Kuzenimin eş seçme kriterleri:-)

patavatsızlık etmiş.. neyin garantisi var ki.. maşallah çok güzel bir mesleğiniz var..
Allah korusun ilerde tek başına yaşamanız gerekse dahi bunu başarabilecek gücünüz var..
Sanırım kuzeninzdeki bir çeşit aşağılık kompleksi.. o kocasının parasıyla konusulur.. Siz mesleğiniz ve iş yaşantınızdaki başarılar.. kesinlike ciddiye bile almayın lütfen..

evet ama ayni zamanda onada birseyler olabilir
örnegin aileden gelen bu servet kuyusunun dibi kuruyabilir, o kadin kocasindan ayrilinca bütün mal varligini kaybetmis bir es'ten ne kadar ve nasil nafaka alabilir!!! yani her iki tarafida düsünebiliriz! bunlar bir var sayim, belki türkiye'de her diploma sahibi olan ii durumda degil ama ii parmagini kipirdatmamis oldugu halde ii durumda olanda bu sefasini ömür boyu sürdürür diye bir kural yok!!!

frseker arkadasiminda dedigi gibi:

guvenme guzelligine bir sivilce yeter, guvenme servetine bir kivilcim yeter diye...yani insanin basina ne zaman ne gelecegi belli olmaz..

benimde böyle bir kuzenim var o evleneli 4 sene oluyor o evlenirken ben ona çok iyi düşünfalan demiştim oda aman ne düşüneceğim ışığı kapatınca tüm erkekler aynı demişti
evet benim kuzenimde aşırı zengin biriyle evlendi şimdi 2 yaşında bir kızı var ama çok ama çok mutsuz bir eli yağda bir eli balda ama huzur, mutluluk, aşk sıfır çünkü severek evlenmedi sadece parayla evlendi veee evlenirken bana ya şurada balayı yapacaz şuraya gidecez bana araba alacaklar falan diyordu
ama şu anda sen haklıymışsın diyo gerçekten seni ve eşini kıskanıyorum diyor
evet ben ve eşim sabahın körlerinde yollara düşüyoruz çocuğumuz kreşte büyüdü ama mutluyuz ve birbirimizi çok seviyoruz
konu sahibi arkadaşım boşver sen kuzenini sen mutlu olmaya bak yavrunla eşinle oda paralarını sayadursun

evlenmeden önce bir çocukla arkadaşlığım vardı.ama sevgili durumu değil sadece arkadaş olarak takılıyorduk,ortak arkadaşlarımız da vardı.bu çocuk o kadar zengindi ki en güzel muhitte en güzel evde oturuyordu,3 tane arabası vardı,su gibi para harcıyordu,hatta hiç unutmam bir gün evinde tam bir çanta dolusu altın görmüştüm.akannehir neyse biz arkadaşça takılıyorduk bunla.bir gün laila'ya gittik onla (o zaman ankarada da vardı laila kaydirigubbakcemile3) neyse kulağıma eğilip "benimle evlenir misin" dedi. sonra iste yarın nikah kıyalım dedi.şok oldum.ama mantığıma değil kalbime danıştım. bu çocuğu seviyor muyum diye sordum kendime.sonra baktım bırak sevmeyi hoşlanmıyordum bile,ben öpüşemem bile bunla dedim.yani evlensem kendimi satmış olacaktım.sadece ve sadece buydu bunun açılımı kendini satmak.biraz ağır olacak ama bir fahişeden ne farkım kalacaktı.evlenmek istemediğimi söyledim.
şimdi orta halli bir memurla evliyim.bir şeyi isteyip alamadığım da oluyor,parasızlık çektiğim de.ama eşimi seviyorum,huzurum,mutluluğum var.en önemlisi kendime saygım var.kendime saygım olmadan sevmediğim bir adamla bir ömür nasıl geçirecektim.işte o zaman senin kuzenin gibi bu komplekslerimin acısını başkalarını aşağılayarak çıkarmaya çalışacaktım.

damardan vurdun boylelerine..

bravo valla.çoğu kadın böyle servetti olan bi adama atlamıştı.para insanı bir yere kadar mutlu ediyor.karşındaki adamla başka bişe paylaşamadıktan sonra ne yapayım parayı.

e deseydin ya 'insanın kendi kazandığı ve -nerden geldiğini bildiği- parayı yemesi daha bir zevkli oluyor,ve önemli olan çocukların yanında ne kadar durduğun değil,o çocuğa ne verebildiğin,ne kadar kaliteli zaman geçirdiğindir.

ve çalışan,dik duran başarılı bir anne olarak gözünde iyi bir profile sahip olduğumu,ona örnek olduğumu düşünüyorum. diyee..

benimde ailemin maddi durumu ayıptır söylemesi iyidir,ama biz 5 kardeş deli gibi ders çalışıyoruz ilerde kendi paramızı kazanmak için,ve hiçbir zaman babamızın parasıyla bi yere gelmeyi düşünmüyoruz.

bu şekilde ben kendimi çok huzurlu hissediyorum,özgüvenim yerinde,ve babam benimle gurur duyuyor.

ayrıca kuzeniniz birgün aldatılırsa,yada o paralar suyunu çekerse görürüm ben onu..

benimde bir tanıdığımın arkadaşı asyada uluslararası bir şirkette çalışıyordu,gurbette yani,çocuk her ay dünyanın parasını kazanıyordu,kazandığı gibi de yiiyordu,bir cafeye giderdi,su getirene,nargile getirene,yemek getirene,herkese tek tek çok fena bahşiş veriyordu,garsonlar bile utanmasa çatalla kaşıkları ayrı ayrı getirecekti bahşiş alabilmek içinkaydirigubbakcemile3

neyse çocuk evlendi kıytırık bir fotomodelle,çocuk sayesinde kız da iyi iş yapmaya başladı ama çocuğun birikimi onlara fazla yetmezdi ki öyle oldu.. çocuk sıkıldı gurbette çalışmaktan türkiyeye döndü,paralar suyunu çekti,şimdi sorunlu bir evlilikleri var,ve hiç birikimleri yok,taş çatlasın bir evleri vardır ve çocuk kazandığı parayla plazalardan falan ev satın alabilirdi.

