Kuzenimi benimle görüştürmeyen eşi

sen neden öle bise diosunki
sana mi kaldi bunu demek
kendine bu hakki taniman bile cok yanlis

Nankör insanı sevmem. Haksızlığa gelemem, yerinde ve güzel cevap verdim.
Derdim kuzenim benim kız değil... Kız umrumda değil yani.

Ailece aramızı bozmasın da neyi kemiriyorsa kemirsin inanın umrumda değil.
O zaman karışmayacaksınız. Dediğinizde haklısınız, hak veriyorum. Fakat bu adam kocaman adam değil mi, karısının huyunu suyunu biliyordur. Kaç yıllık kuzeniniz, sizi karısının sözüyle kötü biliyor, gelip size "canım böyle demişsin, neden dedin" demiyorsa, kusura bakmayın ama kabahatli de o kuzendir.
Onların evinin içi, ne yengeniz maddi olarak karışsın, ne de siz manevi olarak müdahale edin.

Benimle görüşmemesi daha hayırlı olur zaten.
Bu anlattığım sadece en ufak şey. Belki de benim patlamam oldu. Kocasına söyleseydi derdini de kendini bütün sülaleye rezil etmeseydi.

Sorun o değil ki. O insanları hiç umursamadan yaptığı davranışlar. Adan Z ye tüm ev komple döşenince daha senin senen dolmamış, ,insan minnet edeceğini böyle nankörlük yapıyor resmen
Kuzeninizle illaki konuşacak sınız ama belliki gelin değişik bir karakter bence siz sıkıntı yaşamamak için hiç uğraşıp canınızı sikmayin ne söylerse he diyip geçin bilezikleri çok muş satsin yapsın istediğini ki yapamaz.. Sadece yengenize artık hiçbir şey yapma onlar için diyebilirsiniz çünkü kuzeniniz eşinin tek lafiyla sizle konuşmuyor sa yarın öbür gün annesini de istemez...

Konunuzu okudugumda her satirinda "size ne ki" dedim icimden.

Kizin 2 kaynanasi var resmen. Bu konu sizi hic ama hic ilgilendirmez konu sahibi.

Ben zaten tövbe o kızla bir şey konuşmam...

inşallah hersey gonlunce olur deyip gecebilidiniz .kadın doğru olanı yapmış .kaldıkı surada bazı seylerden anlasılıyorki sizi ilgilendirmeyen bazı mevzulara dahi laf etme eğilimindesiniz yok ayı dolmadan hamile kalmiş size mi sorucaklardı kolları bilezik doluymus nişanı çirkin yerde yapmışlar kendine yatak ortusu almamış.....

Eve düşen yıldırım resmen. Yengemin tek korkusu biliyor kızı tanıdık çok iyi. Oğlumla görüştürmez diyor..

söylediğin doğru ama söylemen yanlış...kuzeninle çok yakınsan sorabilirsin ayran içtik ayrı mı düştük diye...konu açılırsada anlatırsın..

Aynı aileseydek kusura bakmayın ama bizi de ilgilendiriyor.

Yapması gerekeni yapmadı ki. O zman gelip bana dert yanmasın benim ona hakvereceğim bir durum yok ki. Kız ne buldum delisi oldu.

Konu sahibi durduk yere söylememiş ama..
O şikayet edince konuşmuş..
Ben olsam aynısını ben de derdim ailemi korumak adına..
Ben haksiz demiyorum. Ama bundan sikayetci olmasi gereken insan degil.
Siz de aynisini yapardiniz ama bu tepkiyi alirdiniz.
Tepkiye sasirmis olmak ilginc geldi bana, ne bekleniyordu ki?

söylediğin doğru ama söylemen yanlış...kuzeninle çok yakınsan sorabilirsin ayran içtik ayrı mı düştük diye...konu açılırsada anlatırsın..

Öyle yapıcam valla canım ya..
İnşallah hallderim yanlış anlaşılmak istemiyorum.

Kizin begenmemesine bende sinir olurdum acikcasi. Ama yengen o kadar uzulmesine ragmen bisey demedikten sonra sen ne diyebilirsin ki.

Bence abiniz dediğiniz kuzeniniz sanırım onunla konuşun mutlaka
Bencede iyi demişsiniz kendisi bişey yapmamış yapılanı da beğenmiyorsa denecek olanı demişsiniz
Ayrıca size laf düşerdi kimse kusura bakmasın gelin kvsini yani kızın yengesini çekiştiriyor dış kapının dış mandalını değil, o da neler yapıldığını biliyor Allah içinde doğruyu söyleyemesi gerekiyorken söylemiş bence
İyi yapmışsınız

Aynı aileseydek kusura bakmayın ama bizi de ilgilendiriyor.
Hayır işte ilgilendirmiyor. O kız da sizin aileden gelip sizin evinize karışsa hoşunuza gider mi? Buradaki sorun yengenizin her şeyi ama her şeyi yapması.
Ya yapmayacak, ya da ses etmeyecek ki kadın zaten etmiyormuş, o etmiyorsa sizi hiç bağlamaz mevzu. Onların aile işi sonuç olarak.

Sölediklerin doğru olabilir ama her doğru her yerde söylenmez kuralı var.Sen bence geline biraz öncesinden diş bilemişsin.Sana resmini çekip gönderdiler sen beğendin dediğin kımından sonrasını söylemeseydin keşke.Biraz ağır ve maksadı aşan bir cümle olmuş.İnsanlar yüzyüze görüştükleri kişilerle her aklına geleni pat diye söylememeli.Daha üsluplu daha yumuşak söyleme şekli var.Nihayetinde bu kız kuzeninin hayat arkadaşı,eşi.Bugün çok savunduğun yengen bile yarın onları tutabilir.Sonuçta bir aileler.Bugünün yarını var.Senin yengen eşyasını aldıysa oğlu içinde aldı.Marketini yapıyorsa oğlu da o evde.Ne güzel isteği var hevesi var yapıyor.Bugünün yarını da var.Hastalık var herşey var.Yarın birşey olur,bugün eşya bile getirmedi diye eleştirdiğiniz o kız yengene misler gibi bakabilir de.Fazla eleştirisel bakıyorsun.Evlendikleri ay bitmeden hamile kaldı demen bile bir eleştiri.Bu kız yalnız hamile kalmadı bir de.Sanırım yengen ona birşey diyemiyor sana dert yanıyor.Sen de doluyorsun.Bence hiç müdahil olma.Hayat onların hayatı.Sana öyle birşey dediğinde,sen daha iyisini alırsın de geç.Böyle tatsızlıkta olmaz,soğuklukta olmaz,üzülmezsin de.

Belki aldığı zaman beğenmişti şimdi beğenmiyor olabilir.
Benim de daha önce severek aldığım bişeyi sonradan beğenmediğim oluyo.
Kim bu durumdan memnuniyetsizse o versin cevabını. Sizlik bir durum değil.
Ki kızın eşini de etkilemesi çok doğal. Kuzeninin karısından taraf olması zaten sağlıklı olan, normal olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…