- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 34
- Konu Sahibi EftelyaNergis
-
Ailemin henüz haberi yok. Ben kesin amin olmadan önce söylemek istemiyorum. Emin olmam içinde annesiyle tanışmam gerekiyor. Birçok üyenin dediği gibi iyice gözlemlemeliyim.Merhaba, ben evlilik öncesi çok erken tanışmaları sakıncalı buluyorum.
Ailenizin haberi var mı? En önemlisi bu. Size özel olarak söylemiyorum fakat kızlarımız ailelerinin haberi olmadan erkek tarafıyla tanışıyorlar çoktan. Ailelerini hiçe saymış oluyorlar. Çok yanlış yapıyorlar bilmeden.
Benim en yakın arkadaşımın uzun bir birlikteliği vardı. Aynı tarihlerde evlendik. Fakat onun ailesi bilmiyorken oğlan tarafıyla tanışmıştı. Bayramda evlerine kadar gidiyordu. Anneler gününde arıyordu. Kandilde arıyordu. Aramazsa olay oluyordu. Görümceleriyle daha nişan bile olmadan uğraşmaya başladı. Doğumlarında gitti, yeni ev ziyaretine gitti. Evli çift gibilerdi ve kızın ailesi bilmiyordu bile. Ben çok yadırgıyordum. Arkadan iş çevirmek gibi bir şey.
Sizin konunuzda da verebileceğim başka tavsiye yok. Aynı şehirde olsanız tamam güzel ama bir de oraya gidecekmişsiniz. Çok yanlış.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Annesi, kardeşleriyle tanıştığım, evlerine gidip geldiğim, bize gelen, annemle tanışan, hatta geldiği gün annemin en sevdiği yemekleri yaptığı adam beni aldattığında aklıma ilk gelen "anneme nasıl diyeceğim?" olmuştu. Resmiyet olmadan tanışmalar riskli gerçekten.
Mutluluklar dilerim.
Aslında onu bana laf çarpmak istediği için söyledi. Elinden daha hiçbir şey yemedim diyip duruyordu aklınca bak annemde almazmış diyerek beni gazlayacaktı. Bende evine hizmetçi alacaksa iş bilmeyen almasın tabi ama oğluna alacaksa kendisi bilir almasın dedim ( cici anneden sonra bunu da duyunca kızdım yani ) benim sinirlendiğimi fark etti artık hiçbir şey söylemiyor annesiyle ilgili ne kadar sıkıştırsam da.Alırım almam laflarını edebiliyorsa bu kadar rahat, oğlu da bu lafları hiç bir süzgeçten geçirmeye gerek duymadan annem de böyle dedi diye size getiriyorsa, belli ki oğlunun üstünde etkili, oğlu da iki taraf nasıl idare edilecek, nasıl bir denge kurulacak hususlarında biraz yetersiz sanki. Kadının dediği laftan ziyade, oğlunun lafı olduğu gibi aktarması pek iç açıcı değil bence.
Bende sizin gibi düşünüyordum aslında ama uzak olduğumuz için o benim yanıma gelip gidiyor. Bir de ilk defa annesine bir ilişkisi olduğunu söylemiş. Durum böyle olunca annesi kimin yanına gidiyorsun madem tanıştır diye ısrar ediyor. Ben erteledikçe de istemiyor musun demeye başladı.evlilik öncesi bir 8 yıllık ilişkimiz oldu, sürekli davet edildim, hiç davete icabet etmedim. gerek yok dedim, aileler devreye girecekse ikimizin ailesi de devreye girsin, resmi adı olsun. Ama onu da istemiyorduk, o yüzden hep reddettim. Bahane bile öne sürmedim, zira aynı kültürde yetişmiştik zaten, sebeplerimi az çok biliyorlardı.
Kız istemede resmi olarak tanışmış olduk, ben bu durumdan memnunum açıkçası.
