Kuzenimin eş seçme kriterleri:-)

Aynen öyle. Mesela benim annem de ev hanımı, ama keşke çalışsaymış diye düşünüyorum. Hepimiz açısından çok daha iyi olurdu.

içiniz rahat olsun yanlış birşey yapmamışsınız zenginlik önemli değil kaliteli yaşamak önemli sanırım kuzeniniz sizin kariyerinizi biraz kıskanmış ayrıca kader olgusunuda atlamış ALLAH malı dilediğine verir eş seçerkende malı için evlenenler bedbaht olmaya mahkumdurlar eş seçiminde daha başka kriterlere bakılmalı parasına değil benim bir tanıdığımda eşiyle parası için evlendi şimdi kafasını vuracak yer arıyor ama çevreden utandığı içinde bişey belli etmiyor ne yazıkki

Siz bileğinizin hakkıyla çalışıp rızkınızı kazanıyorsunuz bileğinizde bir altın bilezik var. Ama kuzeniniz o çok güvendiği zengin kocası birden yokluğa düşerse o ne yapabilecek. Benim çevremde duyduklarım vardı bu şekilde olan. Eşleri gayet zengin mal vs var ama sonra birden kaybedince ortada kalıveriyorlar. Bir tanesi vardı eşinin zenginliğine çok güveniyordu bir havalar bir havalar sonra o çok zengin kocası birden ansızın öldü genç yaşta e ne oldu sonra ortada kaldılar. Mal var ama gene de sıkıntı çekiyor akrabalardan eşinin ailesinden filan. Yani demem o ki başkasının malına güvenmek kısa vadede evet belki kar olabilir ama uzun vadede Allah sağlık sıhhat verdikçe kişinin kendi emeğiyle kazandığı en güzeli. Özenmiyorum onlara hiç evet çocuk bakımınnda problem olabilir ama bende çalışan annenin bir çocuğuyum annemin kendi deneyim ve tecrübelerinden bana aktardığı yaşam dersleri de çok fazla. Bir de bu yandan bakmak gerek.

içiniz bencede rahat olusun ivliliği maddiyata dayanarak yapan evlilikler mutlaka bir gün sonu buluyor veya çok puroblemler çıkıyor.ne güzel çalışıyormuşsunuz hazır parayı yemeside kolay gelir havasını atmasıda.sen eşinle mutluysan bunlar vız gelir .

offff yine lüzumsuz bir karakter daha..
kişiliği karakteri oturmamış,belki aslında okumaışlığın verdiği bir ezikliği sizin üzerinizden bu şekilde çıkarmaya çalışıyor..
sizde deseydiniz ya ben halimden memnunum,
sen boşansan ortada kalacaksın ben en azından mmesleğimi yapacağım diye..
banada neler diyorlar,saçma sapan konuşuyorlar..
şuan çalışmıyorum bende
o kadar okulu boşunamı okudun,senle benim ne farkım var şimdi..sende ev hanımısın bende ev hanımıyım diyor..kendiside orta okul mezunu..
1,2,3 dedi dedi..bir kere laf koydum bir daha ağzını bile açamadı bu konuyla ilgili..herkes haddini sınırını bilecek..fazla kurcalayan olursa o zararlı çıkar..

sen kendi ayaklarının üzerinde olan kimseye muhtaç olmadan paranı kazanıp ailene destek olabilen bir durumdasın bence onlara göre çok fazla şanslı hissetmelisin kendini çalışan bir annede çocuklarına fazlasıyla zaman ayırabilir birilerine bağlı olarak yaşamını sürdürenler
(bunu bilerek isteyerek zengin eş bularak yapanlar) utanmalı bence çocuklara sağlam karakterli hedefleri olan aileler lazım.. Sıcacık sevgi üzerine kurulu bir aile çocuklar için daha önemli..

