kuzenimin sorunu (gerçekten kuzenim ama) :)

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
Hanımlar selamlar, konu 14 şubat ama sorun benim sorunum değil. 19 yaşındaki kuzenimin sorunu, şaka yapmıyorum gerçekten kuzenimin sorunu, ben de fikir veremediğim için danışmak istedim biraz da gönlünü yapmak istiyorum akıl vermeden geçmeyeyim diye. Konu saçma gelebilir, başından söyleyeyim belki okumaya devam etmek istemezsiniz...

Kuzenim tanınmış birini çok seviyor, hayranlık duyuyor ve bir fan yani hayran sayfası açtı sosyal medyada birkaç aydır paylaşım yapıyor vs. Sevdiği kişi de sosyal medyada aktif, bizim kız bazen gönderilere onu etiketliyor falan o da gelip beğeniyor. Hayran olduğu kişi Instagramdaki hesabını kendisi kullanıyor onu biliyoruz, yardımcısı falan değil ondan eminiz yani. Şimdi bizim kızın sorunu şu, hayran olduğu kişinin 14 şubatını instagram üzerinden kutlasam mı? diye soruyor. Güzel bir fotoğraf paylaşıp altına bir iki sevgi sözcüğü yazıp onu etiketleyip paylaşsam mı? dedi. 14 Şubat sevgililerin günü ama, siz sevgili değilsiniz ki, dedim. Sen fansın (hayran) o sanatçı sonuçta. Bu defa dedi ki 14 şubat bazı insanlara göre sevginin günüdür, ben de sadece sevgimi yazsam, garip olur mu dedi? Evet ergence ama kızımız da 19 yaşında sadece. Ablaları olarak güzel akıl vermek isterseniz seve seve bekliyorum. Bıraksın bu platonik aşkları, derslerine baksın, gerçek bir ilişki yaşasın gibi gibi yorumları dikkate almayacağım zira kuzenim bu şekilde çok mutlu, dersleri süper, kendi hayatını da güzelce yaşıyor, sevdiği ünlüyle yatıp kalkmıyor yani. Karşına biri çıkınca nasıl olsa hayatının aşkını da bulacak, ileride evlenip çoluk çocuğa da karışacak o yüzden o tip yorumlar için kendinizi zahmete sokmayın bence. Şimdiden teşekkür ederim.

Yazsın bence
İleride büyüyünce anı olur

Ucunda ölüm yok ya

Kimciler, adın neyciler gelecek benden söylemesi
Ablası değilde yaşıt bir kardeşi olarak bu tarz durumları aşması için geç kalmış diyebilirim. Bu hesapla ilgileneceği zamanı kendini geliştirmeye ayırırsa ileride birliktelik kuracağı adamları daha kaliteli kişilerden seçebilir.

Bu kadar dediğiniz kadar aklı başındaysa sevgililer gününü kutlamayı düşünecek kadar neden kafaya takmış bu ünlüyü ayrıca o ünlü kişi etiketlendiği gönderiyi beğenebilir ama bu beğeniyi kuzeniniz yanlış anlamış bence ver gereksiz olur. Kaldı ki madem çocukça şeyleri bıraksın falan sözlerini kabul etmeyeceksiniz niye burada sordunuz ki? onaylıyorsunuz maden yapmasını yap deseydiniz burada sorma amacınızı anlamadım çünkü olumsuz yorumları zaten dikkate almayacaksınız. Bir sevgi sözcüğü yazıp etiketlese bile ünlü kişinin bunda etkilenip ona cevap yazacağını mı düşünüyor. Bence yanılıyor. Küçük hayranının paylaşımına gülümser beğenir geçer o kadar bence artık dikkatini başka şeylere versin.

Hanımlar, hayatınıza küçük mutluluklar katmayalı kaç yıl oldu acaba kuzenim hakkında böyle yorumlar yapıyorsunuz?

