Kuzenimle başım dertte

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Benim teyzemin kızı burada yanlız yaşıyor. Burada Tıp Fakültesini bitirdi şimdi asistanlık yapıyor yakında uzmanlığını alacak. Küçüklüğümüz beraber geçti birlikte büyüdük. Burada da hep birbirimize destek oluruz yanlız eşim pek kuzenimden hoşlanmaz zaten pek anlaşamazlar bir araya geldiklerinde genelde saçma sapan bir konu yüzünden tartışırlar kuzenim biraz herşeyi ben bilirim havasındadır. Hatta eşim beraber büyümüşsünüz ama sen ona hiç benzemiyorsun der. Ben de ona öyle olduğuna bakma o özünde çok iyidir diye aralarını düzeltirim. İş yerlerimiz aynı semtte bazen öğlenleri buluşuruz. Sürekli gittiği bir restorant var bir kaç kere beni de götürdü sahibini tanıyor. Gittiğimizde sahibi sürekli bizimle ilgileniyor. Sonradan anladım ki aralarında duygusal bir şeyler var bana öyle geldi. Sordum yok öyle bir şey dedi adam 40 yaşlarında kuzenim 27 yaşında adam evli ve iki çocuğu var. Hatta saçmalama diye benimle kavga etti. Tamam dedim kapattım olayı. Üzerinden epey zaman geçti her aradığımda bulduğu boşlukta oraya gittiğini öğrendim. Bir kaç kere daha birlikte gittim acaba adam mı buna yakınlık gösteriyor diye. Canlı müzik falan var adam resmen kuzenime kur yapıyor. Mesela gözlerinin içine baka baka şarkı söylüyor benim salak kuzenimde böyle mutluluktan gözlerinin içi gülüyor. Bunun üstüne eşimin olmadığı bir gün bize çağırdım oturduk konuştuk bunu iyice konuşturdum. İtiraf etti unutmam lazım yardım et dedi. Bu arada kuzenim üç yıllık bir ilişkiden daha yeni çıktı aldatıldı ve bu boşlukta onun bana davranışları yüzünden ben ona aşık oldum dedi ağladı kızamadım ama bütün gece ona adam evli demekten dilimde tüy bitti. Gitme oraya bir daha yavaş yavaş unutursun dedim. Hatta eşim onu bir Bakanın Danışmanıyla tanıştırdı mükemmel bir adamdı onu da istemedi. Bana da söz verdi bir daha oraya gitmeyeceğim diye aradığında açmayacağım dedi. Bu arada aralarında hiç cinsi münasebet olmamış sakın o açıdan düşünmeyin hatta el ele bile tutuşmamışlardır sadece oraya gidip geldikçe oluşan bir durum. Neyse çok uzatmayım bana söz verdiği için içim rahattı ama verdiği sözü tutmadı ve artık iyice saçmalamaya başladı cuma günü akşam maç bileti almış Eskişehire birlikte maç izlemeye gitmişler üstelik kuzenim, bu adam ve bu adamın dayısı arabayla gitmişler. Dayısı kim nerden çıktı hiçbir şey anlayamıyorum orada bir tanıdığa rastlamış akrabalarım diye tanıtmış. Daha da şok olacağım bir durum bu adam kuzenimi evine çaya çağırmış eşiyle tanıştırmış muhtemelen arkadaşı gibi tanıştırdı bunları bana anlattıktan sonra çok kötü tartıştık bana söylediği aramızda bir şey yok sadece arkadaşız ben onun yanında arkadaş bile olsak mutluyum tartıştık şuan kuzenim benimle de konuşmuyor. Konuşmasın zaten ona çok sinirliyim ve onun için endişeleniyorum ailesine durumu anlatamam çok kötü şeyler olabilir. Ne yapacağımı bilmiyorum eşime de anlatamam bir daha kuzenimi eve bile sokmaz

Son düzenleme:
uzun süreli bir ilişkinin acı bir şekilde bitmesi insanı hiç yapmayacağı yanlışlara itebilir..

kuzeniniz psikolojik destek almayı düşünmez mi?

