Kuzenimin yurt sorunu

Bence siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Burada konu sahibine tepki asıl bu hizmeti vermek zorunda olan kurumlara vermek yerinene; sırf mağduriyeti önlemek için hiçbir sorumluluğu yokken onlara yardımcı olmaya çalışan Belediyeye ve gerçek fiyatlarının çok altında kar amacı gütmeden bu konuda yardımcı olmaya çalışan otellere vermesine kızdı. 5 yıldızlı bir otel diyor konu sahibi. O otellerin bir oda fiyatı normalde 400- 500 TL den başlıyor yani bırakın öğrenciyi normal bir memur bile kalamaz oralarda uzun süreli barınma amaçlı. Bir şişme yatakla çözülebilecek bir soruna kendisine yardımcı olanlara tepki için bu konuyu açmak asıl o dayıların yaptığı ile aynı . Asıl sorumlulara sesi çıkmazken tek suçlu yardımcı olmaya çalışan belediye mi şimdi?

Otellerde gerçek fiyatlarını almıyorlar ki? Araya belediye girdiği için ve toplumsal bir sorun olduğu için liste fiyatların çok altına yardımcı olmak için doluluk durumlarıma göre müsait oldukça alıyorlar öğrenci. Ortada normal bir hizmet alış verişi yok yani. Yoksa geçeliği 400 TL den başlayan o otelere belediye nasıl para dayandırsın. Doğrudan Sayıştay denetimine takılırlar.

Bunu bilmiyordum otellerin hakkını yemişim o zaman söylediklerimi geri alıyorum Ben otel işletmecileri full parayı alıyordur diye düşündüm, eğer ki toplumsal bir probleme yardımcı olmak için böyle bir hizmet sunuyorlarsa helal olsun.

Yetkili birilerine iletmek gerekiyor diye düşünüyorum zira anormal bir durum.

Yok canım zaten o yüzden otel değiştiriyorlar diye biliyorum. O otelin normal rezervasyonu olunca başka otele geçiriyorlar. Başkanda öyle bir açıklama yapmıştı, oteller için. Tabiki bir ücret alıyorlardır ama gerçek fiyatlarının yanına yaklaşmaz. Yoksa düşünsene bir oda için günlük 500 TL ödediğini altından kalkılmaz. Ev açıp eşya alsa daha ucuza gelir

kalacak yer yok değil ki Ankarada .Tonla apart var özel yurtlar var 1+1 evler var.kendileri seçmiş oteli bedava diye.ee bedavaya da ne bulursan ona katlanacaksınnn.

Bunun sorumlusu belediye değil ki ama bu hale getirenler
Belediye degil zaten. Mansur beye helal olsun. Cumhurbaskani olsa keşke. Ben oteli haksiz buldum şahsen . Bence belediyenin haberi yok bu birlikte yatma olayından. Onun disında haksız olan zaten belli, hepsinin kokune kibrit suyu, boktan bir ulke olduk sayelerinde. Kendileri zenginlesti halk fakirleşti. Ulkeyi mahfettiler.

8 kişilik kyk yurdu bile bedava değil yav.
Şaka gibi konu gerçekten..

Sabah kahvaltısı dahil BEDAVA barınma var kime var keske bizim zamanımızda olsaydı ben razıydım ya aynı yatakta yatmaya biz sürünüyorduk ucu ucuna aç kaldık yurda eve para verecez diye pes

Haklısın dostum, benim kızım olsa asla izin vermezdim bu şekilde okumasına, çeker alır özel yurt veya ev tutar rahat etmesini sağlardım. Ama kendi öz ailesinin tek alternatifi okutmamak olan çocuklar için birilerinin hiçbir görevi ve zoru olmamasına rağmen bu kadar uzun süreli sağladığı imkana da burun kıvırıp buralarda şikayet edemezdim doğrusu, allahtan korkar insan

Son düzenleme:
otele ücret ödüyorlar deniyor.ben ödemiyorlar diye biliyorum öğrenciler.

Böyle iyilik yapacagina yapmasin daha iyi gibi yorumlar gelmis.
Olmamasi daha iyiyse bu hizmeti kullanmasin, kimse zorlamiyor ya bu otelde bu yatakta yatacaksin diye...

Belki cok sahane bir durum olmamis ama sokakta kalan ögrencilere belediye kendi görevi olmadigi halde elinden geldigince cözüm bulmuş.

Böyle bir uygulamadan haberim yoktu bu arada bu topikte duydum. Bu vesileyle Ankara belediyesini gerçekten tebrik ediyorum, çok pratik ve hızlı bir çözüm bulmuşlar. Ankara'da yaşarken otel sahibi 2 iş insanı tanımıştım, bana toplumsal konulara pek de duyarlı olmayan para babası tipler gibi gelmişlerdi. Allah affetsin, günahlarını almışım. Mansur başganı da, belediye teşkilatını da, otel sahiplerini de burdan tebrik ediyorum.

kirası ayda 700 olan 2+1 toki evleri var.tutsun onlardan bir arkadaşıyla .ödesin 150 tl aidat 300 tl yakıt 150 elektrik 75 su 100 internet 30 ocak doğalgazı .yol parası eşya parası mutfak masrafı.oteli beğenmeyene seçenek hemen üretirimmm .kaç yıllık Angaralıyım ayolll

Allah başka dert vermesin
Yurtta özellikle yatakları birleştirip öyle yatardık hiçbir şeyde olmadı

Arkadaşlar bazıları demiş özel yurtta kalsın ev tutsun .Zaten durumu iyi olmadığı için kalıyor babasının 3 bin lira emekli maaşı var .Özel yurtlar senelik 25 bin liraydı.Ve ilk defa bu sene böyle bir sorun olmuş.Normalde yetiyormuş devlet yurtları.Ikinci dönem geçecekler yeni yurt yapılıyormuş.Oteller de bunlara yük gözüyle bakıyorlar sanırım hissettirmişler bunlara. Bir kaç otel gene değiştirdi .O yüzden ordan oraya sürünüyor dedim.Bakalım burda ne kadar kalacak. Ben belediyenin haberi olmadığını düşünüyorum yoksa hiç mantıklı mı bu devirde aynı yatakta yatsınlar demek.Bunu diğer bir belediye yapsa olur mu canım aa diyecek çok insan var bu forumda malesef .Önceden ki yurtların halini biliyorum bende kaldım.Ama şimdiki yurtlar özellikle yeni yapılanlar muhteşem onu da takdir etmeyi bilin lütfen.Kendim gördüm fen lisesi yurdu.Içerde halısına banyo tuvaletine masasına kadar vardı.Ben zaten bu uygulamayı duyunca ankara da helal olsun dedim öğrenciler mağdur edilmiyor diye.Sadece garibime giden dediğim bu durum oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…