• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuveyttürk ile imtihanım...

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.098
398
Merhabalar,

Konum başlıktan da anlaşılacağı üzere bankayla yaşadığım sorun...

Bu bankaya konut kredisi yüzünden bulaştık. Babamın faizsiz bankacılık olsun baskısıyla daha doğrusu...

Güya faizsiz bankacılık, ama faiz değil komisyon adı altında faizden daha yüksek bir meblağ indiriyorlar kasaya!

Müşterileri segmentlere göre değerlendiriyolar. Ne kadar paran varsa hesapta, o kadar müşteri memnuniyeti!!!

Her neyse, krediyle ilgili bir sorun yaşamadık biz. Hatta 2 yılda kapatıp kurtulduk.

Fakat hesap duruyordu. Oğlumuz için bir bireysel emeklilik sistemine dahil olduk yatırım olsun diye. Kumbarada biriktirdiğimiz parasını götürdük, kabul etmediler, bütünletip getirin dediler. Ben bütünlettikten sonra bankamatikten yatırırım zaten, niye şubede bekleyeyim ki...

Şikayet ettik, şubeden arayıp özür dilettiler, Merkez'den de parayı reddetme durumu olmamalıydı diye bilgi verildi.

Bugün başka şubeye gittim, yine aynı sorun. Kucağınızda bebekle buraya kadar gelmişseniz, 1 liralıkları alalım bari diyorlar. Daha önceki durumu anlattım, hepsini almanızı istiyorum dedim. Bizi de şikayet edebilirsiniz diyorlar.

Hesaptaki parayı çekip, hesabı da kapattırıp ayrıldım oradan. Girerken bebek arabasına yardım istediğim güvenlikçi bön bön bakıyor ben merdivenden inerken, öküz herif yaa! Nefret ettim bu bankadan!

Bozuk parayı da etraftaki dükkanlara götürsem hep eksik sayıyorlar 3-5 lira ne hikmetse... Izmitte mahalle arası küçük marketimizde bozuk para sayma makinesi vardı, hiç sorun yaşamıyorduk. Burada bankalarda bile yok! Bankaların hepsi mi böyle yahu? Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? Bilen varsa beri gelsin...

O bankayı bosver birsürü banka var faizsiz normal hesap açarsın yıllık ücrette kesmesinler baştan konuşursun.o bankadaki hesabı tamamen kapat bir kuruş dahi varsa alki hesap kapansın yoksa aktid oluypt yıllar sonra karsına kocaman bir hesap ücreyi olarak çıkıypr

Faizsiz banka olmaz. Kar payı dedikleri şey faiz zaten. Konu para olunca din iman toz duman :KK53:

Biliyorum ama ebeveynleri ikna etmek kolay olmuyor böyle durumlarda...

Toz duman kısmına katılıyorum:KK9:

Okul kantinlerine götürün parayı. O kalabalikta kim sayacak ya. Ben de bozuk para biriktiririm epeyce ama o kadar bozukluğu bankaya götürüp vermeye utanırım yani. Amma abartmışsınız.

Siz de amma saçmalamışsınız. Adı üstünde banka, parayla uğraşmayacak da neyle uğraşacak. Niye utanayım. İşimin olmadığı kantine, bakkala götürmek daha ayıp. Adamla alışverişim selamım yok, oturup paramı sayacak. Oldu, başka?

Kaldı ki kuveyttürk öyle kalabalık olmuyor, gayet sakindir şubeleri. Bilmeden yorum yapmışsınız ne yazık ki...

O bankayı bosver birsürü banka var faizsiz normal hesap açarsın yıllık ücrette kesmesinler baştan konuşursun.o bankadaki hesabı tamamen kapat bir kuruş dahi varsa alki hesap kapansın yoksa aktid oluypt yıllar sonra karsına kocaman bir hesap ücreyi olarak çıkıypr

Kapattım zaten hesabımı. Başka bankada hesap açarım artık.

Benim merakım hepsi mi bozuk para konusunda böyle?

Gerçi en tenha olan banka böyle yapıyorsa, diğerleri hiç uğraşmaz.

