kv ile gezmek zorunda mıyız?

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.550
10.023
773
Ankara
arkadaşlar herkesin ailesine, aile sevgisine saygım var bende ailemi seven onlara düşkün bi insanım ama herşeyin yeri ve zamanını güzel bi şekilde ayarlıyor bazı konularda ne eşimi ne de ailemi huzursuz etmiyorum.ama eşim denge sağlama konusunda yada haklıyı haksızı ayırt etme konusunda oldukça başarısız en ufak bi olayda ailesi ne dese haklı ve doğru ben yanlışım bunu hep hissediyorum(tartışma olmasa dahi geçen konu ve sohbetlerden) bi de eşim annesini çok zor reddediyor yada reddedemiyor sorun şu ki k.validem k.pederimin ggitmediği her yere (eş dost akraba gezme vs..)bizimle gitmek istiyor yada başka durumlarda eşime baskı yapıyor eşim yoğun çalışan bi insan onun için sosyal yaşantımız yok denecek kadar az birlikte bişeyler yapmak bi yerlere gitmek bizim için lüks oldu bende sıkılıyorum kendim her ne kadar gezsem kendi oyalasam da eşimle bişeyler yapmak istiyor onunla olmayı özlüyorum.geçen boş zamanımız olursa sinemaya gidelim dedi eşim (bana)kayınvalidem hemen atladı aaa evet gidelim vs diye.....yani 40 yılın başı sinemaya gidecez ondada k.validem gelicek neyse geçen akşam dedi ki hadi kalk gidelim giyindik çıktık ikimiz gittik alışveriş merkezinde dolaşırken eşim sevgililer gününde işim olmazsa yine geliriz sen sıkılıyosun dedi.biz ordayken tesadüfen k.v aradı öğrenmiş oldu. bugün sabah eşim bana annem bizimle sinemaya gelmek istiyomuş cem yılmaza giderseniz beni de götürün bu sefer haberim olsun demiş bende tmm gelsin dedim yani ne diyebilirim ki arkadaşlar hayır desem ben kötü olacam .evlenmeden önce birlikte bırak sinemayı bakkala gitmeyen insanlar şimdi sürekli plan yapıyolar tamam bu sefer de gelsin önemi yok diyelim ama buna benzer şeyler hep oluyor ve bazı şeyler alışkanlık haline geliyor zaman olur birlikte de bişeyler yapılır ama bu kısıtlı zamanlarda da kv nin her yerden çıkması beni sinir ediyor sonuçta benim de annem var ama hiç bi zaman bende sizinle oraya gidicem buraya gelicem demez eşimle aramda problem çıkmadan onları bu hallerinden nası yavaş yavaş vazgeçiririm lütfen arkadaşlar fikir verin çoğunuz benzer tecrübeler yaşıyorsunuz neler yapıyosunuz bi fikir verin yoksa ömür boyu üç silahşörler gibi gezmek zorunda kalıcam.....

sana tek diyeceğim eğer ses çıkarmazsan o planların sonu gelmez. senin adına karar vermeler, yanınızda gezmeler bitmez.
bence eşine söyle.
ben eşimle gezmeyi dünyalara değişmem, sırf bi yere gitmemiz gerekmiyor. ama yanımızda kaynanam olursa napabilcez:26:
çok saçma. bence sen biraz diş göstermeye başla

sana tek diyeceğim eğer ses çıkarmazsan o planların sonu gelmez. senin adına karar vermeler, yanınızda gezmeler bitmez.
bence eşine söyle.
ben eşimle gezmeyi dünyalara değişmem, sırf bi yere gitmemiz gerekmiyor. ama yanımızda kaynanam olursa napabilcez:26:
çok saçma. bence sen biraz diş göstermeye başla
ses çıkarsam huzurum kaçıyor çıkarmasam dediğin gibi planların sonu gelmiyor inan şaşırdım nasıl davranacağımı geçen gün bize o kadar iyi geldi ki anlatamam eski günlerimizdeki gibiydik:)özlemişiz beraber bişeyler yapmayı ama yanımda kv olsa kocamla birbirimize yabancı gibi oluyoruz

Senin yapabileceğin hiçbir şey yok arkadaşım.
Ya huzursuzluğu göze alıp (bi defaya mahsus) geçip eşinin karşısına çatır çatır konuşacaksın,
ya da eşinin kendi kendine aydınlanıp bu durumdan rahatsız olduğunu anlamasını bekleyeceksin.

