- 22 Nisan 2016
- 550
- 374
- 103
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Hanımlar gunaydin sizlere bisey anlatmak istiyorum çok üzgünüm geceden beri..
Benim evli bi kuzenim var beş altı ay önce evindeydim. Takılarını gösteriyodu bana. Tuğralı yuvarlak altın kolyesi vardı. Çok beğendim begendiysen al tak biraz dedi. Ben yok mok dediysem de verdi. Zaten birbirimizden bişey esirgemeyiz çok samimiyiz. Ama kolyenin zinciri çok kalın olduğu için kro işi geldi bana. Abla zinciri dursunda ben bunu evdeki zincirimle takıym o zaman dedim tamam dedi. Hatta dedi ki siyah derilerden alda onla tak bari onlar güzel duruyor.
Neyse aldım kolyenin ucunu zinciri verdim. Aradan zaman geçti o zincirlerin moda olduğunu gördüm herkes takıyodu hoşuma gitti. Fikrimi değiştirdim aradım dedim ki abla o zinciri alıymda onla takıym herkes öyle kalın takiyo hoşuma gitti dedim. Bana demez mi zinciri aldın ya zaten diye.. Ben şok oldum.
Saçmalama kro işi geldi diye almamistim sadece ucunu aldım hatırlasana dedim. Doğrudur valla hiç hatirlamıyorum o günü ama evdedir kesin çıkar bi yerden dedi. Zinciri verdim diye hatırlıyorum dedi.
Neyse yine evine gittim bikaç
gün kalmaya. Naptin buldun mu zinciri içim hic rahat degil bul bian once dedim. Sacmalama senos icin rahat olsun ben yanlış hatirliyorumdur çıkar bi yerlerden biraz sonra her yeri detayli ararim dedi. ( Bu arada ben orda kaldığım sürede hic bi yeri arayip bakmadı.) Arkadaslar sizin boyle değerli biseyiniz kaybolsa üstüne düşmez misiniz? Ben olsam aramadık yer bırakmazdım evi talan ederdim. Yani hiç umrunda değildi. Benim habersiz asla bişey almicamgimi da çok iyi bilir. Dün de onla beraber bi akrabamiza gittik.
Takılardan felan konu açıldı. Ben de dedim ki abla şu kolyenin zincirini bi bul niye hiç üstüne dusmuyosun dedim. Akrabamiz noldu zincirin mi kayıp dedi. Oda dedi ki evet ya senoş ben almadim diyo ama aldıgini hatırlıyorum.. O an dilim tutuldu resmen ne dicegimi bilemedim. Hayır herkes benim nasıl bi karakterim olduğunu bilir. Yıllarca herkesin evinde kaldım kimsenin bi çöpüne dahi tenezzül etmedim etmem..
O kadar zoruma gitti ki insanların içinde böyle söylemesi.. O an kendimi nasıl savunacagimi bilemedim. Sonra akrabamiz mutfağa geçti. Kuzenimle yalnız kaldık. Bakma öyle senoş şaka yaptım dedi. Amacı ne anlamadım arkadaşlar. Benim almadığımı kendide adı gibi biliyor çünkü
Ilımlı davranmasının sebebi almacağımı çok iyi bilmesinden. Konuyu ben açmadım takılardan konuşuluyodu zaten. Ben de saf saf hala zinciri istiyorum versin de takıym diye. Ama bana hem senden şüphelenmiyorum rahat ol diyip hem de insanların içinde senoş aldı diye hatırlıyorum demesi ne kadar normal?Akrabanızın orada konuyu siz açmışsınız.Öncesinde evdedir diye önemsememiş,kullanmadığı için arama gereği duymamış demek ki,üsteleyen siz olmuşsunuz.Belki kendisi de beğenmemiştir ,belki başkasına vermiştir unutmuştur.O an kalbinizi kırsa da ,öncesinde ılımlı davranmış.
Altın veya başka bişey bizim için fark etmiyor yada ben sanıyormuşum demek ki. Çünkü bende yeri çok değerli şeyleri veririm pırlanta yüzük falan vermiştim bende. Dedigim gibi böyle şeylerin lafı bu zamana kadar hiç olmamıştı aramızda.Altının ödünç alınması, sizin birini alıp diğerini bırakmanız sonra tekrar istemeniz, karşı tarafın yaklaşımı, her şey ofsayt.
Zinciri vermek istemediğini düşündüğünüzden mi bulunması için üstelediniz,almadığınızdan emin olması için mi?Ilımlı davranmasının sebebi almacağımı çok iyi bilmesinden. Konuyu ben açmadım takılardan konuşuluyodu zaten. Ben de saf saf hala zinciri istiyorum versin de takıym diye. Ama bana hem senden şüphelenmiyorum rahat ol diyip hem de insanların içinde senoş aldı diye hatırlıyorum demesi ne kadar normal?
