kv ile gezmek zorunda mıyız?

arkadaşlar herkesin ailesine, aile sevgisine saygım var bende ailemi seven onlara düşkün bi insanım ama herşeyin yeri ve zamanını güzel bi şekilde ayarlıyor bazı konularda ne eşimi ne de ailemi huzursuz etmiyorum.ama eşim denge sağlama konusunda yada haklıyı haksızı ayırt etme konusunda oldukça başarısız en ufak bi olayda ailesi ne dese haklı ve doğru ben yanlışım bunu hep hissediyorum(tartışma olmasa dahi geçen konu ve sohbetlerden) bi de eşim annesini çok zor reddediyor yada reddedemiyor sorun şu ki k.validem k.pederimin ggitmediği her yere (eş dost akraba gezme vs..)bizimle gitmek istiyor yada başka durumlarda eşime baskı yapıyor eşim yoğun çalışan bi insan onun için sosyal yaşantımız yok denecek kadar az birlikte bişeyler yapmak bi yerlere gitmek bizim için lüks oldu bende sıkılıyorum kendim her ne kadar gezsem kendi oyalasam da eşimle bişeyler yapmak istiyor onunla olmayı özlüyorum.geçen boş zamanımız olursa sinemaya gidelim dedi eşim (bana)kayınvalidem hemen atladı aaa evet gidelim vs diye.....yani 40 yılın başı sinemaya gidecez ondada k.validem gelicek neyse geçen akşam dedi ki hadi kalk gidelim giyindik çıktık ikimiz gittik alışveriş merkezinde dolaşırken eşim sevgililer gününde işim olmazsa yine geliriz sen sıkılıyosun dedi.biz ordayken tesadüfen k.v aradı öğrenmiş oldu. bugün sabah eşim bana annem bizimle sinemaya gelmek istiyomuş cem yılmaza giderseniz beni de götürün bu sefer haberim olsun demiş bende tmm gelsin dedim yani ne diyebilirim ki arkadaşlar hayır desem ben kötü olacam .evlenmeden önce birlikte bırak sinemayı bakkala gitmeyen insanlar şimdi sürekli plan yapıyolar tamam bu sefer de gelsin önemi yok diyelim ama buna benzer şeyler hep oluyor ve bazı şeyler alışkanlık haline geliyor zaman olur birlikte de bişeyler yapılır ama bu kısıtlı zamanlarda da kv nin her yerden çıkması beni sinir ediyor sonuçta benim de annem var ama hiç bi zaman bende sizinle oraya gidicem buraya gelicem demez eşimle aramda problem çıkmadan onları bu hallerinden nası yavaş yavaş vazgeçiririm lütfen arkadaşlar fikir verin çoğunuz benzer tecrübeler yaşıyorsunuz neler yapıyosunuz bi fikir verin yoksa ömür boyu üç silahşörler gibi gezmek zorunda kalıcam.....

arkadasım sizi cok ıyı anlıyorum bu durumda sinir olmamak mumkun degıl
burada herkes bakıyorum da esınle konus yazmıs ben siz e farklı bırsey dıyecegım
kayınvaldenle konus
neden kaynananla olan sorununu esınle konusacaksın kı onceden bende ole yapıyordum bu sefer hem kaynanaıyı sıkayet etmıs oluyordum hemde kaynana sıkayet edılen madur kadın oluyordu durduk yere kıymetlenıyordu
hem emınım sızın esınızde ya sessız kalıyordur yada sıze hak vermıyordur
kaynanala konus ama ıyılıkle anne ben hep beraber gezmek ıstemoıyorum nasıl sen bu yasına kadar babamla beraber gezdıysen bende ole esımle basbasa gezmek ıstıyorum bu zamandarn sonrada babam senı gezdırmıyorsa otur evınde bu yasına kadar gezdıklerın yeter de ben o kadarını da sayende gezemeyecegım de
herkes kendı kocasını ayarlasın gezebılen gessın gezemeyen otursun assagı de
bence daha guzel olur ben ccoooook ıyı anladım kocalara solemekle hıc bıse olmuyo
haa eger kaynanan da esıne solerse karın bole bole dedı dıye kendını acındırırsa
sende esıne de kı kocacım ben nasıl sana annenden yana dert yandıgımda hıc sesını cıkarmadıysan sımdı de cıkarma bu annenle benım aramda de

herkese kaynanasız mutlu ve huzurlu gunler dılegıyle ...

