Kuzenimin kizi

Ya kuzeniniz size olayları yanlis anlatıyor ya da bu kizin çevresi manyaklarla dolu. Bir okul müdürü kiz ya da erkek ogrencisi hakkında bunda her yol var diye konuşamaz. Hele hele alin bunu sadece sinavlarda gelsin hic diyemez. Suç teşkil eder. Eğer bir psikolog hastasi hakkında arsizligindan yapiyor diye bir cümle kurmuşsa diplomasini kasaptan falan almistir. Bence zavalli kizin çok ciddi problemleri var. Keşke annesi dahil olmak üzere daha akli başında insanlar ilgilense.

Ne kadar terbiyesiz bir insansiniz siz ya ayni sey mi benim eski konumu neden bu konuda gundeme getiriyosunuz insanin acigini bekleyen sansarlara benziyorsunuz cok terbiyesiz nefretlik bir insansiniz!

belki empati yapar anlarsınız dedim ama seviye belli
sizin ailedeki kadınlarda sorun var demek ki

psikologa gitmeli. cocuk sorunlu ama okul müdürü de zekasızmış. okuldan alın ne demek ? cocugu tedavi ettirin demesi gerekiyormuş.
evlendirecek olan kim onu da anlamadım. 14 yaşında bir cocuk evlendirilmez. cinselikle erken tanmışmış olabilir bu onun sucu degil ki. o hayvan erkeklerin sucu. o erkekler diyecekler ki sacmala kızın istiyor olabilirsin ama yaşın küçük. senin tyaşında kardeşimiz cocugumuz var demeleri gerekiyormuş.
olmadı cocuk yurduna verilsin. belki evde olmak sitemiyordur?

bir cok kişi anneye yüklenmiş ama kızın bu sekilde davranmasının nedeni bence babasi..
kız çocukları için baba çok önemli bir figurdur hayatta.ondan istedigi sevgiyi şefkati bulamazsa baskalarinda arar.özellikle kız babasi yaşında adamlarla konuşuyormuş.dikkatinizi çekti mi?
bakın bende anne babadan ayrı büyüdüm.özellikle söylüyorum ikisindende ayrı büyüdüm.suan evli cocuklu bir kadın olmama ragmen her zaman baba eksikliğini yasarim icimde.kaldiki bana babamdan cok daha fazla sevgi verecek insanlarin yaninda buyumeme ragmen.hiç sevgi açlığı yasamadim fazlasiyla aldım.ama icinizde hep biseyler eksiktir anlatabildim mi?
anne başka biseydir anne candir ama ne yaparsa yapsin bir kız çocuğu için tek basina annenin çabası bir ise yaramaz.babasiyla konuşun..
umarım en kısa sürede atlatır bu durumu.umarım geçici bir süreçtir.kuzeninize tavsiyem alalem kolu komsu ne deri biraksin.kimse onun evladindan kiymetli değil.bu simdi olan bir durum degil bebekliginden bu yana gelişen olaylarin patlak vermesi..

Yahu neden kuzenimi esini korumaya calisayim olmayan seyleri sizler soylediniz diye neden kabul edip tastikleyeyim ilgisiz diyorsunuz ama anne ilgili bunu tanimadan yorum yapan sizler mi daha iyi bileceksiniz yoksa benmi sizler kendi kafanizda tasarladiginiz karakterlere gore secenek sunuyorsunuz anlatilandan bagimsiz sonra benim bunu kabul etmemi bekliyorsunuz

yazının her bölüme katılıyorum. tek bir yeri haric. maalesef bazı zekasız müdürler böyle söylüyorlar. bende diyeni ile karşılaştım....