Biz abla kardes gibiyiz. Böyle şeylerin lafı olmamıştı şimdiye kadar aramızda.Altın takınin ödünç alinmasi ne kadar garip ben kuzeninden çok sana şaşırdım valla
Ne biliym işte bian önce bulunsun da içim rahat etsin diye.Zinciri vermek istemediğini düşündüğünüzden mi bulunması için üstelediniz,almadığınızdan emin olması için mi?
Açık açık konuştum zaten benim aldigimdan o kadar eminsen sana yenisini alırım yada parasını veririm dedim. Yok mok saçmalama falan dedi. Bende konu kapandı diye biliyordum ama yine açtı dün konuyu milletin içinde.S sonkafautucu
Madem kuzeninizle bu kadar iyisiniz neden kendisiyle açık açık konuşmuyorsunuz? Bence kim olursa olsun bu tarz eşyalarını ne isteyin ne de siz kendiniz verin.. Takmayıverin ne olacak.
Bulsa da vermese haklı,kadının zincirine kro işi demişsinizNe biliym işte bian önce bulunsun da içim rahat etsin diye.
Hatırlamak felan değil kesinlikle almadigimdan eminim. Çünkü o gün zincir kro işi geldi ve çıkarttım sadece ucunu aldım. Oda zinciri aldı kırmızı kutuya koydu götürdü. Yanlış hatırlama ihtimalim dahi yok benim.. Ayrıca her gittiğim ortamda falan konuyu açmadım. Bikaç kere o bana telefonda söyledi zincirim sende demi diye. Ben de artık rahatsız oldum bu durumdan. Dün de o kolyenin fiyatından bahsediliyodu öyle açıldı konu.Zincir kadının umrunda değilmiş, niye ısrarla, zorla her gittiğiniz yerde konuyu kaşıyıp duruyorsunuz ki? Kadın yanlış hatırlıyor belli ki, ve yanlış hatırlayabilecek olduğunu kabul ediyor. Elalemin evinde bile bu konuyu açarsanız o da öyle der tabii ki, yalan mı söylesin? Kaldı ki belki de siz yanlış hatırlıyorsunuz? Olamaz mı? Sonuçta burada hiç birimiz olayı görmedi. İnsanlar bir şeyleri hatırlamayabilir veya yanlış hatırlayabilir, insanlık hali. Yani kuzeninizin yanlış hatırlama ihtimali olduğu kadar sizin de yanlış hatırlama ihtimaliniz var. Madem bu derece içinize oturacak bir şey, böyle ziynet eşyaları keyif için kimseden istemeyin. Bir de çok uzun süre sizde durmuş. Tabii ki zaman uzadıkça mide bulandıran durumlar ortaya çıkabilir, ki bunların en masumu şu an yaşadığınız şey. Kolye ucunu bir an önce geri verin. Zincir konusunu ne yaparsınız bilmem.
Hatırlamak felan değil kesinlikle almadigimdan eminim. Çünkü o gün zincir kro işi geldi ve çıkarttım sadece ucunu aldım. Oda zinciri aldı kırmızı kutuya koydu götürdü. Yanlış hatırlama ihtimalim dahi yok benim.. Ayrıca her gittiğim ortamda falan konuyu açmadım. Bikaç kere o bana telefonda söyledi zincirim sende demi diye. Ben de artık rahatsız oldum bu durumdan. Dün de o kolyenin fiyatından bahsediliyodu öyle açıldı konu.
Sizin gibi kişilere laf anlatmak neden bu kadar zor? Duvarla konuşuyorum sanki şuan. Hayır benim sorunuma odaklanmak yerine burda her kelimemden bi açık arıyorsunuz..Siz adınızdan ne kadar eminseniz ben de almadığmdan o kadar eminim.. Anlatabildim mi?Başka bir yorumcu arkadaşın dediği gibi, bu zincir meselesinin patlaması an meselesi. Yani birkaç kere sizi arayıp "zincirim sende demi" demesi, zinciri gayet de umursadığı ve peşine düştüğünü gösterir. Bal gibi de sizin aldığınıza emin. Yarın birgün sert de çıkabilir ve istemediğiniz sözler duyabilirsiniz. Siz dua edin buluversin o zinciri evinde, ondaysa tabii. Siz de kolyeyi koyduğunuz yerlere bir daha iyice bir bakın. Eminim diyorsunuz ama insan hafizası beşer şaşar, yanlış hatırlama ihtimaliniz gayet var yani.
Hanimefendi bunu bana değil, kuzeninize söyleyin o zaman. Asıl sizin gibilere laf anlatmak çok zor. Çünkü asla hata yapabileceğiniz aklınıza gelmez. İhtiyaten olur olur, belki ben yanlış hatırlıyorum diye düşünebilmeyi aklınız asla kesmez. Madem öyle, gidin kuzeninizi ikna edin. Kadın da aldığınızdan eminmiş işte, ne diyelim yani? Hayretsiniz ya.Sizin gibi kişilere laf anlatmak neden bu kadar zor? Duvarla konuşuyorum sanki şuan. Hayır benim sorunuma odaklanmak yerine burda her kelimemden bi açık arıyorsunuz..Siz adınızdan ne kadar eminseniz ben de almadığmdan o kadar eminim.. Anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?