pikniğe falan gitseniz ya da akraba ziyaretine beni de götür demesini anlayacağım da sevgililer günündeki sinemaya berabaer gitmeyi önermesi garip.Oğlundan kıskanıyor olabilir mi sizi?Çünkü bir dahakinde haberim olsun falan demiş ya.Yani bu söz her sinemya gidiş için mi geçerli.Bir de planlarınızı anlatmasanız,yaptık oldu modunda takılsanız sizin için daha iyi sanki.
biraz kıskançlık var sanırım dediğin gibi piknik alışveriş olsa bi nebze anlarım ama sinema acayip geldi bana da .bu söz her sinemaya gidiş için geçerli değildir umarım inanın bana bazen niyetini kestiremiyorum.ama cem yılmazda onsuz gülemiyeceğiz o garanti sanırım

Bu konuda iş tamamen eşinize düşüyor
annelere saygımız sevgimiz sonsuz olmalı evet ama anneyle gidilecek yer var gidilmeyecek yer var
çarşıya pazara gidilir de sinemaya gitmek gerçekten ilginç

zaten en çok sinir olduğum nokta bu bizde zaten vakit bulup sık sık sinemaya giden tipler deiliz o gittiğimizde de bizimle olacakmış
herkeste bu tür bır kv varken bende kp vr :) adam her haftasonu arar oglum benı suraya gotur sununla bulusucam sen de gel. yegenını alısverıs merkezıne goturucez sızde gelın haftasonu kahvaltıya gelin. daha once aiılevı meselelerden cok tartıstıgımız ıcın sırf kavga etmemek ıcın bunlara sabrettım zaman zaman ufak dokundurmalar yaptım anlasın dıye hatta gecenlerde kucuk bı kavga ettık daha esım daha dıkkatlı olacağını soyledı ama ne mı degıstı hıcbırsey. 2 gun once oyle bır kavga ettımkı suan hala konusmuyoruz. ben her haftasonumu onun aılesıyle gecırmek zorunda degılım. bı de beyefendı dedıklerımı kabul etmıyor. etmezse canı cehenneme cok da umurumda sankı eger benımle konusmamaya devam ederse ben onunla konusmayacagım olmazsa ayrılırım onun ailesiyle gezecegıme kendı ailemle gezerım yeter ya.

eger senın esınde benımkı gıbı kendı ailesine toz kondurmuyorsa ortalıgı bırbırıne katmadan bu isi halledemezsın ben sana diyeyim. yoksa nasıl olsa susuyor ses cıkarmıyor dıye ıyıce ustune gelmeye baslıyorlar. ben şimdiye kadar tepki vermediğime cooook pişmanım.
toz kondurmuyor canım ne yapacağımı bilmiyorum inanın.seninde durumun benden farklı değilmiş ne diyebilirim ki seni anlıyorum üzme kendini millet ailesiyle gezmeye bu kadar meraklıysa gezip tozup hayatlarına devam etselermiş evlenmeselermiş hem daha rahat ederlerdi

