Kuzenimin eş seçme kriterleri:-)

öfff ne aksiyonlu hayatın varmış beaa.
bi gün komşun eşini aldatır. öbür gün tefeciler şirketi basar....
ya niye çekiyosun bukadar belayı üstüne.
kızı kıskanmışşsın işte açıkça ortada....
okumuşsun. güzel. mak. müh olmuşsun....
bende iyi bir üni bitirdim. iyi bi yerde çalışıyorum ama evinde oturup çocuğuna kendine daha çok vakit ayıran hanımlara gıpta ediyorum. ki bu kızın maddi durumuda harikaymış. ohh ne güzel ....
(başka bir konunda da 2. çocuğu doğurunca işi bırakıp, çocuğuna daha fazla vakit ayırmak istiyosun ama maddi durumun korkutuyo seni, oysa ki o kızın hiç bir sorunu yok)
birileride çıkmış demiş ki o aşkı tattımı yok bilmeme ne..
ya adam zengin diye aşık olamaz mı
kadınlar çekemez birbirini. okadar ki düz saçlısı kıvırcık saç ister. kıvırcığı düz.. :97:

Son düzenleme:
İpek lütfen artık itiraf et "sen kuzenini kıskanıyorsun"
Yahu nedir bu anlamlandıramadığınız herhangi bir davranışı "kıskançlığa" yormak anlamıyorum...

Sadece ilk mesajınızı okuyabildim.
Bunu üzerinden yorum yaptığımı bilmenizi isterim.
Siz doğru bildiğinizden şaşmayın.
Aklınızı yok yere karıştırmayın.
Farzedelim ki kuzeniniz orta halli bir adamla evlendi o zamanda size sabahlara kadar çalışacağına zengin koca bulsaydın manasında sözler eder miydi?? Hiç sanmıyorum. Nasipten öte köy yok derler. Onun nasibi kısmeti oymuş sizinkisi bu. Ki halinizde bir tuhaflıkta yok. Ne mutlu size emeğinizle hakkınızla rızkınızı kazanıyorsunuz. Hele ki sevdiğinizde bir işiniz varsa ne şanslısınız. Şahsen ben kuzeninizin sizi sevse bile size imrendiğini ama takdir etmeyi bilmediğini düşünüyorum. Gülüp geçin bence. Allah ikinizinde yuvasında mutluluğunu daim etsin. Mesleğinizde de başarılar dilerim...

E sana da iş çıkıyor işte be tatlım, beni takip ederek hayatına renk katıyorsun..
Her konumdan haberin var maşallah, hımm takip edilmek hoşuma gitti..
Belaları üstüme çektiğim doğru, bak mesela senin bu mesajın da buna örnek..

Ben kıskandığım insanları bile bu kadar takip etmiyorum ayol..

Son düzenleme:
İpek lütfen artık itiraf et "sen kuzenini kıskanıyorsun"
Yahu nedir bu anlamlandıramadığınız herhangi bir davranışı "kıskançlığa" yormak anlamıyorum...

Evet canım, evet..İtiraf ediyorum artık..)
Canım, kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş.. Ne yapacaksın işte..
Herkes kendi penceresinden bakar dünyaya..

Canım benim ne kadar ince ve hoş yazmışsın, teşekkür ederim.
Evet, işimi çok seviyorum. Kuzenim şu an hayatından pek memnun değil.. Yaşadığı güzel hayatı onlara sunan kayınpederi ve şu anda kayınpederi ona ve eşine, kendi oturdukları kasabaya taşınmalarını buyurdu..
Kuzenime oradan ev alıp, içini dönediler falan, ama nafile.. Kuzenim o kasabada çok mutsuz olduğunu söylüyor, daha dün söyledi bana telefonda.
Eşinin başka bir yerde iyi bir iş bulması halinde ancak kurtulabilirler oradan.
Benim eşimin babasından ricacı oldum bu konuda, onu büyükşehirlerden birine yerleştirmeye çalışıyor.

Ne kıskanması ya ne alaka bence de her bayan ister hem çalışsın hem de çocuğuna yetecek kadar maddi gücü olsun.Ama olmuyor işte.
Kuzenin okumak isterdi eminim.Sen de maddi gücün daha fazla olsun isteyebilirsin.Bence bunlar gayet normal istekler.Ama kıskanmak olarak tanımlamış bazı kişiler.

Burda asıl sorunu bazı bayanlar anlamamış sanırım.Sorun kuzeninin bunu normal bişeymiş gibi göstermeye çalışması.Zengin koca alıp rahat etseydin ne diye okudun??böyle söylenir mi yaaa
Evlenirsin zengin olur fakir olur.Her iki türlü de mutlu ve mutsuz olabilirsin bu tamamen kader kısmet.

