Kuzenimin amacı neydi?

Birinin altınını alıp takmak hiç hoş değil. Aynısını teyzem yapar sinir olurum başkasının bileziğini filan alır düğünde mesela 2 tanesini de bana ver takayım der. Pahalı şeyler sonuçta. Kaybolur çalınır düşer ne gerek var? Bak şimdi kendini de yırtsan kuzenin kötü niyetli olsa ucunu da zincirini de verdim dese vermediğini ispat edemezsin. Üstelik bir de evli yani belki eş tarafından takılan bir şeydir o zaman daha bir kıymete biner.
 
Zincir belliki ortada yok olsaydi zaten derdi sana kuzennde hata yok hata sende boyle bise nasil alinir hala anlamis degilim.ben boyle bi zan altinda kalmaz gider o zincrden alirim veririm onada soylerim madem yok ben almadim ama kmseyede kendime laf dedirtmem deyip verr bida sela selam derim
 
Sanki magazadan aliyorsun, begenmemissin zinciri birakmissin sonra tekrar istiyorsun. Bu birinci yanlisin. Ikinci yanlisin boyle degerli esyalari takmak. Olur da bir sey olursa hesabini vermen gereken kisiler varsa bu esyalari odunc almamalisin. Ucuncu yanlisin surekli bu konuyu dile getirmen cunku o inatla zinciri aldigini hatirlayip evde aramiyor.

Kuzenin, mal duskunu olsa basta vermezdi. En iyisi bu konuyu kapat, zincirin ucunu da iade et. Zinciri de bulamazsa senin aldigi soylerse o zaman inceldigi yerden kopsun.
 
İnsan altın zincirini kaybetse nasıl o kadar rahat olur onu da anlamadım. Üstelik onların fiyatları da pahalı. Bir cımbızımı kaybedip evin altını üstüne getirdiğimi bilirim kafaya takarım çünkü onu bulmadan uyuyamam. Değil ki o kalınlıkta altın zincir kaybolacak üstelik kuzenime verdim mi vermedim mi diye muallakta olup aramayacam. Kuzenin bence zinciri vermek istemiyor. Bari götür ucunu da ver. Belki kocası niye verdin dedi kızdı sana söyleyemiyor bir daha altınını vermemek için de sana ders vermek istiyor.
 
Işte canım bu duruma düşmemek için kimsenin değerli birseyini istemem.Aldigimi kaybetmektende korkarım.
 
Katılıyorum canım. Bence kuzeni bu birbirinden alma muhabbetini bitirmek istiyor. O zincir kuzeninde olmasa evin altını üstüne getirir arardı. Çünkü ucuz birşey değil. Ben incesini 1200TL ye altım. Kalınını bilmiyorum artık. Kuzeni zinciri vermek istememiş ve böyle bir yol izlemiş.
 
Yalnız kuzeninizle paylaştığınız şey çanta veya şal değil.
Gramı 100 küsür lira olan altından bahsediyoruz diyelim ki kayboldu bulunamadi veya çalındı napicaksiniz?
Veya o sizin pirlanta yuzugunuzu kaybetti tuvalete falan düşürdü canın sağolsun mu diyeceksiniz hiç mi uzulmeyeceksiniz?
Bence bu olay ikinize de ders olsun bu tip değerli takılar kişiye özeldir paylasmayin birnirinizle.
 
Benim dr basima gelmese belki kotu niyetli derdim ama oyle olsa asla vermez kolyesini.ben de babama ceyrek altin vermistim sonra lazim olmams ben de alayim dedim o da sen vermedin ki ben sana geri verdim dedim cok emindim aldigina ama o yanlis hatitlrliyordu ustine gelemedim senin gibi yanlis anlar diye ondan sonra montunun cebinden cikti yani insanlik hali olabiliyor boyle seyler ikiniz birlikte aramayi teklif et
 
Kolyeyi aliyorsunuz tamam yok zinciri begeniyosunuz abla zinciride ver falan. Bana yaptıgınız hareketler gereksiz geldi. Kuzeninize de çok şaşırdım gerçekten. Üzerinde durun arasin bulsun zincirini.
 
Bence yerini biliyor zincirin. Ya vermek istemediğinden yada eşek şakası yapıyor sende diyerek zaten şaka yaptım demiş. Ama böyle şaka olmaz kolyenin ucunu verin aranıza mesafe koyun.
 



Eski konuları açıp yüzüne vurmak ne kadar doğru ?
 
Ben de hiçbir yakınımdan ödünç bişey almadım bugüne kadar ama konu sahibi almış diye tuhaf bulmuyorum,sonuçta sürekli dile getirdiği üzre,kuzeni de ondan değerli eşyalarını ödünç almış.Yani aralarında böyle bir ilişki var.
Konu sahibi ben sizi haklı buldum çünkü kuzenine açıklama yapmışsın almadığına dair, O da, tamam ben yanlış hatırlıyorum demiş ama sonra başkasının yanında yine sizin aldığınızı söylemiş.V
erin kolyesini bir daha da birşeyini almayın,çok ayıp etmiş...
 
Herkesin huyu bir değil, eşyasını önemsese kalkıp size vermez zaten. Önemsemediği için de evde arama gereği duymamıştır, çıkar bi yerden diye...

Bence lafınıza güvenmese, evi arayıp tarayıp bak işte yok, sen almıştın demek ki derdi.

Konuyu açan da siz olmuşsunuz milletin içinde. Neye bozuluyorsunuz anlamadım?

Emanetin canı burnunda olur derler. Acil lazım olan bir eşyayı bile istemeye çekinirim, siz bi de takı alışverişi yapıyorsunuz.
 
Konu sahibi cesaretinize şaştım doğrusu. Elin altınını nasıl ödünç alıp takabiliyorsunuz? Çok yakınınız bile olsa riskli bişey bence. Diyelimki çalındı yada kaybettiniz ne olacak o zaman? Ben olsam böyle bişeye hiç kalkışmazdım. Kuzen vermek istese bile almazdım. Kendimde kimseye vermezdim böyle. Emanet alınacak şey var alınmayacak şey var. Kendiniz alabilecek gücünüz varsa alır takarsınız. Elalemin takısıyla hava yapılmaz. Bir daha kimsenin takısını emanet olarak almamanız gerektiğini yaşadığınız durumla anlamışsınızdır sanırım.
 
Bırakın altın kolyeyi kimsenin bir tişörtünü alıp kullanmak istemem, kimse de benden öylesine rahat istesin istemem. Kalemdir,tokadır falan bunlar neyse ama insanın tenine temas eden kişisel eşyaları(kıyafet,takı) bir de elektronik eşyaları falan istemek bana doğru gelmiyor ne gerek var ?? Çok yakın büyüdük diyorsunuz tamam ama taksanız ne takmasanız ne? Altın yani tuğra bir de öyle spor takılacak bir şey de değil ki? Bulamıyorsa kolayına gelmiştir sizi sorumlu tutmak ya da kendi kaybetti eşine falan öyle söylemiştir bilinmez, kimsenin de hakkında kötü düşünmemek lazım tabii ama lütfen kardeşiniz gibi de görseniz bir daha tenezzül etmeyin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…