• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv beni hizmetçi olarak mı görüyor?

Eşinizle olan ilişkiniz için;
"Başkalarının hayatlarını kolaylaştırmayın. Onlara bedel ödedikçe sizin kıymetinizi bilmezler ama sizin için onlar daha kıymetli olur. Kim bedel öderse o vazgeçemiyor. Siz de insanlara bedel ödetin ki kıymetinizi bilsinler..."

İlişki uzmanı; Aşkım Kapışmak

Böyle (dürüst davranmamış, sizi çok zor durumlarda bırakıp vicdanı sızlamamış, en ufak yardım için kılı kıpırdamamış ) bir kaynanadan da farklı bir davranış, sizi de düşünme, ilgi, şevkat beklemeyin, hiççç önemsemeyin sözlerini ve mesafenizi arttırın.

Eşinizle olan ilişkiniz için;
"Başkalarının hayatlarını kolaylaştırmayın. Onlara bedel ödedikçe sizin kıymetinizi bilmezler ama sizin için onlar daha kıymetli olur. Kim bedel öderse o vazgeçemiyor. Siz de insanlara bedel ödetin ki kıymetinizi bilsinler..."

İlişki uzmanı; Aşkım Kapışmak

Böyle (dürüst davranmamış, sizi çok zor durumlarda bırakıp vicdanı sızlamamış, en ufak yardım için kılı kıpırdamamış ) bir kaynanadan da farklı bir davranış, sizi de düşünme, ilgi, şevkat beklemeyin, hiççç önemsemeyin sözlerini ve mesafenizi arttırın.
evet, aslında başından bu yana huyu suyu bellı insandan farklı bısey beklenemez. fakat ben mesafemi hep korudum.
bu tarz konuşmanın aramızda geçmesini tahmin edemezdim. çok şaşırttı beni.

Kaynananı boşver canım eski düşünce modeli gelin = hizmetçi madem öyle sende kayinvalide ne gittiğinde dağıt evini benim ailem de beni böyle yetiştirdi dersin sen eşini tertip düzene alıştır kaynananla da çok muhattap olmamaya bak

evet, aslında başından bu yana huyu suyu bellı insandan farklı bısey beklenemez. fakat ben mesafemi hep korudum.
bu tarz konuşmanın aramızda geçmesini tahmin edemezdim. çok şaşırttı beni.
Bence burada ki temel sorunun kaynağı eşiniz, orada o konuyu açarak yüz göz olunmasına yol açmış kendi egosunu tatmin için, perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş aslında, zaten annesinin yanında size karşı şımarıyormuş bilerek öncesinde de. Eşiniz için çok ödün vermeyin anlasın bir, ikincisi de kaynana ile muhattap olmayın, olmanız gereken mecburi durumlarda da zırhınızı kuşanarak gidin, her şeye hazır olun ve kesin yanıtlar vererek konuyu uzattırmayın, iyi niyetli tavrınızla boşu boşuna ezilip yıpranmayın, değer mi?

Bence burada ki temel sorunun kaynağı eşiniz, orada o konuyu açarak yüz göz olunmasına yol açmış kendi egosunu tatmin için, çarşambanın gelişi perşembeden belliymiş zaten annesinin yanında size karşı şımarıyormuş bilerek öncesinde de. Eşiniz için çok ödün vermeyin anlasın bir, ikincisi de kaynana ile muhattap olmayın, olmanız gereken mecburi durumlarda da zırhınızı kuşanarak gidin, her şeye hazır olun ve kesin yanıtlar vererek konuyu uzattırmayın, iyi niyetli tavrınızla boşu boşuna ezilip yıpranmayın, değer mi?
kesinlikle değmez bu niyette insanlar için...

kesinlikle değmez bu niyette insanlar için...
Yani... Seni senden den başka kollayacak kimse yok şu durumda ve bir hayatın daha olmayacak ona göre davranmak, kendi değerini 2. plana atmamak-attırmamak lazım...

