kuzenimi istemeye geldiler çocuk beni beğendi........

Daha önceki yorumlarda deginilip deginilmedigini bilmiyorum,
ama (ülkemizin bir gercegi olmasina ragmen) bu devirde halen oglunu yanina alip evlere kiz bakmaya
giden insanlarin olmasi bana cok garip geliyor.
Tersi olsa delirmissiniz derler, üstüne ayiplarlar.
Ne demek kiz bakmaya gitmek!?
Allah akil versin diyorum.

ben konuyu kuzenine aç derim. madem çocuğa karşı duyguların var ve de karşılıklı...ama kuzeninin karşı çıktığını hissedersen ya da bu konunun sizin aranıza gireceğini düşünürsen hiç bulaşma derim kuzen daha önemli inan!! allah yardımcın olsun!!

teyzem biraz geleneksel düşünüyor. ben ve annemde karşıyız ama bişey diyemiyoruz tabi kocaman kadın kendi düşünebilir ne kadar yanlış olduğunu... söylediklerinize tamamen katılıyorum.... tşk ederim bu konuyada dikkat çektiğiniz için...

tşk ederim... çocuğa duygularım var evet ama kendime hakim olup asla konuşmayacağım.. amin sağolun..

Kesinlikle katiliyorum bu yoruma.
Genelleme yapmak istemem aslinda ama boyle erkeklerin bir cogu anneci oluyor ne yazik ki.
Yada daha baska sebeplerden dolayi, kiz arkadas edinememis olan, kisiler oluyyor.
Hani bir araya getirilip, tanistirilip, arkadas olmalari belki saglanabilir.
Ama ozellikle annesinin pesine takilip, kiz bakmaya gidiyorsa bir erkek, neden acaba diye bir dusunmek lazim, diyorum.

sanırım anlatımdan kaynaklanan bir hata oldu özür diliyorum... zaten istemeye gelmek değildi amaç tıpkı sizin dediğiniz gibi bir misafirlik ortamında tanıştırmaktı ama olmadı... çocuk tanışmak istememiş... ben biraz anlatamadım k bakmayın..

benim aklıma ilk gelen şey de bu oldu "gelmişken kızınıza da bakalım" ne demektir yahu..nasıl bir evlilik anlayışıdır...kuzenin yerinde olsam baştan kabul etmezdim zaten, bu zihniyetle evlenecek bir adamdan bana hayır gelmez...

konu sahibi sizin için de bu kadar kasmanıza gerek yok diye düşünüyorum...kuzeniniz de istememiş aklında kalmamış sonuçta ileride anlatacak bir anı olarak kalır...haa bu arada daha sonra kör ölür badem gözlü olursa bilemem ...

Anladim cnm, bu durumda olanlara gitsin o zaman yorumum :)
Pesine bu kadar takiliyor olmasina dair yazayim.
Pekte bir normal insan davranisi degil.
Heleki tanisik oldugunuz bir komsunun kizi olarak.
Neye cesaret edip boyle davraniyor, onuda anlamadim ya.
Egerki sen gercekten istemiyorsan boyle bir iliskiyi ve gercekten cok rahatsiz oluyorsan,
aile buyuklerine citlat olayi, onlarda aileyle gorusup, onlemlerini alsinlar.
Yoksa cok igrenc bir duygu, surekli karsina birinin cikip durmasi.

çalıştığım yerin hemen karşısında çay bahçesi gibi ufak bir yer var hergün saat altı gibi orada.. bir arkdaş sormuş sanırım işi varsa neden hergün orada diye.. o arkdaşa da cevap vermiş olayım.. zaten mesai saati çıkışında geliyor.. ben dershanede çalışıyorum dolayısıyla akşam yedi de felan çıkıyorum işten... benim masam hemen girişte ve önüm tamamen cam... çay bahçesine gelip ordan seyrediyor beni.. böyle bir durum var yani...

sen çok fenasın, kuzenim dedim sana, evime çağırdım, mustekbal kocam diye tanıştırdım yaptığın şeye bak!!! hemen kaynana adayına da göz kırpmışsın. benim netten tanıştığım oğlanla ilişkimi düşünüp düşünüp hatta burda anlatıp vicdanı rahatlatma!
kuzen yerine koydum kendimi ve bunları düşündüm ppp
not: şaka yaptım

ha bu arada bişey daha söylemek istiyorum bu durumda başkalarının değil önemli olan sadece sizin bakış açınızdır...kendi etik değerleriniz, bu durumunuzu yargılama şeklinizdir...hayat aslında böyle yaşanmalıdır başkaları ne düşünüyor diye değil...kuzen sizin hayat sizin karar sizin bunun doğru olup olmadığına kimseye sormadan kendiniz karar vermelisiniz..insan kendi ahlak değerlerini oluşturabildiği müddetçe özgürleşir, gelişir, farkındalığı artar...

ayyy bir an gerçekten noluyor dedim ciddi söylüyorum:))) tşk ederim evet belkide kuzenimde böyle düşünürdü..

her cümlenize kesinlikle katılıyorum... evet insan kendi için yaşamalı, kendi değerlerini kendi oluşturmalı.. fakat hala genel kurallara sıkı sıkıya bağlılık varken bu düşünce ütopik oluyor maalesef...

Bu işler kesinlikle kısmet işi.
Kalbinizi dinleyin.
Yerinizde olsaydım ben görüşürdüm,tanışırdım.

bende bunu isterdim aslında ama sanırım yapamayacağım...

Hiç öyle düşünmeyin. Buna benzer bir olayla annem ve babam evlenmişler.
Annemin en yakın kız arkadası üni'de ev arkadaşı,babamında içinde olduğu bir arkadaş grubuyla tanışıyor.
Aksam arkadas grubu olarak toplanalım diyorlar. İlk önce annemin arkadası babamı begeniyor. Fakat babam ve annem birbirlerini ilk gördükleri andan itibaren etkileniyorlar.
Babam annemin peşini bırakmıyor. Aylarca tanışmaya çalışıyor.. En sonunda annemde aşık oldugu için dayanamıyor.. Konuyu arkadaşına açıyor olumlu karşılıyor..

Sonuç = ben

Ortada bir yaşanmışlık yok. Bu sizin kısmetiniz olabilir..

evet maalesef bizim toplum olarak gelişim düzeyimiz hala "geleneksel dönem" ahlak gelişimi düzeyinde ve bunun için önce kendi doğrularımız değil başkalarının ne söylediği önemli...kendi doğrularımıza değil toplumun, ve bu toplumun çoğunluğunun kurallarına göre yaşıyoruz...bakın burda size "sakıncası yoktur" diyen de olmuş "hayır hiç etik değil" diyende...ve siz kendi duygularınızı ya da doğruları bir yana bırakıp etik olmadığı yönünde telkin istiyorsunuz...bence bu şekilde aslında istediğiniz bir şeyden vazgeçerek kendinizle de gurur duyacaksınız...(yanlış anlamayın sizin için kötü birşey söylemiyorum, insanların çoğu bu şekilde yaşar hayatlarını ki benim fikrimce çok yanlış ve sahte bir yoldur insan kendisi olamaz çünkü) ve ben bunun insanı bir yere götürdüğünü düşünmüyorum..

eğer o insanla birşeyler olsun istiyorsanız ve de olursa (ama vazgeçtiniz sanırım) kuzeninizin karşısına kötü bişey yapmışsınız gibi çıkmamalısınız...birçok arkadaşın söylediği gibi önce kuzeninizle konuşabilirsiniz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…