Bu konuda iş tamamen eşinize düşüyor
annelere saygımız sevgimiz sonsuz olmalı evet ama anneyle gidilecek yer var gidilmeyecek yer var
çarşıya pazara gidilir de sinemaya gitmek gerçekten ilginç

evet ilginç nerde tuhaf m.nyak insan var beni bulur zaten:)aşkımızı 3 kişi yaşayacağız sanırım
canım planlarınızı başbaşa iken yapın vede iş eşini sıkı tembihlemek yerine onunla vakit geçirirken ki güzel anları hatırlatın onu özlediğinizi tatlı dille surat asmadan(en çok kızdıkları şeydir erkeklerin) söyleyin sanırım yenisiniz çünkü anneler oğullarını gelinlerinden kıskanırlar sen fırsatını vermeden ve özellikle eşinle tartışmadan onu heyecanlandırarak yap işini

annesi ne yaparsa yapsın onun eşi kadını sensin zamanla aşılır

hoş böyle diyorum ama bende de herşey toz pembe değil

zamana bırakmaya çalıştım vede sadece eşimle konuştum isteklerimi
tmam denerim canım.bu arada k.v beni kıskandığını özellikle eşimin yanında belli etmiyor daha itinalı davranıyor bi de zamanla sana alışır kadınısın demişsin ya bunun hiç olmamasından hep böyle devam edeceğimizden korkuyorum

Kayınvalidenizin belli ki canı çok sıkılıyor; eşi de onu istediği yerlere götürmüyor, o da size sarmış... Aslında onun da işi zor, yani Cem yılmazın filminde filan gözü ama gidemiyor tek başına, arkadaşlarıyla veya eşiyle... Yani tam sizi kıskanmak olmayabilir ama dışarı çıkmaya izni olmayan kardeşin sevgililerin peşine takılmayı nimet bilmesi gibi bir fırsatçılık olabilir...

Demek ki siz son anda plan yapmış gibi yapacaksınız; yani sadece siz sinemaya gireceğinizi bileceksiniz, kimseye de söylemeyeceksiniz; kapıya gelince haydi hop filme diyeceksiniz. Kayınvalideniz sorarsa da "aa son anda oldu" diyeceksiniz.

Ama ben olsam kafa dengi arkadaşlarıyla sinemaya, alışveriş merkezine, tiyatroya gidebileceğini, bunun normal olduğunu vs söylerdim (hatta 1-2 bilet alıp hediye bile edebilirsiniz, beraber gitsinler diye). Kadına da üzüldüm bir yandan, erkeklerin yaşam enerjisi azalırken kadınların yaşam enerjisi belli yaşlardan sonra ("işlerini bitirdikten sonra") artıyor, gezmek tozmak, yeni şeyleri görmek istiyorlar.
hem yorumuna hemde benzetmelerine bayıldım aslında durumu çok güzel özetlemişsin tebessüm ederek okuudum:)dediğin gibi feci sardırdı bize ama onun yaşam enerjisi vakti fazla diye diye benim yaşam enerjimi emmeye ve sinirimi bozmaya hakkı yok elimden geldiğince gün dü çaydı alışveriş merkeziydi tek olarak da eşlik ettim ama artık istemiyorum hem bıktım hem de hiç sınırını bilmiyor hep daha fazlasını istiyor.geçen gün dediğin gibi hop diye gittik ama tel. etti o sırada hissetmiş gibi öğrendi eşime hemen söylemiş 2. sefer gidince bende istiyorum gıcık oluyorum iyice soğudum bu sıra ondan

kaynanam evden çıkmayan biriydi.ben evlenince her gün kaynanamı gezmelere götürdüm.bu duruma alışık olmayan kayınpederim isyan etmişti:1:
aynen benimki de öyleydi biz evlendikten sonra palazlandı resmen :)k.p de uyarıyor ama dinleyen kimm k.p olmasa(allah uzun ömür versin )biz yandık bittik zaten hiç çıkmaz bizden o zaman

belki de en iyisi net olmak ama böyle yapıca da eşimin gözünde cadı olacam çünkü annesi melektir(o na göre)annesi bişeye karışmaz kötü laf etmez dünyanın en iyi k.validesidir

Canım o zaman ben gelmiyorum, siz başbaşa gidin diyeceksin.. Kavga etmene gerek yok, sadece tavır al.[/QUOTE]aslında şu ara aklımdan geçen en net şey bu gitmemek baş başa takılsınlar hem belki k.v de daha mutlu olur eşimde annesine doyar