Senin yapabileceğin hiçbir şey yok arkadaşım.
Ya huzursuzluğu göze alıp (bi defaya mahsus) geçip eşinin karşısına çatır çatır konuşacaksın,
ya da eşinin kendi kendine aydınlanıp bu durumdan rahatsız olduğunu anlamasını bekleyeceksin.
çok haklısın ama benim eşim kendi kendine falan aydınlanmaz yada aydınlanması 10 15 seneyi bulur:)banada diğer seçenek kalıyor sanırım.işin gıcık olduğum yanı ise evlenmeden önce bu tarz şeyler yaptıklarını hiç görmedim ve duymadım (eşimle 7 sene çıktık)

eşine sevgililer gününde başbaşa gitmeniz gerektigini anlat güzel bi şekilde nazikçe tavrını koy ben seninle yalnız olmak istiyorum demeyle başlayabilirsin mesela devamı gelir hiç sesini çıkarmazsan olmaz :)

arkadaşlar maaşalrınız tamamını eve koyyomusunz yoksa bi miktarını mı koyyosunz ya da eşinzle bu konuda hiç konuştunuz mu. benm eşim beni sinir etti şunu aldım bunu aldım herşeyn en iyisini aldım bilmem ne.borçlarını şu anda birlkte ödüyoruz halbuki. ve ben bundan sonra madem herşeyi sen yaptın bundan sonra gerçekten sen yap die mesaj attım ama bunu uygulamaya nasıl koycam maaşımı vermek istemiyorum eve, borçlara artık. iyi maaş alıcam die sürükledi beni buralara.kendi çok yoğun çalışıyor bense buralarda paramla rezil oluyorum. hem evi,iş hem bu sevmediğim iş yerini, hem ailesini hem kendisini hem vs vs idare ediyorum ve de üstüne ben aldım şunu yaptım die söylenmesini artık hazmedemiyorum.sanki tek başına aldı. ve bişey alsa şu kadar tuttu die söylüyor ısrarla.
maaşımı vermemek çok mu abes?değilse bunu nasıl uygulamaya koycam? zaten maaşımdan kredi ödüyorum düğün için çektiğim krediyi.extrasını da kredi kartım, öğrenm kredm falan derken artanı da eve vermek istemiyorum artık. para yüzü gördüğüm yok.kıymeti de yok.

arkadaşlar maaşalrınız tamamını eve koyyomusunz yoksa bi miktarını mı koyyosunz ya da eşinzle bu konuda hiç konuştunuz mu. benm eşim beni sinir etti şunu aldım bunu aldım herşeyn en iyisini aldım bilmem ne.borçlarını şu anda birlkte ödüyoruz halbuki. ve ben bundan sonra madem herşeyi sen yaptın bundan sonra gerçekten sen yap die mesaj attım ama bunu uygulamaya nasıl koycam maaşımı vermek istemiyorum eve, borçlara artık. iyi maaş alıcam die sürükledi beni buralara.kendi çok yoğun çalışıyor bense buralarda paramla rezil oluyorum. hem evi,iş hem bu sevmediğim iş yerini, hem ailesini hem kendisini hem vs vs idare ediyorum ve de üstüne ben aldım şunu yaptım die söylenmesini artık hazmedemiyorum.sanki tek başına aldı. ve bişey alsa şu kadar tuttu die söylüyor ısrarla.
maaşımı vermemek çok mu abes?değilse bunu nasıl uygulamaya koycam? zaten maaşımdan kredi ödüyorum düğün için çektiğim krediyi.extrasını da kredi kartım, öğrenm kredm falan derken artanı da eve vermek istemiyorum artık. para yüzü gördüğüm yok.kıymeti de yok.

çok afedersnz yeni konu açıyorum diye buraya yazmışım. afedersinz...

çok haklısın ama benim eşim kendi kendine falan aydınlanmaz yada aydınlanması 10 15 seneyi bulur:)banada diğer seçenek kalıyor sanırım.işin gıcık olduğum yanı ise evlenmeden önce bu tarz şeyler yaptıklarını hiç görmedim ve duymadım (eşimle 7 sene çıktık)

:1: evlenmeden önce tabi ki böyle bişeyle karşılaştırmazlar seni.
Köprüyü geçmeden yaş tahtaya basarlar mı ayıp ediyosun!!

