Kv evini terketti...

Aynen bu yoruma katılıyorum konu sahibi,vicdansız ol demiyoruz sana ama akıllı ol arkadaşım! Kesinlikle "bu ev sizin de eviniz,bız size bakarız, başımızın üstünde yeriniz var" falan diye keskin konuşmayın,herşeye "hayırlısı" diyip kestirin derim ben. Hemde o ev sizinde eviniz,ne demek eşinizi ikna etmek yahu,size danismasini niye lütufmus gibi görüyorsunuz yani ne münasebet anlamadım.o zmn sende anneni,kardeşini getir oda seni ikna etmeye çalışsın ayrı eve çıkmaları için olur mu böyle şey canım ne tuhafsiniz.

Olay çok tazeyken nasıl başlarsa öyle gider,tabi ki bı sure ses etmeyin ama sindirmelerine de izin vermeyin sizi.ozellikle eşinizin! akıllı olun

Hayir canim hicbir zaman oyle birsey söylemedi,imasinds bile bulunmadi. Hatta bir ara hastalandı kotu bir durumdu yani. Eşim ağlamış geldi bana anlattı hayatim istersen 1 haftalığına annene gidelim dedim. Kalalim. Annesi onu bile kabul etmedi yani canım.

Benimki de öyleydi de bu ara sanki kafası karışmış gibi yada ben burdaki konuları okumaktan altında farklı durumlar arar oldum. Habire komşu oğlunda kal dedi arkadaş kızında kal artık dedi gibisinden bana bir şeyler anlatıyor biraraya geldiğimizde. Madem düşünmüyor öyle bir şey niye bana söylüyor anlamadım pek.

Çoookk zor bir durum gerçekten, kendimi yerinize koyuyorum bir yandan yanlıs anlasılma korkusu diğer yandan çok büyük bir sorumluluk altına girme durumu. Birşey diyeyim mi bu konu Allah korusun ama sizin eşinizle aranızdaki muhabbeti bile bitirebilecek seviyelere ulaşabilir. O yüzden çok dikkat etmeniz, dikkatli konusmanız gerekiyor. Allah sabır versin

Buni birkac defa dillendirdiyse dogrusun düşüncelerinde ama bir kez soylediyse fesatlaniyorsun kuzum :) kac yasinda yaşlı mi zaten bunlarinda komsusu bitmez .

İyilikten maraz doğar

Bu arada aşırı sinmişsiniz gibi geldi bana,verdiğiniz cevaplar çok tuhaf.keske biraz dişli olsaydınız üzüldüm adınıza...

Buni birkac defa dillendirdiyse dogrusun düşüncelerinde ama bir kez soylediyse fesatlaniyorsun kuzum :) kac yasinda yaşlı mi zaten bunlarinda komsusu bitmez .
Cok yaşlı sayılmaz çalışıyor, kendi çevresi var azcok. Farklı sehirlerde olduğumuz için sık görüşmüyoruz zaten ama bir iki defa konusu geçti, birde çok etki altında kalıp kim ne dese haklısınız diyen biri. Kimseyi kırmak istemez, hani rahat edemem ben der hep ama
ben olsam gelinim yanlış anlar diye söylemezdim bile . Arkadaşın konusunu sabote etmeyeyim

Ay terazi burcumu benimki de öyle ama bazen bos konusuyo boğasım geliyor o ayri. Ya bu komsu olaylarinda gazlama var zaten. Etki altinda kalan biriyse kafasi karışmıştır ama nedense zannetmiyorum yaaa zaten çalışıyormuş da . Alışmıştir o yalnızlığa rahat edemez de duzeni belli yurdu belli laf olsun diye söylemiş bence

Benimki demişti. 15 gün bende kaldığı sırada “kızımın evi olsa kalamazdım bu kadar oğlumun evi diye kalabiliyorum” dedi. Bende “ olur mu annecim kız evlat daha hayırlı oğlandan daha iyi anlaşıyorsun” demiştim.
Ama bunu gayri ihtiyari konuşma esnasında içimden geldiği gibi söyledim. Benim ağzımı aradığını çok sonra çakmıştım Ama allah söyletmiş. Bir de utanmıştım resmen kadına kızına git dedim gibi oldu diye.
İyi ki demişim.

İlk etapta destek olun sesinizi çıkarmayın ters teper çünkü bi boşanma işi netleşsin mahkeme şu bu olsun o zaman dersiniz aynı sokakta bir ev tutalım gözümüz desteğimiz üstlerinde olur diye ikna etmeye çabalarsınız

Valla benim de ilkten jetonum düşmedi eşim yoktu yanımızda. Dönerken yolda bir düşündüm kafama taktığıma göre farklı niyetle söyledi heralde dedim. Çünkü bir kere daha benzer bir konuşma olmuştu, ben direk hastalık falan olsa ayrı tabi anne ama normal şartlarda ev ev üstüne olmaz kimse yapamaz birlikte zor olur falan dedim. Ben öyle deyince yok tabi ben de yapamam kimsenin yanında rahat edemem falan dedi de ne bileyim bana biraz kaba tabir olacak ama karşılık gelen başka bir ifade bulamadım ayak yapıyor gibi geldi. Benim fikrimi ölçtü sanki.

