aynen öyle, oğluna canımlı cicimli davranıyor. eşimde bu yüzden sanırım gerçek yüzünü göremiyor. bana kullanıldığı iğneli cümleleri de genelde eşimin gözünde ya ben yanlış anlıyor oluyorum ya da annesi cahil, ne konuştuğunu bilmiyor oluyor.
Kayinvalideler genel olarak ogullarina kiyamazlar hic. Hatta kizlari olsa bile ona da kiyamazlar.
Ama gelin, baskasinin kizi nasil olsa, nedense ondan ogluna buyuk hizmet beklenir, saygi beklenir.
Geline de seni aldik artik kizimizsin denir, ama kizlari yerine koymazlar genelde, kizimizsin diyerek bu samimiyeti geline ayar vermek icin kullanirlar.
Lafim her kayinvalideye deyil, ama durum genelde bu malesef.
Yapicak birsey yok, bunu kayinvalidene ozgu olarak dusunme.
Genel olarak kimle evlensen az ya da cok yasiyorsun bu durumu.
Cunku evliligin ilk yillarinda istiyorlar ki, ogulcugum pasalar gibi yasamaya devam etsin, sanki gelin baskasinin prensesi deyilmis gibi.
Ve gelini ne kadar kirdiklarini dusunmeden bu hareketleri yapiyorlar.
Ben tamamen kotu niyetlerinden yaptiklarini dusunmuyorum.
Mesele bencillikleri, kendi evladini baskasinin evladindan daha cok kayirmalari.
Bunu kabul edersen, ve samimi olmazsan ozellikle ilk etapta, bu laflari sana soylemeye cekinir.
Senin de kafan rahat olur.
Yillar gecince de rahatlarsiniz zaten.
Bizde oyle oldu.
PS: Esinden annene karsi seni desteklemesini bekleme su an.
Sonucta o da insan, kendisini pofpoflayan, kendisini dogurup buyutmus insana haksiz demek her babayigidin harci deyildir.
Bircok insanda hakkaniyet o kadar fazla deyil. Ama yillar gecince onlar da anliyorlar olaylarin ic yuzunu, ve eslerine yaptiklari haksizligi.
Kendini uzme bosyere, olan evliligin guzel o ilk yillarina olur.