o_Oüff en sevmediğim şey kendi çorapını ve bardağını toplamaktan aciz bir adam
oğluşuma kendi suyunu da ben götürürdüm deyip bunu marifetmiş gibi anlatan bir ana
demiyor ki ben yetiştiremedim kendi temizliğinin evinin temizliğinin önemini öğretemedim sırf erkek diye oğlumu şehzade zanntettim buyur gelin bundan sonra tüm işleri sana ait
böyle adamlardan bekarken yapıp evlenince eline sürmeyen adam da çok
evet maalesef bu zihniyete göre evin temizliği derlenmesi toplanması kadına ait
ama o ev sana ait adam atamaz öyle her şeyini her yere
senin evinin kurallarına uysun ben senin annen değilim
annen tüm gün evde oturuyordu ben çalışıyorum dersin

Bu tür sorunlarda, sorumlusu %90'ini aslinda esler, erkekler oluyor ama kadinlar nedense sadece kv'deye suç vermeye bayiliyorlar. Kendi kocalarina toz konduramiyorlar.

Ilk basta simdiki durumunuzu tamamen kendi esinden dolayi oldu. Hiç mi ev için arastirmadi babasi nerden parayi çikardi diye? Hiçmi babasini tanimiyor? Par islerinden hiçmi anlamiyor?

Senin esim sorumsuzun teki iste. Anakuzusu ve anneside buna asiri düskün. Benim esim mesela bir domates kesmeyi bilmiyordu bekarken. Onun anneside onu el bebek gül bebek büyütmüs, benim annemde öyle. Ben ev isinden hiç anlamazdim fakat biz evlendikten sonra ben çok güzel evimi temizlerim, esimde güzel yemek yapar. Kendisi diyor "bir insanin tek basina hem çalismasi, hem evi temizlemsi olmaz, çok fazla yorucu diye".

Ben bunlari hava atmak içinmi anlatiyorum? Hayir, sirf bu forumda erkekler hep yüceltiliyor diye anlatiyorum. Erkekler hep "alismadilar" "bilmiyorlar" "kadinlarda yük olmasi normal" gibi laflar söyleniliyor ve bunlarin dogru olmadigini göstermek istiyorum. Merhametli, esini gerçeken seven, esine kiyamayan bir erkek gidip isten yorgun argin gelmis esinden ekstra bir is beklemez, yada en azindan yardim eder.

Ayrica esin seni annesinin yaninda korusaydi, annesi birak bir cümle, bir laf dahi söyliyemezdi sana. Sana bir laf söylemek ile oglunu kizdiracagini, uzaklastiracagini bilse, hiç birsey söyleyemezdi sana. Bana esin biraz çoçuksu, sorumsuz ve evlilige hazir olmayan biri gibi geldi. Yasi genç sanirim.

Zaten en baştan mesafeliymişsiniz zaten başkalarından da beklentili olmak doğru değil. Ev alınırken parayı vermesi gerekmez miydi baktınız ki vermedi taşınmasaydınız. Kredi parası toptan çekiliyor ve ev alınıyor sonuçta. Sonradan taksitler ödeniyor kp kendi üzerine kredi almadıysa neden giriyorsunuz eve ev sahibi parasını almadan sokmaz ki sizieve yani sonradan öğreneceğiniz birşey değil bu. 2.5 saat yol gidiyorum diyorsunuz gidiş geliş 5 saat işe nasıl yetişiyorsunuz evde kaçta oluyorsunuz ve esasen kaynanalar hep böyle ben şahsen kaynanamla tartışmaya girmezdim eşimle aramdaki konu sonuçta onunla çözerdim. Ayrıca doğalgazı filan yokmul evin kp nereden bilsin açılmayacağını 3 ay sizden başka kimse taşınmadı mı apartmana banyo filan nasıl yaptınız yemek yaptınız 3 ay boyunca yani az değil bana abartı gibi geldi. Her neyse boşverin alınmış ödenecek başka çare yok.