Zengin olup mutsuz olacak diye bişey de yok.Çalışıp kazanan daha mutlu olacak da diyemeyiz ki

Yapı meselesi bazı kızlarımız evinin hanımı ,yani evcimen iş hayatındaki mücadeleyi sevmeyen sabahları 11 uyanmayı seven hatunlar bunlardan avrupadada var bazılarıda mücadeleci hayattan fazlasını alan cimcime ve asalak olmayan, ha birde işsiz olan birde çocuğu hasta olupta çalışamayan var , kimin ne başına geleceğini bilemeyiz ama dirençli ve her duruma hazır hazır olmak gerek

ay sacmalamis tatlim. zengin biriyle evlenmek tamamen kismet isidir, mesela benm bi akrabamin butun kismetleri sonradan cok zengin oldu. yani kiminle evlense zengin olcakti. hepimizin yazisi farkli. 'ben kocamin parasini yemek istemiyorum, asalaklik bana gore degil' diyebilirsin.

Kuzenin kendine bir eş bir hayat arkadşı değil kendine bakacak birini arıyor sadece. Çünkü çalışmak kendi parasını kazanmak işine gelmiyor kolay yolu seçiyor bu kadar basit.

ben onu bunu bilmemboşuna atalarımız dememiş kalem kılıçtan keskindir diye..bence kuzenin yanlış düşünüyor..o kendine ''sadece'' zengin bir eş bulmuş okadar.ama sen çalışıp didinip kendin biryerlere gelmişsin bunun gururunu yaşamalısın.hemde kuzenine göre yaşadığın çok tecrübe war üniwersite hayatı olsun,iş hayatı olsun..

aynısını iş arkadaşımda söyler sürekli keşke zengin koca bulsaydık da evde otursaydık x kişi öyle hem sigortasınıda yatırıyor kocaları der durur. ben ise şükür bir işimiz var eşimizle iyi anlaşıyoruz öyle konuşma onlar bizim kadar mutlumudurlar acaba derim. çalışarak birazda tutumlu olarak herşeyimzi alabiliyoruz ya onlar bu kadar rahata alıştılar ilerisini biliyorlarmı? allah tepetaklak ediverir yiyecek ekmeğe muhtaç kalırlar. günümüzde yaşayan örenekleri fazlasıyla mevcut.

ben olsam senin yerinde alnımın teriyle çalışıp kendimin ve evladımın ekmeğini kazanıyorum şükürler olsun evde hazır ekmek gelecek diye okumadım ben der yapıştırırdım aynen.

kalbim kuzenin çok haksız aşksız sadece parayla olmz diyor...

mantığım haklı, ne güzel ye iç yat diyo

Ben de bir ODTÜ mezunu olarak ve de iyi maaşlı ama çok yoğun bir işte çalışarak çoğu zaman kuzeniniz gibi düşünürken buluyorum kendimi.White collar slave( Beyaz yakalı köle)'yiz aslında çoğumuz...Tamam ayakları üzerinde durmak iyidir hoştur da, o ekonomik özgülrük her zaman daha mutlu mu ediyor bizi sanki? Çoğu zaman başımıza buyruk, kocayı çekmeyen, anlaşmaya yanaşmayan, müdahanası olmayan, kültürel birikimiyle, arkadaş çevresiyle, ve de iyi maaşıyla kendine yetebilen insanlar olduğumuz için bi dönem sabredilse atlatılabilecek anlaşmazlıklar yüzünden eşinden ayrılanlarımızın sayısı o kadar çoğaldı ki...İstifa eden arkadaşlarımın yeni hayatlarına bakınca anladım ki ev hanımıyken sosyal olmak isteyene aktivite de bol, gezmek isteyene vakit de çok.Çalışırken çok para, hiç vakit, çocuklarım mı işim mi, evim mi kariyerim mi sorgulamasındayız sürekli.Cehalet erdem işte çoğu zaman, bilgi de yük.Daha az bilmeyi, daha az düşünebilmeyi isterdim bazen...Kuzeniniz de erdemli kesimden belli ki (!) Biz kendimizi paraladıkça, yaşadığımız stres yanımıza zarar kalıyor.7 yaşımdan beri okuyorum, dersaneler sınavlar falanlar filanlar, diğer tarafta hep vasat geçmiş ama şu an çok daha rahat ve mutlu hayatlar...Aldığım eğitim bana kendine güven kazandırdı ama diğer taraftan da sorgulayıcı ve eleştirel oldum Bir arkadaş demiş ya bu hayatın adaleti mi var diye, işte okumak para kazandırıyor insan, huzur, mutluluk, rahatlık gibi faktörleri belirleyen şeyler başka oluyor çoğu zaman.Kiminin aile çevresi, kiminin kocasının maddi durumu,kimininse içinden geliyor mutluluk..Bu devirde bilgi, sosyallik vs. için de eğitime çok gerek yok aslında...Edepli insanların arasında büyümek ve internet tv vs., cahil kalmak istemeyene herşeyi öğretiyor. Okumak artık sadece çile çekmek, karşılığında da para kazanmak demek..Para için başka kaynakları varsa bence de çalışmaya ve kendini harap etmeye gerek yok.

