- 14 Mayıs 2009
- 22.262
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Canım bnm ya insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyorHepinizin yazdiklarini okudum. Cok tesekkur ederim yorumlariniz iyi dilekleriniz icin. Ben onunla ugrasamam. Yani daha fazla kiskandirmak bana gore degil. Bence bu durumda o biraz acinacak durumda. Ama bir daha bna böyle laflar ederse bozacagim fena sekilde. Bizde akraba baglari saglamdir. Cogunu sevmem. Evlendikten sonra da coguyla görüsmedim. Cünkü burda senle oturur döner arkandan konusur ekserisi. Ama bu kizdan kurtulamadim su ana kadar. Insallah o da olacak.... bana diyor ki senin bebegin olursa hemen ikinciyi yapmam lazim. Böyle bir hasta.... gecen de bir ortamda oturuyorduk ailecek. Onlar kalktilar. Biz oturacagiz dedik. Kocasina diyor onlarin cocugu yok otururlar bizim yavrusumuz var gidelim. Ya da baska bir gün piknikte dere kenarina indim ben. O da bebegini alip inebilir dümdüz yol. Diyor oh bebek yok ya gez. Yani o kadar sacma ki her lafi anlatamam. Ben de asla muhatap olmadim ama artik yapacagimi biliyorum. Rabbim bana ve bebek isteyen kardeslerime tez zamanda versin....
çok cahilmis çok..Tek yapabildigi sey cocuk demek ki hayatta baska bir ise yaramiyor...Hepinizin yazdiklarini okudum. Cok tesekkur ederim yorumlariniz iyi dilekleriniz icin. Ben onunla ugrasamam. Yani daha fazla kiskandirmak bana gore degil. Bence bu durumda o biraz acinacak durumda. Ama bir daha bna böyle laflar ederse bozacagim fena sekilde. Bizde akraba baglari saglamdir. Cogunu sevmem. Evlendikten sonra da coguyla görüsmedim. Cünkü burda senle oturur döner arkandan konusur ekserisi. Ama bu kizdan kurtulamadim su ana kadar. Insallah o da olacak.... bana diyor ki senin bebegin olursa hemen ikinciyi yapmam lazim. Böyle bir hasta.... gecen de bir ortamda oturuyorduk ailecek. Onlar kalktilar. Biz oturacagiz dedik. Kocasina diyor onlarin cocugu yok otururlar bizim yavrusumuz var gidelim. Ya da baska bir gün piknikte dere kenarina indim ben. O da bebegini alip inebilir dümdüz yol. Diyor oh bebek yok ya gez. Yani o kadar sacma ki her lafi anlatamam. Ben de asla muhatap olmadim ama artik yapacagimi biliyorum. Rabbim bana ve bebek isteyen kardeslerime tez zamanda versin....
Madem o senin canını acıtıyo sende onun canını acıt gezdiğin tozduğun fotoğrafları ona inadına göster. Mesela biz evlenir evlenmez görmemiş gibi hemen çocuk yapmayız daha eşimle birbirimize doyamadık de. Dahada çatlat onu. Allah kimisine para verir kimisine de eşim gibi seven bir eş verir de. Vallahi gece gece sinir oldumBir arkadaşim bana kadinlarin cogu birbirini kiskanir demisti. Cok sasirmistim. Ona tam olarak katilmasam da bazen hakikaten böyle şeylerle karsilasiyorum. Kiz kuzenim benden sonea evlendi. Evleri arabalari var maddi olarak rahatlar. Cocuklari da oldu hemen. Bizim ev kira arabamiz yok. Ve cocuk icin tedavi görüyoruz. Yani bu hikayede kimin kiskanmasi daha olasi, benim. Ama olay tam tersi oluyor. Ben kiskanmiyorum yani kimsenin bir seyini. Ama kuzenim alenen söylüyor beni kiskandigini. Hem en ufak üstün gördüğü şeyi kiskandigini belirtiyor. Mesela biz esimle ucuz mini tatillere cok cikiyoruz. Gezmeyi seviyoruz. Hic bir yere gidemesek Istanbul icinde gezilecek çok yer var. Benim sosyal medya hesabim yok. Ama fotografcilikla ilgilendigim icin güzel fotograflari watsap durumumda paylasiyorum. Gelmis bana diyor ki siz geziyorsunuz biz gezemiyoruz kiskaniyorum. Ama benim de bebegim var senin yok teyzesi kiskan diyor. Bir kaşık suda bogasim geldi bunu söyledigi zaman. Tedavilerden zaten hassasim.... diğer kuzenime diyormus ki meryemin benden ne fazlasi var da kocasi ona bu kadar düşkün. Cok kiskaniyorum onlari. Sonra bana diyor ki seni kiskaniyorum insallah nazar deger de kilo alirsin. Yani ben de hamile kalsam da kilo alsam keske diyorum icimden ama.... sonra evime gelmisti bir kez. Bizim esyalarimiz cok dandik. Ucuz. Onun sirf bir koltuk takimi 15 bin tl imis. Yani evimde de kiskanabilecegi birsey yok. Duvarimda bir tablo var ama birisinden hediye. Maddi degeri yüksek olsa da manevi degeri daha önemli benim icin. Bana dedi ki gözüm kaldi insallah kirilir ve güldü. Ben de gözün doysun deyip güldüm. Sonra ben korkmaya basladim nazari degecek diye. Paylastigim fotolari onun görmesini engelledim. Ayni ortamdayken esimle alakami azalttim. Ama o bir türlü hincini alamiyor. Durumunda kizini paylasiyor. Ben bakmayinca özelden de atiyor bana. Bakinca atmiyor onu da kesfettim. Mutlaka görmemi istiyor yani.... ve her firsatta laf sokuyor. Mesela cocugu kucagima verecek, tut teyzesi ne de olsa senin cocugun yok diyor. Ne alaka cocugumun olmamasi ile. Hayir görüşmek istemiyorum. Ama annemle babamla ayni apartmanda. Ben anamin evine gidince giyinip takinip süslenıp bebegini de süsleyip damliyor. Vallahi biktim.