Hayır demeyi ögrenmelisin..Kötü ol ne olacak..Kayınvalidelerin rahatlıgına hayran olmamak elde degil.
çooook rahat heryere çağır gelir o vaziyette ama ben bunaldım zaten istemeden bi fırtına kopacak
söz konusu baba olunca hele ona hiii.ç bişey denmiyor. sen de gitmemeye başla. eşin gitsin. bu da çıldırtıyor insanı ama. zmanla ailesine doyacaktr . tepki vermediğin günler adına insan kendini enayi yerine konulmuş gibi hissediyor.çünkü okadr kusa kusa gidiyorsun o kadr kendini zorluyorsun bi gtmesen ya da itiraz etsen olay büyüyor. eşler büyütüyor kavga çıkarıyor. ok babama söylerm baba bizim niraz işimz vardı bu h.sonu derim senle başbşa geçiririz hatta sen ne istersne onu yaparız diyemiyor bu erkekler. halbuki bazen bunu yapsa biz onalar ailesine 2 katını yaparız. evlenene kadr herşeyleri bizken evlendkten sonra kuklaları olacağımızı düşünüyorlar sanırım:(((( !!!!!!!!!!!!!
doysa da çilem bitse artık ama doymaz benimki.kusa kusa gitmeler inan bazen bende de oluyor zorla resmen bazen evimden çıkmak istemiyorum yok gel gün var gel bilmem ne çaya geldi yeterrrrrrrr.erkekler denge konusun sıfır ailelerine mesafe koyamıyorlar gerektiği zamanlarda ama ben ne kuklayım ne de onların kanından canından biriyim o yüzden daralıyorum bu işin sonu huzursuzluğa gidecek

arkadasım sizi cok ıyı anlıyorum bu durumda sinir olmamak mumkun degıl
burada herkes bakıyorum da esınle konus yazmıs ben siz e farklı bırsey dıyecegım
kayınvaldenle konus
neden kaynananla olan sorununu esınle konusacaksın kı onceden bende ole yapıyordum bu sefer hem kaynanaıyı sıkayet etmıs oluyordum hemde kaynana sıkayet edılen madur kadın oluyordu durduk yere kıymetlenıyordu
hem emınım sızın esınızde ya sessız kalıyordur yada sıze hak vermıyordur
kaynanala konus ama ıyılıkle anne ben hep beraber gezmek ıstemoıyorum nasıl sen bu yasına kadar babamla beraber gezdıysen bende ole esımle basbasa gezmek ıstıyorum bu zamandarn sonrada babam senı gezdırmıyorsa otur evınde bu yasına kadar gezdıklerın yeter de ben o kadarını da sayende gezemeyecegım de
herkes kendı kocasını ayarlasın gezebılen gessın gezemeyen otursun assagı de
bence daha guzel olur ben ccoooook ıyı anladım kocalara solemekle hıc bıse olmuyo
haa eger kaynanan da esıne solerse karın bole bole dedı dıye kendını acındırırsa
sende esıne de kı kocacım ben nasıl sana annenden yana dert yandıgımda hıc sesını cıkarmadıysan sımdı de cıkarma bu annenle benım aramda de

herkese kaynanasız mutlu ve huzurlu gunler dılegıyle ...

iyi dileklerin için sağol canım:).tamda senin yazdıklarını onun yüzüne takır takır söylemeyi isterdim(özellikle otur aşağıya kısımını)ama söylesem ortada tek suçlu ben kalırım çünkü muhtemelen eşime söyler söylemese bile darılır eşimden anlar sıkıntı olduğunu ama son çare olarak kullanabilirim aslında çok haklısın yakındığım konu k.v neden eşime söylüyorum de mi.....

