- Konu Sahibi ipektuncer
-
yani bu hayatta hiç bir şeye şaşırmam adaleti yok çünkü.şans olsun yeter gibi bir durum.adalet olsaydı siz odtü mezunu bir mühendis olarak krallar gibi yaşamalıydınız.ama liseyi zor bitirmiş havai yaşamış bir kız gelip size yazık ya ekmek parası işte ne yapsın diye bakıyor.ne garip.arkadaşlar o boşansa aç kalır ,sizin mesleğiniz var güllük gülistanlık yaşarsınız demişler ama onun da garantisi yok.belki sizin başınıza bir durum gelecek meslekten men edileceksiniz,belki işsiz kalacaksınız,belki kuş kadar maaşa çalışmak durumunda kalacaksınız.sanki bu ülkede diplomaya güven mi oluyor.ne mühendisler işsiz kalıyor ya da asgari ücrete çalışıyor.belki o paşa hayatına devam edecek,boşansa bile alıp tazminatını nafakasını şen dul olup gününü gün edecek.
tersten bakış açısı oldu ama bunlar da olası.bu hayatın adaleti yokki senin sırtın yere gelmez,onun sonu perişanlık deyim.
evlenmeden önce bir çocukla arkadaşlığım vardı.ama sevgili durumu değil sadece arkadaş olarak takılıyorduk,ortak arkadaşlarımız da vardı.bu çocuk o kadar zengindi ki en güzel muhitte en güzel evde oturuyordu,3 tane arabası vardı,su gibi para harcıyordu,hatta hiç unutmam bir gün evinde tam bir çanta dolusu altın görmüştüm.akannehir neyse biz arkadaşça takılıyorduk bunla.bir gün laila'ya gittik onla (o zaman ankarada da vardı laila kaydirigubbakcemile3) neyse kulağıma eğilip "benimle evlenir misin" dedi. sonra iste yarın nikah kıyalım dedi.şok oldum.ama mantığıma değil kalbime danıştım. bu çocuğu seviyor muyum diye sordum kendime.sonra baktım bırak sevmeyi hoşlanmıyordum bile,ben öpüşemem bile bunla dedim.yani evlensem kendimi satmış olacaktım.sadece ve sadece buydu bunun açılımı kendini satmak.biraz ağır olacak ama bir fahişeden ne farkım kalacaktı.evlenmek istemediğimi söyledim.
şimdi orta halli bir memurla evliyim.bir şeyi isteyip alamadığım da oluyor,parasızlık çektiğim de.ama eşimi seviyorum,huzurum,mutluluğum var.en önemlisi kendime saygım var.kendime saygım olmadan sevmediğim bir adamla bir ömür nasıl geçirecektim.işte o zaman senin kuzenin gibi bu komplekslerimin acısını başkalarını aşağılayarak çıkarmaya çalışacaktım.
evlenmeden önce bir çocukla arkadaşlığım vardı.ama sevgili durumu değil sadece arkadaş olarak takılıyorduk,ortak arkadaşlarımız da vardı.bu çocuk o kadar zengindi ki en güzel muhitte en güzel evde oturuyordu,3 tane arabası vardı,su gibi para harcıyordu,hatta hiç unutmam bir gün evinde tam bir çanta dolusu altın görmüştüm.akannehir neyse biz arkadaşça takılıyorduk bunla.bir gün laila'ya gittik onla (o zaman ankarada da vardı laila kaydirigubbakcemile3) neyse kulağıma eğilip "benimle evlenir misin" dedi. sonra iste yarın nikah kıyalım dedi.şok oldum.ama mantığıma değil kalbime danıştım. bu çocuğu seviyor muyum diye sordum kendime.sonra baktım bırak sevmeyi hoşlanmıyordum bile,ben öpüşemem bile bunla dedim.yani evlensem kendimi satmış olacaktım.sadece ve sadece buydu bunun açılımı kendini satmak.biraz ağır olacak ama bir fahişeden ne farkım kalacaktı.evlenmek istemediğimi söyledim.
şimdi orta halli bir memurla evliyim.bir şeyi isteyip alamadığım da oluyor,parasızlık çektiğim de.ama eşimi seviyorum,huzurum,mutluluğum var.en önemlisi kendime saygım var.kendime saygım olmadan sevmediğim bir adamla bir ömür nasıl geçirecektim.işte o zaman senin kuzenin gibi bu komplekslerimin acısını başkalarını aşağılayarak çıkarmaya çalışacaktım.
Arkadaşlar, dün akşam kızımı okulundan almaya gittiğimde öğretmeniyle aramızda şöyle bir konuşma geçti ve bütün akşam bunu düşündüm, sürekli gülümsedim.
Öğretmen: İpek hn, biz bugün öğrencilerimizden birşey istedik. Anne veya babalarının okulumuza gelip, yaptıkları mesleği anlatmalarını. diğer çocuklar ne olduğunu kavrayamadan, sizin kız "benim annem anlatsın" diye öne atlattı. "annem çok güzel bulaşık makineleri, buzdolapları yapıyor, mühendis benim annem" dedi, ne zaman uygun olursunuz. (gülerek)
Ben: tabi gelirim, yarın gelirim, kaçta geleyim..?
Ben sürekli ne iş yaptığımı, günümün nasıl geçtiğini anlayacağı şekilde anlatırım kızıma. Yaşlı teyzeler yorulmasın diye bulaşık makinesi yaptık bugün, minik bebeklerin çişli elbiselerini yıkasın anneleri diye çok güzel bir çamaşır makinesi yaptık bugün vs gibi.
Miniğim benim nasıl büyütmüş gözünde.. Süslendim, püslendim, gideceğim birazdan ablaları kaydirigubbakcemile3
Bu arada benim kuzen taşınıyormuş.. Eşinin memleketine. Eşi orada bir iş bulmuş. Hayıflanıp duruyormuş, her hafta sonu kayınvalideme gidip temizlik yapmak zorunda kalacağım diye..
Dün gece yeğenim de (ablamın kızı) bendeydi, çünkü ablam gece nöbetindeydi. sabah onu almaya gelince konuştuk bunu kahve içerken. Dedi ki "tatlı tatlı yemenin acı acı .... ması vardır" dedi, edepsiz ablamyerimseniben
Kuzeninizin kayınvalidesi dediğiniz kadar zenginse evine haftada bir temizlikçi tutacak parası yok muymuş?Çok mantıksız.
ipekcim gerçekten ne kadar gurur verici değilmi ? çocuğun senle nasılda gurur duyuyormuş.Allah herkese nasip etsin bunu inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?