siz geziyorsunuz biz gezemiyoruz kiskaniyorum. Ama benim de bebegim var senin yok teyzesi kiskan
Durumunda kizini paylasiyor. Ben bakmayinca özelden de atiyor bana. Bakinca atmiyor onu da kesfettim. Mutlaka görmemi istiyor yani
Mesela cocugu kucagima verecek, tut teyzesi ne de olsa senin cocugun yok diyor.
Ben anamin evine gidince giyinip takinip süslenıp bebegini de süsleyip damliyor.
Ya evet bir de bu mesele var. Sanki ben onun bebegini kiskanacagim ya da baskalarini kiskanacagim. Ben bebek isteyeli tonlarca kisi hamile kaldi. Yani kendi adima üzülüyorum ama onlarin neden oldu ya da neden oluyor olmasin diye mi düşünmem lazim illa. Allah hicbir kadina yasatmasin diyorum aksine. Ama o kiskanacagim saniyor. Yani neden kiskanayim. Kumam mi sanki benim töbe.... Evli ayri bir cift. Her evli ciftin cocugu oldugunda kiskaniyor olsam suan kiskancliktan ölmüştüm. Kendi tedavilerime yogunlasmisim bisey ilgilendirmiyor ki hic beni.... acaba böyle desem susar mi biraz. Yoksa daha mi azitir... bilemedim.ben bu şekilde fesatlık yapanların daha çok gözüne sokarım mutluluğumu, benim de bir bebek kaybım var, Allah içimi biliyor bir defa bile fesatlanmadım bebeği olanlara, aksine mutluluklarını onlarla birlikte paylaştım, Allah hepsine uzun önür versin , ben inanıyorum ki Allah herkesin kabine göre veriyor , siz de içinizi ferah tutun ama lafınızı da söyleyin altta kalmayın, size bebeği verdiğinde senin yok dediğinde, aman ben de senin gibi bebek yüzünden eve tıkılmıyorum, kocacımla gezip tozuyorum mis gibi deyin bakalım ne dicek :)
Çok tesekkür ederim. Insan kendi nasilsa karsisindakini öyle görürmüş. O sizin pozitifliginiz ve alcakgönüllülüğünüz.. yani evet haklisiniz bebek bu... yani misal biz bebek istiyoruz elimizden geleni yapiyoruz ama olmuyor. Ama kuzenim de gezmek istese elinden geleni yapsa gezebilir yani. Hem para harcamak istemiyorlar ve gezmiyorlar hem de kiskaniyor. Yani bilse benim ayda en az 500 lirami bu tedaviye harcadigimi. Diyorum bebek olsa da ona harcasam. Bebisimle gezsem. Ama Allah verecek bu is nasip işi.Yazma stilinize hayran oldum oncelikle.
Sezgilerime gore cok pozitif,alcakgonullu,hayata gulebilen ama ayni zamanda da realist yapidasiniz. Icim kaynadi size bilemedim :)
Imrenmek ,hayran olmak kotu bir sey degildir.
Ama sizin kuzeninizin yaptigi bildiginiz fesatlik. Bunu da geciyorum yahu insan zaafindan yararlanir mi sevdigi birinin. Bebek bu ,can bu. Pazardaki iki kilo elma degil nasil hic dusunmuyor anlamiyorum. Okurken icimde bisilerin kirildigini farkettim. Haklisiniz Rabbim yardimciniz olsun. Tez zamanda hayirlisiyla once vatana millete sonra size hayirli bir evladiniz olur insallah. Tebessumunuz eksik olmasinn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?