dün k.v aradı (öğlen) konuştu konuştu konuştu....ben muhabbettin sonunun nereye gideceğini biliyorum (ya çağıracak ya gelecek) sonunda dedi ki bize gel yada ben size geleyim içimden çığlık atmak geldi resmen ya bi günde çak k.çını otur evinde çayını kendin iç(bunu demeyi çok isterdim:)....tesadüfen üst komşum güne çağırdı anne ben yukarı çıkıcam dedim resmen bozuldu sesi değişti iyi yarın görüşürüz dedi kapadık telefonu saat akşam 6 eşim işten gelmek üzere sofra hazırlıyorum telefon çaldı k.v ben size geliyorum akşam sizde oturcam baban gelmiyor gece de dönüşte saat geç olur beni eve bırakırmısınız tam o sırada kapı çaldı eşim geldi ben tel.i eşime verdim kendisine sor dedim o da bırakırım gel dedi ama eşimde söylenmeye başladı akşama kadar canım çıktı annemin yaptığına bak v.s....ben bişey demedim geldi oturdu eşim bıraktı evine ama eşimin morali çok bozuldu anne bi daha babamla gel yada akşam gelme dedi ben yoruluyorum zaten dedi. arkadaşlar bu kadın neden kendini mutlaka bize gelmeye programlıyor neden nefes aldırmıyor

Eşine, "annen gelmesin" şeklinde değil,"başbaşa olmak istiyorum" şeklinde anlatabilirsin.
Kendi annenle anlaşıp,weiss'ın dediği gibi anneni dahil edebilirsin.

Bir de asıl mesele,eşine her gittiğiniz yeri annesine söylememesini uygun dille anlatabilirsin.
Annenin yanında söyleme,sonra ayıp oluyor,gel demek icap ediyor vs...

Demokraside çareler tükenmez.
Cem Yılmaz'a bensiz gitmeyin dediyse,gitmeyin:) Başka filme gidin.
Neden haber vermediniz derse,siz Cem Yılmaz dediniz,her filmi size haber mi vereceğiz dersin.

Eşine, "annen gelmesin" şeklinde değil,"başbaşa olmak istiyorum" şeklinde anlatabilirsin.
Kendi annenle anlaşıp,weiss'ın dediği gibi anneni dahil edebilirsin.

Bir de asıl mesele,eşine her gittiğiniz yeri annesine söylememesini uygun dille anlatabilirsin.
Annenin yanında söyleme,sonra ayıp oluyor,gel demek icap ediyor vs...

Demokraside çareler tükenmez.
Cem Yılmaz'a bensiz gitmeyin dediyse,gitmeyin:) Başka filme gidin.
Neden haber vermediniz derse,siz Cem Yılmaz dediniz,her filmi size haber mi vereceğiz dersin.
benim ana kuzusu baba kuzusu söylemeden edemiyor nedense:)ama fikirlerin güzel yani çaktırmadan anlatmak istiyorum bazı şeyleri:)başka filmede gideriz ama k.v yine bozulacak o ille gelmek istiyor bi kez k.p ile sinemaya gittiler uyumuş:)neden ısrarcı anlamıyorum

Bence eşine annesini şikayet eder gibi asla söyleme.
Ama mesela yaştan gir mevzuya.
Yaşını bilmiyorum ama mesela ben 25 yaşındayım,annen 50,elimde değil sıkılıyorum diyebilirsin.
Konuşacak konu bulamıyorum.Ben bekarken kendi annemle bile bu kadar dizdize durmadım gibi..:)

Kayınvalidene de,anne kusura bakma biz genciz ve yeni evliyiz.
Siz babamla zamanında gezeceğiniz kadar gezmişsinizdir.
Sıkılıyorsunuz anlıyorum ama bize de hak verin,kendinize bir meşgale bulun tarzı sözler söyleyebilirsin.
Tabii en cici hallerinle söylersen iyi olur :)

Bence eşine annesini şikayet eder gibi asla söyleme.
Ama mesela yaştan gir mevzuya.
Yaşını bilmiyorum ama mesela ben 25 yaşındayım,annen 50,elimde değil sıkılıyorum diyebilirsin.
Konuşacak konu bulamıyorum.Ben bekarken kendi annemle bile bu kadar dizdize durmadım gibi..:)

