Kv adayı ile tanışma

Ha bu arada benim erkek arkadaşım da aynı şekilde evimize gelip annemle ve babamla tanışmıştı. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi kızın ailesinin haberi olmadan erkek ailesiyle tanışmayı yanlış buluyorum.

evlilik öncesi bir 8 yıllık ilişkimiz oldu, sürekli davet edildim, hiç davete icabet etmedim. gerek yok dedim, aileler devreye girecekse ikimizin ailesi de devreye girsin, resmi adı olsun. Ama onu da istemiyorduk, o yüzden hep reddettim. Bahane bile öne sürmedim, zira aynı kültürde yetişmiştik zaten, sebeplerimi az çok biliyorlardı.
Kız istemede resmi olarak tanışmış olduk, ben bu durumdan memnunum açıkçası.
Kv ile anlaşıp anlaşmamak benim için önemli değildi, farklı şehirlerde yaşadık hep zaten.
Siz elbette daha iyi gözlemlemelisiniz ama yine de kv ile anlaşamıyorum ayrılayım bu adamdan diyebiliyorsanız bana garip geldi, kv o kadar da önemli olmamalı diye düşünüyorum.
Son olarak işlerin resmileşmesine daha varsa hiç erkenden tanışmayın, ne gereği var, sevgilinizle gezin tozun, özgür zamanlarınızın tadını çıkarın.

cici anne mevzusunda da, sanki erkek arkadaşınızın size o mesajı göstermemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Neden onun dediğini size yetiştiriyor ki, yoksa sizin dediğinizi de ona mı yetiştiriyor?

Ailemin henüz haberi yok. Ben kesin amin olmadan önce söylemek istemiyorum. Emin olmam içinde annesiyle tanışmam gerekiyor. Birçok üyenin dediği gibi iyice gözlemlemeliyim.
Öyle yüz göz olmaktan korkuyorum bende mesafeyi çok iyi ayarlamam gerekecek

Aslında onu bana laf çarpmak istediği için söyledi. Elinden daha hiçbir şey yemedim diyip duruyordu aklınca bak annemde almazmış diyerek beni gazlayacaktı. Bende evine hizmetçi alacaksa iş bilmeyen almasın tabi ama oğluna alacaksa kendisi bilir almasın dedim ( cici anneden sonra bunu da duyunca kızdım yani ) benim sinirlendiğimi fark etti artık hiçbir şey söylemiyor annesiyle ilgili ne kadar sıkıştırsam da.

Aynı ailede yerişen insanların bile yapıları farklı olabiliyor, ki siz farklı şehirlerden ailelersiniz, elbette farklı hareketleri, kültürleri, bakış açıları olacak. Bunları kabullenmeyip, daha şimdiden ön yargı ile bu işe girerseniz, ki evlilik temelde ömürlük olan bir şey, bir ömür eziyete dönüşür.

Ayrıca henüz ilişkiden emin değilseniz neden ailesi ile tanışıyorsunuz? önce bir birlikte olduğunuz adamdan emin olun, sonra evlenmeye karar verdiğinizde aileyle tanışırsınız. Kendi ailenize de haber verirsiniz. Bir kere kendi ailenizin haberi yokken, gidip sizin sevgilinizin ailesiyle tanışmanız kendi ailenize de büyük ayıp bence.

Bende sizin gibi düşünüyordum aslında ama uzak olduğumuz için o benim yanıma gelip gidiyor. Bir de ilk defa annesine bir ilişkisi olduğunu söylemiş. Durum böyle olunca annesi kimin yanına gidiyorsun madem tanıştır diye ısrar ediyor. Ben erteledikçe de istemiyor musun demeye başladı.
Kk da sürekli kv sıkıntısından dolayı açılan konuları görüyorum ve evlenince tek başıma onların yaşadığı şehire gitmem gerekeceği için tedirginlik var.
Cici anne mesajını ben denk gelip okudum ama iş bilmiyorsa almam dediğini sevgilim söyledi farklı bir niyetle ama. Sonuçta ben ikisine de tepki verince artık annen ne dedi diye sorunca bile hiiiç diyip geçiştiriyor.

Sevgilimin son 2 gelişinde annesi de gelmek istedi aslında. Bende gelin dedim ama annesi evinde görmek isterim vs diyince daha olmaz dedim. Mecbur ben gidicem yani. @blondgunes
Seni etkilemek istemem ama teyze bana kuralcı ve empati yeteneği az gelişmiş hissi uyandırdı..Seni hiç düşünmüyor.sehir dışına nasıl gelecek bu kız demiyor.daha resmiyet olmadan kızı evinde nasıl görürüm demiyor.madem öyle alsın eşini oğlunu bu işi resmiyete döksün sizinle tanışmaya gelsin evinize agirlayin..Kısa süre sonrada siz ailece onlara tanışmaya gidersiniz sonra kararlar verilir bir söz yüzüğü takilir filan.annenlerin haberi yoksa sakın gitme.bana tek başına şehir dışından gelen bir kız hiç hoş gelmedi.olgun davranmiyorsun bak abla tavsiyesi.gitme sakin.ailem izin vermez de.Ağırlığını koy. Hafif olma.gitme birak.sorun ederse etsinler.Şehir dışına gidemem de.eger illede gitmem lazım diyorsan annenle teyzenle filan git.Annenle bu konuyu istişare etmeden sakın kafana göre hareket etme

kaaaaaaaççç... sakinnnn tanismaaaa kaaaaccccc.... kimsenin seni bulamayaci bir yere tasin, telini face ni neti kapat. 3 ay bekle. sonra hayatina geri donersin.
hayir illa tanisam uzerune evlenip agzimin payini alicam dersen
1 disarda bulus
2 ayril yazdim zaten de evlenirsen de onlarin oldugu sehre gitme.