şimdi evet haklısın aılesı duyarsa cok kötü şeyler olur kocan duyarsa bır daha adım atamaz
sen bunlardan korkuyorsun ama bırde sole dusun ya daha kötü şeyler olursa ve gun gelırde sen zan altında kalırsan bı ınsan bı suc ışlerıdıgı zaman kendısıne suc ortagı arar ve bulurda burada cok ınce bı cızgıdesın kız bı hata yapar ve tum olaya sende gırersın nıye bılgıdın ve kımseye bısey demedıgın ıcın kız senı dınlemıyor ve banada soracakda olursanda hıc bır zamanda dınlemıyecekde o adamnda bı kazık yedıgındede kı bu ortaya dökulmezde aranızda kalırsa gene sana gelıp yıne senın omzunda aglıyacak bence senın yapman gereken sey su ankı gıdısata bı bak eyer olakı kuzenın bır yanlısını daha duyacak gorecek olursan once onu uyar daha sonrada bı sekılde aılesının kulagına su kacır sakına ısın ıcıne sen gırme kabak sonradan sana patlar esınede artık uygun bı dılle anlatırsın ama işin zor kız fena kapılmıs gıdıyor ıns kabak senın basına patlamaz ve bu kız daha fazla yanlıs yapmaz

hakikaten zor bir durum sizin için , ne desem ki ailesinin haberi olması iyi olmaz ama yapılacak başka bişey kalmazsa son çare bu olur herhalde ...size ne kadar değer verir ? yani bir müddet tavrınızı açıkça ortaya koysanız bu durumda onu görmek istemediğinizi tüm ilişkinizi keseceğinizi filan söyleseniz işe yarar mı acaba ? eğer bu da işe yaramaz ise eşinizle paylaşın bence , ona yardım etmeniz gerektiğini anlatın ...belki eşiniz zannettiğiniz gibi fevri davranmak yerine size bu konuda destek olacaktır...

Eşim destek olmayı bırak gider o adamın mekanını basar adamı rezil eder. Her ne kadar kızsamda fevri davranmak istemiyorum çünkü gelip her şeyini anlatıyor ama ne yapacağım bilmiyorum

üzgünüm ama benim ''bu seviyorum ama ne yapayım ayaklarından'' midem bulanır hale geldi.. tamam kuzenin kötü bir dönemden geçiyor olabilir ama bunun adı tamamen bencillik ..sadece o adam ona övgüler yağdırdığı, ona ilgi gösterdiği için kendinin iyi hissedip eski günlerinin acısını çıkartıyor olabilir, ama bu nasıl bir bencilliktir... adamın evli ve çocuklu olduğunu bile bile sırf egosunu tatmin etmek için bu ilişkiyi yaşaması çok korkunç bence... şimdi bu kuzenin sana ileride kendini haklı göstermek adına ''yok zaten karısıyla anlaşamıyorlarmış, yok sadece çocukları için biraradalarmış'' masallarını anlatacaktır....
bence bu konuda seninde pek yapabileceğin birşey yok. sadece nasihat edebilrisin.. ama bi kere ok yaydan çıkmış... o artık sem ne desen de kenince bahaneler uydurarak bu ilişkiyi sürdürecektir... ALLAH akıl verir işl...

uzun süreli bir ilişkinin acı bir şekilde bitmesi insanı hiç yapmayacağı yanlışlara itebilir..

kuzeniniz psikolojik destek almayı düşünmez mi?

Kendisi de doktor ne anlatayım daha üstelik eski sevgilisi ile aynı ortamda çalışıyor o da doktor sanki bana hırs yapmış gibi geliyor.

Kendisi de doktor ne anlatayım daha üstelik eski sevgilisi ile aynı ortamda çalışıyor o da doktor sanki bana hırs yapmış gibi geliyor.

kendisinin doktor olması başka bir psikologdan destek almaması bambaşka..

siz otorite değilsiniz ki iç dünyasına girip, oraya ayar çekin :97:

Evet yapabilecek bir şeyim yok sonuçta 27 yaşında yetişkin bir insan karışmayı da düşünmüyorum.

allah akıl fikir versin kuzenine
anladım ki akıl yaşta eğitimde değilmiş.doktor olan 27 yaşında bir bayanın düştüğü hataya bakın:26:
sen ne yaprsan yap sözünü dinletemezsn gibime geliyor.çocuk değil sonuçta ama bir şansını dene psikiyatra gitmesini öner.yaptığı yanlışın belki farkına varır

İnsanlar hata yapabiliyor.3 yıllık ilişkinin ardından ihanet gelince kendini toparlayamamış demek ki kuzeniniz ve kendine ilgi gösteren biri çıkınca karşısına ondan hoşlanmaya başlamış.Adam evli,üstelik karısıyla tanıştırmış,ilgisini de açıkça belli ediyor kuzeninize.Bu ne yüzsüzlük?O adam da iyi değil karısını aldatmaktan çekinmiyor.Bak bu adam evliyken gözü dışarda ondan sana arkadaş da olmaz sevgili de de.Ne düşünüyor adam karısını bırakıp kuzeninizle mi birlikte olacak?

