• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv beni hizmetçi olarak mı görüyor?

bence yeri gelmişken söyleyecektiniz bana evde otur işini yap diyorsunuz da siz tabi bilmiyorsunuz siizn edeceğiniz yardım her zamanki gibi suya düşünce ikimizde çok çalışıp çok yoruluyoruz diye :) o zaman ne cevap verecekti kayın validen çok merak ediyorum ne demek ya sen kendinle eşinin kıyafetlerini sana kayanan yakın olduğu halde dayına götürüyorsun el alem ne der dediklerin dede bunu öne sürecektin yada bilmiyorum ben çok böyle dişli eli maşalı bir tipim :p
ne diyebilirim ki bu cehalet karşısında.. en iyisi az muhabbet daha iyi olur.
eşim için gidiyorum zaten gittiğimde de ama bunu da yapmıycam bundan sonra sanırım...

ben verdiğim cevaba da pişman oldum doğrusu, bu şekilde çirkinleşmek istemezdim ama bi yandan da duyduklarıma inanamadım. gelin almak ne demek, ne kadar ayıp en çok buna kızdım...
Çirkinleşmemişsiniz öyle düşünmeyin en doğrusunu söylemişsiniz. Dedikleri çok ayıp, siz de işten çıkın o zaman allahım ya ne insanlar var

ne diyebilirim ki bu cehalet karşısında.. en iyisi az muhabbet daha iyi olur.
eşim için gidiyorum zaten gittiğimde de ama bunu da yapmıycam bundan sonra sanırım...

bence dediklerimi kullana bilirsiniz ağız tıkayacı olarak ama çok sert değil çünkü kayın valideniz maşşallah cahil mahil ama uyanık bir hatun bir yandan canım oğlum cicim oğlum diye oğlunu allayıp pulluyor diğer yandan da tatlı dile size laf sokuyor ne diyeyim kardeşim işin zor Allah yardımcın olsun

bence dediklerimi kullana bilirsiniz ağız tıkayacı olarak ama çok sert değil çünkü kayın valideniz maşşallah cahil mahil ama uyanık bir hatun bir yandan canım oğlum cicim oğlum diye oğlunu allayıp pulluyor diğer yandan da tatlı dile size laf sokuyor ne diyeyim kardeşim işin zor Allah yardımcın olsun
aynen öyle, oğluna canımlı cicimli davranıyor. eşimde bu yüzden sanırım gerçek yüzünü göremiyor. bana kullanıldığı iğneli cümleleri de genelde eşimin gözünde ya ben yanlış anlıyor oluyorum ya da annesi cahil, ne konuştuğunu bilmiyor oluyor.

Çirkinleşmemişsiniz öyle düşünmeyin en doğrusunu söylemişsiniz. Dedikleri çok ayıp, siz de işten çıkın o zaman allahım ya ne insanlar var
evet benim görevim evde eşimin arkasını toplayıp, temizlik yapıp, yemek yapıp, bulaşık yıkamaksa benim işte ne işim var..

aynen öyle, oğluna canımlı cicimli davranıyor. eşimde bu yüzden sanırım gerçek yüzünü göremiyor. bana kullanıldığı iğneli cümleleri de genelde eşimin gözünde ya ben yanlış anlıyor oluyorum ya da annesi cahil, ne konuştuğunu bilmiyor oluyor.
sende kayın validene canımlı cicimli laf at sonra inceden laf vur aynısını sen ona yap daha sonra deki bende cahilim gencim ben annene hürmette eksiklik yaparmıyım de . hem kayın validen görmüş geçirmiş kadın o lafın altındaki inceyi anlamayacak kadar saf olamaz hem bence erkek genellikle inceleri anlamazlar kvn seni eşini şikayet ederse sende parlamayıp tatlı tatlı kocana olanı biteni asla öyle bir yapmak istemediğini söylersin bide sadece eşinin yanınndayken laf vurusun olur biter çünkü o yanınzda yokken bir şey yaparsan kendini haklı çıkaramaya bilirsin haklı olsanda ayyy ben evlensem benim kayınvalidem olsa bilmiyorum valla şuan bildiğiniz fesatlık öğretiyormuş gibi hissetim -_- Allah insanın başına kayınvalide değil anne versin

ben ne yapayım bir kuruşları yok ne düğünde ne evimde üste para yardım istiyor eşimin ailesi
bunlar hepsi aynı canım ya benimde eşimin kardeşinin masraflarını yıkıyorlardı kelin ilacı olsa başına sürer bende bilmiyorumki :(

Anneler oğullarina kıyamiyor mu oluyor bu yani. Sanki kizlarina anneler eziyet mi ediyorlar. Çalişmasan bile kimse hizmetçi değil en azindan kiyafetlerine sahip çikabilir eli tutan insan değil mi ? Ama böyle yetiştirip aliştirinca cogu erkek ayni şeyi eşinden de bekliyor.

