- Konu Sahibi EftelyaNergis
-
Erkeklerin başlangıçtaki davranışları aldatıcı oluyor. Başlarda hepsi iyi, ama evlendikkten sonra anne kuzuluğuna başlıyorlar. Kızı kapana kadar renklerini belli etmiyorlar.Evine gitme bence kafe daha uygun, hemen ayrılma biraz bak hele erkek arkadaşın nasıl davranıyor , bi anne içinde oğlunu paylaşmak kolay değil bunuda göz ardı etme.
Yok bilenmedim gerçekten sadece bana farklı gelen şeyler var. Örneğin ilk öğrendiğinde nasıl aranız anlaşabiliyor musunuz demek yerine ev eşi biliyor mu bilmiyorsa almam demiş. Benim içinse bu konu evlilikte en sonda yer alır. Sevgi saygı anlayış gibi bir sürü şeyden sonra.Daha tanısmadan bilenmıssın kadına negatıflıklerle dolmussun bence hıc tanısma
Yok bilenmedim gerçekten sadece bana farklı gelen şeyler var. Örneğin ilk öğrendiğinde nasıl aranız anlaşabiliyor musunuz demek yerine ev eşi biliyor mu bilmiyorsa almam demiş. Benim içinse bu konu evlilikte en sonda yer alır. Sevgi saygı anlayış gibi bir sürü şeyden sonra.
Çok doğru aslında. Bizim adetlerde ilk defa gittiğin evde su almaya bile kalkılmaz istenir sadece. Birşey istesem benden iş istedi olacak yanlış anlamasın diye ben yapsam o zaman rol olacak.Bence önce önyargılarından bi arın. Kadını sevmemeye odaklı bir işe başlarsan bu işi kendine ömürlük bi işkenceye dönüştürürsün.
Ayrıca ilk tanışma için kafe en iyisi. Evle manasız bi gerginlik olur üzerinde yok çayım bitti kalkıp ben mi alsam yok onun çayını da mı doldursam vs gibi.
Yok bilenmedim gerçekten sadece bana farklı gelen şeyler var. Örneğin ilk öğrendiğinde nasıl aranız anlaşabiliyor musunuz demek yerine ev eşi biliyor mu bilmiyorsa almam demiş. Benim içinse bu konu evlilikte en sonda yer alır. Sevgi saygı anlayış gibi bir sürü şeyden sonra.
Sevgilimin son 2 gelişinde annesi de gelmek istedi aslında. Bende gelin dedim ama annesi evinde görmek isterim vs diyince daha olmaz dedim. Mecbur ben gidicem yani. F flower worldKusura bakma ama ben olsam şehir dışına tek başıma tanışmaya gitmezdim.Hiç usule uygun gelmedi eğer gerçekten tanışmak istiyorsa teyze oğlunu alsın gelsin sizin bulunduğunuz şehire,sende anneni al bı cafede buluşun tanisin konuşun.gitme canım.ailem izin vermiyor filan de.sakin gitme.
Ben şahsen eşimin ailesiyle onlar ailemle tanışmaya gelmeden önce tanışmamıştım. Hele başka ile hiç gitmezdim. Eşim benim ailemle tanıştı. Onu da dışarıda restaurantta yaptık.Merhaba hanımlar, 9 aylık bir ilişkim var. Bu haftasonu kv adayı ile tanışacağız nasip olursa. Sevgilim başka bir ilde oraya gideceğim tanışmak için. Kendisi beni 3aydır falan biliyor, ne zaman tanıştıracaksın diye sıkıştırmaya başlamıştı sonunda karar verdik ama ben pek istemiyorum açıkcası.
Nedeni ise oğluna çok düşkün, eğer benden hoşlanmazsa aramızı bozabilir diye düşünüyorum. Uzak olmanın verdiği sıkıntılar var zaten bir de böyle birşey eklensin istemiyorum çünkü evlilik için en az 1yıl var önümüzde. Biraz kıskançlığı da var annesinin.