Düşmez kalkmaz bir Allah
Kimin ne olacağı hiç belli olmaz. . . Sizin kolunuzda altın bileziğiniz ve gül gibi evladınız var Eşinizde iyi olduğu sürece hiç birşey olmaz.Allah herşeyin hayırlısını versin herkese

Nasıl saçmalamış, çalışmadığınız zaman boşuna mı okumuş oluyorsunuz yani..:bbo:
Kayınvalidem eşimin üvey annesi oluyor. Bir tane de kendi doğurduğu oğlu var. Eşim üniversite mezunu, kaynım ilköğretim. (o bile şüpheli ya neyse)
Fakat gelin görükün ki aldıkları maaş arasında ciddi bir fark yok, kaynımın işi çok iyi yani, Allah daha iyi etsin.
Bir gün k.validem aynen şöyle demişti: "Amaan o okudu da nooldu sanki, maaşları arasındaki fark şu kadar değil mi".. Yani eğitim insana farklı bir bakış açısı verir, analitik düşünme yetisi kazandırır vs vs Bunların hiç önemi yok kafamçokkarıştı

Bu bahsettiğim kuzenimin ablası da (kızım daha 1 yaşındayken), "çalışıyorsun, ama herşey para değil, bak bizim paramız yok belki, ama yavrularımız anne şefkatine doyuyorlar en azından" demişti.. Oysa birlikte oturduğu kayınvalidesi ile yaptığı kavgaların arasında (tam bir ateş hattında) büyüttü 3 çocuğunu da..

Yani bir garezin yoksa, böyle bir lafı neden edersin ki bir insana ??
Kardeşlerinin (yani konuyu açarken anlattığım kuzenimin) mesleği olsun diye 40 takla attılar, ama sınava bile sokamadılar.. Okusa, mesleği olsa, çalışsa gurur duyacaklardı.. Ama onların yapamadığını ben yapınca, o özenip de yapamadıkları şey "değersiz" ve hatta "tü kaka" oldu..

Kardeşleri 2 aylık Halk eğitimin kursuna gitti diye, 7 düvele "anaokulu öğretmeni çıkacak" diye yaymışlardı yahu akannehirakannehir

Ben dört dörtlük bir hayat sürmüyorum elbette, bizim de var sorunlarımız. Ama ne bir karışanımız var, ne bir hesap vereceğimiz. Alıp-vereceğimiz de yok kimseye, bir gebeliğimiz de yok.. Herşeyimizi kendimiz yaptık, eksiğimiz de bize ait fazlamız da..
Kafam rahat vallahi, önemli olan bu..

aynı şey benimde başıma geldi n eyazıkkı arkadasım ben de cok iyi bir okuldan iyi bir bölümden mezun oldum..kayınvalıdem de bana size soyleneni farklı bir boyutuyla soyledı..okumussun ama zengin bir koca bulamamıssın ben kızlarıma aılesıyle işiyle zengin kısmet aradım hep dedi...ben de nasıpten ote yol gıtmıo bak aramıssın ama ancak birine zengin koca bulabilmişssi dedim..arkadasım bu zihnıyette annelerde cok kızlarda ne yazıkki..bilmiyorlarkı o zengın kocanın onune daha cok fırsat cıkacak karısını aldatabilecek..onunda iş vicdanına kalmış..

Bu sözü bir kayınvalideden duymak bambaşka olmalı kafamçokkarıştı
Nasıl bişey, insan gelinine "iyi kısmet bulamadın" der mi, iyisini yetiştirseymiş hey yarabbim :bbo::bbo:
Mutluluğunuzun daim olmasını dilerim meslekdaşım

İnsanlar kafayı yemiş ya..

bence ikiniz de birbirinizi kıskanıryorsunuz. O sizin kendi paranızı harcamanızı. çalışan bir bayan olmanızı kıskanmış..
sizde onu "ben sabahlara kadar ders çalıştım emek harcadım zevk zenginliği ben hakkettim ama o benden daha zengin ve mutlu"
sanırım zengin olması rahat olması çocuğuna rahat bakması sizin biraz da olsa kısaknmanıza neden olmuş.

Herkes kendinde olmayanı ister .. doğamız böyle ne yapalım yetinmeyi bilmiyoruz...

Akıllı ev hanımları var, koca parasına bakmak değil ev hanımlığı acizlik de değil. çalışma hayatın ve anneliği istemeyen bayanlar onlar. rencide emeyin. ev hanımlarını. her birimiz işsiz kalıp ev hanımı olabilirdik bunu unutmayın.
çok şanslıyız ki işimiz var. çalışıyoruz... elimiz ekmek tutmuş...