Kayinvalideler genel olarak ogullarina kiyamazlar hic. Hatta kizlari olsa bile ona da kiyamazlar.
Ama gelin, baskasinin kizi nasil olsa, nedense ondan ogluna buyuk hizmet beklenir, saygi beklenir.
Geline de seni aldik artik kizimizsin denir, ama kizlari yerine koymazlar genelde, kizimizsin diyerek bu samimiyeti geline ayar vermek icin kullanirlar.
Lafim her kayinvalideye deyil, ama durum genelde bu malesef.

Yapicak birsey yok, bunu kayinvalidene ozgu olarak dusunme.
Genel olarak kimle evlensen az ya da cok yasiyorsun bu durumu.
Cunku evliligin ilk yillarinda istiyorlar ki, ogulcugum pasalar gibi yasamaya devam etsin, sanki gelin baskasinin prensesi deyilmis gibi.
Ve gelini ne kadar kirdiklarini dusunmeden bu hareketleri yapiyorlar.
Ben tamamen kotu niyetlerinden yaptiklarini dusunmuyorum.
Mesele bencillikleri, kendi evladini baskasinin evladindan daha cok kayirmalari.
Bunu kabul edersen, ve samimi olmazsan ozellikle ilk etapta, bu laflari sana soylemeye cekinir.
Senin de kafan rahat olur.
Yillar gecince de rahatlarsiniz zaten.
Bizde oyle oldu.

PS: Esinden annene karsi seni desteklemesini bekleme su an.
Sonucta o da insan, kendisini pofpoflayan, kendisini dogurup buyutmus insana haksiz demek her babayigidin harci deyildir.
Bircok insanda hakkaniyet o kadar fazla deyil. Ama yillar gecince onlar da anliyorlar olaylarin ic yuzunu, ve eslerine yaptiklari haksizligi.
Kendini uzme bosyere, olan evliligin guzel o ilk yillarina olur.

evet aynen ö
Anneler oğullarina kıyamiyor mu oluyor bu yani. Sanki kizlarina anneler eziyet mi ediyorlar. Çalişmasan bile kimse hizmetçi değil en azindan kiyafetlerine sahip çikabilir eli tutan insan değil mi ? Ama böyle yetiştirip aliştirinca cogu erkek ayni şeyi eşinden de bekliyor.
evet aynen öyle çalışmasam bile eşimin kendi dağınıklıgını toplaması gerekir. saygısızlık başka birşey değil bu.
ama kv gözünde ben oğluna çalışsamda çalışmasamda hizmet etmek görevim çünkü beni gelin almışlar.

