Kuzenimin eş seçme kriterleri:-)

hicmi cevap vermediniz bir sey demediniz bu terbiyesizlige karsilik!.. Ask diye bir sey var sevgi diye bir duygu! bagimli olmamak gibi bir ozgurluk var! ve kendini gelistirmis hem calisan hem annelik yapan bir kadin var o insanin karsisinda! bunlardan bihaber olan kuzeninize hatirlatsaydiniz keske...

siz sonuçta kendi seçtiğiniz hayatı yaşıyorsunuz o da kendi seçtiği hayatı yaşıyor bunu tartışmaya bile gerek yok belki de sadece zengin ama mutlu değil aşık değil kendini yalnız hissediyor sizin çalıştığınız halde mutlu olduğunuzu gördüğü için üstünlük taslamaya çalışıyor kendi içinde takmayın kafanıza

Çok ilginç ya. Sen yıllarca çalış mühendis ol, daha doğru düzgün okulu bitirememiş kız gitsin zengin koca bulsun sonra da sana hava atsın. Bu dünyada adil olan bir şey yok sanırım. boshayallersmile

Keşke öyle diyorsun ama para kocanın parası bir kavgada kapının önüne koyarsa görürsün falan deseydiniz. O da ezmeye kalkmazsı bir daha. Ama tabi bariz kendisinde olan eziklik duygusu başka bir şey değil.

çalışan bir annenin çocuğu olarak annesi evde arkadaşlarımı hep kıskanmışımdır
en basiti onların beslenmesinde taze yapılmış daha soğmamış tost olurdu ve ben bunu bile kiskanirdim
anneciğim ben üzülmim diye sabah işe gitmeden bana tost hazırlardı ben yinede mutlu olmazdım
ben açıkcası isterdim annemlen büyümeyi
bana yengem bakmış ama annem baksın isterdim
tabii hayat şartları el vermemiş yoksa eminim annemde isterdi aynı şeyi
şimdi ben kızıma baka bilmek için işimi bıraktım
en azından ilk yıllarında yanında olabilmek için böyle bir yolu seçtim
tabii bunu yapabildiysem eşimin gelirinin iyi olmasıda büyük rol oynadı
maddi anlamda zorluk çekmiyoruz
çekeceğimizi düşünseydim bende eminim şuan çalışıyor olurdum
ama kuzenin dediği çok ayrı bişey
sadece eşini zengin olduğu için seçmiş durumda
zenginlik mutluluk getirmez çoğu zaman
o yüzden çok takma onun dediğini
oda öyle bir zihniyete işte yapacak bişey yok
bu tür düşüncelere sahip çok kişi var

Hayatta tek önemli şey paramı.Emeğin,kültürün,sosyal bir hayatın hiçmi değeri yok yani.
Sen kendini parayla böyle avundur ama unutma kimsenin ne olacağı belli olmaz .Sadece eşinin eline bakarak ona muhtaç bir hayat yaşamaktan çok daha güvenli bir hayat yaşıyorum saol beni düşündüğün için deseydin
Çok sinir bi insanmış yaa ne oldum delisi insanlardan hiç hazetmiyorum.

Hanginize teşekkür edeceğimi gerçekten şaşırdım arkadaşlar, iyiki varsınız..
Ellerinize sağlık, dua gibi, terapi gibi yazmışsınız..

Ben kuzenime hiç cevap veremedim. Çünkü hiç beklemiyordum böyle bir söz işitmeyi.. Ve ben çalıştığım için zaten dönem dönem vicdanen çok yaralı oluyorum ve bu söz de öyle bir döneme denk geldiği için çok acıttı..

İnanın söyledikleriniz (yazdıklarınız) çok çok iyi geldi, vallahi seviyorum hepinizi.. Şeniz

sen en doğru kararı vermişsin bile kendi ayakların üstünde durarak...
Grüyoruz burda gelip açılan başlıkları da... aldatıldım... eee boşan ozaman.... yok boşanamam... nie... e çocuğum var.... hıı hıı... çalışmak zoruma gider bu rahata alıştıktan sonra demez bitanesi de :)
ayrıca dünyanın binbir türlü hali var... herşey Allah korusun yok olabilir bianda ama mesleğin hiçbizaman yokolmaz ve sen yanında hiçkimse olmasa bile kendine ve çocuğuna her şartta yetebilirsin...
peki o ?

kuzeniniz ayağını yere sağlam bassın kocası kapının önünee koyarsa keşke okusaydım işim olsaydı der bakar kalır.
yada bu sefayı sürmek adına göz yumar. işi her yönden zor takmayın onu kıskandığından öyle demiştir.

bence okuyup bir meslek sahibi olmak kadar güzel bişey yok. kocasına çokmu güveniyor. gün gelir eşi batar yada eşi onu terk ederse sonunu düşünmüyor sanırım kuzenin. hem ayıp bir laf.