Yorumlara bak arkadaş, ben normal mi değil mi sağlıklı mı diye sormadım ki. Bu kızın gerçek hayatında arkadaşları da var, kendini de geliştiriyor, 2 yabancı dil de öğrendi çok meraklı dile, hobileri de var, üniversiteye de gidiyor. Ne kötülük var ki birini sevmekte? Aşık değil, evlilik hayalleri kurmuyor, karşı taraftan bi beklentisi yok. Öyle olsa ben engellerdim zaten, ablası sayılırım. Bu kız neyin olacağını, neyin olmayacağını biliyor zaten. Karşısındaki insanın kendine göre bir hayatı var zaten. Gerçek hayattaki ilişkiler çok mu düzgün, sağlıklı ve normal de kız birine sempati beslemiş diye resmen topa tuttunuz. O aşkla, severek yaptığınız evliliklerin çoğu rutin, sıkıcı hatta sevginin, ilginin bile kalmadığı birşeye dönüşüyor konularınızdan biliyoruz. Genç bir kızın sevgilisi olmak zorunda, olmalı diye bir kural yok ki. 18 yaşında sevgilisi olan kızları da görüyoruz burada, ailelerinden gizli iş yapıyorlar, kaçıyorlar ya da olmadık hareketler, altından kalkamayacakları şeyler yapabiliyorlar. Ben gülüp geçiyorum kuzenime, nasıl mutluysa öyle olsun. Daha 19 yaşında, önünde kocaman bir ömür var. Aşkın da acının da en gerçeğini 19 yaşında yaşasa ne olur 25 yaşında yaşasa ne olur? Mutlaka karşısına birisi çıkacak, aşkın, sevginin en gerçeğini ve en güzelini yaşayacak o da. Ama gerçek hayatta sadece güzel şeyler yok maalesef, ihanetin, ayrılığın da en gerçeğini yaşayanları görüyoruz. Burası dert platformu. Size söyleyeceklerim sadece bu kadar. :)

Vereceğimiz cevapları kısıtlayan konu sahiplerini anlamıyorum gerçekten..

Ee ne diyelim o halde, tek seçenek ;yapsın, dünyanın sonu değil
Burada insanlar konuları öyle abuk sabuk yerlere çekiyor ki o yüzden kısıtlıyorum ama yine de hayatında mutsuzluktan ölmek üzere olan insanlar gelip de neler neler yazıyorlar...
Teşekkür ederim bu arada size. Bence de dünyanın sonu değil. Ama sorunuzun cevabı da bu aslında. Yapsın mı, yapmasın mı? demişim buraya gelip de yok sağlıksız bilmem ne şöyle böyle, geçsin bu işleri gibi laf edenlere söylemek lazım sizin lafınızı. Dünyanın sonu değil. :)

Ben ablası sayılırım zaten kendisine bişey katmayan 19 yaş ergeni falan olsa ben en başında karşı çıkardım. Ama buradaki birçok üyeden daha dolu bir kız. Kendini geliştiriyor, bu kişiye de öyle çok zaman ayırmıyor. Hani insanlar sosyal medyaya bakarlar ya kim ne yapmış, şu nereye gitmiş falan diye... Elalemin yaptığı düğünü, balayını sosyal medyada saatlerce inceleyen insanlar var. Bizim kızımız sosyal medyada Pelinsu'lar haftasonu nereye gitmiş diye vakit geçirmek yerine sevdiği ünlü ne paylaşmış diye bakıyor, hepsi bu.

Yapsin gitsin ne olacak ki.
Adamin zaten dunya kadsr fan sayfasi vardir begenip geciyordur yani cok da anlam yuklememek lazim.
aynen.
ve o dünya kadar fan sayfalarının hepsi de sevgililer gününü kutlayacak zaten.
o yüzden bu kız da yazsın bence. özel bir durum yok

O zaman soylediklerinize gore madem gercekler aci sanal mi yasayalim herseyi . Cok acimasiz bisey soyledigimi dusunmuyorum egitimci olucam ben de bu senenin sonunda. Cocuk psikolojisiyle ilgili ve bilgili oldugumdan uyari gecmek istedim. Olay ciddi boyutta olmasa yazsam mi yazmasam mi diye ikilemde kalip baskalarina danisip bu meseleyi boyle buyutmez gozunde tekrar uyarimi yapmis olayim. Onun disinda eger yazisina karsilik alamayinca o bunu cok etkileyecekse yazmasin. Eger yapmak istiyosa beklentisiz sekilde yapmasini onerin.

ayrıca kızımız daha 19 yaşında diye durumu minnaklaştırsak da birine sayfa açacak derece fan olmak bence çok da sağlıklı bişey değil.
Milletin sosyal medyada ne yaptığıyla, komşusunun facebook paylaşımıyla, sınıfındaki kızların instagram yorumlarıyla ilgilense daha çok kızardım. Sosyal medyada milletin ne yaptığını inceleyerek dedikodu malzemesi aramaktan daha sağlıklı olduğu kesin. Öneriniz için de teşekkür ederim, isterse öyle birşey yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…