şu yazılanlara katılmamak eldeme o kadar sertifikam var. okulda yıllarımı harab ettim ne oldu. mutluk her zaman bulmuyor insanı Allah talih güzelliği versin.
Ne para ne de okul Allah sağlık sıhhat versin..

Çevremde evliliğin ne kadar büyük sıkıntı olduğunu görüyorum. İnsanlar stresten krizler geçiryor çoçuk okumuyor, para yetişmiyor, ne kadar zor be hayat...

Paran olacak huzurun olacak mı :S ...Allah sağlık sıhhat huzur versin gerisi boş

Ben de üniv. okudum.Ama iş bulamadığım için çalışmıyorum.Emeklerimin karşılığını alamadım ama en azından oğlum büyürken ona katkım olabileceğini düşünüyorum.Hiç okumuş biriyle cahil bir olurmu!Ama kuzenin bunun farkında bile değil.Ettiği laftan belli.İnsan böyle birşey söylemeye dili varmaz.Zihniyete bak.Hangi çağda kalmış.

ilk defa hayatında senden üstün olabileceğini düşündüğü bir alan bulmuş ve egosunu tatmin etmek istemiş,sanada suçluluk hissettirmeyi başarabilmiş.edepli edebinden susar,cahil susturdum sanarmış,boşverin lafları kale almaya değmez.hiç bi şey insana kendi eliyle kazandığının hazzını veremez.sanki bazılarıda taraf olmuş,okuduk ne oldu yada bizde bulsaydık zengin birilerini diye...pes doğrusu,sanki bütün erkekler zengin ve ortada bekliyo,yada zenginlikleri sonsuz,kuzeninin eşi zengin olmasa onu değerli kılan ne?

kanaat en büyük zenginliktir,huzur da en büyük mutluluktur...ceyda gölcüklü ne oldu,allah rahmet etsin,140 milyon dolar boşanma tazminatı aldı,kanserden öldü ve kızına bıraktığı miras,daha 15 yaşında olduğu için babanın idaresine verildi.

allah sağlık sıhhat,erdem versin,o para olmayınca bir hiçsen,hiçbi şeyin anlamı yok,hayatta insanın sürekli gaye ve hedefleri olmalı yoksa bu hayatın anlamı ne

Okuyan ile okumayan bir olamaz ama üniversiteyi bitiripte özel sektörde çalışmam diyenlere uyuz oluyorum sanki padişahın torunu bunlar yada çok cimcime yetiştirilmiş kızlar, okuyanın mücadele edecek gücüde olmalı kötü insanlarla

kuzeniniz bence kesinlikle sizi kırmak için söylememiştir onun bakış açısı öyle yani bende çalışmıyorum ev hanımıyım ben eşimin sağladığı imkanlar iyi olmasaydı elbette çalışmayı düşünürdüm ama çift maaş alanlar kadarda rahat değilim yani bazen birşeyleri almaktan vazgeçiyorum ama ben şeçimimi erken yaşlarda yaptım ben çalışma hayatının stresini kaldıramam ve bebeğimin başkalarının elinde şekillenmesini asla istemem demiştim ve şimdi babaannesinin bile çoçuğumun huylarını değiştirdiğini görünce iyi bir karar vermişim diyorum zaten eşimde çoçuğumu kimseye emanet etmem diyor kendisi çok iyi okullarda okumuş master yapıyor ve eşimin ve benim bakış açımız her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmamalı yani işteyken aceba kızım eve mi gitti kiminle nerde bana yalanmı dedi ben bunları düşüneceğime maddiyattan eksiklik çekerim diye düşünüyorum yani çoçuğumun her zaman her yerde takipçisi olmalıyım bebekken okul çağındayken lisedeyken bu en öenmli dönem beni evde bulmalı evde birileri tarafından beklendiğini bilmeli kısacası kuzeniniz biraz şaçma konuşmuş bende ihtiyaç yoksa çalışılmasına pek gerek görmüyorum ama bunu dile getirken mantıklı sebebler ortaya koyuyorum belki kuzeninizi maddi imkanlar değiştirmiştir ama unutmasın ki her an herşey değişebilir ayrıca bu kadar takılma sen çok şanslısın en iyi üniverstede çok iyi bir bölüm okumuşsun harika bir ayrıcalık zaten eminim kuzenin boş bulundu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…