra gayet normal bir zamanda, aşkım senin o gün söylediğin, yaptığın şey beni çok kırdı. Bu konuda senden bir açıklama bekliyorum diyip onu dinlerim. Belki onun gözünden bakınca aslında farklı birşey bile çıkabilir.

Eşinin sana söz hakkı ve sorumluluk vermesi gerekiyor. Çocuk eğitiminde de bu böyle. Eğer ona sorumluluk vermeyip herşeyi kendin yani ebeveyn yaparsa, sonra da sorunlu bir kişilik yetiştirmiş oluruz.

Benim kuzenlerim mesela, teyzem hala iç çamaşırından pantolonuna tişörtüne kadar kendi alır. Ve bu adam 32 yaşında. Aman oğlum o iş zor çalışma, sen dur ekmeği ben alırım, sen dur ben yaparım diye diye embesil gibi bir birey yetiştirdi. Daha yeni kendine geliyor sosyalleşiyor karşısındakiyle iki kelime doğru düzgün yeni yeni konuşuyor.

İkinizin de destek alması gerekiyor. Psikolojik destek.

Temiz kalbini, iyi niyetini kullandırtmadan, empati de yaparak, karşındakini de anlayıp dinleyip güvenerek ve onun da sana aynı şekilde yaklaşmasını sağlayarak hareket etmen lazım.

Çok uzun yazdım kusura bakma.

Oğlumdan dolayı da kopuk kopuk olmuş olabilir. Ama ana tema anlaşılıyordur herhalde :))))

Canım evet sen yanlış yapabilirsin; ama sana sürekli sen hata yapıyorsun, sen anlamıyorsun, neden yaptın, neden bana sormadın diyen birisiyle de asla doğruyu öğrenemezsin.

Bunlara sebep olan, beni bu hale getiren senin bu davranışların şeklinde konuşman gerekiyor eşinle. Aslında konuştunuz sanırım ama değişme olmadı herhaldAy

Fakat işin diğer boyutu da senin küsmelerin. Bu artık olmaması gereken birşey. Benim için küsme nedir biliyor musun? Artık bir daha asla o insanı görmeyeceksem, ilişkimi bitireceksem, sen yoluna ben yoluma diyeceksem küserim ve ilişkimi bitiririm.

Yani iki gün sonra yüzüne bakıp hatta aynı yatağa gireceğim, çocuk yapacağım insana küsemem ki. Hadi küstün, evi terketme. Başka odaya geç. Yüzüne bakma ama aynı evin içinde halledin.

Ayrıca sorunlarınızı birilerine anlatarak onlardan kimin haklı olduğunu öğrenmeye çalışmayın. Evet paylaşabilirsiniz ama onlardan bir seçim yapmasını beklemeyin. Sonuçta herkesin şartları farklıdır ve farklı yorumlanır.

Canım benim sen dimdik ayakta dur. Küsme, msj yazma. Geç eşinin karşısına çatır çatır konuş. Ha o an kavga etmek istemiyorsan, yalnız kal biraz. Odada falan yani. Sonra güzelce konuş.

Ben eşimi bu şekilde küsmelerinden vazgeçirdim.

Veya mesela daha sonra gayet normal bir zamanda, aşkım senin o gün söylediğin, yaptığın şey beni çok kırdı. Bu konuda senden bir açıklama bekliyorum diyip onu dinlerim. Belki onun gözünden bakınca aslında farklı birşey bile çıkabilir.

Eşinin sana söz hakkı ve sorumluluk vermesi gerekiyor. Çocuk eğitiminde de bu böyle. Eğer ona sorumluluk vermeyip herşeyi kendin yani ebeveyn yaparsa, sonra da sorunlu bir kişilik yetiştirmiş oluruz.

Benim kuzenlerim mesela, teyzem hala iç çamaşırından pantolonuna tişörtüne kadar kendi alır. Ve bu adam 32 yaşında. Aman oğlum o iş zor çalışma, sen dur ekmeği ben alırım, sen dur ben yaparım diye diye embesil gibi bir birey yetiştirdi. Daha yeni kendine geliyor sosyalleşiyor karşısındakiyle iki kelime doğru düzgün yeni yeni konuşuyor.

İkinizin de destek alması gerekiyor. Psikolojik destek.

Temiz kalbini, iyi niyetini kullandırtmadan, empati de yaparak, karşındakini de anlayıp dinleyip güvenerek ve onun da sana aynı şekilde yaklaşmasını sağlayarak hareket etmen lazım.

Çok uzun yazdım kusura bakma.

Oğlumdan dolayı da kopuk kopuk olmuş olabilir. Ama ana tema anlaşılıyordur herhalde :))))

canım tesekkur ederim. Sen hep uzun yaz bana. Okuyorum hepsini. Ben tartışma anında sakin kalamıyorum. Ben uzaklaşmak isteyince de esim sakin kalamıyor. Sonra iş çığrından çıkıyor maalesef. Bu konuyu oturup uzun uzun konuşmamız lazim eşimle. Kıvılcım yangına dönmeden söndürmek lazim

Susmak tepki ise,konusarak sorunla dalga gecerek ya da esinizle ironi yaparak tepki koyabilirsiniz bu rahatlama verir,durumu icsellestirmekten kurtarir.Bir kez deneyin gerisi gelir.