Kayınvalidene de,anne kusura bakma biz genciz ve yeni evliyiz.
Siz babamla zamanında gezeceğiniz kadar gezmişsinizdir.
Sıkılıyorsunuz anlıyorum ama bize de hak verin,kendinize bir meşgale bulun tarzı sözler söyleyebilirsin.
Tabii en cici hallerinle söylersen iyi olur :)
k.v deme söyleyebilirmiyim bilmiyorum ama eşime bu yazdığın şekilde söyleyeceğim belki anlar beni ayrıca insan kendi annesi bile olsa sabah akşam diz dize olsa belki yine sıkılır kadın gündüz gelemeyince akşam geliyor çok zor işim:)

:1: evlenmeden önce tabi ki böyle bişeyle karşılaştırmazlar seni.
Köprüyü geçmeden yaş tahtaya basarlar mı ayıp ediyosun!!

Senin durumunun aynısını ben yaşıyorum, kendimden örnek vereyim o halde.
Kayınbabam kayınvalidemi bi yere götürmez, dediğin gibi o da babana dedim götürmedi beni şuraya götürün buraya götürün demeye başladı.Bir iki götürdük istediği yerlere, baktım sonu gelmiyor.
Eşimle açık açık konuştum, zaten çok kısıtlı zamanımızın olduğunu bu kısıtlı zamanı da yalnızca onunla vakit geçirmek istediğimi söyledim.
İlk zamanlar beni anlamadı, annemin iki insan yüzü görmesi mi zoruna gidiyor dedi.
Öyle mi dedim, arabamızı düğünde takılan altınlarla almıştık, benim üzerimeydi.
Hemen arabanın fotoğraflarını satış sitelerine koydum.eşime de sadece "arabayı satıyorum, parasıyla kendime iş kurucam" dedim.
Gıkını bile çıkaramadı, şimdi sana bunları yazarken eşim aradı bi müşterisi çıkmış, 2 binlira zararına satıyorum arabayı.
o iki bin lira benim huzurumdan daha önemli değil.
Kendi işimi yapma konusunda açıkçası bi hedefim yoktu ama bu vesile ile bunun içinde araştırma yapıcam.Lafımın arkasında durmam lazım.Bundan sonra da kıyabilirse gezdirsin annesi belediye otobüsüyle.

benim durumum çok istisnai bi durum ama ben bu şekilde aştım.
Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Bu mesajı yazalı 5 gün olmuş, ayın 15inde yani cuma günü arabamızı sattık.Ertesi gün kayınvalidemdeydik,
"Hadi anne gel dışarı çıkalım gezdirelim seni biraz" dedim.
Kayınvalidem tam da şu cümleyi kurdu;
"Aman yok kızım şimdi otobüslerde uğraşamam zaten belim kopuyo sabahtan beri".:1:
ben bi ne zaman öleceğimi bilmiyorum arkadaş

:ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
''bu sefer haberim olsun demiş''

o ne demek yaa..sanki herşeyi haber vermek zorundaymışsınız gibi..

kadındaki algıya bakar mısın??

okurken sinir oldum...konuş eşinle

anlat açık açık baktın anlamıyor ben gelmiyorum siz gidin annenle dersin..

canım huzursuzluk da çıksa tavrını koyman lazım..bir çıkar huzursuzluk iki çıkar diğerlerinde zaten beni istemiyor der çekil o kaynanan..çiftlerle sinemaya gitmek nedeme yaa ...biz aynı evde yaşadığımız halde böle sinemada peşime takılan olmadı niye çünkü tavrımı koydum çok sorun yaşadım psikolojim bozuldu yediğim laflar yüzünden ama pes etmicem