Senin durumunun aynısını ben yaşıyorum, kendimden örnek vereyim o halde.
Kayınbabam kayınvalidemi bi yere götürmez, dediğin gibi o da babana dedim götürmedi beni şuraya götürün buraya götürün demeye başladı.Bir iki götürdük istediği yerlere, baktım sonu gelmiyor.
Eşimle açık açık konuştum, zaten çok kısıtlı zamanımızın olduğunu bu kısıtlı zamanı da yalnızca onunla vakit geçirmek istediğimi söyledim.
İlk zamanlar beni anlamadı, annemin iki insan yüzü görmesi mi zoruna gidiyor dedi.
Öyle mi dedim, arabamızı düğünde takılan altınlarla almıştık, benim üzerimeydi.
Hemen arabanın fotoğraflarını satış sitelerine koydum.eşime de sadece "arabayı satıyorum, parasıyla kendime iş kurucam" dedim.
Gıkını bile çıkaramadı, şimdi sana bunları yazarken eşim aradı bi müşterisi çıkmış, 2 binlira zararına satıyorum arabayı.
o iki bin lira benim huzurumdan daha önemli değil.
Kendi işimi yapma konusunda açıkçası bi hedefim yoktu ama bu vesile ile bunun içinde araştırma yapıcam.Lafımın arkasında durmam lazım.Bundan sonra da kıyabilirse gezdirsin annesi belediye otobüsüyle.

benim durumum çok istisnai bi durum ama ben bu şekilde aştım.
Allah yardımcın olsun arkadaşım.

eşine sevgililer gününde başbaşa gitmeniz gerektigini anlat güzel bi şekilde nazikçe tavrını koy ben seninle yalnız olmak istiyorum demeyle başlayabilirsin mesela devamı gelir hiç sesini çıkarmazsan olmaz :)
mecbur koycam tavrımı sonu gelmeyeck ben iyi niyetli davrandıkça annesidir dedikçe tepeme çıkacaklar

:1: evlenmeden önce tabi ki böyle bişeyle karşılaştırmazlar seni.
Köprüyü geçmeden yaş tahtaya basarlar mı ayıp ediyosun!!

Senin durumunun aynısını ben yaşıyorum, kendimden örnek vereyim o halde.
Kayınbabam kayınvalidemi bi yere götürmez, dediğin gibi o da babana dedim götürmedi beni şuraya götürün buraya götürün demeye başladı.Bir iki götürdük istediği yerlere, baktım sonu gelmiyor.
Eşimle açık açık konuştum, zaten çok kısıtlı zamanımızın olduğunu bu kısıtlı zamanı da yalnızca onunla vakit geçirmek istediğimi söyledim.
İlk zamanlar beni anlamadı, annemin iki insan yüzü görmesi mi zoruna gidiyor dedi.
Öyle mi dedim, arabamızı düğünde takılan altınlarla almıştık, benim üzerimeydi.
Hemen arabanın fotoğraflarını satış sitelerine koydum.eşime de sadece "arabayı satıyorum, parasıyla kendime iş kurucam" dedim.
Gıkını bile çıkaramadı, şimdi sana bunları yazarken eşim aradı bi müşterisi çıkmış, 2 binlira zararına satıyorum arabayı.
o iki bin lira benim huzurumdan daha önemli değil.
Kendi işimi yapma konusunda açıkçası bi hedefim yoktu ama bu vesile ile bunun içinde araştırma yapıcam.Lafımın arkasında durmam lazım.Bundan sonra da kıyabilirse gezdirsin annesi belediye otobüsüyle.

benim durumum çok istisnai bi durum ama ben bu şekilde aştım.
Allah yardımcın olsun arkadaşım.
canım durumumuz neredeyse aynı ilgisiz k.peder altınlarla alınan araba ve peşe takılmış k.v artık sinirlerim son reddesinde ama ben senin yaptığını yapsam yemin ederim eşim benimle kesin konuşmaz:)ve iş ayrılığa gider ama iyi yapmışsın 2 bin tl zararıda bi şekilde karşılarsın umarım

gezmek zorunda değilsn böyle de huzursuzsun sonuçta. eşinle konuş ama eminm ki eşin sana hak vermiicektr annesine merhamet gösterecektr.biz de 3 silahşör olacak giib olduk ama eşim çook yoğun çalıştıığı için kv m le 2 silahşör olmanın direğnden döndm. çoook mesafe koydum. sorun yaşamadık mı yaşadık evet. sebep? kv mle gezmemem, zırt pırt uğramamam...ben eşimle görüşemezken...

Eger ki tartisma yapmaan konuyu halledetmek istiyorsaniz ayni seyi yapin.
Annenizide haberdar edin ve birkac kez plan yapip biyere gideceginiz zaman" annemde bizimle gelmek istiyormus" deyin.
Anneyin nasil haberi oldu derse " iste aramisti tesadüf oldu" falan deyin.
Anlayacaktir, anlamazsada sikayetini dile getrecektir iste o zaman sizde sikayetinizi dile getirirsiniz.

ya da şöyle bir şey geldi aklıma madem eşinin işleri yoğun sen ara sıra kendin çıkıyorsun dolaşıyorsun kimi zaman kv i de al yanına dolaş hevesini alsın , eşinle dolaşacağın zaman da eşin birşey derse başbaşa olmak istiyorum dersin sakince tartışmadan

benim kv benimle gezmek istiyor çarşı,pazar,market gerçi bana seninle gezmek istiyorum demiyor arebayla gezemedik bi diyor hani ben şöförüm ya bende geçen gün tek izin günüm var pazar ondada işlerimi hallediyorum dedim yanlızken o mesajı aldı konu eşimin kulağına da gitmemiş oldu olay da kapandı bidaha da birşey demedi .