Empati konusunda yorum yapan arkadaşa aşırı katılıyorum. Canım, kız 14 yaşında. Ve baba ilgisiz. Bakın anne demiyorum. Anne dibine kadar da ilgileniyor olabilir. Ama bir babanın yeri farklıdır kız için. Kız bunun psikolojisi ile gidiyor o yanlış yollara. Kızı kimse alıp yargılamadan, yadırgamadan, sakince karşısına alıp sormuş mu sen ne istiyorsun diye? Anlat demiş mi içinden ne geçiyor, davranışının nedeni ne diye? Tamam ergenlik döneminde ama o dönemdeki bir çocuğu alıp karşınıza böyle güven verici konuşmak her şeyi nasıl değiştirir biliyor musunuz? Anne evlendireceğim derse kız tabi kaçar, tabi iletişim kurmak istemez. Tabi farklı yollara yönelir. Bakın benim de annem babam ayrı. Ve ben de baba figürünün eksikliğini çok yaşadım. Annem sonuna kadar yanımda dururdu. Her şeyimle ilgilenirdi kadın ya. Ama ben babam ilgisiz diye çok üzülürdüm. O ilgisizliğin boşluğunu başka şeylerle doldurmaya çalışırdım olmazdı. Hata yapmadım mı? Ben de yaptım hatalar. Bizim de annemiz babamız ayrıydı ama biz böyle değildik diyen arkadaşlar ne olur. Herkesin bünyesi, herkesin kişiliği farklıdır. Siz de bu sakin bir evre olarak geçer. Başka birinde hırçın geçer. Kızın sevip saydığı güvendiği biri varsa onunla konuşturulması çok iyi olur. Ama kanaatim anneye de bir psikolojik destek gerekli. Umarım en kısa sürede bu sorun çözülmüş olur. Ve mutlu mesut yaşadıklarının haberini alırız.

psikolog yardımı şart veya babaya verilsin kız. baba da istemiyorsa siz de baş edemiyouz diyorsanız anane babanne ile konuşun onlarda olmuyor sa kimse sahip cıkamaz ise bu cocuga yurda verin.
ama evlendirmek asla !!

Guclu durmaya calisiyordur. Bahsettiğiniz 14 yasinda bir cocuk ve kimbilir ne zamandir babasi aramiyor. Kolay mi oz babasinin kendisini istememesi? Elbette etkiliyordur.

Peki kız için diyorsunuz ki saygılı bir çocuk hayatta bu kız mı bunları yapıyor demezsiniz. Ama sonra her şeye inanıyorsunuz. Sonra kuzeninizi eşini tanısak böyle olmayacağını söylüyorsunuz. Bakın kendiniz bile görmüşsünüz hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil.
Öneri istiyorsanız psikologtan başka ne öneri olabilir. Bir depresyonun geçmesi, okbnin geçmesi aylar yıllar alan terapi ve ilaç tedavileri gerektiriyor. Sakın öyle iki psikolog görünce de büyülü bir şekilde değişim de beklemeyin. Açıkçası karşımda bilinçli insanlar varmış gibi hissetmedim. O yüzden yazıyorum ayrıntısına kadar. Çünkü kusura bakmayın, bilinçli eğitimli insanlar 14 yaşındaki kızı evlendirme gibi bir düşünceyi akıllarından geçirmezler. Vazgeçirmek için insanların konuşması gerekmiş bu fikirden resmen. Psikologa götürün. Ama işini iyi bilen birisi olsun. O ilaç kullanılması gerekiyorsa zaten bunu söyleyecektir. Atılması gereken adımları söyleyecektir. Asla vazgeçmeyin. Terapiler ve ilaç tedavisi aylar sürer. İnternet kullanımı gözlem altında tutulmalı ve bu süreçte çok destek olunmalı.

ne biliyorsunuz o pis evdeki adamın cinsel istismar yapmadığını
anası erkek derdine düşeceğine kızıyla bir başına otursa böyle olmazdı
Çok çirkin bir yorum, boşanan bir kadının evlenme hakkı yok mu?
Ayrıca bir kız çocuğunun erkeklerle olan ilişkisindeki problemlerden bahsediliyorsa bu annenin değil babanın kalitesizliğini gösterir. Zaten babam ölse ağlamam diyerek çocuk babayla ilgili problemini dile getiriyor.

evlendirmeyi düşünmek ne demek? psikolog arsız dedi ne demek? okul alın bu dedi ne demek ? aklım almadı gerçekten üvey babada katil olucam demiş yok artık. bu kız bu kadar şeye ne yapsın. kusura bakmayın da çocugun sıkıntıları olduğu belli anne,üvey baba ve çocuk ailece pedagog desteği isteyin. hem çocuğun sıkıntısını hem de siz çocugunuza nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz. yoksa o çocuğa yazık olacak.