Rabbim kuzeninize akıl fikir,iyi düşünceler,güzel kelimeler versin sizde kolaylık bol işler versin...kimin ne olcağı hayatı nasıl yaşayacağı hiçbirşeyin GARANTİSİ YOK!!!!!!!!!!!!!eşinden boşansa 5 parasız ortada ama sizn kolunuzda aslanlar gibi altın bileziğiniz var gerisi boşşşşşşşşşşşşş

Ayshh ne alaka yaaa sakin oyle dusunme.. insan dogmamis cocuguna zengin bir baba adayimi bulur Allahaskina ya herseyi maddiyat yapmislar.. tek gorev tek amac bir kadinin koca parasi tuketip keyif catmak yada cocuk yapmakmi bu dunyada? hic takilmayin siz aydin bir insansiniz calisan okuyan hayat mucadelesi veren bir insansiniz cocugunuz bundan gurur duyacaktir ve size daha yakin olacaktir bu tip annelerin cocuklari bu kadar annelerine yakin olmuyor..

kro emme para onda hesabi, bosveerrrr kaile bile alma, yuvarlak bu dünya kime ne olacagi belli olmaz, sen evliliginin ve isinin keyfini çikar!!! ve unutma Yaradanin adaleti saglamdir!! eger bunu kötü niyetle soylemisse sahiden, o hakkettigini bulur!! sen içini ferah tut

ee aslında bu da kuzeninizin tercihi.. sarışın olsun, renkli gözlü olsun diyenler olduğu gibi zengin olsun diyenlerde olabilir.. ama sizinle konuşma tarzı çirkin..

boşanırsa da nafakayı alır, otururum diyebilir.. bu devirde hiçbirşeye şaşırmam artık... bakın ünlülere, ayda binlerce dolar alıyorlar nafakayla.. o da örnek almıştır birilerini...

yani bu hayatta hiç bir şeye şaşırmam adaleti yok çünkü.şans olsun yeter gibi bir durum.adalet olsaydı siz odtü mezunu bir mühendis olarak krallar gibi yaşamalıydınız.ama liseyi zor bitirmiş havai yaşamış bir kız gelip size yazık ya ekmek parası işte ne yapsın diye bakıyor.ne garip.arkadaşlar o boşansa aç kalır ,sizin mesleğiniz var güllük gülistanlık yaşarsınız demişler ama onun da garantisi yok.belki sizin başınıza bir durum gelecek meslekten men edileceksiniz,belki işsiz kalacaksınız,belki kuş kadar maaşa çalışmak durumunda kalacaksınız.sanki bu ülkede diplomaya güven mi oluyor.ne mühendisler işsiz kalıyor ya da asgari ücrete çalışıyor.belki o paşa hayatına devam edecek,boşansa bile alıp tazminatını nafakasını şen dul olup gününü gün edecek.
tersten bakış açısı oldu ama bunlar da olası.bu hayatın adaleti yokki senin sırtın yere gelmez,onun sonu perişanlık deyim.

hani meshur bir soz var; guvenme guzelligine bir sivilce yeter, guvenme servetine bir kivilcim yeter diye...yani insanin basina ne zaman ne gelecegi belli olmaz..senin dunyanin her yerinde gecerli olan bir meslegin var..bence asil zenginlik bu...

Son düzenleme:
önemli olan kuzeninizin ne dediği değil.yuvanızda eşiniz çocuğunuzla mutlu olmanız.Çok zengin birisiyle evlenmiş olabilir ama eşiyle yuvasında mutlumu .herkez kendini dışarıya çok farklı lansedebiliyor.önemli olan vasıfsız hayatta hiç bbir gayesi olmayıp birde çabalayan çalışan insanları küçük görmek değildir benim gözümde.az olsun ama ağız tadınız olsun huzurunuz olsun.gerisi önemli değil

Bence cevap vermemekle en iyisini yapmışsın. Hiç böyle bir şey için ona karşılık verip de kendini kötü etmeye değmez. O kendi gözüyle gördüklerini söylemiş ama söylem tarzı hoş değil bu ayrı bir konu. Peki şu soruyu kendine sordun mu hiç? Böyle zor bir bölümü kazanmışım dahası okumuşum çoğu gece sabahlayarak hazırlanmışım sınavlara ve mezun olmuşum; koluma altın bileziğim takmışım. Ben durumu iyi olan bir adamla da evlenseydim çalışmaz eşimin kazandığı paraya mı bakardım yoksa kendi ayaklarımın üstümde durarak ekonomik özgürlüğümün olduğu bir evliliğim mi olurdu? Bence senin yanıtın kesinlikle yine çalışmaktan yana olurdu...

Kısacası insanların yaşam şekilleri tamamen kişisel tercihleridir. Kuzenin okumamış zengin biriyle evlenmiş şimdi sahip olduğu her şeyi, attığı her adımı eşi finanse ediyor seninkini ise kendi emeğinle yaptıkların oluşturuyor.Bence kendi kazandığınla aldığın şeyler daha anlamlı daha güzel oluyor. Bırak o öyle düşünmeye devam etsin :))

:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…