Bütünletme cidden sıkıntı.
Ben bunun çaresini parayı saydıktan sonra pazar parası yapmakta buldum.
100 lira çıktıysa mutfak parasını 100 lira eksik çekiyorum. Hesaptan birikime aktarıyorum internetten. O bozukları da pazarda bakkalda harcıyorum. Böylelikle şubeye adım dahi atmıyorum.

Faizsiz banka olmaz. Kar payı dedikleri şey faiz zaten. Konu para olunca din iman toz duman :KK53:

Bankaların dini imanı yok müşterilerini faizsiziz vs diyip kandırıyorlar işte. Faiz yok kazandıklarını anapara sahipleriyle paylaşmıyorlar, komisyon yok nerden nasıl kar edecekler peki insanlar keşke biraz düşünse. Ticarete bile dinin adını karıştırdılar zira insanlarımızı kandırmanın en kestirme yolu din lafı etmek.

Biliyorum ama ebeveynleri ikna etmek kolay olmuyor böyle durumlarda...

Toz duman kısmına katılıyorum:KK9:

Siz de amma saçmalamışsınız. Adı üstünde banka, parayla uğraşmayacak da neyle uğraşacak. Niye utanayım. İşimin olmadığı kantine, bakkala götürmek daha ayıp. Adamla alışverişim selamım yok, oturup paramı sayacak. Oldu, başka?

Kaldı ki kuveyttürk öyle kalabalık olmuyor, gayet sakindir şubeleri. Bilmeden yorum yapmışsınız ne yazık ki...

Kapattım zaten hesabımı. Başka bankada hesap açarım artık.

Benim merakım hepsi mi bozuk para konusunda böyle?

Gerçi en tenha olan banka böyle yapıyorsa, diğerleri hiç uğraşmaz.
Ya okuyunca inanamadim ama demek ki kuveytturkten de memnun olmayan varmis, cok sorun yasamissiniz ben size hak verdim
Genel olarak bankalarin hepsinin sinir bozucu oldugunu dusunmekle beraber sadece kuveytturk ve akbanktan memnun kaldim

Bankaların dini imanı yok müşterilerini faizsiziz vs diyip kandırıyorlar işte. Faiz yok kazandıklarını anapara sahipleriyle paylaşmıyorlar, komisyon yok nerden nasıl kar edecekler peki insanlar keşke biraz düşünse. Ticarete bile dinin adını karıştırdılar zira insanlarımızı kandırmanın en kestirme yolu din lafı etmek.

Mesela bankaların hedef kitlesi genelde parası olupta faizle değerlendirmek isteyenler. Ama inançlarından dolayı faiz istemeyen bir kitle var. Onları da kar payı laflarıyla kandırıyorlar işte. Reklamlarda iki dinsel simge hop islami banka.

Yok öyle birşey.

1 likleri kabul etmişler ben olsam bende 10 kuruş, 25 kuruş, 50 kuruş ile uğraşamazdım kusura bakmayın. Müşteri olsam ben o kuruşları bankaya götüremem bile. Biz uzun zaman çalıştık babamın bu faizlere bakış açısından dolayı parasını oraya yatırdı hiç sorun yaşamadık. Bende bozukluk biriktiriyorum ama hep 1 lira olarak. Cüzdanımda 50 kuruş 25 kuruş olunca atmıyorum kumbarama, onları 1 lik yaptırıp öyle atıyorum.

Bankalarda para sayma makınelerı var.. Reklama girmeyecekse İşbankasının kumbara hesabı var gayette ıyı olur bence yatırım yapmanız. Rahatca ısınızı halledebilirsiniz.

Komik cidden komik, faizsiz neden versin ki banka?
Kendi yatırım yapar o parayla sana faizsiz vereceğine.
Sözüm ona helal kazanç yollarına koysa parasını daha karlı değil mi?
O devran nasıl dönüyor?
İnsanları bu oyuna düşmeleri inanılmaz.
Bildiğim kadarıyla İş Bankası'nın kumbara hesabı olduğu için gelen tüm parayı alıyor kuruş dahil olmak üzere. Bu bankanın böyle bir uygulaması yoksa kuruşları almak zorunda m?

Birliklere OK demişler de kuruşlarla kimse uğraşmazki hakkaten.

Kuraşlarınızı tümleyen esnaf varsa 3-5 TL sine bakmayın bence.

