Kuzenimi benimle görüştürmeyen eşi

ben olsam kuzenime anlatırdım olduğu gibi.
bana dedikodu yapmaya çalıştı ben de yaptığının doğru olmadığını, yengemin onlar için en iyisini yaptığını söyleyince işine gelmedi çekti gitti.
dilersen benimle konuşmamaya devam edebilirsin ama birlikte büyüdüğüm değer verdiğim insanın birde benden dinlemesini uygun gördüm dersin.
ha bunu derken de herkes olsun da biraz da o soğuk davranılmayı görsün.

Ben yaptığımın yanlış olduğunu hala düşünmüyorum. Arkadaşlar beni neden yargılıyor anlamıyorum.
Ailemi koruyorum...

Siz aileden değilsiniz hanımefendi. Aile karı koca çocukları kapsar, hadi geniş aile tanımı yapılırsa da buna karı koca çocuklar ve iki tarafın ana babası hadi bilemedin kardeşleri girer. Siz aile değil sülaledensiniz ve hatta dıdının dıdısınız.
Kadın sizinle sohbet ederken artık beğenmiyorum değiştireceğim demiş, size ters dahi gelse öyle sözler dememeliydiniz. Ya öyle değiştir tabii falan diye genel geçiştirici sözler söylemeliydiniz. Hoş değil sözleriniz.
Bana eşimin kuzeni öyle bir laf ederse sana ne oluyor sen mi ödedin o parayı derdim.
Size ne yani.
Çok ayıp cidden.
Kız paragözdür evet yaptıkları yanlıştır evet. Ama bu durum sizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

Kusura bakmayın ama siz haksızsınız. Size ne kadının dirseğine kadar olan bilezikten , ilk ay hamile kalmasından ? Bunlar sizin üzerinize vazife değil. İster bir ay sonra değiştirir yatak odası takımını ister 10 yıl sonra. Yengeniz istemeZse almaz da yapmaz da. Parası sizden mi çıkıyor ?? Alan razı veren razı bence karışmayın.

Bir de yengeniz sizden büyük kadındır ezdirmemek size kalmadı. Tüm bu yaşananlar gelin kuzen ve yenge arasında, size laf düşmez.
Ayrıca dedikodu sevmem diyorsunuz yok hemen hamile kaldı, yok bileziği dirseğe kadar, yok nişanı yer dibinde yaptı ama durumu iyi. Bu dedikodu sevmeyen halinizse vay be!

Konuyu anlatis biciminiz bile o kadar rahatsiz edici ki. Yok yatqgina bir ortu bile getirmedigi icin yengeniz uzulmus filan. Karismayin milletin isine, evliligine. Herkes haddini bilecek. sen sadece kuzensin ya yerinizi bil. Kendi hayatiniza odaklanin. Kimsenin karısına nasıl dqvranacağını ögretmek gibi bir durumunuz yok...

Acaba kim sinsi.

Evine kendini getirmis yeter. Sana mi sorcakti ceyiz alirken. Ortu alirken?

Altinini bozmak zorunda mi esya almak icin? Seni ne ilgilendirir?

Isterse evinin bodrumunda yapar nisani. Senden izin mi almaliydi?

Bana şikayet edip yapılanları kötüleyipte sonradan bir şey söylediğim de ne oluyor sen mi ödeedin o parayı diyemez.. Asıl o hak onda yok.

Acaba kim sinsi.

Evine kendini getirmis yeter. Sana mi sorcakti ceyiz alirken. Ortu alirken?

Altinini bozmak zorunda mi esya almak icin? Seni ne ilgilendirir?

Isterse evinin bodrumunda yapar nisani. Senden izin mi almaliydi?

: )

Bana şikayet edip yapılanları kötüleyipte sonradan bir şey söylediğim de ne oluyor sen mi ödeedin o parayı diyemez.. Asıl o hak onda yok.

Siz kuzensiniz sadece. Amma abartmışsınız kendinizi.
Bende de vardı böyle bir yerini bilmeyen kuzen ben bildirdim. Kalkıp eşime abuk subuk şeyler dedi sildim geçtim. Benim çekirdek ailemden biri artık eşim. Kuzenimse dördüncü derecen yan soy hısım akrabam. Dördüncü kuşak bir akrabaşığı bu kadar abartmayın.
Herkes haddini bilecek. Karısı çocuğunun anası o. İstediğini der yengenizi korumak size kalmadı.

Neden kıskandıniz bu kadar kuzene karşı bir zaafinizmi vardı? Çeyizi yok diye yüzüne vurmuşsunuz. Demek çok beğendilerki iki ayda bitirdiler işi :)

pekala

Ben yaptığımın yanlış olduğunu hala düşünmüyorum. Arkadaşlar beni neden yargılıyor anlamıyorum.
Ailemi koruyorum...
Haklısınız ben olsam aynısını derdim
Beğendiğini almamış da olabilirler parasını kendisi vermediyse sağda solda böyle konuşmasını gerektirecek yine bişey yok ortada
Siz haklısın hiçbişey yapmadılar sana demiş olsaydınız belki daha neler söyleyecekti belkide etrafına söylemeye devam ediyor
Eşiyle konuşun eşi konuşmazsa yengenize anlatın durumu onlar Nasıl davranmaları gerekiyorsa davransınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…