Arkadaşlar, dün akşam kızımı okulundan almaya gittiğimde öğretmeniyle aramızda şöyle bir konuşma geçti ve bütün akşam bunu düşündüm, sürekli gülümsedim.

Öğretmen: İpek hn, biz bugün öğrencilerimizden birşey istedik. Anne veya babalarının okulumuza gelip, yaptıkları mesleği anlatmalarını. diğer çocuklar ne olduğunu kavrayamadan, sizin kız "benim annem anlatsın" diye öne atlattı. "annem çok güzel bulaşık makineleri, buzdolapları yapıyor, mühendis benim annem" dedi, ne zaman uygun olursunuz. (gülerek)
Ben: tabi gelirim, yarın gelirim, kaçta geleyim..?

Ben sürekli ne iş yaptığımı, günümün nasıl geçtiğini anlayacağı şekilde anlatırım kızıma. Yaşlı teyzeler yorulmasın diye bulaşık makinesi yaptık bugün, minik bebeklerin çişli elbiselerini yıkasın anneleri diye çok güzel bir çamaşır makinesi yaptık bugün vs gibi.
Miniğim benim nasıl büyütmüş gözünde.. Süslendim, püslendim, gideceğim birazdan ablaları kaydirigubbakcemile3

Bu arada benim kuzen taşınıyormuş.. Eşinin memleketine. Eşi orada bir iş bulmuş. Hayıflanıp duruyormuş, her hafta sonu kayınvalideme gidip temizlik yapmak zorunda kalacağım diye..
Dün gece yeğenim de (ablamın kızı) bendeydi, çünkü ablam gece nöbetindeydi. sabah onu almaya gelince konuştuk bunu kahve içerken. Dedi ki "tatlı tatlı yemenin acı acı .... ması vardır" dedi, edepsiz ablamyerimseniben

oh cok sevindim zaten vardır içinde bi derdi ki size laf sokuyor benim tek cıkardığım sonuç sizi kıskanıyor hem de cok...

harika birsey mis bu, yan gelip evinde yatarken simdi kaynanasina hizmetçi olsun bakalim
eee Allah'in sopasi yokki zemuszemus zemuszemus

ipekcim gerçekten ne kadar gurur verici değilmi ? çocuğun senle nasılda gurur duyuyormuş.Allah herkese nasip etsin bunu inşallah.

Kuzeninizin kayınvalidesi dediğiniz kadar zenginse evine haftada bir temizlikçi tutacak parası yok muymuş?Çok mantıksız.

Kuzeninizin kayınvalidesi dediğiniz kadar zenginse evine haftada bir temizlikçi tutacak parası yok muymuş?Çok mantıksız.

Kayınvalidesi eşiyle beraber bir kasabada yaşıyor. Orada yaşamak zorundalar, çünkü çevre köylerde çok geniş arazilere sahipler. Farklı şehirlerden işçi getirtirp tarlalardaki mahsulleri topluyorlar. Geçim kaynakları tarım yani. Kuzenimde o kasabanın bulunduğu şehrin merkezinde oturacakmış, ancak her h.sonu mutlaka bekleyeceklerinii, gittiğinde birçok insana yemek yapmak ve temizlik yapmak zorunda kalacağını söylüyormuş.

K.validesi asla temizlikçi tutmaz, evlatlarından birşey kaçırmıyorlar. Ama kendi hayatları çok mütevazi.

valla hiç garipsemedim bu dediğini kuzeninizin
oakdar duyduğum kişi yada hareketlerinden bu düşündcede olduğunu bildiğim kişiler var ki...
evet sırf zengin diye ben evlencem zaten diyip evlenenler var
zengin kocayı sf bu yüzden istyenler
hatta ve hatta daha zengini karşısına çıkınca öbürüne gçeip evlnenen bile var
biz enayiyiz okuduk onların gözünde
gerçekten böyle de düşünüyorlar
ama ben memnunum halimden ya
parası için evlenmicem kimseyle
taştan çıkartcaz kendimiz kazancaz
sonra kayın dırdırı çekemem bana bir hayat sağladılar diye herşeyime karıştıramam
bana göre değil

benim annem de çalışan bir anneydi. ve her zaman gurur duymuşumdur bununla. bu taraftan sizi vurmaya çalışanları hiç duymayın bile. çocukken zorluk çektim de diyemem annem çalıştığı için çünkü aklım ermeye başlayınca diğer annelerden daha farklı, eğitimli, kendi ayakları üzerinde durabilen bir anneye sahip olmanın ne kadar ayrıcalıklı bir durum olduğunu hisstemeye başladım. bu bakımdan sakın çalışan annenin çocuğu çilelerin çocuğudur moduna girmeyin bence sizi bu moda sokmaya çalışanlardan da uzak durun.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…