Kuruş yok ki zaten, çoğunluğu 1 lira, kalanı da 50 kuruş ve çok nadiren 25 kuruş.

ben oğluma işbankasında kumbara hesabı açtırdım bize kumbara verdiler ve bütün bozukları burada biriktiriyorum dolunca bankaya gidiyorum orada açıyorlar ve hesaba yatırıyorlar.sizde böyle yapabilirsiniz

Biz aslında bireysel emeklilik daha iyi diye düşünmüştük ama onu da düşünebiliriz. Vadesiz hesap mı oluyor kumbara hesabı? Hesap işletim ücreti ne kadar?

1 likleri kabul etmişler ben olsam bende 10 kuruş, 25 kuruş, 50 kuruş ile uğraşamazdım kusura bakmayın. Müşteri olsam ben o kuruşları bankaya götüremem bile. Biz uzun zaman çalıştık babamın bu faizlere bakış açısından dolayı parasını oraya yatırdı hiç sorun yaşamadık. Bende bozukluk biriktiriyorum ama hep 1 lira olarak. Cüzdanımda 50 kuruş 25 kuruş olunca atmıyorum kumbarama, onları 1 lik yaptırıp öyle atıyorum.

Iyi ama bankanın genel merkezi, bu şekilde para seçme insiyatifi yok, 5 kuruş da getirseniz alması gerekir diyor. Ben zaten ilk gittiğimde tartışmadım almıyor olabilirler diye, ama bu bilgiyi aldıktan sonra niye adam bana lütufda bulunuyormuş gibi ezilipbüzüleyim ki?

İşleri bu, para paradır, kabul etmesi gerekir.

Komik cidden komik, faizsiz neden versin ki banka?
Kendi yatırım yapar o parayla sana faizsiz vereceğine.
Sözüm ona helal kazanç yollarına koysa parasını daha karlı değil mi?
O devran nasıl dönüyor?
İnsanları bu oyuna düşmeleri inanılmaz.
Bildiğim kadarıyla İş Bankası'nın kumbara hesabı olduğu için gelen tüm parayı alıyor kuruş dahil olmak üzere. Bu bankanın böyle bir uygulaması yoksa kuruşları almak zorunda m?

Kumbara hesabı gibi bir uygulamaları var mı bilmiyorum ama genel merkezle daha önce görüştüğümde, bozuk da olsa parayı almak zorundalar denildi. Sonrasında şube müdürü arayıp özür diledi. Ama bugün başka şubeye gitmek zorunda kaldım ve aynı sorunu yaşadım.

Bence merkezden size almak zorunda dediklerine göre ve şubeden arayıp özür dilettiklerine göre kuruşları falan da alıyorlar. Çalışanlar uğraşmak istememiş. Şikayet edin dediklerine göre de merkez bir yaptırım falan uygulamıyor

Evet aynen öyle, sadece sözlü uyarı ile de birşey olmuyor bu ülkede. Aynı sorunu tekrar tekrar yaşıyorsun.

Ya okuyunca inanamadim ama demek ki kuveytturkten de memnun olmayan varmis, cok sorun yasamissiniz ben size hak verdim
Genel olarak bankalarin hepsinin sinir bozucu oldugunu dusunmekle beraber sadece kuveytturk ve akbanktan memnun kaldim

Şubelerle alakalı sanırım daha çok. Bir de dediğim gibi, müşteri segmentine bakıyorlar. Daha önce yüksek miktarlı işlemlerde bankada o kadar nakit olmadığı halde hemen merkezle falan görüşüp ödeme yaptılar, kredi almam gerektiğinde şubeye bile gitmedim, kimlik numarama 100.000 lira kredi verdiler hemen.

Ama iş bozuk para olunca dilenci muamelesi görüyorsun.

Biz aslında bireysel emeklilik daha iyi diye düşünmüştük ama onu da düşünebiliriz. Vadesiz hesap mı oluyor kumbara hesabı? Hesap işletim ücreti ne kadar?

hesap işletim ücreti yok sadece 3 yıl içinde çekersen %3 kesinti yapılıyor 3 yıldandan sonra hiç bir kesinti olmuyor kumbara hesabı

Back
X