- 31 Ekim 2018
- 5.597
- 23.747
- 268
Aynen bu yoruma katılıyorum konu sahibi,vicdansız ol demiyoruz sana ama akıllı ol arkadaşım! Kesinlikle "bu ev sizin de eviniz,bız size bakarız, başımızın üstünde yeriniz var" falan diye keskin konuşmayın,herşeye "hayırlısı" diyip kestirin derim ben. Hemde o ev sizinde eviniz,ne demek eşinizi ikna etmek yahu,size danismasini niye lütufmus gibi görüyorsunuz yani ne münasebet anlamadım.o zmn sende anneni,kardeşini getir oda seni ikna etmeye çalışsın ayrı eve çıkmaları için olur mu böyle şey canım ne tuhafsiniz.Kavga etmekten neden korkuyorsun? Eşine muhtaç mısın? Seni yok sayıp 4 kişi hayat kurma planı yapan bir eş var karşında. Kayınvaliden de aynı. İkinize ait evi sadece oğlunun sanıyor farkında mısın? Burası ikimizin evi diyeceksin. Eşin sana soracak istiyor musun 4 kişi olmak diye? Sorulmuyorsa o ev zaten kıyamet yeri olmalı. Eşin bulmuş diş geçirecek kızı üstüne yürüyor söyleyim. Sen de kendi aileni getir eve yerleştir madem öyle kafana göre hareket etmek serbestse. Biraz dişli ol. Kendini ezdirme. En fazla 1 ay duruma bak sonra evi ayırmanız gerektiğini söyle. Koy tavrını. Şu durum boşanma sebebi bile sayılır bence.
Hayir canim hicbir zaman oyle birsey söylemedi,imasinds bile bulunmadi. Hatta bir ara hastalandı kotu bir durumdu yani. Eşim ağlamış geldi bana anlattı hayatim istersen 1 haftalığına annene gidelim dedim. Kalalim. Annesi onu bile kabul etmedi yani canım.Sizin kv de benim duruma benziyor biraz , konuyla alakasız ama bir şey sorucam . Hiç sizde kalmanın yolunu yapar gibi oldu mu kv niz. Benimki rahat edemem diyordu hep ama son zamanlarda sanki arkadaşlar falan diyor ayağına benim nabzımı ölçüyor gibime geldi. Fesat da olmuş olmak istemiyorum gerçi.
Benimki de öyleydi de bu ara sanki kafası karışmış gibi yada ben burdaki konuları okumaktan altında farklı durumlar arar oldum. Habire komşu oğlunda kal dedi arkadaş kızında kal artık dedi gibisinden bana bir şeyler anlatıyor biraraya geldiğimizde. Madem düşünmüyor öyle bir şey niye bana söylüyor anlamadım pek.Hayir canim hicbir zaman oyle birsey söylemedi,imasinds bile bulunmadi. Hatta bir ara hastalandı kotu bir durumdu yani. Eşim ağlamış geldi bana anlattı hayatim istersen 1 haftalığına annene gidelim dedim. Kalalim. Annesi onu bile kabul etmedi yani canım.
Buni birkac defa dillendirdiyse dogrusun düşüncelerinde ama bir kez soylediyse fesatlaniyorsun kuzum :) kac yasinda yaşlı mi zaten bunlarinda komsusu bitmez .Benimki de öyleydi de bu ara sanki kafası karışmış gibi yada ben burdaki konuları okumaktan altında farklı durumlar arar oldum. Habire komşu oğlunda kal dedi arkadaş kızında kal artık dedi gibisinden bana bir şeyler anlatıyor biraraya geldiğimizde. Madem düşünmüyor öyle bir şey niye bana söylüyor anlamadım pek.
Cok yaşlı sayılmaz çalışıyor, kendi çevresi var azcok. Farklı sehirlerde olduğumuz için sık görüşmüyoruz zaten ama bir iki defa konusu geçti, birde çok etki altında kalıp kim ne dese haklısınız diyen biri. Kimseyi kırmak istemez, hani rahat edemem ben der hep amaBuni birkac defa dillendirdiyse dogrusun düşüncelerinde ama bir kez soylediyse fesatlaniyorsun kuzum :) kac yasinda yaşlı mi zaten bunlarinda komsusu bitmez .
Ay terazi burcumu benimki de öyle ama bazen bos konusuyo boğasım geliyor o ayri. Ya bu komsu olaylarinda gazlama var zaten. Etki altinda kalan biriyse kafasi karışmıştır ama nedense zannetmiyorum yaaa zaten çalışıyormuş da . Alışmıştir o yalnızlığa rahat edemez de duzeni belli yurdu belli laf olsun diye söylemiş benceCok yaşlı sayılmaz çalışıyor, kendi çevresi var azcok. Farklı sehirlerde olduğumuz için sık görüşmüyoruz zaten ama bir iki defa konusu geçti, birde çok etki altında kalıp kim ne dese haklısınız diyen biri. Kimseyi kırmak istemez, hani rahat edemem ben der hep ama
ben olsam gelinim yanlış anlar diye söylemezdim bile .