canım kusura bakma ama bunda suç biraz senin....her zaman nabza göre şerbet vermek gerekir...sen sessiz kalarak kötü olmak durumundan yırtmak istiyorsun ama emin ol sessiz kalıp iyi gelin olunmuyor ve şunu da bil ki sessiz kaldıkça onlar mutlu olur sen ise hep mutsuz...
benim kv de peşimize takılma huyu yoktur ama aksine o da kendi gittiği yere bizi zorla sürür peşinden..
gitmak istiyormuyuz istemiyormuyuz fikrimizi sormaz, emri vaki yapar ve gidilir topluca...
gittiğimiz yerdeki insanları o çok seviyor ve çok güzel vakit geçiriyor olabilir, ama ben sevmek zorunda değilim...gitmek zorunda da değilim...
bende önceleri senin gibi sessiz kalır ve nereye giderlerse peşlerinden zoraki giderdim, ama baktım olmuyor, zamanla da düzelecek bişey değilmiş..o zaman bende ipleri ele almaya karar verdim ve artık gitmemek için bahaneler buluyorum veya direk siz gidin biz gelmeyelim diyorum....
bu sefer hemen eşimin gözüne bakıyorlar, yani karın böyle diyor ama sen neden karına bişey demiyorsun tarzında bi bakışla...
eşimle daha önce bu yüzden çok tartıştık ve emri vakiden hoşlanmadığımı bildiği için oda siz gidin diyor...
evet bu durumda kötü gelin vasfına oturmuş oluyorsun ama başka çaren yok...varsın kötü bilsinler...ben emri vakilerine uyup da mutsuz mutsuz yaşayacağıma, kötü gelin olarak bilineyim ama keyfime göre takılayım...
emin ol sessiz kalarak zamanla düzeleceğini bekleme, sessiz kalırsan EZİLİRSİN...unutma bunu...

Bu mesajı yazalı 5 gün olmuş, ayın 15inde yani cuma günü arabamızı sattık.Ertesi gün kayınvalidemdeydik,
"Hadi anne gel dışarı çıkalım gezdirelim seni biraz" dedim.
Kayınvalidem tam da şu cümleyi kurdu;
"Aman yok kızım şimdi otobüslerde uğraşamam zaten belim kopuyo sabahtan beri".:1:
ben bi ne zaman öleceğimi bilmiyorum arkadaş

:ssz:
gözün aydın tam da istediğin gibi olmuş durumlar bizim arabamızda altınlarla alındı ama eşim hayatta satmaz şu an sen yırtmışsın hayırlı olsun

''bu sefer haberim olsun demiş''

o ne demek yaa..sanki herşeyi haber vermek zorundaymışsınız gibi..

kadındaki algıya bakar mısın??

okurken sinir oldum...konuş eşinle

anlat açık açık baktın anlamıyor ben gelmiyorum siz gidin annenle dersin..
algı maalesef bu şekilde canım heryere tamam da sineme çok acayip geliyor yAA:)

canım huzursuzluk da çıksa tavrını koyman lazım..bir çıkar huzursuzluk iki çıkar diğerlerinde zaten beni istemiyor der çekil o kaynanan..çiftlerle sinemaya gitmek nedeme yaa ...biz aynı evde yaşadığımız halde böle sinemada peşime takılan olmadı niye çünkü tavrımı koydum çok sorun yaşadım psikolojim bozuldu yediğim laflar yüzünden ama pes etmicem
haklısın tavır şart iyilikten anlamıyor daha da abartıyor ama eşim çok hassas onlara bişey söylesem surat asılıor