Öğüt vermeye çalışmışsın sanırım da anlamadım ben bişey..
Kim kimi kıskanıyor, ne alaka...
Ev hanımlığına acizlik diyen kim..
Kim kimi rencide etti, ne zaman..

benim daha lisedeyim ve hayattaki en büyük fobilerimden birisi ilerde kuzenin gibi biri olmak
önemli olan lüks değil vasıflı insan olmak.

benim daha lisedeyim ve hayattaki en büyük fobilerimden birisi ilerde kuzenin gibi biri olmak
önemli olan lüks değil vasıflı insan olmak.

Canım, 1 senelik konumu nereden ve neden bulup hortlattılar bilemiyorum ama, dilerim ki gönlünden geçen mesleğe sahip olur ve çok mutlu olursun..

kuzeniniz sizi kıskanıyor besbelli bence hiç sıkmayın canınızı...
kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş...

Öğüt vermeye çalışmışsın sanırım da anlamadım ben bişey..
Kim kimi kıskanıyor, ne alaka...
Ev hanımlığına acizlik diyen kim..
Kim kimi rencide etti, ne zaman..

Madem konu sizin için kapandı ,konunuzun kapatılmasını istersiniz yetkililere konu kapanır.

Size yapılan yorumlarda yazıyordu. Sizde kuzeninize zengin koca buldu ev hanımı oldu diye iğneleyici konuşmamış mı oldunuz?
BEn konunuzu okudum yorum istememişmisiniz radikal yorum işde size.
Zaten okumayan her bayan çalışan bayanları kıskanır.

Çalışan bayanlar da ne vardı eşim zengin olsaydı da benimde çalışmadan - yada daha az çalışrak yüksek kazancım olsa , maaşım olsa demez ki. .. yorulmdan aylık gelirim olsaydı demez ki...
Şahsen ben isterdim Malım mülküm olsa yine para kazanmayı isterim ama hem aileme hemde kendime vakit ayırmak isterim.

Öğüt verir gibi mi olmuş hiç farkında değilim. konunun tarihine bakmadım yazılanları okuyarak en son yorumu yapmıştım da. Bana göre mantıklı gelmedi. Şimdi kim hayır diyebilir ki çok varlıklı biri talip olsa 30 yaşında olsa kim aşkı seçer... Herşey para değil ... Ama bu devirde herşey para ile dönüyor.
Şahsen ben şu durumda aşk mutluluk getirmediği için seçmem.
Bana aşk mutluluk getirmedi. o Yüzden böyle düşünmüştüm..

Seçimler kişilere ait. Allah herkese hayırlı yuvalar nasip etsin.
Mutlulukla dilerim inşallah sorunlarınızı çözmüşünüzdür. Gerçi 1 senede olmamış mayıs ayı 2010 yazıyor.

Son düzenleme:
Kuzeninin şansı yaver gitmiş allah daha cok versin :) kısmen söylediği doğru olsada insan hayatını planlayamıyor , yani zengin koca bulmak gibi bir ideal bana göre değil ama zengin bir kocasının olmasını herkes ister.Malesef ki kendi aile içinde akrabaların içinde en yakın çevrendede eğer evlilik gayet varlılı olmus ise kabul görür övünülürsün...Bu böyle.Herkes parmakla gösterir seni cekemeyenler kıskanır zengin kocanı falan filan.Bunun böyle olduğunu hepimiz biliyoruz.Ama en önemli seyde insanın kendi emeği kendi parasıdır bana göre , herkesin içinde dimdik tutan kimseye gebe kalınmayan hesap verilmeyen kendi alın teriyle alınanın eşi benzeri yoktur...Ama evlendiğinde bu kadar çaba sarfedip o eşinde buna değmesi en önemlisi , yoksa bununda bir anlamı olmaz...

Konu kapandı demedim, konunun hortlatılmış olduğunu yazdım..
1 sene dolmamaış haklısınız, daha 3 ay varmış..

Çalışan çalışmayanı kıskanır mı veya tam tersi olur mu bilemem, kişilere göre değişir, bence genelleme yapılamaz..

Ben belki de yeterli kazancım olduğu ve kendime çok güvendiğim için paraya pula tenezzül etmedim ve aşkı seçtim. Pişman olmadım.

"Çözülecek sorunlarım" yok, sadece kuzenimin bir misafirlik esnasında ettiği bir laf tuhaf geldi, canımı sıktı ve burada paylaşıp yorum aldım. Gördüm ki çoğunluk benimle hemfikir..

Ben de size mutluluk diler ve iyi dilekelrinize teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…