Yani... Seni senden den başka kollayacak kimse yok şu durumda ve bir hayatın daha olmayacak ona göre davranmak, kendi değerini 2. plana atmamak-attırmamak lazım...
bende aynı fikirdeyim, beni benden başkası anlamaz.
benim annemde bana kıyamaz. örnek veriyorum, evime geldiğinde evimin temizlenmesine yardım eder, gelirken eli kolu dolu dolu gelir. sabah biz uyanmadan önce kalkar yemekleri yapar, giderken de hazırlar bana ve eşime kolaylık olsun diye. biz birbirimize vakit ayıralım diye. benimki de anne, her zaman da söyler, siz çalışan insansınız. evinize çok misafir almayın, gidin zamanınızı dışarda eğlenerek geçirin. stres yapmayın kendinize. ama kv öyle değil. bana güvenilerek, yapacakları şeylerden vazgeçtiler maddi anlamda, hemde beni oğluna hizmet edecek olan bir varlık gibi görüyor.

o_Oüff en sevmediğim şey kendi çorapını ve bardağını toplamaktan aciz bir adam
oğluşuma kendi suyunu da ben götürürdüm deyip bunu marifetmiş gibi anlatan bir ana
demiyor ki ben yetiştiremedim kendi temizliğinin evinin temizliğinin önemini öğretemedim sırf erkek diye oğlumu şehzade zanntettim buyur gelin bundan sonra tüm işleri sana ait
böyle adamlardan bekarken yapıp evlenince eline sürmeyen adam da çok
evet maalesef bu zihniyete göre evin temizliği derlenmesi toplanması kadına ait
ama o ev sana ait adam atamaz öyle her şeyini her yere
senin evinin kurallarına uysun ben senin annen değilim
annen tüm gün evde oturuyordu ben çalışıyorum dersin
evet bende bu düşüncedeyim. ben çalışayım, ya da çalışmayayım insan kendi ihtiyaçlarını kendisi görmeli. kv bunu marifet gibi görüyor, böyle söyledikçe eşimde şımarıklık yapıyor.
zaten eşime söyledim, ben senin annen değilim, eşimin. ayrıca annen çalışmıyor dedim. ama annesinin saflığından dolayı bunu söylediği düşüncesinde. ya annesinin kanatsız melek olduğuna inanıyor, ya da annesini bana karşı koruyor.

Bu toplumsal bir sorun , bu durumla siz sadece başbaşa kalmıyorsunuz.Tüm çevremdeki çalışan kadınlar ve bende aynı şeylere maruz kaldım.Yapacağın tek şey takma bildiğini oku.İşten çıkarsan sen yine yıprancaksın ekonomik olarak kaynanana birşey olmayacak.Sen eşini müşterek bir hayat yaşadıgının farkında olması lazım.İlk evlendiğim yıllar misafiliğe gelmişlerdi kv bize eşim ayaktaydı bir bardak çay koyar mısın babana dedim , eşim ve kv ters ters baktı bana ve koymadı çayı.Bende misafirler diye ses etmedim .KV gittikten sonra kıyamet koptu uzun uzun kavglar oldu sonunda anladı.Bir arada kv eşine böyle şeyler yaptırma o senin görevin dedi bende eee o kendi görevlerini tam anlamıyla yapsa bende çalışyorm dedim sustu bozuldu kaldı.