Butun yorumlara katılıyorum. Ilgi alaka sevgi lazim lazim lazim.
Sarilin cocugunuza ozel zmnlar ayirin ondan bir seyler ogrenin ogretin ve ozel oldugunu hissettirin.

Fakat su kisimda var tanidigimin kizi 14 yasinda.kiz evden kacar barlardan toplarlar.sosyal medyada erotik videolarini paylaşır. Alkol sigara simdide esrar.
Anne babanin onu nasil ozverili buyuttugunu biliyorum.

Etrafinda ki arkadaslar cok cok onemli.secmece gibi nasil bulmus bu kafadakileri bilmem.

Demek istediğim allah kimseye vermesin bole bir olay fakat bazen aile ne yapsa da cocuk zaptedilemiyor

yazının her bölüme katılıyorum. tek bir yeri haric. maalesef bazı zekasız müdürler böyle söylüyorlar. bende diyeni ile karşılaştım....
Şikayet etmek lazım çünkü bildiğiniz suç. Hem çocuk hakkında kurduğu cümleler rahatsız edici hem de okuldan alin demesi suç. Her yol var nasil bir cümledir. Kanim dondu okurken resmen.

ne biliyorsunuz o pis evdeki adamın cinsel istismar yapmadığını
anası erkek derdine düşeceğine kızıyla bir başına otursa böyle olmazdı
Çok abartılı bir yorum olmuş sizinkisi. Sizin yorumunz da en az O psikoloğun yorumu kadar yanlış, bilmeden yargılıyorsunuz.

Boşanmış bir kadın, tekrar evlenince erkek derdine düşmüş olmuyor. muhtemelen kızın çok büyük sorunları var, çocukluğuyla ilgili.muhtemelen de en büyük sebebi annesi. Fakat dürtüsel bir bozukluk da olabilir. Bazen bir ailenin diğer çocukları gayet akıllı usluyken, bir tanesi bu şekilde sorunlu olabiliyor, Aynı anne babanın çocuğuyken. Hemen adamı yaftalamayın.

Konu sahibi; Kesinlikle devamlı terapi ve büyük bir ilgi gerekiyor. Arsızlıktan yapıyor diye kestirip atacak bir psikolog yerine, Ergenlik sorunlarında uzmanlaşmış bir doktora götürmek gerek. Çünkü psikolog ve psikiyatristlerin de alanları var. Bazıları böyle sorunlu gençler üzerinde çalışıyor, araştırmanızı tavsiye ederim.

anlatılanlar normal ergenlik sorunları değil, kendi ve ailesinin hayatında çok ciddi hasara yol açabilecek ve en temel ve en karmaşık dürtümüz olan cinsellikle ilgili sıkıntılar. anne tek başına kesinlikle çözemez bunu. Muhakkak doktor işbirliğinde götürülmesi lazım.

Böyle bir tanıdığım, ailesine aynı cinsellikle ilgili sıkıntılar yaşattığı için be kendisinin devamlı beni evlendirin, yoksa kaçacağım baskılarıyla 16 yaşında evlendirildi, sonra başka bir adama kucağında bebeğiyle kaçtı.

Adem güneş veya doğan cüceloğlu gibi psikologlara bir şekilde ulaşmanızı tavsiye ederim. En azından gidilebilecek doktor adı verirler. Başka pek çok kişi vardır ama ben bunları bildiğim için söylüyorum. Siz de internette araştırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…