Mesela Benim yanıma geldiğinde mesaj attı cici annen nasıl diye oğluna. Ben bu lafa kızdım ve annesinin ayıp ettiğini söyledim cici ne demek oluyor dedim. İlla bahsedecekse annemden, eftelyanın annesi ya da kv adayın nasıl demeli cici de neymiş dedim ki annemle tanıştırmadım bile daha sevgilimi. Ben öyle söyleyince haklısın falan dedi. Önce annesiyle tanışıp öyle karar vermek istiyorum anneme söylemek için. Bu arada başka örnekler de var kıskançlıkla ilgili ama uzatmak istemiyorum.
Soru 1: Haftasonu olacağı için tüm aile evde olacak ama sadece annesi ile tanışmaya karar verdik. Bir cafede falan mı tanışmalıyım yoksa sadece annesinin evde kalmasını ayarlayıp evde mi tanışmalıyım hangisi daha iyi olur?
Soru 2: Eğer annesiyle anlaşamayacağımı anlarsam ne yapmalıyım? Devam mı etmeliyim sınırı çizip yoksa ayrılmalı mıyım? ( evlenirsek ben onun bulunduğu şehire gideceğim ve orda kimsem yok). Yorumlarınızı bekliyorum.
İçselleştirilmen gerekmiyor şimdiden. Nişanlın seni içselleştirdiyse yeter.Bana da cafe daha iyi olur gibi geldi ama bir yandan da dışarıda tanışınca içselleştirilmem mi acaba diye de düşünmüyor değilim
İlk tanışmada anlaşmak değildi kastetteğim genel olaraktı. Sevgilim annem hata yapabilir görmezlikten gel dedi. Daha baştan böyle diyince düşündürdü beni.İlk tanışmada anlaşamayacağınızı neden düşündünüz
Yani anlaşmak gerekir mi tanışmada
Merhaba nasılsın siz nasılsınız büyükler Nasıl bitti
Ülke siyaseti konuşulmayacak ya
Kv ile anlaşmayı hiç beklemedim hiç aklıma gelmedi anlaşır mıyım diye
Onların şehrine tek kişi tanımadan alıp çantamı taşındım Kv ile anlaşmaya da çalışmadım
Oğlu dik duruyordu bana 12 yıldır bu yetti
Kv ile mesafe iyidir
Erkek arkadaşının bunları sana taşıması çok büyük hata. Benimki de yapıyordu, annesinin her dediğini söylüyordu. Ufak tefek şeyler böyle. Biz de ayri sehirlerdeyiz. Beni öğrenince verdiği ilk tepki buraya gelecek mi olmuş mesela. Ben de bunu duyunca senin gibi kızmıştım. Nasıl biri olduğumu soracagina bunu mu merak etti demiştim. Ama işte farklı düşünüyor onlar. Bir gün dayanamadım bak canım dedim, sen iyi niyetli söylüyorsun ama ben anneni henüz tanımıyorum. İster istemez önyargı oluşuyor. Lütfen bana söyleme. Haklısın dedi bir daha anlatmadı. Daha sonra ailesiyle tanıştım. Karşılıklı hiçbir saygısızlığımız olmadı. Baktım mülayim, kendi halinde insanlar. Eğer erkek arkadaşımın taşıdığı laflarla karar verseydim acayip soğurdum muhtemelen. Tanimadigin için, bir de kayinvalide psikolojisiyle her laf batıyor cidden. Ben evlerine gidip tanışmıştım. Ben çok rahattim ama onlar çok heyecanlıydı. Ben döndükten sonra beğenmiş mi bizi diye sormuşlar.Yok bilenmedim gerçekten sadece bana farklı gelen şeyler var. Örneğin ilk öğrendiğinde nasıl aranız anlaşabiliyor musunuz demek yerine ev eşi biliyor mu bilmiyorsa almam demiş. Benim içinse bu konu evlilikte en sonda yer alır. Sevgi saygı anlayış gibi bir sürü şeyden sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?