Zaten en baştan mesafeliymişsiniz zaten başkalarından da beklentili olmak doğru değil. Ev alınırken parayı vermesi gerekmez miydi baktınız ki vermedi taşınmasaydınız. Kredi parası toptan çekiliyor ve ev alınıyor sonuçta. Sonradan taksitler ödeniyor kp kendi üzerine kredi almadıysa neden giriyorsunuz eve ev sahibi parasını almadan sokmaz ki sizieve yani sonradan öğreneceğiniz birşey değil bu. 2.5 saat yol gidiyorum diyorsunuz gidiş geliş 5 saat işe nasıl yetişiyorsunuz evde kaçta oluyorsunuz ve esasen kaynanalar hep böyle ben şahsen kaynanamla tartışmaya girmezdim eşimle aramdaki konu sonuçta onunla çözerdim. Ayrıca doğalgazı filan yokmul evin kp nereden bilsin açılmayacağını 3 ay sizden başka kimse taşınmadı mı apartmana banyo filan nasıl yaptınız yemek yaptınız 3 ay boyunca yani az değil bana abartı gibi geldi. Her neyse boşverin alınmış ödenecek başka çare yok.
şöyle söyliyeyim, haklısınız ev alırken para verilmesi gerekir, ta ki taşınmadan önce. ama mütahit kp nin tanıdığı olduğu için düğün sonrası paranın verilmesini kabul etmiş. biz de eve yerleştik. kp bir an önce biz taşınalım, para vermesem de nasıl olsa bu evden çıkamazlar düşüncesiyle hareket edip karambole getirdi bir anda. sonradan da üstüne yattı. eşim bilmeliydi bunu bende bu düşüncedeyim. insan babasını tanımazmı sonuçta. ama dönemde kp kurbanlık işleriyle uğraştığı için eşim ona güvenmiş. sonrada zarar ettim diyerek, verdiği sözleri yerine getirmedi. ki sonradan da öğrendim ki yaptığı iş kurbanlıklar kendisine ait değilmiş, bana ve aileme yalan söylemiş. eşimde işin içini bilmediğini söyledi. yani başka bir kişinin hayvanları satıp, komisyon aldığını öğrendim.
kp, mutahitle tanıdık olduğu için detayları biliyordu. kendisi söyledi şu zaman su verilecek binaya diye. biz de ona göre hareket ettik. kapının önünde su deposu vardı, taşıma suyuyla değirmen döndürdük yani....
4. ayda başkaları da taşınmaya başladı apartmana. yani evlendiğim günden beri sefilleri oynuyorum. üstüne bir de kv benimle bu diyaloglara giriyor.... ama en az eşimde onlar kadar suçlu...

Bu toplumsal bir sorun , bu durumla siz sadece başbaşa kalmıyorsunuz.Tüm çevremdeki çalışan kadınlar ve bende aynı şeylere maruz kaldım.Yapacağın tek şey takma bildiğini oku.İşten çıkarsan sen yine yıprancaksın ekonomik olarak kaynanana birşey olmayacak.Sen eşini müşterek bir hayat yaşadıgının farkında olması lazım.İlk evlendiğim yıllar misafiliğe gelmişlerdi kv bize eşim ayaktaydı bir bardak çay koyar mısın babana dedim , eşim ve kv ters ters baktı bana ve koymadı çayı.Bende misafirler diye ses etmedim .KV gittikten sonra kıyamet koptu uzun uzun kavglar oldu sonunda anladı.Bir arada kv eşine böyle şeyler yaptırma o senin görevin dedi bende eee o kendi görevlerini tam anlamıyla yapsa bende çalışyorm dedim sustu bozuldu kaldı.
evet evet. aynen dediğiniz gibi, onların görevi de baktığınızda ev geçindirmek. ama maddi olanakları imkan vermediği için biz kendimiz çalışıp çabalıyoruz. benim eşimde kendi ailesinin yanında bir bardak çay doldurmaz.

Geçen gün bir programda izlemiştim. Doktor bir bayan programa konuk olmuş; oğluma evde iş yaptırıyorum, evlendiği zaman gelinimin bana kızmaması, gönül koymaması için dedi. Eşiniz kirli çamaşırlarını annesine götürdüğünde , annesi hiç sormuyormuş mu gelinin kıyafetleri nerede, nasıl yıkıyorsunuz diye ya da eşiniz size teklif etmiyor muydu? Bu ev meselesini hiç oturup konuşmadınız mı? böyle böyle demiştiniz diye. Temizlik konusunda da eşinize ”kirliler sepetine atılmayan çamaşırlar yıkanmayacak” ve bir süre toplamayın, dağınıklığı sevmeyen insan için zor olacak ; ama sabredin.