Şahsen eşinle konuşur rahatsızlığımı söylerdim erkekler mesafe koymayı genelde beceremez o zaman halde usulüne uygun yeri geldiğinde kayınvalidene söyle özledim eşimle başbaşa gezmeyi vs
Yoksa düzelmesini beklersen yada susup oturursan ömründen gidioo olan sana oluyor

Canım benim eşinle konuş öncelikle, ilk başlarda anlamayacaktır belki ama sen istikrarlı davran. Benim kayınvalidemde öyleydi bir yere gitsek bende geleyim mi diyordu hemen bizde bir şey diyemiyorduk. Ama Allah'tan benim eşim rahatsız oldu anne bir izin verde karımla birlikte gezelim, her yere bizimle gelmek zorunda değilsin biz sana küsmeyiz bizimle gelmiyorsun diye emin ol hem sende babamla birlikte git dolaş eski günleri yadedin dedi. Şimdi bende geleyim mi demiyor artık, bazen beni çağırıyor çarşı pazara gidelim diye anne zaten hafta sonum var cumartesi günü ev işlerimi yapmam lazım iki çocuğum var ufaklar, pazar günü de ailece birbirimize zaman ayırmamız gerekiyor ayrıca ben öyle saatlerce çarşı pazar gezmeyi de sevmem sen bir gittin mi bir daha seni eve getirebilene aşkolsun dedim. Şimdi o rahat ben rahat :))

Aynı problem bizdede vardı bir zamanlar.. Otele tatil yapmaya giderdik oraya bile geldi.. Bekledim belki eşim bir gün kendisi anlar hayir falan der diye.. Ama değişen birşey yok.. 2-3 sene böyle devam etti ama Bir gün bir patladım pir patladım.. Sen benimle mi evlisin yoksa annenle mi, nereye gidiyorsak yanımızda. Annenle cok gezmek istiyorsan evlenmeseydin benimle, annenle bol bol gezseydin. Bundan sonra ben gelmiyorum, nereye gidiyorsanız gidin dedim. O patlayış bu patlayıştı.. Artık cok nadir geliyor bizimle bir yere :)
Eşimde rahatsız olduğunu ben nerden bileyim sen söylemeyince, daha önce sakin bir şekilde beni uyarabilirdin dedi.. Belki senin eşinde senin rahatsızlığından haberi olmadığı icin annesine birşey demiyor.. Sen benim gibi değilde uygun bir şekilde iza edebilirsin..

Canım benim kayınvalidem de aynı.
Eşim de beni geri çevirmez ama annesi neticede ona da kıyamaz bir yandan..
Ben yerinde olsaydım 'canım bu sefer başbaşa takılalım, başka filme gitmek istiyorum, en kısa zamanda da annemle gelriz, hem yemek falan da yeriz' derdim. Aslında yapmaız gereken direk hayır demek değil, dolaylı yoldan reddetmek. Ben daha yeni evli sayılırım, senin yaşadıklarını yaşamamak için mesafemi koydum, burada da konu açtım zaten,
Çünkü cidden suistimal ediliyor, Bir gün dedim seviyor kadın gezmeyi falan ama bin pişman oldum bütün pazarım saçma sapan geçti, evde ne yemek var ne bişey. O günden sonra dedim iyi niyet yaramaz kimseye.

Bir gün de İkea'ya gittik üçümüz..Kayınvalidem hiç gitmemiş merak ediyordu. Vaktimiz azdı, kayınvalidem 'ay tam gezemedik tühh' falan dedi. Eşimde 'tamam yine gelriz anne' dedi.
Şimdi ben direk düşündüm yahu bekarken kaç kere a.v.m.'ye falan götürdü annesini :) ne demek istediğini anlıyorum yani..

Ben net olarak hayır demiyorum, olurunu öneriyorum eşimde kırmıyor zaten beni. sende öyle yap hayır demeden de istediğini yapabilirsin canm.

böyle sessiz kalırsan. huzurun kaçar daha da ve kv ile sinemaya gitmelerin ardı arkası kesilmez.

"ben seninle başbaşa birşeyler yapmayı özledim" de eşine.

kv'den de çok istiyorsa kendi eşiyle gitsin.

Back
X