Yok canım burcu terazi değil ama bazen böyle boş mu desem saçma mı desem konuşmaları var. Aynen gaza geliyorlar , o komşular kendi kızları gelin olsa kayınvalideye git oğlunla yaşa derler mi acaba. Hiç sanmıyorum.

Bence her kv yapıyor bunu. Benimki kal desem tek söylememle ömür boyu kalır. Nitekim o konuşmadan sonra da çok ima etmiş kalmak istediğine dair ben anlamamışım.
Sizin kv de büyük ihtimalle kalmak istemiyordur. Ama gel bizimle kal demeniz gururunu okşayacağı için hoşuna gidecek onun için duymaya çalışıyor olabilir.

Tabimi de demezler. Ya sacmaliyorlar bazen sana tavsiyem kafanda büyütme derim. Neyi düşünürsen onu yasarsin unutma. Keyfine bak
Ayni ilde bile degilmisiniz .

İyi niyetinizi tebrik ediyorum.esiniz katı ise sizin de çizginiz olsun.kati olmak başka size danışmadan böyle bir hayatı dayatmak başka.sokakta birakmazsiniz ancak yeni bir düzen kurup ayrılmalılar yanınızdan.bir kaç güne evinizin hanimi onlar olur.agzinizin tadı kaçar.en mükemmel insanlar için bile boyledir bu

Bir çok kişi akıllıca yazmış zaten ama bir de ben söyleyeyim:

Kayınvalideye ilk etapta yardımcı olun tabii ama densiz kocanızın cevabını bir verin. Iyi kalpli olmak beraber yaşamak demek değil bir tek. Kayınvalideniz çalışsın sigortasını alsın, boşanmada nafakası bağlansın ve sizin de yardımınızla kendi düzenini kurşun. Eşiniz de bir zahmet çekirdek ailesinin düzenini de düşünsün annesinin hayatı yanında. Orta yolu bulması lazım, bu yaptığı büyük saygısızlık şu anda. Ben olsam çok açık bir şekilde konuşur sınırları koyardım.

Eşinizle iyilikle konuşun. Tabiki kısa vadeli olarak sizde kalmaları lazım. Yeni bir düzen kurana kadar. Ama uzun vadeli olarak böyle yaşamanın zor olacağını eşinize tatlı dille anlatın. Sizinle aynı apartmanda veya aynı mahallede küçük bir ev tutun, maddi durumunuz iyiyse eşya vs konusunda yardımcı olun. Kayınvalideniz yıllarca çalışmış zaten eğer sgk primleri dolmadı ise bence sırf emekli olabilmek için bile çalışmaya devam etsin

Annedir, kardeştir. Elbette sokakta bırakmayacaktınız. Tamam da. Onca sene çekmiş. Şimdi oğlu evlenince mi ayrılmak aklına gelmiş? Yani bana kötü niyetli deyin ama planlı, programlı birşeye benziyor bu. Yeni evliymişsiniz üstelik.
Tavrınız net olsun. Kendi düzenlerini kurana kadar yanınızda kalsınlar. Küçük bir ev tutulur. İçine ihtiyacı kadar eşya alınır. Kv de bir zahmet işine dönüp gününü doldursun. En azından oradan bir emekli maaşı olur. Görümce evlenip giderse ona çok ihtiyacı olacak. Kirasını öder, çocuklardan gelecek yardımlarla da geçinip gider.
Bu düşüncenizi eşinizle de ailesiyle de açıkca paylaşın. Ev ev üstüne olmaz. Ayrı olalım tatlı olalım diyebilirsiniz. Annesi yıllarca çekmiş zaten. Sizinle biraz empati yapmaya davet edin.

Bende buradaki birçok arkadaş gibi herşeyin planlanmış olduğunu düşünüyorum. Kv ve görümce arasında geçen damat beni istemezki konusu bunu açıkça belli ediyor zaten.
Bu kadar anne düşkünü olan kardeşler el ele verir annelerini kurtarırlardı o evden daha önce.. O ev ikinizin eşinizde olsa emrivaki şeklinde annesini ve kardeşini getirip bundan sonra bizimleler diyemez. Aynısını siz yapsanız eşiniz aynı vicdani boyutta olucak mıydı acaba sizinle????
İnsan belli bir yaştan sonra kendi ailesiyle aynı evde yapamıyor bekar bile olsa. Eşinizle doya doya cilveleşemeyip kızdığınızda kavga bile edemiyeceksiniz evde birileri varken. Siz annesinin olayını öbensememiş yeni bir ev tutma konusunda eşinizin yanında durmasanız o zaman derim yazık kadına yardımcı olmuyormusunuz diye. Ama aynı evde yaşamayı kabul etmemek bence vicdanla alakası yok. Çünkü ev ev üstüne olmaz. Aynı evde kendi ailenizde olsa yapamazsınız bu yaştan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…