Kv ile anlaşıp anlaşmamak benim için önemli değildi, farklı şehirlerde yaşadık hep zaten.
Siz elbette daha iyi gözlemlemelisiniz ama yine de kv ile anlaşamıyorum ayrılayım bu adamdan diyebiliyorsanız bana garip geldi, kv o kadar da önemli olmamalı diye düşünüyorum.
Son olarak işlerin resmileşmesine daha varsa hiç erkenden tanışmayın, ne gereği var, sevgilinizle gezin tozun, özgür zamanlarınızın tadını çıkarın.
cici anne mevzusunda da, sanki erkek arkadaşınızın size o mesajı göstermemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Neden onun dediğini size yetiştiriyor ki, yoksa sizin dediğinizi de ona mı yetiştiriyor?
Seni etkilemek istemem ama teyze bana kuralcı ve empati yeteneği az gelişmiş hissi uyandırdı..Seni hiç düşünmüyor.sehir dışına nasıl gelecek bu kız demiyor.daha resmiyet olmadan kızı evinde nasıl görürüm demiyor.madem öyle alsın eşini oğlunu bu işi resmiyete döksün sizinle tanışmaya gelsin evinize agirlayin..Kısa süre sonrada siz ailece onlara tanışmaya gidersiniz sonra kararlar verilir bir söz yüzüğü takilir filan.annenlerin haberi yoksa sakın gitme.bana tek başına şehir dışından gelen bir kız hiç hoş gelmedi.olgun davranmiyorsun bak abla tavsiyesi.gitme sakin.ailem izin vermez de.Ağırlığını koy. Hafif olma.gitme birak.sorun ederse etsinler.Şehir dışına gidemem de.eger illede gitmem lazım diyorsan annenle teyzenle filan git.Annenle bu konuyu istişare etmeden sakın kafana göre hareket etmeSevgilimin son 2 gelişinde annesi de gelmek istedi aslında. Bende gelin dedim ama annesi evinde görmek isterim vs diyince daha olmaz dedim. Mecbur ben gidicem yani. @blondgunes
kaaaaaaaççç... sakinnnn tanismaaaa kaaaaccccc.... kimsenin seni bulamayaci bir yere tasin, telini face ni neti kapat. 3 ay bekle. sonra hayatina geri donersin.Merhaba hanımlar, 9 aylık bir ilişkim var. Bu haftasonu kv adayı ile tanışacağız nasip olursa. Sevgilim başka bir ilde oraya gideceğim tanışmak için. Kendisi beni 3aydır falan biliyor, ne zaman tanıştıracaksın diye sıkıştırmaya başlamıştı sonunda karar verdik ama ben pek istemiyorum açıkcası.
Nedeni ise oğluna çok düşkün, eğer benden hoşlanmazsa aramızı bozabilir diye düşünüyorum. Uzak olmanın verdiği sıkıntılar var zaten bir de böyle birşey eklensin istemiyorum çünkü evlilik için en az 1yıl var önümüzde. Biraz kıskançlığı da var annesinin.
Mesela Benim yanıma geldiğinde mesaj attı cici annen nasıl diye oğluna. Ben bu lafa kızdım ve annesinin ayıp ettiğini söyledim cici ne demek oluyor dedim. İlla bahsedecekse annemden, eftelyanın annesi ya da kv adayın nasıl demeli cici de neymiş dedim ki annemle tanıştırmadım bile daha sevgilimi. Ben öyle söyleyince haklısın falan dedi. Önce annesiyle tanışıp öyle karar vermek istiyorum anneme söylemek için. Bu arada başka örnekler de var kıskançlıkla ilgili ama uzatmak istemiyorum.
Soru 1: Haftasonu olacağı için tüm aile evde olacak ama sadece annesi ile tanışmaya karar verdik. Bir cafede falan mı tanışmalıyım yoksa sadece annesinin evde kalmasını ayarlayıp evde mi tanışmalıyım hangisi daha iyi olur?