Diyelim ki öyle birşey oldu arkada bırakılan aldatılmış bir eş,büyük ihtimal çocuğu da vardır.Parçalanmış ailede büyüyecek çocuklar..Kuzeniniz bunun vebalini üstlenmeye hazır mı?Yuva yıkanın yuvası olmadığı aşikar.Bir an önce kurtulur inşallah bu sevdadan.

Kuzenin 27 yaşında.. Eğitimli, aklı başında, akıllı bir kadın..
Dolayısıyla ne eşinin, ne de kendi ailesinin desteğine ihtiyacı yok bence..
Seninle de en fazla dertleşir, senin sözünle hareket etmez, hele ki böyle bir konuda..

İçinde bulunduğu ruh hali sebebi ile bir erkeğin ilgisi onu çok fazla cezbediyor olabilir, aldatılmış olmanın getirdiği özgüven kaybına iyi geliyor olabilir, milyon tane sebep olabilir onu bu hataya iten..

Erkek cephesinden bakılırsa..
Çapkın ve adi bir erkeğin karşısına çıkabilecek en güzel fırsat budur.. İlgiye, şefkate muhtaç, yaralı bir kadın..

Fakat kuzenin adamın evine gidip, ailesi ile tanışma boyutuna kadar ilerletebildiyse işi..
Bırak biraz daha yaşasın, sürtülsün burnu..
Merak etme kimse onun için yuvasını yıkmaz zaten.. Çok daha büyük bir yarayla çıkar bu ilişkinin içinden.
Aman eşine anlatma arkadaşım..
Seni de takdir ettim. Birçok kadın böyle bir kuzeni ailesindne uzak tutmak ister, sen yardımcı olmaya çalışıyorsun.
Ancak iyi niyetin yetmediği ve yaşayarak öğrenmesi gereken bir noktada kuzenin..

siz zaten gerekli uyarılarda bulunmuşsunuz.bundan sonra herşey kendisine kalmış yaşasın ve görsün.

Dediğiniz gibi yapabileceğim bir şey yok şu an benimle konuşmuyor ama mutlaka konuşacaktır. Hiç bir zaman küs kalamayız özünde gerçekten çok muhteşem biri nasıl böyle hatalar yapabiliyor anlamıyorum. Bir de şunu anlayamıyorum adamın bir sürü tanıdık hastaları oluyor onlarla nasıl ilgileniyor. Sadece bana bir kere yardım et unutmalıyım dedi ama üstüne yine saçma sapan şeyler yaptı. Onun dert ortağı olmaktan başka yapabilecek bir şeyim yok. Çok tehlikeli sularda yüzüyor.

27 yaşında aklı başında bi insan. Attığı adımların bedelini öder ama geçmişin acısını silmeye çalışırken daha beter başı ağrıyacak.

Acaba adamla konuşulsa nasıl olur? Gerçi o da inkar edip, biz arkadaşız der olay iyice büyür.

Tam bir çıkmaz

Evet kuzenin yetişkin ve eğitimli bir kız.Artık kendi kararlarının sorumluluğunu taşıması gereken bir yaşta.
Şu an mantıklı düşünemiyor olabilir,zaten adamın eşiyle tanışması filan bunu gösteriyor.Sen uyarını yapmışsın,nasihat etmişsin.Bundan ötesini zaten anlamayacak ve seni kendisine düşman görecek.
Ne kötü değil mi göz göre göre birisinin hata yapmasına seyirci kalmak ? Hiçbir yönden kendisine uygun olmayan bir adam var ortada.O da anlayacak ama iş işten geçmiş olacak maalesef.
Eğer sözkonusu kızkardeşin olsaydı,gidip adamla konuş derdim.Bizim ailemiz böyle birşeyi kaldırmaz,kardeşimden uzak dur yoksa eşine herşeyi anlatırım gibi...Tabii aralarında birşey yoksa bu konuşma herşeyi daha da berbat ederdi.

yine sorun kadında.. iki çocuğunu ve eşini aldatıp, aldattığı kadını bi de evine getirecek kadar haysiyetsiz en suçlu burada..

kuzeniniz haklı demiyorum ama şu an sağlıklı karar veremeyecek durumda olabilir; sizin için değerli bir insanı bu hatası için silmemeli, psikolojik destek alması için yönlendirmeye çalışmalısınız..

Adamı da bir göreceksin tam bir kıro sadece yakışıklı, zengin sayılır, bir de ağzı laf yapıyor esprili biri. Heralde karısını boşayıp bizimkini alacak hali yok.
Hiç bir şekilde karışmam ama işte endişeleniyorum sonu ne olacak diye...

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar"başlığına taşınmıştır.

Eşiyle tanışması tam bir saçmalık bu nasıl bir ilişki anlayamadım. Ne düşünerek gitti ki oraya:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…