Benimki de öyleydi de bu ara sanki kafası karışmış gibi yada ben burdaki konuları okumaktan altında farklı durumlar arar oldum. Habire komşu oğlunda kal dedi arkadaş kızında kal artık dedi gibisinden bana bir şeyler anlatıyor biraraya geldiğimizde. Madem düşünmüyor öyle bir şey niye bana söylüyor anlamadım pek.
Valla benim de ilkten jetonum düşmedi eşim yoktu yanımızda. Dönerken yolda bir düşündüm kafama taktığıma göre farklı niyetle söyledi heralde dedim. Çünkü bir kere daha benzer bir konuşma olmuştu, ben direk hastalık falan olsa ayrı tabi anne ama normal şartlarda ev ev üstüne olmaz kimse yapamaz birlikte zor olur falan dedim. Ben öyle deyince yok tabi ben de yapamam kimsenin yanında rahat edemem falan dedi de ne bileyim bana biraz kaba tabir olacak ama karşılık gelen başka bir ifade bulamadım ayak yapıyor gibi geldi. Benim fikrimi ölçtü sanki.Benimki demişti. 15 gün bende kaldığı sırada “kızımın evi olsa kalamazdım bu kadar oğlumun evi diye kalabiliyorum” dedi. Bende “ olur mu annecim kız evlat daha hayırlı oğlandan daha iyi anlaşıyorsun” demiştim.
Ama bunu gayri ihtiyari konuşma esnasında içimden geldiği gibi söyledim. Benim ağzımı aradığını çok sonra çakmıştımAma allah söyletmiş. Bir de utanmıştım resmen kadına kızına git dedim gibi oldu diye.
İyi ki demişim.
Yok canım burcu terazi değil ama bazen böyle boş mu desem saçma mı desem konuşmaları var. Aynen gaza geliyorlar , o komşular kendi kızları gelin olsa kayınvalideye git oğlunla yaşa derler mi acaba. Hiç sanmıyorum.Ay terazi burcumu benimki de öyle ama bazen bos konusuyo boğasım geliyor o ayri. Ya bu komsu olaylarinda gazlama var zaten. Etki altinda kalan biriyse kafasi karışmıştır ama nedense zannetmiyorum yaaa zaten çalışıyormuş da . Alışmıştir o yalnızlığa rahat edemez de duzeni belli yurdu belli laf olsun diye söylemiş bence
Valla benim de ilkten jetonum düşmedi eşim yoktu yanımızda. Dönerken yolda bir düşündüm kafama taktığıma göre farklı niyetle söyledi heralde dedim. Çünkü bir kere daha benzer bir konuşma olmuştu, ben direk hastalık falan olsa ayrı tabi anne ama normal şartlarda ev ev üstüne olmaz kimse yapamaz birlikte zor olur falan dedim. Ben öyle deyince yok tabi ben de yapamam kimsenin yanında rahat edemem falan dedi de ne bileyim bana biraz kaba tabir olacak ama karşılık gelen başka bir ifade bulamadım ayak yapıyor gibi geldi. Benim fikrimi ölçtü sanki.
Tabimi de demezler. Ya sacmaliyorlar bazen sana tavsiyem kafanda büyütme derim. Neyi düşünürsen onu yasarsin unutma. Keyfine bakYok canım burcu terazi değil ama bazen böyle boş mu desem saçma mı desem konuşmaları var. Aynen gaza geliyorlar , o komşular kendi kızları gelin olsa kayınvalideye git oğlunla yaşa derler mi acaba. Hiç sanmıyorum.
Eşinizle iyilikle konuşun. Tabiki kısa vadeli olarak sizde kalmaları lazım. Yeni bir düzen kurana kadar. Ama uzun vadeli olarak böyle yaşamanın zor olacağını eşinize tatlı dille anlatın. Sizinle aynı apartmanda veya aynı mahallede küçük bir ev tutun, maddi durumunuz iyiyse eşya vs konusunda yardımcı olun. Kayınvalideniz yıllarca çalışmış zaten eğer sgk primleri dolmadı ise bence sırf emekli olabilmek için bile çalışmaya devam etsinMerhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum bugun kv evini terketti kp yıllardır köle gibi davrandırtmış kendisine çalıştığı parayı almış harçlık vermemiş çocuklarına bişey almamış onlara babalık yapmamış biri...
Bugun de en son evden kovmuş bize geldi görümcemle beraber kesinlikle boşanacağını soyluyo zaten eşimde görümcem de kv destekçi arkasındalar bende oyle...
Adam ekmeğini bile pişirtiyo kadına yani kısacası yıllarca zulmetmiş.. ben bi anda afalladım napcagımı sasırdım böyle bişey beklemiyodum ve artık burda kalacaklar çünkü gidecek başka yeri yok ve eşim tek oğlan...
Bu süreçte biz nasıl davranmalıyız daha doğrusu ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum görümcem bekar bu arada ikiside bizde kalacak bizde yeni evliyiz offf bilmiyorum duygularım cok karısık ama biz varken onu başkasına muhtaç edemem oyle değil mi bu vicdana sığar mı
2 kişiyken 4 kişi olduk bi anda...
siz olsaydınız böyle bi durumda neler yapardınız sizlerden tavsiye istiyorumuzun oldu kusura bakmayın.
Görümcen bu kadar evlilik lafı yapıyor da aday bile yok gibi hissettim. Doğru mu?Hayır görümcemin bütün çeyizi eşyalar falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?