canım kusura bakma ama bunda suç biraz senin....her zaman nabza göre şerbet vermek gerekir...sen sessiz kalarak kötü olmak durumundan yırtmak istiyorsun ama emin ol sessiz kalıp iyi gelin olunmuyor ve şunu da bil ki sessiz kaldıkça onlar mutlu olur sen ise hep mutsuz...
benim kv de peşimize takılma huyu yoktur ama aksine o da kendi gittiği yere bizi zorla sürür peşinden..
gitmak istiyormuyuz istemiyormuyuz fikrimizi sormaz, emri vaki yapar ve gidilir topluca...
gittiğimiz yerdeki insanları o çok seviyor ve çok güzel vakit geçiriyor olabilir, ama ben sevmek zorunda değilim...gitmek zorunda da değilim...
bende önceleri senin gibi sessiz kalır ve nereye giderlerse peşlerinden zoraki giderdim, ama baktım olmuyor, zamanla da düzelecek bişey değilmiş..o zaman bende ipleri ele almaya karar verdim ve artık gitmemek için bahaneler buluyorum veya direk siz gidin biz gelmeyelim diyorum....
bu sefer hemen eşimin gözüne bakıyorlar, yani karın böyle diyor ama sen neden karına bişey demiyorsun tarzında bi bakışla...
eşimle daha önce bu yüzden çok tartıştık ve emri vakiden hoşlanmadığımı bildiği için oda siz gidin diyor...
evet bu durumda kötü gelin vasfına oturmuş oluyorsun ama başka çaren yok...varsın kötü bilsinler...ben emri vakilerine uyup da mutsuz mutsuz yaşayacağıma, kötü gelin olarak bilineyim ama keyfime göre takılayım...
emin ol sessiz kalarak zamanla düzeleceğini bekleme, sessiz kalırsan EZİLİRSİN...unutma bunu...
doğru söylüyosun bugüne kadar çok taviz verdim. bizimkinde hem sürükleme hemde peşe takılma huyu var evde huzursuzluk çıkmasın diye uyum sağladım aama ardı arkası kesilmiyor isteklerin.kesilmek bi tarafa git gide artıyor ben de iyice huzursuz oldum hatta eşimle beni akşam oturmalarına falan sürükledi bende eşime yeter artık ben gitmek istemiyorum sen evlenmeden önce annenle hiç bi yere gitmiyodun şimdi hoşuma gitmeye mi başladı dedim kalakaldı ve annesini 1-2 defa reddetti. ama sonra eski tas eski hamam kadın kendini acındırıyor oğluna baban götürmüyor vs diye yani kadın hep bi yolunu buluyor ben düzelir azalır diye bekledim ama boş dediğin gibi en
iyisi yavaştan ses çıkarmak lazım

doğru söylüyosun bugüne kadar çok taviz verdim. bizimkinde hem sürükleme hemde peşe takılma huyu var evde huzursuzluk çıkmasın diye uyum sağladım aama ardı arkası kesilmiyor isteklerin.kesilmek bi tarafa git gide artıyor ben de iyice huzursuz oldum hatta eşimle beni akşam oturmalarına falan sürükledi bende eşime yeter artık ben gitmek istemiyorum sen evlenmeden önce annenle hiç bi yere gitmiyodun şimdi hoşuma gitmeye mi başladı dedim kalakaldı ve annesini 1-2 defa reddetti. ama sonra eski tas eski hamam kadın kendini acındırıyor oğluna baban götürmüyor vs diye yani kadın hep bi yolunu buluyor ben düzelir azalır diye bekledim ama boş dediğin gibi en
iyisi yavaştan ses çıkarmak lazım

sessiz kaldım ezildim canım ama şimdi ufak ufak icabına bakıyorum....bazen bi sonuç vermesede en azından söylemiş reddetmiş oluyorum ve kafam rahat oluyor...sürekli kv nin emri vakilerine boyun eğme durumundan sıyrılmış gibi hissediyorum...
yönlendirme yönetme huyu var benimkinde de ama ben artık öyle sessiz kaldıkça yıpranan sinir hastası olan tarafta yer alıyorum, baktım olmuyor artık sesimi çıkarır oldum....ve yavaş yavaş ince ince işliyorum zamanla iyice düzelir eminim..çünkü gerçekten sonuç alınıyor...5 kere olsa bugün bi tanesini halletsem diğer seferde ikisini halletsem üç dört derken zamanla artık düzene girdiğini bizzat görüyorum...zafer elde ediyor insan...:27:

Back
X