Soru 2: Eğer annesiyle anlaşamayacağımı anlarsam ne yapmalıyım? Devam mı etmeliyim sınırı çizip yoksa ayrılmalı mıyım? ( evlenirsek ben onun bulunduğu şehire gideceğim ve orda kimsem yok). Yorumlarınızı bekliyorum.
Bende sizin gibi düşünüyordum aslında ama uzak olduğumuz için o benim yanıma gelip gidiyor. Bir de ilk defa annesine bir ilişkisi olduğunu söylemiş. Durum böyle olunca annesi kimin yanına gidiyorsun madem tanıştır diye ısrar ediyor. Ben erteledikçe de istemiyor musun demeye başladı.
Kk da sürekli kv sıkıntısından dolayı açılan konuları görüyorum ve evlenince tek başıma onların yaşadığı şehire gitmem gerekeceği için tedirginlik var.
Cici anne mesajını ben denk gelip okudum ama iş bilmiyorsa almam dediğini sevgilim söyledi farklı bir niyetle ama. Sonuçta ben ikisine de tepki verince artık annen ne dedi diye sorunca bile hiiiç diyip geçiştiriyor.
Daha önce bende onu görmeye 2 kere gittim yanına. 28 yaşındayım bu arada. Şimdi gelemem desem önceden geldin ama vs laf söyleyecek bana.Seni etkilemek istemem ama teyze bana kuralcı ve empati yeteneği az gelişmiş hissi uyandırdı..Seni hiç düşünmüyor.sehir dışına nasıl gelecek bu kız demiyor.daha resmiyet olmadan kızı evinde nasıl görürüm demiyor.madem öyle alsın eşini oğlunu bu işi resmiyete döksün sizinle tanışmaya gelsin evinize agirlayin..Kısa süre sonrada siz ailece onlara tanışmaya gidersiniz sonra kararlar verilir bir söz yüzüğü takilir filan.annenlerin haberi yoksa sakın gitme.bana tek başına şehir dışından gelen bir kız hiç hoş gelmedi.olgun davranmiyorsun bak abla tavsiyesi.gitme sakin.ailem izin vermez de.Ağırlığını koy. Hafif olma.gitme birak.sorun ederse etsinler.Şehir dışına gidemem de.eger illede gitmem lazım diyorsan annenle teyzenle filan git.Annenle bu konuyu istişare etmeden sakın kafana göre hareket etme
Anladım cnm.Evet der oyle.ben ilk defa gidiyorsunuz diye dusunmustumDaha önce bende onu görmeye 2 kere gittim yanına. 28 yaşındayım bu arada. Şimdi gelemem desem önceden geldin ama vs laf söyleyecek bana.
Eskı kafalar ıste he dıyıp gececenYok bilenmedim gerçekten sadece bana farklı gelen şeyler var. Örneğin ilk öğrendiğinde nasıl aranız anlaşabiliyor musunuz demek yerine ev eşi biliyor mu bilmiyorsa almam demiş. Benim içinse bu konu evlilikte en sonda yer alır. Sevgi saygı anlayış gibi bir sürü şeyden sonra.
Öyle olacak sanırım ama garip geliyor yine de yaEskı kafalar ıste he dıyıp gececen
Peki nasıl selamlaşmalıyım ? Elini öpmeli miyim yoksa normal sarılıp yanaktan mı öpeyim ? Normalde bu kadar takılmam böyle şeylere ama arkamdan laf söyleyebileceği bir durum olsun istemiyorum. Burda okuyorum çünkü yıllar sonra bile kv ler en başa dönüp laf atabiliyorlarmış.Disarda tabiki.Iyice gozlemle annesini cok savunuyor mu seni annesinin yaninda onemsiyor mu.Eger sevgilin anneciyse ayril.Anneci erkekler evlenmesin mi diye soranlara cevabim evlenmesin canim annesinin dizinin dibinden ayrilmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?