merhabalar arkadaşlar,
eşimin ailesi ile mesafeliyim, genelde yapım böyledir aslında.
nişanlılık dönemimizde bize ev alacaklarını söylediler, sonra bu yalan oldu. sonra kendileri evinden çıkıp uygun bir ev alacaklarını söylediler. bu da yalan oldu. ne benim ne de ailemin bu yönde talebi olmadı. ben her zaman dürüstlük aradım karşımdaki insanlarda. sonra bi ev buldu kp evin tutarının yarısını kendisi vereceğini söyledi, yarısını da düğün takısı ile kapatacağını söyledi. ben kabul ettim. çeyizim gitti yerleşti, ancak bina yeni olduğu için doğalgazı ve suyu yoktu. düğüne kadar gelecek dedi kp ama gelmedi. 3 ay bu şekilde yaşadık. bu süreçte kv yakın mesafede olmamıza rağmen çamaşırlarını getir yıkayalım bile demedi. ben dayımlara götürüp yıkayıp getirdim.
sonra evin yarısının parasını kp vermedi aslında bizi eşimi de beni de kandırmış oldu. düğünde takı fazla olmadığı için borç olduğu gibi kaldı ve kredi çektik. eşime destek olmak için 2,5 saatlik mesafede olan işimden ayrılmadım. 7 ay boyunca çalıştım. fakat süreçte benim annemlere yakın olan işime gitmem sorun oldu. elalem ne der diye eşimi doldurdular ama bir kuruşta destekte bulunmadılar. evime yakın bir iş buldum ve şuan şükürler olsun çalışıyorum yine. eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyor. kv olsun kp olsun bir kez olsun sormazlar ne durumda olduğumuzu, çok zor günler geçirdik. kv nin huyu genelde bizimle alakası olmayan şeyleri anlatır, bizimle ilgili tek soru sormaz geçim sıkıntısı ile ilgili. eşimi yanımda över, kötü alışkanlığı yok vs vs sanki ben kötü bir insanmışım gibi.. beni oğluna düşkün olduğu için sevdiğini söyledi.
eşimde çok dağınık alışarak büyümüş. üstünden çıkanı neresi olsa oraya atar, toplamaz. bende eşimi uyarıyorum olmaz böyle bende çalışıyorum, yoruluyorum vaktim kalmıyor dinlemeye üstünü topla diye.. o da annem böyle değildi dedi. bende senin annen değilim ben, hem annen çalışmıyor dedim. dün kv lere gittik. eşim durup dururken benim için annesine, kendisi çok rahat alıştırdığını söylediğimi anlattı gülerek. kv de ben kıyamam oğluma çalışıyor, yoruluyor olsun ben hep toplardım dedi. bende dedimki ben çalışıyorum anne yoruluyorum, evin bütün yükü bende. insanın çorabını kirliye atması çok değil dedim, ben yapamam öyle kendisi toplasın dedim. kv, biz seni gelin olarak aldık, sende toplayacaksın mecburen dedi. bunları duyduktan sonra çok üzüldüm çok sinirlendim, çok kızgınım.. bende dedim ki benim görevim buysa o zaman işe gitmeyeyim evde olup, bu işlerler uğraşayım, o da evi geçindirsin gece gündüz çalışsın dedim. evet çalışır dedi benim oğlum. eşim annesinin bu sözlerine bişey demedi. üstüne ben neden cevap verdim diye beni suçladı sonradan. beni oğluna hizmet eden biri olarak mı görüyor anlamıyorum. zaten pek hoşlanmıyordum, bu sözler üzerine iyice soğudum kayınvalidemden. ben fedakarlık gösteriyorum, eşimle evimiz olsun diye. onlardan bir talebim de yok ama bu muameleler, kayırmalar hiç hoşuma gitmiyor.. onların yalanlarından dolayı sıkıntılar çektik. ama utanacakları yerde yağ gibi üste çıkıyorlar..
gelin almak nedir yahu.. o zaman siz de görevinizi bilin sabahın köründe kalkıp işe gitmeyin, eşiniz tek başına evi geçindirsin.

gelin almak nedir yahu.. o zaman siz de görevinizi bilin sabahın köründe kalkıp işe gitmeyin, eşiniz tek başına evi geçindirsin.
onu da kabul etmiyor, benim faydamın oldugunu. oğluna diyorki benim oglum çalışır, çalışsın geçindirir.

kv tam bir gerikafalı ... eşin de ona ayak uydurmuş aferin.. toplama bir süre.. sanki sen kendi evinde süreli orayı burayı mı topluyordun...

kv tam bir gerikafalı ... eşin de ona ayak uydurmuş aferin.. toplama bir süre.. sanki sen kendi evinde süreli orayı burayı mı topluyordun...
hayır bende bekarken ana kuzusuydum. yemegi de temizliği de annem yapardı.
sanki ben hizmet etmek için evlenmişim gibi

hayır bende bekarken ana kuzusuydum. yemegi de temizliği de annem yapardı.
sanki ben hizmet etmek için evlenmişim gibi
aynen öyle ben de öyle.. herkes de öyledir yani, noluyor bu insanlara anlamıyorum, tamam kv nin geri kafalı olmasını anlarım bir yere kadar.... ya eşin ....

aynen öyle ben de öyle.. herkes de öyledir yani, noluyor bu insanlara anlamıyorum, tamam kv nin geri kafalı olmasını anlarım bir yere kadar.... ya eşin ....
kv eşimi bebek gibi seviyor yapıyor, ya da sevme şekli gerçekten böyle.
eşimde bana nispet olsun diye gözümün içine bakar gülerek, biliyor benim bu tarz şeylerden hoşlanmadıgımı.
ana kuzusu oldugu için laf ettirmiyor kendisine.

kv eşimi bebek gibi seviyor yapıyor, ya da sevme şekli gerçekten böyle.
eşimde bana nispet olsun diye gözümün içine bakar gülerek, biliyor benim bu tarz şeylerden hoşlanmadıgımı.
ana kuzusu oldugu için laf ettirmiyor kendisine.
bir insanda empati yeteneği olmadı mı zor....

Back
X