Eşinizin bir gün olağan dışı bir öfke patlaması yaşayacağını düşünüyorum. Bu şekilde sürekli alttan alan ve orta yolu bulmaya çalışan insanlarda bir yerden sonra öfke birikiyor. Eşinizin de tutumu yanlış sizin de tutumunuz yanlış. Ortada bir denge yok. Keşke eşiniz de ufak ufak bazı noktalarda sinirini açığa çıkarsa ve bunun arkasında dursa. Çünkü birgün karşınıza aniden ‘çok yoruldum, bitsin’ diye gelebilir. Böyle örnek çok. O noktadan sonra da ne yapsanız boş.

Öncelikle bireysel terapi kesinlikle alın. Öfkenizi kontrol edemiyorsunuz ve istediğiniz tepkiyi almadan rahatlayamıyorsunuz. Bunu salt bir öfke kontrolü sorunuyla tanımlayamayız. Çeşitli obsesif durumların da olduğunu hissediyorum. Eşinizin de dahil olması gereken noktalar olduğunu düşünüyorum. Çünkü onun tepkileri de dengede değil. Şimdiden önleminizi alın çünkü sizi alttan almadığı zaman büyük bir yıkım yaşarsınız.

Evlilik sevgililikten çok daha farklıdır elbette, ama ben de naçizane fikrimi söylemek isterim.
3 yıldır süren bir ilişkim var. Ve ben de tıpkı sizin gibi sinirlenip günlerce konuşmuyordum. 2-2 buçuk yıl bu şekilde devam etti. Karşımdaki insan alttan alıyor, konuşmak için bin takla atıyor. Sonuç; ben konuşmuyorum, öfkem büyüyor, içimden konuşmak gelmiyor. Sonradan bir karar aldım, bu tavrımın bize hiçbir getirisi yok. Aksine, bizden götürdüğü çok şey var. Karşımdaki insan tartışmalardan sonra bana iyi davrandığında ben onun tepesine çıkmıyorsam, pekala ben ona iyi davrandığımda o da benim tepeme çıkmayacak.
Küsmenin ve susmanın insan ilişkilerine bir katkısı yok. Bu kararı aldığımdan beri aramız çok güzel, tartışmalarımız yok denecek kadar az ve ben kendimi çok iyi hissediyorum.
Bu evden gitmeleriniz artık karşı tarafı korkutmuyor, kaybetme korkusunu körüklemiyor. Çözüm önerisi olarak da, içinizden konuşmak gelmese bile kendinizi konuşmaya zorlayın. Bir kere konuştuktan sonra düzelen şeyleri gördüğünüzde 'iyi ki konuşmuşum, iyi ki uzatmamışım' diyeceksiniz. Konuşmama huyunuzu engelleyemediğinizde kendinize sık sık 'ee ben şu an konuşmayınca onu cezalandırmış mı oluyorum? Hayır. Aksine kendimden uzaklaştırıyorum. Konuşmadıkça; yaşayacağımız güzel anları mahvediyorum' düşüncesini hatırlatın.

Huyun esimin huyuna benziyor. Ve suna inan ki karsi tarafi cok yipratip uzuyor bu tur küsüp evden gitmeler.

Bir gun biz sakin taraf da çileden çikarsa bence dönüşü olmaz. Mesela istedigin her seyi soyluyormussun, esim de oyle, ama şurama kadar geliyor. Ben niye en son soylenecek lafi en basta soylemiyorum da o her agzina gelen kirici seyi soyleyebiliyor? (Hakaret degil, kiracagini bildigi sozler)

cozumu ne dersen, kendine mukayet olacaksin. Kocaman insanlariz kendimizi kontrol etmemiz gerek. Karsindaki de etten kemikten insan. Bir gun gonderdigin eve bir daha geri donmeyebilir. Cocuk istedigine gore esini kaybetmek istemiyorsun. Ona gore kendini kontrol et derim. Bir de esime bu olumsuz küsme huyu babasindan gecmis. Sen cocugun olmadan bu huydan vazgec ki 1 nesile daha aktarilmasin. Sonra kayinpederimden esime gecmesi gibi, 1 kisi daha sıkıntısıni yasiyor.

Eski konularını biliyorum.Eşin seni sürekli eleştiriyor seni çocuk gibi görüyor.Sürekli neden böyle yapmadın.Şunu neden yaptın diyen eşin senin özgüvenini zedeliyor. Birisi seni sürekli denetlerse gergin olursun.Sen gayette haklısın. Sana tavsiyem her dediğini takmıyacaksın .Bildigini okuyacaksın.Bunu başarabilirsen tabi

Öncelikle değişmeye niyet edin. Bu küsme huyunuzu kabul etmeyin.

kitap önerim
ustaca sevmek / don miguel ruiz

TV karsisinagecmeyip napmasini isterdiniz peki. Kavgaysa kavga ediyorsunuz konusmaysa konuşuyorsunuz ne yapsin ki daha? O da mı çileden çıksın kırıp doksun. Sakin kalması büyük nimet halbuki.
ay yok olmuyor. Televizyon karşısına geçiyor bana kızınca ve ben onu orda sakin görünce çileden çıkıyorum. Üzerine yastık kumanda falan firlatiyorum.

Back
X