Geçen gün bir programda izlemiştim. Doktor bir bayan programa konuk olmuş; oğluma evde iş yaptırıyorum, evlendiği zaman gelinimin bana kızmaması, gönül koymaması için dedi. Eşiniz kirli çamaşırlarını annesine götürdüğünde , annesi hiç sormuyormuş mu gelinin kıyafetleri nerede, nasıl yıkıyorsunuz diye ya da eşiniz size teklif etmiyor muydu? Bu ev meselesini hiç oturup konuşmadınız mı? böyle böyle demiştiniz diye. Temizlik konusunda da eşinize ”kirliler sepetine atılmayan çamaşırlar yıkanmayacak” ve bir süre toplamayın, dağınıklığı sevmeyen insan için zor olacak ; ama sabredin.
benimde erkek evladım olursa kesinlikle ilk önce kendi dağınıklığı toplamasını öğreteceğim.
eşim annemde yıkayalım diyordu ama ben kv den hiç duymadım, getir yıkayalım dediğini. eşim annesinin hatasını kapatmak için, ne alakası var orası da senin evin götürelim diyordu ama benim içinden hiç gelmedi.
kv ve kp den önce görümcelerim ''olmadı ne yapsın babam elinden bu kadar geliyor '' diye savunmaya geçtiler. kp de siz gençsiniz ödersiniz demeye başladı, biz sormadan önce. hatta eşim çok bunalıp, babasını aramış mutahit sıkıştırınca sitem etmiş babasına. babası da beni aradı, suçlar nitelikte oğlum kendine bişey yaparsa bu borçlardan dolayı sorumlusu sen olursun dedi. bende ben sizinle konuşmak istemiyorum dedim ve kapattım konuyu. çünkü bişeyler aşılamaz bu insanlarla.

benimde erkek evladım olursa kesinlikle ilk önce kendi dağınıklığı toplamasını öğreteceğim.
eşim annemde yıkayalım diyordu ama ben kv den hiç duymadım, getir yıkayalım dediğini. eşim annesinin hatasını kapatmak için, ne alakası var orası da senin evin götürelim diyordu ama benim içinden hiç gelmedi.
kv ve kp den önce görümcelerim ''olmadı ne yapsın babam elinden bu kadar geliyor '' diye savunmaya geçtiler. kp de siz gençsiniz ödersiniz demeye başladı, biz sormadan önce. hatta eşim çok bunalıp, babasını aramış mutahit sıkıştırınca sitem etmiş babasına. babası da beni aradı, suçlar nitelikte oğlum kendine bişey yaparsa bu borçlardan dolayı sorumlusu sen olursun dedi. bende ben sizinle konuşmak istemiyorum dedim ve kapattım konuyu. çünkü bişeyler aşılamaz bu insanlarla.
borçlardan birşey olursa sorumlusu sizi mi gördüler. söz verip tutmayan oğluna bir sürü borca sokan kendisi ama? iyi niyetle söz verilir, sonradan gerçekten umdukları gibi olmaz işler bozulur yardım edilmez, size de açıklamasını üzülerek yaparlar. o zaman sorun olmaz , insanız herşey başımıza gelebilir. sizin eşinizin ailesi başından size yardım etmek amacıyla söz vermedi mi(başından yalan mı söylemişler) yoksa sonradan gerçekten yardım edemedi mi, işleri umduğu gibi olmayıp? borcu size yıkmak başından planlıymış mı?

Öncelikle madem yarısıda olsa siz ödeyecektiniz kendi bütçenize göre kendiniz bulsaydınız evi.

Kim olursa oldun başkalarının yanında birbirinizi kötülemeyin tartışmayın.

Kv neye senin, senin evinde yaptığın yemekten yaptığın zamandan.

borçlardan birşey olursa sorumlusu sizi mi gördüler. söz verip tutmayan oğluna bir sürü borca sokan kendisi ama? iyi niyetle söz verilir, sonradan gerçekten umdukları gibi olmaz işler bozulur yardım edilmez, size de açıklamasını üzülerek yaparlar. o zaman sorun olmaz , insanız herşey başımıza gelebilir. sizin eşinizin ailesi başından size yardım etmek amacıyla söz vermedi mi(başından yalan mı söylemişler) yoksa sonradan gerçekten yardım edemedi mi, işleri umduğu gibi olmayıp? borcu size yıkmak başından planlıymış mı?

eşime göre; babası varsayımlarla hareket ettiği için tutmadı düşüncesi o yüzden yardım edemedi. ben inanmıyorum ama planlı yapıldı bunlar. bana güvendiler. benim çalışmamı göz önünde bulundurdular. bende eşimde dedimki madem böyle olacaktı, seçimimizi kendimiz yapardık, bütçemize göre bir ev bulurduk. inanın benden o kadar çok şey esirgedilerki. başından yalan söylediler bence açık ve net.

Back
X