Lütfen ailesiyle tanışmak için başka şehre gitme.

Ailen bilmiyor. Annene anlatırken "annesiyle tanıştım" dediğinde ne diyecek? Üzülmeyecek mi sence? Üstelik başka şehre gideceksin.

Sevgilisi olduğunu öğrenince yanına gelirken gelmek istemiş iki defa. Hiç normal bir davranış değil. Zaten bu tanışma işi de kayınvalide adayının diretmesiyle oluyor. İşlere karışan biri demek ki. Sevgilin de sürekli sana baskı yapıyormuş. İstemiyorum tanışmak de.

Fragman diye bir şey var. Sana şimdi tatlı davranır, evlenince, iş ciddiye binince bambaşka bir yüzünü görürsün. İnanamazsın bile.

Bu kadar erken bu toplara girme Allah aşkına yazık canına. Sürekli bir anne gölgesi olacak ilişkinizde. Nereye gittiniz, ne yaptınız hepsini bilecek. Sana ne kocam da diyemeyeceksin. Evlenince ortaya çıkan tüm protokoller daha nişan bile olmadan çıkacak. Daralırsın. Yıpranırsın.

En önemlisi de bu ciddi bir olay. Yani sen sevgilimin ailesiyle tanışmak için gidiyorum demiyorsun. Kayınvalide adayı diyorsun. Aileni ezip geçme. Habersiz bu kadar büyük bir olaya kalkışma lütfen. Onlar seni yetiştiren, büyüten, bu yaşa getiren insanlar. Böyle ciddi adımları onlara danışmadan atma. Habersizce yapma.

En önemlisi de kadının bu kadar tanışmak isteme sebebi resmen onay vermek. Onay vermezse bir şekilde ilişkinin de devam etmeyeceğini düşünüyorum. Lütfen huzura çıkar gibi gidip kadının onayını almak için tanışma. Niyeti "ay göreyim oğluşumun sevdiği kızı" değil. Bariz değil. İlişkin ilerlesin bekle.

Annesiyle tanışmak için başka şehre gitmek neden? Sakın öyle birşey yapma. Çok istiyorlarsa tanışmak erkek arkadaşın alsın annesini senin şehrine gelsinler gezmeye orada bir kafede filan buluşup tanış. Hata olur gitmen.

He kimseyi dinlemeyip gideceksen de mesafeli durmanı öneririm. Bu iş ciddiye binerse bu durumun sana koz olarak kullanılacağını sakın unutma.. Ben hiç öyle durumlarla karşılaşmamış olmama rağmen ne laflar duydum. Seninkinin başka bir modeli benim kv. Aklını kullan.

Tanışma...

Ben sevgilimin ailesiyle evlerinde tanistim, cokta sevdim kendilerini sanirim bu kisiden kisiye gore degisiyor biraz. Daha sonrasinda bagimizi hic koparmadik, evde gorusmeye devam ettik ve beraber gezmelere de gittik. Sevgilim izmirde bende aydindayim 3 senedir birlikteyiz, bu islerde aradaki samimiyet onemli diye dusunuyorum, siz gitmeden onyargiyla doldurmussunuz kafanizi, kadin ne yapsa gozunuze batacak. Bence sevgilinizi gercekten seviyorsaniz onu doguran anneyide sevmelisiniz, ve her soylenen lafa alinmamalisiniz. Evine giderseniz eger yardimci olun, anneler boyle seyleri severler. Size hizmet edilmesini beklemeyin asla sanki siz o evin bir kiziymis gibi yardimci olun. İcten olun, saygili olun karsi tarafin da size oyle yaklasacagini umuyorum :)

Daha önce bende onu görmeye 2 kere gittim yanına. 28 yaşındayım bu arada. Şimdi gelemem desem önceden geldin ama vs laf söyleyecek bana.

Tanışmayın ağırlığınız olsu.Aynı şehirde değilsiniz üstelik.Şimdi tanışsan aramanı bekleyecek falan filan...gerek var mı?Şimdiden bu yükleri alma omuzuna gerek yok.

Bırakın zamanı geldiğinde o sizi tanımaya evinize gelsin.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Buraya danışmadan önce birkaç kere ertelemiştim zaten tanışmayı ama sonra tanışmak istemiyor musun yoksa diye ısrar edince tamam demek zorunda kalmıştım maalesef kaçışım yok artık bir de daha öncede gitmiştim yanına.
Genel yorumlara göre cafede tanışmak en iyisi görünüyor. Sizli bizli konuşup anne oğul hareketlerini gözlemleyeceğim iyice dediğiniz gibi.

Eskı kafalar ıste he dıyıp gececen

Disarda tabiki.Iyice gozlemle annesini cok savunuyor mu seni annesinin yaninda onemsiyor mu.Eger sevgilin anneciyse ayril.Anneci erkekler evlenmesin mi diye soranlara cevabim evlenmesin canim annesinin dizinin dibinden ayrilmasin.

Disarda tabiki.Iyice gozlemle annesini cok savunuyor mu seni annesinin yaninda onemsiyor mu.Eger sevgilin anneciyse ayril.Anneci erkekler evlenmesin mi diye soranlara cevabim evlenmesin canim annesinin dizinin dibinden ayrilmasin.
Peki nasıl selamlaşmalıyım ? Elini öpmeli miyim yoksa normal sarılıp yanaktan mı öpeyim ? Normalde bu kadar takılmam böyle şeylere ama arkamdan laf söyleyebileceği bir durum olsun istemiyorum. Burda okuyorum çünkü yıllar sonra bile kv ler en başa dönüp laf atabiliyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…